- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
zolee.szabo
csendes tag
Én tegnap tettem fel sok rágódás és alapos takarítás után a 8.11 drivert (csak a drivert, mindenféle kiegészítő nélkül), és két hét után most először akkor léptem ki a Crysis-Warheadból, amikor én akartam, nem pedig kidobott, lefagyott, VPU recover, stb. VÉGRE!
Ugyanaz az Oprendszerem, csak SP3 is fent van. -
zolee.szabo
csendes tag
válasz
katt777 #35802 üzenetére
Sajnos eszközkezelőből nem ment, pedig követtem a sok helyen olvasható módszert, sok helyen olvastam hogy ki kell választani olyat, hogy PCI-to-PCI bridge, de nem láttam ilyesmit, feltétlenül valamilyen .inf file-t akart csak megnyitni, az meg nem tartozott az .exe telepítőhöz. Persze lehet hogy valamit félreértettem. Ezért hagyományos módon kellett az Xtreme-G8.10-est feltennem, este kipróbálom játékkal.
-
zolee.szabo
csendes tag
A hozzászólásokból arra következtetek, hogy véleményetek szerint korábbi catalyst maradék akadhatott össze a 8.11-essel. Jól látom? Az XP még csak kb. két hetes, de eredetileg nem a 8.11-es ment fel. Mondjuk a driveres topicban meg azt írták, hogy a 8.11-es tele van buggal. Ennyire durva leállásokat okozhatnak ezek az összeakadások? ehet hogy jobb lenne az XP az SP3 nélkül? A szoftveres hiba csak elhárítható valahogy, gáz lenne a két hetes 4870-est gariztatni, x időn át várni, stb.
Érdekes, hogy az elején a VPU recover zavart be, és dobott ki a játék, mostanában már kékhalál. -
zolee.szabo
csendes tag
Sziasztok! SP3-as XP-n 8.11 Catalyst van fent (előtte volt fent korábbi, saját uninstalljával szedtem le), legújabb 2008 novemberi DX9.0c, Sapphire 4870 512MB, és játéknál (pl. CrysisWarhead) változó időtartam után, ez lehet 1 óra, de két perc is, megáll a kép, hang helyett csak monoton búgás, majd No Signal a monitoron, és kis idő múlva az alábbi kékhalál képernyő fogad:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt. A problémát valószínüleg a köv fájl okozza: ati2dvag
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez által magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.
Az illesztőprogram frissítését keresse a gyártónál."
A kártya 69-70 fokos, visszakapcsolás után megnéztem, tehát nem igazán lehet túlmelegedés. A neten óriási irodalma van a fórumokon az ati2dvag hibájának, évekre visszamenőleg. Van valakinek kipróbált módszere eme driver vagy kártyahiba megszüntetésére?
-
zolee.szabo
csendes tag
válasz
ngyzslt #35686 üzenetére
Nekem is kb. így indult a 4870-em, mostanra kicsit gatyába rázódott, egy tápkábelt úgy kötöttem alaplapra, hogy nem kellett volna, csak két vga esetén, ill. mostanra legújabb 2008. novemberi DX9c és Catalyst 8.11 van fent. De még így is ugyanazt csinálta mint neked, csak egy óra Crysis-Warhead után.
-
zolee.szabo
csendes tag
válasz
cimbi186 #35545 üzenetére
Szia! A GA-X38-DS5 jobb felső részén, a memória-slotok közelében van egy tápaljzat, amibe a hagyományos 4(?) tűs lapos tápkábel csatlakoztatható (az IDE HDD-k és Optikai meghajtók is ezt használják) , amit én buzgón be is kötöttem, de az alaplap könyve is írta, hogy oda csak két vga kártya esetén kell tápot kötni. Ez a PCI-E kiegészítő tápellátását biztosítja. Tehát ezt lekötötte, a 4870-en természetesen be volt kötve a 2 db. 6 tűs tápcsati, és tesztelte 1280x1024-ben átlagos beállításokkal 8x élsimítással a Crysis-Warhead-et, szépen futott, nem volt VPU recover. Otthon aztán megint kidobott a VPU, ezután a szünetmentes helyett túlfesz.védett hálózati elosztóra kötöttem a gépet, tegnap kb. egy órát játszottam gond nélkül, majd a következő szint betöltésekor kapcsolt ki a monitor (no signal) felé menő jel, nem is lehetett feléleszteni, csak a gép manuális kikapcsolásával, ezért nem is láthattam, volt-e vpu recover ablakocska, de visszakapcsolás után 69 fokos volt a videokari, tehát nem volt túlmelegedve. Egyébként novemberi DX9c van rajta és Catalyst 8.11. Tehát még nem tökéletes, de töretlenül fejlődik, lehet hogy tényleg bejön az, amit valaki korábban írt, hogy bejáratási időszaka van néha a videokártyáknak. Ahogy az elején viselkedett (az általam elrontott felesleges bekötéssel) az gáz volt, most már kezelhető, de remélem hamarosan ez is megszűnik. Óriási, évekre visszanyúló fórum-irodalma van a VPU recover hibajelzésnek, de még nem olvastam üdvözítő megoldást senkitől. Tápom 450W chieftec, ha kevés lenne, a boltban is kevés lett volna. Egy HDD és egy DVDRW van a gépben, meg két kiegészítő venti, nincs agyonpakolva fogyasztóval, csak mert az elején arra gyanakodtam, hogy kevés a táp a 4870-nek. Én is feltenném a kérdést! Tud-e valaki a kedves fórumozók közül valami okos javaslatot a VPU recover hibajelzés/monitorjel kikapcsolása kiszűrésére. Persze a VPU kikapcsolásán kívül, egyszer próbáltam, nem jött be. Egy Sapphire HD4870-től tökéletes működést várnék el!
-
zolee.szabo
csendes tag
válasz
katt777 #35479 üzenetére
Igen, van, de nem gondoltam hogy ez gond. Most játék közben sima hálózatról megy, így már nem dobott ki egyszer sem, de amikor kikapcsoltam a játékot, azért ott várt egy kedves kis VPU recover ablakocska. Így már nem zavaró, de jó lenne tudni, min kellene változtatni. Sem a cpu, sem a vga nincs húzva, minden gyári alapon megy, nem is melegszik túl.
Hogyan kellene beállítani az UPS-t. Összekötöttem a géppel a hozzá adott kábellel, a programját is feltettem, de nem volt semmi reakció. -
zolee.szabo
csendes tag
válasz
katt777 #35367 üzenetére
Sziasztok! 75 foknál nem ment feljebb a VGA, de inkább 71 körül volt, szellőzés OK, két 12 centis fújja be a levegőt, az egyik pont a VGA alá, de úgy is csinálta, hogy levettem az oldallapot. Elvittem a sráchoz, akitől vettem az alkatrészeket, lekötötte az általam feleslegesen csatlakoztatott PCIE tápot az alaplapról, és a boltban 20 percig tolta magasabb beállításokkal, mint én otthon, és kutya baja, VPU recover mintha szabira ment volna. Ezután felpöckölte az E8400-ast 3.8Ghz-ra, hogy úgy még jobb lesz, persze kapott extra hűtőt a gyári helyett. Aztán este otthon el sem indult a Crysis-Warhead, CPU vissza 3Ghz-ra, így elindult, aztán 2 perc múlva megint
VPU recover. Aztán nehezen rájöttem, mi volt más. Otthon egy kis (12ezres) szünetmentes tápról ment a gép meg a monitor, a srácnál simán hálózatról, és elég volt neki a 450W-os chieftec. Hajnalban kikerülve a szünetmentest - láss csodát
- 8x élsimítással 1280x1024-ben is szépen futott. Sok fórumon olvastam, hogy számtalanszor okozott másoknak is gondot ez a VPU recover, biztos minden eset más és más, nálam remélem ez megoldotta a gondot. Köszi a segítő véleményeket.
-
zolee.szabo
csendes tag
Sziasztok! Okozhatja az a VPU recover hibát 4870-nél, hogy "csak" 450 Wattos Chieftec van alatta, a vga dobozára pedig azt írták, hogy minimum 500 Watt vagy nagyobb táp kell hozzá? 8.11 Catalyst van fent, nincs húzva sem a vga, sem a proci (E8400), és 1280x1024 felbontásban élsimítás nélkül minden grafikai opció átlagosra állítása mellett 5-10 perc után kidob a CrysisWarhead. Nehogy már gyenge legyen a 4870 hozzá! Egyébként fejlődik, az elején 2 perc után kidobott. Egyszer kikapcsoltam a VPU-t próbaként, pár perc után leállt a driver működése, széthullott 640x480 kép fogadott, újra kellett indítanom a gépet.
-
-
zolee.szabo
csendes tag
Sziasztok! VPU recover hiba megszüntetésére tudtok valami okosat?
Sapphire 4870-esem van, egy hetes még csak, és befagynak a játékok, felbontástól függetlenül.
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Energiaital topic
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- És milyen illatú legyen a készülék?
- További aktív témák...
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest