Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79501) nrg_52 válasza Lavidaloka (#79500) üzenetére


nrg_52
addikt

Fura, en eddig nem kaptam sms-t, hogy elharitottak, bar csak ma delben fog letelni a 72 ora az is igaz.:DDD

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#79502) BlackJack21 válasza Lavidaloka (#79500) üzenetére


BlackJack21
tag

Na ilyenkor kell hardveres mérődobozt [link] igényelni...

[ Szerkesztve ]

(#79503) nubreed válasza wanted5 (#79495) üzenetére


nubreed
veterán

A Telekom IPTV -től az isten mentse meg az embert. Nekem már volt régebben, soha többet nem kéne ingyen sem. Persze csak ha netet akarna az ember az más. A DIGI féle DVB-C sokkal jobb és kényelmesebb, viszont sajnos a net tényleg nagyon szar az utóbbi időben. Egyébként Intruder2k5 -el értek egyet, én sem értem, hogy most hirtelen mitől döglött le a DIGI hálózata csak azért mert vírushelyzet van. Én főleg esténként tapasztalom a nagy sebességcsökkenést, szvsz esténként naggyából a vírus előtti időkben is annyi ember netezett mint most. Akkor mi az isten változott, mitől lett ilyen szar a DIGI hálózata?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#79504) Dragon3000 válasza nubreed (#79503) üzenetére


Dragon3000
veterán

Gondolom attól, hogy senki nem jár el bulizni, így mindenki az otthoni neten lóg. Ahogy itt olvasgattam főleg olyan helyeken van gond, ahol kis területen sok társasház van és ott sok előfizető. Ebből arra tudok következtetni, hogy alul méretezték ezeken a helyeken a csomópontokat.

(#79505) nubreed válasza Dragon3000 (#79504) üzenetére


nubreed
veterán

Lehet, hogy nem gyakori mostanában de a saját ismerettségi körömben is tudok olyanról akik tegnap mentek házibulikázni. Agyam eldobom mondjuk ettől, így a járvány idején, de vannak olyanok akik ilyenkor sem képesek a seggükön megülni nyugodtan. Egyébként én kertesházas környéken lakok, de biztos úgy van a társasházakban, ahogy írod.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#79506) Intruder2k5 válasza nubreed (#79503) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Félreértés ne essék, értem én, hogy a járvány miatt alakult ki a jelenlegi helyzet, csak többekkel ellentétben nem tartom elfogadhatónak. Ja, hogy többen neteznek és nem erre méretezték a hálózatot? Pedig kellett volna, hisz ez a garantált minimum lényege. Károsodás a szolgáltató rendszerét nem érte, ergo biztosítani kellene neki a vállalt garantált minimumot. Ez nem egy jégverés, vagy kábellopás, ahol természetesen az előfizetőnek is méltányolni kell, hogy a rendszer helyreállítása időt vesz igénybe, és addig lassabb, vagy egyáltalán nincs szolgáltatás, és nem is egy free hotspot, amire esetleg a vártnál többen ráugrottak, itt csupán arról szó, hogy most az előfizetők nagyobb része használná azt, amiért fizet.

[ Szerkesztve ]

(#79507) Dragon3000 válasza Intruder2k5 (#79506) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ezért kellene mindenkinek bejelentenie a hibát, de sokan beleszarnak, vagy észre se veszik, hogy a nettel van gond.

(#79508) wanted5 válasza Intruder2k5 (#79506) üzenetére


wanted5
őstag

Én se tartom elfogadhatónak, csak nem tudom mit tehetnék. Hiába mennék az ügyfélszolgálatra, vagy hiába veszekednék a call centeressel, nem ők tehetnek erről. Megvan a sablonszöveg, amit kiadnak nekik a felettesek és azzal elküldenek. Nyilván a digi is másként állna hozzá ha lenne konkurencia (ami ugyan úgy nem különb olyan vidéki helyeken ahol ugyan úgy csak 1 szolgáltató van)

[ Szerkesztve ]

(#79509) Intruder2k5 válasza wanted5 (#79508) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem is kell kiabálni, egyszerűen nyilatkozz a rögzített beszélgetésben arról, hogy nem járulsz hozzá a hibajegy lezáráshoz, mert szerinted a hiba nem lett elhárítva, és amennyiben letelt a bejelentéstől számított 72 óra, akkor igényt tartasz a kötbérre. Amennyiben a szolgáltató nem fogadja el a Te mérésed, akkor küldjön technikust aki a helyszínen kivizsgálja azt. Igen tudom, hogy most ez is egy kényes pont, de ha nem tudtok zöldágra vergődni online vagy telefonon, akkor valamerre tovább kell lépni. Ennek persze megvan az a kockázata, hogy ha kijön valaki és sikeresen kiméri a garantált minimumot, akkor kifizettetik a kiszállást. Ilyenkor egy dologhoz mindenképp ragaszkodni kell, ne az ő saját pppoe adataival kapcsolódjon, hanem a tieddel, és azon mérjen. Sőt én ilyenkor már inkább írásban intézném ezt a hibabejelentő email címen, mert ugye a telefonbeszélgetést te jogszerűen nem rögzítheted, viszont az email ügymenet nálad is megmarad.

[ Szerkesztve ]

(#79510) Laccoss válasza Intruder2k5 (#79509) üzenetére


Laccoss
addikt

Az mennyire valószínű, hogy a digi hálózatán kívül van probléma, túlterhelés? (Szerintem nagyon is valós) Digis hálózaton belül kellene mérni, másik OLT-n (vagy a gerincen) lévő szerveren.

(#79511) Intruder2k5 válasza Laccoss (#79510) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Speedtest® CLI

speedtest.exe -s 3715

Ezzel a DIGI szerverre mérsz, a böngészők, a html5, és a flash hülyeségeitől mentesen.

(#79512) Sonja


Sonja
veterán

Most hívtak a digitől, jönnek "átkötni" FTTB-ről FTTH-ra. :U Eddig megvolt az 500/200, kíváncsi leszek, hogy nálam mi lesz az 1000/300-ból. :D

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#79513) Laccoss válasza Intruder2k5 (#79511) üzenetére


Laccoss
addikt

alt="" title=""

Nekem ez így jó, de a többség a speedtest, és a játékok közbeni magas pingnél azt nem nézik, hogy az nem a digi hálózatától függ.

[ Szerkesztve ]

(#79514) Intruder2k5 válasza Laccoss (#79513) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Teljesen rendben is van. A másik viszont user error, amivel nincs mit tenni. Sajnos hálózaton kívül egyik szolgáltató sem vállal semmire garanciát, így érthető módon a DIGI sem. Mondjuk konkrétan a ping-re tudtommal hálózaton belül sincs megadva semmilyen célérték, szóval amiatt reklamálni nehezebb dió.

(#79515) Dragon3000 válasza Laccoss (#79513) üzenetére


Dragon3000
veterán

Viszont ha a digi oldalán lévő sebesség mérőt használod, és azzal is rossz az eredmény az már a digi hibája (a szerelőjük is csak azzal fog mérni), meg hirtelen miért lett minden speedtest mérés rossz, azoknál akiknél gond van a digivel? Akinek nincs gondja, azoknak ott is jó eredmények születnek.

[ Szerkesztve ]

(#79516) Lackooo84 válasza Sonja (#79512) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát, amiket így eddig láttam általában rosszabb lesz. Azért is imádkozom, hogy ide ne jöjjenek, mert még mindig megvan a 940/300. :D

The Truth is out there...

(#79517) Laccoss válasza Dragon3000 (#79515) üzenetére


Laccoss
addikt

De sirály69 is znet, meg román légkondi cégen keresztül mért... Azért írtam, hogy nem mindegy milyen szerveren mérsz. Nyilván ahol túlterhelt, ott lassú is lesz minden irányba, OLT-ig mindenképpen, viszont a digi hálózatán kívül is lehet probléma vele.

Digi speedtest szerver nélkül pedig nem tudod megmondani, hogy digin belül vagy kívül van probléma. Mert az, hogy lassú sok minden jelenthet.

A digi oldalán lévő sebességmérője egy speedtest "api", semmivel sem másabb, mintha a Speedtest app-ot használnád.

(#79518) Dragon3000 válasza Laccoss (#79517) üzenetére


Dragon3000
veterán

A digi oldalán lévő sebességmérője egy speedtest "api", semmivel sem másabb, mintha a Speedtest app-ot használnád.

Ha ott szar a mérés, akkor a szerelőnek is az lesz, elvégre ők is csak azzal nézik meg a laptopjukon. Legalábbis nálam, amikor hiba esetén kint voltak, csak azzal nézték, na meg amit (#79509) Intruder2k5 írt, ne saját kapcsolatával nézze meg, hanem az előfizetőjével, mert nálam is volt, hogy a szerelőjével gond nélkül ment a net, amikor az én adataimmal lépet be, akkor meg alig akart menni, aztán a szerelő telefonálgatott és kis idő után jó lett az én belépésemmel is :D

[ Szerkesztve ]

(#79519) adika4444 válasza nubreed (#79503) üzenetére


adika4444
addikt

2018 ősze óta esik-kel a hálózatuk, ott volt a fordulópont, azóta kb beleállt a földbe. Láthatóan akkor történt valami, amit nem tudnak / akarnak kijavítani.

Nem vagyok hálózati szakember, főleg nem értek hozzá ISP szinten, de a tapasztalat igazolja az állításom...

Egyébként nekem már az előrelépés lenne, ha valaki a DIGI-től itt nyilatkozna, hogy mi van, mi lesz. Mert ha két hét múlvára megoldanák, és addig kéne vele így küzdeni, egy szavam nem lenne. De sajnos jelenleg leginkább hallgatnak, meg néha sablonszövegeket tolnak a hibabejelentőknek. Ez a kettő pedig nem kifejezetten nyújt bíztató képet.

A márciusi ÁSZF módosítás megjelentekor írta valaki, hogy talán okkal jött az a pont, hogy felbontják a szerződést a problémás ügyfelekkel. Nyilván a jövőbe nem lát senki, meg nekem kicsit poén szagú volt a dolog, de tény, hogy ha erre is visszaemlékszem, mégkevésbé bíztató a jelen helyzet...

(#79506) Intruder2k5
Voltak itt régebben olyan vélekedések, hogy az olcsó ár egyszer nagyon vissza fog ütni. Íme. Megtörtént, sajnos itt jön ki, hogy amivel olcsóbb mint mondjuk a T optika, annyival rosszabb... De nem is a sebesség, mert az itt jön 200--400 Mbps között, ami azért bőven elég, ha valami nagyot akarok leszedni azt lehet időzíteni, pl. hajnalra. A probléma az, hogy időnként megáll a net másfél másodpercekre. A voip megakad, a ping megáll és persze minden más is. Na ez rohadtul nem oké.

üdv, adika4444

(#79520) Dragon3000 válasza adika4444 (#79519) üzenetére


Dragon3000
veterán

2018 ősze óta esik-kel a hálózatuk, ott volt a fordulópont, azóta kb beleállt a földbe. Láthatóan akkor történt valami, amit nem tudnak / akarnak kijavítani.

Akkoriban vásárolta fel az invitelt a digi.

(#79521) nubreed válasza adika4444 (#79519) üzenetére


nubreed
veterán

Én gyanítom, hogy minden pénzüket a mobil üzletágba ölték és a vezetékes most ezt szenvedi el.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#79522) adika4444 válasza nubreed (#79521) üzenetére


adika4444
addikt

Igen, nyilván ez is hozzájárul. Nagyon elhamarkodott ötlet volt tőlük ez a mobil, szerintem anélkül is bőven jók lehettek volna. Most elment rá egy rakat pénz, még mindig tesztként működik, közben meg itt a problem, hogy a kábeles infrastruktúra esténként többé-kevésbé használhatatlan...
Én a korlátlanság miatt a mobilon netrádiózok, de ezt simán be tudnám áldozni ha most is hasítana a kábel mint 18 ősze előtt.

üdv, adika4444

(#79523) sirály69 válasza Laccoss (#79517) üzenetére


sirály69
őstag

Az ügyfélszolgálatuk kérte, hogy az alapbeállítással mérjem.
Én magamnak mindig a Magyar telekom szerverére szoktam mérést végezni....

Szerver Hosting Debrecenben

(#79524) Linkin1994


Linkin1994
senior tag

Miskolc reggel-délben-este minimum ennyi hetek óta. Itt semmilyen probléma nincs.

YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w

(#79526) g0dl válasza Linkin1994 (#79524) üzenetére


g0dl
addikt

Nálam hasonló, ha jól értem jelenleg örülhetek, hogy mintegy 1,5-2 éves csúszásban van nálam az FTTH átállás.

(#79527) qnadam


qnadam
veterán

szentendrén valami nem jó, se tévé, se net.
szerk: gépbácsi kérdés nélkül mondja, hogy Szentendre, Kisoroszi, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Szigetmonostor net és tévé nélkül van.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#79528) dchard válasza g0dl (#79526) üzenetére


dchard
veterán

Rosszul érted. A GPON technológia sokkal inkább képes a torlódásokkal megbírkózni, mint a mezei switch-ek, amiket a Digi FTTB-nél használ. Az, hogy vannak szerencsés kivételek ahol - akár az előfizetők korösszetétele, akár a felhasználás jellege miatt - nem tapasztalható lassulás, az nem azt jelenti, hogy az FTTB jobban bírja a terhelést mint az FTTH/GPON. Pont fordítva: ha azokon a helyeken ahol már behúzták FTTB területen az optikát, már beüzemelték volna, jelentős mennyiségű ügyfél nem tapasztalna csomag dobást, csak elfogadható mértékű lassulást az esti csúcsban. Abból sem érdemes messzemenő következtetést levonni , hogy van itt 5-10 ember akinek valóban szar FTTH-n is. Országos szinten ebből következtetést levonni hogy szar a Digi elég hajmeresztő fantazmagória. Úgy tűnik az emberek gyorsan elfelejtették, hogy milyen szolgáltatásért és mennyit fizettek a Digi előtt. Én jól emlékszem a Telekom DSL-re meg a Telekom DOCSIS-ra, és nem sírom vissza egyiket sem.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#79529) Cr00py válasza Lavidaloka (#79489) üzenetére


Cr00py
senior tag

Szintén Debrecen ( FTTH ) , nálam nincs semmi gond.

(#79530) g0dl válasza dchard (#79528) üzenetére


g0dl
addikt

Te értettél rosszul engem.

Arról nem állítottam semmit, hogy egyik technológia jobb mint a másik.
Azt mondtam a panaszok alapján 1Gbps-es, azaz FTTH előfizetők panaszkodnak.
Ennek simán lehet oka az adott infrastruktúrát kiszolgáló rendszerben beállt műszaki ( kapacitás, vagy akár konfigurációs) hiba. Mint mikor egyes mobilszolgáltatók hónapokig képtelen voltak implementálni a forgalomkorlátozást.

Egyébként az adott térség adatforgalmát még olyan apróságok is befolyásolhatják, hogy sok kollégista hazament az albérletből.
Másik érdekesség, hogy a mobilnet használat viszont jelentősen visszaeshetett, ha sokan otthon vannak. Ez ilyen szempontból egy érdekes kísérlet.

Valaki itt azt írta, hogy aznap már kétszer volt 1,5-2 másodperces kiesése. Hát erre mondja a világ 95%-a, hogy irigyli a problémáját.

[ Szerkesztve ]

(#79531) qnadam válasza qnadam (#79527) üzenetére


qnadam
veterán

visszatért a net.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#79532) adika4444 válasza g0dl (#79530) üzenetére


adika4444
addikt

Én írtam. Szerintem itt elég sokan jelzik a sebességproblémát, bőven belefér az enyém is, ami a stabilitásra vonatkozik. Leírtam többször, hogy a sebesség beesését elfogadom, de az ilyen kieséseket rohadtul nem.

üdv, adika4444

(#79533) Vigyorka


Vigyorka
senior tag

Máig működött az internetem saját routerrel. (FTTH van BP. IX. kerület.)
Most csak a gépről tudok netezni "széles sávú" kapcsolattal.
Megoldás? (köszönöm!)

Maradj otthon! - én is eszt teszem....

Vigyorka

(#79534) Intruder2k5 válasza Vigyorka (#79533) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bővebben? Milyen router? Mi van ha azzal próbálsz csatlakozni? Mit ír a log-ban?

(#79535) nrg_52


nrg_52
addikt

En nem tudom mi tortent, de nalam ma nem fogyott el s savszel. Biztos megun4ak a kornyeken a torrentezest.:DDD

[ Szerkesztve ]

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#79536) TeeJay válasza Intruder2k5 (#79506) üzenetére


TeeJay
félisten

továbbra is azt érzem hogy olyat vártok el amire senki de senki nem számolt úgy a 2. világháború óta...

Még ha azt várnád el hogy a garantált minimumra építsék ki a hálózatot akkor 1000darab FTTH-s családi házas előfizetőre kellene a DIGI-nek 300gigabit kapcsolatot kiépítenie miközben meg lehet ezt az 1000 előfizetőt lazán elvisz egy 10-20 gigás uplink is röhögve mert nem használják ki egyidőben és folyamatosan
sőt mikor én 2016-ban jó párszor jelentettem a DIGI-nek hogy karcsú a feltöltés
kijöttek jó párszor és mondták a szerelők hogy nem értik mi van hiszen a kerületi 10gigabit félig ha terhelve van, tehát lehet egy komplett kerület elmegy 10gigabitről mert egyidőben ritkán nyomják

na most viszont meg az van hogy 2hete mindenki de mindenki otthon van
meló tanulás online játék youtube pornhub azóta jött netflix hbo go meg minden amivel lehet szépen szívni a sávot órákon át folyamatosan
lehet továbbra is elég lenne 2x10gigabit 1000 FTTH előfizetőre és így egy kerület elmenne ezzel csak most 1000 előfizetőből nem pár használja egyidőben hanem 800-900 is
na erre senki sem fog soha hálózatot kiépíteni hogy utána majd ha minden visszaáll a normál kerékvágásba majd 5-10%-on legyen kihasználva a drága kapacitás

ezt sem T sem Voda(UPC) nem fogja megcsinálni
meg ha meg is csinálják akkor nem ennyibe kerülne sőt akkor már lehetne bérelt 300-as vonalnak hívni hiszen akkor minden ügyfélre legrosszabb esetben is lenne 300megabit
persze most majd ebből látják hol van nagy gebasz és ha lehet rábővítenek gyorsan 1-2hét alatt amire érthető a háborgás de azért a garantált minimumra összes előfizetővel számolva senki se fog hálózatot építeni

reméljük veszik a lapot és ahol karcsú valami oda tolnak pár 10gigás uplinket még
viszont ha az FTTH részen a 32 vagy 64-es osztás miatt gyenge a sebesség azon nem igen fognak javítani csak ha eljön a 10GPON ideje majd kitudja hány év múlva

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#79537) Vigyorka válasza Intruder2k5 (#79534) üzenetére


Vigyorka
senior tag

D-link Dir-860L - openwrt-vel.

Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.err pppd[20444]: Unable to complete PPPoE Discovery
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.info pppd[20444]: Exit.
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - slhc
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - ppp_generic
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - pppox
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - pppoe
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.info pppd[20715]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.info pppd[20715]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.8
Thu Feb 20 10:59:10 2020 daemon.notice pppd[20715]: pppd 2.4.8 started by root, uid 0
Thu Feb 20 10:59:13 2020 user.info adblock-3.8.15[20837]: adblock is currently disabled, please set the config option 'adb_enabled' to '1' to use this service
Thu Feb 20 10:59:13 2020 user.info banIP-0.3.11[20782]: banIP is currently disabled, please set ban_enabled to '1' to use this service

Köszönöm!

Vigyorka

(#79538) Intruder2k5 válasza TeeJay (#79536) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Semmi különlegeset nem várok el, csak a szerződésben foglaltak teljesítését.

(#79539) nrg_52 válasza TeeJay (#79536) üzenetére


nrg_52
addikt

Szived joga, hogy mit erzel, ahogyan masnak is. En meg azt erzem, hogyha egyszer fizetek valamiert, akkor legalabb az 10% savszelt tudjam mar igenybevenni, ne az 1%-at, mint ahogy a szolgaltato sem ugy fogja a havidijat elkerni, hogy 100 megabitert csak 600ft-ot ker el. Eppen letojom, hogy miert nincs meg a savszelesseg, ez nem vis major. Az, hogy 1000 megabitbol 10 jon abbol azert sejtheto szerintem, hogy durvan alul van meretezve a halozat. Az meg szinten me az en gondom legyen mar.:DDD

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#79540) Intruder2k5 válasza Vigyorka (#79537) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem próbáld meg kicserélni a LAN kábelt az ONT és a router között.

(#79541) DonMaster válasza adika4444 (#79488) üzenetére


DonMaster
addikt

akkor a telekom hogy köti be ? wifi-n?

#79496) viktorhu
de azt vágod hogy a 3100 vs a 4360 vagy 3520 az nem pont egyenlő
1520Ft azaz alap semmire sem jo telefon, 4360 +1520 vs 3100+250
ez nállam sosem lesz egyenlő

persze full csomagban magenta 1 mobillal vs digi simán +t-mobile mobillal is olcsobb marad,

tv-t meg hagyjuk többség tudja, hogy dvb-c vs max 3 iptv az minden de nem opcio mérlegre tenni sem.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#79542) adika4444 válasza DonMaster (#79541) üzenetére


adika4444
addikt

Értékelem az optimizmusodat, ezek szerint max. pár hónapon belül ideérnek. ;]

üdv, adika4444

(#79543) DonMaster válasza adika4444 (#79542) üzenetére


DonMaster
addikt

legalább átment :D

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#79544) TeeJay válasza nrg_52 (#79539) üzenetére


TeeJay
félisten

de pont erről beszéltem hogy normál hétköznap/hétvégén bőven jó a hálózat tehát az átlag felhasználást lekezeli, most viszont nem átlag van meg nem hosszú hétvége hanem kb. apokalipszis és tízszeresen túl van terhelve

ugyanaz mintha mindenki egyszerre akarna 200 liter vizet engedni otthon mert félnének hogy holnap nem lesz ivóvíz, kb alig lenne nyomás a csövekben és csak csepegne a csordogálna a csap, arra is azt mondanád hogy miért nem 50centis nyomócsövet építettek ki a házadig mindenhol?

vagy ugyanaz lenne ha -40fok lenne egyik napról a másikra és még az is maxon fűtene aki amúgy nem szokott mert annyi hőigénye lenne minden háznak
izgalmas lenne a gáznyomás

persze ott a villany is, majd ha jön 45fokos kánikula és mindenki beröffenti a klímát aztán majd áram volt nincs akkor jön a sírás hogy miért nem erre méretezte a szolgáltató a hálózatot.
azért mert ilyen kb. sosem fordult még elő és nem erre építkeznek

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#79545) adika4444 válasza TeeJay (#79544) üzenetére


adika4444
addikt

Részint érthető az érvelésed. Az osztott erőforrás mivolta miatt teljesen normális, hogy a jelenlegi szituban többen lógnak rajta.

viszont se a Telekom, se a Vodafone (UPC) topikban nincs ennyi panasz. A t topikban a szokásos forgalom van, a Vodásban talán egy picit megnőtt, de a fene tudja ez mennyiben kapcsolódik a vírushoz és a felvásárláshoz.

Itt viszont nem egy helyen padlót fogott a hálózat, és nem lehet nem meglátni, hogy a mobil fejlesztés, és a nyomott havidíjak párosítása a vezetékes infrastruktúra hanyagolásához vezet, aminek meg ez a vége, a nagyok közül itt van a legtöbb panasz.

Viszont a korrektség kedvéért hozzátenném, hogy most este 400 Mbps alatt nem mértem, de inkább 400-600 közt ugrálnak az eredmények. A ping teljesen vállalható, és egyáltalán nem szakadozik. Ilyen formán szerintem már teljesen oké, de amikor pár napja is elkezdtem örülni, akkor következő délután újra érkeztek a bajok :D

üdv, adika4444

(#79546) Dragon3000 válasza TeeJay (#79544) üzenetére


Dragon3000
veterán

Hiába véded a digit, ez az ő saruk. Van egy szerződés, amiben van egy garantált sebesség, ha azt nem tudja, akkor arra az időre szépen fizesse a kötbért. A példáid ott buknak meg, hogy mindnél van lakossági fogyasztás, ha felette vagy az már iparinak minősül és szépen meg is fizetettik veled.

[ Szerkesztve ]

(#79547) nrg_52 válasza TeeJay (#79544) üzenetére


nrg_52
addikt

Ertem en amit irsz, de attol meg ez reszemrol akkor is alulmeretezes. 1000-bol 10 megabit az 1% ami marhara keves, extrem korulmenyek kozepette is. A garantalt 300 megabittol is el tudnek tekinteni, leven nem vart helyzet, de legalabb a nevleges 10%-at elvarnam, 100 megabit mar mindenre is eleg gyakorlatilag. A kozmuves peldakat is gazosnak tartanam egyebkent, de izlesek es pofonok, illetve nem tartom feltetlen szerencsesnek az osszehasonlitast. Vizbol, gazbol, villanybol fogyasztas utan fizetek, ha csak csepeg a viz, kevesebb lesz a vizszamla.:DDD

[ Szerkesztve ]

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#79548) Intruder2k5 válasza nrg_52 (#79539) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nálam most amúgy elég jó a helyzet, de gondolom azért, mert nincs hétvége.

(#79549) gabro0 válasza adika4444 (#79545) üzenetére


gabro0
őstag

Csinálhattak valamit, itt 3-4 napja oké, a ping is stabil lett, viszont 1-1 packet loss azért akad. Egyelőre nem zavar, mert nem kell a hibátlan kapcsolat semmihez, viszont korábban úgy emlékszem ez is rendben volt. Csak az adatbázis kedvéért:
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 28664, Received = 28620, Lost = 44 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 42ms, Average = 6ms

(#79550) nrg_52 válasza Intruder2k5 (#79548) üzenetére


nrg_52
addikt

Valami tortenhetett, mert ma en sem lattam az elmult napokban megszokott alacsony ertekeket, ha nem is volt meg a garantalt, de boven hasznalhato volt szerencsere, remeljuk igy is marad. Lehet, hogy aki akarta, mar letoltotte maganak az internetet, hogy legyen belole mentese, ha beut a krach.:D

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.