- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #35899 üzenetére
1.264V a 4870, és tökéletesen megy 1.204V-on is. Tuninggal is ugyanazt tudja mind2 feszen. Szóval lehet, hogy magasabb feszültséggel sem lesz jobb, de hát ez aztán végképp kártya-függő.
Ha emléxel még, 1950XT-vel úgy voltam, hogy egy minimális fesz. emelés segített neki, de afölött aztán semmi. Szóval előbb emelj kicsit, és ha nem megy jobban a tuning, akkor hanyagold az 1.3V-ot is. Ez biztonságosabb. De aztán te tudod...
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #35897 üzenetére
Lehet, bármit lehet, akár 380-nal is.
Én azért nem tenném. Már egy 1.3V is erős túlfeszelés neki. Persze, én nem próbáltam, de nem is próbálnám, csak ennél kisebb feszítéstől is szoktak meghalni kártyák, nem is feltétlenül a melegedéstől. De hát öltél meg már VGA-t, nem?
Ha keverlek valakivel (talán Mackával, aki szintén nagy tuningőrült), akkor bocsi!
A mai árak mellett nem szerencsés VGA-kat kínozni, mert visszaüt...
Rica: 8.7-es driver FC2-höz? Miért csodálkozol? A 8.10-essel is hihetetlenül hektikus eredményeket produkál, nézd csak meg a tesztünket hakos1987-tel. Össze-vissza ingadozik a teljesítménye. 8.11-ben lehet szabályozni (egyébiránt a 8.7-essel létrehozott felhasználói CCC profilban is beállíthatsz ventilátor-fordulatot RBE-ral), de én ATT-t használok... ill. használtam, meg remélem, még az idén használhatom is újra... Addig sajna híján vagyok friss HD4870 tapasztalatoknak.
-
Bagira01
veterán
Szerintetek 1,4v-al meg lehet kínálni a hd4850-et pár 3dmark erejéig? Tegnap néztem teraszon 13 fokos volt a gpu idle, úh a melegedéssel nem lesz gond(acc s1+ 2db 12-es venti)
-
katt777
félisten
Most megy nekik szájbarágós hibaleírással, no meg azért ment egy együtt érző levél a cég főfőfőnökének, hogy milyen szörnyű lehet ilyen alkalmazottakkal dolgoznia, és hogy ez mekkora kárt okozhat nekik nap mint nap... Először mindig a civilizált módszer mellett vagyok.
[OFF]diegho: Senkit nem kezeltem komplett hülyeként, ez csak neked, és néhány hozzád hasonlónak a fixa ideátok. Én csak annyit mondtam, hogy az 1066-os gyorsabb (küldtem teszteket), és amit te is igazoltál. Mi akkor a problémád?
Valószínű, hogy nem én.
Emlékeztetőül a mondat. "P35-ös lap és 800-as RAM-ok egy E8500 mellé?
" Ez egy szimpla kérdés (egy értetlenkedő smiley-val), ha nem tűnt volna föl, minden mást te képzeltél bele. Szóval keress mást szórakozni.
[/OFF]
-
lala42
őstag
válasz
szkorhetz #35893 üzenetére
Nekem 4850 van. A játék ha kilépett a fiam (mert ő levitte singlében is) nem csinált mentést. Nem tudtam profilt létrehozni (valami datás változat volt) megvettem, minden tökéletes lett.
Van mentés, elmenti a beállításokat, viszont 1 baja van a Cod4-el szemben, hogy a létrehozott profilnevet nem lehet megváltoztatni.( a gyerkőc beírta hülyeségből, hogy Boci
És most a Net-en kénytelen ilyen névvel játtszani (ellenben az ÉN PanzerHUN nevemmel)
Szívott a kölyök( már mondtam neki, hogy nem kapkodunk )
A Cod4-ben van olyan opció a multiban, hogy change nameNa itt nincs
-
Rica
senior tag
válasz
virkir #35887 üzenetére
Tök érdekes a FC2 teszt, ami a kedvenc játékom. Lehet, hogy csak nekem új, hogy a felbontás emelésével milyen mértékben nő a VGA memória igénye
Szerencsére én pont 1280*1024-en tolom, ahol még nincs különbség az 512 MB és az egy Giga között.
katt777: XG-ből nekem a 8.7-es van meg, amin gondolom nem lehet szabályozni a venti fordulatszámát. A gyári 8.11-ről valami tapasztalat?
-
lala42
őstag
válasz
mustad1 #35877 üzenetére
Igen elfut rajta fullon a MoHAA (gondolom az airborne-ra gondolsz) de csak ezért nem kell lecserélni, hogy 8AA-n futtasd. Viszont a Cod WatW-nál már nem árt egy erősebb. De mondom, ha nem vagy nagy gemes, akkor nem érdemes cserélni. (főleg, ha nem net-en játtszol.
A 4850-hez a procit emelni kell 3,2-re, hogy ne legyen limites. -
virkir
veterán
válasz
HarryPotter #35878 üzenetére
Itt minden szépen le van írva
Elrontani nem nagyon tudsz semmit, ha valami nem megy szívesen segítek. -
chap-man
tag
hali
tudtok valami jót mondani a his 4850 iceq4 röl?
jobb mint egy 9800gtx+?egy 350-es fsp táp e8200-es proci abit fp in9 sli lap 2gb ram winyó odd hdd
előre is thx -
diegho
nagyúr
válasz
katt777 #35872 üzenetére
Nos én több mint 100 konfigot teszteltem, mivel boltos voltam két héttel ezelőttig és ráérős óráimban azzal szórakoztam, hogy tesztelgettem. Csak a saját gépemben legalább 20 giga ram járt és 10 proci az elmúlt fél évben és persze ehhez jön még 6-7 alaplap is. Mérhető a különbség igen 0-5% között, viszont te rögtön úgy kezelted az emberkét, mint aki komplett idióta, mert E8500 mellé P35-öt és 800-as ramot rakott, holott abszolút lényegtelen, hogy P35 vagy P45 van alatta, még tuning szempontjából is, sőt a memória is teljesen mindegy, hiszen, mint már sokan bebizonyították játékok alatt alig mérhető a különbség a 800-as és az 1066-os memória között, magas felbontásokban meg abszolút mérhetetlen is, hiszen úgyis VGA limit lesz. Leszokhatnátok már a másik hülyének nézéséről, mert ő nem vesz új lapot és gyorsabb memóriát, holott lehet nem is tuningol... gondolkodni kéne kicsit már végre.
-
DerStauner
senior tag
válasz
johnny82 #35867 üzenetére
egyébként én is azok körébe tartozok, akik nem mernének ilyet csinálni. de muszáj volt, mert a ref hűtő nem volt jó semmire. kemény 3 órát szerelgettünk (ketten), mert biztosra akartam menni. egy profinak ez kb 20 perc lett volna. de én is elégedett vagyok. ha meg elromlik, visszateszem rá a gyári hűtőt.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #35879 üzenetére
És ilyenkor mit tudsz csinálni??? Valószínűleg vay fogyasztó védelem, vagy személyesen felvinni nekik, aztán ott elmagyarázni, hogy merremeddighányméter. Érdekes hiba. Multkor én is majdnem megjártam haver abit lapjában, mert 8X-on ment a pci, elvoltam vele, mire rájöttem hogy az alaplapon van 8X. Pedig már azt hittem a kártya lábazatával van gond.
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok van egy 4850-esem
minden rendben vele
szal core 2-es proci 2 giga ram
és ha belépek cod5-be és indítanék egy nyú gém-t akkor előjön a nehézségi fok váltó és akkor ráklikk vmire és utána visszadob :S
és ugyanúgy választhatok ki mindent előről.
A régebbi 6600gt-mmel ment...
Help, pls -
katt777
félisten
válasz
JColee #35875 üzenetére
Kiderült, hogy nem halt meg, teljesen rendben működik, eltekintve attól, hogy csak PCI-E16X slotban nem (a LED-ek szép zölden világítanak, hogy minden rendben), és hát nekem pont olyan van a P5Q-n.
No de nem azért vettem ilyen kártyát, hogy korlátolt üzemmódban használjam. Pesze lehet, hogy az ATI így akarja áttéríteni az embereket CF-re.
Betettük egy CF-ös P45-ös lapba, és a 2. slotban (8X) rendben ment.
Ezt persze odalent BP-n a szervizben nem tudták kideríteni, igaz, legalább 2 percbe került nekünk is...
HarryPotter. Lehet. Még mindig ott van az ATT cikkemben minden.
