- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
tomargus
csendes tag
Sziasztok. Egyszer régebben már kértem tanácsot ezzel kapcsolatban, akkor és azóta sem sikerült maradéktalanul megoldanom a problémát.
A főbb alkatrészek, elöljáróban:
GIGABYTE GA-MA790FX-DS5
AMD Phenom 9850 X4 AM2+ BOX Black Edition
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KITSAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE
FSP SAGA 450W
Xp sp2 és később sp3
Akkor kettős probléma jelentkezett, melyből az egyiket kiküszöböltem. A gép rendszeresen ujraindult. No most, azóta elköltöztettem a gépet, ám egy probléma a vásárlás óta a mai napig fennáll. Nevezetesen, hogy megáll a grafikus kártya. Leáll a ventillátora, kivillan négy kis piros led a tetején, egy percig így marad, majd ujraindul az egész. Nem mondhatom, hogy csak igényes játéknál, de tény hogy akkor gyakrabban. De állt már le szimpla asztalon is. A probléma nem azonnal jelentkezik, kis igényű alkalmazásoknál több óra futás kell hozzá, de pl egy GTA IV re (eredeti) szinte perceken belül meghal(nem túlkonfigurált grafikával)
Ami problémák már nem jöhetnek szóba:
-driverek (8.9 től 8.12 bétáig midennt kiprobáltam, nem számit)
-rendszer (tegnap újraraktam, ugyanúgy rossz
-áramforrás(lakást váltottam, midnen fogyasztó kifogástalanul üzemel, de a VGA leáll)
-"táp" (a tápom fentebb látható, nem hiszem hogy nem volna elég)
-szoftveres probléma (nem lehetséges, azóta már teljesen új winchesteren, új gépen is ugyanezt a hibát produkálta
-vírus (nem lehetséges, szűz winchesterre telepitve is ugyanúgy rossz)
-inkompatibilis alkatrész (melyik volna az?)
-túlhúzás (sosem változtattam meg az órajelet)
-melegedés (eleinte erre gondoltam, de everest hiába mutat már 45-48 fokot minden diódára,ugyanúgy leáll, bár megjegyzem a régi, nem fan vezérlős driverrel gyárilag 80 fok volt, ugyanúgy leállt akkor is mint most)Ezek jutottak így hirtelen eszembe, de csináltam sok egyebet is negyedév alatt (kábel cserék, másik kimentbe dugás, más monitor, más gép, más alaplap, más minden....)
Egy szó mint száz, azt a következtetést vontam le, hogy a videókártya gyári hibás, vagy valamilyen nem általam okozott hiányossága van.
Garanciális lévén visszaküldetem az egész gépet, remélem megértően és hatékonyan fogják orvosolni a hibát,vagy kicserélni a VGA -t.
De hogy ezt elkerüljem, gondoltam ma még felteszem ide is a témát.Van valakinek olyan ötlete, amit itt nem soroltam fel? -
_Toka_
senior tag
válasz
bigskull #36794 üzenetére
Én ezt a mondatot magaménak érzem.
Erről nem én tehetek...Pedig végigkövethetnéd, amit írtam ... .: Kristian :.-hoz érkeznél ... space-k nélkül ... én neked sztem még az életben nem reagáltam ... hidd el, ennyire aljas soha nem leszek, hogy ne a képedbe alázzalak!
Valamit félreértesz!
ezek után neked bejelentem hogy kb 2 órát offline leszek. De jövök.
Ne vedd biztosra, hogy megvárlak... Nem is tom, miért tenném...katt777: Tedd már meg, ha erre jársz, hogy megírod, szted kiről is beszéltem! Köszönöm! És én kérek elnézést!
(#36797) Aryan: Igen, lehet! -
O$zkł
aktív tag
mért van az hgy 2d-ben nem 2d-s orajeleken megy a karim?
néhanéha visszavált de eléggé ingadozik és csak egy interenetböngésző megy -
_Toka_
senior tag
válasz
bigskull #36792 üzenetére
Lécci, tedd meg, hogy a nick-em mögötti zárójelben lévő #-es számra kattintgatva ( tod, úgy loop-olva ) visszalépkedsz egy bizonyos addikt-ig. Én a te dolgaidra nem is reagáltam... Foggggalmam nincs, miről is beszélsz...
Komolyan, kérlek!Úgy látom, téged katt777 kevert a dologba ... nem tom, mi közünk is van egymáshoz... Olvass!
Mert ctrlc-ctrlv közben nálad nem fogok röhögni...
Pedig ebből úgy tűnik, mintha lenne fogalmad arról, kiről beszélek... -
bigskull
tag
válasz
_Toka_ #36786 üzenetére
Nem Sz@rtam le de bocs hogy nem meresztem a s3gg3m a gép előtt hanem élem az életem. Amugy meg pont marhára nem azzal foglalkozol amit írok, a ventilátor csak egy jelenség. A gondom hogy a kártya nem ad jelet. Azért írtam a ventilátort hátha a tünetek utalnak valamire.
A nicket meg hagyjuk sztem' kedves "senior". Mert ctrlc-ctrlv közben nálad nem fogok röhögni...
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #36787 üzenetére
Az durva lenne ... az ilyen eset durván garis probléma...
(#36788) Aryan: Az, hogy 2 eres a kábel csak annyit jelent, hogy a VGA nem értesülhet arról, hogy tényleg mennyit is megy a venti. De ettől vezérelni még tudja. Legfeljebb ellenőrizni nem tudja, hogy az általa kívánt értéken megy-e a venti.
-
Aryan
senior tag
Nekem annyi kérdésem lenne,hogy a Gigabyte 4850-es 512Mb-os ([R485ZL-512H]) mennyire halk, mert ahogy látom csak két eres a kábele, tehát nem szábályzott a ventije (vagy lehet szabályozni pl. ATT-vel?).
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #36785 üzenetére
Klassz!
Olvasd el előlről az egészet. De inkább összefoglalom ... alapprob.:Indulásra hallhatóan felpörög a venti, majd leáll. Reset, majd újra felpörög, de már nem áll le...
Olvasatomban ez utóbbi nem azt jelenti, hogy ugyanolyan sebességgel megy tovább, csak annyit, hogy nem áll le... Mondom ezt erre: "Még ha meleg a kari, akkor sem "marad úgy" (bigskull-nál jelentkezett ez a hiba), ahogy felpörög, mert ahhoz forrnia kéne, mindenképpen visszavesz, ugyanis alapból 80-100%-ra állítják be ezeken a VGA-kon a spinupot."
Nos, az érdekelt már rég kilépett - egész pontosan sz@rta le mindazt, amit reagáltam a dolgaira -, ebben a témában lépek én is. Agyő, kedves addikt, akinek tréfás bemásolni a nick-ét... -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #36783 üzenetére
Arra reagáltam, hogy "úgy marad" a venti. Még ha meleg a kari, akkor sem "marad úgy" (bigskull-nál jelentkezett ez a hiba), ahogy felpörög, mert ahhoz forrnia kéne, mindenképpen visszavesz, ugyanis alapból 80-100%-ra állítják be ezeken a VGA-kon a spinupot. Az ostobaságot nem neked írtam, hanem ált. arra, hogy az volna levenni a boot spinup-ot. Ha valaki leveszi, sértődjön meg.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #36780 üzenetére
Ezt most nekem miért? Főleg az ostobaság részét
Én biztosan nem beszéltem "levételről", vagy mittomén miről...
Nem beszélve arról, hogy én tisztában vagyok vele, miért pörög fel induláskor ... viszont a kérdező korábban azt írta, hogy a kezdeti felpörgés után leáll. De ezt igazából válasz előtt elolvashatnád Te is...Sztem úgy jó, ahogy van, valszeg terhelésre fel fog menni a venti fordulatszáma...
-
N-vidi-A
őstag
Lecsereltem egy accelero s1 rev2-re a gigabyte 4850-emen a hutest, es azt szeretnem kerdezni, h ez nem jar garanciavesztessel?!
megvan a gyari hutes is, csak a hovezetolapkakat vettem le az eredeti hutorol!
-
proof88
addikt
válasz
.:Kristian:. #36750 üzenetére
Magától nem kezd el pörögni később, ha vársz? Nyugodtan várhatsz, nem hinném, hogy 2D-ben egyből leégne. Legalábbis, az x1950pro-nál is, mikor kikapcsoltam a ventit, lassan emelkedett a hőmérséklete 2D-ben. 3D-ben szokott ugrásszerűen változni.
katt777: no az szép.
-
katt777
félisten
És hogy mennyivel 1szerűbb ez ATT-szal vagy RT-rel!
_Toka_: Azért pörög föl indításkor, mert ez külön van beállítva a biosban, hiába veszi amúgy 1%-ra a ventit, ezt is le kéne venni. Viszont ostobaság lenne, nem véletlenül találták ki (porkifújás és hűtés a max boot-terhelés idejére).
-
katt777
félisten
válasz
bigskull #36776 üzenetére
Nekem a 3870-em és a 4870-em is 2D-ben halt meg. Az előbbi teljesen, az utóbbi meg éppen csak nem használható PCI-E2.0 és 16X csatoló esetén. Azaz pont b.szhatom. Már a 3. hete. Ha nem nézném, hogy a kiskereskedő mennyire korrekt, és hogy őt is szívatja a nagyker, már az FVF-nél verném az ajtót.
Max pár havonta mindig új VGA-d lesz. Vegyél +1-et, és amíg az egyik szervizben van, használod a gépet a másikkal, ha meg épp jó mind2, CF-ben.Már ha olyan a lap.
Nézd meg a fogy. véd. szabályokat, nem húzhatják annyi ideig a javítást, én is nézek utána, nem változott-e az elmúlt fél évben, mert csodálatos módon tavasz óta nem jártam az FVF-nél. -
_Toka_
senior tag
válasz
.:Kristian:. #36777 üzenetére
Igazából nincs nagy gond... Ha később felpörög, minden rendben, ha nem, és megsül, nyilván van gar...
Bár, valszeg az újraindulás után már azért megy a venti, mert az első indulással annyira már felmelegedett, hogy menjen... -
bigskull
tag
válasz
katt777 #36774 üzenetére
Értem.
Valóban tapasztaltam vásárlás után hogy boot közben felpörög majd szépen elcsendesedik és kb 900 as fordulat jellemzi windows alatt.
Most azonban (sztem') felveszi a maximális fordulatot és azon pörög ugy hogy a monitor mindeközben semmilyen jelet nem kap.
De akkor összecsomagolom és megy a boltba.
Előre látom a két ünnep közt nem lesz játék
Sejtem hogy a táp sem a legtökéletesebb darab. De ne windóz alatt (2dben) akarjon meghalni hanem mondjuk fél napnyi játék után... Remélem érted a logikám.
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36740 üzenetére
1.5.0.7-es patch-csel, DX10.1-es grafikával 1680-ban mindent (élsimítást 4X-re) maxra téve vitte a 4870, ami elég komoly fejlődés ahhoz képest, hogy még az 1.5.0.5-ös verzióban is 3-4FPS-t produkált, ha rátettem az élsimítást 8X-ra, de még 2X-essel is 11-12FPS volt, ami pontosan megfelelt a 3870-em teljesítményének 8XAA-gel.
-
bigskull
tag
Sziasztok!
Egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy Sapphire HD4870 nek. Ami történetesen tegnap egyik pillanatról a másikra (Total Commanderben másolgattam) Készenlétre rakta a monitorom, és feltehetőleg a ventilátor a vga-n 100% os fordulaton kezdett süvíteni.
Leállítottam a gépet áramtalanítottam majd újra próbáltam de már induláskor is a sötét képernyő fogadott üvöltő ventilátorhanggal. Visszaraktam egy kis vga-t a gép azonnal ment. azóta nem próbáltam.
Mivel állok szemben, mit csináljak?
Előre is köszönöm
-
ProEvoFan
nagyúr
a Gianward HD4850 dual slotos vgan ugyan olyan a hűtő mint a Golden Simple verzión
valaki
-
lsc
nagyúr
válasz
redingitell #36766 üzenetére
Hát, papíron lead 24 A-t a 12 V-os ágon, ennek ellenére én egy márkásabb táppal kipróbálnám, mondjuk egy FSP, Corsair megtenné . Amennyiben visszaviszed akkor remélhetőleg kiderül, én a tápra gyanakszom .
-
_Toka_
senior tag
válasz
redingitell #36763 üzenetére
Ne hülyéskedj! Kérdezgetni és válaszolgatni járunk ide ... Ha segítünk is vele, annál jobb!
Remélem, hamarosan megoldást találsz a problémádra. Az minden esetre jó ötlet, hogy beviszed egy boltba úgy az egészet, ahogy van, ahogy hibázik. -
lsc
nagyúr
válasz
redingitell #36761 üzenetére
Milyen márkájú az az 550 W-os ?
-
redingitell
senior tag
Köszi az infót, még fórumozásban is kezdő vagyok. Azt hiszem visszaviszem a boltba az egészet, és kezdjenek vele valamit ott. Köszi mégegyszer, hogy egyáltalán foglalkoztatok a kérdéssel
-
_Toka_
senior tag
válasz
redingitell #36761 üzenetére
Sorry! Tehát az adatlapodon a Cuccok rovat hivatott arra, hogy a konfigod elemeit felsorold. Így egyszerűbb reagálni egy-egy kérdésedre.
A válaszodból pedig arra következtetek, hogy nem húzod/tuningolod a konfigod. Ezek alapján viszont valóban elégnek kellene lennie a tápnak.A táp akkor kapcsol le, ha az általa leadandó teljesítménynél többet "akarnak lerántani" róla. Ez az ő védelme. Ebből kiindulva arra tudnék következtetni, hogy vagy többet "szeretnének róla lerántani", mint ő le tud adni - tehát a vasadban van a hiba ... amennyiben csak a VGA új, hát abban -, vagy a táp a hibás.
-
redingitell
senior tag
Nem tudom mire gondolsz. Annyira nem vágom ezeket a dolgokat. Ami fogyaszthat még, az egy 5.1-es füles, winyo, és más nem. De ezek voltak akkor is, amikor a 400-as táppal müködött a gép. Ja, azt elfelejtettem írni, hogy procit is cseréltek. AMD 4200+ helyett egy 6000+-ost raktak be, ( 2 magos) 4 giga memória van még, és más semmi.
-
_Toka_
senior tag
válasz
redingitell #36759 üzenetére
Te is frankón kitöltötted a cuccosokat ... sz'al nem húzod véletlenül kb. a végletekig a konfigod egyéb részeit? Mert a fogyasztásra ez sincs jótékony hatással... Ráadásul az említett pont az, ahonnan már a driver veszi át az irányítást, tehát a VGA normál módon jár a saját jól meghatározott fogyasztásával, értékeivel.
-
redingitell
senior tag
A kikapcsolás után ha simán akarom elindítani, (nem csökkentett módban) akkor is ugyanazt csinálja: tehát amikor a windos képernyő betöltött és az jönne hogy üdvözöljük, akkor kapcsol ki.
-
shifty7
csendes tag
Hello!
Most szeretnék vásárolni egy sapphire radeon hd4850-et 1gb memóriával, de azt olvastam h pci-express 2.0-s csatija van. Az alaplapom jó másfél éves és nincs rajta ilyen csatoló csak sima pci-e. Plz vki mondja meg h kompatibilis-e vele a kártya? -
_Toka_
senior tag
válasz
redingitell #36753 üzenetére
Amiatt nem kapcsol le a gép.
-
redingitell
senior tag
A karival együtt új tápot is vettem 550-est, mert a régi 400-as volt. Az nem lehet, hogy olyan felbontásban akar indulni amit nem tud a monitorom? Max 1280x1024-et tud.
-
_Toka_
senior tag
válasz
redingitell #36748 üzenetére
A gép lekapcsolása tipikusan az a probléma, ami akkor áll fent, amikor a táp lekapcsol.
Tudom, értem, hogy ehhez vajon mi köze a friss telepítésnek, mikor megy szépen ... de ez a hiba akkor is tipikusan az a hiba...(#36750) .: Kristian :. : Ezek szerint nem ugyanolyan a kártyánk, nekem Sapphire ref. van.
Ölég eccerű bemásolni a nick-ed...Kicsit csalni kell!
-
éN79
addikt
válasz
.:Kristian:. #36747 üzenetére
Ezt nálam is csinálja, mondjuk direkt, lévén jómagam 1%-os venti profilt állítottam be sima böngészésre, így gyakorlatilag tényleg lekapcsolja ventit, 3D alá meg két kattintás és megy a normális profil. (XML szerkesztgetés)
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
.:Kristian:. #36747 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "le is áll"? Egyszerűen azt, hogy GPU-Z azt írja, hogy 0%-on megy, vagy nézted, hogy 3D alatt nem emelkedik a venti fordulata?
Mert a ref. kártyák - saját tapasztalataim szerint - úgy működnek, hogy 2D-ben jellemzően nem nagyon hűt a venti, tehát hagyja elég magas hőfokon járni a kártyát, aztán 3D-ben is igyekszik ekörül tartani a hőjét.
Ha minden igaz, ugyanolyan kártyánk van. Nálam bekapcsoláskor egy kb. 1mp-es hangos ventifelpörgés után olyan csend van, hogy 3D-ben is sokkal halkabb, mint bekapcsoláskor. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a problémám a következő:
2 napja vettem egy Gygabyte HD-4850-es vga-t. Az üzletben cserélték driver fel, stb. Otthon, kb 1,5 óra mulva, a Windos betöltésekor kikapcsolt a gépem. Elindítottam csökkentett dódban, drivert levettem, majd újra telepítettem, újabb restart, és gyönyörűen működött minden. Próba képp 2x újraindítottam a rendszert, tökéletesen működött. Ma reggel ismét nem indult el, az előzőekben leírtakat végig csináltam és most jó. Még nem volt ATI kártyám, ez az első. Elképzelhető, hogy a catalist-ban valami rosszul van beállítva? pL amikor a drivert felteszem, a restart után automatikusan beállítja a képfelbontást. Lécci segítsetek, kínomban tegnap újra raktam a windost is, és ugyanez a hiba -
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Nemrég lettem HD4850 tulaj és a kártyám néha csinál olyat, hogy bekapcsolás után felpörög a venti, de le is áll. Egy restart megoldja a problémát, de mi van akkor ha nem én ülök a géphez hanem valaki a családból és megint előjön ez a hülyesége.
Találkozott már valaki ilyennel? -
Attix82
addikt
Kerdes: Gainward 4850 GS 700/2200 alap, alapon a jatekok hibatlanok.....felhuzom 750/2300-ra szorosfankot hajtva, beepitett VGA est hibatlan. Jatekok: eleg surun elmegy akep majd vissza, gyartonak hibauzenetet akar kuldeni, van amikor eltunik a kep keken kiirja Video problema es resetel a gep. Alapon semmi baj. Kulon huzoprogit hasznaljak?
-
syC
addikt
-
proof88
addikt
A gamer gép ajánlóban is VX450-et raktak a 4870 mellé, tehát elég hozzá!
katt777: hát az már nem szép dolog. Mondjuk mindegy, így is úgy is felrakom a Vistát is XP mellé, hadd szokjam meg kezdő szinten. Mondjuk akármilyen bugos is volt a STALKER, régóta hiányoltam már ilyen fílingű fps-t. Clear Sky-t is csak téli szünetben próbálnám ki.
-
syC
addikt
válasz
medvezsolt #36730 üzenetére
Ugye eredeti a GTA 4-ed?
-
gabyka
aktív tag
válasz
corlagon #36729 üzenetére
Mint írtam egy próba-tápcsere nélkül nehéz megmondani a tuttit. A gari ügymenetét írtam feljebb, ez kisker-nagyker vonalon így megy. Próbálj kölcsön-táppal tesztelni.
A mai konfigok javarészt a 12V-os ágat veszik igénybe, viszont a tápok inkább az 3,3V vagy az 5V-os ágak fogyasztása alapján szabályoznak stabil feszt. Szóval ha leterheled a 12V-os ágat és az 5V-ost nem akkor elképzelhető a 12V-os ág(ak) teljesítménycsökkenése. A "mérés" és a fogyasztás más kategória. Egy konnektorba dugható "fogyasztásmérő" nem nevezhető alapnak, legfeljebb, ha ugyanazzal a konfiggal és ugyanazzal a fogyimérővel rendelkeztek.
Egy szónak is száz a vége szvsz egy nagyobb táppal tesztelj mielőtt a boltban reklamálsz és perre viszed a dolgot. -
Eagl3
veterán
válasz
medvezsolt #36730 üzenetére
Várj egy patch-re és a 8.12-es driverre.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok! Van egy kis problémám, ez most GTA 4 specifikus!. Ati 4870re gyanakszom.
Mostmár pár napja megvan a gém és már kezd kialakulni bennem a dolog. a Játék Fagy. Elöször elmegy a képernyő feketeség , majd csikozott kép és fekete és ismét csikozott. a skypon nem szünik meg az adás vétel, Win bippet hallok. és miután ujra indultam Aktiv desktop visszaállitása téma jelentkezik.
Nem tudnátok segiteni? már minden látezö progt, frissitést kiprobáltam..vagy mégse?Pliz help, irtam már a GTA 4 topicba is,de radeon 4870 lévén ide is irok!
-
corlagon
senior tag
válasz
gabyka #36725 üzenetére
A gond az h mar bootnal is 5-bol 4x kek halal/fagyas ugy hogy alapon jar a proci es 1 vinyo van rajta ossz vissz. Most neztem, egy csoka E8400/3.0, ASUS P5E3 Deluxe, 1 dvd+1hdd, 4870-vel 334W maxot mert full load alatt, azert nehezen hiszem h bootnal 2d-ben ezt megutne a rendszerem. Amugy a 450VX 12V-n 33A/396W-t tud leadni.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Motion_Blur #36727 üzenetére
Van erre egy másik honlap másik fórumán egy másik topic
Sz'al nem mindegy milyen táp...a 12V-os ágak összegződésével kapcsolatos a dolog amihez nem értek annyira, na, (Didyman! Gyere Te tápos!) ezért szoktam egy paraszthajszállal de inkább nagyobb tápot ajánlani, mert így nincs kihegyezve a gép és a fogyasztása (akár a jövőbeli fogyit is figyelembe véve), körüli herczehurcza.Szerk.: a vinyók és az optikák fogyasztása manapság már nem annyira mérvadóak, mintahogy a ventik lehúzása is másodlagos megtakarítást vonnak maguk után a Fő Fogyasztók zabálásához képest.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
gabyka #36725 üzenetére
Persze, hogy nem lehet 100%-ra írni
De.. nekem ezt a konfigot vitte gyönyörűen egy 550W-os Chieftec:
- Q9550@3800MHz 1.48v (100W fölötti fogyi...)
- 3 merevlemez + 2 optikai + hangkártya
- GF 280 GTX agyonhúzva+ rakás venti, egyéb szir-szarok, stb...
Ebből gondolom, hogy egy ilyen minőségű táp, mint a Corsair VX 450, nem lehet oka a kékhaláloknak.
-
gabyka
aktív tag
válasz
Motion_Blur #36722 üzenetére
Nagyuram!
Biztos? Egy (nagyobbra) tápcsere után könnyebb volna véleményt nyilvánítani...
Ugyan nem cikkeztem róla sehol, de a 450-es tápok nem biztos, hogy szolgáltatnak elég energiát a 4870-es karikhoz. Főleg ha 'előre' gondolkodunk. Ugye a proci-tuning is kér némi pluszt...Garinál (tapasztalat) a boltban létező legnagyobb tápot és 3dm06-ot betolják oszt ha megy akkor no gari-probléma... -
corlagon
senior tag
válasz
Motion_Blur #36722 üzenetére
Sanszos h az lesz, mert nagyon furcsa hibakat ad...
-
proof88
addikt
-
corlagon
senior tag
Nah en is ma uzemeltem be egy ugyanilyen kartyat, Club3D 4870 OC, hasonlo problemak: win bootnal kek halal vagy fekete kepernyo, ha felall a rendszer 3d-ben par percet bir aztan fagy. A tap Corsair VX-450, Seasonic belso ha jol tudom, lehet h ez is keves?
Nagyon bejott amugy a tap (eddig), van olyan magasabb teljesitmenyu ami hasonloan halk? Llegalabb alacsony terhelesnel, jateknal nem zavar. -
gabyka
aktív tag
Ha a bux(a) engedi (ez most akárhogyis érthető
) egy hx520-as modular a corsair műhelyéből, vagy egy 550-es vx. Garantáltan csendes és a modular esetében csak a szükséges kábelmennyiség van a gépházban. Egyébb esetben kérdezze gyógysz...vagyis a márkakeres...vagyis a kedvenc bolthálózatát...szóval, ha rám hallgatsz, azt csinálsz...amit a költségvetésed enged.
Nekem egy 620-asom van, quad tuning plusz 4870 tuning mellett is elég volt, a venti nemigen pörgött fel. A jövőben sem tervezem lecserélni... -
Rica
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek az egységes választ
Levettem a ház 25 centis ventijét meg a DVD írót. Semmi különbség. Nyilván nem ezek a nagy fogyasztók.
Egy BluestormII 500 W-ra gondoltam. Vagy vegyek még nagyobbat a jövőre sgondolva? -
gabyka
aktív tag
-
Rica
senior tag
Igen. Saját kezűleg téptem szét a fóliákat. Gondolod, hogy alapon sem elég egy FSP 400 PNF? Nem lehet, hogy az analóg monitorom túl öreg a maga 4 évével? Vagy a 32 bites XP?
Eagl3: Szerintem sem. Van rajta egy 250 gigás vinyó, egy dvd író és a gép nagy ventije. Meg próbálom ez utóbbit levenni.
Maga a VGA elég brutál, két 75 Wattos csatit kér. -
pokadv
csendes tag
Tegnap frissítettem az Ati drivert 8.11-re (eddig 8.7-es volt). Azt vettem észre hogy a windows használata közben nagyon sokszor beugrik 3d módba a videókártya. Filmnézés és a uTorrent program futásakor például (persze csak ha kint vannak a képernyőn) a gpu core felmegy 625 MHz-re a memória meg 990MHz-re. Több drivert is kipróbáltam de a 8.7 utániaknál mind ezt csinálja. Mitől lehet ez? Nem lehet valahogy visszakényszeríteni 2D-be? Az ATT-ben nem találtam ilyen opciót igaz nem is értek hozzá annyira.
-
Rica
senior tag
Segítséget kérek szépen! Megérkezett ma a Club 3D 4870 OC. Nem műxik
A képernyő sötét marad, nem érzékel semmilyen jelet. A rendszert restettel és hideg kikapccsal sem lehet lelőni. Beteszek egy 7300 GT-ét, minden tökéletes. egyelőre semmilyen driver nincs fenn az újra szűz vinyón. kevés lenne a tápom alapon is ? Ötletem sincs. -
katt777
félisten
Elvileg engedi, asszim. CF módban, de kérdés, hogy csinálja meg a gyakorlatban, amikor a szim. CF-rel sem boldogul az esetek többségében. Az biztos, hogy egy 3850/3870CF-ben a 3870 önmagában lassabb, mint külön lenne.
Dehogy nincs, csak megfelelően magas felbontás és összetettség kell (minden maxon, felbontás 1680x1050. Úgy már a 3870CF-t is kihajtotta a 6000+-om, csak sajna a játékok többsége nem tudta a 8XAA-t + 16XAF-et + HDR-t + stb-t egyben, hiába ment minden flottul 3DMarkban, no meg hát a CF "támogatás" amúgy is minden, csak nem támogatás. -
katt777
félisten
A CF-ben az erősebb kártya a gyengébb teljesítményén fog muzsikálni, azt aztán tuningolhatod az anyja tökéig.
Az egy másik dolog, hogy a kisebb memória duplájával dolgozik a rendszer, nem pedig a 2 összegével. A 3870-ed azért volt hűvös, mert az ideje nagy részében várt a processzorra és a 3850-re, azaz nem volt mibe belemelegednie (ha csak nem az ujjaival malmozásba, de olyasmije meg nincsen neki).
Ergo adódik a következtetés, hogy az alacsonyabb terhelés kevésbé melegíti a VGA-t, mint az közismert. Márpedig az alacsonyabb órajel alacsonyabb terhelést eredményez, az alacsonyabb fesz. meg még alacsonyabbat, így lehet akár egy 4870 is 40°C körül 2D-ben, minimális hűtéssel. Passzívan meg kicsit magasabb hőmérsékleten, és máris elérted a célt.
3D módban persze majd melegszik, de ha meg nem játszol, vegyél egy passzív 3450-et. -
Nade csak komplett chipeket lehetne elméletileg lekapcsolni ahhoz, hogy hűvösebb legyen a cucc. tehát ha 128-as chipsek vannak rajta, akkor számolgass. Egyébként meg nem hiszem, hogy megoldható, ráadásul rosszul is járnál vele, mert lassan az 512MB is kevés lesz.
És nem is az a lényeg, hogy kevesebb memóriával dolgozik (gyakorlatilag ez tökmindegy), hanem hogy kevesebb memóriachip van rajta, vagy egy részük inaktív.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest