Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
ez mit jelent?
Quantity: 1
Sorry, Gift Wrap not available for this item. -
Tamás88
őstag
válasz
Iomega
üzenetére
Ezt nem azért írtam, mert hú de k gyorsan meg akarom kapni, csak feltételeztem az egyik hozzászólás szerint. Amúgy kb. 2 héten belül megjött az összes csomagom, a legutolsó megrendelésem ez volt.
Amúgy most veszem észre, hogy ha a származásnál Hong Kong-ot írtak, akkor hogy lehet az, hogy az vásárolt termékek listánál Brit zászló van kirakva?
-
TheWich
csendes tag
válasz
Tamás88
üzenetére
Huh, az igen jó idők amiket írtok. Szét kell lesnek angoloknál mi van most jó. Persze mindez gondolom termék és eladó függő is. Mindenhol van kivétel. Nekem még mindig tabletre fáj a szívem egyelőre.
Tamás88, a kérdésre is válaszoljak. Szerintem bőven lehetséges akkor neked is az a Csütörtöki nap. Ugyanis az, hogy Mo.-n aug. 20 munkaszüneti nap, az nem jelent semmit, szinte 100%-ra mondhatni, hogy akkor a csomagod még az országon kívül lesz aznap

-
lafaty80
addikt
A refoundnak mennyi időt adjak? Már túl vagyok a 72 órán is
-
bul07
nagyúr
Én most gondba vagyok mert egy eladótól nem akaródzik megérkezni a rendelt dolgok, eddig 4 darab cucc van túl a 32napon és van még vagy három ami pár nap múlva éri ell, az értékük nem nagy de mégis bosszantó
-
Iomega
addikt
válasz
dReFiX
üzenetére
Nekem a rekord 7-8 munkanap idáig, de az esetek 90%-ában teljesül 9 mnap alatt.
Szerintem ezt meghatározza az is, hogy hol laksz Magyarországon.Angliából viszont 4 munkanap alatt szokott megérkezni, de ez alap szállítási idő, semmi extra. Ha például vasárnap, vagy hétfő reggel leadok egy rendelést, akkor azt csütörtök de. 10:00-kor hozza a posta.
-
dReFiX
senior tag
9 nap az új hongkongi rekord
igazából ilyen amikor raktáron van az eladónak valami és tudja rögtön küldeni gondolom.... -
Abysmal
aktív tag
Ha az EU-n belülről veszünk, akkor nem kell VÁMot fizetni, de mi a helyzet az ÁFA-val? Azt be kell fizetni a meghatározott értéken felüli termékeknél, vagy az se játszik az EU-n belül?
-
bul07
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
És ez hogy?
Eddig is a .com használtam és nekem csak most változott meg, mi alapján dől el hogy ki mikkor kapja meg a változásokat -
randras
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem biztos, hogy azt akarja... velem mikor utoljára ilyen volt, mondta, hogy küld egy invoice-t, és fizessek oda. Kifizettem, és végül meg is jött.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Iomega
üzenetére
Hmm... Utalni meg nem fogok, mert a banknál nincs refound... Ha valami túl szép/jó, azt csak PP-on keresztül!
Egy ilyen egeret nyertem meg postával 11k-ért. Új, bontatlan.
-
Iomega
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem fogadja el a PP fizetésed a plami10 accountja. Lehet, hogy letiltotta a PP a fiókját.
Angmar: Ha erőltetik a termék visszajuttatását hozzájuk, akkor írd meg, hogy drága itthonról a szállítási díj, és akkor fizettesd azt is ki velük, egyből nem fognak ragaszkodni a visszaküldéshez.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Kövesd az utasításokat.
Gondolom valami nyűgje van az eladónak PayPal-al.
Írj az eladónak, hogy nem tudsz fizetni emiatt. -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
-
akyyy
senior tag
válasz
Iomega
üzenetére
na de ara nem kaptam váűlaszt, adott egy 60ezer forintos cucc amit venni akarok, nem ir rá a feladó semmit, csak h gift, a vám honnan tudhassa, hogy mennyibe kerülhet, ha azt se tudják micsoda? gondolhatja valami "idióta" hogy biztos fél millát ér, és rábaszhatnak annak a vámát?
amugy meg ha 60ezret megvámoltatják, már bekalkuláltam az árba hogyannyiért is megéri nekem, direkt azért "gurizek" most nyáron melóba

-
Iomega
addikt
válasz
Angmar
üzenetére
Igen, csak keményen, érezzék, hogy olyannal állnak szemben, aki nem szerénykedik. Ha érzik a határozottságodat, akkor belemennek a visszafizetésbe. 48 órát adj nekik!
Nyugodtan írd csak meg, amit fentebb írtam, elvégre finoman szólva becsaptak, és ezt ők is tudják. Az ilyeneknek nem szabadna kereskedni, akik tudatosan csapják be a vásárlót.
Megérdemlik, ha visszafizetteted a vételárat.
-
Angmar
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Csak google fordítóval értek angolul
, de azt szürtem le, hogy kedvezményt ajánl fel"Hello,dear,
Thank you for your response.We are really sorry to understand the item didn't perform up your satisfaction(the following item):
Please accept our sincerely apologies.In order to resolve the challenges you are facing, would you like to accept the discount to you?We do hope you can have a happy purchase experience from us.Any question,please let us know.It's my pleasure to service you.Best wishes." -
Iomega
addikt
válasz
Angmar
üzenetére
Szerintem a vételárat nyugodtan kérd vissza, hátha. És írd neki, hogy amennyiben visszakapod a vételárat, úgy pozitív visszajelzést fogsz írni, ha nem kapod vissza az összeget, akkor negatív értékelést hagysz, és jelented az Ebaynél. Ez beválik, majd meglásd. Tapasztalatból írom.

-
Angmar
tag
Nem írt semmi konkrétat, ő ajánlotta fe la kedvezményt, és vár választ tőlem, hogy mit szeretnék. Kéremjem vissza a vételár+szállítás felét?
-
Angmar
tag
Nemrég vettem egy eredetinek hirdetett samsung 16gb-os Class 10 micro sd kártyát.
Leteszteszteltem, és legjobb esetben is csak is csak class 6-os, és kinézetre (hátoldalán a felíratok) sem egyeznek meg a samsung oldalán szereplő micro sd-vel.
Irtam az eladónak. Valászában azt írta, hogy ad valamilyen kedvezményt, és reméli, így már elégetet leszek.
Mit "szokás" ilyenkor kedvezményként kérni, még nem volt ilyen ügyem.
Licitre vettem 7,5+1,99$(szállítás)
Visszaküldeni nem akorom mert majdnem annyiba kerül, mint emennyiért vettem, meg igazából nekem egy class 10-es re lett volna szükségem. -
akyyy
senior tag
válasz
Iomega
üzenetére
ez nem objektív. ez csak adapter az objektívhez. megcsinálhatnám akár én is, de tuti gány munka lenne belőle. igaz az ára akkor nagyon olcsón kijönne. nekem van az a pénz hogy megvegyem ezt a szerkentyűt ennyi pénzért, képek és videók alapján elég profi munka, és a mattüveg helyzete is csavarokkal állítható...

-
akyyy
senior tag
most láttam hogy a hhely ahonnan rendelnél, van olyan opció, az ajándék felirat rendelés mellé, hogy az én általam megadott szöveget ráirják boritékra, akár árat is.
Van-e valami bevált szöveg amivel nem fogják felbontani vagy nincs rá esély?
végülis csak egy henger fotós kellék, ha nincs benne ár, a boritékon meg kisebb összeg, hol ellenőrzik? vagy hasukra ütnek és azt mondák hogy ez biza fél milla, akkor buktam az eredeti árát, mert fél millának a 27%át nem fizetem ki rá
-
randras
veterán
-
dReFiX
senior tag
Hogy lehet egy Hong Kongból érkező levelemet swiss postos matrica illetve Hong Kong os posta matrica egyszerre, körbejárta a világot ?

Feladónál először egy nyomtatott hongkongi, majd egy svájci helység matrica szerepel szerepel, amit át van ragasztva egy Hongkongi matricával.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
randras
veterán
-
Abysmal
aktív tag
Válaszolt is az eladó, meglepően gyorsan (ami furcsa, mert legutóbb egyáltalán nem), és azt mondja, hogy minden terméküket ajándékként küldik és a vásárlóik 99%-ának nem kell fizetnie VÁM-ot és ÁFA-t. Nyilván ez részben csak duma, mert úgysem ír neki mindenki, hogy "Héé az ÁFA-ról nem szóltál!", de azért biztatónak tűnik.
Olvastam még olyat is, hogy alacsonyabb árat kell ráíratni, mint amibe került. Ez működhet, ha mégis fennakadna a VÁM-on? -
Iomega
addikt
válasz
faresz5
üzenetére
Ez alapján számoltam, igaz az áfa már valóban 27%.
45,1-150 euro között vámmentes a behozatal, + a 27% áfát kell hozzá számolni. Így is belefér a 43E Ft-ba.

(#22531) Abysmal: Ha a számlán is az alacsonyabb összeg van , akkor sikeres lehet a termék bejutása az országba vámmentesen. Lényeges, mert , ha kibontják a dobozt , akkor a számlát is látják.
-
Telegdy
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem valamit ebayről szombaton. Az eladó New York-i, el is vitte a postára Vasárnap, jópár üzenetváltás után, szimpatikus arc

Kaptam követő kódot, de az azóta is le van ott akadva, hogy "Electronic Shipping Info Received"... Ilyenkor mire lehet számítani? Megérkezik a csomag anélkül hogy a tracking egyszer is frissülne? -
faresz5
aktív tag
válasz
Iomega
üzenetére
Nem tudom Te melyik Magyarországon élsz, de itt ahol mi élünk itt 27% az áfa

illetve az a 150Euró nem 150 hanem 45euró. ha meg cégtől vásárolsz akkor 22euró-ig vámmentes(egész pontosan, 45 ill 25 fölött fizetsz áfát(27%-t)) 150euró fölött(700-ig) 27%áfát+2.5% vámot is fizetned kell. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
maláj
addikt
érdekelne az a dolog, hogy az eladó bármikor tud pl. árat változtatni vagy csak akkor ha letelik pl. a 30 nap (vagy amennyiről indította a dolgot)

-
faresz5
aktív tag
válasz
Abysmal
üzenetére
Alapértelmezett a paypal természetesen. Amikor fizetsz akkor tudod a legördülő menüben választani,hogy paypalt vagy bankot akarsz váltófélnek.
Bank először zárolja a pénzt és kb 2-3munkanap alatt váltja át,(vevő, eladó általában azonnal látja,hogy kapott pénzt ki van fizeetve az ebay felületén, tehát nem gond) tehát lehet,hogy drágább de lehet,hogy olcsóbb lesz mint a pillanatnyi. Kis tételnél jobb ha a bankod vált.Természetesen az aktuális árfolyamot, ami elég sokszor változik naponta, a bankod honlapján tudod megnézni.(minden bank más árfolyamon vált akár több ft is különbség is lehet.)
-
Abysmal
aktív tag
Valaki mondta, hogy ha összekötöm a bankkártyát és a Paypalt, akkor HUF-ról USD-re 2 módon lehet váltani. Vagy a Paypallal, ami drágább, vagy a bank által, ami olcsóbb. Melyik az alapértelmezett és ha a bankkal akarok, akkor azt hol lehet megadni? Nem vagyok nagyon képben a bankos témában, úgyhogy azt hol tudnám megnézni, hogy az OTP mennyiért vált HUF-ot USD-re?
Ha a bank vált, akkor az is ugyanolyan gyorsan? Tehát ha rámegyek az eBayen a fizetésre, akkor nem kell várni vele akár napokat, hogy a vevő megkapja a pénzt? (ezt azért kérdezem, mert valaki azt is mondta, hogy nem aznap váltják át, hanem néhány nappal később, és akkor más lehet az árfolyam)(#22512) Iomega és (#22511) faresz5
Egy ilyenről lenne szó. Ez új telefon.
Az a baj, hogy az ilyen eladók sokszor csak akkor válaszolnak, ha már megvetted, így nem tudom megkérdezni, bár megpróbálom megint
-
Chrystall
senior tag
Emberek!
Ti nem tapasztaltátok mostanában, hogy Angliából az ajánlva feladott csomagokat a GLS futár hozza ki? 3 cuccot is rendeltem mostanában, csomagként adták fel az angol postán (Royal Mail) ajánlva, 2 közülük két kiló alatt volt, szóval nem is Parcel Force-szal lett feladva, de ennek ellenére mindet a GLS futár hozta ki. Én meg csak néztem. Ez hogy lehet? Végre beköszöntött a királyság? Kiszervezte a posta a csomagküldést a GLS-nek? Ha igen az jó hír, gondolom a GLS-nél jobban nyomonkövetik a csomagokat, mint a postán, tekintve, hogy a Magyar Posta nem tudja igazából a külföldi ajánlott cuccokat követni, onéttól, hogy belép a csomag az országba. Végre talán lehet mostmár nyugodtan küldetni dolgokat.

-
chungee
addikt
Hellósztok.
Hol találom a biztonsági kérdés-válasz menüt
Történt egy kis baj, de megoldódott. Köszönhetően radi8tor1 kollégának.
Felhívta a support-ot és ott közölték, hogy meg kell adni a biztonsági kérdés-válasz. Én sajnos nem találom, hogy hol van. -
Iomega
addikt
válasz
faresz5
üzenetére
De ha nem újként veszed, vagyis mintha nem újként adnák fel, és a számlát külön elküldik utólag, vagy e-mailbe, amit egyszerűen beszkennelnek az aláírás miatt, de még szkennelni sem kell, mert ott a digitális aláírás, akkor megúszhatja, szerintem.
Én egy NTSC rendszerű kamerát rendeltem, ami használt volt ugyan, de simán megkaptam, mintha itt helyben adták volna fel nekem. Rajta volt a vám bélyegző , a postás meg hozta.
-
Iomega
addikt
válasz
dReFiX
üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, hogy mennyivel jobb lenne, ha egy adott terméket, amit már többen is vettek egy eladótól, amellett ott lennének az értékelések arról a termékről. Megkönnyítené a jövendőbeli vásárló vásárlási szándékát.
Rendszerezni kellene az azonos termékekről írt értékeléseket csoportokba.
Valahogy biztos kivitelezhető lenne.
-
dReFiX
senior tag
Miért nem lehet azt megcsinálnia az ebaynek, hogy azok kívül hogy felsorolja kik vették már meg az adott terméket és mikor, hanem a beérkező értékeléseket is oda csatolná....

-
punish3r
aktív tag
Megjött a cuccom usa-ból (portland mellől) 6 nap alatt. usps first class international mail. Gyors volt. A tracking oldal még mindig LA-t mutat, hogy ott a csomag.

Ez volt az első rendelésem... Átvétel után lehet valahol jelölni (feedback-en kivül) hogy megkaptam, vagy elég csak ha írok az eladónak?
Köszi
-
dReFiX
senior tag
Másodikán feladott csomagom ma érkezett meg, 12-14 napos átlagokat tapasztalok, most érdemes rendelni, sőt az árfolyam sem rossz.

-
TheWich
csendes tag
válasz
TheWich
üzenetére
Áhhh, kiírta az eladó a tételt. Ténylegesen $0,06 - ba került ahogy gondoltam, az a posta díj plus, ha azzal akartam volna kérni (Air Mail Service =0.5USD).
Még egy színcserét is elértem az eladónál, ezen pénzért, mert aukcióban kék termék volt és láttam van neki zöld is így elcseréltem, HIHETETLEN

De épp ma jött egy csomagocska Kínából 0,00-ért feladva (2012.07.30 dátummal), tehát akkor lehet hogy mégis csak van valami haszna

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

igazából ilyen amikor raktáron van az eladónak valami és tudja rögtön küldeni gondolom....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/