Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20137) @Pal válasza szkaroly (#20126) üzenetére


@Pal
tag

Van személyes tapasztalatod androidos olvasókkal kapcsolatban?

Csak kérdem, mert a realitás talaja tényeken alapszik, nem feltételezéseken és hiten.
Ha már felvetődött és ennyire fontos (bár olyan nagyon nem lehet létfontosságú kérdés, mert a általában van áram az ember környezetében), érdemes elkülöníteni az üzemidőt a készenléti időtől, esetleg a használaton kívüli időszakban kikapcsolt állapotban vagy a készenlétben van a készülék, van-e automatikus altatás, auto- vagy kézi kikapcsolás, a használat során igénybe vettünk-e eszközöket (pl. világítás, bluetooth, Wifi, mikrofon, internet, olvasóprogram stb.) És csak ezek után jön a tényleges használat módja. Könyv olvasása, jegyzetelés, hangoskönyv, netán böngészés és ezeknek mi a túlsúlya, de ne felejtsük ki azt se, hogy valakinek a napi használat nincs egy óra, és van aki több órát is olvasgat.

Nos, melyik fajta használattal, melyik androidos készülék nem bír ki három hetet?
Szerintem világítás nélkül napi 2-3 óra olvasással (minden más funkció kikapcsolásával) vígan kibír az enyém ennyit.
Most direkt a kedvedért megnéztem az erőforrások használatának a statisztikáját. Ez alapján 10 óra 56 perc az aktív használat, jegyzetelés, olvasás, időnként világítás használata (egy rövidebb internet használat is volt) 44%-ra vitte le az aksit, úgy, hogy nem volt kikapcsolva egyszer se. Ez alapján azt írja, hogy az eddigieket figyelembe véve még 10 órát használhatom így. Nos ez kb. 21 óra.
Amit ha elosztunk 7-tel akkor napi egy óra belefér a három hétbe. Ha csak olvasok jóval kisebb a fogyasztás, szinte nem is használ energiát. Lehet ilyen teszteket csinálni, de tök fölösleges, mert úgyis mindenkinek egyedi a használati szokása. Ezzel nem tudom hogyan lehetne spórolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.