- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
-
Bugyibuci
csendes tag
válasz
mustad1 #35993 üzenetére
A P35-nek pci-e 1-es csatlakozója van ami természetesen 16x-os. A pci-e 2-nek nagyobb az áramellátása a kari fele, tehát elvileg külső tápcsati nélkül is kellene működni benne e karinak. Ez persze nem igaz, mert ua. bele kell dugni a tápcsatit mert különben a win rinyál, hogy kevés neki a fesz. Meg talán az adatátviteli sebessége is gyorsabb mint az 1-nek, de ebbe most nem vagyok egész biztos.
-
Icewind
aktív tag
[link] itt viszont sajna csak sereghajtó hangban..
A displayport új csatlakozó technológia, minőségben kb a HDMI, csak ez főleg monitorokon terjed. A DVI-nél jobb, több adatot tud továbbítani..(példa: egy 24es moncsit DVI-n csak 60hz-n tudsz hajtani, displayporton 75, 85hz...)
Lehet jó a HDMI is, gondolkozom Powercolor 4870 PCS-n, ennek állítólag elég halk a hűtése...(igaz, displayport nincs rajta és kb 8-9ezressel drágább mint a palit...)
-
mustad1
tag
válasz
Foglalt név #35990 üzenetére
köszönöm.
de ha felhúzom a procit akkor sok fps-t nyerek? Azért érdekel, mert a mostani karim kb 12 ezer a 4850 meg 40. és csak pár fps a különbség? -
mustad1
tag
válasz
Foglalt név #35988 üzenetére
köszönöm szépen!
itt ezt írják
"Összegezve a látottakat, az előző generációs videokártyák mellé Athlon X2-t vagy alacsonyabb órajelű Pentium Dual-Core, illetve Core 2 Duo processzort ajánlunk. Az ennél gyorsabb videokártyák (Radeon HD 4800-as széria, GeForce GTX széria) alá már illene betenni egy 2,6–3 GHz körüli Phenomot vagy Core 2 Duót. Ha nem kerül sokba a fejlesztés, akkor nem gond, ha tuningolunk, de valódi VGA-limites beállítások mellett nem vesszük majd hasznát."
hát ebból azt szűröm le, hogy a 2,66 os core 2 duom elég a 4850 nek.
vagy tévedek? -
-
Dusee
őstag
válasz
Icewind #35984 üzenetére
Hi!
Én is egy ilyen Palit 4870-re pályázok, és engem is érdekelne a hangja!
PH!-s review-ban ezt írják: "A referenciahűtést egy saját tervezésű, három hőcsővel ellátott modellel helyettesítették. Az első, nagyobbik ventilátor a grafikus processzor hőmérsékletének megfelelően dinamikusan változtathatja a fordulatszámát, míg a második légkavaró az energiaellátásért felelős áramköröket hűti, a gyártó állítása szerint meglehetősen csendes üzemmódban."
Szvsz nem hangos!
Amúgy mire jó a DisplayPort? -
Icewind
aktív tag
Hali
Egy displayportos HD4870-re pályázom...
Ahogy elnéztem a Palit sonic 512 érné meg a legjobban, de azért számít a hang is.. ahogy olvasgattam egész jókat írtatok róla, meg hogy a hangja is okés.
Ellenben a Gainward golden samplera - ami tudtommal ugyanez, ugyanolyan hűtéssel - inkább azt írtátok hangos..
Akkor most mi az igazság?Nem ugyanaz a két kártya hűtője? (mindkettőn a duplaventis megoldás van)
...és amúgy jobb bármiben a Gainward a márkafeliraton kivül? -
Dusee
őstag
válasz
zsazsa87 #35979 üzenetére
Tényleg nem is néztem, hogy 2 giga ramod van
Akkor minek használsz 64bites Pistát?
Felesleges!
32bites is kezelni fogja a cuccaidat, és nem eszik annyi ramot!
Vagy a másik, hogy veszel még 2 gigát!
Nekem a 64bites Pista most eszik 1,5gb ramot, ugy, hogy nem megy semmi, csak aero, meg msn, és egyéb alap cuccok!
2gigával azért húzós!
Szvsz húzd ujra 32bites Pistára, és NE tedd fel a cdről a drivert, addig elvagy aero nélkül is míg leszeded az új drivert, felpattintod, és öröm é' bódottá'
Ha úgy is foscsi lesz akkor nemtudom! -
csabinka
tag
Karácsonyi elei árak ezek azért mondom hogy 2 hónap múlva akkor mennyi lesz nem kell várnod 2 hónapot figyeld csak meg a 4850-es hirdetéseket eddig 42 43 és felette mozogtak most láttam újat már 39-ért nem a lejárt szavatosságú Tesco tejért van ez
Mind1 én a kari elejét kivárom vagy a Januárt de lehet feladok a gépépítéssel örökre eddig vagy 200K szántam rá de videókáryta még sehol hirdtem is a lapjaimat mihelyst jó ajánlatot kapok adom is el!Motorral váltok ami talán jobban tartja az árát mint a számtech cucc de ez még a jövő kérdése de azért furdal a kiwi hogy milyen lenne a vga na meg a q6700 a thermaltake vizhűtéssel azt is megvettem még augusztusba de még nem használtam
-
zsazsa87
csendes tag
válasz
cimbi186 #35977 üzenetére
Hát eddig bőven el volt a 2 gigával de nem hiszem hogy ez a baj. Most töröltem le az összes drivert catalystot és tettem fel az újat és most ott tartok hogy Crysis el se indul (kiírja hogy a program szabálytalan működése miatt leált) a Grid meg megy kb fép percig jól utána meg belassúl és fekete lesz a kocsi. Nem tudom mit csináljak még. Eddig bánom hogy Atira tettem.
-
Ausztriába szokott átjárni valaki? ott mennyibe kerül a 4850 mostanában?
-
cimbi186
aktív tag
válasz
zsazsa87 #35966 üzenetére
Csa!
Az én javaslatom,h dobjál bele még 2 giga Ram-ot.64Pista is meg Crysis 2 Giga rammal akadozni fog,ha belepusztulsz is,főleg úgy,h feltolod az AA-t és AF-t.
Sokaknak ez oldotta meg!
Nézted már feladatkezelőben mennyi Ramot zabál a géped?
Nekem 32xp alatt 1.8-1.9 körül és ígyis csak úgy fut szépen a Warhead,ha nincs AA meg AF.
Persze át kell gondolni,h csak emitt megéri-e a plusz Ram,bár szvsz a 64-es Pista is meghálálná. -
zsazsa87
csendes tag
Köszi. Fura még nekem ez az Ati mert előtte csak Nvidiás voltam meg amaradtam is volna ha nem megy tönkre a 8800GTX. Most letöröltem minden drivert catalystot és leszedtem az amit mondtál. Remélem jó lesz. Az elején amúgy úgy csináltam hogy, a gyári cd ről telepítettem a catalystot és netről töltöttem hozzá csak drivert. Utána jött az újabb catalyst és lehet megkeveredett egy kicsit a kettő. De meg is nézem jó e. Ha nem akkor nincs más ötletem.
-
Dusee
őstag
válasz
zsazsa87 #35969 üzenetére
Játékok mostanában még nem profitálnak a 4 magból!
Ezért ajánlott a 2 magos de magasabb orajelű proci játékhoz!
Alap hűtővel ne nagyon huzogasd, mer ott fő meg ahol van!
De ezt nem itt kéne megtárgyalni(#35972) zsazsa87: Az a különbség a kettő közt, hogy az első kell neked, a második pedig az integrált VGA-khoz (IGP)!
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Foglalt név #35963 üzenetére
Azért ha már be irkál csak lehet véleményem róla,vagy nem?
Már a 80-as évek óta nem tiltott...De ha ez post törléssel jár akkor sajnálom,hogy "tele szemeteltem a topikot -
-
Rica
senior tag
válasz
csabinka #35962 üzenetére
Nem hiszem, hogy februárban jelentősen olcsóbb lenne. Tavaly a 3870 kezdett 50 környékén ilyen tájt, én 08 júliusig vártam, mire 25-ért újat tudtam venni. Most nem várok a 4870-nel, meg lesz jövő héten
Bár ami ebben az országban a jövő évben várható, lehet hogy a kereslet zéró lesz. Ezt viszont tudják a kerskedők is, nyilván nem rendelnek Karácsony utánra. -
zsazsa87
csendes tag
Sziasztok szeretnék kérni egy kis segítséget:
Most vettem egy MSI ATi 4870 1GB OC kártyát de nem igazán közelíti meg az előző kártyám teljesítményét (Geforce8800GTX 768MB). Configom: ASUS P5K alaplap, Intel Q6600 QuadCore proci, 2x 1GB Kingmax 1066Mhz RAM, 450W-os Chieftec táp, 250GB SAMSUNG SATA winyó a többi szerintem nem lényeges.
Windows Vista Ultimate Edition van fenn 64bites. Felraktam a hozzá tartozó 8.11 es Display Drivert meg a Catalyst Control centert is, és a játékok mégis szarok. PL:
Crysis 1280x1024 be 8x-os élsimítás minden very high és jobban akad mint az nvidia kártyám. még ha visszaveszem a felbontást meg az élsimítást akkor is. Fent van a Crysis 1.2.1 es Patch is. De tudom milyen jól össze van rakva a crysis ezért megnéztem más gamet is. Grid az teljesen hibás volt. Ugyanúgy maxon minden, a menübe még semi baj
de amikor versenyezni akarnék 2 fps re lassul vissza. Töltöttem ahhoz is Patch-et de nem lett sokkal jobb. Előző kártyával ez is fullon ment. Nem tudom szerintem valami a driverrel van legalább is remélem, mert amikor belépek a control centerbe és megnézem az infot akkor a catalyst verzió száma 8.11 az jó, de a driver packaging verzió meg 8.5 (ez volt rajta a kari Cdjén) pedig annak is letöltöttem és telepítettem a 8.11 es verzióját.
Légyszi segítsetek mit csináljak mert kezdek kifogyni az ötletekből és azért egy ilyen kártya alapján amiről csak jókat olvastam többet várnék. utána is olvastam és a tápom is elég elvileg. PLS HELP!!!!! Előre is köszi. -
Dusee
őstag
nemszóltam!
azért köszi Foglalt Név -
Foglalt név
addikt
Komolyan nem értelek titeket
Tiv figyelmeztette a tagot és mondta, hogy fejezzétek be a flame-et. Ehhez mindig kell mindkét fél. Az egy dolog, hogy GjonRambó írt, meg is kapta a büntetését, de miért kell asszisztálni ahhoz, hogy teleszemeteljétek a topicot? -
csabinka
tag
Még jó hogy vártam vele végre véget ér a megvettem 30k-ért a Vga-t és 37K-ért adom el korszak Amd-ék jól belehúztak 260-as euró árfolyam mellett 32500-ra jön ki majd a 4850-es kari amit venni akarok akkor itt a bazároknál kivi leszek mennyiért lehet majd kapni na meg arra is kiváncsi leszek mennyi is lesz az ára február elején!
ATI forever
-
törölt tag
válasz
Beowulf_78 #35939 üzenetére
Azért bírom, ahogy itt nyomja, hogy milyen nehezen viselik, hogy az nVidia a jobb, közben meg mindenki cseszik rá nagy ívben! De azért biztos mindenki nehezen viseli, sőt lelkileg összeomlott, ezért nem ír rá semmit.
-
raskolnikoff
őstag
Azért nem volt rossz olvasmány így lefekvés előtt
képzeld nekem van radeonom is meg vidijám is. egyik jobb mint a másik. de inkább ne mondd ki hogy melyik
-
nixx-21
őstag
-
nixx-21
őstag
-
Osynho
addikt
válasz
GjonRambó #35930 üzenetére
Ez egy összefoglaló táblázat volt a kártyák teljesítményéről, tehát nem egy kiragadott eredmény. A GTX+ valóban gyorsabb e szerint minimális mértékben. Amúgy a 4830-at ugyanúgy lehet tuningolni, tehát ezt az érvedet se értem
"A 4830 még csak nem is köszönhet a 9800GT-nek. Akkora a különbség a kettő közt mint az egér meg a a macska közt." ---> hol?
Amúgy légyszíves hagyd a szenélyeskedést, bár nekem írhatsz nyugodtan, nem fog különösebben érdekelni, nem tartom magam fanatikus "Atisnak" (nem is értem miért érzi ennyire magának a témát egy ekkora országban élő mezei júzer. Mintha az Ati/Nvidia az édesanyja lenne...)
(#35932) GjonRambó No comment
(#35934) GjonRambó Igen, nagyon. Most sírva megyek aludni. Jóccakát
-
-
GjonRambó
csendes tag
Vááhháá. A 4830 még csak nem is köszönhet a 9800GT-nek. Akkora a különbség a kettő közt mint az egér meg a a macska közt.
-
GjonRambó
csendes tag
Ez van gyerekek. A 9800 GT ismét átvette a jól megérdemelt vetető szerepét!
Hiába mérgelődtök, felesleges. Nem kell. Le lettetek győzve, megint. Akár mennyire fáj. -
-
Rica
senior tag
válasz
borisz_B #35918 üzenetére
OC= overclocked, gyárilag túlhúzva, ilyenért csak akkor érdemes több pénzt kiadni, ha van rajta egy faszántos hűtő is, ami szerintem Neked nem nagyon fog kelleni.
OCZ= régen RAM-okban prémium márka, ma már csak simán jó minőség
GjonRambó: Na azért sem fogok többet Crysist játszani -
borisz_B
tag
Ahogy olvasgattam ezekről a VGA-król, egyre jobban elbizonytalanodtam, hogy számomra melyik is felelne meg, ezért is hozzátok fordulok!
Nem vagyok nagy játék őrült, viszont filmeket nézegetek, és képekkel, kiadványszerkesztéssel, grafikai tervezéssel is foglalkozom, s nem tuningolok (csak egy kicsit), számomra a megbízhatóság a fontos, vagyis grafikai munkákra melyiket ajánlanátok - vagy esetleg mást!
- A 4850 és 4870-es és típusú VGA-k közül melyiket ajánlanátok, melyik a legjobb vétel és fogyasztásban is megfelelő, és elég gyors is legyen, mármint képmegjelenítésben, a fent említettek alapján!
- Fontos-e számomra, hogy 512 vagy nagyobb memóriájú?
- Elég-e nekem esetleg amit ajánlotok a gyári hűtéssel (a házam jól szellőzik)?
Egyébként mit jelent az OC vagy OCZ?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Rica
senior tag
-
GjonRambó
csendes tag
-
Rica
senior tag
válasz
gabrielarky #35910 üzenetére
Jó választás
Lehet több féle limited is: VGA limit, ha mondjuk valami iszonyat felbontást akarsz beállítani, ami meghaladja a kártyád képességeit.
Proci limit: ha a VGA-d nem kap elég támogatást a procitól, hogy dolgozzon azon a színvonalon, amin tud.
Jövő héten összerakok pont egy ilyen párost. Szerintem a 8400 elég az alap 3 GHz-én a 4870-hez. Ha mégsem, akkor beszámolok róla. Addig is töltsd ki az adataidnál a Cuccok című rovatot.
GjonRambó: Csak finoman annyit mondanék, hogy nehéz lesz nVidiára rábeszélni mostanság, mintahogy AMD procira is -
GjonRambó
csendes tag
Csak finoman szeretném megkérdezni, hogy mit szóltok az nV karik új driverrel való feltámadásához? Véletlen lehet vagy tényleg jók lettek az nV karik megint?9800GT
-
DigitXT
félisten
válasz
gabrielarky #35910 üzenetére
Hagyd a fenébe, jó lesz az alapon is.
-
gabrielarky
tag
valahol olvastam itt hogy felkell tenni procit 3ról 3.2-re 4850-es karinál mert különben vgalimi.
tudom hogy kezdő vagyok sorry de elmondaná nekem valaki miez a limit ?
utoljára a 7900GT-t vettem ott még nem kellett ilyenekkel foglalkozni
most viszont 4870-et vennék core2duo 8400-al (3GHz).
előre is köszi
-
Aktív témák
- YouTube
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Windows Insider Program
- Sorozatok
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- MSI RTX 4080 SUPER 16G Ventus 3X OC eladó (2 év gari)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - Garancia
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest