Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsee75
tag
hmm kutyimutyi
állatok az emberek én mindig mondom...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz kimista #31604 üzenetére
en is vennek vmi-t szobai roptetesre mert az E010 gyengus az x100 meg tul gyors.... de nem kivannek 50 ejronal tobbet eltapsolni a megoldasra.... es a "gyari" megoldasokhoz csak a TAV 50ejro kene vmi futuba TAV-os szobagep 7 vagy 8 as mocival???
esetleg az E010-es boarddal meg tudok hajtani erosebb motorokat 7/8-as??
mert akkor veszek egy 10ejros vazat vmi motort... azt kesz is??vki ajaln vmi-t masik bord hozza farme kit/motor?
vmi bevalt megoldas!? nem kivanok sokat kiserletezni!
Spyder? otlet?[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jackal2
senior tag
válasz vandor01 #31606 üzenetére
Ilyen nincs. A Futaba távos gépekbe (leszámítva az XK-t) csak a vevő 8000 Ft, vagyis 25 USD. AZ XK-n kívül meg nem nagyon van kommersz gyártó, aki Futaba protokollt használ.
Tervezd újra a projektet.
Mellékesen ha az E010 gyenge, az XK meg túl gyors (mindkettő 1S) akkor mit szeretnél helyettük? Ez ugyan az a kategória, a különbség a motor és a súly. Vagyis ha a gyorsba kisebb motort/propot raksz vagy a másikba raksz nagyobbat (ez ugye problémásabb, az ESC miatt) akkor ugyan azt éred el, mint ha vennél valamit. Ráadásul az XK motorjai csatlakozóra szereltek, szabadon variálhatsz.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz kimista #31604 üzenetére
... meg receiver is, ahhoz meg táv. Propok nélkül meg nem repül.
Gyilkos cucc, de mire repkésszé teszed, az ára megduplázódik.
Tény, hogy az XK X100 váz sem sokkal olcsóbb, de azon már rajta van a receiver. És ha az nem elég, én biztos nem egy másik PCB vázas modellre váltanék. Szóval, olyan ez, mint a zsiráf: szép, de otthonra nem kéne.
U.I.: Tegye fel a kezét, aki azt a kis szörnyet tudja már 3D-ben rendesen repülni[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
kimista
aktív tag
nekem jelenleg 3 szobakopterem van (vagy legalábbis úton)
1. e010, kb hulladék kamerát már alig bírja sztem, addig jó amíg a kutya meg nem eszi
2. x100 stock állapotban, kamerával (érkezik) ez lesz sztem a leggyorsabb
3. egy H31 átépítve egy Q100-as vázba, 55ös propellerekkel, 720-as motorral (sztem kb középút)a lentebb linkelt f3-as cucc meg sztem negyedik variáció, de az méggyorsabb lesz, mint az x100.
@_X10Dead_
Feltételezzük h az embernek már van távja, egy mini receiver kijön 10 dolcsiból, propeller szintén van dögivel, aksi szintén.. nekem speciel motor is van tartalékban, szóval konkrétan csak a váz és a receiver kell.50 alatt meg ugysincs rtf szobagép
[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #31607 üzenetére
jo kerdesek
egy komotos gep kellene FPV kamcsival mint az E10-es kamcsi nelkul
akarmit hasznalok H8/Flou... ezek gyorsak keroban... (nekem?)az E10 hez rendeltem masik 6-os mocikat azokat a Chaoli CL-615 mocikat...
ezzel fickossabb lesz a gep? mert akkor ez a megoldas!vagy
Ha az x100-ra rateszek vmi dietas propellert akkor lassabb lesz?
flou/H8/H22 propi? proba cseresznye!viszont akkor lehet hogy nem lesz eleg emeloero a cucchoz...
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz _X10Dead_ #31608 üzenetére
3D - x100 ?
kerulom mint a tuzet! de azert neha neha beprobalkozom vele
de mostanaban inkabb kameraval repkedek/kukkolok[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz _X10Dead_ #31612 üzenetére
jaja....
foleg a nagy TAV-al (x251) legjobb valasztas
28ejro BNF ben +20ejro ra kamera....
szabadterre 25mw-es kameraval max 300meterig tokeletes!de kene vmi belterre is
-
kimista
aktív tag
válasz _X10Dead_ #31612 üzenetére
nagyon nem tudok vitázni veled, mert az x100 tényleg jó gép, és integrálva van minden ami kell.
Az f3 esetleg abban jobb, hogy vezérelhető, configolható, lehet butítani okosítani.. rámegy mondjuk 2S aksi is, amivel megint gyorsítható.
plusz olyan távval irányítod amivel akarod.[ Szerkesztve ]
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #31617 üzenetére
ja ja osszeall ez
nem art a propvedo sem ami ugye az e10-es masik nagy elonye!
az lesz kiprobalom QX90-es propvedovel az x100-asteddig is butitva hasznaltam 80%-os throttal... majd nyomom 50%-al
az x100-as 8,5-es mocival mennyivel jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Vagy építhetsz egy gépet, mint Mr. Steele [video] Talán 200USD-ből kijön.
-
kimista
aktív tag
-
őstag
Az x100 is tökéletes bentre csak a távon vissza kell venni a max értékeket.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
molnigee
aktív tag
Sjcam 5000x Elite kupon: 6d7704 -> 26K
Illetve ajándékot adnak hozzá most, 8K értékben 24 in 1 accesory pack, de akkor nem használható a kupon.
mindkét esetben igen jó vétel szerintem.Git 2 is 27K most a kuponkódjával...
--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
Új eachine nyalánkság, majd a profik kielemzik, de 1080p fpv dvr cam? Emax motorok hmhmm
-
SpydeR3412
aktív tag
Nekem az e010es board van jelenleg a KK q100-as vázban, chaoli 8520-as mocikkal, 54mm-es proppokkal és úgy megy, minta veszedelem. Nagyon jó lett a koncepció, alázza x100-at rendesen. Szóval így nem lesz szobakopter belőle.
Az e010-el mi a baj bentre?Kimista: Milyen kamerát tettél az e010re?
Nekem az ef01el csak lebeg, viszont az fx-et gyönyörűen viszi. Kellően gyors is. -
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #31628 üzenetére
nehez......
mivel raktam ra csatikat meg egy keretet a kamcsi ala...
a dirrekt forrasztas es "csikk" koncepcional 2-3grammal nehezebb
igy csak lebeg... na jo felmegy a plafonra is
de iranyvaltaskor teljesitmenyeseskor nem lehet megfogni....
inkabb az x100-st fogom mokolni bentre....[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
válasz SpydeR3412 #31628 üzenetére
még semmilyet, tx van úton.
de 260as aksi van rajta, azzal is alig megy, hátha még rárakom a kamerát.. gyenge.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kimista #31630 üzenetére
Igen, azzal gyenge, de érzésre majd 2x akkora a súlya, mint a 150es gyárinak.
Szerintem érdemes tenni egy próbát, 180-200-as minimum 30c-s aksival.
Én a gyári aksival használom. A burkolat nincs rajta, csak egy kamera tartó (+2g), de gondom nincs vele.
Akkor ezek szerint csak neken jött be az e010, mint szobakopter? -
Zoty4
őstag
válasz SpydeR3412 #31631 üzenetére
nekem is bejött, de még nem pakoltam rá semmit, nem tudom hogy fogja elbirni a kamerát, meg hát agyári távja elég fos
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #31631 üzenetére
nalam H8-as 150mah 30C aksival fut...
de erzesre az e010 gyari aksi kisebb es konnyebb...
FPV-vel, nagyobb sullyal, mennyit repul az e010 a 150mah-val?
2 perc? ahhh pupos gyerek oltozteteseCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
molnigee
aktív tag
Hamarosan jön az inpsire 2. Nem mintha minket nagyon érintene
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Olcsó fpv-s koptert szeretnék gyakorlásra följebblépés előttre. Lehetőleg rtf kéne. Tudtok ilyet ajánlani?
Köszi!
-
elszabi
tag
Húzzál rá zacskót...
Más: Megjött az új lap a H31-hez - ingyen küldött egyet a GB, mikor megmutattam nekik a videót a hibáról, ami ugye az volt, hogy az egyik motor fixen pörgött még kikapcsolt állapotban is. A maradék hajam is kihullott, mire a helyére forrasztottam mindent. De legalább újra repül a gép.
-
_X10Dead_
aktív tag
A HK-t egy pár napig kerüljétek. Jó nagy kupi van. Remélem revertelik web-designt, mert ami most van az botrányos
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest