Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
Most lettem egy Club3D HD4850 tulajdonosa, és szomorúan tapasztaltam, hogy a doboz nem tartalmazott DVI-HDMI átalakítót. Kérdésem az lenne, hogy nincs-e itt győri, vagy környéki tulaj, akinek van ilyen átalakítója, nem használja, és eladná nekem?!
Azért kell 48xx tulaj, mert ha jól tudom, a "mezei" átalakítók nem viszik át a hangot, csak a képet, nekem pedig a hangátvitelre is szükségem lenne. Vagy rosszul tudom, és mindegyik DVI-HDMI adapter (nem kábel!) képes a képen kívül a hang átvitelére is? -
Dohren
tag
chieftec nagytorony es semmi gond

-
Petie
veterán
aloha
van érezhető különbség egy 1gb-os 4850 és egy 512mb-os 4850 közt?katt: bővebben?

-
katt777
félisten
válasz
Anason
üzenetére
2-3k-val több az 512MB-osnál, sztem elfogadható, főleg, hogy a GB erre is a tartós cuccait teszi, mint az alaplapra, szóval a melegedést is bírja. Volt 38xx topicban Giga 3870 tulaj, aki csak röhögött a megfőtt kártyákon. Persze 1GB-os karinak csak 1600 feletti felbontás esetén van valami értelme az ATI-nál. Ja, persze, te úgy használod. Akkor jó lesz. Inkább, minthogy messziről rendelj, és úgy legyen garis probléma.
fdisk: Valaki mérte régebben, és azt mondta, hogy a felére csökkent a VGA fogyasztása már az 1V-tal is. Én nem tudom, mert nincs mivel mérnem. Mindenesetre ha 40°C alatt marad a kari (ahogy az enyém is tette), messze nem fogyaszthat annyit, mint amikor ugyancsak 2D-módban (azonos hűtéssel, csak magasabb fesszel és órajelekkel) 58°C-os.
dangerzone: Pedig de, forrnak azok keményen (kis képzavar).
Departed: Hát, ha most betennék egy passzív VGA-t a gépembe, kb. az lenne a leghangosabb (- Hyper tx2).

-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
nekem ref sapphire karim van még az elsők közül és azon a gyári hűtő a vrm-eket is fedi. nagyon forróak tudnak lenni még így is a lefürészelt bordával, hogy a twin turbo tolja rájuk a levegőt. inkább több legyen a hűtés mint semmi sem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ProEvoFan
üzenetére
én. levágtam és fönthagytam a gyári hűtő pwm borda részét így biztos ami biztos alapon. tökéletesen meg vagyok vele elégedve. 50%-os ventivel 40 fok körül van terhelve. már csak normálisan beállított ventivezérléses biost kéne rásütni és akkor még a rivatunerrel se kéne minden rendszeinduláskor egyből 40%ra raknom a ventiket. alapból nem pörögnek fel a ventik azt meg nem vártam még meg hogy meddig hagyja felkúszni a fokokat mielőtt magától beindulna.
-
Departed
őstag
válasz
vagamo
üzenetére
Már úgyis ezt veszed, de csatlakozom a Dual slot-os Sapphire 4850-et elégedetten használók táborához, jó kártya, jó és 28%-on jól hűtve halkan járó ventivel.
Meg most nemrég kiderült, hogy az sem természetesen jó tulajdonsága (mindnek ilyennek kéne lennie, de szinte csak ez ilyen) hogy 160/250-re veszi vissza 2D-ben az órajeleket.
A HIS lehetne jobb (persze jóval drágábban), hogy kifújja a házból a meleget, de ha van egy olcsó házventid, ugyanezt megcsinálja. Szóval jót vettem és jót veszel
-
Anason
csendes tag
Sziasztok.
Katt, tegnap ajánlottad nekem a 4870-esek közűl a His vagy Palit típusait,de sajnos kis városomban csak ez van; GIGABYTE GV-R487-1GH-B R4870 1GB PCIE 76500ft.
Erről valami véleményt,légyszi. -
-
ProEvoFan
nagyúr
valaki használja ezt a HD4850 hűtésére? írjon pls tapasztalatokat, thx!
[link] -
katt777
félisten
Ha valakit érdekel, mit lehet tenni, hogy ne melegedjen túl egy 4870, ill. forrjon mellette a rendszer, látogasson el 7.00 után Logout-ra. A többi magáért beszél.
-
katt777
félisten
válasz
Cholard
üzenetére
Ezt hogy is teszed bele a P4P800-ba?
Hogy is gondolod, hogy a konfigod elég lenne hozzá?
Messze nem. Vagy gépet is cserélsz?
ASUS fan vagy, vegyél ASUS-t, az ráadásul az EPU-val tökéletesen kezeli a VGA-t teljesítmény és energia-takarékosság szempontjából is, ha újabb ASUS lapot veszel hozzá. -
borisz_B
tag
Érdeklődnék, hogy valaki tud nekem olyan helyet mondani, ahol Display Portos ATI (HD4850 vagy HD4870) VGA-t tudnék vásárolni?
-
kavicssli
addikt
válasz
vagamo
üzenetére
Szia! Nekem lassan 1 hónapja ilyen kártyám van!Nagyon megvagyok elégedve!
Nagyon halk és jól hűti a GPU-t! Szerintem nagyon jó választás ennyi pénzért! Tuning sajnos nem volt mert a procim (2.9Ghz) Nem hajta ki teljesen így feleslegesnek tartom a tuningot!Mondjuk én meglepődtem hogy milyen kicsike dobozba érkezett!
-
Dusee
őstag
Üdv!
Megéri a Toxic 4870 a simához képest?
+13k a Toxic (Hammonnál)!
Köszi, puszi!

-
vagamo
őstag
Erről valakinek, valamilyen tapasztalata van?
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 4850 - Dual Slot - 512 MB GDDR3 - PCI-Express 2.0
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Ha minden jól megy, csütörtökön belépek a 4850 birtokosok népes táborába. Hmm korábban már pirosra olvastam a szemem a fórumon, és ennek ellenére nem tudtam eldönteni, hogy melyik kari legyen. Kettő közül választhatok: Asus glaciator hűtővel vagy Gigabyte Zalmannal. Mivel ellentmondásos véleményeket olvastam eddig mindkettőről, valaki (akinek van) megírná a véleményét róluk? Én főleg az Asus felé hajlok, 1 ezressel lenne több... leginkább a hangja érdekelne... Előre is köszönöm a véleményeket! -
HarryPotter
őstag
válasz
Randall1017
üzenetére
AC Accelero S1Rev2?
-
katt777
félisten
válasz
zolee.szabo
üzenetére
Ja, hát te nem tudod állítani.
Ha minden alapon megy, akkor vagy a rendszerben van hiba (esetleg driver-maradványok), vagy a VGA-val lesz a gond (kisebb eséllyel RAM). -
Aryan
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Annyi kérdésem lenne,lehet hogy nagy hülye kérdés amit beállitok az ATT-ben hogy tudom lementeni egy fileba és"reg" kiterjesztésre (ami automatikusan beírodik a registrybe), ahogy neked is fent van a honlapodon, a másik kérdés a ramomat ATT-ben nem tudom lejebb venni 350mhz-nél valamiért, van ennek is valami titka?
-
cimbi186
aktív tag
válasz
zolee.szabo
üzenetére
Csa!
Ha ezt elmagyaráznád nekem akkor biztos kipróbálnám,biztos jól írtál mindent?lekötötte ?nem rá? illetve mit nevezel a lapon PCIE tápcsatinak?
:"Elvittem a sráchoz, akitől vettem az alkatrészeket, lekötötte az általam feleslegesen csatlakoztatott PCIE tápot az alaplapról"
(hátha nekem se dobálná fel a vpu recovert) -
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Épp nemrég mondták, hogy a dual slot-os Saph. HD4850-ek ilyen órajelekkel jönnek ki. Le lehet venni ezt és a feszt is, de ez a 4870-nél idióta villódzást eredményez, mert az enh. pp. miatt föl-le ugrál az órajel, és mindig váltja a képet. Használj inkább ATT-t.
fdisk: És még 0.783-on sincs vele semmi gond!
Randall1017: Igen, 4870 hűtésre Auras Fridge. Én még nem láttam jobbat.
-
zolee.szabo
csendes tag
válasz
katt777
üzenetére
Igen, van, de nem gondoltam hogy ez gond. Most játék közben sima hálózatról megy, így már nem dobott ki egyszer sem, de amikor kikapcsoltam a játékot, azért ott várt egy kedves kis VPU recover ablakocska. Így már nem zavaró, de jó lenne tudni, min kellene változtatni. Sem a cpu, sem a vga nincs húzva, minden gyári alapon megy, nem is melegszik túl.
Hogyan kellene beállítani az UPS-t. Összekötöttem a géppel a hozzá adott kábellel, a programját is feltettem, de nem volt semmi reakció. -
Jhonny06
veterán
3 év garanciás Gigabyte HD 4850 Multi-Core 1GB eladó pofátlanul jó áron, bátran írjatok. Tudom, ez nem a legmegfelelőbb hely, de ezt most muszáj volt.

-
LamaCube
addikt
CCC-ben ,ha manuálisra állítom a ventit,akkor utána a pipa kivételével visszaáll automatikus venti szabályozásra vagy nem?
Köszi a választ előre! -
Ferdzsoo
addikt
Nah. 3dmark vantage teszt: 7225.
E6400 @3GHZ + 4870 minden alapon.
Akkor ez rendben van nem?
-
O_L_I
őstag
válasz
Gr3GoRi
üzenetére
Nos én azt a verziót választottam ami a fan mate-t (ezentúl csak fm) csonkolja.
A vf900 kábele mielött csatlakozik a karihoz még belemegy egy átalakítóba, én ott húztam szét. fogtam az fm-et és azt a csatlakozót amibe egyébként dugni kellene a hűtőt (nem azt amit az alaplapra dugsz) egyszerűen levágtam. Na most ha van kéznél valami régi kártya amin esetleg van is 3 pólusú fogalat akkor azt rá lehet applikálni a kábel végére és az volna az igazán elegáns megoldás, de mivel ilyenem nekem nem volt, így aztán egész egyszerűen csak olyan rövid végeket krimpeltem le a kábel végekből amiket egy kis megcsavarás után pont patentül be lehetett dugni a vf900 csatlakozójába. Ez egy elegáns szigetelő szalaggal rögzítettem és presztó
Iszonyat gány megoldás de egyrészt működik, másrészt adott esetben 2 perc alatt szétszedhető és nem veszítette el a gariját a kártya.Az overdrive nekem se műkszik, Rivatuner a tuti (legalábbis nekem)
A GPU 700-715 ami valsz megy a mem pedig 1250-1300.Egyébként borzasztó csalódás számomra hogy ilyet kellett csinálni...
Senkinek nem ajánlom ezt a kártyát, ráadásul tuningban sem az a hűde bajnok hogy kárpótoljon a hűtés miatt. -
Dohren
tag
megjott a kicsike: HIS 4850 IceQ4 1GB
semmi hangja idle-ben es terheles alatt sem. hofokok: idle - 40 C, jatek alatt max. 58 C (1100 fordulat), de igazabol nem lett meg meghajtva, csak cs:s nyomtam vele.
az uj atitray nem tud kirakni csak fps-t, igy riva tunert tettem fel. ez kitette a a hofokot es a vga huto fordulatszamat.
[bekoltozes elott]
[bekoltozes utan]45k netto nagyker volt, de megerte, foleg ilyen hutovel.
-
lsc
nagyúr
válasz
LamaCube
üzenetére
Én így szoktam, még nem volt gondom .
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Szokásos láma kérdésem,hogy le lehet törölni csak CCC-t és az újabbat felrakni amin a ventit is lehet állítani?Vagy csak úgy ,hogy felrakom a 8.11-es driverrel együtt.A 8.10 jobb volna csak nem találom sehol és a 8.06 gyárilag adott driver van fent.A múltkor vmit nagyon elszúrtam amikor letöröltem 8.10 és a 8.11-est akartam felrakni,de nem klaffolt azt reinstall lett a vége,de 8.10-es jó volt ,de már nem merem elkezdeni
A ccc meg újabb és az jó lenne.Nem tuningolok semmit meg nem állítgatok,max a ventit .Tudom att-el lehet de mivel fent van a ccc így nehogy galibát okozzon.ÁÁÁ annyira bizonytalan vagyok...vagy mégsem nem is tudom hm... 
A legújabb játék cod4 amivel játszom.Vagy arra jó ami most fent van?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
okay
aktív tag
Hello!
Az adataimnál lévö konfig kihajt egy 4870-et?Már az van a gépemben.Természetesen Crysis Warhead a proba játék
,1024x full advanced beállitás és képes tartosan 12-15fps között is mozogni.Egyébként 1280x lenne amin max játszanék minden advanceddel.Huznom kellene a procin vagy mihez nyuljak?
Elöre is köszi! -
Randall1017
tag
Ez szerintetek hűvösen tudna tartani egy 4870-et 2db 120mm-es ventivel / vagy inkább egy Thermalright T-Rad2 2db 92mm-es ventivel?
-
HSM
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Ref kártyán ezt próbáltam:
A GPU feszt levettem picit, kb 1V körülre, itt még stabil volt, 160Mhz-en, a memória viszont 500 alatt azonnal teleszemetelte a monitort. Amiért nem bántottam, hogy nálam kb. 4-5W-ot lehetett így nyerni. Szóval itt szerintem valami más turpisság is lehet (Talán Sapphire sufnituning?)....
(Vagy ennyit számítanai a két kikapcsolt shadertömb???) Esetleg driver-optimalizáció? Mindenesetre majd még tesztelek egy energiafogyasztást a GW GS 4850-emmel.... (Csak találjak valami progit, amivel 8.10 alatt lehet feszt/clock-ot állítani....
) -
Oliverda
félisten
A mai 4830 teszben volt:
"A HD 4830 ebből a szempontból kitűnően vizsgázott, a meghajtóprogram 2D-ben 160/250 MHz-re veszi vissza az órajeleket..."
Kérdem én, ha ezeket (vagy még kicsit magasabb) az órajeleket beállítom a 4850-nek BIOS editorral akkor azt szeretni fogja? Gondolom ezekhez a GPU feszt is nyugodtan le lehet venni ott.
-
lsc
nagyúr
válasz
Randall1017
üzenetére
A legújabb catalystben lehet állítani a venti sebességét, 40 % körül már jól hűt /itteniek alapján/, és ott még aránylag csendes .
-
Randall1017
tag
Sziasztok!!
Kellene valami jó kis hűtő egy HD4870-es videokártyára, de tényleg valami jó, ami hűvösen tartja... Tudnátok ajánlani valami hatásosat?(nem gond ha nincs rajta gyárilag venti,de lehessen rá szerelni! / ha van rajta gyárilag akkor ne legyen olyan mint egy repülőgép
)Előre is köszi!

-
-
O_L_I
őstag
A sapphire 4850 toxic nagyon jó, csak éppen fix (max) fordulaton megy rajta a VF900, és úgy bizony hangos. Én barkácsoltam rá egy FAN Mate-t és levettem minimum (~1400) fordulatra, így hangtalan lett cserébe most sem megy 70C fölé hosszas játék közben sem tuningolva. Igazándiból nem is értem hogy miért nem fél fordulatra lőtték be eleve a hűtést...
-
Ult!ma
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az én lapomhoz fele ekkorát adtak.
nem ezzel a monitorral akarom leélni az életem. 

)
És a rendszer is gyorsabb lesz!

Bárcsak nekem lenne ilyen gépem...