Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38301) drinker


drinker
tag

Nálam a $9.99 Zanflare F1 shipped out! :))
Email is megjött!

[ Szerkesztve ]

(#38302) FBLLMAG válasza kugyu21 (#38299) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Hagyjad. A LL lámpa elég drága, nem túl sok ember használja. Ráadásul elég sok fajtát gyártanak, sok fajta megoldással. Szerintem, nekünk, akik használnak LL -t, sem felel meg az összes típus. Akik meg csak szférikus léncsés lámpát láttak, ne csodálkozzunk, ha nem tetszik nekik. A hagyományos ZOOM -os lámpák nekem sem tetszenek.

Szerintem elég nehéz elképzelni, hogy a 300 lm -t fókuszálva (minimális fényáramveszteség mellett), 160 m távra világít. ;)

[ Szerkesztve ]

(#38303) Egy-két válasza drinker (#38301) üzenetére


Egy-két
tag

Én meg írtam nekik egy érdeklődést, mivel nekem még mindig processing, s azt mondták hogy feltehetőleg Nov15-én lesz feladva :)

(#38304) Gargouille válasza WestBam (#38300) üzenetére


Gargouille
őstag

Lehet, hogy elve hibás az elgondolás, tehát a tévedés kockázatával a következőt értettem kandela mérésen:

Tegyük fel, hogy tökéletes fotókat sikerül lőni a lámpák fényéről. Ez azt jelenti, hogy nem ég be a kép és a legfényesebb ponton pontosan fehér lesz a pixelek színe, a legszélén - ahová már nem jut fény - fekete. A kettő közt pedig a fény intenzitásával arányosan a szürke valamelyik árnyalata, minél világosabb annál erősebb a fény az adott pontban.

Mivel a lámpák kandela értékét ismerjük (illetve mérhető műszerrel), ami - szintén a tévedés kockázatával mondom - elvileg ugye azt mondja meg, hogy a hotspot legfényesebb pontjában mekkora a fényerő. Ez lesz a 3D-s kúp forma csúcsa. Mivel ismerjük a maximum és minimum értéket, ezért tudunk arányosítani ebből a tetszőlegesen a közbelső értékekre.

Példa: egy standard Convoy C8-as XML leddel 32500 kandelát tud, vagyis a hotspotja közepén ekkora a fényerősség. A 3D-s ábrán ez a pont a legmagasabb pont, a kúp csúcsa. A legalján meg 0 kandela a fényerősség. Ha mögé rakunk egy skálát és úgy állítom be a 3D-s képet, hogy pont szemből világítom meg a kúpot, akkor az egy "2D"-s árnyékot fog vetni a skálára ami mögötte van és kirajzol egy görbét. Egy mórickaábrán (bocs, paint-el rajzoltam) mutatva:

Nem tudom érthető e ez így. Persze lehet, hogy hülyeség az egész, csak feldobtam mint ötletet. Igazából nem emiatt találtam ki ezt a 3D-s ábrázolást, hanem, hogy jól lehessen szemléltetni a vetítési képek közti különbséget, ez már csak úgy adta magát mint lehetőség. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38305) vince válasza drinker (#38301) üzenetére


vince
őstag

Az enyémet is elindították :C

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#38306) Gargouille válasza FBLLMAG (#38302) üzenetére


Gargouille
őstag

Szerintem abszolút hihető, 300lm azért elég sok fény, ha jól van fókuszálva simán ellőhet addig.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38307) ace22 válasza drinker (#38301) üzenetére


ace22
tag

Nekem is shipped!

(#38308) Clever0


Clever0
senior tag

Tegnap huzamosabb ideig szerettem volna világítani az Astrolux S2 lámpámmal. 7-ből 5-ös fokozaton kezdtem és pár perc múlva elkezdett visszaváltani, végül eljutott az 1-es fokozathoz (ami nálam nem moon). A feje elég meleg volt, ami számomra meglepő egy ilyen vaskos lámpánál. Engedett felváltani az erősebb fokozatokra, de utána újra lement 1-ig. Ez így szinte használhatatlan. :(

(#38309) dobolan válasza Gargouille (#38304) üzenetére


dobolan
senior tag

Ez alapján a képeket magadnak kell csinálni. Több helyről begyűjtött képek szerintem nem lesznek jók, mert a fotózott felület fényvisszaverő képessége nem térhet el két lámpa esetében.

