Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abysmal
aktív tag
Eléggé meglepődtem ma a következő helyzeten:
Licitáltam egy MicroSIM adapterre 0,01USD-ért, de persze fölém licitáltak, így elvitte valaki 25 centért. Nem olyan sokkal később kaptam egy second chance-es e-mailt, hogy az eladó nekem is eladna egyet annyiért, amennyit megadtam maxnak, tehát 1 centért jön egy adapter nekem is
Mondjuk értem a dolgot, új eladó és gondolom először kiépít egy bázist magának jó %-kal. -
bzsolt99
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Amikor meghirdetett nem figyelik ez most tiltott termék vagy nem.Akkor törölnek ha véletlen rád bukkanak vagy pedig valaki jelenti a dolgot.Nyilván percenként elég sok aukció indul és nem tudják monitorozni.
Én magam is "tiltott" terméket árulok mégis van amelyiket törlik van amelyik már fél éve fut.Pedig töröltek nekem is aukciót.
Ezek alapján bőven be lehet esni a mázli kategóriába és hirdethetek tiltott terméket. -
RockHaRD
addikt
válasz
bzsolt99
üzenetére
de ha szigorúan tilos ilyet eladni, akkor hogy engedi az ebay meghirdetni? Illetőleg hogy van teli az ebay gold sellerekkel? Csak 1 gold seller profilt néztem meg, és nem nehéz kiszámolni, hogy a játék megjelenése óta több millió (!!!) € bevétele van gold eladásból... ezeket miért engedi az ebay?

-
bzsolt99
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Sajnos emiatt szidják elég sokan utána olvastam ennek és senki nem tud semmit tenni ki van kötve és kész.Elég sok ilyennel van teli a hivatalos paypal fórum paypal meg annyit javasol vigyázz jobban.
Nekem volt,hogy fizetés utána megfogta a paypal és kiderült a turpisság majd az vásárló hazudozott össze vissza de árut nem kapott.
Elég sokan mennek neki a paypalnek szügybe és csak pénzt akkor kapsz vissza ha fizikai maga a termék és persze tudod is igazolni pl tracking number.Hivatalos álláspont nem lehet eldönteni hogy megtörtént a csere vagy nem ezért pénzt nem adnak vissza.
Az a gond hiába figyelik sajnos így is megtörténhet elméletileg biztonságos én nem mondanám annak a paypalt.Emiatt sokan hagyták már ott.
Felhívnám arra a figyelmet ebayen szigorúan tilos ilyesmi árulni.Tehát ebay részéről emiatt még annyi figyelmet se szentelnek.
Sajnos a termék kifizetése utána már számolja a fee-t. -
RockHaRD
addikt
válasz
bzsolt99
üzenetére
de az nem létezik, hogy az ebay-paypal ilyen hülye lenne... megcsinálta velem a csávó, meg megcsinálta előttem valakivel, plussz utánam is ugyanezt. Nem tűnik fel senkinek, hogy átb.sz mindenkit?
Örökre megmarad az open case paypalon? mert két hónapja "beeing reviewed". Ebay pedig hogyha elfogadta, hogy ez az adásvétel nem történt meg, akkor miért akarja beszedni tőlem a fee-t? Amit persze kifizettem azonnal az eladás után, rá 1 hónapra mégis 1$ lett... -
Kal-El
senior tag
válasz
Kal-El
üzenetére
De lehet a rendszerben van a hiba és csak nálam nem jeleníti meg a bankkártyás fizetési opciót. Nem tudom.
Vagy csak az USD-s kártyát nem fogadja el, lehet a HUF alapút elfogadná.
1-2 héten belül jön egy HUF-os kártya amúgy is, szerintem majd azzal is kipróbálom, hátha azzal engedi. -
Kal-El
senior tag
Neked, meg az előtted szólóknak:
Van felutalva pénzem, csak nem lesz elég a közeljövőben, ezért próbálnék kártyával fizetni.
Az USD kártyám be van kötve PayPal-hoz, de vásárlásnál nem adja be, mint opciót.
Megkérdeztem PayPal topicban is, hogy lehet-e feltölteni kártyával, azt mondták, hogy: nem!Ezek szerint, csak abban az esetben tudom használni a bankkártyámat, ha az eladó, ezt külön feltünteti, mint fizetési lehetőség. De ezt a legtöbb eladó nem fogadja el.
Így csak a banki utalás maradt. -
bul07
nagyúr
válasz
Kal-El
üzenetére
Még egyszer átolvasva amiket írtál , összegzem ahogy én értem
Vetél valamit az ebay-en és fizetésnél a PayPal-ra irányít átt
Visszont neked oda nincs felutalva pénzed, ezt akarnád elkerülni (nemis kell hogy legyen felutalva pénzed.)
A PayPal-os fizetés úgy megy hogy össze van kötve a bankártyádal és onan emeli le az összeget mintha egy boltban vásároltál volna kártyával(díjtalanul)
Fizetésnél kéét lehetőség van
Első az hog a PayPal vált ilyenkor forintott kér le a bankártyáról
Másik mód hogy az ép aktuális(épen milyen pénhben kell fizefni usa dollár,font,ausztrál dollár) valutát kéri le a bankártyárol ekkor a saját bankod vált valutára -
Kal-El
senior tag
válasz
faresz5
üzenetére
De feladom, most már tudom, hogy nem lehet a PayPal-ra csak banki átutalással pénzt küldeni. Ez azért dühítő, mert egy csomó más netbank/fizető rendszernél könnyedén meg lehet ezt tenni, hogy bankkártyán keresztül pénzt töltünk fel olcsón, mindenféle váltások nélkül. Szerintem PayPal-nál direkt nem csinálják meg, mert ez nagyon jó pénzlehúzási lehetőség. Viszont az eBay-en meg csak ezt a sz*rt fogadják el.
Mondjuk annyi előnye van, hogy legalább a vevőket védik a csaló eladóktól. E helyett most már a vevők lettek a csalók, mert az eladókat senki sem védi. Megrendelik az árut, azt mondják nem érkezett meg, majd visszakövetelik PayPal-on a pénzt. Gyönyörű!Mind1, csak akkor lehet kártyával fizetni, ha ezt az eladó elfogadja, mint fizető eszközt.
-
faresz5
aktív tag
válasz
Kal-El
üzenetére
"De USD alapú, lehet ezt nem fogadja el, hanem csak a HUF alapú kártyákat?)"
Szerinted akkor akik usd-ben kapják a fizetésüket, azok hogyan használnak paypalt?
Egyébként fizetésnél tudod kiválasztani,hogy a bankod váltson,(és akkor usd-ben leveszi a pénzt)kis legördülő menü.
Kedvedért vettem egy cuccot gyorsan.
Tessék kép: -
Kal-El
senior tag
válasz
dReFiX
üzenetére
De pont az a bajom, hogy nem találom se a vásárlásnál, a fizetési lehetőségeknél, hogy PayPal egyenleg helyett bankkártyát lehetne kiválasztani. Erre azt mondta asound, hogy csak akkor lehet kártyán keresztül fizetni, ha az eladó ezt lehetővé teszi.
Se a PayPal accounton nem találok ilyet, hogy bankkártyáról, hogy lehetne pénzt befizetni PayPal számlára.(Pedig a kártya be van kötve. De USD alapú, lehet ezt nem fogadja el, hanem csak a HUF alapú kártyákat?)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
albinolynx
üzenetére
Ha jól emlékszem a lap legalján van ez a rész. De lehet neked másfajta papírt kellett kitölteni.
-
albinolynx
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Nos, én nem töltöttem ki semmit, postán bevágták egy EMS "táskába" és már vitték is.
Nézem az EMS szelvényt ami nálam maradt, nincs is ide vonatkozó része. A "táskára" is kellett írni, de ott sem emlékszem ilyesmire, hogy "mi történjen X nap után"...Köszönöm, remélem átveszi végre... Nem örülnék, ha visszahoznák.
-
Melack
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nah, ma párom meghatalmazással átvette a csomagot, ami a kis Android robot formájú hangszóró volt. El sem hiszem, hogy sikerült. A Postát továbbra sem kedveltem meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Kal-El
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
albinolynx
üzenetére
Amikor kitöltötted a vámpapírt volt egy olyan mező, amiben nyilatkozni kell róla mi történjen a csomaggal kézbesíthetetlenség esetén.
Én eddig 1 csomagot adtam fel külföldre, de bejelöltem, hogy 10 nap múlva küldjék vissza a címemre, én fizetem a költségeket. -
bzsolt99
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Szia!
Sajnos a pénzt buktad a paypal semmi olyanért nem vállal felelősséget amit digitálisan adsz át.Még ezen felül lehet le is vonják a paypal feest is negatívba.
Csak fizikai termékekre van védelem bármilyen digitális eladás szerencsejáték.
Esetleg nagy szerencsével vissza lehet kapni de kötve hiszem a pénzt pedig általában a bankok zárolják le mert gondolom emberünk ott gyorsan letiltotta a tranzakciót.Miután kiderült ellopták a kártyát.
Ebayt meg ki tudod fizetni paypalt megkerülve bankkártyával legalább akkor nem zaklatnak.
Utána ha jól tudom 1 hónap nem vagyok benne biztos a negatívat ki kell egyenlíteni vagy pedig zárolják a fiókot.Lehet más idő ebbe nem vagyok most biztos. -
kutga
félisten
válasz
Kal-El
üzenetére
Ha Paypal only van megadva akkor a Paypal árfolyama szerint váltja a bankkártyádon lévő pénzt és utalja az eladó fel.
Ha bankkártyáról vezetsz át a Paypal számlára akkor is a Paypal váltja a pénzt, nincs különbség.
Próbálj szűrni fizetési mód alapján olyanra ami direktben a bankkártyáról von le.
-
Kal-El
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Igen, de asound meg azt mondja, hogy csak akkor lehet fizetni bankkártyával, ha az eladó elfogad bankkártyás fizetést.
Én meg azt kérdeztem, hogy lehet-e bankkártyával PayPal-ra fizetni és akkor arról vonjon pénzt.Ez nekem fontos lenne, mert elég drága a banki átutalás is, meg a PayPal pénzváltása is.
-
RockHaRD
addikt
válasz
faresz5
üzenetére
nem két hónap után kérte vissza. kb 2 hónapja nem történik semmi az ügyben... "beeing reviewed by paypal" ez van július 25.-e óta... amikor megkaptam az értesítőt, akkor rá 1 órára már mindent kitöltve, képeket feltöltve megválaszolva volt az én részem, azóta csak várok, hogy mi lesz...
-
Kal-El
senior tag
Hello! Hogy lehet bankkártyával fizetni eBay-es vásárlásnál? Mert nekem mindig a PayPal balance-hoz érkezik az oldal irányítása, mind1, hogy PayPal-ról, vagy eBay-ről próbálok fizetni.
(Rendes VISA kártyám van, és már hozzá van kötve a PayPal számlához is)
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Kb két hónapja adtam el ebay-en diablohoz 40 millió goldot 50€-ért... az illető azonnal fizetett, aztán napokig nem akarta átvenni a cuccot (pedig úgy hirdettem, hogy akár 1 órán belül is), de végül "megadta magát", és átvette a játékon belül... majd rá 1-2 hétre kapom a mailt, hogy unauthorized claim, vagy mi a tökömet indított az emberke, mondván, h vki az ő accountjával próbált vásárolni, és ő követeli vissza a pénzét... paypal-on belül is kaptam az értesítőt, ahol persze le is zároltak 50€-t, és ebay-en keresztül is. mindkettőnek megírtam, hogy wtf? paypalra töltöttem is fel képeket, amik bizonyítják, h próbáltam kapcsolatba kerülni a emberrel, aztán végülis át is adtam a "terméket", de nem vettem fel konkrét videora a játékot, ahol átadtam neki a goldot. a lényeg, hogy július 25.-e óta csak "beeing reviewed by paypal" a dolog státusza, és nemtudom, hogy ilyenkor mi a teendőm, mennyit kell még várnom...
a dologhoz hozzá tartozik, hogy visszanéztem a vevő korábbi vásárlásait, és előttem vett mástól egy gem-et is a diablohoz, azonnal írtam is a másik eladónak, hogy vele is megcsinálta-e ugyanezt, és persze, hogy vele is... számomra nyilván való, hogy vmi kisgyerek apuci kártyájával vásárolgatott a diablohoz cuccokat, h erősebb legyen, csak miért van az, h én szívom meg ilyenkor?
ja és persze most ott tartok, hogy az eladás után ilyen fast paymentbe azonnal kifizettem az ebay-nek a cuccait (jutalék + hirdetés fee), de persze azóta eltelt 2 hónap, és vmiért (nemtom miért) még 1,08$-t akarna tőlem a ebay, amit persze, h nem fizetek ki, mert minuszba van a paypalom, és még mindig nem zárták le ezt a case-t...
mit tudok tenni ilyenkor?

-
Telegdy
aktív tag
Még mindig nincs itt New Yorkból a csomag, lassan egy hónapja. 11.-én indult, de sehol semmi. Ideje kérni a refundot lassan?

-
Dzsana
senior tag
válasz
pjoci9
üzenetére
Most írtam neki, hogy ez általános probléma, nem csak a szeretett óráimat érinti, és megkérdeztem tőlük, hogy kívánják-e orvosolni, vagy több ezer felhasználónak el kel hagynia az oldalukat, és átmenni mondjuk angolra, mert így az oldaluk egy kalap szamócát nem ér. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak!
-
Dicker
őstag
Még jó, hogy azt se tudják mit beszélnek, ezért nem aggódok én ilyenek miatt.

Lényegében az első, és utolsó mondatuk ütik egymást. De inkább az utolsó hülyeség, mert kihagyta, hogy "nem" magánszemélyektől érkező, és nem általa rendelt
De én mától kinevezem magam közszemélynek, és ámen. Minden csomagomra ezentúl ráírtam a kedves vámosoknak, hogy XXX XXX közszemély részére.
Csak kellene hozzá valami államot alakítani itt Mo.-n belül, vagy a határmentén a semleges területen. De megoldom
Aztán mindenki rendelhet mindenmentesen bármit, csak írjon előtte 
-
Dzsana
senior tag
-
zsolx
tag
Köszönjük pártunk és kormányunk,
"Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, 45 eurót meghaladó értékű küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője."
Bővebben,
A NAV vasárnap kiadott közleményében közölte: az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége. A közlemény idézi Suller György Attilát, aki elmondta, hogy a NAV Repülőtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezer esetben végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban. Emlékeztetett, hogy az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához.Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható - tájékoztatott a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel. Suller György Attila hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.
2012. szeptember 2. | 11:11
-
randras
veterán
PayPal dispute-ot akar nyittatni. Mert neked marad védett időd, ő meg nem fizeti vissza a pénzt esetleg feleslegesen. Azt gondolja, hogyha visszaadja a pénzt, közben meg neked megjön a termék, te nem fogod visszafizetni.
Igazából sok lehetőséged nincs, mert ígyis-úgyis váratni fog, ha eBay-en keresztül nyitsz case-t, akkor is. 20 napot kért amúgy...
szerk.: Én az őszinteségéért tényleg nem rombolnám az akkját eBay Case-el, szerintem csináld, amit mondott: PayPal Dispute.

-
albinolynx
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Van Tokióba az a bizonyos csomagom. Írtam a vevőnek, hogy 4-én próbálták már kézbesíteni, nézzen utána a postán, adtak-e értesítőt, stb.
Választ nem kaptam, azóta a tracking sem frissült, nem volt újabb kézbesítési kísérlet sem.Mi várható?
Meddig őrzik? Vissza is hozzák esetleg?Ottani vám nagyon hamar vámkezelte, gondolom vámhivatalba kellene igazából mennie, nem postára. Nem értem miért nem válaszol, hogy mi a helyzet. Megértem ha nincs ideje egyből elugrani a csomagért, de a válasz ingyen van és pár perc...
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
38 nap után nem érkezett meg a tételem. Visszakértam a lóvét. De ezt a választ kaptam:
1)We understand you. If we were the buyer, i also worry about this, and want to protect my rights. 2) But we really have already sent the items to you. It is not small amount, if we refund you now, we will lost both of money and products.Our profit is meager. Maybe you will suggest we refund you now, and if you received, then you pay us back. What is a pity... many buyers say like this, but less 1% pay us back. 3)The best way is to keep waiting in PayPal dispute. Both of us could wait more 20days.If you open PayPal dispute without Escalation, the PayPal will freeze the money. You protect your money, meanwhile give chance for both. 4)If you agree to wait in PayPal, please open and leave message in PayPal " i agree to give chance for both of us to wait more 20days. " Our PayPal commissioner will know how to do. Attention, Please not open eBay CASE or Escalate Paypal Dispute, it will hurt our seller´s credibility
Mi ilyenkor a teendő?
Bocsi, hogy teleíroma hsz.-t. De nem vágom, mit tegyek -
Dzsana
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem, egyáltalán nem felhasználó barát. Elég hülye szöveg, hogy ezt miattunk csinálták. Ez ellenünk van. Szerintem el fognak veszíteni egy csomó ügyfelet. Nem tudom, hogy maga az e-bay egy cég-e, vagy külön gazdálkodó egységek, de ha igen, akkor majd elgondolkodnak, ha lecsökken a hirdetők száma. Valószínűleg vasárnap már én is az angolra töltök fel, és akkor nekik megy a bevétel is.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ettől is az agyvérzés kerülget...a régebbi verzióban tökéletesen lehetett szűrni,még meg is kérdezi a postázásnál a régiót...frissítik a felületet , erre szar lesz az egész ...noooormális?
-
Dzsana
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Eldugtam! :-)
-
Dzsana
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mellesleg árulok is, ki tudja, hogy most hányan nem látják az én termékeimet...
-
Dzsana
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az amcsik nehezen értették meg a problémámat. Nagyon kíváncsi vagyok, mire jutnak! De vajon hol szúrhatták el.....?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mondjuk "Omega Watch" már csak 63 van... UK-n meg 7515...

Faxa... Sok jó üzlet megy kárba így...
sz: A .com-on. Itt van a könyvjelzősávon az US az UK és a DE is...
-
Dzsana
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát igen, ez itt a probléma! Valamiért nem listázza a nemzetközi oldal.
TESCO te hol találtál ennyit, melyik oldalon?
-
Dzsana
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Micsoda, hol? a www.ebay.com -om keress már rá pl. hogy Tissot, vagy Omega. Több ezer darabnak kellene lennie, de csak 10-20 db-ot talál!
-
Dzsana
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pont ezt szüntették meg. Kimásoltam a hosszú válaszlevelükből:
"All the items you see on the site are only the ones that can be shipped to you in Hungary. So no, the new interface will not have the options. Simply because you won't need them, they're already in the system."
SUCKS
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Hát, hogy mit össze küzdök az ebay.com-al. Írtam nekik, hogy rengeteg termék eltűnt az oldalukról, példának felhoztam neki, hogy csak 19 db Tissot karórát találok, míg az angolon 3000 feletti db számot. Erre visszaírt Jeff, hogy fejlesztették az oldalukat, és most már csak azok a termékek jelennek meg, amiket elküldenek kis hazánkba is. Ezt miattam csinálták, hogy ne terheljenek meg feleslegesen a sok, számomra elérhetetlen termékkel. Vicc! Erre visszaírtam nekik, hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy az egész világról összesen csak 19 db Tissot karóra van, amit el is küldenek ide? Na, erre Ray félreértette a feladatot, és visszaírt, hogy megérti, hogy bosszantó, hogy csak 19 db-ot találok, de csak azokat listázza ki, amik elérhetők nekem is. Erre dedós módszerrel elküldtem nekik 3-4 óra linkjét, amit a co.uk-n találtam, de helyileg mind az USA-ban van, és ott áll feketén-fehéren, hogy mennyi a postaköltség Hungary-ba, de az ő oldaluk mégsem hozza. Nagy nehezen Kathleennek leesett a tantusz, és továbbítja a problémát a technikai osztálynak. Hát kicsit nehéz felfogásúak. Omega karórából is csak 27 db-ot hoz, nehogy már azt gondolják, hogy csak ennyi eladó van, aki ide postáz! Valamit nagyon elkeféltek!
-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok hogy az első vitatható rendelésemhez érkeztem. Megrendeltem a cuccot. Megkaptam de termékkel gondok vannak. Silány minőség, 5darabból csak 2 jó, 2 törötten érkezett 1pedig félnap használat után tönkrement.
erről lenne jó:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370619937045.
Írtam az eladónak semmi válasz. Nyitottam paypalnál egy vitát. Megadtam a kért infókat de vita nyitása után átnéztem és figyelmetlenség miatt bent marad hogy használt. Zártam a vitát hogy áttudjam javítani de nem sikerült. Van valamilyen esélye hogy újra indítsam? Esetleg egy Refund mehet? Vagy tanulópénz?Köszönöm Szépen!
-
Muerte
addikt
válasz
randras
üzenetére
Egy az hogy süket vagyok ehez az egészhez még, meg az angol is gyengusz de azt még meg is oldanám. Legfőképpen azért nem, mert nem vagyok olyan gerinctelen tetű mint aki ezt csinálta.Ha már megtettem azt a licitet akkor tartom is,még ha szarul esett is, meg nagyjából elvette a kedvem az egésztől.Őszintén szólva egyáltalán nem bánnám ha a maradék 1 órában valaki más idegen,becsületes vevő rámlicitálna,mert attól nem sajnálnám,de az ilyen eladótól sajnálom a pénzt.
-
Muerte
addikt
válasz
randras
üzenetére
Köszi! Nem élek vele,de a tanulópénzt megfizettem,remélem patikára költik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként az én hibám.Írtam az eladónak,érdeklőttem fizetési kondíciókról szóval tudhatta hogy kell nekem a cucc.Ma reggel visszaírt és 3 perc múlva már ment is felfelé a licit Qrva érdekes
aztán du.ment tovább,ugyan az az emberke,aki kb.100% hogy haverja az eladónak.Addig emelt amíg tartottam aztán mikor ráhagytam hirtelen visszalépett.Mindegy így jártam még így is ár alatt van,de 100 fontot simán elhasaltam akkor is és az sem kevés pénz manapság.Egy a lényeg_Tanultam belőle és csak azért írtam be ide, mert hátha betéved más kezdő ebay-ező és intő példa lesz számára. -
randras
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Még nem is telt le, vagyis én ezt vettem ki.
Muerte75: Az. [link] De előtte olvass is.
dsaci: De fog, de indítsd azért csak nyugodtan ott. Egyébként szerintem a PayPal dispute-ok száma is korlátozhatja az akkjukat, tehát mindegy, ha csaló, előbb-utóbb ígyis-úgyis letiltják.
-
dsaci
újonc
Sziasztok!
Rendeltem ebayn keresztül Kínából 3 terméket egy eladótól, de nem jöttek meg. Paypallal fizettem. Levelezgettünk egy párat, de hogy rövidre fogjam a dolgot, én úgy vettem ki, hogy minden áron azt akarta elérni, hogy várjak míg lejár a 45 nap. Jelenleg ott tartunk hogy a csomag sehol, és a pénzt sem küldte vissza. Egyezségre nem jutottunk, és holnap lesz a 45. nap. El akarom indítani a vitát, de nem tudom hol. Az ebayn kell vagy a paypal honlapján? Már azért is érdekel hogy melyikkel járok a legjobban mert a legelső levelünk alkalmával utalt rá hogy ne az ebayn indítsam, mert a hírneve nem fog így sérülni? -
Muerte
addikt
Az hogy van ebay-en 10 font-al rámlicitáltak,megjött az e-mail hogy szopó ágon vagyok aztán 2 perc múlva meg eltünt a licitje és megint elöl vagyok.Ez hogy lehet?
-
bul07
nagyúr
válasz
dReFiX
üzenetére
Szerinted fog emlékezni hogy ép a tiédet mikkor adták fel, megnézi hogy mikorra van jelölve a feladás és azt fogja mondani, sőt az is lehet hogy nem egy ember intézi az egészet
Még az is lehet hogy be lett borítékolva mikkor bejelölte csak összevárnak megfelelő mennyiségű küldeményt és egyben adják fel
Amúgy is általában leírják a várható szállítási időt ami hazánkba max 25-30 nap, na ha ezt túllépi akkor lehet reklamálniHa meg olyan fontos a szállítási idő fizess többletet a gyors szállításért
hú de gyorsak vagytok mire megírtam(közben két telefonhívás is volt) ketten is reagáltak
-
matykooo
aktív tag
válasz
dReFiX
üzenetére
ez kb ugyanaz mint itthon vaterán, hirdetnek rengeteg mindent de senkinek nincs raktáron... most ez meg, hogy ki mikor adja fel a dolgot 10ezer km távolságból, úgy hogy akár lehet 50-60 nap a szállítási idő (volt egy olyan csomagom amit 82-nap után köpött ki a posta) ezen felháborodni meg vergődni, hogy most 3-4nappal később adja fel, sztem teljesen felesleges...
Aki ebay-ről vagy más oldalról rendel, számoljon azzal, hogy az nem belföldi küldemény, és nem 2 nap alatt lesz nála... pláne, hogy nem EMS, meg DHL hanem szimpla posta...
az meg hogy valaki olyat hirdet ami nincs neki hirtelen készleten, de 3nap múlva lesz, sztem ebben sincs semmi különös, pláne úgy, hogy megint mondom 10ezer km-ről érkezik.
+ nem hiszem, hogy minden nap ugrálnak a postára / jön érte a begyűjtő postás
Azt gondolom ha megkapod azt amit kértél, olyan állapotba és úgy ahogy te gondoltad mindezt olcsóbban, inkább örülni kell... na de mind1 ez az én véleményem -
Zirowe
nagyúr
válasz
dReFiX
üzenetére
Az a lényeg, hogy (időben) megkapjad.
Általában 20-30 munkanapot ígérnek, a reális a 3 hét, ritkán a 4.
Ha ezen időn belül megkaptad, akkor nem értem a semlegest.Miért zavar, hogy ő is keresni szeretne rajta, ha te rendben megkapod?
Így is jobban jársz, mintha itthon vennéd. -
dReFiX
senior tag
válasz
proradeon
üzenetére
De nekem egy eladó ne kezdjen el olyat árulni ami nincs is neki, főleg amikor pár dolláros dolgokról beszélünk. Vagy legalább írja oda a korrekt feladási időt, ne hazudjon 3x e-mailben hogy mikor is adta fel ( Seller ships within 1 business day ). Semleges értékelést adtam neki leírva a problémát, és még neki áll feljebb....
-
válasz
dReFiX
üzenetére
Igen az a feladasi datum. Regebben nekem is volt olyan, hogy egy hettel kesobb adta fel a seller, mint hogy megjelolte feladottkent, de egy kollega itt azt irta, hogy ez azert van, mert a seller is rendeli az adott termeket, es o is olcsobban tudja beszerezni, ha egyszerre tobbet rendel, igy nem egyenkent rendeli - postazza.
-
dReFiX
senior tag
Ami a borítékokon szerepel dátum, az körülbelül a postára adást jelenti mint itthon ? Mert megint 1 héttel később adta fel mint amit ebayen jelöl. de viszont nem minden csomagomon van ilyen időbélyegző, ennek mi lehet az oka ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Yettel topik
- További aktív témák...
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Örökre megmarad az open case paypalon? mert két hónapja "beeing reviewed". Ebay pedig hogyha elfogadta, hogy ez az adásvétel nem történt meg, akkor miért akarja beszedni tőlem a fee-t? Amit persze kifizettem azonnal az eladás után, rá 1 hónapra mégis 1$ lett...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/