Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44501) gyapo11


gyapo11
őstag

Szerintem is elmondta mindenki amit szeretett volna az olcsó lámpa vs drága lámpa ügyben, álláspontok maradtak, senki nem győzött meg senkit, ezért lépjünk tovább. Van olyan lámpám is, amit a drágább csoport is elismer, van mihez hasonlítani, de biztos rosszul látom a fényt.
Az összehasonlításnál érdemes a hasonlókat hasonlítani. Tehát egy hamis led fénye meg egy Cree fénye bár összehasonlítható, de nem egy csapatban játszanak. Ha ugyanaz a led, de a gagyi lámpa drivere kevesebb áramot nyom át rajta, azt is össze lehet hasonlítani, de nem lesznek egyformák.
Még az is lehet, hogy a gagyi lámpa a gagyi tükör és üveg miatt x %-kal kevesebb fény tol ki azonos led és áram mellett, majd egyszer megmérem, de szerintem ez nem tud jelentős mértékű lenni.
Vetítési képen nem látom, hogy bármi gond lenne az olcsó lámpákkal, zoomosnál előfordul, hogy a széleken van világosabb fénykör, ami nem kellene oda.
Ami igazán gagyi, és nálam is tapasztalható hibák jöttek elő, azokat persze nem is ajánlom.
A drágább lámpáknál lehet jobb a gyártástechnológia, a tesztelés, a konstrukció. Ez érhet plusz pénzt valakinek, de ezek nem látszanak a fényen. Ott csak a led, az áram, a tükör és az üveg számít. Ne keverjük a két dolgot. Tkp. csak a tükröt lehet támadni, fogalmam sincs hogy lehetne lemérni egy drágább lámpa és egy gagyi lámpa tükre közötti különbséget, és hogy ez hány % fénycsökkenést tud okozni. Ti mondhatjátok, hogy sokat, én meg mondhatom hogy keveset, nem tudjuk eldönteni.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#44502) bwoay válasza #94529552 (#44498) üzenetére


bwoay
nagyúr

mindkettő 100 USD. A SkyRC akcióban 80 szokott lenni, ez az új pedig most éppen 60. Ez 20 dollár különbség, nem elhanyagolható, az tény, de nem tudni, hogy ezzel mit spóról meg az ember ennél az egyelőre ismeretlen típusnál. Ellenben az MC3000 már többszörösen bizonyított, jelenleg az egyik legjobb elérhető töltő, és ami (számomra) a lényeg: a szokványos rugós/csúszkás akksi slotokkal rendelkezik, nem ezzel a tök mutatós, de amúgy kevésbé célszerű Jenga :D felépítménnyel, amibe ránézésre kevesebb akkumulátor típust lehet belepaszírozni, másrészt meg biztos, hogy a méreteiből adódóan nem is tud annyiakkut tölteni egyszerre, mint a SkyRC. Utóbbiról nagyon részletes tesztek érhetőek el, szóval számomra az kisebb kockázatot jelentene, meg szerintem az tényleg olyan szélsőséges mértékben konfigurálható, hogy amit nem tud, arra valszeg nincs is szüksége az embernek.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#44503) gyapo11 válasza Kecsotam (#44499) üzenetére


gyapo11
őstag

Ajánlott a C/10 áram, 2000 mAh-ás akkunál 200 mA, 2500-as akkunál 250 mA stb. De pl. az Ipc-1, ami elég jó töltőnek számít 200 mA-nél kevesebb árammal AA akkut nem tud tölteni, és beállítható 1000 mA-re is, és régebben voltak 2000 mAh alatti kapacitású akkuk is, mégis jól feltöltötte azokat is, szóval nem kőbe vésett szabály a C/10. 500 mA-rel már kicsit melegednek az akkuk, nem bírja mindet tárolni, följebb meg még jobban, van is a töltőben hőszenzor, ötven valahány foknál lekapcsol.
Külön témakör volt a hűtve gyorstöltés, nem tudom mi lett a disputa vége, hogy jó-e az akkunak vagy sem, utána kell járni. Alapvetően azonban kicsit hasonlít a sütéshez, ha föltekered a hőfokot, akkor a külseje megég, de belül nyers marad a süti, nem lehet siettetni. A leggyorsabb út a teljes töltéshez a részleges gyorstöltés, amikor 70-80 %-ig gyorsan töltjük, nálam ez 500 mA-t jelent, a végén meg kis árammal a teljes töltöttségig.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#44504) ZozzV6 válasza gyapo11 (#44501) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Tudom azt mondtam lezártam. Ez így is van. Kérlek ajánlj egy 7$ alatti lámpát ami szerinted jó, neked bevált. Megveszem és lemérem minden aspektusból amiből tudom és összehasonlítom egy 7$-os 2100mA-es gyári S2+-al. Képekkel, akár videóval, stb. Lehetőleg 18650-es legyen és hasonló kivitel mint egy S2+ tehát cső alakú és XM-L2-re hasonlító vagy annak mondott leddel.
Köszi.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#44505) Ra3 válasza gyapo11 (#44501) üzenetére


Ra3
őstag

Egy gagyibb lámpában azért sok minden lehet rosszabb még ha a led és a fénye azonos is, nekem volt több olcsó cucc a kezemben, pl. a kapcsoló ha valami olcsóbb-szarabb, nehezebben, bizonytalanul kapcsol az az én szememben nagyon sokat ront a használhatóságon.
Vagy mikor olyan a menet hogy rosszul kap rá, meg megszorul kétszer mire rátekerem a kapcsolót, és nem segít rajta a zsírozás sem sokat, azért az odaver a minőségérzetnek.
Egykétszer belefutottam ilyenbe, azóta a Convoy az alap, nem kerül sokkal többe és nem érzem úgy hogy kidobtam a pénzt az ablakon egy olyan cuccra ami előbb-utóbb biztos bedöglik.

Szerk.: nem akartam újra indítani a flémet, csak annyi hogy szerintem a lámpa fénye nem minden, a használhatóságba több dolog is beletartozik.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#44506) bwoay válasza Masooo (#44500) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem azért kell a kapacitás 1/10-ével tölteni, mert különben elfüstöl. jó minőségű akkut ilyen szempontból nem zavarja az 500 mA árammal való töltés. van egy csomó olyan (neves, minőségi) töltő, amiben biztonságosan lehet AAA akkut tölteni, de 500 mA-nél kisebb töltőáramot nem tudsz beállítani rajta.
az akku élettartamának viszont jót tesz az alacsony áramú töltés. tehát az az optimális ilyen szempontból. elfüstölni akkor fog, ha szar az akkumulátor. és a Varták, amikhez nekem volt eddig szerencsém... hát nem szerepeltek túl fényesen. ha Ni-MH-ben gondolkodik az ember, szerintem jelenleg a Laddán kívül mással nem igazán érdemes foglalkozni. nyilván LEHET, de őszintén mondom, hogy szerintem nem érdemes (Varta, Uniross, Ansmann, GP, Sanyo Eneloop, Panasonic Eneloop Pro, Tronic, Ladda akksik vannak nálam használatban)

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#44507) Masooo válasza bwoay (#44506) üzenetére


Masooo
aktív tag

Ez jo dolog, ha veszek is, laddat veszek bar nem sokat mert elembe alkali lett javasolva, max fotogepnek veszek 1-1 szettet. Amik most nekem vannak eleg regiek anno sima energizer fali toltovel toltottem aztan kapacitas eses miatt eltettem, most csak a c4 miatt vettem elo oket. Annak oriltem hogy ketto meg jo.
Kozben van vmi tipp arra hogy nor test eseten a c4 milyen okbol kattog neha? Igaz 7 ora kellett mire elkezdte, de akkor is :)

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44508) ace22 válasza ZozzV6 (#44504) üzenetére


ace22
tag

November végén ezt az S2+ változatot $5.99-ért + ($0.03 szállítás) rendelhettem meg (mostanában futott be).

Ez még nehezebb alulmúlni ár tekintetében. Minőségben könnyebb...

(#44509) may15 válasza gyapo11 (#44501) üzenetére


may15
csendes tag

Én kettő dolgot tennék hozzá.

Az első, hogy a tükör szót a tükrös (newton rendszerű mint a távcső, csak forrított a fény útjának iránya.) rendszerű lámpáknál használd, aminek a működési elvét az alábbi képen kívánom mutatni.

Amennyiben a működési alapelve nem ilyen, hanem a klasszikus felállás, úgy kérlek a reflektor/foncsor kifejezést használd, mint ahogyan a topikösszefoglalóban is van.

A második dolog, hogy a "senki nem győzött meg senkit" kijelentés annyit tesz, hogy téged nem győzött meg senki, hiszen itt a fórumon sok boldog convoy tulajdonos van.

Zavar továbbá, hogy saját maganak mondasz ellentéteset szerintem sok esetben. Egyszer azt mondod, hogy van drágább lámpád, van mihez hasonlítani, de te ugyan olyannak látod. Aztán kettő mondattal ezután már a cree led meg a hamis led mégiscsak más.
Lehet hogy én értem félre az egészet, de valahogy nekem nem áll össze a dolog.

De tényleg az a legtisztább, amit Zozz felajánlott, bogy a te ajánlásod alapján vesz egy lámpát, amit összehasonlít egy convoyyal. És ez lesz az a pont, amikor mindenki levonhatja maga számára az értékes következtetéseket, illyetvr lesz tényleges összehasonlítási alap.

Én mélyen remélem, hogy te tudod a titkot, és meg is osztod velünk, mert a convoy palettáról volt aok mindenem, ha tényleg igaz amit mondasz, lehet kipróbálok valami újat én is.

(#44510) bwoay válasza Masooo (#44507) üzenetére


bwoay
nagyúr

de milyen területen van ma még előnye egy alkáli elemnek egy nagykapacitású Ni-MH LSD cellával szemben? TV távirányítóban 8 évet megy 6 helyett? :)

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#44511) FBLLMAG válasza bwoay (#44510) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Én távirányítókban és fali órákban használom az alkáli elemeket, esetleg g mérlegben. ;)

De máshol NiMH, Li-Ion akkumulátorokat használok. ;)

(#44512) bwoay válasza FBLLMAG (#44511) üzenetére


bwoay
nagyúr

én meg mindenhol Ni-MH akkukat használok. távirányítókban hosszú éveken át mennek, egy időben beraktam melléjük egy cetlit az aznapi dátummal, és amikor cserélni kellett, láttam, hogy már eltelt mondjuk 4 év. innentől kezdve én személy szerint pont semmit előnyét nem látom az alkálinak, hulladékot termelni meg nem akarok, ha nem muszáj.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#44513) Masooo válasza bwoay (#44512) üzenetére


Masooo
aktív tag

Osztanam a nezeted en is, sot osztottam is de epp itt a forumon korabban jeleztek, hogy allando alacsony fogyasztasuk van a taviranyitoknak ami az akkuknak nem jo pl elettartam miatt.
Amugy semmi elonye nincs szerintem sem.

Sima 1.5 v kivitelben amit szeretek az az energizer ultra litium , de az nem koltseghatekony

[ Szerkesztve ]

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44514) #94529552 válasza bwoay (#44502) üzenetére


#94529552
törölt tag

Köszi, nekem saját célra bőven megfelel a felépítménye, meg amennyit és ahány fajta akkut tudna tölteni, csak tudjon Ni-MH-t, Lithiomost, és Ni-Zn-et is, és ne legyen drága.
Hol lehet 60$-ért kapni a SkyRC MC3000-et? Tesztelést találtam róla[link], de ennyiért sehol nem láttam.

(#44515) WestBam válasza #94529552 (#44514) üzenetére


WestBam
Topikgazda

80$ írt az mc3000-re, 60$ ez az új márka akcióban.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#44516) gyapo11 válasza Ra3 (#44505) üzenetére


gyapo11
őstag

Ezekkel a műszakilag alacsonyabb színvonal észrevételekkel igazad van, jó párszor meg lehet figyelni ilyeneket az olcsó lámpákon. Szerintem ezzel tudnak főleg az olcsóság irányába mozdulni. Rosszabb gépekkel, rosszabb munkaerővel, kevesebb beruházással, kevesebb minőségellenőrzéssel lehet lent tartani az árakat. Meg a márkanév hiányával, mert azért sok sznob ugrik a divatos nevekre.
A küklönbség köztünk abban van, hogy másképp értékeljük ezeket a hibákat, vagy színvonalbeli hiányosságokat. Nekem nem annyira fontos, elsősorban a fényt nézem. Ha egy lámpából nem jön megfelelő fény, akkor az egy vacak, legyen bármi a neve. Ha viszont jó fény jön, akkor baromira nem érdekel, hogy ki gyártotta és hol. Persze működő lámpáról beszélek, ami nem hunyorog, működik a kapcsolója, tekerhetők a menetei.
A flame-et én is lezártam, az olcsójánosozás meg fillérb..-zás nem vezet sehova, de műszaki kérdésekről és lámpákról továbbra is szívesen beszélgetek.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#44517) #94529552 válasza WestBam (#44515) üzenetére


#94529552
törölt tag

:R Ja, köszi, már értem. Neked mi a véleményed az 1.6V-os akkukról, vagy még esetleg 1,5V-os Lithium-osról, ami sokáig megtartja a névleges feszülséget? Pl. egérhez, és egyéb dolgokhoz ezek alkalmasabbak lehetnek, mint a többi megoldás?

(#44518) gyapo11 válasza may15 (#44509) üzenetére


gyapo11
őstag

Tükör sokféle van, a lámpákban parabolatükör van, aminek elvileg a fókuszpontjában van a led. Foncsornak azt a réteget hívjuk, ami a hordozón a tükröző felületet adja, régebben higanyos amalgám volt. Tehát a foncsor az önmagában nem létezik, csak valamire felrakva, az általános tükör esetén üvegre.
"higany ötvözet, melynek számos felhasználási területe van, de legismertebb a tükrök hátoldalán lévő foncsor (más néven vas amalgám, vagy ezüst amalgám)" (https://idegen-szavak.hu/foncsor)

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#44519) spileraaa


spileraaa
senior tag

megjött az ultrafire aksi
ezeket úgy küldik hogy nincs feltöltve?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#44521) Masooo válasza spileraaa (#44519) üzenetére


Masooo
aktív tag

Nem jol csinalod. Gyapo elmondta nekem is mikor eltoltam. Mint most te is. Tovabb adom tehat a tudast neked ifju padavan. (Azert fajt leirni....)
A toltod nem jelzi ki hogy mennyi van az akkuban. Fel vannak azok toltve, joesetben 60-80% ra mert igy jo tarolni a li akkukat. Te most betetted oket sima toltesre. Ekkor annyi lesz hogy ami ures hely van benne azt meg feltoltod. Ezek utan vagy kihasznalod es kovetkezo tolteskor megnezed mi a kapacitasa, vagy a toltovel ranyomsz egy tesztet. C4em van ott ez nor test vagy fast test neven fut elobbi pontosabb, utobbi gyorsabb es jo kozelito erteked lesz de nem pontos.
Mostcl csak toltod oket es csak az ures helyre nyomsz energiat

[ Szerkesztve ]

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44522) spileraaa válasza Masooo (#44521) üzenetére


spileraaa
senior tag

roszul irtam az aksi nevet ez az
trustfire [link]

akkor kihúztam a töltés alól
és ha jönnek akik értenek hozza megmondjak mi is a teendő

mielőtt kivettem volna őket készíttetem meg 2 képet

ui. meg most is káprázik a szemem a fene gondolta hogy ilyen erős fénye van a convoy s2 -nek

többet tuti nem nézek bele

[ Szerkesztve ]

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#44523) Masooo válasza spileraaa (#44522) üzenetére


Masooo
aktív tag

Fura.

Az elsobe ment egeszen sok, a masodik viszont elegge fel vokt toltve ha 89 utan vegzett a toltes (end felirat jelenti ezt).

Olvasd el a kezelesi utasitast vegul en is ezt tettem. Viszont li500ra biztos van leiras elemlampablogon v vmerre. Abbol is okosodhatsz hogy magad is tudd mi mire jo.

Pl kezd itt
https://m.logout.hu/bejegyzes/pibacsi/lii-500_akkutolto_hasznalati_utasitas_gyakorlati.html

[ Szerkesztve ]

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44524) may15 válasza gyapo11 (#44518) üzenetére


may15
csendes tag

Ezt sem megcáfolni, sem igazolni nem tudom, mert nincs amalgámos emelámpám. Nekem csak olyan van amiben a reflektor aluminiumból készült. Mégcsak üvegbevonat sincs rajta. De itt nem térsz ki arra, hogy egy adott anyag felpolírozott felülete az most foncsor vagy sem. De inkább kérdés számomra, higy mi az amit tudnál ajánlani. Amiről szó volt. Engem ez jobban foglalkoztat.

(#44525) gyapo11 válasza Masooo (#44521) üzenetére


gyapo11
őstag

Jól mondod.
Charge egyből tölt, és közben méri a betöltött mAh-át.
Fast test először kisüt, de nem méri, majd tölt és méri hogy mennyi megy bele.
Nor test először feltölt, majd kisüt és méri a mAh-át, majd feltölt.
Ha valaki nagyon tudni akarja, hogy mennyi van az akkuban, akkor fast testet kell indítani, és nézni az időt, ami a kisütés kezdetétől a töltésre váltásig eltelik. Az idő szorozva a kisütő árammal megmondja, hogy mennyi volt benne.
Ez a Lii500-ra és a C4-re is igaz.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#44526) Masooo


Masooo
aktív tag

Legyen az egy dollaros uking cree vs vmi nitecore kulcstarto lampa az elso olcso / draga teszt.

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44527) may15 válasza Masooo (#44526) üzenetére


may15
csendes tag

Az alapfelállás szerint egy 7$-os s2+ 7135x6 lenne összehasonlítva egy olcsóbb de lehet hogy jobb lámpával.

Amit te mondasz az rendben van, csak a nitecore nem olcsó.

(#44528) Masooo válasza may15 (#44527) üzenetére


Masooo
aktív tag

Az aramforras azonossag gondolom fontos

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44529) may15 válasza Masooo (#44528) üzenetére


may15
csendes tag

Hát a nitecore tube, tip, tini és a tumb is speckó akksival megy. Így ez itt bajos.

(#44530) ZozzV6 válasza Masooo (#44528) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Igen, jó lenne ha bele lehetne tenni mindkét lámpába ugyanazt a 18650 akkut. De akár veszek eg olcsó ....fire akkut is és azzal tesztelem az olcsó lámpát mert úgy igazságos. Ha olcsó lámpa akkor az akku is legyen ahhoz mérhető árú.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#44531) Masooo válasza ZozzV6 (#44530) üzenetére


Masooo
aktív tag

Az aramforras azaz akku lehet azonos, talan az jobb is es Gyapo mondta is, jo akkui is vannak boven.

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44532) HardSanyeee


HardSanyeee
őstag

A GearBest-es változásokról mit lehet tudni egyébként? "Csak" annyi történt, hogy az email only és a flash sale árakat nem lehet már lejjebb pontozni, vagy van más rossz hír is? :U

(#44533) atthany válasza HardSanyeee (#44532) üzenetére


atthany
aktív tag

Van még más is, nincs többé 8 dolláros S2+ és 13 dolláros C8 lámpa😭

(#44534) benfolds válasza atthany (#44533) üzenetére


benfolds
őstag

pedig mostanában rendszeresen volt mindkettőre kupon, pont, hogy korábban nem nagyon lehetett 10/16 alatt megkapni őket. szerintem simán lehet kupon ezekre a későbbiekben is. de ha nem lenne, akkor sem nagyon érvágás, hogy 8 helyett 10-ért veszed meg. a drágább termékeknél viszont egyáltalán nem mindegy az -30% ide vagy oda. :U

[ Szerkesztve ]

(#44535) #07813632 válasza FBLLMAG (#44492) üzenetére


#07813632
törölt tag

Nekem van egy nitecore newi2 töltőm és eddig meg voltam arról győződve, h jó lesz majd tölteni vele az AA és AAA LADDA akkukat. A new i2 elvileg 0.5A val tölti öket ha jól olvastam. Meg nem jöttek meg az nimh akkuk de kétségeim vannak. Föleg az AAA miatt mert azok csak 900asok. Van valakinek ilyen töltője és tölt vele ilyen vagy hasonló akkukat? Bele merjem egyáltalán rakni a LADDAákat vagy vegyek hozzá saját töltőt amit az ikea árul? Kösz a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#44536) jozsi252 válasza #07813632 (#44535) üzenetére


jozsi252
veterán

Nincs ilyen töltőm, de én 1A-el tolom az AAA akkukat is, és semmi gondot nem fedeztem fel, bírják szépen az 1C feletti áramerősséget.

iPhone 13 Pro Max

(#44537) KawaBazsy válasza #07813632 (#44535) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

800 Huf az Ikeás töltő, többe kerül elmenni érte.. :-)

(#44538) #07813632 válasza jozsi252 (#44536) üzenetére


#07813632
törölt tag

Na találtam itthon egy régi energizer (ch2pc-eu) töltőt. Ez elvileg az AA-t 200 mA-el az AAA-t 100 mA- el tölti. Csak ez nem kapcsol le ha kész van, igy számolgatni kell hány órát lehet a töltöben. A fene tudja most már. Inkább tölteném a nitecorban. De nem akarom kinyírni az akkut idő előtt. Mennyire érdemes betartani ezt a 0,2 X C töltési erősséget? Veszek inkább egy ikeás töltőt az lekapcsol ha feltöltött és kb annyival tölt mint az energizer amivel az a baj, hogy nem tudom mennyi kapacitásra töltök rá és nem tudom így kiszámolni h mennyi ideig töltsem. Most nézem, hogy csak 800 forint. Erröl a VINNINGE töltöről mi a véleményetek amit az ikea árul?

[ Szerkesztve ]

(#44539) #07813632 válasza KawaBazsy (#44537) üzenetére


#07813632
törölt tag

Megy haverom majd hoz 1et. :) 800 péz meg tényleg nem sok. De nem akarom megvenni ha kaka.

(#44540) Masooo válasza #07813632 (#44539) üzenetére


Masooo
aktív tag

Elvben nem kellene bajnak lennie ha 500mah toltesz egy 800as akkut, ha az akku jo. Amivel szamolni lehet az az, hogy csokken az akku ellettartama de azert nem hiszem hogy drasztikus lenne, mondjuk 50 toltes es meghal v ilyesmi.
En zanflare c4el toltom majd 300as tempoval. Akkora bajt csak nem okoz benne de legalabb latom mikor van keszen

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#44541) jozsi252 válasza #07813632 (#44538) üzenetére


jozsi252
veterán

Miért nem veszel egy Xtar töltőt amivel tudnál mindent tölteni, Ni-MH meg Li-ion akkukat is? Én ilyen IKEA-s töltőt akkor se vennék ha ingyen adnák.
Xtar VC2 Plus-t vennék a helyedben, ezzel 10440-32650-ig tudsz Li-iont tölteni, illetve AA-AAA-C-D méretű Ni-MH akkut is.
Kell hozzá egy 5V 2.1A-es táp aztán kész.

A kicsi akkukat 10440-16340-ig illetve AAA akkukat töltsed 500mA-el, 18650-től felfele meg AA akkukat 1000mA-el.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#44542) KawaBazsy válasza #07813632 (#44539) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Én ilyet használok a Laddához, s teljesen jó.

(#44543) #07813632 válasza jozsi252 (#44541) üzenetére


#07813632
törölt tag

Van egy nitecore new i2 töltöm az is visz mindent. Csak tegnap írta valaki, hogy nem jó az akkunak a nagy áram ezért parázok itt nektek, h nem merem belerakni a nitecore-ba.

[ Szerkesztve ]

(#44544) jozsi252 válasza #07813632 (#44543) üzenetére


jozsi252
veterán

Ez relatív fogalom hogy kinek mi a nagy. Amint említettem én 1000mA-el töltöm az AAA 900-930mAh akkukat, ami pont duplája az 500mA-nek, és nincs belőle gond. Nem mondom hogy te is annyival töltsed, de ha nagyon vigyázni akarsz akkor C/10-el töltsed, amire a fél életed rámegy kb.
Egyszóval 500mA-el nyugodtan töltheted a 900mAh környéki akkukat! Nem kell félni tőle, nem lesz semmi gond. Ha meg normális a töltőd, akkor a melegedés hatására lekapcsolja az áramot.

iPhone 13 Pro Max

(#44545) bwoay válasza jozsi252 (#44544) üzenetére


bwoay
nagyúr

"ha nagyon vigyázni akarsz akkor C/10-el töltsed, amire a fél életed rámegy kb"

igen, az a fél élete, amit alvással tölt :)

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#44546) #07813632 válasza jozsi252 (#44544) üzenetére


#07813632
törölt tag

Akkor nyom nyugodtan a nitecore töltőbe. Erre voltam kíváncsi. Köszi.

(#44547) jozsi252 válasza bwoay (#44545) üzenetére


jozsi252
veterán

Alvás közben én valahogy nem merném tölteni az akkukat. Hiába drága és jó a töltő, meg minőségi akkuk, de akkor sem. Ez alapszabály úgy gondolom.

iPhone 13 Pro Max

(#44548) ZozzV6 válasza jozsi252 (#44547) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Általában én is nappal töltök. Ritka amikor éjjelre ott hagyom pedig sose volt még bajom mert vagy Zanflare C4 vagy Lii500 vagy Opussal töltök és valamennyire neves akkukat de jobb félni.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#44549) ZozzV6 válasza gyapo11 (#44518) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Én várom a linket a lámpához és az akkuhoz amit vegyek és kipróbáljam. ;)

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#44550) Masooo válasza ZozzV6 (#44548) üzenetére


Masooo
aktív tag

Ezek mind lekapcsolnak ha melegedne az akku?

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.