(#38310) Gargouille válasza dobolan (#38309) üzenetére


Gargouille
őstag

Miért ne térhetne el? Az a lényeg csak, hogy homogén felület legyen, a legjobb ha fehér. Ha a fotó nincs beégve és nem zajos akkor már működik a dolog. A 3D-s képen a skálát hozzá kell igazítani mindig a legmagasabb ponthoz és kész. A többi kiadja magát.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38311) FBLLMAG válasza Gargouille (#38306) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

A 300 lm 160 m -re az 12° sugárzási szöget feltételez mondjuk, 240 m -re meg lehet 8° - 10°, míg a ZOOM -os ugyanúgy 300 lm melett, hogy tudja a hasonló távot, 3° - 4° fokszélességében világít, ami azért nagyon kevés. És az is igaz, hogy a szűk fénycsóva körül teljesen elveszik a fény a ZOOM -osoknál. És az ilyen, gyengébbeknél, a SPILL szórt fény is elég keskeny. ;-)

A 2012 -es M7 SPILL átmérője hasonló szélességű mint a F1 SPILL átmérője. (sokatoknak van, ezért fénykép szerint ehhez hasonlítottam - kösz egyébként a képeket) A MT sorozat már valamennyire szélesebb szórt fényt használ, ráadásul több fényt enged a külvilágba.

Viszont szerintem sem a LL a csúcs lámpa. És azt sem tudom, hogy egyáltalán létezik ilyen lámpa. Valahol mindegyikbe bele lehet kötni. :(((

[ Szerkesztve ]

(#38312) dobolan válasza Gargouille (#38310) üzenetére


dobolan
senior tag

Igen, és akkor két lámpa fényét hogyan hasonlítod össze? Mondjuk az egyikkel 300 lumennel világítok a falra, a másikkal meg 1500-al. Kandellában mutatni fogja pontosan az eltérést? Meg egyáltalán egy fotó minősége függ a záridőtől, a blendétől stb.

(#38313) Ra3 válasza Clever0 (#38308) üzenetére


Ra3
őstag

RTFM, a thermal calibration menüpontban beállíthatod hogy mikor kapcsoljon vissza.
Működése: felnyomja a legerősebb fokozatra és elkezd melegedni, amikor megynyomod a gombot az lesz a beállított hőfok ahol elkezd visszaszabályozni.
A gyári érték tényleg kicsit alacsonyan van, mikor megkaptam nekem is feljebb kellett állítani, azóta sose váltott még lejjebb.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#38314) Gargouille válasza dobolan (#38312) üzenetére


Gargouille
őstag

A vetítési kép nem függ a fényerőtől, tehát a görbe alakja pontosan ugyanolyan lesz ha 10%-os fényerővel világítasz, mint ha 100%-al. Ugyanaz a led világít, ugyanazzal a refivel. Mivel a 100%-os max értékeket pontosan ismerjük (lm, cd) ezért innentől már adódik magától, mivel csak magára a görbére van szükség.

Tehát nekem nem kell tudnom, hogy mekkora fényerővel világított a lámpa amikor fotóztad, csak az a fontos, hogy a kép ne legyen beégve egyáltalán és ne legyen zajos. Mivel itt nem mozgó dolgot fotózol így lehet állványról, hosszú záridővel, alacsony ISO értékkel fotózni, tehát tökéletes minőségű képet lehet lőni elvileg.

Mivel többszörösen áttételes a dolog, nyilván az így számított cd értékek nem lesznek atompontosak, de elfogadható hibahatáron belül lesznek szerintem. Gyakorlati haszna amúgy az ilyen cd kalkulációnak nincs sok (most őszintén, kit érdekel, hogy a hotspottól mondjuk 6 fokra mekkora a cd értéke a fénnyalábnak?), de ha már ennyire lámpab**ik vagyunk, miért ne kísérletezgessünk vele? :)

Ha belegondolsz Zozz lm mérője is hülyeségnek tűnhet elsőre, de végül is tök hasznos és marha jól lehet vele látni a különbségeket a különböző lámpák közt. Nem laboreredményeket vár az ember tőle, de viszonyításhoz szerintem roppant hasznos. És ne feledjük el a barkácsolás okozta örömet sem, ha másért nem, hát ezért megéri. :D

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38315) dobolan válasza Gargouille (#38314) üzenetére


dobolan
senior tag

Jó, hát én nem nem vagyok fotós, hiszek neked. Csak magamból kiindulva, fehér falra világított képből nem tudnám eldönteni, hogy mit nevezel beégésnek? A hotspot az már eleve egy "beégés" nem, mivel azon belül elvileg egyenletesnek kell lennie a fény eloszlásnak? Na most ha több ég be, akkor nagyobb a hotspot, mivel 100% fehér a hotspot is és a beégés is, vagy nem így van? :D

(#38316) Clever0 válasza Ra3 (#38313) üzenetére


Clever0
senior tag

Köszönöm, majd kipróbálom. De pontosan hogyan is kell? Ha elérem azt a menüpontot, akkor kattintok, hogy kezdje a főzést és fogom a fejet, hogy forró-e? Az elég sokáig fog tartani.

(#38317) Ra3 válasza Clever0 (#38316) üzenetére


Ra3
őstag

Amikor belépsz abba a menüpontba (7 villanás utáni vibrálás alatt rányomsz) akkor egyből látni fogod hogy felkapcsol maxra, vársz amíg felmelgszik az általad kívánt értékre, és akkor kattintasz, az lesz a hőfok ahonnan visszavezérel.
Nagyon sokáig nem fog tartani, azért maxon szerintem ha vársz 10-15 percet akkor eléggé felmegy egy 20 fokos szobában.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#38318) Gargouille válasza dobolan (#38315) üzenetére


Gargouille
őstag

Hotspoton belül sem egyenletes minden lámpánál a fény, van amelyiknél kicsit fánkszerű és középen van egy kevésbé erős pötty, van amelyiknél meg a középponttól kifelé haladva picit gyengül a fény majd a hotspot szélétől kifelé meg meredeken gyengül. Pont ennek kell látszania a fotón is. A beégés azt jelenti ha szemmel mondjuk látod még a különbséget, de a fényképen egységesen fehér az a terület, akkor beégett a kép.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38319) WestBam válasza Gargouille (#38314) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy falon fotózva az S2+ totál más képet mutat, mintha a szemeddel nézed és látod a falon a fényét. Lehet, hogy lehetne valahogy olyan blende/záridő/iso értéket állítani, amivel hasonlítana a valóshoz jobban, de nekem még nem sikerült. Képen sokkal hotspotosabbnak látszik, mint a valóságban. Próbáld ki szerintem, mert ha ez alapján fogod elkészíteni a 3D ábrát akkor az nem azt fogja szerintem mutatni, mint amit a vetített kép a valóságban.
Ezt próbáld meg légy szíves ha van ilyen lámpád, mert nekem ennél baromira kijött a különbség a látottak és a fotó között.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#38320) ZozzV6 válasza Gargouille (#38318) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Újabb probléma merült fel ezekkel a képekkel. Mégpedig az, hogy a flood lámpák mint pl S2+, S41 hotspotja 1-2m-en belül megformálódik. De egy thrower fénye mint egy C8, UT02, D1S csak 8-10m-en alakul ki rendesen. Kisebb távon még sötétebb a közepe és fánk alakú. Mint amikor egy S2+ nagyon közel van a falhoz kb 10-15 cm-re látni fogjátok. Szóval a távot is el kell dönteni.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38321) ZozzV6 válasza WestBam (#38319) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Ez akkor van ha jpg-ben fotózol nem raw-ban. A jpg tömörítés eltünteti a kisebb átmeneteket.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38322) Gargouille válasza WestBam (#38319) üzenetére


Gargouille
őstag

Igen, ez kétségtelenül fontos dolog amit mondasz meg amit Zozz is írt, erre kéne valami jó megoldást találnom még. A falra világítás helyett én fejben már kigondoltam egy jobb módszert:

Csinálok egy hosszúkásabb négyzetes hasáb alakú dobozt. A közepén kettéválasztom egy lappal (például egy fekete üveglap, vagy valami jó felület, ezt még ki kell találnom). A lámpa erre a lapra világít, a fényképezőgép meg a másik oldalról, a lap túloldalát fotózza. Hó jó anyagot sikerül elválasztónak találnom, akkor szépen ki fog rajzolódni a kép de nem vakít, így megoldódik a beégés probléma és így a fényképezőt pontosan szembe lehet helyezni a lámpával.

Ez most csak egy ötlet, majd ha lesz rá érkezésem kipróbálom.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38323) Gargouille válasza ZozzV6 (#38320) üzenetére


Gargouille
őstag

Hát ez már komolyabb probléma, való igaz, erre egyelőre nincs ötletem. De ettől még nem dobom suttba a projektet. :D

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38324) ZolkoW válasza ZozzV6 (#38320) üzenetére


ZolkoW
őstag

erre biztos van valami magyarázat, de feltételezem, nem az, hogy eleinte kanyarban megy a fény :D

egyébként -nyilván a szemünknek is véges a dinamika-tartománya- oylat már láttam, hogy kis és nagyobb fényerőn másnak láttam ugyanazt a lámpát, sőt, lencsés lámpámnak kis fényerőn, közelre vetítve el tudtam különíteni 3 sávját, de nagyobb fényerőn egyenletesebbenk látszott.
amikor próbáltam fotózni a C8 reflektorok közti különbséget, fényképen jobban látszott a különbség, ha nem fehér volt a felület, hanem valami annál sötétebb.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#38325) dobolan válasza ZolkoW (#38324) üzenetére


dobolan
senior tag

Na én pont ezt szerettem volna leírni, csak nem fogalmaztam meg jól. Készítek egy képet, de a szemem nem tud különbséget tenni fehér és fehér-1 árnyalat között, szóval nem tudom mikor ég be egy pixel, és mikor nem, csak ott, ahol már erőteljes a változás.

(#38326) ZozzV6 válasza ZolkoW (#38324) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Készítek valami paintes rajzot :)

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38327) Gargouille válasza dobolan (#38325) üzenetére


Gargouille
őstag

Igen, lehet a szürke vagy a fekete felület jobb lenne.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38328) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Kicsit más téma, de szerintem ti tudtok segíteni.
Horgászatban elektromos kapásjelzőket nézegettem és látom, hogy van amelyik 9V-os elemmel/akksival megy, valamelyik pedig 3db AAA-val. Na most melyik szerintetek a jobb? 9V-ost néztem és tölthetőben 550mAh-st, lithiumosban pedig 1200-ast találtam elég drága árakon.
A AAA-s akkut ha teszek bele kb 750mAh-sat 3db-ot akkor összesen 2250mAh.
A feszültségekhez annyira nem értek.
A kérdés, hogy melyik lehet a jobb verzió?
Hátha van közöttünk horgász aki tapasztalta esetleg.

(#38329) ZozzV6 válasza ZolkoW (#38324) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Rajzolnom nem sikerült de neten találtam ezt:

A piros vonalak a lámpa szórt fényét jelentik azaz ami a ledből egyenesen az üvegen kilép és nem a reflektorról verődik vissza. Látszik is, hogy jóval szélesebb szögben lép ki mint a reflektorról visszavert zöld vonalak. Egy flood lámpánál a reflektor olyan hogy a legbelső zöld vonalak viszonylag hamar egymás felé tartanak tehát összetartóak inkább mint párhuzamosak. Ezért a fókusz pont közel van a lámpához és miután keresztezték egymást nagy szögben távolodnak is egymástól.
Egy throwernél ugyanezek a zöld vonalak közel párhozamosak és csak a lámpától messze keresztezik egymást ezért ha túl közel még a fókuszpont előtt fényképezünk a hot spotunk közepe "lyukas" lesz. Ezért van az, hogy az intenzitást is egy throwernél 10m vagy afeletti távon kell mérni mert ott alakul ki a hotspot rendesen. Remélem érthető volt.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38330) ZolkoW válasza ZozzV6 (#38329) üzenetére


ZolkoW
őstag

jaaa, akkor ez tulajdonképpen az, hogy a fényforrásunk nem pontszerű, hanem nagyobb, a tükör miatt.
hmm... ezt fényképezzék le a fotósok! :)
és lámpája válogatja, hogy egyáltalán keresztezik-e egymást a tükörrül visszaverődő nyalábok, vagy pedig széttartóak?

előző hsz., a 9V vs AAA tölthető elemre: 550mAh-s 9V-os engem is érdekelne, az nem kamu inkább? 200-250 szokott lenni, amiket láttam, esetleg 400(nak mondott) a lítiumos.
a ceruzáknál viszont nem adódik össze a kapacitás, ha sorba kötöd őket, mert gondolom a nagyobb feszültség miatt vannak sorosan, úgy pedig nagyobb feszültségen, de ugyanaz a kapacitás lesz.
ceruzából mondjuk nagyobb a minőségi választék, lehet hogy afelé mennék.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#38331) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#38329) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

És hát ezekről az optikákról beszélgetünk.

(#38332) zsolt1225 válasza ZolkoW (#38330) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Csak hirtelen rákerestem, hogy milyen kapacitásúak is vannak 9V-ba. [link]

(#38333) geri1111


geri1111
tag

Segitsetek.Convoy s2 + hoz keresek olyan (reflektort? Vagy tükröt... talan igy nevezik) amit ha a lampa elejen kicserelek akkor alkalmas lesz kerekparozashoz is a lampa, mert nem lesz annyira szort fenye. Koszonom

(#38334) bertokl válasza geri1111 (#38333) üzenetére


bertokl
tag

Ezt szokták belerakni, bár szerintem ettől pont szórtabb lesz, hogy a szembejövő autós se vakuljon meg:

20mm Elliptical Spot Lens Optic 20°x60° for CREE XHP50, XML2, XM-L LED
Regisztrálni sem kell, anélkül is tudsz paypallal fizetni, a szállítás ingyenes.

[ Szerkesztve ]

(#38335) ZozzV6 válasza ZolkoW (#38330) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Tessék :D :
Zanflare F1
Papír teljesen a lámpára téve, majd kb 2 cm-enként elemelve a reflektor elől. Látszik hogy az első két képen még lyukas a fény, majs kialakul a hot spot és a szórt fény. az utolsó képen pedig már a hot spot közepe a legerősebb.





A sötétebb hözépső részeket a BLF Q8 fényén még jobban meg lehet figyelni ráadásul 4x és itt az is érdekes ahogy a 4 kis refi fénye egybeolvad.

Itt érdekes megfigyelni az erősebb fénykeresztet ahogy az egymás melletti szórt fények találkoznak:

Itt még kicsit szögletes a spot:

Majd egészen kialakul. Itt kb 20 cm-re van a papír a lámpától.

Mindjárt kipróbálom ezt a módszert az UT02-vel vagy a Palight Boss1-el mert azok igazi throwerek és ott biztosan sokkal távolabb kell menni a papírral a lámpától, hogy eltűnjön a lyuk.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38336) ZozzV6 válasza ZozzV6 (#38335) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Bocs a sok képért:

És itt az Utorch UT02:




Ennél a lámpánál már több mint fél m-re kellett elmennem hogy a lyuk szemre eltűnjön. de a fénymérő arról árulkodik hogy még 5m-en sem alakul ki teljesen a hot spot mert a táblázatban megtalálható adatokból az látszik hogy a 10m-en mért és kiszámolt intenzitás a legnagyobb.

Majd itt a Boss1 is:





A boss mivel 300000 cd feletti azért nagyon messze alakul ki a hot spot. Az utolsó képen látni a kialakulást közeli állapotot de még itt is vannak sötétebb foltok középen. És ehhez már kb másfél méter messze kellett tennem a papírt a lámpától.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#38337) ZolkoW válasza zsolt1225 (#38332) üzenetére


ZolkoW
őstag

köszi, de még nem vagyok jobban meggyőzve, mint a 8000 mAh-s 18650-ektől.. valami oka csak van, hogy a márkásakra kevesebb, mint feleennyi van írva. tesztet hirtelen nem találtam ezekről.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#38338) ZolkoW válasza ZolkoW (#38337) üzenetére


ZolkoW
őstag

nem akarom széttrollkodni a topicot, ez állítólag tudja: [link]
lítiumos, cserébe ez még alacsonyabb feszültségű, mint az alkáli: 8,4 V körül maxra töltve, van ahová ez jó, van ahová kevés. nekem újdonság volt, hogy van ilyen is, konverteres (USB töltős, step-up konverter stabilizált 9 V kimenettel) nekem is van, ez csak valami védőáramkört tartalmaz.

[ Szerkesztve ]

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#38339) geri1111


geri1111
tag

Milyen akku töltőt javasoltok?
Most Liitokala lii 500-as van, esetleg az Opus Bt-C3100 v2.2 nem lenne jobb? Töltenék vele aa, aaa, 18650, 26650-es akkukat is.
Úgy látom ezt jobban favorizálják. Kihasználnám a 11.11-es akciót már akkor... Az ajánlott töltőhoz kupon esetleg?
Másik...

Ebay-en leadtam tévesen egy értékelést ...én hibáztam....hogyan tudom az értékelést megváltoztatni?

Köszi a segítséget.

(#38340) FBLLMAG válasza ZozzV6 (#38336) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Köszönöm a képeket. :R

Mikor próbáltam, a LL -nél végre láttam a hangoztatott kék gyűrűt a szélén, de lefényképezni sajnos nem tudtam. Viszont sikerült képet csinálnom az 5 éves M7 -ről (sajnos PWM -es), hogy látható legyen a szórt fény a fókusznál és a szórt fénynél, valamint az Olight széles szórt fényét is jól látni. A Nitecore EA21 -et tettem oda, ami legjobban hasonlít a Convoy lámpákhoz.

Nitecore EA21 - FIX tükör

Led Lenser M7 AFS TIR lencse - fókuszált fényre állítva

Led Lenser M7 AFS TIR lencse - szórt fényre állítva

Olight S2A FIX AFS TIR lencs

Bármilyen tükrös lámpát tehetek oda, mind szűkebb szórt fénnyel világít, kivéve talán a TIP típusúakat.

Bocs, ha sokaljátok a képeket.

(#38341) Gargouille válasza FBLLMAG (#38340) üzenetére


Gargouille
őstag

Dehogy sokalljuk, sőt! Nagyon jók a képek és Zozz képei is beszédesek. Részemről köszönöm őket. ☺

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#38342) (jan)


(jan)
őstag

A szegény ember eheti részében...

Lámpatrató:

Villanyszerelési csőbilincs aljára neodímium mágnes van rögzítve taknyolva

Üzem közben:

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#38343) jézusom válasza (jan) (#38342) üzenetére


jézusom
addikt

Zsír!

Szét is kapok egy odd drievot, hogy legyen mágnesem :)

(#38344) (jan) válasza jézusom (#38343) üzenetére


(jan)
őstag

Hdd-t bonts ha van. Az optikaban pici a magnes.

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#38345) Upo válasza geri1111 (#38339) üzenetére


Upo
addikt

Ha már töltő, akkor SkyRC MC3000-hez nincs valami jó kuponos ár?

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#38346) jézusom válasza zsolt1225 (#38328) üzenetére


jézusom
addikt

AAA meg AA akkukat könnyebben tudsz venni, meg ha veszel otthon is több mindenbe jó, mint a 9vos :) pl az ikás ladda elég jó.

[ Szerkesztve ]

(#38347) MurdR válasza geri1111 (#38339) üzenetére


MurdR
veterán

Szia. Ebay értékelés módosítása:

[link]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#38348) nufenen111


nufenen111
tag

Tegnap megérkezett a Q8-as lámpa. Már 2 db régi akkuval is szépen világít.
Kb egy időben rendeltem hozzá 4 db belevaló Samsung akkut a bangoodról. Elvileg postázták már a lámpàval egyszerre, de a nyomkövető számot nem látja a posta. Ez hogy lehet?

(#38349) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

Ha esetleg valaki kedvet kapna 1000 W -os folyadékhűtésű lámpát készíteni. :Y

(#38350) ZozzV6 válasza FBLLMAG (#38349) üzenetére


ZozzV6
senior tag

1000W egyenértékű izzószálassal. Igazából 100W-os led van benne de a 8000 lumenes XHP70.2-es leddel épített Convoy L6-os nekem 144W volt szóval már át is léptem :D
De amúgy gondolkoztam hasonlón. Van 13 db Luminus Luxeon MX ledem amik egyenként 2000 lument tudnak gyári áramon meghajtva de kicsit bírnának többet is megfelelő hűtéssel csak kellene pár heatpipe-ot vadásznom hozzá. Cél a 40000 lumen ami kb picit 3000 lumen felett lenne/led. Szerintem annyit még kibírnának.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.