Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51151) WestBam válasza flymi (#51139) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Kb. két éve vettem a csomagtartóba plusz világításnak ILYET. Azóta is a legjobb döntésnek tartom, irtózatosan sok fénye van méretéhez képest, lemezre tettem fel közvetlenül kétoldalassal, nincs probléma a melegedéssel sem, igaz az autóm magától lekapcsolja a lámpákat kb. 10-15 perc után, ha nyitva van akkor is. 1:1-ben kötöttem be a gyári világításra, nem ugatott miatta semmi :)

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#51152) WestBam válasza FBLLMAG (#51132) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Ha már mindenki megmondta a magáét én is így teszek, csatlakozom nagyjából minden előttem szólóhoz szerintem is halott ez a dolog.
Nem rossz, hogy próbálkoznak, az ötlet sem elvetendő, bár vannak kétségeim a fülemre nehezedő műanyag tartó kényelmét illetően, de a legnagyobb problémát mégsem ebben látom, igaz már csak a ránézésre kényelmetlensége miatt sem venném meg.
Abba gondoljatok bele, hogy ezt milyen kényelmes lehet állítgatni, ha szeretnél fokozatot váltani. Ékes példa a 2xAA elemes modell a fején a videóban, biztos nagyon jó lehet oda hátra nyúlkálni, majd ha megvan a lámpa vége akkor azt nyomkodni egy fokozat váltáshoz. ;]

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#51153) flymi válasza WestBam (#51151) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Határozottan nem rossz. :) :R

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#51154) Ra3 válasza flymi (#51150) üzenetére


Ra3
őstag

A tükörnél lévő lámpát ki kell nyitni, és megnézni hogy mi van benne. Általában szofita izzók vannak a kocsi beltér világításban, de azokból is van különböző méret, 31, 36, 39, 41mm például.
Car festoon led néven keress rá, alin, ebayen rengeteget fog feldobni.

Nekem annyi bajom volt ezekkel mindössze, hogy nem simán lekapcsol, hanem elhalványul a világítás az autómban, és az olcsóbb változatok lekapcsolt állapotban is összeszedtek valamennyi áramot, amitől lámpa mindig derengett kicsit.
Aztán vettem egy drágábbat (1500ft/2db) ami canbust is tud, ott már több elektronika volt a nyákon, és az elalszik teljesen. Azért is megéri talán kicsit jobbat venni mert az olcsó, 1 dollár környékiek fénye kékesebb és szemmel láthatóan gyengébb is.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#51155) kamant


kamant
csendes tag

Sziasztok!

Elsősorban autóba (ha netán este -főleg ha út szélén- kell megállni, kiszállni, pakolni, "körülnézni", címet keresni stb.) keresek viszonylag olcsó, de azért nem túl gyenge fényű elemlámpát. Nem lenne túl gyakran használva -remélem-, inkább csak "vészhelyzet" esetén. Van valakinek valami jó ötlete rá?

Néztem én is a most akciós aldist. Ez mennyire jó. (Kicsit drágállom is... 5e Ft)
Most regisztráltam a zapalsra, ezt dobta fel akciósként: https://www.zapals.com/xml-t6-telescopic-zoomable-cob-led-tactical-flashlight-with-magnet.html
Ez vajon?

Köszönöm!
kamant

[ Szerkesztve ]

(#51156) WestBam válasza kamant (#51155) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Alkáli elemmel üzemelőt válassz, lehetőleg AA elemest, így tudod használni a piacon lévő két gyártó (varta és energizer) lítiumos alkáli elemét, ami bírja a meleget és a fagyokat is, ráadásul sokkal magasabb a kapacitása, mint a rendes tartós elemnek, tehát sokkal tovább tud működni a lámpa ha kell. Konvex lencsés (zoom-os) lámpákat nem szoktuk ajánlani, a Zanflare F2 egészen olcsón jó kis lámpa a kesztyűtartóba szerintem, a blogomon találsz róla részletesebb leírást is.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#51157) Ra3 válasza kamant (#51155) üzenetére


Ra3
őstag

Nem rossz minőség az aldis lámpa, én fotóztam ide 1-1.5 éve, eredeti cree led van benne, de szerintem innen senkinek sincs kábé, mert egyrészt drága, másrészt valami fura elemmel megy, talán C vagy D típusú mini góliát kell bele, és emiatt még ráadásul nagy-nehéz is.
Ha sima elemes lámpa kell akkor valami olyat vadássz amiben Cree Xp-G2 vagy G3 led van, én nyugodt szívvel a Zanflare F2-t ajánlanám, az kb. 3000ft a gearbesten.
Kicsit drágábban (4-5000ft környéke) vannak li-ionos akksival működő lámpák, amik tovább bírják és nagyobb fényt adnak, pl. Convoy S2+. Ehhez viszont akksit is kell szerezni, meg töltőt is.
Szerk.: megelőztek, de a lényeg ugyanaz :)

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#51158) bwoay válasza Gargouille (#51149) üzenetére


bwoay
nagyúr

mármint aszimmetria

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#51159) PHM válasza Ra3 (#51157) üzenetére


PHM
addikt

Nekem van egy, amit korábban a Lidl-ben árultak.
XML 2-es led van benne, s az még 3 C típusú elemmel működik.
Akkukat raktam bele egyelőre és a melóhelyen használom munkalámpának.
A fénye rendben van, de így valóban kényelmetlenül nehéz.
Eredetileg át akartam alakítani lítiumosra, de közben rájöttem,
hogy nem éri meg annyi pénzt-munkát belefektetni.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#51160) benfolds válasza Ra3 (#51157) üzenetére


benfolds
őstag

amúgy én sem venni akartam, csak kíváncsi lettem volna, hogy milyen led van benne, meg mi tudható róla. köszi az infót.

(#51161) FBLLMAG válasza WestBam (#51152) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Hú de felkavartam a kedélyeket. :DDD

Egyébként az az elképzelésem, hogy zseblámpa mindig van az oldalamon (a Fenix lámpák tokkal együtt a legvékonyabbak, legkevesebb helyet foglalják, a LD22 szinte már toll lámpa), hogy minél kevesebb + tömeg legyen (de erősebb lámpás, fejlámpa meg kellene), ezért a pár diffúzor, és a fejpánt (tömeg, kényelem, majd beszámolok róla ha megjön).

- lámpás > ezek a legtöbb esetben nagyobbak, 5, 6, 7 cm átmérőjűek is szoktak lenni, a diffúzorok kisebb helyet vesznek el mint a Nitecore LA10, de ha kell, 750 lm fényáram is kéznél van 2AA -s kivitelben. 2 db diffúzor esetében pedig túlléptem az 1000 lm fényáramot, folyamatos világítással, és még mindig kevesebb helyet foglal az egész csomag.

- fejlámpa > vannak fejlámpáim - fejlámpa + pánt + tartó tok - ezek is helyet igényelnek. A fejpánt magában könnyebb lehet. Ha nem kell, csak a kb 30 g -os fejpántot cipeltem, de ha kell kéznél van. Zsebben is hamarabb elfér a sima fejpánt. Lámpát cserélve, olyan fejlámpám lesz amire szükségem van, a nagyon szórt fénytől a nagyobb hatótávig (240 m). A tartalék akkuk pedig tuti vízhatlan tokot kapnak. Esetleg tartalék megoldásnak is használható az a fejpánt szerelék.

A Nitecore fejpántja egyszerűbb, könnyebb, csak anyagból van. A Fenix fejpántja stabilabban tartja a lámpát / lámpákat. Egyébként nem arra szántam, hogy órákat a fejemen legyen. Tábortűznél, sütögetéskor, sült ellenőrzésére, tüzelő, gally gyűjtésére, kisebb munkáknál, szereléseknél, stb., használnám, ahol jó ha lát az ember. A fejpánt úgy sem zavarja a fülemet, hiszen, nem húzom a fülemre. Valami hasonlót már régebben is varrtam magamnak, még a Maglite -os időkben, az is használható volt, nem zavart. Mára elkeveredett. Gondolom a Fenix / Nitecore pántjai még profibbak. :D

Ami a lámpák kezelését illeti, a Fenix FD20, Led Lenser P5R2 hátsó kapcsolós, a LD22 átállítható, hogy csak a hátsó kapcsolóval lehessen kapcsolni, ezeket hamarabb megtalálni, az Olight S2A, Fenix E25 UE oldalkapcsolósak, de majd erről is beszámolhatok. Szerintem ennek sem szabadna gondot okoznia. ;)

(#51162) Gargouille válasza bwoay (#51158) üzenetére


Gargouille
őstag

Igen, arra gondoltam :D

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#51163) gyapo11 válasza Gargouille (#51145) üzenetére


gyapo11
őstag

Az egyszerre világító flood és thrower eredménye, hogy közelre már annyira sok fény jut, hogy összeszűkül a pupillám ezáltal nem látom amit távol akarok megvilágítani

Egyik ismerősöm mutatta a fejlámpáját, volt benne fényérzékelő, és ha valami közelit világított meg, akkor levette a fényerőt. Elég egyszerű megoldás, mégse látom sok fejlámpában, sőt még egyben sem láttam.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#51164) weiss válasza WestBam (#51156) üzenetére


weiss
addikt

Mikor utoljára utána olvastam, akkor nem írták valami biztonságosnak ezeket a lítiumos elemeket.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#51165) FBLLMAG válasza gyapo11 (#51163) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Pedig én nekem is volt. És már írtam is róla. Esetleg Petzl vagy Back Diamond fejlámpája van a haverodnak?

A 2 lámpás megoldás flood - thrower fejlámpára, nem is olyan rossz. De 1 db lámpával is használható. Kipróbáltam más fejpánttal. És a Fenix Headband HB02 remélem még jobb lesz, mivel állítható a lámpa dőlésszöge, amit a Nitecore fejlámpánál hiányoltam. :D

(#51166) FBLLMAG válasza weiss (#51164) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Ha félsz tőlük, használj LADDA NiMh akkut. Ezek is elég jól tartják a kapacitásukat. Csak az alkáli elemeket ne használd a sav miatt, mert ezek kifolyhatnak. ;)

(#51167) FBLLMAG válasza gyapo11 (#51163) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Úgy meg vagytok ijedve a flood lámpáktól. Tudjátok mikor vakítanak ezek? Pl. mikor fal mellett kellene messzebbre világítani, de akkor pár thrower is elvérzik. Nyílt terepen a jól tervezett flood lámpák is használhatók. Beltérben meg úgyis alacsonyabb fényáram fokozaton van használva. A thrower lámpák meg pont ezért nem annyira beltérbe valók, mert ezeknél meg a hot spot fog vakítani.

Ami az állítható fejlámpát illeti, közelről falra vetítve visszavesz, majd oldalazva nyitott ajtóba kerülsz és kivilágosodik.

A Nitecore SENS sorozata, a Maglite MINI PRO+ giroszkópos megoldású. Minél jobban lefele döntöd, annál halványabb lesz. A SureFire P2X IB (intensity beam) pedig a vékony fekete cső segítségével a fényerőtől függően változtatta a fényáramot. A Led Lenser SEO7 -ese is automatikusan sötétedett.

Nekem, most már inkább az tetszik, amikor látok is a fénnyel miközben nem vakítok. Már pár lámpásnál is láttam ezt a technikát. Eleinte meg voltam ijedve, hogy 1 m távról, valakinek a szemébe világítottam. Megnyugtattak, hogy nem vakította el őket, miközben jól láttam a környezetem. Az a lényeg, hogy nem láttak közvetlen a ledre. ;)

(#51168) Diamond500


Diamond500
senior tag

Én azt nem értem, hogy márkás gyártóknak miért nincs fókuszos lámpái :U

[ Szerkesztve ]

(#51169) FBLLMAG válasza Diamond500 (#51168) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

De van. Pl. a Fenix FD sorozata, a Klarus FX10 -ese, és természetesen ott vannak a Led Lenser, COAST lámpái, de a jó öreg MagLite is gyártja a ML, MINI sorozatát. :D

(#51170) FBLLMAG válasza Diamond500 (#51168) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Csak az info végett, a Fenix FD20 -asom szórt fénye 1 m távolságból 2 m átmérőjű. Fókuszra állítva pedig hagyományos lámpaként működik. A Fenix FD30 kb ugyanez, csak erősebb Li-Ion -os lámpa. ;]

Ezt azért írtam le, mert a legtöbb olcsó fókuszos lámpa szórt fénye is elég szűk. 1 m távról, jó ha van 90 cm -es fénykör. Van mikor fénygyűrűket is találsz. És fókuszra állítva is elég szűken, általában kocka alakú fénycsóvával világít. A szórt fény viszont hiányzik, semmi, nulla, zéró. ;)

Hát azért akad pár különbség. És ez csak a jéghegy csúcsa. ;)

(#51171) Masooo


Masooo
aktív tag

SingFire SF-348 vs blf-348 ???

van valami lényeges különbség?

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#51172) Gargouille válasza gyapo11 (#51163) üzenetére


Gargouille
őstag

Egyben biztos láttad, a haverodéban. :D

Nekem biztos nem hiányzik ilyen feature a lámpából (akárcsak a zoom), valószínűleg 5 perc után kapcsolnám ki benne ezt a funkciót. Zsigerileg ellenkezem mikor egy tárgy helyettem akarja kitalálni, hogy mi jó nekem. Kerülök is minden "okos" eszközt, vagy ha nem tudom elkerülni akkor kikapcsolom az összes ilyen feature-t. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#51173) WestBam válasza Masooo (#51171) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Singfire - Cree LED hidegebb színhőmérséklet, ismeretlen driver, BLF348 - Nichia LED, neutrál színhő és magas CRI érték, BLF driver. Ez utóbbiról írtam cikket, a Singfire változatot nem ismerem.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#51174) Masooo válasza WestBam (#51173) üzenetére


Masooo
aktív tag

köszi :)

1 próbát megér mindkettő akkor.

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#51175) -szabi-


-szabi-
őstag

Hi

Találtam kettő kódot amit kipróbáltam, persze nem érvényes.
Ilyenkor eltűnődöm ezek a kuponok valaha is működhettek és Utorch Sofirn SP36 megfogható volt 43$ áron vagy mézesmadzag?

üdv

(#51176) Zoli-bácsi válasza -szabi- (#51175) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

Ez még tegnap is 48 volt, szóval elképzelhető a 43.

Ezt nézted? kupon kérő

[ Szerkesztve ]

(#51177) FBLLMAG válasza Gargouille (#51172) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Ebben egyetértünk. Nekem sem jön be az automatikus működés, pláne ha váratlanul csinál valamit valami. Ha a védelmemről van szó, akkor elviselem. Jobb azért ha tudom, hogy mire számíthatok. Én döntsem el, hogy mi történjen, ne a lámpa. Pl az időzített lekapcsolás tetszik, ha én tudom azt bekapcsolni, indítani. A gomb magától ne villogjon, világítson. A lámpa figyelmeztessen, ha vissza szeretne venni, ne magától csinálja, látványosan. Stb.

Nem vagyok teljesen e fókuszálás ellen, sőt. :U De már leírtam, mi a véleményem. Ma is. Vannak, léteznek helyzetek, esetek, amikor a fókuszálható lámpák a legjobb megoldás. Az is igaz, hogy nem túl gyakori. ;)

[ Szerkesztve ]

(#51178) WestBam válasza -szabi- (#51175) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Egyelőre felvitték az árát, mert nem szeretnének belőle eladni/kiadni ügyfeleknek. Várj még a vásárlással pár hetet ;)

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#51179) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

Másik topikon is kérdezték, miért választottam több esetben az AA -s modellt a Li-Ion -os helyett.

Alapjában nekem mindegy, hogyy AA -s NiMh akkut vagy 18650 -es akkut használok. Már a NiMh akkuk is tudják tartani a kapacitásukat, 3 A -t is le tudnak adni. Nagyobb teljesítményű lámpák esetében persze a Li-Ion -t választom. Persze az is jó, hogy AA -s elem bárhol kapható, de nem ez a lényeg. ;)

A lámpák miatt van az egész. Miért nem tudnak a gyártók azonos, hasonló lámpákat gyártani? :U

- Fenix FD20 vs FD30 > a fényáram fokozatok ugyanazok, csak a FD30 esetében, van 2 percig használható 900 lm -os fokozat. A FD20 hátsó kapcsolóról vezérelhető, bekapcsolom, fél gombnyomással váltok a fokozatok között. A FD30 esetében a hátsó kapcsoló kapcsolja be / ki, az oldalsó kapcsolóval lehet fokozatot váltani, átkel fogni. És a FD30 -as 50 % -kal drágább mint a FD20!!! :((

- Fenix LD22 vs PD35 TAC > Itt a kezelés ugyanaz. Az ECO, MIN, MID fokozatok 2x magasabb fényáramok a PD35 TAC esetében. A PD35 TAC esetében az ECO fokozat már sok, túl fényes (a PD35 v2 esetében már ugyanakkora mint a LD22). A 2x nagyobb fényáram nem látványos, de az üzemidőt lecsökkentette a LD22 szintjére. A 300 lm és az 500 lm között még kevésbé látható a különbség. Ja és a PD35 TAC -kal jár megint 5 perces 1000 lm, de az SOS kimaradt. Ezért 40 % -kal többet kell fizetni. :(( Megéri?

- Olight S2A vs Olight S2 > Kezelés ugyanaz, időzítő van ebben is, abban is. 0,5 lm -es holdfény is van mind a 2 modellben. Az Olight S2A markolata szilikon bevonatú, ami éjjel halványan világít (számomra fontos), télen pedig kellemesebb markolászni. A S2A 20 lm fokozata esti sétára már alkalmas, de 120 lm fokozata is van. A S2 10 lm fokozata kevés, a 80 lm meg csökkenti az üzemidőt. Ugyanez a helyzet a 400 lm fokozattal (a 80 lm és 400 lm között nincs más fokozat). Az Olight esetében vettem észre, hogy a 2AA -s modell, tovább üzemel, tovább bírja, mint a Li-Ion -os. Ez sem túl gyakori. Ha kell, a S2A esetében ott a 260 lm is. A S2A 3 percig bírja a 550 lm -t (többet mértünk rajta), a S2 2 percig a 950 lm -t. Az 5000 cd fényerő szemben a 3000 cd fényerővel, 950 lm szemben az 550 lm fényárammal, megint csak nem látványos. Az S2 10 $ -ral drágább mint a S2A. :( Szerintetek? Pláne, ha hozzáteszem, hogy az Armytek Prime A2 PRO állandó 750 lm / 5000 cd -ra képes.

A Nitecore MT20A picit halványabb, szinte ugyanolyan mint a MT20C, kb ugyanaz. A Nitecore EA21 és a EC21 között is hasonló a különbség. Alacsonyabb fokozatokon persze a Li-Ion -osak rendelkeznek hosszabb üzemidővel, de a TURBO fokozatuk üzemideje, kb egyforma hosszú. A 100 lm körüli fokozat üzemideje a MT20C / MT20A / EC21 / EA21 esetében sem túl izmos. Valamiért a Nitecore lámpák sokat fogyasztanak. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#51180) Diamond500 válasza FBLLMAG (#51170) üzenetére


Diamond500
senior tag

Értem, megnézem.Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#51181) FBLLMAG válasza Diamond500 (#51180) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Ha leírnád mit szeretnél, talán segíteni is tudnák a kiválasztásban. ;)

(#51183) gyapo11 válasza Gargouille (#51172) üzenetére


gyapo11
őstag

Ja, ott igen. :)

Érdekes, én meg szeretem, ha helyettem a gép dolgozik. Persze nem úgy, ahogy valaki elképzelte, hogy nekem jó lesz, hanem ahogy én elképzeltem és beállítottam. Hogy csak egy példát mondjak, olvasok híreket kb. 20 helyről. Ha mindegyikre el kellene mennem naponta párszor, akkor kb. másra nem is maradna időm, de az rss olvasó begyűjti beállított időközönként, nekem csak rá kell kattintanom arra, amelyiket éppen el akarom olvasni.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#51184) Gargouille válasza gyapo11 (#51183) üzenetére


Gargouille
őstag

Üzemeltetéssel foglalkozó informatikusként az időm jelentős részét töltöm folyamatok automatizálásával, és valóban van sok olyan gépies dolog ahol ez működhet. Viszont egy lámpánál a fényerő tipikusan az a dolog amit csak manuálisan vagyok hajlandó kezelni, úgysem fogja tudni kitalálni az elektronika, hogy épp mit akarok és miért.

Meg valahol zavar is ha helyettem dönt az eszköz, ilyenkor úgy érzem megint kevesebb lettem valamivel. Az önvezető autókat is ezért ellenzem (legalábbis amíg elkerülhető, hogy beleüljek addig elkerülöm). :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#51185) ZolkoW


ZolkoW
őstag

hú,mikor új monitort kaptam a munkahelyen,először nem tudtam,mi idegesít..kiderült,hogy tényleg változtatja a fényerőt tartalomtól függően,na funkció azonnal megkeres és kikapcs :)

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#51186) gyapo11 válasza Gargouille (#51184) üzenetére


gyapo11
őstag

Azt hogy mit akarsz nem tudja kitalálni a lámpa, mégis hasznos néha, ha változtatja a fényerőt. Pl. amikor túl akar melegedni. Lehetne azt is, hogy hagyja a ledet tönkremenni, de jobban szentségelnél a led cserétől, mint attól, hogy leveszi a fényerőt. De ilyen hasznos az automatikus kikapcsolás lassú fényerőcsökkentéssel. Lehetne úgy is, hogy egy nagyon kicsit csökkentenél kézzel mondjuk percenként egy fél órán át, de mennyivel kényelmesebb, ha mindezt automatikusan csinálja. És szerintem a témaindító bejött elém valami világos felület, és ha nincs szabad kezem, akkor vakítani fog eset is előfordult már bárkivel, aki fejlámpázik. Lehetne próbálkozni füttyel vezérelni a fényerőt, vagy valamilyen fejmozdulatokkal, de jobb, ha a lámpa szolgál engem, és továbbra is oda világít ahova akarom, nem kell fütyülnöm a zajban, nem kell rángatnom a fejemet, mégis a szememet kíméli közben egy kis fényerő csökkentéssel.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#51187) Gargouille válasza gyapo11 (#51186) üzenetére


Gargouille
őstag

Lehet hasznos meg haszontalan is. Ha például nekem fix fényerőre van szükségem mert mondjuk szerelek és ide-oda mozgatom a fejem 3 rack szekrény közt, a lámpa meg nekiáll lekövetni halványul-világosodik akkor az kifejezetten zavar. Majdnem 30 éve használok fejlámpát (régen barlangászat végett, utána már csak outdoor tevékenység, illetve szerelés miatt), soha nem merült fel bennem ez az igény. Ahogyan a hővédelem sem. Szerencsére nem is veszek olyan lámpákat amikben van ilyen, helyette olyanjaim vannak amik nem melegednek túl. Az S2+ lámpáim is 4x driveresek, ha nagy fényerő kell akkor eleve nagyobb lámpát vennék, nem valami "marketinglumenes" kicsi csodát, ami 3 másodpercig bírja aztán elkezd töredékére halványodni. :)

Engem ezek a fajta automatizmusok idegesítenek, zavarnak ezért kerülöm őket. Nem mondom, hogy másnak nem lehet hasznos, de nekem inkább negatívum egy lámpában az ilyesmi.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#51188) Diamond500 válasza FBLLMAG (#51181) üzenetére


Diamond500
senior tag

Van egy ilyen noname vackom [link] amire használom arra nekem tökéletes. Viszont a modmemória hiánya és a strobe funkció az idegeimre megy. . Most mókolással lehetne bele pl egy S2 drivert rakni, de annyira nem értek hozzá. Van S2+ lámpám is, de nekem a koncentrált fényre van szükségem, és ne legyen 15cm-ernél hosszabb a lámpatest.

[ Szerkesztve ]

(#51189) Gargouille válasza FBLLMAG (#51179) üzenetére


Gargouille
őstag

Érdekes amit írsz, jövöre pont van pár AA lámpa beszerzés betervezve gyerekeknek (meg magamnak akarok egy AAA toll lámpát), de ebből a szemszögből még nem is vizsgáltam a kérdést. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#51190) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Sziasztok, két Convoy S2+-t használok montizni, egyik a sisakon van, a másik a kormányon. A problémám az, hogy rázós terepen nehéz módot váltani a kormányon lévő lámpán, mert ugyanazzal a gombal kell kikapcsolni is, így módváltás helyett gyakran kapcsolom ki, ami mondjuk egy lejtőn nagy sebességnél töksötétben nem a legszerencsésebb... :D szerintetek egy ilyen megoldaná a problémámat? Az sem hátrány, hogy el tudnám vezetni a markolatig a kapcsolót, így mindíg kézügyben lenne. Ezek vajon kompatibilisek az S2+-al? No meg mit kell csinálni vele, csak rá kell forrasztani a két drótot a két pöcökre és összerakni? Használt már valaki ilyent?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51191) FBLLMAG válasza Diamond500 (#51188) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Húúú, ez így kicsit problémás. A minőségi lámpák drágábbak is.

A Klarus FX10, Fenix FD41 lenne talán a legjobb választás. De ezek 80 - 90 $ -ba kerülnek. Eléggé nagy minőségi / ár ugrás.

Ha még nagyobb távra vágysz, csak szűk fénycsóvával, a Wolf Eyes Nite Hunter XP-L HI 600 m -es hatótávja is érdekelhet. Persze még drágább.

Ezek mind 15 cm hossz alatti lámpák.

Olcsóbb megoldás pedig a Brinyte B158B.

Mi végett kell a koncentrált fény?

[ Szerkesztve ]

(#51192) ZozzV6 válasza jjeahh (#51190) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Kapcsolót a kupakból leforrasztod a panelről és annak a két lábának a helyére forrasztod ennek a vezetékeit. Mindegy melyiket hova. Működni fog. Fényerő 10-20%-ot csökkenhet

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#51193) Masooo válasza ZozzV6 (#51192) üzenetére


Masooo
aktív tag

c8ra van gyári lengőkapcsoló hátsó kupakkal együtt, ha az kompatibilis lenne s2vel akkor egyszerübb lenne azzal de ezt a atöbbiek tudják megmondani pontosan

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#51194) ZozzV6 válasza Masooo (#51193) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Nem kompatibilis. A C8 menete nagyobb átmérőjű.
Akkor jeleztem volna hogy úgy egyszerűbb :B

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#51195) jjeahh válasza ZozzV6 (#51192) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Kösz! 20% az már nem kevés... Nem gondoltam, hogy fényerőveszteséggel jár a dolog :B

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#51196) iatti


iatti
aktív tag

szevasztok! simontól vennék egy clear s2-őt.mire kell vásárlásnál figyelnem? vagy van esetleg jobb vonal?köszi attila

(#51197) benfolds válasza ZolkoW (#51185) üzenetére


benfolds
őstag

viszont az f.lux, ami napszaktól függően állítja a monitor színhőmérsékletét, egy nagyon-nagyon jó dolog, próbáld ki, ha sötétben és világosban is használod a monitort, megéri.

(#51198) ZozzV6 válasza jjeahh (#51195) üzenetére


ZozzV6
senior tag

A kapcsoló helyett nagyjából 1m vezeték ellenállása kerül be a rendszerbe extraként.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#51199) ZozzV6 válasza iatti (#51196) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Megbízható de attól függ mit akarsz hogy megéri-e. Nagyon egyedi igények esetén tőle jársz jól de ha banggoodon vagy gearbesten van olyan összeállításban amit szeretnél akkor az valószínű olcsóbb lesz.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#51200) K Norbi válasza jjeahh (#51190) üzenetére


K Norbi
addikt

Készülünk a tavaszra? :D :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.