Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93351) patrikcoc


patrikcoc
aktív tag

Üdv! Valaki akinek optikás gigabites nete van tudna pár traceroute-t küldeni? Telekomos optikán rengeteg külföldi szerver packet lossos+magas pinggel este ~6 után éjjel 2-ig, és azt szeretném megtudni, hogy ezek a szerverek a DIGI-n is rosszalkodnak-e.
A szerverek: login.p1.worldoftanks.eu (jelenleg packet lossos ~85ms), 51.195.117.62 (packet loss + ~80ms), 51.195.104.45. Előre is köszi!

(#93352) Dragon3000 válasza patrikcoc (#93351) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ha erre gondoltál, akkor ez se valami fényes :D

(#93353) Intruder2k5 válasza patrikcoc (#93351) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

login.p1.worldoftanks.eu [kép] [kép]
51.195.117.62 [kép] [kép]
51.195.104.45 [kép] [kép]

(#93354) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Aki TP-ink router-t használ, és IPv6-ot, pontosan melyik router típust használja, melyikben van benne a 'share with pppoev4' opció? Az AX10 azt hiszem, tudja.

(#93355) Lackooo84 válasza Hauptmann (#93354) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

TP link oldalán vannak emulátorok, angol nyelvűn sztem az összes fent van.

The Truth is out there...

(#93356) TeeJay válasza Dragon3000 (#93350) üzenetére


TeeJay
félisten

Meg sok csak azért jön mert divat fikázni a DIGI-t mert ugye román...
Nálunk is a telep facebook csoportjában van 12ezer tag és minden héten van kiírás hogy "nálatok van net"
Elmondtam már nekik 100x hogy FTTB-n minden lépcsőházban van a 3. és 8. emeleten doboz és még azokban is van pár switch így lehet neki nincs net a szomszédnak meg van mert másik switch-en lóg. Jelentsék be. Na az ilyenek hetekig jajgatnak a csoportban hogy a DIGI mindig sz@r de évek óta nem váltottak. Ha tényleg igaz lenne akkor a 3. után átment volna máshoz de szereti szidni a DIGI-t és közben 90% hogy nála van gond csak ciki elismerni

Voltam egy 50+ hölgynél ő is szidta a DIGI-t hogy milyen sz@r, vette a lakást 3éve
beléptem már láttam mi a baj, szerinte naponta 20x ment el a TV adás
Nos a DIGI koax bejött, azon volt egy 20forintos kínai f@stalicska koax osztó meg még f@sabb F csatlakozó (ezt az előző tulaj kókányolta így) és rá sem volt tekerve meg a koax kábel sem érintkezett
Megfogtam a kábelt, balra fordítottam nem volt adás, jobbra fordítottam volt adás
Mondtam a hölgynek hogy rátekerem az F csatit meg a kábelt rendesen megcsinálom érdekes azóta sosem volt gondja :K Jeleztem neki hogy lakáson belül egy kalap hulladék volt a koax kábel meg az osztás, nem csoda hogy rossz az adás

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#93357) Dragon3000 válasza TeeJay (#93356) üzenetére


Dragon3000
veterán

Na meg ha az ember megnézi a többi szolgáltató topikját, azok is tele vannak emberekkel, akiknél gond van. Ha ezek alapján döntene az ember, akkor egyik szolgáltatást sem választaná. UPC-m még nem volt, de arról régen se olvastam jót, telekom adsl volt, ott volt gondom, nem foglalkoztak vele, mondjuk bátyámnál a rezes megoldással jó ideje nincs gond, előtte többször is volt, sőt volt, hogy kikötötték a kábelüket és a helyére mást kötöttek be, mert nem tudták hova megy az a kábel (az épület mellett van egy telekomos doboz, de ők 2-3 utcával arrébb vannak bekötve, fél napig keresték a szerelők, hogy hova a faszba van bekötve a kábelük, a háztól szépen végig követték a kábelt :D ), de legalább azóta nincs gondja vele, másik bátyámnál vidanet van ott is érdekesen kezelték a hibabejelentéseket, nem egyszer volt visszatérítésem, amikor még ott laktam, de mostanában bátyámnak nincs vele gondja. Hibaelhárítás szempontjából nálam eddig a digi volt a legjobb, ettől persze máshol lehet, hogy pont fordítva van.

(#93358) DRB


DRB
senior tag

Hali!

Gyerekek, létezik, hogy valami eszköz a DIGI-nél automatikusan blokkolta a routerem MAC címét? :F Este olyan 9 körül értem haza, ONT, router, gép bekapcsol, net megy, minden ok. Kicsit később ipv6-ot bekapcsoltam a routeren, de nem volt hajlandó visszacsatlakozni a netre(ez korábban is nehezen ment neki valamiért, de 3-4-5 perc után azért sikerült, eddig), kb. fél óra birkózás után(többször újraindítottam mindent, router reset, stb.) kábel kihúz, gépbe bedug és simán csatlakozik a netre. Csak ipv4 ok, csak ipv6 ok, ipv6 + ipv4 ok. Hmm érdekes. Na jó, kábel vissza a routerbe, de továbbra sem csatlakozik. What the fuck? Némi fejvakargatás után gondoltam mi lenne ha megváltoztatnám a router WAN portjának MAC címét(előbb nyomtam egy MAC clonet, aztán meg kíváncsiságból egy totál fals címet pötyögtem be), és lőn világosság, csatlakozik a netre a router, ipv6-ot nem próbáltam, egyelőre ipv4 only, annyira még nem kell az ipv6. Na most ilyenkor mi a retek van?

(#93359) belinho


belinho
senior tag

Jó reggelt!
Valakinél esetleg oldalbetöltős probléma?
A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt?
prohardver, mediamarkt, jófogás jó, és semmi mást nem érek el.

(#93360) Manka76 válasza Hauptmann (#93354) üzenetére


Manka76
senior tag

AX6000 ezek vannak benne és működik

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#93361) ballazol válasza lugosi (#93349) üzenetére


ballazol
senior tag

7:08-kor és 7:10-kor is elment
egy órája rendben van :))

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#93362) ballazol válasza Dragon3000 (#93350) üzenetére


ballazol
senior tag

vagy csak nem veszik észre, mert annyira nem értenek hozzá, hogy feltűnjön nekik...
nem stream-elnek meg játszanak 3-4 órán át folyamatosan (abban az esetben persze, ha nem szakad meg ez a szemét)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#93363) Hauptmann válasza Manka76 (#93360) üzenetére


Hauptmann
addikt

Korábban kellett a megosztott IPv4, ezek szerint már nincs szükség rá?

(#93364) MasterMark válasza Hauptmann (#93363) üzenetére


MasterMark
titán

Nem az IPv4 van megosztva, hanem a pppoe tunnel.

Switch Tax

(#93365) adika4444 válasza patrikcoc (#93351) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

Általánosságban: A Telekomnál csúcsidőben (ez néha az amit írsz, néha már délelőtt előjön) rossz külföldi irányok DIGI-n nem rosszak, illetve hát nem romlanak el. Ami jó, az továbbra is jó, ami pedig rosszabb, az nem lesz rosszabb. Van saját VPS-em, ezen felül még jónéhányra rálátok, és szinte mindegyiket (Németország, London, Hollandia) érinti a túlterheléses gond, azaz magas válaszidő, csomagvesztés és bezuhanó sebesség.
#93356TeeJay
Van abban valami amit írsz, de az utóbbi időben a DIGI-re itt csak növekvőszámú panaszt lehet olvasni, semmiképp nem csökken vagy stagnál, és a személyes tapasztalatom is ez a XVII. kerületben. Sajnos a szolgáltatás színvonala elmarad a néhány évvel ezelőtti szinttől, belekalkulálva azt is, hogy az utóbbi időben az agresszív terjeszkedés miatt jócskán megnőtt a topik forgalma és a DIGI felhasználók száma.

Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy a legtöbbek nem nagyon szeretik bejelenteni "majd a szomszéd", de talán jobb is ez így, ha 2.4 Ghz-s Wi-Fi megy a DIGI ONT-vel a szekrény aljáról mert "ott nincs szemelőtt". De az ilyen felhasználók azok, akik két óra kiesésre a havidíjat akarják vissza, mert az ÁSZF-et minimálisan sem ismerik. Én sem ismerem elejétől a végéig, de ezt a részt elolvastam, meg józan paraszti ésszel is sejthető, hogy a lakossági szolgáltatás nem jelent 365/24 óra rendelkezésreállást.
#93357Dragon3000
ADSL időben véletlen kikötés nekem is volt a Telekom-nál. Az UPC (most Vodafone) résszel egyetértek, amíg a DIGI-nél lassul meg meg-meg akad, ami bosszantó ugyan, de nem teszi a legtöbb esetben használhatatlanná a netet, ott a teljes leállás sem ritka. Haveroméknál havonta van 3--4 óra kiesés.
#93358DRB
A DIGI-nél a PPPoE alapvetően úgy működik, hogy egy session engedélyezett egyszerre egy felhasználóval. Azaz ha csak kihúzod a kábelt, de nem bontod szabályosan, beragad, és nem fog visszaengedni más eszközt kb. 10 percig.
Én ezt szemelőtt tartva bontottam a kapcsolatot MikroTik hAP ac^2-n újraindítás miatt, és hasonlót tapasztaltam mint te. Több laptopot felengedett, de a routert nem. Nekem kb. 10 perc után magához tért.
#93359belinho
Itt most működik minden rendesen.

üdv, adika4444

(#93366) lugosi válasza TeeJay (#93356) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“közben 90% hogy nála van gond csak ciki elismerni”
Én az utóbbi időben igyekeztem kiküszöbölni a saját hibát, ennek érdekében a szolgáltatói ONT saját wifijére csatlakozok, az ahhoz vezető optikai kábelt pedig a szolgáltató építette ki néhány hónapja. Ennek ellenére sajnos ugyanúgy napi jelenség hogy elmegy a net, aztán 5-6 perc és újra jó. Már az sem érdekelt, hogy nem a saját routeremet használom és így még ideális körülmények között sem magasabb a letöltés a szolgáltatói eszköz wifijén mint 60 megabit, csak legyen stabil net.
Stabil net alatt pedig azt értem, hogy nem szakad meg online konferencia vagy óratartás közben, illetve a banki appra átjön a push értesítés a belépés kéréséről, illetve nem baj ha egyéb push értesítések is megjönnek (nagyjából ez a fontossági sorrend). Se torrent, se letöltés (legfeljebb programfrissítések). Ezek a követelmények sajnos nem teljesülnek ftth és kizárólag szolgáltatói eszközök használata esetén sem. Bízok benne hogy egyszer majd helyrejön, régen jó volt. A gondok valami másfél - két éve kezdődtek ha jól emlékszem. Igaz akkor még fttb volt.

(#93367) MasterMark válasza lugosi (#93366) üzenetére


MasterMark
titán

Csak hogy tisztázzuk, ilyenkor a wifi még él, eléred az ONT webfelületét, csak net nincs?

Switch Tax

(#93368) DRB válasza adika4444 (#93365) üzenetére


DRB
senior tag

A kábel dugdosás már csak az után történt, hogy a router vagy fél óra múlva sem tudott visszacsatlakozni, és így eleve nem volt net kapcsolat, úgyhogy bontani sem volt mit.

(#93369) Dragon3000 válasza adika4444 (#93365) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ez a kikötés konkrétan 1,5 éve volt, bátyám ment haza és nem volt net, bejelentette és 2-3 napig nem volt szolgáltatásuk, mert péntek este volt már és csak hétfőn mentek ki. 1,5 éve elment a szolgáltatás, szombat 22 órakor értem haza, jelentettem a hibát és vasárnap reggel hívott a szerelő, hogy jöhet e, mint kiderült meghalt a gigabites port, amire kötve voltam. Számomra azért ez a megoldás sokkal pozitívabb volt

(#93370) Hauptmann válasza MasterMark (#93364) üzenetére


Hauptmann
addikt

Ezt légyszi fejtsd ki bővebben. 2-3 éve már olvasgattam a témában, csak aztán végül nem vettem router-t, de most lassan aktuális lesz. Akkor az volt a kitétel, hogy olyan router kellett az IPv6-hoz, ami tudta az pppoev6 share with pppoe4 opciót.

(#93371) Dragon3000 válasza lugosi (#93366) üzenetére


Dragon3000
veterán

Biztos, hogy a nettel van a gond és nem a wifi szarakodik, akár a gépedben? Megnézném a helyedben kábelen is.

(#93372) szabogabor10 válasza Dragon3000 (#93347) üzenetére


szabogabor10
veterán

Elhiszem. Én a saját tapasztalatomból indulok ki, a Diginél 1 év alatt több gond volt (pl. DNS szerver, PPPoE session szakadás a heti 1-en felül), a Telekomnál konkrétan 0. Felhasználás nálam a normalitáshoz képest nem nagyon változott, tavaly június óta hálisten nem HO-zom, és átlagban nem sokkal többet vagyok itthon se.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93373) Dragon3000 válasza szabogabor10 (#93372) üzenetére


Dragon3000
veterán

Már az első nagyobb dns gondjuk előtt google-t használtam, így ez nem érintett soha. Vannak területek, ahol szar a digi és ugyanez igaz a többi szolgáltatóra is. Amúgy az is érdekes felmérés lenne, hogy hány embernél megy routerként az eszköz és mennyinél van vele gond, mert ügye itt is írták, hogy van olyan ont, amivel sok gond van, viszont bridge esetén meg semmi.

[ Szerkesztve ]

(#93374) lugosi válasza MasterMark (#93367) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen, elérem. De majd figyelni fogom ezentúl ezt is, ha ez alapján jobban belőhető.

(#93375) lugosi válasza Dragon3000 (#93371) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“Biztos, hogy a nettel van a gond és nem a wifi szarakodik, akár a gépedben?”
Én biztosra mondanám, mert 2 laptop van ilyenkor rajta, mind a kettőn elmegy a net, telefonokon szintén, ez alapján a gép hibáját kizárom. Kábeles kapcsolattal szintén ugyanez. Több hónapos hiba ez már (ha az fttb-t is beleszámolom akkor talán 2 éves), egy ideig próbáltuk belőni egyébként. Túlzottan leegyszerűsítve ilyenkor egyszerűen nincs net és kész.

(#93376) Foose


Foose
addikt

Az mitől van,hogy használat közben a router (TP link AC1750) net kapcsolatot jelző ledje zöldről pirosra vált,és lehal a netem? Természetesen semmit nem is töltött be.... Kb fél perc után rendbe is jött. Semmit nem csináltam,csak vártam. FTTH...

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93377) 4Grider válasza Foose (#93376) üzenetére


4Grider
nagyúr

Debug módra állítod a routered, és a logból megpróbálod kiolvasni egy ilyen szakadás után, hogy miért bontódott el a pppoe kapcsolatod.

(#93378) Foose válasza 4Grider (#93377) üzenetére


Foose
addikt

Khm,maradjunk annál hogy a mobilokhoz jobban értek. :D Elállítani sem szeretnék semmit. Tehát valami bekavart,ezért szakadt meg a kapcsolat.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93379) 4Grider válasza Foose (#93378) üzenetére


4Grider
nagyúr

Találgathatunk mi kavart be, amíg nem nézed meg legalább az alap logot. Konkrétan, hogy történik-e valami a megszakadás előtt.

(#93380) ferob válasza Foose (#93376) üzenetére


ferob
őstag

Ha nem áramtalanítod a routered, és ezáltal egy egész hétig aktív marad a kapcsolat, akkor mindig azt fogod tapasztalni, amit most, mivel a szolgáltató beállításai miatt egy hét után a PPP session megszakad, így ekkor az történhet a te szemszögedből, hogy egy rövid ideig nem tölt be semmilyen weboldalt.

(#93381) Foose válasza 4Grider (#93379) üzenetére


Foose
addikt

Csak simán beléptem a router beállításaiba,de a logban csak január 25-ös dátumot látok.
#93380 ferob minden este kikapcsolom a routert.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93382) Foose válasza Foose (#93381) üzenetére


Foose
addikt

[kép] K...va dátum nincs beállítva rajta :DDD Azért január 25 az utolsó log oldal is... Így viszont hiába állítottam be a dátumot,a beállítás előtti naplóban minden január 25. Felejtős a napló nézése.

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93383) 4Grider válasza Foose (#93381) üzenetére


4Grider
nagyúr

Amit linkeltél, nem túl meggyőző a routered képességeit illetően. Nincs rá egy frissítés? Lehet, hogy nem kellene kikapcsolgatni esténként. (Elég lenne mondjuk a wlan-t időzíteni rajta, ha attól féltek, hogy szétégeti az agyatok...)

(#93384) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni az itthoni hálózattal kapcsolatban.
Kb. 1 hónapja használjuk az optikai kábeles diginetet. A felállás a következő: a lépcsőházból jön be az optikai kábel. Ez megy a digi által biztosított hg6544c típusú routerbe. Innen lan kábelen megyünk a közvetlenül mellette lévő TP-Link Archer C6 AC 1200 típusú routerbe, ami a saját routerem. Ennek kéne szórnia a delejt szerte a lakásban, de nem teszi.
Nagyon ritkán felmászik 200 Mbps magasságába, de jellemzően 10 percig nem lehet úgy netezni, hogy ne essen le ilyen 0,5-2 Mbps közé. Gyakorlatilag használhatatlan ebben a formában.

Amit eddig laikusként megtettem:
- méregettem a TP-Link routeren, wifin keresztüli sávszélt, erről fent írtam
- kiszedtem a rendszerből a TP-Linket, csatlakoztam a digis routerre, wifin nem tapasztaltam változást
- csatlakoztam kábelen a digi routerre és lemértem PC-n -> hasít, ~950Mbps

Arra a következtetésre jutottam - lehet tévesen - mindezek alapján, hogy a digi-s router wifi beállításaival lehet valami gond és ez húzza magával a TP-Linket is.
Be tudok lépni mindkét eszköz admin felületére, de nekem eddig tartott a tudomány.

Szeretném kérni a segítségeteket, hogy milyen irányba induljak, hogyan tudnám gatyába rázni a wifi-s kapcsolatot.

A routereket nem árnyékolja semmi, közvetlenül mellettük mérve (wifin) is gatya a sávszélesség. Továbbá ami még fontos lehet, hogy a wifi jel erőssége a lakás minden pontján maximumot jelez.

Előre is köszi a segítséget! :R

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#93385) szabogabor10 válasza Dragon3000 (#93373) üzenetére


szabogabor10
veterán

Adatvédelmi szempontból jobban megbízom a szolgáltatói DNS szerverben, mint a többiben. De ez csak az én hóbortom. :D
Amikor Digi netem volt, még FTTB volt csak itt, és váltás után ugyanaz a router ment rá a Telekomos ONT-re, szal ez nem nagyon lehet hibaforrás.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#93386) Dragon3000 válasza szabogabor10 (#93385) üzenetére


Dragon3000
veterán

Általánosságban értettem a kérdést. Nálam egyikkel se volt gond, de ettől igaz marad, minden szolgáltatónak van szar és jó területe.

(#93387) 4Grider válasza kovacsroli (#93384) üzenetére


4Grider
nagyúr

Miért nem kérted át a Digis ont-ot bridge módba, és a saját routerrel építed fel a kapcsolatot? Akkor talán nem lenne kettős nat a hálózatodban...

(#93388) kovacsroli válasza 4Grider (#93387) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Szia,

azért, mert nem értek hozzá. :N
Nem tudom mi az az ont, sem a bridge mód, és a kettős nat sem mond semmit sajnos.
A bekötést végzős digis szerelő készséggel felajánlotta, hogy konfigurálja az én routeremet is, elfogadtam, így hát összekötötte a dolgokat ahogy fent írtam és elment. :)

szerk.: annyit mondott, hogy az én routerem-be nem tudja bedugni az optikai kábelt, azért van ez így.

Nagyon köszi ha megpróbálsz segíteni :R

[ Szerkesztve ]

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#93389) Foose válasza 4Grider (#93383) üzenetére


Foose
addikt

2-3 napja tettem fel a friss cuccot. Nem nagyon jön rá frissítés. :( Azért szoktam hozzá hogy mindig kikapcsolom,mert az előző mukám olyan volt,hogy 26 órát távol voltam. Így aztán végül akkor is kikapcsolom,ha itthon vagyok de már lefekszem. Végülis,minek menjen ha nem használom. Plusz ugye a digis ont eszköz szintén zenész. A router tudását nem tudom mennyire veszi vissza hogy panellakó vagyok,egy emeleten 8 lakás. (és ez csak az egyik oldal.) Valamelyik nap néztem mobilról a wifi jeleket. Háááát,millió van...

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93390) 4Grider válasza kovacsroli (#93388) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ha van egy gigabitet routolni tudó routered (van), akkor a Digi eszközét (ont) bridge módba kérjük a telefonos ügyfélszolgálaton, és a saját routerünkben állítjuk be, hogy a pppoe felhasználónevünkkel és jelszavunkkal az internet kapcsolatot felépítse.
Ha nem így teszünk, akkor a routerünk esetleg a Digi lan-ját tovább natolja esetleg ugyanabba az alhálózatba, ami aztán már totál rossz lesz.

(#93391) 4Grider válasza Foose (#93389) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ne kapcsolgasd az eszközöket, ezeket nem erre találták ki.

(#93392) Foose válasza 4Grider (#93391) üzenetére


Foose
addikt

Nah,lentebb Ferob meg azt írta hogy ha folyamatos a kapcsolat,akkor ilyen problémáim lesznek mint most. Most akkor...? :DDD

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93393) 4Grider válasza Foose (#93392) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nálam akkor vannak az eszközök újraindítva, ha valami probléma van. És csak az az eszköz, amelyikkel probléma van. Jellemzően a routerem áll le 2-3 havonta, de többnyire be tudok akkor is rá jelentkezni, és újra tudom böngészőből indítani. Ha két-három hétnél sűrűbben megadja magát valami, akkor meg kell nézni (pl. debug móddal) hogy mi a gond vele. Soho eszközökről írtam, az üzleti routerek 1-2 évet simán bírnak Digi ont-ok mögött újraindítás nélkül.

(#93394) viktorhu válasza TeeJay (#93356) üzenetére


viktorhu
veterán

Igen, Teszári Zoltán Nagyváradról olyan igazi románosan csengő név :)

Most már itt a lakóhelyi facebook csoportban már többen is rájöttek, hogy a 2,4-es wifi okozza a problémáikat, nem a digi, úgyhogy már egymásnak is ajánlgatják, hogy használjanak madzagot vagy rendes wifit. De azért mindig vannak, akik ilyenkor mindig leírják, hogy minek kínozzátok magatokat a digivel, én már 200 éve telekomos / flipes vagyok és azóta még egy szál problémám se volt vele :)

(#93395) Foose válasza 4Grider (#93393) üzenetére


Foose
addikt

Nem lettem okosabb... :)) De akkor magyarán jelenleg mivel nincs aktuális dátumozású naplóm,nem tudok mit csinálni,nyomozni,mi okozta. De ne kapcsoljam ki.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93396) ferob válasza Foose (#93395) üzenetére


ferob
őstag

A semmit szeretnéd nyomozni, mert egyszer megszakadt a kapcsolat, ami egy tervezett karbantartástól kezdve bármi egyéb miatt is történhetett és nincs semmi jelentősége.
Továbbá sehol nem említettem, hogy ki kéne kapcsolni a routert, vagy ha nem tennéd, akkor az problémát okozna.

(#93397) Foose válasza ferob (#93396) üzenetére


Foose
addikt

Áááá,ez már rég nem az első ilyen eset. Csak most untam meg. Azt írtad,ha egy hétig megy folyamatosan,akkor lehetnek ilyenek.. Ha nem áramtalanítod a routered, és ezáltal egy egész hétig aktív marad a kapcsolat, akkor mindig azt fogod tapasztalni, amit most

[ Szerkesztve ]

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

(#93398) TeeJay válasza viktorhu (#93394) üzenetére


TeeJay
félisten

Te is 18. ker Havannás csoportban vagy? :D
Ott 99% ugyanez megy
Mocskos román DIGI, napi 20x szakad a net, bezzeg a Flip-nél milyen jó a wifi
Írtam neki "csókolom ezek szerint wifi-vel használta a DIGI-t is"
kiderült valami 4forintos routerrel és csodálkozik" :D

Meg vannak a magentával beoltott userek akik verik a mellüket hogy milyen jó üzletet csináltak és T-nél 20éve sosem volt kimaradás, majd másnap jön egy beírás hogy a fél telepen elment a T-s net :D
Olyankor jönnek hogy hát persze egyéni eset DIGI-nél meg minden napos és egész kerületet érinti
A flipesek meg a legjobbak, ott mindig minden jó és ha megírom hogy Flip = antiDIGI és Telekom fia, megmagyarázzák hogy nem is :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#93399) ferob válasza Foose (#93397) üzenetére


ferob
őstag

Sikerült kiragadni a mondat első felét, mert utána az következett, hogy mivel a szolgáltató beállításai miatt egy hét után a PPP session megszakad, ami mellesleg se nem hiba, se nem probléma, és egyáltalán nem indokolja, hogy valaki minden nap áramtalanítsa az eszközt.

(#93400) Foose válasza ferob (#93399) üzenetére


Foose
addikt

Hát,ahogy olvasom amit akkor írtál,teljesen mindegy hogy kikapcsolom-e vagy sem. Mert a Kapcsolat szakad x idő elteltével..... ok.

Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.