Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52951) WestBam válasza ks52 (#52948) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Az R50 Pro kint volt, de annyira mély nyomot nem hagyott bennem. Szép és jó, nyilván ahogy kell, de akkorát nem ütött, mint a felsoroltak. Jobb időben, nyugisabban, érdemes lenne a kb. egy kategóriába eső lámpákat összenézegetni, mert ott volt pl. az ODF30 is, ami kb. az R50 Pro vetélytársa, vagy a DN70 is kint volt, őket egymással kellett volna összehasonlítani. Illetve itt mindenki kb. azt nézte, hogy mi a maximum ami kijön egy lámpából, de a mindennapokban fontos az is, hogy milyen alacsonyabb fokozaton használva a vetített kép, illetve a fokozatok elosztása. Egy átfogó tesztben ezeket is nézem, itt most tényleg csak a maximum volt érdekes, kivéve a Warrior X amit többször is kivittem és megnéztem annyira tetszett mind a kettő fokozatban.
Kint volt az X7R Marauder is, amit így utólag konstatálom, hogy szerintem "csak" a 7000 lumenes turbó fokozatba sikerült felkapcsolnom és ezért nem esett le az állam, őt össze kellet volna vetni az Imalent DT70 lámpámmal, igaz annak a kandela értéke sokkal magasabb, így valamennyire igazságtalan lett volna a párbaj.
M3XS UT Javelot és kb. semmi sem lett lefotózva, de az biztosan hozta a ráírtakat, igazi fénykard, láthatóan nagyon távolra elvitt, de a párás levegő a nagyobb távolságot nem engedte ellenőrizni.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52952) WestBam válasza FBLLMAG (#52949) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Jól van, mindenre én sem emlékezhetek :DDD

Az FD20 rettentő vékonyka, érdekes a fókusz kialakítása és a fénye sem volt rossz képességeihez mérten. Az LD22 az annyira nem fogott meg, nem rossz, de nem is olyan hűha, mint az FD20-as.

A Zebráknak így külön piros pont, hogy azt a fényt AA Ni-MH akkukból adták ki, nem lítiumos 14500-ból!

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52953) WestBam válasza FBLLMAG (#52950) üzenetére


WestBam
Topikgazda

AZ EC65-öst láttam én is, és még mindig tartom, hogy a sok LED egy kis lámpában nem túl nyerő párosítás. Jó fénye volt, szó se róla, de nem csak a turbó mód létezik.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52954) ZolkoW válasza WestBam (#52951) üzenetére


ZolkoW
őstag

Erről jut eszembe, már máskor is írni akartam, hogy az oldaladon az öszehasonlító fotósorból gyakran hiányolom a turbó alatti állandónak tekinthető fokozatot. Tehát amiből nem lép vissza egy lámpa.
Mert ténlyeg jó látni, hogy mit tud maxon, csak az is érdekelne, hogy mondjuk egy sokak által ismert Convoyhoz képest (ezek szerencsére gyakran szerepelnek referenciaként) milyen a fényük a valósan használt high fokozatban is.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#52955) bedvóter válasza FBLLMAG (#52950) üzenetére


bedvóter
tag

Az R50 Pro Seeker azért különleges lámpa, mert szélesen terít, ugyanakkor van egy erős hotspotja is.
Ilyen lámpát nem nagyon találni. Érdemes a youtube-on rákeresni, egy német pofa hasonlította össze más lámpák fényével.

(#52956) FBLLMAG válasza bedvóter (#52955) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Már írtam az Armytek Prime A2 PRO esetében is, hogy hasonlóképpen viselkedik. A C2 PRO szintúgy, és ami kimaradt, de WestBam is tudja igazolni, majdnem a cipőm orráig, halványan teríti a fényt.

Egyébként az Olightot és az Acebeamot is összehasonlítottam az Armytek Prime C2 PRO -val, élőben. ;)

[ Szerkesztve ]

(#52957) FBLLMAG válasza WestBam (#52951) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Semmi sem lett lefotózva, pedig a fényképezőgép az állványon, el volt készítve, és oda nézett ahova világítottunk. Sőt, ha jól emlékszem, a pakolásnál kapcsoltad ki, tehát az egész idő alatt be volt kapcsolva. Talán a hátadról csináltál a távirányítójával képet / képeket. :D

[ Szerkesztve ]

(#52958) WestBam válasza ZolkoW (#52954) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Őszinte leszek, nem lehet lefotózni minden fokozatot úgy, hogy a látottakat adja vissza (lehet, de nagyon nehezen, állítgatva a fényképezőt folyamatosan).
A turbó/magas fokozatoknál még csak-csak vissza tudom adni a láthatót, ha hozzá állítom a fényképezőt, főleg ha teszek mellé még pár lámpát viszonyítási alapnak ugyan azon a beállításon fotózva.
Mivel a csökkenő fényerőnél a szemünknek változik a "rekeszértéke" (pupilla tágul) és az ISO érték is (érzékenység megnő) ezért ha ugyan azzal a beállítással fotózom le a turbó, magas, közepes, alacsony fokozatokat, akkor az alacsony (még nem holdfény) mód már vak sötétség lenne. Így is elviszi a fotók utómunkája az időt rendesen, ezért ilyenekkel már nem szoktam szórakozni, mert itt ha akarok tudok csalni is, és ha nem akarok akkor is lehet benne hibázni.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52959) ZolkoW válasza WestBam (#52958) üzenetére


ZolkoW
őstag

Lehet,hogy félreérthető voltam (ilyenkor mégtovább magyarázom, és méginkább az leszek :D) , arra gondoltam, hogy mondjuk ott egy S2+, max állásban 100 egység fényerőt tud. Következő kép mondjuk a tesztalany, turbó állásban 170 egység, ez is hasznos, mert persze hogy érdekel, mit tud kipréselni magából, de ezen a fokozaton fél perc után nem tudom kézben fogni, tehát érdekel, hogy nem turbóban mennyit tud: legyen mondjuk 110 egység, és ez lehet, hogy pont jól fotózható az S2+ mellett. Nyilván mégtöbb munka, meg nem is várható el, hogy mindenről minden állásban legyen kép, csak gyakran bennem marad az érzés, hogy oké, hogy féllábon állva, azbesztkesztyűben fogva, 22,5 fokon töltött akkuval, nitrogén hűtéssel tud a lámpa egy nagyot villantani, és támogatom is a turbó módok létezését, csak amikor termékeket hasonlítok össze, akkor nekem ez kicsit almát körtével eset, mert nem mindegy, hogy a legmagasabb "valós" (turbó alatti) fokozat 50, vagy 120 egységet képvisel.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#52960) FBLLMAG válasza ZolkoW (#52959) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Még hasznosabb lehetne úgy, hogy olyan fokozaton, amely, 20 (15) perc után sem melegszik 40 °C fölé, hogy fogható legyen a lámpa. :D

Akkor már miért ne 100 lm körüli fokozaton, és így tovább. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#52961) FBLLMAG válasza ZolkoW (#52959) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

A 8x 7135 -ös, Convoy S2 / S2+ azért fel tud melegedni. 15 perc után a 80 °C simán elérhető, és akkor már nem biztos, hogy biztos kézzel fogod markolászni. :D

(#52962) i-sti válasza FBLLMAG (#52961) üzenetére


i-sti
senior tag

Confirm :R

Novum Forum Siculorum

(#52963) spileraaa


spileraaa
senior tag

ez menyire van jó árban?

vagy ugyanezt tudja az 1-es és 2 is?

Liitokala Lii-402 Micro USB DC 5V 4Slots Battery Charger
$7.99 BGL402

[link]

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#52964) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Holnap indulok Bécsbe M4DM4X-hez. Aztán szombat reggel irány Németország az idei IWA kiállítás. A facebook csoportban igyekszem minél gyakrabban kitenni képeket videókat majd. de a végén összedobok valami videót is az útról hogy itt se maradjatok érdekességek nélkül.
Létrehoztam egy IWA képgalériát amit szerintem szombat este már érdemes lesz meglesni 8-9 óra körül. Addigra megpróbálok feltölteni képeket ha lesz normális net a szálláson.
Majd vasárnap is kiállításozunk és onnan irány vissza így a vasárnapi anyag csak hétfőn vagy kedden fog kikerülni. A videóra adjatok 1-2 hetet mert biztosan sok anyag lesz. De ha sikerül egy-két bemutatót elcsípnem angolul akkor az lehet vágatlanul megy fel azonnal a youtube csatornára.

Elvileg egy lámpás találkozó is lesz ott szombat este. Megpróbálok ott is képeket lőnni.
Már készülök arra is:


Valamint megleshetem szombaton a kiállításon kézből a lumen háború új első számú rekorderét az Imalent MS18-at amit ott mutatnak be hivatalosan a világnak.
18x XHP70.2 led
100000 lumen (Imalent lumen szóval szerintem ha 70000 megvan már örülhetünk)
1200m hatótáv.
Aktív hűtés amit elvileg fejlesztettek az MS12 óta hogy hatásosabb legyen.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52965) WestBam válasza ZozzV6 (#52964) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Jó utat, egy ideig egy irányba megyünk, nekem is a cél holnap Ausztria, igaz mi túrázni megyünk míg van még hó nyomunk egy szezon kezdőt a Rax-on. Lámpát viszek, fényképezőt viszont nem cipelek, elnézést mindenkitől.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52966) vince válasza WestBam (#52965) üzenetére


vince
őstag

Raxon két-három éve még júliusban is találtunk havat :D
Lámpa mondjuk pont nem volt nálam, még nem ismertem a topikot ;]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#52967) ZozzV6 válasza WestBam (#52965) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Köszi! Neked is!

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52968) WestBam válasza vince (#52966) üzenetére


WestBam
Topikgazda

1800 méter felett könnyen megmarad, ott az eső is inkább hó még ilyenkor. Tavaly egy héttel korábban kezdtük, a fenyőfák csúcsa látszott csak ki néhol. Most csak 85cm hó van fent, nekem új lesz ez az arca, hótalpazni szoktunk itt, nem erdőt járni :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52969) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

Mivel volt rá lehetőség, rengeteget írtok ezekről a lámpákról, ezért kipróbáltam WestBam gazdaságos lámpáit is. Csörgést, zörgést én nem észleltem, sőt, egész jónak tűntek a kidolgozások.

Az illetékes esetleg kijavíthatna, ha nem a megfelelő modell nevet írom. ;)

Convoy C8 - "csupán" 3 fokozat, kicsit vastagabb a feje mint a Viking, Predator, L16 -os lámpáimnak. A bevilágított távolság meggyőző volt, hasonló volt szemre mint a Predator, L16 -osom. - én is ajánlom ezt a modellt

Convoy M1 - Vékonyka, ránézésre a MH23 -asom fejátmérője lehet, tisztességes hatótávval, de C8 alatt. Nekem, talán ez tetszett a legjobban. - kifejezetten ajánlom

Convoy S2+ / S3 (volt ott XPL ledes is) - az XPL leddel szűkebben messzebb vitt, de azért nem M1 táv, fényerő. Nem olyan vékony, mint az én lámpáim, legjobban a Maglite XL200 méretéhez hasonlít. Nem világít olyan szélesen mit a TIR lencsés Olight lámpái, nem szórják a fényt annyira mint az Armytek Prime lámpáim, de ettől független, nem rossz. - Az áráért kifejezetten ajánlott.

Szerintem ezekkel semmi gond, ennyi pénzért, amit látok, nagyon megérik az árukat.

Zanflare F1 - A Flare és a magas fokozat között, nem észleltem hatalmas ugrást, nagyon hasonló volt a 2 fokozat, viszont WestBam -tól megtudtam, hogy azon a Flare fokozaton szívja az áramot rendesen. (A magas fokozaton pariban volt több AA -s lámpámmal, ami a hatótávot illeti) A fokozatok elosztása, mármint a többi, jónak tűnt, látszott a különbség. Ennél holdfény is van, meg belső töltés is. Hát a tok, mikor láttam, hogy a tulaj mp -ken keresztül szenved a pakolással, hááát. :U Inkább ezt a tokot elhagyhatták volna. ;)

(#52970) -szabi- válasza ZozzV6 (#52898) üzenetére


-szabi-
őstag

Szia

Még mindig egy öreg win telót nyüstölök ha találok hasonló alkalmazást megpróbálom, köszi.

üdv

(#52971) Zoli-bácsi válasza FBLLMAG (#52969) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

Ez csak megerősít abban amit eddig is gondoltam, mégpedig, hogy egy "prémium" lámpa semmivel nem jobb, főleg ha a botrányos árkülönbségeket is nézzük. Sok esetben 5x, 10x annyiba kerülnek mint egy ugyanolyan minőségű "kínai". Persze ha valaki úgy tele van lével, vegye nyugodtan ezeket, csak kicsit nevetségesnek tartom az árazásukat.

[ Szerkesztve ]

(#52972) ks52 válasza FBLLMAG (#52969) üzenetére


ks52
csendes tag

Volt-e lehetőséged összehasonlítani a Convoy C8-at a Lumintop BLF GT minivel?
Ha volt, mi az észrevételed, véleményed?
Gondolkodok egy mini beszerzésén :F

[ Szerkesztve ]

(#52973) Gargouille válasza Zoli-bácsi (#52971) üzenetére


Gargouille
őstag

Bár magam sem vagyok a prémium lámpák elkötelezett híve, de annyiban megvédeném, hogy ezeknél a lámpáknál azért ne csak a lument nézd, hanem az anyaghasználatot (eloxálás, gyártási pontosság), a kivitelezést, garanciális hátteret, csomagolást, kiegészítőket, marketing rizsát stb.

Ha így teljességében nézed, akkor azért sokkal többet kapsz a pénzedért, mint egy oem zacskós pőre lámpát egy gyűrött papírdobozban. Nekem például a Convoy a kedvenc gyártóm és szerintem nagyon jó minőségű lámpákat gyárt, de ettől még nem tagadom el, hogy van e fölött is bőven még más. Az árazás magas az én pénztárcámnak is, de van akinek meg igénye van rá, hogy egy "komplett prémium terméket kapjon" amiben benne van az utolsó tömítőgyűrűn át a csomagolásig és a bolti személyes átvételig minden.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52974) Gargouille


Gargouille
őstag

Köszi srácok a sok info-t a taliról, jó volt olvasni! A Leitz-nek meg külön pacsi, nagyon jó fejek. ;)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52975) WestBam válasza ks52 (#52972) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Nem volt kint gt mini.
A nagy gt volt nálam, mióta fotóztam a cikkhez elő sem vettem. Akkukat bepattintottam, bekapcsoltam és az a rohadék elállítódott kikapcsolt, áramtalanított állapotban. Persze fejből nem ment a reset szóval előszedtem a kezelésit, abból visszaállítottam a ramping módba.
Az ilyenek miatt utálom a túlbonyolított vezérlést és nem is veszek gt minit. A Q8 mini sem kellett volna, ha nem lett volna kérés a gearbest részéről a tesztelése.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#52976) Zoli-bácsi válasza Gargouille (#52973) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

Ez valóban így van, ezzel egyet is értek. De akár pl. egy Convoyt nyugodtan oda lehet tenni egy prémium mellé, a papírzacskón kívül nem nagyon lesz minőségbeli különbség. És persze a garancia, bolti átvétel, szép kartondoboz, plusz tömítőgyűrűk, mind szép és jó, de nem 10x-es áron. (Arról nem is beszélve hogy egy Zanflare F1-et is szép csomagolásban, tartozékokkal kapsz) Nekem azzal van egy kis problémám, hogy amíg egy Convoyt megveszel 3000Ft-ért, addig egy prémiumot 30000-ért. Kicsit túlzónak tartom ezt a különbséget az említett szuperdizájnos kartondobozért. :D

szerk: Ja és ha már gyártási pontosságot is említetted. Ha az olyan szuper, akkor hogy lehet különbség 2 azonos lámpa között? Ez nem igazán prémium tulajdonság.

[ Szerkesztve ]

(#52977) FBLLMAG válasza Zoli-bácsi (#52971) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Várjunk csak! Azért nem ennyire fehér / fekete a helyzet. Van azért különbség.

- A prémium márka esetében él a jótállás 5, 7, 10 évig, amíg javítják, kicserélik a terméket, visszaadják a pénzt, esetleg levásárolhatom a teljes árát.

- A Manker T01 lámpámat azért nem használom, mert ahogy merül az akku, csökken a fényárama, fényereje. Ugyanez történik a Convoy, Astrolux lámpáinál is. Nekem ez nem annyira bejövős, mikor félig merült akku már nem képes a teljes teljesítményre.

- A hőmérséklet szabályozás teljes hiánya, zavar. 20 perc után is akarom fogni az apróbb lámpát is, és látni is szeretnék azért vele. Az Armytek Prime A2 PRO, Fenix LD22 lámpáim MAX fokozaton merülésig bírják, ha szükségem van rá, és 20 perc után is csak 40 °C -on vannak. A Li-Ion -osak is a 2. legerősebb fokozaton (800 lm körül), is bírják folyamatosan.

- Rendes, azonnal elérhető, holdfény fokozat (0,1; 0,15; 0,3; 0,5 lm) van bennük

- A TURBO fokozat is azonnal hozzáférhető

- Pillanatnyi TURBO (egyéb) fokozat is van, ami addig világít, ameddig a kapcsoló nyomva van.

- Több lámpámnál a fényáramát fel - le lehet állítani, szükség szerint. Nem kell mindig az összes fokozaton végigmennem.

- Viszonylag jó hatásfok, ami biztosítja a hosszabb üzemidőt

- A Prime lámpáimnál a TIR lencse Zafír üveggel védett, és a többi Armytek is zafírt használ, ráadásul elég mélyen ül a zafír, hogy kevésbé sérüljön.

- A Viking, Predator modellek dupla áramkörrel rendelkeznek, hogy ha az egyik megadja magát, a másik még működjön. A Nitecore Explorer sorozatánál is láttam már ilyet működés közben. Sajnos.

- A ZL lámpáimnál a festék megtartása elég durva. Bár az Armytek -re sem nagyon panaszkodhatok.

- Alapból jár az övtok hozzájuk.

- A különböző helyzetjelző lehetőségek, ki / be kapcsolhatók.

- Az energiaszint visszajelzés is már alap lett.

- A villogó funkciók rendesen el vannak rejtve, de szükség esetén, elég hamar hozzáférhetők.

- Az arany bevonat, esetleg valami spéci ötvözet a rugónál / rugóknál, sem probléma.

- A vízállóság sem okoz gondot. Sokszor ráírják a tuti IPX 4 -et (ember szétszedi és látja, hogy a 8 -as sem probléma), hogy ne keljen fizetniük. Egyébként sokszor úgy be van bonyolítva, hogy a víz is eltéved. :DDD

- Az ejtésállóság sem gond. Egyes modellek esetében tömör alumíniumot, gumit találunk az egyik végén, hogy oda essen a lámpa, utána már mindent kibírnak mert mélyebben már szűkítik a gumit, hogy felfogja az ütést, rezgést. Az Armytek esetében, külön tokozatban van az elektronika.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, hogy miért fizet az ember.

(#52978) FBLLMAG válasza Zoli-bácsi (#52976) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

A különbség (Armytek) a fejlesztés végett van. Kb 1 év van a lámpák között. Egyébként, nem olyan vészes a különbség, csak reagáltak az emberek véleményére a fórumokon (és így pénzt is megtakarítottak, szerintem). ;)

Az F1 méretben, képességben, ott az Armytek Prime C2 PRO, Fenix PD35 2018, Nitecore P12 GTS, stb. Ezek azért nem 100 € -s lámpák, hanem inkább 50 € körül vannak (a Prime C2 PRO -t 35 € körül is el lehetett csípni). Ezért a pénzért azért eléggé sok + -t kapsz. ;)

(#52979) lkristóf válasza WestBam (#52975) üzenetére


lkristóf
senior tag

A nagy gt nem ugyan úgy vezérelhető mint a mini? :F

(#52980) Gargouille válasza Zoli-bácsi (#52976) üzenetére


Gargouille
őstag

He egymás mellé rakod, akkor a két lámpatest valóban hasonló, mindkettő alumínium, szépen eloxált és tulajdonképp mindkettő világít ha bekapcsolod. :) Nyilván ha másra nincs szükséged, akkor ez így rendben is van. De ha azok az "apróságok" is fontosak amiket FBLLMAG leírt (nem sorol fel én is), akkor például a Convoy ezen a téren semmit sem tud nyújtani. Ettől maga a lámpa még nem lesz rossz, csak ettől más kategória.

Nekem sem ér meg egy petákot sem például a hővédelem (sőt, inkább kerülöm) és vannak olyan magasabbra pozicionált gyártók is (mint pl. Nitecore) akiknek a lámpájáért még annyit sem adnék mint egy Convoy-ért. Mindenkinek mások a szempontjai.

Az árkülönbözet tényleg sok, de hát mindenki annyiért adja a maga portékáját amennyiért akarja, ezért nem lehet kárhoztatni, és jól láthatóan sokaknak megér annyit még ez a nagy felár is, hogy prémiumot vegyenek (különben már csődbe mentek volna ezek a gyártók). Én például ruháknál sem tudom megérteni, hogy valaki például 30-40000Ft-ot kiad egy cipőért?! De elfogadom, hogy neki ez belefér, ha neki megéri akkor lelke rajta. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52981) FBLLMAG válasza Zoli-bácsi (#52976) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Isten éltesse Zoli-bácsi!

Nem a csomagolás a lényeg. Persze, ha már kiadom a pénzt, valahogy nézzen is ki.

A legtöbb esetben 20 - 30 - 40 km -re otthontól kell megkeresnem az ügyfelet, ügyfeleket. Már írtam, hogy volt ablaktalan lépcsőházzal is gondom. Naponta nem töltögetem a lámpáimat, tartalék akkut sem hordok magamnál. Nem szeretném, ha a legváratlanabb pillanatban sötétben maradnák. Az utolsó pillanatig látni szeretnék.

Ott alvós erdei, hegyi túrán, sem kellemes, ha a lámpa beadja a derekát. Volt, hogy barlangi, külső vízeséses részen, esetleg patakon kellett nyáron átkelni, mindenem vizes lett, de az esti sütögetést sem szerettem volna kihagyni. 1 db faházhoz a hegyekben, nem mindig húznak vezetéket. Ilyenkor nem árt, ha a lámpa nemcsak 4 órát bír (mint írtam, azért látni is szeretek).

Amikor a lámpától függök, nem akarok a lépcsőn legurulni, barlangban, este az erdőben, jobb ha látok (hogy el ne tévedjen), inkább használok drágább lámpát, és abból is legalább 2 db -ot. ;)

(#52982) G@ben válasza ks52 (#52972) üzenetére


G@ben
addikt

Ne gondolkozz, vedd meg! :D
Habár nincs C8-am, az előző talin azt is próbálgattam, meg a GT Minit is, és egyértelműen a GT Mini mellett tettem le a voksom! Messzebbre világít, mondjuk arra nem emlékszem, hogy szűkebben-e, oldalsó kapcsolós, ami nálam egyértelműen döntött, illetve szerintem szebb is. :)
Mivel nekem szempont volt a jó messzire világítás, és az oldalsó kapcsoló, egyértelmű volt a döntés. Az Emisar D1S volt még versenyben, de annál is szebb a Mini. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#52983) Donki Hóte válasza G@ben (#52982) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Nekem van mindkettő, sőt mindhárom, mert szerintem egy Lumintop GT Mininek egy sima C8 nem ellenfele, a GT Mini mellé legfeljebb egy Convoy C8+ HI lámpát lehet odarakni, de annál is sokkal erősebb a Mini fénye.

Ha viszont azt nézed, hogy egy GT Mini árából kapsz egy C8+ HI lámpát ÉS mellé még egy sima C8-ast is, akkor már nem biztos, hogy érdemes a GT Minit választani.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#52984) FBLLMAG válasza G@ben (#52982) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Én láttam ezt is, azt is működés közben. Talán a GT Mini kicsit szűkebben világít, de erősebben, fényesebben. Szemre, nem annyira jelentős a különbség. A fejvastagsága a GT Mininek kicsit vastagabb, de nem jelentősen. Szerintem a GT Mini jobban kézbe simuló, oldalkapcsolós, rengeteg állítási lehetőséggel, ami nem mindenkinek jön be.

Kell ez a táv? Én már a az Armytek Barracudáról lebeszéltem magam. Eddig. :D

[ Szerkesztve ]

(#52985) G@ben válasza Donki Hóte (#52983) üzenetére


G@ben
addikt

Igaz, drágább, de ha szükség van a nagy távra, akkor hiába veszek két C8-ast, akkor sem fogja tudni azt a távot. :)
Nekem abszolút bevált, egyedül lefagyott ujjakkal tudok úgy belépni a menübe, hogy nem azt akartam, mert nem tudom olyan gyorsan nyomni a gombot, ahogy szerettem volna, de egy kupak le- és visszacsavarás megoldja. :)

FBLLMAG: tőlem kérdezed, hogy kell-e? Nekem kell a táv, az első talin pont te kérdezted, hogy megtaláltam-e az ideális lámpát a GT Mini személyében, mire mondtam, hogy igen, és rendeltem is gyorsan egyet. :D
Most ks52 kollégát próbálom rábeszélni! :D
Ja, van hibája is, nem pont középen van a led, ez közeli falra vetítve látszik, egyébként nem.

[ Szerkesztve ]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#52986) FBLLMAG válasza G@ben (#52985) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Akkor viszont ott vagyunk, amit WestBam említett. A sok lehetőség, gond is lehet. :DDD

(#52987) ZolkoW


ZolkoW
őstag

Én arra jötem rá, hogy szeretem az oldalkapcsolót, de a lámpa végén lévőt ezzel szemben sosem kell keresnem, az mindig ugyanott van :D

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#52988) FBLLMAG válasza G@ben (#52985) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Láttad az L16 -osomat a Predator -omat, a EA42 -es sem piskóta, ezért eddig sikerült az erősebb, vastagabb thrower -ről lebeszélnem magam. Eddig ezek is megoldották a helyzeteket. :D

(#52989) FBLLMAG válasza ZolkoW (#52987) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Az oldalkapcsolós lámpáknál is van olyan, aminél hamar meg lehet, a kimarás végett, találni a kapcsolót. De igazad van, a hátsó kapcsoló, gyorsan megtalálható. Ezért szeretem, a LD22 -esben, hogy az oldalsó kapcsoló kikapcsolható, és csak a hátsó kapcsolóval irányítható. ;)

(#52990) gyapo11 válasza Gargouille (#52973) üzenetére


gyapo11
őstag

Nekem egyáltalán nincs igényem a szép csomagolásra, drágább anyagokra, kivitelezésre, kiegészítőkre meg marketing rizsára se. Viszont olyanra igen, hogy ramping mód legyen memóriával, lehetőleg mechanikus tekerővel, és máris fölugrottunk a sok tíz $-os tartományba. Akcióban az Imalent (HR20 és DM21T) megvehető 30 $ alatt, most volt akcióban Nitecore tekerős 30-ért, de amúgy ezek 50 körül vannak, és sima 1000 lumen. Ha komolyabb fényű lámpát nézünk a fenti képességgel, hamar 100 $-nál találjuk magunkat.
Most vagy az van, hogy az elektronika kerül 20-30 $-ba, mert nem stepless dimminges lámpát 20 $ körül már lehet találni 3-4000 lumennel, vagy egyszerűen csak megtehetik, hogy ilyen drágán adják, mert megveszik.
Múltkor beszéltünk a zoomos-stepless dimminges fejlámpákról, és 50 $ fölött kell nézelődni egyáltalán nem nagy fényűeket, konkrétan a LL lámpákra gondolok.
Zoom van sok olcsó lámpában, stepless dimming már kevésbé, de vannak próbálkozások. Legjobb lenne megtanulni a firmware cserét, és egy alkalmas zoomos lámpába Andúrilt tenni, de akkor már inkább egy üres hostot venni és építeni egy megfelelő lámpát, mert a boltban drága.
Pedig a vezérlést csak egyszer kell megíratni egy programozóval, aztán tízezer számra lehet eladni. A zoom már más, mert azt minden lámpán le kell gyártani, és ha nem sima lencse tologatós, akkor költségesebb.
Ha FBLLMAG lámpáit nézzük, ott meg kicsi fény van a NiMH akkusoknál, viszont sok geekség, minden programozható, közvetlenül elérhető sok minden, persze emellett jó minőség és jó hatásfok is elvárható a sok pénzért. Nem baj, hogy ilyen is van, de kellene olcsóbb is, alumínium, eloxálás oszt jóvanaz, nekem pl. bejönnek a kopott élek, amikor látszik egy tárgyon a hsználat, de kibírta és tökéletesen működik. Szívesebben használok ilyet, mint egy agyonóvott patyolat cuccot, mert nem én vagyok a tárgyért, hogy vigyázzak rá, hanem az van értem.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#52991) Gargouille válasza gyapo11 (#52990) üzenetére


Gargouille
őstag

Na látod, itt a piaci rés! Használd ki és gyárts olcsón ilyen lámpát és tarolni fogsz! :D

Viccet félretéve nyilván nagyon nagy árréssel dolgoznak a prémium gyártók, de ez szívük joga. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#52992) Czimby


Czimby
addikt

Convoy L6 esetén a resistor mód jár bármi veszéllyel?
Lehet utána is maxon használni folyamatosan?

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#52993) FBLLMAG válasza gyapo11 (#52990) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Még nem nagyon árultad el mit használsz. Mármint milyen lámpákat. Hátha tanulhatnánk belőle.

Egyébként, nincs olyan kevés fényük. Összevetettük a 2AA -s lámpákat a 18650 -es testvéreivel, és nem volt látványos különbség a fényességükben, szemre. Az alacsonyabb fényáram nem járt jelentős fényerő csökkenéssel. Egyébként, ha elolvasod WestBam hozzászólását, volt más érdekesség is, amire felfigyeltünk a találkozón. Egyébként az a bizonyos lámpa, giroszkópos vezérlésű volt az elektromos kapcsoló mellett.

[ Szerkesztve ]

(#52994) spileraaa válasza spileraaa (#52963) üzenetére


spileraaa
senior tag

Szemezgetek a töltővel, ez és ezek között:
1 [link]
2 [link]
3 [link]
a csatlakozókon kívül van lényeges különbség, melyik ajánlottabb?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#52995) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Már Bécsben vagyok. Megvacsiztunk. Most megyünk lassan aludni mert holnap 4 órai kelés aztán irány Németország.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#52996) Kozy10 válasza ZozzV6 (#52995) üzenetére


Kozy10
tag

Jó utat! Érezzétek jól magatokat:K
Üdvözlöm Martint ;)

(#52997) i-sti


i-sti
senior tag

Honnan lehet most jó áron Astrolux C8 -at, szerezni?
Illetve átlag használatra elég lenne az olcsóbb Convoy C8 is?

Novum Forum Siculorum

(#52998) hundai


hundai
aktív tag

Sziasztok!

Akinek van convoy c8, meg tudná mérni a lencse méretét?
42mm*1,5mm valamint 42mm*2mm méretűeket találok.

Köszönöm!

-Wake up Neo!

(#52999) adam7027


adam7027
csendes tag

Nos, eljött ez a pillanat is, Simon bejelentett egy új lámpát a következő névvel:

Convoy H1 - azaz, ez lesz az első Convoy fejlámpa :C

El is kezdtek özönleni a kérdések a BLF-en, Simon gyorsan meg is ígérte, hogy lesz olyan verzió a fejlámpából, amit a BLF tagok igényei szerint optimalizál !

(#53000) lkristóf válasza adam7027 (#52999) üzenetére


lkristóf
senior tag

Aranyos, rakjunk ide egy képet is. :)

[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.