-
mustad1
tag
sziasztok
egy 2600xt kari mennyivel gyengébb egy 4850 nél?
most 2600xt-m van és 1 benq fullhd monitorom. 1920 x1080 ban elfut rajta a moha pl de ugy h 2xaa meg normál felbontás. a procim c2d 6750. ha vennék egy 4850 et azzal fullon elfutna 1 játék? köszi előre is a válaszokat! -
válasz
HarryPotter #35868 üzenetére
Riva Tuner 2.20-al tedd feljebb a venti fordulatszámát. Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
-
cool13
őstag
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy az Asus 4850 kártyához kapott kábelcsomagban, található egy olyan, aminek a végén 3 RCA található, kék, zöld és piros. Ezzel próbaképpen össze tudom kötni egy LCD tévével? HDMI kábel folyamatban van, az lesz a végleges.
-
virkir
veterán
válasz
HarryPotter #35868 üzenetére
Az elsötétülésre nem tudok megoldást mert nekem nincs ilyen gondom de lehet a melegedés miatt veszi vissza a kártya magát.
Próbáld meg elsőre meghűteni a gépet, ablak kinyit nagykabát felvesz módszerrel és tesztelni úgy, hogy akkor is előjön-e a hiba.
A melegedésre meg a legjobb és legolcsóbb megoldás az ATT használata vagy a bios mod.
Nekem kéknyákos ref. hűtős a kártyám jelenleg 24-26°-os szobában idle 42/47/45 fokos terhelve sem szokott 70°-nál nagyon feljebb menni max a MEMIO néha súrolja a 80°-t. A hűtés alapon 28%-ról indul ami gyakorlatilag hangtalan és terhelésre is legfeljebb 40%-ig pörög fel ami még elfogadható zajt produkál játékok alatt.
Igaz én biosból lejjebb vettem az órajeleket 2D-ben meg a feszültségeket mindenhol mivel véleményem szerint az Ati biztos ami biztos alapon rendesen túlfeszeli a 4870-et és a hűtésvezérlést is módosítottam a saját ízlésem szerint.
Az S1-el lehet megoldod a GPU melegedését viszont amennyire olvasgattam sem a memóriák sem a VRM hűtése nem lesz tökéletes. -
katt777
félisten
válasz
diegho #35864 üzenetére
Az a hülyeség, ha fixen ott vannak a tesztek, és valaki azt írja, hogy nem számítanak ezek a különbségek. Ezt lenne ildomos befejezni, persze magadat minősíted vele. A 800-as és az 1066-os DDRII-es RAM-ok egymáshoz viszonyított sebességének semmi köze a gyorsabb, de lassú időzítésű DDR3-asokhoz. Még ha minimális előnyük lenne is az 1066-osaknak a 800-asokkal szemben (amely minden alkalmazásban mérhető, még ha nem is feltétlenül érzékelhető), akkor is jobban megéri szinte azonos árért gyorsabbat venni (tuningosat meg végképp fölösleges azért az árért). Én soxor tapasztaltam, hogy tuningnál pl. egy gyorsabb RAM, és valamivel lassabb processzor jobb rendszerteljesítményt produkál, mint fordítva, természetesen nagyjából hasonló sebességek mellett. Persze én teszteltem mindkét RAM-típussal.
-
HarryPotter
őstag
Volt tegnap ugyanez a téma egy kollegánál, de nem igazán találtunk megoldást:
Nálam is az a helyzet, hogy nagy VGA terhelésnél (játék) a monitort frankón lekapcsolja egy-két másodpercre a rendszer, aztán vissza, igaz, közben püfölöm a space-t, és úgy jön vissza, mint alvásból....
ez mi a szösz?
Még annyi: rohadék meleg a kártya (Sapphire 4870), idle-ben is 78C, terhelve közel 90. (Jön már egy accelero)
-
válasz
DerStauner #35865 üzenetére
De nekem nem kellett szerelgessek és attól féljek, hogy elszúrok valamit. Ugyanis nem mindenki tud gondolom hűtést cserélni a kártyán (én legalábbis nem) , valamint szerintem nem mindenki kockáztatja meg, hogy ugrik a 40+ ezres karin a garancia! Egyébként személy szerint teljesen meg vagyok elégedve vele. Nem magas a hőmérséklet, nem hangos a hűtés, számomra megfelelő a teljesítmény. 42-ért nekem nagyon jó választás volt. Persze aki szeret szerelni, az jobban jár a ref kari+egyéni hűtéssel!
-
diegho
nagyúr
válasz
katt777 #35860 üzenetére
most ugyanezt teszteld le azzal is amire a gépet használod és láss csodát. Vagy everestre gerjedsz, memória tesztek futnak egész nap? Netán szerinted számít is valahol a memória írás/olvasás? [link] ajánlom figyelmedbe a valóságot és itt be is lehet fejezni a hülyeség terjesztését
-
DerStauner
senior tag
nagy OFF
nem tudná valaki az alábbi vista-s open type fontokat (csak az alapot) valahová feltölteni?
- Arial
- Tahoma
- Times New Roman
- Verdana
- Trebuchet MS
- Courier Newneten kerestem mindenhol, de nem találtam.
nagy OFF vége
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #35845 üzenetére
Én /pill. az ideiglenes 7900GT-vel végre megint 3D-ben tudom tolni a NFS4-et, amit az ATI-val évek óta nem tudtam. Valami haszna tehát a bedöglött 4870-nek is van...
Rica: Tweakforce.com, de nem működik, amióta regisztrációssá tették, mert nem működik a regisztrációs oldal. Nem én vagyok ügyes partíciómentésben, vannak arra jó programok. Freewarefiles.com-on keress rá az EASEUS-ra, remek ingyenes programjaik vannak. 8.10-esből sajnos mindkét fajta tartalmaz hasonló hibákat.
-
katt777
félisten
válasz
diegho #35841 üzenetére
Akkor sasold meg ezt:
3.0GHz 800-as RAM-okkal
3.0GHz 1066-os RAM-okkalÉs lássuk a tuningot:
Szinte semmi hasznuk az 1066-os RAM-oknak ugyanannyi pénzért...
-
Rica
senior tag
Akkor egy on kérdés: ellentétes véleményeket halottam a 8.11 gyári és a 8.10 XG Catalystokkal kapcsolatban. Ez utóbbit nem találtam sehol. Nem vagyok olyan jó partíció mentésben, mint katt777 mester. Most egy szüzen újrahúzott winfosra (xp 32 sp2) tenném rá, és a fenti okból nem nagyon szeretném cserélgetni utána egy 4870-es Club 3D alatt. Ezért fontosak a tapasztalataitok. Köszönet.
-
Varoz
addikt
válasz
gabrielarky #35854 üzenetére
Amúgy miért nem veszed meg itt a PH-n!
PL. Gianni-nál : [link]
vagy itt: BandiT
Hammon Serra -
gabrielarky
tag
köszi a válaszokat!
http://prohardver.hu/teszt/ujabb_vga-cpu_parosok/enemy_territory_quake_wars.html
ezt végiglapoztam minden játéknál hogy mik az értékek, hát mit ne mondjak elég nagy dilemma
amúgymeg igen, valszeg 4870 lesz a vége. a Sapphire Edition.
-
Varoz
addikt
válasz
gabrielarky #35850 üzenetére
Hát a terveidet figyelembe véve inkább a 4870-est ajánlanám. Később jobban helyt fog állni pláne, hogy veszel egy "24" colos monitort(nagyobb felbontáson már kevés lenne a 4850)!
A Sima és a Toxic között csak a hűtésben van különbség. A Toxicon a Sapphire saját hűtése van. -
lsc
nagyúr
válasz
gabrielarky #35851 üzenetére
Alaplapos topicban válaszoltam .
-
gabrielarky
tag
válasz
gabrielarky #35850 üzenetére
esetleg még ez a kártya jöhet szóba ha 4850, Zalmann hűtéses:
tehát vagy a 4870 Sapphire Edition vagy a Sapphire 4850 Toxic / Gigabyte 4850 Zilent, a fenti hozzászólásom figyelembevételével várom a tanácsaitokat.
Köszönöm!
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Mostanság készülök új VGA-t és alaplapot venni mert a mostani halódik.
7900GT-t cserélek le, az alaplap pedig MSI és AMD X2 6000+ van benne.Az új alaplap Asus lenne:
http://gepbolt.hu/termekek/58738814/Asus_P5QL_PRO_alaplap_s775_.htmlA processzor bele pedig Core2Duo:
http://gepbolt.hu/termekek/58737036/Intel_Core_2_Duo_E8400_3GHz_6MB_1333MHz_s775_BOX.htmlVásárolnék hozzá új VGA-t is, de nagyon filózom:
http://gepbolt.hu/termekek/58739375/Sapphire_Radeon_HD4870_512MB_GDDR5_PCX_Sapphire_Edition.html
http://gepbolt.hu/termekek/58738960/Sapphire_Radeon_HD4850_Toxic_512MB_GDDR3_PCX_Full.html
Van aki aztmondja hogy ezzel a procival totál fölösleges a 4870-es ATI, elég csak 4850-es. Annyit tudni kell hogy 2 évig nem áll szándékomban legalább VGA-t cserélni, leginkább majd (ha kijön) Diablo 3 és Starcraft II-re fog kelleni meg ha minden jólmegy nyár környékén veszek egy 24" PVA paneles Dell monitort is, viszont ahhoz a felbontáshoz elég vajon a 4850 is ?
A sima és a toxic változat között mi a különbség amit egy mezei casual gamer érzékelhet ? mitől jobb a Toxic ?
illetve mennyi a sebességdifferencia a 4850 és 4870 között ? (DDR3 és DDR5 memória?)
Előre is köszi a válaszaitokat!
-
dagadtzsozso
csendes tag
Zalman venti 1800 a fordulata.
Call of Duty - World at War
Need for Speed Undercover mind a kettő full beállítással megy.
csak a byte vistával müködik.
ja és még egy észre vétel.amikor telepitem a vistát/felénél/ a videókártya ventije leáll majd kiírja a monitorra hogy készenléti állapotba került a kártya.és itt vége a dalnak.
de a telepités megy tovább /sötétben/ és ujra inditásnál kék halálal le áll.byte vistánál semmi gond,most is ez megy de én szeretem volna eredeti vistát használni
.de hát ez a verzió kivan herélve/1 cd-n elfér/
-
Dohren
tag
hi
monitoroztam kicsit a kartyam: HIS 4850 IceQ4 1GB
kerdes: 2d-ben miert ugral a core es memoria freki?
-
Nekem csak az a bajom vele, hogy ICEQ-hoz képest hangos, és kb 10 fokkal emelkedtek a vinyóim hőmérsékletei, mióta betoltam a gépbe (mivel nem kifele tolja a meleget).
Ja, egyébként tudja valaki, hogy az ATT ventivezérlése miért nem akar normálisan működni? Mintha nem töltené be a profile-t bootolásnál, azátn ha nyomok egy Reset FAN-t az ATT FAN állító ablakban, beáll rendesen, de aztán megint elfelejti a beállításokat elég hamat (ATT-ben minden jól működni látszik, csak éppen a venti hallhatóan felpörög megint, mindenféle terhelés nélkül).
-
diegho
nagyúr
válasz
katt777 #35840 üzenetére
P45-DS3-ról cseréltem P5K/EPU-ra, nem véletlen
és a ramnak miért kéne 1154-en mennie? Annyian jöttök itt azzal, hogy jajj mennyire jó, ha 1100-on megy a memória, vagy 550 felett az fsb... mérjetek egy különbséget adott órajel mellett különböző memória és fsb beállításokkal és rájöttök mennyire elenyésző a különbség a valós alkalmazásokban, nem kevés gépet tesztelgettem ráérős óráimban az üzletben és semmi értelme nincs a magas fsb/dram aránynak egy bizonyos szint felett.
-
katt777
félisten
válasz
diegho #35839 üzenetére
Nekem ugyan nem probléma.
De a 800-as RAM biztosan nem fog 1154MHz-en menni, mint akár egy mezei 1066-os is. P45-nek sokkal több szolgáltatása van, amelyeket jobban kihasználnak a wolfik. Ezért (is) van P5Q-m. EP35 volt előtte, és nem bántam meg a váltást. Mondjuk nekem anno 6k-ba volt.
-
katt777
félisten
válasz
dagadtzsozso #35832 üzenetére
P35-ös lap és 800-as RAM-ok egy E8500 mellé?
Hangkártya is szívathat, haverommal is az csinálta. persze több esélyes a dolog. -
syC
addikt
válasz
Milyen tápod van? Biztosan bírja a konfigot?
-
fdisk
őstag
válasz
Mennyire pörög a vga ventije?Hallható-e egyáltalán?
-
válasz
ProEvoFan #35831 üzenetére
HIS HD4850IceQ4. Nekem ilyen van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Itt már írtam róla. Itt is érdeklődhetsz.
-
dagadtzsozso
csendes tag
Szisztok.Lenne egy nagy problémám.Összeraktam egy gépet:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3166 MHz (9.5 x 333)
Gigabyte GA-EP35-DS4
Kingston KTC1G-UDIMM 4x1gb (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
SAPPHIRE TOXIC HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E
Fujitsu Siemens ScaleoView L22W-6SA
Creative Audigy 4 (SB0610) Sound Card
SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)Serial ATA 3.0Gbps
buffer memory : 32MB
600wattos tápÉs az lenne a gondom hogy ,a Vistát sehogy se tudom fel rakni.A telepítés felénél a vidokártyát egyszerűen lekapcsolja a gép.
4 fajta vistát/32-bitest/ próbáltam felrakni.
most kaptam egy byte vista/cd-s/azzal sikerült. De én szeretem, volna feltenni, ha már megvettem drága pénzért.
Ahol vettem azt mondták tegyek bele egy másik kártyát és rakjam fel a vistát,utána tegyen bele vissza a Sapphirét -
Dusee
őstag
Üdv!
Lehet tudni, hogy kb mikorra jön ki a 8.12-es CCC?
Dec. 10-15-re már kijön?
Mert akkor azt rakok az új karira!
Köszi! -
Cholard
tag
-
Bagira01
veterán
válasz
katt777 #35819 üzenetére
HD2900-ak szárnyaltak ilyenkor, bezzeg ez a lótúró
Itt a tél, de kedv az már elment, sok esélyt nem látok úh inkább hagyom a dolgot, próbálok egy hd2900-at kaparintani olcsóért aztán majd azzal. Játék meg mondhatni semmi értelmes nincs a crysis-ok-on kívül azok meg már lefutott körök, szóval energy saver pc forever
-
katt777
félisten
válasz
Cholard #35814 üzenetére
A táp határeset. Elméletileg elég.
Csökkentett mód is van a világon. CCC-vel nem látod teszt közben a hőmérsékletet, ha csak nem ablakos tesztet futtatsz (Furmark pl.).Bikerider: Csak a hülye épít CF-t, már bocs. Te is utána nézhetnél, főleg a 3. kari hatásfokának (hiszen a legtöbb alkalmazásban már a 2. is tré), akkor nem beszélnél butaságokat. Volt CF-öm, tudom, miről beszélek. Persze attól még belevághatsz, csak aztán ne okozzon csalódást, amikor lényegében semmi gyorsulást nem tapasztalsz, csak a géped fogyaszt már többet mint egy átlagos lakás minden elektromos berendezése.
Bagira01: Megint jön a tél, irány a tuning, he?
De érdekes a jelenség, talán kipróbálhatnád a jól bemelegített sütőben, hátha ott meg jobb lesz.
-
Bagira01
veterán
Lehetséges, h a hd4850 nem szereti a hideget? Szobába 740/22xx-en lefut a 3dmark06, de teraszon 13 fokos gpu hőmérsékletnél nem megy a dolog
-
katt777
félisten
válasz
zolee.szabo #35808 üzenetére
Pedig tök 1szerű. A driver telepítő kicsomagolja magát (megadhatod, hová), neked az eszközkezelőből csak ebben a könyvtárban kell megadnod a drivert, ott van az inf file-t is.
Na, a PCI to PCI lesz az EPU-ban, ha jól rémlik.
-
Cholard
tag
amint be akar jönni a windows lehal. valószínűleg akkor, amikor a felbontást állítaná be. a 8.11-es drivert raktam fel. enyire határon van a tápom, hogy a win már alapól sem indul el??
-
Cholard
tag
amint felraktam a ccc-t, lehal induláskor az xp. felvillan két piros led a karin és leáll a gép, majd újraindul. kevés lenne a tápom? (400W chieftec) ??
-
Cholard
tag
Hali! Megjött végre az Asus 4850 karim
)) Épp rakom a rendszert... de bootoláskor kiírja, hogy valami gate nincs telepítve... ez miért van? El lehet valahogy tüntetni? kszi előre is ha tudtok segíteni!
-
Bikerider
aktív tag
Hi
A Prohardveren: bemutatkozó Radeon HD 4830 ára kicsivel 100 dollár alá lesz pozícionálva, így a különösen ajánlott minősítésünk még jobban felértékelődik. A HD 4850-es modell 125 dollárért keres majd gazdát, míg a legerősebb HD 4870 nevű változat új ára 180 dollár körül alakul majd.
Ha ez igaz mindenkinek Crossfire x -e lessz.
Akkor nekem 3db 4850 -esem lessz.Jee
-
Pala
veterán
válasz
ProEvoFan #35793 üzenetére
Én is a Sapphire-t javaslom.
És ahogy korábban már említették, igen, lehet szabályozni a ventijét a 8.10-es CCC-től kezdődően.
"alapon legyen halk, és ne legyen olyan meleg mint a többi referencia HD4850, ennyi az elvárásom" - szerintem ezeknek teljesen megfelel, ugyanezen okok miatt vettem én is ezt! -
zolee.szabo
csendes tag
válasz
katt777 #35802 üzenetére
Sajnos eszközkezelőből nem ment, pedig követtem a sok helyen olvasható módszert, sok helyen olvastam hogy ki kell választani olyat, hogy PCI-to-PCI bridge, de nem láttam ilyesmit, feltétlenül valamilyen .inf file-t akart csak megnyitni, az meg nem tartozott az .exe telepítőhöz. Persze lehet hogy valamit félreértettem. Ezért hagyományos módon kellett az Xtreme-G8.10-est feltennem, este kipróbálom játékkal.
-
katt777
félisten
válasz
zolee.szabo #35805 üzenetére
Nagy eséllyel szoftveres lesz.
-
katt777
félisten
Van itt gyárilag jó hűtés...
-
katt777
félisten
De tud. Legközelebb. Sok embert megmentett már az újratelepítéstől, akik megfogadták a tanácsomat. Egyébként a mindenfélével telepakolt XP-m nincs 6GB, ezt egy partíció-mentő program tömörítve 2GB-on elmenti, úgyhogy 1etlen DVD-n megvan nekem a szűz, de mindenben beállított SP3 rendszerem, a fő programok, amelyeket régóta és folyamatosasn használok, meg az említett teljes mentés minden biszbasz kis hülyeséggel, amelyeket 1-2 hetente frissítenek. Bármi gond van, max. 10 perc a rendszer helyreállítása.
Amúgy nekem is csak az ATI kártyáim óta van így.zolee.szabo: Én tisztán a 8.11-et tettem föl semmi baja, 8-10-ben és a hotfixben pont az ment szarul, amit állítólag javítottak. Én már 2 hete szívok a garral. Mindenesetre előtte meg kéne nézned másik ATI VGA-val (lehetőleg 48xx karival), de a szervizben is megnézik neked 5 p alatt (én mondjuk azzal sem mentem semmire, mert az Expert visszaküldte a rossz kártyát, hogy jó). Sajna (?) nálad nem lehet egyértelműen a VGA-ra fogni a hibát, mint nálam.
Mindenképpen érdemes lenne tenni egy próbát "uninstall + driver sweeper + reg puc" metódussal, a +-ok helyén restarttal, aztán csak és kizárólag a drivert feltelepíteni, azt sem installálva, hanem eszközkezelőből, mindenféle ATI szarság nélkül, úgy tesztelni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
zolee.szabo #35796 üzenetére
Szerencsére nekem még nem kellett új drivert felrakni, 8,9 van fent, ezzel nincs gondom. Nem is értek hozzá hogy mit kell csinalni driver frissiteseknel. Ugy olvastam, hogy upgradenel, csak siman uninstall, aztan install friss. Igazi gondok akkor vannak ha downgrade kellene, vagy ilyen kicsit megpiszkált drivert tett fel valaki. Akkor jön az uninstall, safemode, reg cleaner, driver cleaner. Én abszolute nem huzom a karimat, viszont a gepet igen. Viszont aki nagyobb karit vesz, annak nemarthat megint ellenorizni a feszeket, mert lehet hogy az erosebb kari kicsit felboritja a fesz igényeket az alaplapon és valaminek több kellhet.
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus