- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
Wukiwo #39705 üzenetére
DX15 nél valóban elavult lesz
Nos, akkó' má' té'lleg!
Szal azt látom,hogy kicsit egos a srác és mindíg az a tuti ami épp neki van ----mindezt nem most állapítottam meg..
Öööö, talán láttad, hogy már én is futottam itt pár kört vele...
Úgy érzem, ... ööö ... megszórta már a sors olyan dolgokkal, hogy annyira érdekelje mások sorsa, amennyire ... ööö ... én mérlegelem ... sőt ... megjegyzem, jellemzően nem is látja az optimálistól nagyon különbözően a dolgokat...
Az már más kérdés, hogy a világ jellemzően - és nem utolsó sorban sajnos - ettől különböző módon működik!
Nos, ez utóbbiakért viszont kár!
Ha teheted, légy toleránsabb! -
_Toka_
senior tag
válasz
Wukiwo #39702 üzenetére
Fordítsuk meg a dolgot ... Tegyük fel, hogy semmi különbség a két generáció között ... Szerinted ATi-ék örömmel, meggyőződésből fizettek a mérnökgárdának hosszú ideig komolyabb összegeket a semmiért?
Én - sajnos - nem vagyok ott, de abban biztos vagyok - pláne a teszteket is nézve -, hogy nem "a habokra" fizettek...
-
-
proof88
addikt
válasz
Wukiwo #37113 üzenetére
Te Wukiwo!
Azt azért megnézted, hogy nem csak az órajelet változtattad meg, hanem a beállítások is változtak?Első tesztben Render Quality: High meg Detail Distance: 37 van, 2. tesztedben meg Render Quality: Very High meg Detail Distance: 100 van!
Úgyhogy gyorsult az rendesen, csak lehet véletlenül magasabb beállítást is eszközöltél!Amúgy meg a GTA4 alapból használja mind a 4 magot, ha elindítod a Feladatkezelőt és közben játszol, visszanézheted a 4 mag grafikonját benne, hogy használva volt!
-
HarryPotter
őstag
válasz
Wukiwo #37103 üzenetére
[OFF]hmmm.....nem értem. Ez persze nem jelent semmit, elő szokott fordulni, hogy valamit nem értek. Nálam azért a 2,8 és a 3,0 között is volt fps emelkedés (ugrás azért nem), bár nem mértem egzakt módon (fraps ugyan fut, de nem átlagolom, stb.) - és amit látok (1680x1050)
- track mania forever-ben min +10 fps.
- assasins creed (minden maxon, dx10) - itt nem tudom még saccolni sem az fps-t, mert a fraps a screen keretében mér, de azt látom, hogy a kép teljesen folyamatos lett, akadozás gyakorlatilag nincs.
(megj.: tudom, hogy egyik mérési eredményeim sem tudományos igényűek, benchmarknak is komolytalanok, de momentán erre volt időm és energiám, szóval nem röhögni!)
Mindebből két dolog következik szerintem:
- játéktól is függ, hogy van-e változás 2,5 és 3 Ghz között,
- felbontás értelemszerűen számít, hiszen a procilimit máshol jön elő.És még egy konkluzió: igenis nő az fps!!!!
[/OFF] -
válasz
Wukiwo #37083 üzenetére
Normális, sőt boldog lehetsz vele, az átlaggépen jó ha 20 FPS van.
X Factor: E2180-ad van, a lehető legrosszabb GTA4 szemszögéből az 1MB L2 miatt. De mégis mit vársz egy lowend procitól? Ráadásul az 1920x1200 szerintem már a 4850-nek is sok.
[link] Ahogy ebben a tesztben látható, 3GHz-s 6MB L2-es C2D-vel már megvan átlagban 25 fps felett.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Wukiwo #37080 üzenetére
ccccc. vedd meg. ne warezolj.
juhi07
biztos hogy nem elég hozzá. egy 3ghz-es quad elég ha használja a 4magot a program de az e7300-at 3600-3800-ig illene hajtani hogy ne legyen full procilimit. mekkora felbontásban tolnád?big_zsolt
újra kell pasztázni a karit.HarryPotter
az én prime small fft alatt 3d vantage tesztemről ne is beszéljünk. 417w peak consumptionbííírjaazmég.
-
Eagl3
veterán
válasz
Wukiwo #33625 üzenetére
Az iylen kis hülyegyerekeket mint te valakinek fel kell világosítania.
A wide felbontás (bár lehet ez neked nem mond semmit, kicsi vagy még hozzá) pedig egyre inkább elterjed 22"-24"-os monitorok egyre elfogadhatóbb ára miatt.
"Jó hétvégét és figyeld lelkesen a forumot mikor lehet okosat mondani"
Ez elég gyenge duma nem gondolod? Te nem a fórum előtt ültél mikor ezt leírtad kis majom? -
katt777
félisten
válasz
Wukiwo #31790 üzenetére
Ha fele olyan jó lesz (na jó, 2/3
), mint az 1. rész, nekem megüti az elfogadható szintet. Arra a kíméletlen realitásra vagyok kíváncsi, amelyet annyira reklámoztak, és ami miatt sztem neked nem jön be. Könnyebb kis térképet, irány- és ellenségjelzőt, stb-t nézni HUD-on, mint kézzel jegyezgetni a térképen, ellenőrizni az adatokat, stb. Viszont nekem ez így, a bemutatók alapján elég szimpinek tűnik. De majd meglátom.
Viszont a grafika az tényleg kicsit kopottasnak tűnik, viszont shot-okról nem tudom megítélni, mennyire reális mondjuk afrikai terepen. Nyilván nem jellemző a Crysis-es színtiszta kék ég, a kristályos levegő a poros/fülledt Afrikára. -
katt777
félisten
válasz
Wukiwo #31785 üzenetére
Én nem tudtam ilyen gyorsan megvenni.
darkybandi: Ha legálisan telepítetted, akkor nem, mert keresi a lemezt, az adatait meg a registry-be menti el. + a sorozatszámot is kéri, mert másik rendszer alól azt sem látja az XP registry-ben (és viszont).
VinoRosso: Nono, azért nem egészen. Ha nem használja a másik partíciót, az másik rendszer nem fogja aktiválni a fertőzéseket, meg azok sem indulnak el "maguktól" (mivel a másik rendszert figyelik amely viszont inaktív). Ha viszont egy 3. partíción tárol adatot, programot, és azok fertőződtek, és elindít XP alól valami fertőzött állományt, akkor tényleg annyi neki, mert abban a pillanatban az XP-re is rátelepszik.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Wukiwo #31633 üzenetére
Azt csak Te tudod, hogy túlreagáltam-e, vagy sem...
Minden esetre én szeretem olvasgatni ezt a topicot, nekem fontos, hogy nyitva maradjon.Tedd a szívedre a kezed, aztán b@szogass, ha rám fér!
Az esetben megérdemlem!
Hidd el, ha még egy csöppet poénkodtok rajta, szólt volna más is!
Nehogy az legyen a gond, hogy azidőtájt én jártam erre, akinek fontos ez a topic...Hagyjuk, szerintem azóta olvastad! Jól tetted!
Üdv.:
Toka -
F-ECT$
titán
válasz
Wukiwo #31488 üzenetére
Catalyst 8.10
Katt777, _Toka_ :
No, akkor 1 kép, azt hiszem mindent elárul: GPU CapsA ventinek 50%-ig semmi hangja nincs, 60%-tól már egy pici van. A kártya teljesen lezárt házban megy "Turbo" módban (ezért a 775/1000).
45%-ra leszabályozva kb 70 C-ig megy fel a hőmérséklete.
-
katt777
félisten
válasz
Wukiwo #30235 üzenetére
Nem pontokról beszélünk (látszik, azok népes táborába tartozol, akinek fogalma sincs, mire és miért jók a szintetikus tesztek
), hanem arról, hogy milyen teljesítmény kell egy VGA alá. Szerencsére én tudom, miről beszélek, úgyhogy egy kis segítség: Minden alkalmazásnak egy adott mennyiségű processzor-műveletet el kell végeznie, és minél lassabban teszi ezt meg, annál többet kell a kért adatokra várakoznia a VGA-nak. A teszt éppen azt mutatja meg, hogy az AMD több mint 20%-kal lassabban teszi ezt az általa elérhető órajeleken, mint az új generációs C2D-k. Játékokban is ugyanez a helyzet. Ami tesztek alapján bizonyított: ha egy 3870-et egy X2-vel hajtasz 1680x2050-ben, maximális beállításokkal (8XAA 16XAF), akkor az így elért 3D teljesítmény még mindig 5%-kal alacsonyabb egy 3.0GHz-es C2D-vel elértnél, tehát maximum ott jöhet a képbe az AMD, ahol 1920-as felbontást használsz, és ekkor még csak a 3870-ről volt szó.
Vakvilágba 40FPS-ről beszélni értelmetlen, főleg annak fényében, hogy ált. bármely játék nem egy adott FPS-szel fut.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ha a processzor nem képes megfelelő idő alatt megfelelő mennyiségű adattal ellátni a VGA-t, akkor kvázi egy sokkal gyöngébb VGA-d van (ezért vert el már a 3870-em is egy rakás 4850-et, holott gyengébb kártya), azaz potyába szórtad el a pénzedet (már másodjára egy ár/értékben jónak hitt processzor után).
Erről beszélek. Talán most már érted. -
Puma K
nagyúr
válasz
Wukiwo #30240 üzenetére
Én az alapján veszek alkatrészt a gépbe, hogy az adott ár/teljesítmény alapján melyik éri meg a jobban nálam ez az első szempont. Nem sűrűn érdekel a gyártó.
Pl: Szívesebben vettem volna 9800GT-t de ha egyszer kenterbe veri a HD 4850 ár/teljesítmény arányban akkor egyértelmű melyiket veszem. -
Puma K
nagyúr
válasz
Wukiwo #30224 üzenetére
A driver része az ATI-nak egy kalap fos mert ha nincs Samsung monitora az embernek akkor nem képes beolvasni a paramétereit
Vagy minimúm valami driveres monitor kellhet neki mert amúgy nem megy...
22"-os TFT monitoromnak nem volt képes normálisan küldeni a jelet 1680x1050-ben... lelógott a képernyőről a maradék rész
2 órámba került mire megtaláltam, hogy mi a picsa a bajaNvidia driver nálam: 5*
Mondom ezt 6800GT-7600GT-7900GT karik után, azoknak csak feltettem 'oszt ment kezit csókolom!A kari amúgy csodásan muzsikál csak pici proci limit van nálam!
(AMD Venice 3200+ XD )
Amúgy meg paráztam, hogy az LC-POWER 550W-os tápom nem lesz elég hogy meghajtsa, de pozitívan csalódtam! *kopp-kopp-kopp*
I <3 ATI-INTEL-AMD-NVIDIA!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Wukiwo #28802 üzenetére
Nos, ez a kérdés így magában is megválaszolható lenne, de én máshonnan közelíteném meg.
Én X2 4200+-al használom 2500 körüli órajelen. Korábban egy 9600GT-t használtam 2600 körül. Ma jelentősen jobban megy minden, mint ment anno a 9600GT alatt. Kivéve a mark-ok.
Azért vettem lejjebb a proci órajelét, mert a jelenlegi kártyával nem hajlandó a korábbi sebességen menni. Értsd: kiakad. Valszeg végletekig kihajtja. 2600 körül már nem bírja, 2500 körül igen. Mondjuk, az talán érdekes, hogy már 2D-ben sem bírja a korábbi tempót...
Valszeg nem hajtja ki maximálisan, de sokkal jobban megy, mint a korábbi konfig.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest