Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Gondolom mobilról vagy.
Teljes verzión keresd.
Jobb fent a keresés mellett a legördülő lehetőségek közül a részletes keresés.
Ott írd be, hogy kinek a válasza érdekek, esetleg, ha válasz, kinek szólt."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Teréz Atya
senior tag
-
wyattthoearp
tag
Ha az fc tud sbus protokollon keresztül kommunikálni a vevővel, de a vevőn csak ppm és ibus csatlakozás van, akkor az sbus mehet az ibus portra? Vagy marad a ppm?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44504 üzenetére
Az iBUS nem invertált az SBUS meg igen. Milyen FC és milyen vevő és milyen táv?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44506 üzenetére
A vevő x6b, i6 táv, és kingkong micro naze32 fc.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44507 üzenetére
Akkor kösd rá nyugodtan és válaszd ki az iBUS-t a soros protokollok listájából.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44508 üzenetére
Köszönöm, akkor csinálom
-
Baku
aktív tag
vegyszer és grimm2015
Köszönöm!
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44508 üzenetére
Átkábeleztem, de egyelőre nem hagyja magát. Nem menti el a receiver kiválasztása után az ibus protokollt. Az uart2-t bekapcsoltam, de így sem. Ráadásul a szabályzóknál sem tudom kiválasztani azt ami nekem van, dshot600-at kiválasztom és mikor elmentem beállítja brushedre.
-
törölt tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom! GB-n a Dji Spark alap változat 499 dodó! Eu express tréfamentes. Tesztelve -
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44512 üzenetére
A Betaflight fórumban olvastam, hogy amióta 3.2-re frissült a configurator, azóta vannak ilyen bajok, ha régi BF-et használsz a gépen.
Nekem 3.1.7 még vígan fut a Naze32-őn.[ Szerkesztve ]
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44515 üzenetére
Cleanflightom van még sajnos, nem tudom miért nem sikerül a beta-ra átállnom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44516 üzenetére
Csak hogy biztosak legyünk:
- ports tabon serial RX be van kattintva, MSP kikattintva az UART2-nél?
- a gépen milyen CF van és melyik configuratorral használod?
- milyen naze32 revízió? Jobb lenne tudni milyen típus. Az SBUS támogatásból itélve rev. 6.De, a Racer 130 Naze32 rev 5/6 misung lapja alapján már semmin nem lepődök meg.
Lehet hogy a lapodon hardveres inverter van az SBUS-hoz. Akkor azt vagy valahogy ki kell kapcsolni vagy más bemenetet kell keresni. Nincs Spectrum Staellite bemenet? Az nem invertált, de 3.3V-ot ad. Tapasztalatom szerint a legtöbb Flysky vevő röhögve működik 3.3V-ról.
Pár flysky vevőnél (A8S, FS-RX2A) a bind gomb sokáig nyomva tartásával lehet váltani iBUS és SBUS köztt. X6B-nél gőzöm sincs, de hátha ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz freezer922 #44495 üzenetére
itt rendszeresen van repülés:
Bódig Krisztián
Yesterday at 10:31 · Budapest
Következő laktanyakupa (47.393980, 19.188252) FPV pálya megrepülése 08.06 10:00 tol sötétedéséig. De lehet maradni tovább is. (igen most vasárnap)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
V-tail 210 tulajokat szeretném kérdezni, hogy hogy muzsikálnak a motorok? Gondolkozom, hogy az Emax MT2204 + Eachine 2204 motorbázisomat átmigrálom Emax RS2205-re, és mivel a Vtail motorok sokkal olcsóbbak, kíváncsi vagyok, hogy mennyire spórolt az Emax, amikor az Eachine-nek gyártotta őket. Tehát olcsóbb csapágyak vannak benne vagy nem annyira jól centrírozott mocik? Esetleg minden faxa?
Banggood-on pozitívak a visszajelzések, de tudjuk, hogy az ottani modiknak görcs áll az ujjukba a törlés gomb felett ha sok a negatív kritika.[ Szerkesztve ]
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44519 üzenetére
Nekem öcsém nem dícsérte nagyon az emax 2205 motorokat. Én a kingkong 2205 szériából vettem pár marékkal, és még mind jó.
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44517 üzenetére
Valamit elkattinthattam, mert mostmár nem is csatlakozik a cleanflight.
Flash-elni sem tudom mert, no response from the bootloader. Fel lehet ezt valahogy támasztani?
Kingkong nz32, de a revíziójáról fogalmam sincs. -
varadigabor
senior tag
Balanceolva vannak, nekem eddig nem sikerült oda verni egyet se. JJPRO motorból már 4-et sikerült. Szóval szerintem ugyan az. Nekem tetszik, mondjuk nagy össze hasonlítási alapom nincsen.
Ráraktam őket a Martian III vázra,persze a motorok forgás irányát meg kellett fordítani. Blheli suiteban megfordítottam... nem tudom miért pedig szerintem le ellenőriztem. Kivittem tesztelni és valamit elnéztem mert rosszul forgott... megint beállítom ,megint le ellenőriztem... minden jó irányba ment, csak 2 propot raktam fel szarul....az egyik le is tört.. és bele vágott az esc kábelbe szóval lehet forrasztanom siettem mert elkellet mennem és az előtt meg akartam csinálni de kár volt
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
varadigabor
senior tag
válasz wyattthoearp #44521 üzenetére
Gondolom a boot pint össze kell érinteni, az szokott segíteni.
-
varadigabor
senior tag
Valaki nem tudja hogy Vbat és a current sensor közt a különbséget, miben másabb ? Current sensor ugyan úgy rá kell kötni a aksi pozitívra és betaflightban bekapcsolni ?
-
varadigabor
senior tag
válasz varadigabor #44522 üzenetére
Le teszteltem... és nagyooooon durva 3/4 gázon is ki megy az űrbe
-
Jackal2
senior tag
Nekem még sehogy, de tervezem, hogy beizzítom valamikor a V-tailt, szóval jöhetnek az infók, mivel fogok szopni
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
kriszbon
őstag
válasz Jackal2 #44527 üzenetére
Ha a hátulja nem lesz előtte megerősítve, akkor nem kell vele sokáig foglalkoznod.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44521 üzenetére
No, valszeg kikattintottad az UART1 elől az MSP-t. A CF/BF általában benthagy legalább egy MSP-t, így valszeg nálad ez az UART2 lesz. No, ehhez kell egy FTDI adapter.
Ha ez nincs, akkor lehet flashelni a boot pin zárásával, erről itt írtam.
Ha ez sem menne, még lehet flashelni az egész chipet egy ST-linkerrel.Ezt vedd úgy, hogy már hat sör bennem van.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #44524 üzenetére
Vbat mehet egyenesen a tápfeszre, de a current senzorhoz kell egy söntellenállás.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #44526 üzenetére
Banyek, hogy ennek milyen rövid a közepe.
-
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #44531 üzenetére
akkor hagyjuk arrow 3 úgy is jelzi majd, elvileg az mehet egyből aksira
Nem nagy de elfér minden, elég ez[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz Teréz Atya #44530 üzenetére
" No, valszeg kikattintottad az UART1 elől az MSP-t. A CF/BF általában benthagy legalább egy MSP-t, így valszeg nálad ez az UART2 lesz. No, ehhez kell egy FTDI adapter. "
Nos, ez a mondat azért ott van a szeren, de rendesen....
-
wyattthoearp
tag
válasz Teréz Atya #44530 üzenetére
Ha benned van akkor mi teendőm lenne még?
Sikerült feltámasztanom az fc-t, betaflight 3.2 konfigurátorom van. Párosítottam a távot a vevővel, beállítottam a betában az ibus protokollt, de a receiver fülön nem mozdul semmi. A ports fülön, uart1-nél van msp.
Az uart2-nél pedig serial rx van kiválasztva.
A távon az ibus menüben kell valamit kavarnom?Egyébként hálás köszönetem mindenkinek a segítségért, iszom egyet az egészségetekre.
-
varadigabor
senior tag
válasz wyattthoearp #44535 üzenetére
Elvileg jónak kellene lennie. Kap elég feszt a vevő? Aksi rajta van?
[ Szerkesztve ]
-
wyattthoearp
tag
válasz varadigabor #44536 üzenetére
Igen rádugtam, akku nélkül fel sem villan a ledje. Azt írta az fc manualja, hogy az első két vezetéket, ami piros és fekete, illetve a legutolsót a 9. vezetéket kell bekötni az ibushoz.
-
varadigabor
senior tag
válasz wyattthoearp #44537 üzenetére
Az uart2 az ibus port ? Kakutén pl uart 3
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #44538 üzenetére
ahova kötöd, nem?
vagy van neki dedikált? az amúgy legtöbbször uart3 valóban"Oh my Goa'uld!"
-
kimista
aktív tag
válasz Peaceliker #44539 üzenetére
néha célszerű felülírni a kitalálója elképzelését ilyen téren, pl a telemetria nem mindig megy, csak ha pl armolva van a gép - másik uartra átrakva aksirádugástól van telemetria. szal néha célszerű cseérlgetni
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kimista
aktív tag
légtér.hu infója.
Úgy látom, a HC-s applikációval kapcsolatban sokaknak nem egészen világos, hogy az mire lesz/lenne használható, ezért leírom röviden: A légiközlekedésről szóló törvény írja elő a HungaroControl számára, hogy a pilóta nélküli légijármű vezetőket támogató mobil appot üzemeltessen. Azonban az, hogy ez a program konkrétan mire lesz használható, az a télen közig.re került ,,pilóta nélküli légijárművekről szóló előterjesztésben” szerepelt. A tervezet szerint ez arra lesz jó, hogy lásd, a reptetés tekintetében az adott területen van-e bármilyen tiltás vagy korlátozás. Az is szerepelt benne, hogy milyen szervezetek, milyen indokkal és mennyi időre vihetik fel a korlátozást. A jogszabály viszont nem jelent meg (és nem is tudjuk, hogy mikor hirdetik ki..), így az applikációnak nincs ,,alapja”, hogy működjön. Értem ezalatt, hogy a HC hiába tenné elérhetővé az appot, teljesen felesleges lenne, hiszen nincs jogszabály, ami előírja, hogyan repülhetsz és az applikációba ki és milyen adatot szolgáltathat. Tehát nem arra lesz jó, hogy eseti légteret igényeljen, tevékenységet jelentsen be vagy illetéket fizessen a felhasználó.
A mi térképünk első, tesztverziója egyrészt azt a célt szolgálja, hogy a 26/2007 rendeletben szereplő összes légteret és az eseti légtereket, valamint repülőterek adatait ábrázolja, ami szerintünk nem csak a drónosoknak, hanem más repülősöknek is hasznos lehet. Másrészt látható benne, hogy milyen dokumentumok kellenek az eseti légtér igényléshez attól függően, hogy milyen célból igényelted, stb. Tehát még most nem a ,,no drone zone”-t jelenítjük meg… Ha egyszer lesz drónos rendelet, valószínűleg azokat is felvisszük, de ez még elég messze van.
Az Lt. 9. fejezetéhez kapcsolódóan: több olyan felhatalmazó rendelkezés is van a törvényben, amihez még nincs miniszteri vagy kormányrendelet és eddig ez nagyjából senkit nem zavart. Ezeknek a rendelkezéseknek a lényege, hogy az egyes részletszabályokat a törvényi szintnél alacsonyabb rendű rendeletekben lehessen meghatározni, ehhez viszont a tv-ben kell elhelyezni ezeket a felhatalmazásokat. Egzakt következménye nincs, hogy van egy felhatalmazó rendelkezés, amire nem született rendelet, legfeljebb annyi, hogy következtethetsz belőlük, hogy a közeljövőben milyen rendeletek megjelenésére lehet számítani.
A rendőri intézkedés megtagadásával kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom és nem is kifejezetten a szakterületem, így ebben érdemben nem tudok segíteni, a rendőrségről szóló tv-t, szabálysértési tv-t lehet böngészni.
Remélem tudtam segíteni, keress nyugodtan, ha valami nem világos. A választ publikálhatod, de már nagyon érik a HC-s mobil appos, helyre igazítós bejegyzés a DJ-re.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz wyattthoearp #44537 üzenetére
Kingkong nz32 - az SBUS port eleve invertált. Kösd
hátraelőre a DSM satellite portra a vevőt.@varadigabor - na, azt megnézem hogy kötöd be Naze32-őn az UART3-at. Ugyanis csak 2 UART-ja van.
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #44539 üzenetére
végül is mindegy, csak jót kell kinyitni....
Felraktam a vtxet meg a kamerát, szép képe van, semmi zavar az erőben..Csak kicsit nagy ez a immersion rc 600 mw
Melyiket vennétek ezek közül? foxeer DYS HGLRC Aksiról akarom tápolni,
-
freezer922
aktív tag
Érdemes egy bugs 3-hoz megvenni az mjx által forgalmazott fpv kamerát/kijelzőt stb. vagy esetleg tudtok mondani valami jobbat? Annyit itt már olvastam, hogy nem a wifis verziót kell megvenni ez eddig oké is, csak nem tudom, hogy esetleg van-e ennél jobb megoldás?
Sajnos ahogy néztem eléggé limitált még ki-mit rakott rá a saját bugs 3-asára (pár óra youtube/google keresés után jövök ide ), és ugyan gondolom egy veteránnak egyértelműbb nekem nem, hogy mi lenne esetleg jó. -
Allien
veterán
válasz freezer922 #44545 üzenetére
Szerintem, érdemes! Pontosabban, 3 új kamerája van az MJX-nek. Van egy sima wifis (full HD 30 fps), van egy panoráma wifis (full hd 30 fps), és egy 5,8g-s, ami 720P-ben fel is vesz. Az első kettőhöz érdemes lehet külön beüzemelni egy kis kamerát, 5,8g-ra. Vagy, a 3. verzióshoz gimbal+kamera. A kijelző már más kérdés. Elvileg, hasonló árba van készem szemüveg, de ugye az MJX verzió egy külön monitor, amit bele lehet rakni a szemüvegbe. A kettő együtt kb 55 dolcsi. De a kijelzője kisebb, mint 5 coll.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
tupacamaru
veterán
válasz varadigabor #44543 üzenetére
Nekem sajnos nem jött meg az Immersion adó, pedig repülőbe kellett volna.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
varadigabor
senior tag
válasz tupacamaru #44549 üzenetére
írj nekik és küldenek ujjat.
Én majd deltawingbe akarom át tenni, majd ha lesz egyszerazon gondolkozok hogy lehet ilyen Aomwayt kellene vennem. Mondjuk kicsit drágább mint a többi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO