Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49351) Baku válasza Geller72 (#49347) üzenetére


Baku
aktív tag

No eléggé összekuszálódtak itt a dolgok. Tegyük kicsit rendbe!

Alapból arról volt szó (mivel össznépi sport lett a fillérb@szó sz@rrágás), hogy már 3000Ft alatt (2.600-ért) IS lehet szobacirkálót kapni.
Erre hozol egy 50.000-es példát, hogy mennyivel jobb megoldás. Marhára nem ugyanaz a kategória ...

Én csak ésszerű megoldásként javasoltam az E011-et cca. 4.500 Ft-ért azoknak, akik nem akarnak többet költeni rá, nem akarnak folyton bütykölni, kucigolni, de azért élvezni szeretnék azt az 5-7 perces repülést a nappaliban, és nem bosszankodni, hogy 20 mp.- enként földhöz veri magát a gép .
Nem pedig 2.600- ért venni valamit, amiről pár töltés után kiderül, hogy "jó, jó, de nem az igazi", aztán jön az, hogy rendeljünk motort 4.500-ért, meg erősebb akkut, stb. stb....

Amikor mint (elsődleges) szempont felmerül az OLCSÓság fogalma (mint meghatározó tényező), okos ember felteszi magának a kérdést: MOST legyen olcsó, vagy késöbb is maradjon az????

(#49352) Jackal2 válasza wazo (#49349) üzenetére


Jackal2
senior tag

Csinos, mi ez?

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49353) Jackal2 válasza Baku (#49351) üzenetére


Jackal2
senior tag

Egyetértek. Ha összeadod az összes szart amit elköltesz erre a kis gyöszre az jön ki, hogy a vége 10-15K. Ennyiért meg már sok mindent lehet, de va hozzácsapsz még 5-öt már 20, 20-ért meg már láttam 1S brushless gépet is.

Szóval a 2000 Ft-os Furibeeből nem érdemes 15.000 Ft-os projektet csinálni.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49354) Geller72 válasza Jackal2 (#49353) üzenetére


Geller72
veterán

Csak abban a kommentben már nem arról beszéltünk.. Amire most Bakunak válaszoltál ;).:U És ez szól Bakunak is, amit most fogok írni.

Sehol nem írtam, hogy abban az árban van jobb. Én azt írtam, hogy ha valaki szobacirkálót akar, és olyat, ami többet tud - ellenben nem akar építeni, pénzt locsolni rá úgy, hogy azért a pénzért sokkal jobb gépet kap készen, akkor jönnek szóba azok a gépek, amiket én említettem. Az 50 ezres példát meg nem hoztam fel, 50 euróról beszéltem végig, ami 15 k. :U Nagyon nem mindegy. Ezért a 15k-ért kapsz egy olyan gépet, ami karbon vázas, egy jobb fajta board ül benne, ami konfigolható akár acróra, kapsz 6 motort, 2db 600-as akkuval, és egy majd 20 eurós kamerát, ami AIO, nem beszélve arról a nem elhanyagolható tényről (hogy ha valaki olvassa kopter blogját, abban is le van írva) hogy egy pötty forrasztással 2S-es a masina. Ennek fényében tartom ama megállapításom, hogy a 4200 ft-os kardozós gép helyett, ami max LOS-ban használható, nem kevés megkötéssel nem éri meg annyira arányaiban, mint a fent említett 15k huf-os gép a fenti felszereltséggel, tartalék alkatrészekkel. Csak hogy rendbe tegyük kicsit a dolgokat. ;). (Hol írtam én 50 ezres gépről :F :Y Egy linket pls. )

(..és ha már itt tartunk az E011 13.60 Eurós ára sem 2600 ft, hanem sokkal inkább 4200 ;).)

Mindenki azt vesz amit akar. ;).
( A QX95-ről egy kis vidi. Magáról a repülésről. )

[ Szerkesztve ]

(#49355) rokarudi


rokarudi
aktív tag

Azon gondolkodtam, hogy rakok a bfight-ra is egy pagodát, nemcsak a szemüveges vevőre, ha már gyári pigtail van hozzá. Viszont arra gondoltam, hogy mivel elég sokat fog még zuhanni, ezért inkább olyat vennék, aminek derékszögben áll a csatlakozója. A kérdésem, hogy ilyen formában ér valamit a dolog, vagy mindenképpen jobban ki kell emelkednie a vázból, hogy érjen valamit?

(#49356) stefi81


stefi81
tag

Ha valaki a GB-ről rendelni akar 500mah 2s "50c" (5c) aksit az ne tegye. Max egy dvr meghajtására jó lehet.

(#49357) stefi81 válasza rokarudi (#49355) üzenetére


stefi81
tag

Mint minden típusú antennánál óriási különbségek vannak pagoda és pagoda között is. Nem az a lényeg hogy pagoda legyen, hanem hogy jóminőségű hangolt. Pl. van egy Lengyel oldal ahol külön ch-ra is ki tudod választani az antennát. Sok videó van a neten ahol egy 25mw-os adóval akár 800m-t is mennek drónnal, mert normális antenna van a gépen és a vevőn.
Nem biztos hogy jobb lesz a kép ha veszel egy pagodát. Én pont ma jártam úgy, hogy a gépen volt egy antenna és már 100m után ment el a kép, majd felrakva egy másikat 500m után is tökéletes volt a kép.
Ez 100% hogy jó hangolt antenna és nem kell a sms csati sem hozzá közvetlen mehet a vtx-re.
Az hogy a pagodák fele meg negyed ennyibe kerülnek, az pont azért van mert olyan amilyen. Lehet 10db-ot kell venned hogy 1db jó legyen és azok sérülékenyek. Ez meg ránézésre örök élet.

(#49358) Jackal2 válasza Geller72 (#49354) üzenetére


Jackal2
senior tag

Ár: 7 dollár volt kuponnal a Furibee F36 (volt nálam E010 meg az összes variánsa, kb. ugyanolyan erősek. Az erőkülönbség a gyártási minőség szórásából fakad, ezért van az, hogy egy csomó küszöbugró ezek közül, mert ott éppen sok volt a rizspálinka).

Nem azért nem éri meg, mert nem jobb, hanem mert ezek is trágya alkatrészekből vannak. A 3-4000 ft-os AIO kamerák sosem jók (kivéve talán az LS2), nem véletlen, hogy mindenki kicseréli Runcam Microra és egy VTX-re, ami önmagában 10K+ba kerül. Meg az állíthatü felfogatás önmagában szívás ezeknél a gépeknél, erről AIO van tuti le kell mondanod.

Rárakosgathatsz mindenféle szirem-szarom alkatrészeket, meg boardot, amitől acro lesz meg hasonlók, egyszer odakoccolod egy fához és lehet, hogy a motor kuka. Az AIO kamerák meg dobálják el az antennákat, vagy ha valami sérül rajta, lehet cserélni egyben az egészet és még össze-vissza is adnak.

Vagy bohóckodik az ember ilyen 7-15 dolláros kis vackokkal - ami egyébként szerintem tök jó, én azt is élvezem - vagy elkölt normális pénzmennyiséget egy micro brushlessre.

Szerintem a 15K egy szénkefés gépért sokkal nagyobb kidobás, mint egy semmit nem tudó, LOS-os mini 2.600-ért.

De persze kizárólag SZERINTEM:D

De nemsokára kiderül, mert jön egy QX95 S, és majd jól leteszteljük.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49359) PNP válasza Jackal2 (#49358) üzenetére


PNP
őstag

Az E010 használhatatlan, talán még kamera nélkül is rosszabbul megy, mint egy F36 kamerával. AIO kamera megszerezhető 7 dollárért (GB pontokkal, de anélkül is csak 10), tehát legolcsóbban 14 dollárból össze lehetett rakni egy elég jól repülő gépet. Természetesen az E011 már másik kategória, az tényleg erős, és lehet rendesebb távval+modullal párosítani.

(#49360) rokarudi válasza stefi81 (#49357) üzenetére


rokarudi
aktív tag

Köszi a választ. Úgy látom pont kifogyott, de hátha lesz még. Azon gondolkodtam, hogy megpróbálom tesztelni a videó frekvenciákat, hátha valamelyiken erősebb lesz a jel.

(#49361) Baku válasza Geller72 (#49354) üzenetére


Baku
aktív tag

Való igaz, csak egy "ötvenest" emlegettél, és én forintra asszociáltam automatikusan, bár ha továbbgondolom, az ötveneshez még ötvenes a táv, és akkor már az 100, ami forintban már 30 felett van. (Merthogy mostanában többen első gépnek kerestek olcsó szobacirkálót, és azoknak nem valószínű hogy akad a polcon egy-két táv .....)
A 2.600-at az F36-ra értettem, az E011-re meg írtam is, hogy cca. 4.500....

De nagyságrendileg így is teljesen más kategória az RTF 4.500, és a BNF 15.000.
Ezt a kettőt nem lehet "akkor inkább már" alapon egy kalap alá venni....

Szerintem balgaság 15 ezerért (+15 a táv) kefés gépet venni, de valóban, mindenki azt vesz, amit akar....
Viszont: Amikor idejönnek tapasztalatlan elsőgépesek tanácsot kérni, ne vigyük őket be az erdőbe, mert eléggé kusza a helyzet választékban alapból is, hát ha még csavarunk is rajta egyet....
(SZERINTEM!!!)

(#49362) Geller72 válasza Jackal2 (#49358) üzenetére


Geller72
veterán

A kamot lehet védeni, ha gyárilag nem lenne rá semmi. Nem olyan nagy dolog. Egy ilyennel amúgy sem akarsz elmenni 3 km-t, a ház körül igen jók. (Ott a vidi, amit linkeltem, azért te is látod, hogyan megy, milyen a kamja.)

Nem tudom, milyen súlya van egy runcam mininek és egy külön vtx-nek, de gyanítom, hogy nehezebb, mint egy AIO kam, amit hozzá adnak.
"egyszer odakoccolod egy fához és lehet, hogy a motor kuka"
-Lehet, de lehet hogy nem. Az enyém megjárta a 200 literes vizeshordót tele vízzel, 5 percig volt benne fesz alatt, mire a szomszéd kutyáját annyira befolyásoltam, hogy ne szedjen szét, míg átugrom és kihalászom.) 20+ méterekről elég sokat estem vele addig, amíg nem forrasztottam rá egy csipogót (105BAT-on már gyárilag van) tetőre, kemény cserepekre, és a plusz két motorhoz még mindig nem nyúltam. Nem tudom, mennyi rep idő lehet benne, de még mindig megy. A QX105 BAT-ot februárban vettem, a qx90-et január 20.

"vagy elkölt normális pénzmennyiséget egy micro brushlessre."

-Komolyan tudni akarom. Teljesen komolyan gondolod, hogy beltérre ilyen kell? Ok, kintre rendben van, de ilyenkor, amikor majd egy hónapig a napot sem látod és két hétig söpröd a havad, meg -10 lesz kint, bentre szerintem erős túlzás bármilyen komolyabb gép. Nem beszélve arról, hogy míg te egy motort veszel a micródhoz, abból egy marékkal kapsz ezekhez a kis szarokhoz, így annyira nem érdekel, ha odacsapom valahova és motorcsere lesz. Eleve nem is féltem annyira, talán pont ezért. ;) 10 ercsi 4 db jobb fajta 8520 csatival..a 95-ös lizardhoz 7 és fél egy darab. :U Ok, elvileg tovább bírja. De tudjuk, hogy kint, terepen ez nem igazán van így. Az első raceremhez az első motor az első héten elfüstölt. (Falcon 180)

Beltérre kamerával SZERINTEM meg az ilyen max 50 eurós szarok jobbak, mint egy 100 eurós mini brushless.

Még egyszer mondom, ne egy kinti repülés képességeit hasonlítsuk össze. Ha megjön a QX95s, akkor majd azt is mutasd meg a vidiben, hogy egy 4x4-es szobában melyikkel milyen repülni. ;) De nem ilyen előre-hátra egy méter azt hali. Hanem a szokásos széklábak alatti, szobákon át kóricálást.

Még a végén lehet, hogy tényleg jobb egy lizard bentre, mint egy kefés szar. ;)

"Szerintem a 15K egy szénkefés gépért sokkal nagyobb kidobás, mint egy semmit nem tudó, LOS-os mini 2.600-ért."

-Nézd máshogy. Nézd azt, hogy valaki kezdő ebben a raceres világban. A 2k-s géppel sok mindent megtanul, de sem az FPV-t, sem az acro-t nem fogja. Ha meg így nézzük, 15-ért már van egy kezdő szetted, ami nem megy durván, nem tör ki mindjárt az első véletlen és rossz irányú táv mozdulatára és nem kened a falhoz az első repülésnél.
A kefésnek gyengébbek a mocijai, nem reagál annyira durván (alapból) mint egy komolyabb verda. Nem bír annyit. De adnak hozzá legtöbbször +2 motort. ;). Meg mire azt az óramennyiséget valaki kirepüli azzal az akkunkénti 5 perccel, addigra megtanul repülni. Tehát ne azt nézd, kérlek, hogy "csak" egy kefés gép, és hogy ehhez drágának tűnik, hanem azt, hogy mit kapsz érte. Tudom, hogy nem csúcsalkatrészek vannak benne, de ne várjuk már el 50 ercsiért, hogy egy 35 eurós kamera legyen benne, meg 25 eurós motorok. ;).

:R
És ha van időd, akkor megírhatnád a privit is. ;)
Köszi.

(#49363) Geller72 válasza Baku (#49361) üzenetére


Geller72
veterán

"Viszont: Amikor idejönnek tapasztalatlan elsőgépesek tanácsot kérni, ne vigyük őket be az erdőbe, mert eléggé kusza a helyzet választékban alapból is, hát ha még csavarunk is rajta egyet...."

-..hanem ajánljunk nekik brushless gépet, ugye.. :C Beltérre. Az mennyivel jobb? Első gépesnek én is F36 kategóriát ajánlok. De itt többek közt (twine) nem az miatt kezdtünk erről beszélgetni (részemről legalábbis) hanem az volt a kérdés, hogy beltérre milyen (olyan) gépet vegyünk, ami valamennyire emlékeztet minket a racer jellegre (FPV, acro) de mégsem egy lódarázs van a szobában, de nem is egy F36. A távot én nem hoznám fel plusznak olyan esetben, ha valaki hosszabb távra tervez. Kevesen állnak meg az F36-nál. ;) És 26 euróért is van táv. 36 euróért már olyanok vannak, amikhez vevőt is adnak.

De valóban meddő vita, mert más az ízlésünk és az igényeink. :R

[ Szerkesztve ]

(#49364) Baku válasza PNP (#49359) üzenetére


Baku
aktív tag

Lám lám! Mekkorát változik a világ?!?!
Egy évvel ezelőtt amikor abszolút kezdőként először tettem be a lábamat ide, akkor még az E010 volt az ISTENKIRÁLY!!! mindenki orrba-szájba dícsérte (én is azért vettem).
Aztán szép lassan kiderült, hogy nem.is olyan nagyon jó, mára meg már egyenesen kegyvesztett lett....

(#49365) Jackal2 válasza Geller72 (#49362) üzenetére


Jackal2
senior tag

Nekem azt hiszem volt 5 db szénkefés gépem, QX80, QX90, QX95, QX90C (vagy melyik a sárga?) Furibee F90 (a méhecske, ebből kettő is), és mindegyik mindenféle hibától szenvedett, MIELŐTT felszálltam volna vele.

Csak néhány az idegesítőbbek közül:
- állandóan lerugdosta a propellereket, már a dobozból kivéve is
- konkrétan szarból voltak megépítve. Gumi tartotta valahogyan a kamerát, a kábelek össze-vissza, ferdén állt a motor a gumi perselyen ami tartotta, stb.
- iszonyatosan hitvány, olcsó propeller volt mind (mondjuk a brushless ötágúak is borzalmasak, ez tény)
- volt ami 50 cm-ről disarmoltam a laminált padlóra és beszart a motorja
- belelógott a propellervédő műanyag a propellerbe (FB 90)
- konkrétan alig bírt repülni az egyik QX80, mert olyan dög nehéz volt, és mellette gyengék voltak a motorok
- a kamera kábel szarul volt beforrasztva
- az ÖSSZESNEK rossz volt az akkumulátora, kevés C, dög nehéz, puffadós

Igaz ezek abból az időből voltak (kb. 1 év) amikor ezek ilyen 20 körül kellették magukat.

Attól, hogy valami brushless, még lehet kinti és benti is, itt nem arra kell asszociálni hogy levágja a fejed. Ha bent 1S-sel repülsz, akkor nem lesz olyan rettenetesen nagy teljesítmény mögötte, kb. súlyra ugyanazok már ezek is, mint a szénkefések. Cserébe normális lesz a minősége, nem fognak leesni a propok, nem szorul meg a motor, lesz a kamerának egy fészke, ahol legalább egy irányba tud állni, és nem össze-vissza rezeg, és még azt is el tudom képzelni, hogy jövőre is működni fog

Az, hogy mennyire és hogyan reagál egy drón, az beállítás kérdése. Ott vannak a különböző expok, ratek, lapíthatod a görbét vagy meredekbe állíthatod, sőt kapcsolóra is teheted, hogy legyen egy kevésbé agresszív vagy sokkal pörgősebb módja. Ezeket mind meg lehet oldani szoftveresen.

Nem azt mondom, hogy beltérben csak brushlessel lehet repülni, de nem is tiltja semmi. Az ár az egy dolog, de ezzel ne védekezzünk, hogy "amíg te egyet veszel a mikróhoz addig én veszek 20-at", jah és azt 5 adagban rendeled meg és azzal 5x annyit vársz és szerelsz, mert a másik meg nem csinál ilyet. Az időnél semmi sem drágább, ez teljesen biztos.

Nem hasonlítottam össze a kinti repülésüket, én mindent egyben hasonlítottam össze, de ha a képből kiragadsz egy szeletet, és arra azt mondod, hogy ok, erre ez jobb, ez akár igaz is lehet. Csak az emberek, főleg a kezdők nem így vesznek gépet. Ha nekem kéne ajánlanom egy kezdőnek lépcsőfokokat, hogy hogyan haladjon, én azt mondanám:
- vegyél egy Furibee F36-ot 2000-ért /nulla kockázat/
- vegyél egy távirányítót és szimulátorozz. Ha nem tetszik egy Taranist el tudsz adni -10% bukóval és alapból csak 25-30 ropi /minimális kockázat az árveszteségen/
- ha meguntad, menj ki valahova ahol repülnek FPV-vel, nézd meg, hogy tetszik-e. Van egy rakat verseny, évente vagy 8 és itt a fórum szerintem szívesen megmutatja az érdeklődőknek bárki, hogy milyen. /nulla kockázat/
- És ha bejön a történet, akkor vegyél egy olyan gépet, ami nem túl pici de nem is túl nagy (120-130 mm) és 2S-sel kezdj el gyakorolni. Ha már megy, rakj rá egy 3S-t azok már 100 körül mennek, megvan az adrenalin, nem is drága, már a cuccok is beleférnek, kicsi a tömege nem is nagyon törik. Ráadásul a 2S akksikhoz nagyon okos töltő sem kell, az olcsó szutykok is feltöltik, az aksi harmadannyi mint a 4S-hez (mondjuk szerelni nehezebb)
- ha ezt is meguntad, akkor meg 4S racer

Biztos lehetsz benne, hogy csinálok videókat, hiszen tesztet kell írni:D Majd építünk bútorokból pályát meg ilyenek:D

A lényeg, nem vitatkozni akarok, csak szerintem nézőpont kérdése, mi a pénzkidobás, és mi nem. Szerintem 15K egy szénkefésért meg annak mindenféle ketyeréjért, amit utána majd nem fogsz tudni eladni, az. Én inkább voksolnék egy pici brushlessre. De elfogadom, hogy neked a más a szemléleted, az is repül meg ez is.

UI: nincs Lizardom, szóval ezt nem tudjuk kipróbálni, melyik a jobb beltérre:P

[ Szerkesztve ]

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49366) PNP válasza Baku (#49364) üzenetére


PNP
őstag

És hol az ellentmondás? Egy éve még simán lehetett az E010 az ajánlott, mert mondjuk ha volt is F36, drágább volt, sokan ki se próbálták még, tehát nem volt összehasonlítási alap. Ma már szerintem senki nem ajánlja az E010-et.

(#49367) Geller72 válasza Jackal2 (#49365) üzenetére


Geller72
veterán

"Csak néhány az idegesítőbbek közül:

- állandóan lerugdosta a propellereket, már a dobozból kivéve is
-Nálam alap, hogy eleve letesztelek 3-4 a gyáritól eltérő propot minden gépemen. Már akkor volt hármas propom ezekhez itthon, amikor a dón még meg sem jött.

- konkrétan szarból voltak megépítve. Gumi tartotta valahogyan a kamerát, a kábelek össze-vissza, ferdén állt a motor a gumi perselyen ami tartotta, stb.
-Kameratartó. Ugyanúgy filléres dolog, mint a másfajta prop. Kábelből nagyságrendekkel kevesebb van, mint egy brushless raceren. ;) 100 euró alatt ott is fostalicska szinte mind alapból, mókolnod kell, mire ok lesz.

- iszonyatosan hitvány, olcsó propeller volt mind (mondjuk a brushless ötágúak is borzalmasak, ez tény)
-Erre már válaszoltam fentebb

- volt ami 50 cm-ről disarmoltam a laminált padlóra és beszart a motorja
-Ugyanaz, mintha egy raceren két méterről "elejted" a sima kemény földre és elfüstölt a motorod, esc-ed. Csak jobban fáj a zsebednek. :D.

- belelógott a propellervédő műanyag a propellerbe (FB 90)
-Olyanom nincs egyiken sem. Amilyen olcsó a prop, soha nem fogy el így. :D.

- konkrétan alig bírt repülni az egyik QX80, mert olyan dög nehéz volt, és mellette gyengék voltak a motorok
Vagy amit alul is írtál, szar volt az akkud is. 80-am nem vol, a 90 ugrik rendesen.

- a kamera kábel szarul volt beforrasztva
-Egynél - gondolom itt is több volt a pálesz. :D. Mert azért nem jellemző. Nálam még egynél sem jött elő. A főbb forr pontokat amúgy is átnézem, mielőtt megreptetem.

- az ÖSSZESNEK rossz volt az akkumulátora, kevés C, dög nehéz, puffadós"
- Nekem más gépek miatt is az 50C-s sokkal jobb akkuból egy kisebb diszperzites vödörrel van itthon.
600mAh-ak, eddig mind ok volt, viszont egy gyárit én is kidobtam.

-Nem azért vettem, hogy eladjam. ;), Mennek, amíg mennek. ;)
Szal várom a beltéri vidiket. :)

(#49368) Saccco válasza PNP (#49366) üzenetére


Saccco
nagyúr

+1
Az E010 nagyon jó gép volt, az F36 viszont sokkal jobb.

Ha már €50 vagy 50.000ft: Inductrix FPV RTF az eredeti. :DDD ;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#49369) AMDaZERG_1


AMDaZERG_1
senior tag

Végre megérkezett a HDMI RCA átalakító, így ki tudtam próbálni a Quanum Cyclops V2 szemüveggel a Liftoffot :D Kemény! A monitor, és ez között rettenetesen nagy élvezeti különbség van! Sokat játszom még ki kell magam kötni a székhez, mert néztem plafont, talajt, billegtem :D Pedig reptettem már FPV élesben, de ott nem érzékeltem, hogy billegtem volna. Minden esetre nagyon tetszik így! Nagyon várom már, hogy élesben is ACROzzak! Megjött egy tartaléknak vásárolt Lizard eachine gyári motor is. Még megvolt a Lizard amikor vásároltam, most meg itt a dobozban sír. Nem akarja valaki megvenni 1.8k, vagy csere drónos dologra?
Viszont a kefét eszem, mert már itt a VTX, Runcam swift 2, XM+ a Leader meg még csak éppen elindult...

Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01

(#49370) vandor01 válasza Geller72 (#49367) üzenetére


vandor01
őstag

mindenki olyannal repuljon amit szeret kedvel....
nekem van 2S kefés gépem.... 4db is!
szeretem mert kicsi konnyu lassan nem lehet vele repulni es visit mint állat!
a motoron kivul nem kell cserélnem semmit!
1X KELL jol megcsinalni es stabil.... még jelenleg!

Van 2db FuriBee Dinosaurusom....de már csak egy!
mai nap eladtam az egyiket!
jo vetélt csinaltak aksik propellerek +extra vaz Lizy95 stb...
beszerzési áron :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#49371) Baku válasza PNP (#49366) üzenetére


Baku
aktív tag

Én nem említettem ellentmondást, csak azt, hogy mekkorát fordult a világ egy év alatt....

(#49372) Peaceliker válasza Jackal2 (#49365) üzenetére


Peaceliker
őstag

Na de mondj egy olyan 1s gépet ami bl és nem egy kalap szar. :DDD mert ahogy nézem kb mindben ugyan az a cucc van, motor meg más nem is lehet (07xx) csak ugyan az, mert más nem létezik még. :) És hát alig repülnek nagy C akkuval. Van előnye, hogy 2 repülés közben nem kell hülni hagyni, meg erősebb egy 1s kefés gépnél, ami kell bentre, de gyengébb, mint egy racerstar motoros "marha nehéz" 1s gép. És teszem hozzá, ezek 25g körüliek, míg egy kefés 45-55. Szal egyelőre az 1s bl gép, amit én nem ajánlok senkinek sem.

Viszont azt aláírom, hogy egy 2s bl gép simán lehet jó bentre....na ilyenkor nekem támadnak, hogy minek olyan erős. valóban legtöbb esetben tök fölös és annyi kihasználatlan erőtartalék lesz benne, hogy csak na, de van hogy kell. főleg amikor még béna az ember, akkor kell menteni a power. Én is tök láma ként repültem bent babyhawk al és jobban ment mint 150 starttal később a gyengébb keféssel :)
És most már néha 20-25 között vannak 2s bl gépek, amihez bentre az 1200ft os akku is elég lehet.
De ha mindenképp gynge gép kell, akkor még 1x nem vennék (még nem) 1s bl gépet ezekkel a semmire való mocikkal :)

Én most azt javasolnám, hogy nézni kell ilyen 5-8e ftos (akciós) racert és venni kell bele racerstart tuning moci és jó aksi. Vagy akkor egy 2s bl gép az meg kertbe is jó (bárt kertbe a gyenge 1s kefés is jó, csak bentre harmat). Persze ott vannak f36 hekkelések, de nekem acro az alap, persze kezdőnek mondjuk nyilván nem :) amúgy lehet vennék is egy ilyen kis f36ot ha tudna acrot, de annyit meg nem ér, hogy fc t cserélgessek :)

Illetve azt látom, hogy te az arf tökéletes gépeket hajtod. Szerintem nincs, de én sosme vártam el. Autós modellezők is mindig azt mondják, hogy nincs rtr gép, ha össze van rakva akkor szét kell szedni és újra össze kell rakni...és tök igaz, vmi hiba úgyis van benne. Jogg gépek nem véletlen csak darabokban kaphatóak (de ez drónra is igaz igazából). Ez a hobby nem arról szól sztem, hogy gomb bekapcs és minden tökély, az a játék kategória sztem. A modellezés mindig is arról szólt, hogy megveszek valamit (mindegy hogy egyben vagy darabokban) és mnegcsinálom úgy, hogy nekem jó legyen...ami nem biztos, hogy másnak is ugyn úgy lenne jó. Sosem tudnám felróni hibának azt, ha vmi könnyen javítható. A hulladé minőségű moci vagy elektronika nyilván baj, ha egy vmilyen felfogatást kell megoldani vagy vmit beállítani csak akkor az sztem tök alap.

"Oh my Goa'uld!"

(#49373) Jackal2 válasza Peaceliker (#49372) üzenetére


Jackal2
senior tag

No, teszteljük le őket, van itthon egy csomó szénkefés szarom, azokat télen megcsinálom, mikor van időm, és akkor a videó alapján mindenki szavazhat:D

Várom a BeeBee-t, hogy milyen lesz, majd elmondom:D

Ezt a súlyfétist szerintem nem lehet felhozni itt jó mentségként, mert pont azt beszéljük, hogy nem kell hogy erős legyen.

Geller: így lesz a vita pointless, hogy kinek mi van otthon:D

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49374) Geller72 válasza Peaceliker (#49372) üzenetére


Geller72
veterán

A QX105 BAT-ban 1020-as motorok vannak, arra sok mindent mondanék, de hogy gyenge, azt azért nem. ;]
Már persze a többi, 615-öshöz képest ég és föld. Azaz 1s-hez képest nagyon jó.

(#49375) Geller72 válasza Jackal2 (#49373) üzenetére


Geller72
veterán

Ha kell, odaadom tesztre a QX105-öt. (is) ;) És akkor a teszten lesz 1s-es és 3s-es teszt is? Azaz megnézzük a bl-es gépeket is 1s-el milyenek, és 3s-el is beltérben?

(#49376) Jackal2 válasza Geller72 (#49375) üzenetére


Jackal2
senior tag

1-2S-sel gondoltam, 3S-em nincs is. Szerintem semmi értelme 3S-sel beltérben repülni, kivéve ha az egy csarnok:D

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49377) magyarl válasza stefi81 (#49356) üzenetére


magyarl
tag

Hu nagyon köszi!
Már majdnem rányomtam a rendelés gombra egy jövőbeli Leader 120-hoz :)
Randy kuponnal 3 db let volna 11$. Így nem csoda hogy ilyen olcsó…

Kezdő fpv vitához:
én augusztusban rendeltem a kezdő pakkom, mindent végigolvastam, akkor még nem nagyon merült fel az 1s bl lehetősége, mindenki a QX95re esküdött.
Ennek is megvoltak a kis bütykölős nyűgjei, pláne a vezérlővel gyűlt meg a bajom: ha a legújabb CF vagy BF került fel, random előrebukfenceket csinált nagyobb gázadásnál. Muszáj volt visszarakni a gyári CF 1.13-at, csak azzal repült stabilan.

Nekem eddig bejött, csak egy motort kellett eddig cserélnem.
Videóm a parkban (acro)
Videóm a lakásban (angle)

Egyébként nagyon strapabíró, rengetegszer mentem neki dolgoknak, főleg propguardal.
Egyszer tört el az első karja, de ott keményen benéztem egy fát :D
Lásd itt

SONY KDL-43W755C

(#49378) Peaceliker válasza Jackal2 (#49373) üzenetére


Peaceliker
őstag

Kivancsi leszek, de ahogy láttam az full ugyan az mint dustx58 szal akkor kaki lesz, főleg hogy nehezebb is :D de hátha nem.
Súlyt azért említettem mert sztem ezek az 1s bl gépek azért "erősebbek" mert könnyebb. Látni azért agyon faragott kefés gépeket amik hihetetlen könnyűek és azok mennek. :)

(#49374) Geller_1972

Na ezt nem tudtam, nekem csak 8520as volt amúgy. Azok nem túl vadak, ha szépen akarom mondani :) kint elmennek mert ott lehet lendületet szerezni :D

"Oh my Goa'uld!"

(#49379) Geller72 válasza Peaceliker (#49378) üzenetére


Geller72
veterán

Az imént beszéltük, hogy a kefés gépek szar cuccokból vannak összerakva, erre most nézem, hogy a QX105 BAT gépnek a kamja dettó ugyan az, mint a lizardnak. ;] Akkut megnézted?

[ Szerkesztve ]

(#49380) Peaceliker válasza Geller72 (#49379) üzenetére


Peaceliker
őstag

Mondjuk bat azért nem jó példa sztem mert mindig is marha drága volt :D volt hogy annyiba majdnem ment mint egy 2s bl gép... Ha jól rémlik.

"Oh my Goa'uld!"

(#49381) Kulbi


Kulbi
aktív tag

Tetszik a téma, szerintem építő jellegű vita. Pont ezekre jutottam én is és hetek óta nem húztam meg a ravaszt, mert nem tudom mivel járnék jól. Kefés micro vagy brushless micro...
Most éppen a QX95s felé hajlok, de ki tudja:) A jelenleg hypolt, jó áron kapható brushless masinákat soknak érzem bentre vagy ami tetszene az drágább.
Ezek a brushless cuccok nem régen csúsztak 90 dollár környékére, plusz sokra még vevőt is kell aggatni valahova, ha Turnigy Evolution-nal akarnám irányítani.
Csak az akartam mondani keep up the good work!

[ Szerkesztve ]

<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>

(#49382) twine válasza Kulbi (#49381) üzenetére


twine
addikt

+1
És baromira örülök, hogy nem folyik személyeskedősbe az eszmecsere... Jó a topic, és valóban építő a "vita"...
Ezekből is sok infót gyűjt az olyan vásárlás előtt álló mint én...
Respect...:R

Én mondjuk pont nem kinti vagy benti gépet keresek... Inkább vegyes használatra,, mert amúgy valszeg télen is "kint" fogom tolni...csak
Bentről :D

[ Szerkesztve ]

(#49383) Jackal2 válasza Kulbi (#49381) üzenetére


Jackal2
senior tag

Ez azért egy kicsit kinek a pap, kinek a papné esete:D

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49384) Peaceliker válasza Kulbi (#49381) üzenetére


Peaceliker
őstag

Pedig hidd el, nem sok :) agyalok is hogy babyzard ra felrakom télre a prop védőt és leveszem a rateket :) annyi hogy dustx58 kisebbet koppan ha oda verem, de egy standard 1s kefés gép sem sokkal könnyebb kis 2" bl gépnél :)
És ezek a gépek tényleg jók kintre /kertbe is. Mivel a kamera ezeken nem agyon döntött (vagy állítható) simán lehet velük lassan menni. Én sem hittem volna ha nem próbálom. 12nm es szobában marha jól elvoltam babyhawk al. Plusz benti koccot legalább ki is bírta prop védő, nem úgy mint a kintiket :D

Szerk : igen az meg tényleg jó, hogy nem estünk egymásnak, büszke vagyok magunkra :DD
És az is igaz, hogy ami nekem jó valamire lehet másnak nem. Leírjuk ki mit tapasztalt aztán lehet belőle szemezgetni :)

[ Szerkesztve ]

"Oh my Goa'uld!"

(#49385) molnigee


molnigee
aktív tag

Akkor én is leírom nálam mi volt.
Tavaly télre vettem a QX95-öt, amivel szépen tudtam lakásban is repkedni, de arra hamar ráuntam, lévén nálam nem sok hely van. Ezzel kapcsolatos dvr videók ott vannak a csatornamon. Ez a gép kintre is jó, én ezen tanultam meg fák között fpv-zni, nagy géppel nem mertem. Előny hogy kimehetsz játszótérre, kb teljesen veszélytelen. Acrot is ezen kezdtem viszont ahoz gyenge már. Egész télen ezzel repültem kint és bent, de kint többet. Acrot, és több erőt akartam, bent már nem izgi repülni tehát eladtam.
Tél után csak nagy gép acro verseny stb. Újabb tél, egyértelműen bl micro volt már a cél, bent nem akarok repülni már. Kint viszont nekem tökéletes, erős és finom, ugyanazokat a helyeket repülöm be vele mint előző télen, csak sokkal sokkal jobb, hisz stabilabb, erősebb, és én is hozzá fejlődtem.
Egyik gépet sem bántam meg, mindkettőnek az adott pillanatban meg volt/van az értelme.
Következtetés nincs, ez csak az én történetem.

[ Szerkesztve ]

--> http://dronearena.hu/ <--

(#49386) kriszbon válasza AMDaZERG_1 (#49369) üzenetére


kriszbon
őstag

"Pedig reptettem már FPV élesben, de ott nem érzékeltem, hogy billegtem volna."

Nekem féltérdre kell ereszkednem, mert egy idő után furcsa lesz az egyensúlyérzékem, pedig nem is Acrozom. :D
Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy semmi fény nem szűrődik be, és "FHD-ban" látom a képet a dupla fresnel lencse miatt.
Nem a mozi hátsó sorából, hanem az első 3 valamelyikéből látom a képet. :DDD

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#49387) Jackal2


Jackal2
senior tag

A mikro brushless témához:
- most posztoltam FB-re, Ardun Pro 95: 20 rugó. Ez már elég baráti...

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49388) lpb válasza molnigee (#49385) üzenetére


lpb
csendes tag

na akkor az én sztorim hátha valaki tanul belőle:

még nyáron vettem egy flyegg100-at ami 2s-el proguarddal "elvileg" jó lenne bentre.
nemrég kb 10 dolcsiért vettem egy f36-osat is, én sokkal jobban szeretem az f36-ot de kb ezek az érvek ellene / mellette:

flyegg100:
elvileg ez az egyik legcsendesebb micro ( ez még a teljesen zárt motoros verzió, pár embernél törékenyek a motorok de nálam nem volt gond), de így is túl hangos nekem bentre.
propguard nélkül azért elég veszélyes bútorokra, pl sörösdobozokból kirakott szlalompályánál simán kivágta a doboz oldalát
a propguard jó, de nem olyan jó mint az f36-osé, függönyöket azért nem szereti
sokkal de sokkal gyorsabb 60nm-en már túl gyors is pillanatok alatt falakba ütközök
acro-hoz kicsi a belmagasság vagy a tudásom:)

f36:
nálam még törhetetlen és nem tesz kárt semmiben
jóval halkabb ( kutyát se zavarja)
sebességre pont elég bentre, LOS-ban kamera nélkül baromi jó kamerával kicsit lassabb de még elfogadható
a gyári táv szerintem egy kalap szar, hiába mondják hogy "kihúzható" a kar kb semmit nem változtat, a trim funkciókat nem tudom hogy miért de nem menti el, mindig újra kell trimelni ( vagy mozgatnom kéne a kamerát de már fejből trimelem) esetleg ha erre tud valaki megoldást mivel lehet "menteni" az jó lenne:D

az akksik azért f36-hoz jóval olcsóbbak (5 db 15USD vs 1 db 6-7USD), repülési idő kb egyforma 3-6 perc mindegyikkel
árban az f36 kb 10USD + 15 USD a kamera. A flyegg kb 100-as volt és még a vámot is beszoptam.
f36-hoz most jön még egy új FC hogy lehessen nomális távval irányítani (20USD-30USD ha kell osd)
új motorok bele: f36 10-20USD négy darab flyegghez 12USD egy daram bár még egy se füstölt el egyikben sem)

azért így is a fele lesz a flyeggnek az f36-os de mindkettő másra való flegg megmarad kerti játszósnak, F36-meg bentre.

rendeltem egy E011C-t is a biztonság kedvéért (meg mert a haverokat szeretném idegesíteni vele karácsony alakalmából) ha gondoljátok összehasonlítom majd szívesen az F36-al ha megérkezik.
gondolkoztam egy 1S brushlessben is de az ár-érték arényban, a tesztvieók alapján nem láttam mi az előnye és így is 20-30 dolcsival minimum drágább lett volna 2S meg már van és tudom hogy nekem nem vált be ilyen kis térben, főleg mivel sok a bútor / lámba amit kerülgetni lehet:)

[ Szerkesztve ]

(#49389) FingR86 válasza lpb (#49388) üzenetére


FingR86
őstag

én is imádom az f36-ot, egy dolog ami nem tetszik benne: a nagyobbik sebességi fokozatnál túl gyorsan fordul, nem igazán irányítható már úgy. Nem lehet vele pontos irányt venni.

most úton van egy H801 is.

(#49390) Peaceliker válasza Jackal2 (#49387) üzenetére


Peaceliker
őstag

Vajon ezt is olyan gyorsan (nem) küldik mint a bfight210 ot? :D amúgy ha már megvan tracking, de látom hogy cuccot még nem adták le, ilyenkor még lehet cancelezni? Mert kezd elfogyniba türelmem, lehet inkább nem kérem akkor :D

"Oh my Goa'uld!"

(#49391) lpb válasza FingR86 (#49389) üzenetére


lpb
csendes tag

Kíváncsi leszek, majd írd meg milyen, főleg a távirányító érdekelne az F36-hoz képest, csak azért nem rendeltem, mivel gyanús hogy ugyan az a minőség

(#49392) virbo válasza Baku (#49346) üzenetére


virbo
csendes tag

Ezzel egyetértek.

E010-et nem próbáltam, se F36-ot, de amikor az E011-et először próbáltam (figurával :D) nem csalódtam. Aztán leszedtem róla a figurát meg a keretet és elhagyta a számat egy "hűb@z~meg!" ősi indián csatakiáltás. Tényleg van benne kraft!

Viszont a 45C-s akksiszett csalódás nekem.

(#49393) FingR86 válasza lpb (#49391) üzenetére


FingR86
őstag

14$-t megért... ha gyenge, nem bírja a kamerát vagy bármi más negatívum, fogom és eladom :D

(#49394) virbo válasza Geller72 (#49367) üzenetére


virbo
csendes tag

Engedjétek meg hogy beleszóljak mint "koca" repülős.

Nálam fontos szempont egy benti gépnél, hogy legyen rajta propvédő (és lehetőleg a kamera is védve legyen). Jelenleg még nem tudok üzembiztosan repülni, és védő nélkül cserélgethetném a propokat vagy mászhatnék fel a függönyre percenként.

Namost van Qx90-em (felesleges sallangoktól megszabadítva, kamera sem a gyári), nekem az csalódás volt, a méretéhez képest szerintem lomha. Igaz propvédővel használom, de 2-3 grammal így is könnyebb mint a gyári állapotában. És ezen nem segített a 45C-s tuning akksi sem.
Van H8 minim, ez kamerával halál sajnos, de legalább törhetetlen. :D
Van E011-em, ez még figurával is erősebbnek érződik mint a Qx90, gyárilag propvédős. Eddigi tesztjeim alapján még nem sikerült összetörnöm a vázat, bár neten azt mondják hogy azért nem annyira strapabíró.

Ti olyan szemmel nézitek ezt, hogy acroban is muskátlibiztosan repültök. Picit próbáljatok a kezdőbbek szemével nézni a dolgot és máris van létjogosultsága az E0xx és Furibee vonalnak.

Szerk: Ja és egy másik fontos szempontom: propvédővel is minél kisebb legyen, hogy a család ne féljen annyira azért tőle... :D

[ Szerkesztve ]

(#49395) Saccco válasza virbo (#49394) üzenetére


Saccco
nagyúr

Én konkrétan a Whoop stílust imádom. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#49396) PNP válasza FingR86 (#49389) üzenetére


PNP
őstag

Így van, de létezik hozzá hack, át kell kicsit alakítani az elektronikát a távban. Én megcsináltam kapcsolhatóra, így tökéletes.

(#49397) FingR86: igen

Más: Arfun Pro 95mm $79.99, Furibee F36 $6.99, forrás:
fb csoport

[ Szerkesztve ]

(#49397) FingR86 válasza PNP (#49396) üzenetére


FingR86
őstag

erre gondolsz ? [link]

(#49398) Jackal2 válasza Peaceliker (#49390) üzenetére


Jackal2
senior tag

Ennyire reszletesen nem trukkoztem meg soha:) processingig lehet tudtommal.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49399) Jackal2 válasza lpb (#49391) üzenetére


Jackal2
senior tag

Teszt a blogon, szokas szerint -:-)

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#49400) twine válasza PNP (#49396) üzenetére


twine
addikt

Urak..megdobnátok engem ezzel a furibee lehetőséggel, akár privátban is? Nincs facebookom, így sajnos b@szhatom :O
Előre is köszönettel :R :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.