Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz
Gargouille #44949 üzenetére
Igaz. Éjjeli képek stb., egy tesztre épp jó lenne
-
Gargouille
őstag
Ha arról van szó, hogy el akarod csak lőni a kuponod, akkor vedd meg nyugodtan mindenféle elvárás nélkül, amolyan könnyen jött - könnyen ment alapon.
Ha viszont valami használható zseblámpát keresel, akkor hallgass a többiekre és S2+ alá ne add.
Viszont ha mégis ezt a lámpát veszed akkor ha megjön írj róla, hogy milyen, had ismerjük meg ezt is, sose lehet tudni...
-
Masooo
aktív tag
Teljes mértékben osztom a véleményed! Mégis kiegészíteném azzal, hogy ha nincs összehasonlítási alapja, akkor első lámpának jó lehet, hisz még nem volt minőségi összehasonlítási alapja mint írtam.
Bul07
Viszont tipikus marketinges csapdába sétáltál, hidd el így van, egyik végzettségem éppen markmanager, épp úgy mint a kártyás pontgyűjtők a 100ft 1ft hülyítéssel, meg a garfield matricások.
Olyat vegyél ami ingyen van mert az is lehet, hogy haszontalan, de nem indikál fölös vásárlást olyanra, ami amúgy tudása végett szintén haszontalan. -
may15
csendes tag
Negaragudj, ebben az árszegmensben, ami olcsóbb mint a convoy, de van olyan jó, én nem vagyok kompetens. Nyuogodtan keresd meg gyapo11-t, aki ezen a téren tájékozottabb sokunknál, biztosan szívesen segít.
Én azt gondolom, hogy 5 dollár ide vagy oda, az nem az összeg amitől sok dolog megváltozna. Most gondolok arra hogy nem ezer forintban gonsolkozol, hanem kettőezer forintban, és teljesen mást kapsz. De ha ingyen akarod, persze érthető. De azt ami eleve nem jó, azt fogod tudni bármikor jól használni? Lehet, hogy kuponnal nem 8,5$, hanem csak 3,5, de szerintem annyit sem ér meg. Nem az én pénzem, én csak jót akarok és megkímélni téged egy felesleges vásárlástól. És részemről itt vége.
-
gyapo11
őstag
Nem lehet, hogy nincs semmi trükk? Mert pl. egy iphone alkatrészei összesen 60 kFt, a készülék meg 200-300 kFt. Tehát powerbankot ennyiért lehet eladni, a cellákat meg annyiért. A piac határozza meg az árat. És ilyen cellákat még nem láttam a webshopokban, vagyis ez a gyártó kifejezetten termékek előállításához adja gondolom hatalmas mennyiségben olcsón a gyártóknak, akik beépítik. Így néhány tíz vagy száz gyártóval kell a garanciális problémákat kezelni, nem millió vevővel, sokkal olcsóbb így.
-
WestBam
Topikgazda
Úgy nézd, hogy 2500Ft kb. az S2+ postával cakk pakk és az egy vállalható minőségű jó elemlámpa. Ez se nem jó minőségű, se nem vállalható egy S2+-hoz mérten. Megkockáztatom a fénye is hagy kívánni valót maga után, arról nem is beszélve, hogy az ajánlott belépő típus is biztosan köröket ver rá és sokkal "erősebb" is.
Így megéri azt az 1000 Ft-ot?
Ha nincs postaköltség és a teljes árat ki tudod fizetni vele (vagyis lehet olcsóbb a termék, mint a kuponod) akkor próbáld meg ezek közül valamelyiket: 1, 2, 3, 4, esetleg pénzért ezt: 5.
Nem mondom, hogy jók lesznek, de ingyen még megéri őket megpróbálni. 10$-ig néztem a kínálatot, semmi más értelmeset nem láttam. -
WestBam
Topikgazda
Őszinte leszek, egyiket sem.
Megnéztem ezt az oldalt, hátha tudok segíteni, de ami normális annak az árába az 5$ kedvezménykupon bele van kalkulálva, szóval a normál ár felett árulják 6$-al.
Centekért vannak a kis SK68-ak, vegyél valami hasonlót rajta, de szerintem ezeket akkor erőltesd, ha nem kerül pénzedbe.
Ha viszont a kuponokat össze is lehet adni akkor még plusz két hónap ezen kívül és lesz egy S2+ szinte ingyen -
bul07
nagyúr
Szerintem -5$ kuponon átsiklottál
Hátha újat mondok, naponta belépve a telefonos app-ba és rányomva a 30-ik napon ad egy -5$ kupont ami jelenleg értékhatár nélkül elkölthető, viszont náluk mondjuk a S2 még ezzel a kuponnal is sokba kerül így azt biztos nem veszek
Valami értelmes dolgot nézegetek csak nehéz mert főként ruhákkal foglalkoznak, és lehet képbe kerülne a két linkelt lámpa közül valamelyik -
may15
csendes tag
Ha előre tervezel, akkor egyet tudok mondani. Még nem tudod, hogy egy convoy s2+-t veszel majd, de miután alaposan megnézted, és rájöttél hogy egy picit több pénzért mekkora minőséget kapsz, akkor 25 nap múlva mire a vásárlához érsz, rájössz, hogy ez az, ami megéri a pénzt.
Szerintem ne vegyél olyan lámpát aminek a nevében a "cool" inkább utal arra, hogy mennyire menő leszel ha ilyened van mintsem a led színhőmérsékletére.
WestBam: na patthelyzet állt elő
-
bul07
nagyúr
Amúgy ilyen lámpa volt már itt szétszedve?
Most rendeltem pár napja ha érdekkel titeket ha megjön szétkaphatomMeg lenne egy olyan kérdésem a hozzáértőkhöz
Melyiket rendeljem a kettő közül?
[link]
[link] -
bul07
nagyúr
FST 18650 cella mennyire jó?
Ezen agyalok hogy berendelem és szétbontom 18650 cella mindig jól jön(kuponna 12.15$)
És a képen látható cellák vannak benne elméletileg
Bank szétszedve itt látható jobban -
A214
aktív tag
Sziasztok,
Ehhez hasonló listát ha jól emlékszek itt láttam az usb adapterekről. (halálfejes negatív minősítések voltak emlékeim szerint)
Esetleg valaki tudná linkelni mert nem találom . -
benfolds
őstag
az új ladda akksikat formázni kell az első használat előtt? tehát pl teljesen feltölteni, aztán lemeríteni, vagy mehet egyből a lámpába (xiaomi éjszakai lámpa)?
-
WestBam
Topikgazda
Upsz, ez kimaradt.
Magas fényárammal rendelkező normál méretű lámpák.
A viszonylag nagy felületek és távolságok miatt semmi értelmük nem volt. Elővettem, kipróbáltam, de oda a C8 kellett. A lábam elé elég volt a fejlámpa bőségesen, mellette azoknak semmi értelmét nem láttam használni. Kiemelném még egyszer, ez speciális eset, fatetejéig érő hó és nagy távolságok.Most télen ilyen volt:
Olvadás után (július körül) ilyen:
-
may15
csendes tag
válasz
HardSanyeee #44924 üzenetére
Nátrium-hidroxid. Bár erre a helyzetre én nem használnám. Azért nem tudod leszedni semmivel, mert az karc, és az alu színe lóg ki a fekete festék alól. Nátrium hidroxiddal ezt el tudod tüntetni, de csak úgy, hogy az lemar minden fekete eloxálást, és a karc láthatatlan lesz mert a lámpa olyan színű lesz mint a karc. Ha feketét akarsz, akkor max alkoholos filc.
-
HardSanyeee
őstag
Megjött az Astrolux C8-as lámpám, azonban van vele némi probléma, bár szerencsére csak designbeli dolog. Az üvegnél letekerhető bezelen látható leginkább a hiba, olyan, mintha koszos lenne a felület, azonban nem jött le se sima víz hatására, sem mosogatószer hatására. A hiba így néz ki képeken (bocsi a képminőségért, videóból lettek kivágva a képkockák, fotózva nem akart összejönni a dolog): Kép1 Kép2 Kép3 Kép4
Esetleg lehet ezzel kezdeni valamit, van olyan anyag, ami ezt leszedi?
Ha nincs, akkor gondolom ajánlott bepróbálkozni a BG-nél, hátha tudnak új bezelt küldeni (tudom, lehet venni külön is, de az ezüst színű). -
WestBam
Topikgazda
Ilyen időben nem. Bíztam abban, hogy felszárad és valamelyik este el tudok menni fotózni, de nem száradt, mi több itt most is szakad az eső. Ha végre jó idő lesz akkor beindulnak a lámpa tesztek, addig szobai teszteket tudok csak csinálni. Jövő télre jobban fel fogok készülni, előre bevásárolok minden vackot aztán lefotózom, a vacak latyakos hidegben meg csak írogatok róluk
Astrolux C8 külön cikk lesz összehasonlítva a Convoy C8-al, egyszercsak. -
KawaBazsy
aktív tag
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy ez is üti egymást
"Annál erősebbet, fényesebbet és nem throwert szeretnék"
Minél erősebb, annál inkább a thrower felé kúszik az adott lámpa. Dedómolással a fényáram csökken, fényerő pedig nő. Meg igazából az XHP 70.2 illetve hasonlóan nagy méretű ledek inkább a fényáramra vannak kihegyezve mintsem hogy 500k cd-t tudjanak egy ilyen kis lámpába.
Illetve a másik probléma amit Zozz is mondott hogy 1 akkut nagyon megterhelné egy XHP 70 led. Nem hiába több akkus az ilyen lámpák nagy része. Azért a 12V megtöbbszörözi az áramfelvételt.Amúgy ez a K65 nem rossz kis lámpa, van fényerő is benne, meg 1km-t tud a számok alapján. Lehet mondani hogy valamilyen szinten kiváltja a thrower meg flood lámpát is egyszerre, egy kis túlzással. Bár a nagy cd érték miatt inkább throwerhez áll közel.
-
ace22
tag
Acebeam LEP W10 Throw 1000: "white laser light"
A "fehér lézerfénynek" valahogy parasztvakítás szaga van. Ráadásul az egész látható spektrumot lefedi, IR vagy UV nuku...
Foszforeszkálás útján állít elő fehér lézerfényt (gondolom, kék lézer sárga foszforeszkáló festékkel), vörös-kék-zöld(lézerfényt) szűrőkkel, ez annyira szép, hogy nem is hiszem.
-
-
BBéci
legenda
válasz
ZozzV6 #44909 üzenetére
Köszi, közben rájöttem, hogy eszement számokat írtam, javítottam 120000 kandela körülire.
Nem kell nagy hatótáv, arra itt az L16 a maga (névleg) 600 méterével.
Elég lenne 300 m és az említett 5-7000 lumen. Az sem baj, ha csak 2-3 percig tudja ezt. Az L30 majdnem megfelelő, de csak 4000 lumen és 34800 cd. -
ZozzV6
senior tag
Üti egymást a kettő. Mint láttad maximumig kihajtott XHP70.2 a hatalmas lencsével jutott el 500 kcd fölé épphogy. Dedómolva talán 800 meglenne. De egy brinyte azaz kb C8 méretben 5000 lumen az pár másodpercre lenne jó majd megfőne. Nekem 7800 lumennel az L6 1 perc alatt 60 fokra hevül és az több mint fél kiló akksik nélkül. Másrészt ez a led nem hatótávra való mert nagy. Kis fejjel még nagyobb hátrányba kerül. Talán dedómolva megütné a 100-120kcd-t. De ahhoz is 2 akkuval kellene 15A felett hajtani. 1 akkuval 30-40A-t szívna ki az akkuból plusz olyen driver sincs ami erre képes mert az is melegedne mint az állat
-
WestBam
Topikgazda
Múlt héten hótalpaztunk egyet az Alpokban. A társaság kitartóbb része az egész napos túrától hulla fáradtan, de nekivágott az éjjeli körnek. Én a HC65-öt és az Astrolux C8-at vittem magammal (ok, ezeket használtam, több elemlámpa is volt velem). Az eredmény: minden jelenlévő máris azonnal kérte a linkeket, hol lehet ilyet venni, mert nekik is kell.
Az Astrolux 45 másodperces turbó fokozata elégnek bizonyult minden esetben, sosem éreztük kevésnek, még kifejezett keresésnél is elég volt. A magas fokozat bőven jó volt előre világítani, bár az útjelzés náluk kicsit komolyabban van véve mint itthon, de nem igazán volt olyan hely ahol kevés lett volna a magas fokozat fénye tájékozódás céljára. Melegedést nem tapasztaltam a hidegben egyáltalán.
Annak fényében, hogy éles tesztben is mennyire jó hasznát vettem azt kell mondanom, hogy simán megéri a 20$ körüli akciós árat a Convoy C8-al szemben, mert az alatt a 45 másodperc alatt brutális amit világít ez a "kis" lámpa. Érdekes, de a fókusza ennek szerintem jobban be van lőve mint a Convoynak, szabályosabb a vetített kép, pedig 2 XPL-HI LED-es Convoy C8-ast is mellé próbáltam, tehát nem gyártási szórás.
A HC65 az szintén nagyon jól vizsgázott. Közepes fokozatban elég volt a fénye a haladáshoz, hatalmasat terít és meglepően sárgásnak tűnt a fénye így havon nézve, főleg mivel a többieknek hideg fényű fejlámpája volt. Ezen talán picit változtattam volna én is egy kicsit hűvösebbre, de így is tetszett mindenkinek. A turbót azt nehezen akarták elhinni, hogy ebből a pici vacakból kijön ez a fény, igazából nem is használtam, csak megmutattam nekik, hogy ilyet is tud.
Azt kell mondanom, hogy ez a kettő lámpa szerintem kiváló párost alkot együtt, elérhető megvilágított távolságból és terített fényből sem szenvedtem hiányt, a kezelésük kesztyűben is tökéletesen ment, igaz a C8-nál még mindig lehetne javítani a körbefutó perem megszakításával, de arra úgy néz ki hiába várok. Ha valakinek kifejezetten outdoor felhasználásra kell lámpa így ahogy van ajánlom őket párban! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
jozsi252 #44901 üzenetére
A K65 üresen 660 gramm, 4 db 18650 akksival működik, nem tölthető USB-vel, tehát egyáltalán nem illik bele az elképzeléseimbe.
Az L30 egy akkumulátoros, beépített töltős, majdnem jó, volt a kezemben, világítottam vele, de nem dedómolt és keveslem a maximális kandeláját. -
jozsi252
veterán
válasz
WestBam #44903 üzenetére
Azt azért hozzátenném hogy összehasonlítási alap gondolom nincs Zozz-nak. Értsd úgy hogy lehetséges hogy meg van az 1.2m cd, egy kalibrált műszerrel. De nehezen tudom elképzelni hogy ilyen erősségben egy sima egyszerű olcsó Kínai pontosan mérjen. Valószínű hogy egy értéket elérve már egyre többet csal, valószínűleg ebben az esetben lefele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest