Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ugyanazon eladótól ha több terméket is szeretnék vásárolni, amik külön hirdetés alatt futnak, akkor a postaköltséget is többször kell megfizetni? Konkrétan egy tápegység és asztali állvány érdekelne ugyanazon számítógéphez, a postaköltség mindkettőnél ki van írva.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Visszaküldtem egy csomagot az eladómnak, ajánlottan, a 17track szerint 2017-03-27. napján kézbesítették.
Az ebay fiókban a visszaküldésnél viszont még mindig 'úton van' a státusza, vajon miért van ennyire lemaradva?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Egy terméknél hány case-t indíthatok?
Véletlen indítottam egy returnt, amit aztán zártam is, most viszont csak a contact seller opciót látom a rendelésnél.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Úgy alakult hogy vissza kell küldjek egy terméket amiért PP-on keresztül fizettem.
Indítottam egy Returnt-t, az eladó elfogadta és megadta a szállítási adatokat.
Az ebay ennyit ír:
1. Buy a return label from your preferred shipping carrier.
2. Confirm return address with your seller.
3. Send the item, and add tracking details or mark it as sent by Mar 27.
4. You should get a refund within 6 business days of delivery.Az első kettő mit jelent? Csak postára adom és kész, vagy valamit még egyeztetnem kell az eladóval?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Nemrég rendeltem egy dokkolót tápegységgel együtt. Ma meg is jött a csomag, benne a dokkoló, de tápegység sehol.
Mivel otthon csak jóval kisebb teljesítményű van mint a hirdetésben lévő, nem ártana ha azt is küldené az eladó, vagy ha nem, legalább anyagilag kompenzáljon.
Mi a leggyorsabban járható út?
-
kutga
nagyúr
Az eladóm megint mellébeszél, az ebay viszont felajánlotta hogy ők is beszállnak a vitába. Jól sejtem, hogy nekik is szépen le kell írnom mit rendeltem és mit kaptam helyette? Az eladó értesül erről?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Röviden és tömören ~10 USD értékben rendeltem ebayről egy a leírása alapján márkásnak hirdetett telefon tokot.
Nemrég meg is kaptam, de sajnos a megküldött tok köszönő viszonyban sincs a meghirdetettel, más márka, ami magában nem is lenne baj, de több helyen sem felel meg a termékleírásnak, ezek közül egy olyan is van ráadásul, ami miatt nem tudom arra használni amire akartam.
Nyitottam egy case-t (vagy minek hívják), az eladó valami nevetséges refunddal akar lerázni, a kérdésem hogy meddig mehetek el?
Nem egy akkora összeg ami miatt vérre mennék, csak az elv zavar, konkrétan mást kaptam mint amit rendeltem, és ezek után még az eladónak áll feljebb. PP-on keresztül fizettem.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ilyennel találkozott már valaki?
2013.11.05 15:19, Budapest 76 posta, Item information : Továbbküldve kézbesítő állomásra / Inbound item forwardedAdditional information : tévirányított
2013.11.05 07:35, Budapest 76 posta, Item information : Postán átvehető
2013.11.04 18:59, Budapest 70 posta, Item information : Kézbesíthetetlen / UndeliverableAdditional information : Telephelyre címzett más postán bérlő ügyfelek küldeményeinek indítása
2013.10.31 10:41, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.10.28 07:49, Item information : Fogadó állomáson feldolgozva / Item received
2013.10.28 07:37, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.10.28 07:31, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.10.25 04:40, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadMit jelent hogy tévirányított? A 76-os posta pont jó lenne nekem mert a munkahelyem mellett van, át is tudnám venni, de nehogy továbbküldjék.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Hányadik napon lehet dispute-ot indítani?
-
kutga
nagyúr
ebay.com legutóbb azt írta hogy már csak olyan termékeket listáz amiket Mo-ra is szállítanak. Mégis egyre több olyan terméket találok ahol az eladó nem szállít hozzánk. Most akkor hogy van ez? Tekintve hogy a Mo-ra szállítás szűrőt kivették a keresőből.
-
kutga
nagyúr
Nem tudom volt-e már, de a vám eljárásról találtam egy jó kis összefoglaló cikket:
MOD
A csomagom mindenesetre megérkezett múlt héten, a távollétemben a kollégák át is tudták venni.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Postás hozza, az ebay vagy Paypalban megadott címedre, amit a visszaigazolásban le tudsz ellenőrizni.
Ha ajánlottan adja fel, esetleg azonosító számmal ellátva, akkor személyesen kell átvenned, egyébként ugyanúgy bedobják a postaládába.
[ Szerkesztve ]
-
-
kutga
nagyúr
válasz matykooo #23534 üzenetére
Munkahelyre jön, majd valamelyik kolléga átveszi.
MOD
faresz5
A belföldi ajánlott küldeményekre úgy emlékszem 10 napot szoktak ráírni ha nem vesszük át. De most pont nincs előttem egy se.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap megérkezett egy csomagom, annak rendje és módja szerint vám elé került. Szerintem jövő héten ki is hozzák, viszont én nem leszek itthon, csak szeptember 24-től.
Mennyi idő múlva küldik vissza ha nem veszem át? 10 munkanap?
-
kutga
nagyúr
válasz combi27 #23482 üzenetére
Minden EU-n kívülről érkező küldeményt vám elé állítanak de ez nem jelenti hogy vámot is kellene fizetni.
Hong Kongból 2-3 hét szállítási idővel nyugodtan számolhatsz. Az hogy miért csak 3-án lett elpostázva valszeg a feladó ország küldemény kezelési rendszerén múlik.
Légy türelemmel.
-
kutga
nagyúr
válasz Kal-El #23370 üzenetére
Ha Paypal only van megadva akkor a Paypal árfolyama szerint váltja a bankkártyádon lévő pénzt és utalja az eladó fel.
Ha bankkártyáról vezetsz át a Paypal számlára akkor is a Paypal váltja a pénzt, nincs különbség.
Próbálj szűrni fizetési mód alapján olyanra ami direktben a bankkártyáról von le.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz hevizms #23237 üzenetére
Mégis milyen értékről van szó?
Mint írtuk korábban minden EU-n kívülről érkező küldeményt vám elé állítanak, a vámfizetési kötelezettség határai is egzaktak, a vám mértéke meg max az ÁFA tartalom (javítsatok ki ha tévedek), nincs miért aggódni, mindent tudsz.
-
kutga
nagyúr
válasz Dr. Romano #23215 üzenetére
Ha nem tud utánanézni hogy megérkezett akkor én nem utalnám vissza.
-
kutga
nagyúr
válasz SUPREME7 #23150 üzenetére
Nekem múlt héten két csomag is megjött, három hetet kellett rájuk várni, mindkettő Kínából.
Van még egy harmadik rendelésem, jó lenne ha az is megjönne még a nyaralás előtt, ha minden jól megy ezen a héten kellene jönnie annak is.
MOD
Dicker
Minden EU-n kívüli országból érkező küldeményt megnéznek a vámon, de ez nem jelenti hogy vámot is kellene fizetni. 45 euró egyébként a határ ami felett vámot kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Hova tűnt a részletes keresőből az az opció hogy megadom hogy csak olyan termékeket listázzon amit Mo-ra is szállítanak?
-
kutga
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #22889 üzenetére
Hmm...rendben, figyelem a dátumokat. Mondjuk attól még nem fog megjönni a cucc.
-
kutga
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #22887 üzenetére
Értem, köszi!
Ha jól értelmezem a Dispute az eladóval kapcsolatos nézeteltérésemet javallott megoldani (mármint hogy nem jött meg a termék)?
-
kutga
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #22884 üzenetére
Vám? Max 2.500,-Ft az értékük egyenként. Dispute-ot hol találom?
-
kutga
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #22882 üzenetére
Igen USPS, de ez sem találta.
Mindenesetre a tracking nélkül Kínából rendelt cuccaim sajnos rendre nem érkeznek meg. Pár ezres tétel mindegyik, van amelyikre már 33 napja várok.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
USA-ból rendeltem egy headsetet, kaptam hozzá tracking kódot is, LN#########US formátumú, a kérdésem annyi lenne hogy hol tudom követni a csomagot?
A Magyar Posta honlapja nem veszi be.
-
kutga
nagyúr
válasz Abysmal #22730 üzenetére
A bolt jónak tűnik viszont nem nagyon bíznék utángyártott akkuban. Ha elolvasod a kommenteket, van pozitív és negatív is egyaránt.
PP rendkívül sok helyen működik még, nem csak ebay.
[ Szerkesztve ]
-
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Mennyi most a vámmentes értékhatár? Rendeltem egy telót 10k-ért.
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Tegnap kaptam egy üzenetet Paypaltól egy withdraw-val kapcsolatban:
An electronic funds transfer from your PayPal account to your bank account was rejected today for this reason:
Invalid Bank Account Information
Találkozott valaki ilyennel? Elképzelhető hogy nem működik együtt a rendszer a Mastercard Online hitelkártyával? A másik irányba megy a dolog, pl vásárlás ebayen.
-
kutga
nagyúr
válasz Tomate #21095 üzenetére
Nézd meg a Details alatt. Nekem legutóbb azonnal továbbította bankkártyára, előtte viszont megjelent a Balance-nél és nekem kellett indítanom a visszautalást.
-
kutga
nagyúr
Sajna megint lesz két refundom. Tracking nélküli csomagok egyszerűen nem érkeznek meg. Korábban otthoni címet adtam meg, mostanság a munkahelyit, de kivétel nélkül egy sem jött meg eddig amit rendeltem, főként Kínából.
-
kutga
nagyúr
válasz randras #21054 üzenetére
Köszi, ilyenem van, azért kerestem a goldok között mert azoknak nagyobb a kapacitásuk.
Valamikor régebben láttam csak akkor épp nem akartam venni, majd én is felkutatom.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Mennyi szokott lenni mostanság egy kínai küldemény kiérkezése? Pár hónapja még egy hónap volt, legutóbb már csak másfél hét, hátha azóta javult a helyzet (economy international shipping).
-
kutga
nagyúr
válasz randras #20966 üzenetére
Nyomonkövetés van hozzá? Ha van tracking number meg tudod nézni melyik postán dekkol és át tudod venni személyesen.
Hogy adták fel? Ha van azonosító száma ami alapján a postán beazonosítják, meg kell lennie.
-
kutga
nagyúr
Ma megérkezett mindkét refundom.
-
kutga
nagyúr
Azt hiszem többet nem rendelek csomagot otthoni címre.
Rendeltem egy játékprogramot DVD-n és kaptam az eladótól egy emailt hogy visszatérítik a vételárat mert a csomag visszakerült hozzá "kézbesíthetetlen" megjelöléssel.
Mondanom sem kell se egy értesítőt, se telefont, se semmit nem kaptam a postától hogy próbálták-e kézbesíteni. Nyomonkövetés nem volt. Marad a munkahelyi cím, ott mindig van valaki aki átvegye.
-
kutga
nagyúr
válasz StillFlying #20869 üzenetére
Rendeltem már ennél nagyobb értékben, nem kellett vámot fizetni.
-
kutga
nagyúr
válasz Melack #20852 üzenetére
Igen, annyit viszont elmondanék hogy ez a cucc belefért egy levélbe, csomagként feldava lényegesen magasabb a postaköltség, plusz csomagkövetés nélkül ment ajánlottan, ami megint kockázat, de szerencsére nem barmolta el a posta.
-
kutga
nagyúr
válasz Melack #20850 üzenetére
A postaköltség 1.800,-Ft volt, míg a temék 16.000,-Ft-ba került, amit visszakaptam. Ennyi sajna a tanulópénz hogy legközelebb jobban gondoljam meg mit rendelek.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Pár hete írtam arról hogy visszaküldök egy terméket Kínába mert nem az érkezett amit megrendeltem és megtérítik az árát.
Ma reggel írta az eladó hogy megérkezett a termék postán hozzá és vissza is utalta a teljes vételárat a PayPalomra, le is csekkoltam, megérkezett, korrekt eladó.
Már csak annyi a kérdésem hogy a PayPal számláról hogy tudom visszautalni az én OTP-s számlámra.
-
kutga
nagyúr
Be tudom valahol állítani ebay keresőben hogy csak olyan aukciókat mutasson ahol az eladó kishazánkba is szállít?
-
kutga
nagyúr
randras, Tüzi Köszönöm a válaszokat, kitöltöm ajánlottan és megkérdezem hogy kérhetek nyomkövetést.
Még ha elsőbbséggel adom is, beletelik pár hétbe mire kiér ugye (Kína)?
-
kutga
nagyúr
válasz randras #20610 üzenetére
Üdv!
Levélben kényelmesen elfér (akkor kb. mint egy laptop RAM modul). Levélre is van csomagkövetés? Vagy az csak akkor ha csomagként adom fel?
"még azt találja mondani, hogy nem jött meg" Igen ezt akarom elkerülni.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ebay eladónak kellene visszaküldenem egy terméket Kínába, mivel nem az jött amit rendeltem.
Emailen lebeszéltem már vele a dolgot, kérdés hogy sima ajánlott levélként fel tudom-e adni? Lehetőleg a legolcsóbb megoldás kellene, aminek azért nyoma van (mármint a feladásnak).
Az ebay member ID a regisztrációnál megadott nevem? Csak mert kérte hogy tüntessem fel.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Visszaírt az egyik srác, aki már 12-én feladta a csomagot. Annyit mondott hogy ha 10 napon belül nem kapom meg írjak neki és megtéríti az árat.
-
kutga
nagyúr
válasz Zirowe #20359 üzenetére
Akkor már ezt is tudom. Nem egy nagy érték, nincs összesen 5k, de akkor várok még hátha megjön.
A legutóbbi kínai rendelésem viszont nagyon gyorsan, egy hét alatt ideért.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
2012-03-12-én és 16-án rendeltem két terméket ebayről, az egyik 3k, a másik 1,5k, de még egyik sem jött meg.
Mindkettőt Kínából rendeltem, de mivel ilyen kisértékűek nem regisztrált postán adták fel, nem tudom őket nyomon követni.
Írtam az eladóknak, valaki esetleg tapasztalt már ilyen hosszú szállítási időt?
-
kutga
nagyúr
válasz Winner_hun #19065 üzenetére
Megnéztem még lefekvés előtt, vámkezelték, várom hogy hozzák.
-
kutga
nagyúr
A vamvizsgalat meddig szokott tartani? Szombat ota all vam elott a termekem, nem vamkoteles, mindossze 7k volt, szerdaig jo lenne ha megjonne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest