- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
partyphoto
tag
Használ vki 4850-essel Zalmann VNF100-ast? Infót előre is köszi!
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=147
-
Zoliboy95
tag
Sziasztok! Most raktam össze a gépemet. Annyi problémám van vele, hogy amikor felrakom a vga-drivert (Catalist) onnantól kezdve a vista (x86) mindig újra boot-ol.
Ha leszedem a drivert akkor nem. A Vga-m egy Gainward HD 4850. (512MB)
Tudjátok mi lehet a baj. (OpRendszer: Vista Ultimate 32bit)
Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv. Zoli -
stifi
senior tag
válasz
lala42 #37688 üzenetére
és ha figyelembe veszem a többi tulajdonságot? (a toxic mégis egy OC kártya)
a két kártyát 1000 (!) forint különbséggel tudom beszerezni, így az ár egyáltalán nem érdekel, egyszerűen a jobbat szeretném megvenni (jobb= halk, nem melegszik, és az utolsó a tuning/teljesítmény)
azt vettem észre, hogy mindig minőségi cuccokat veszek a gépembe, de sosem tuningolok, ezért itt most erősen gondolkodóba estem -
stifi
senior tag
sziasztok!
4850et szeretnék venni a közeljövőben
ha az árat nem nézem, meg mondjuk a tuningot sem, melyiknek jobb/halkabb a hűtése, a sapphire dual slotos hűtése, vagy a toxic? olvasgattam a fórumot, de nem jött le egyértelmű vélemény/tapasztalat
[toxic]
[dual slot]előre is köszi
-
valakiiii
tag
Gta 4 PC Maximum settings: [link]
-
proof88
addikt
válasz
JColee #37677 üzenetére
Elő szokott fordulni. Pl az X1950 Pro-m is hallható hangot adott ki, mikor VSync nélküli kis demókat futtattam vele. Asszem egyre gondolunk, ez nem káros.
Vasinger!: én csak azt tudom, hogy 4870-hez az S1-nek a Rev2-es változata kell. De 4850-nél nem tudom, mi a helyzet.
-
Vasinger!
nagyúr
Eléggé gondolkodóba estem, hogy a ref 4850emre rárakok egy ACCELERO S1-et. Azt se tom, hogy a REV 1 vagy REV 2 kellene nekem?
Mégis milyen bonyolult a felrakása?
És összesen csak 2 db 12-es ventit rakjak rá és ennyi?
Megfelelő ram hűtőt adnak hozzá?
Esetleg találok vmilyen leírást, hogy ezt az egészet hogyan kéne?
Egyeltalán mi a vélemény, magáró erről a megoldásról?Használtam a keresőt, de nem dobott ki olyan dolgokat, amiket én akartam volna :\
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Pitterix
őstag
Mielőtt felteszem a 8.12 catalystet, töröljem a 8.10-t? Már olyan régen csináltam, azt sem tudom, hogyan kell.......
-
JColee
őstag
hali
észrevettem, hogy cicereg valami a gépemben, először azt hittem a vinyó seekel de utána rájöttem hogy a videókarim adja ki a hangot
mitől lehet illetve van valami káros következménye?
terhelés alatt jön elő (eddig gridben vettem észe) -
katt777
félisten
válasz
Icewind #37670 üzenetére
Variálják össze-vissza. Van dual slot, de dual ventis is, utóbbit hívják dualnak. A Sonic meg ált. a tuningot jelenti Palitnál, a 4870 Sonic Dual pl. turbo kapcsolós (és Guru3D szerint idle is nagyon zajos, mert 41dbA 75cm távolságból), de ha jól rémlik, alapból is emelt RAM-órajelekkel megy. Single ventis dual slotos Palit hűtéssel én sem láttam 4870-et tőlük, az egyszeri dual slotos a ref. kártya.
bozont: Hát ezekben a "hit"-ekben én nem osztozom. Mer pl. az embereknek állítólag csak pl. 5%-a kap meg bizonyos betegséget, és ha megkapod, azt mondják, ez az az 5%, de ez téged nem hiszem, hogy megnyugtatna.
_Toka_: Bezzeg, amikor még csak ref. karik voltak a piacon...
Most meg már van 20-féle hűtés, és vsz. úgyis mindet le kell cserélni.
-
Icewind
aktív tag
köszönöm a válaszokat
...akkor én továbbra is egy Palit 4870re pályázom, csak ahogy neten nézegettem erősen hiány van belőle, még holnap felhívok 1-2 boltot.. aztán ha nem, akkor marad a drágább gainward...( azért csak ennyi a választék, mert kell a displayport + normális hűtés
)
-
katt777
félisten
válasz
virkir #37662 üzenetére
Mé'? Tényleg az első számú gyártó.
A legtöbb selejtet (is) gyártja.
_Toka_: Sonic Dual-ra gondolsz, nem? Mert van sima Sonic, meg olyan is. Meg ref. kártyájuk is.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Icewind #37663 üzenetére
Jééé..., a kis kíváncsi...
A Palitból másra emlékeztem Sonic címén... Most néztem őket, kinézetre feltűnően hasonlók. Ettől függetlenül a hang még egy gyártónál se mindig azonos.
Én az xPertVision-ről hallottam, hogy tulképp Palit. A 9600GT-m történetesen xPertVision volt és Sonic. -
Icewind
aktív tag
Hali
Bocsi, gondolom lerágott csont, de elég egy igen vagy egy nem válasznak
Szal a Palit HD4870 512 sonic és a Gainward HD4870 512 golden sample.. ezek 100%ig ugyanazok? Tehát ugyanaz a teljesítmény, ugyanolyan hatásfokú és hangú hűtő, ugyanaz a minőség? Kizárólag a címke és az árcédula különbözteti meg őket? -
DerStauner
senior tag
kérdés: hogy lehet, hogy ugyanolyan beállítások mellett a PoP4-ben Sirandrish-nak 50-60 fps-e van, nekem meg max 40. pl repülés közben neki 38-45 fps, nekem meg 25.
neki 8800gt-je van. részletesebben a PoP4 topicban.
ja, és 8.12 van fenn. (8.10-el, amikor elkezdtem, akkor még nem néztem az fps-t)
-
suddenly
csendes tag
hi, lenne egy kérdésem: láttam egy egész jó árban lévő 4870-et, és erősen gondolkozok azon, hogy megvegyem, de a gyártó Sapphire. Annyira nem ismerem a Sapphire-t, milyen gyártó ez?
-
NKing
tag
válasz
KaiotEch #37646 üzenetére
Akkor lényegében az Intel is milyen szánalmas processzorokat gyárt, mert arra is szokás hőcsöves hűtést venni. De a gyári intel borda is tökéletes ezek szerint, se nem hangos, se nem melegszik tőle a proc. Ugyan.
A 4850-nek se lesz semmi baja, ha a gyári hűtővel használod, csak egy jól szellőző ház kell neki. De az minden magas kategóriás gépnél kötelező. Ha meg nem akarsz bütykölni, akkor lehet kapni egyedi hűtésűeket is. És még mindig jobban jársz, mert alig drágábban egy milliószor erősebb kártyád van, ami csendes is. -
NKing
tag
válasz
KaiotEch #37604 üzenetére
Azt is figyelembe kellene venned, hogy akik a fórumokra írnak, hogy ilyen vagy olyan bajuk van a kártyájukkal, azok kizárólag azok, akiknek tényleg bajuk van vele. Akik maximálisan meg vannak elégedve a karijukkal, azok nyílván nem írogatnak a fórumokra. És szerintem Ati és nV fronton is éppen ugyanannyi ember akad, aki panaszkodik valamire. És akkor még nem vettük számításba azt az eshetőséget, hogy a drága user hozzá nemértése, a többi hardverrészen való spórolása, vagy a nem megfelelő kezelése eredménye e az a bizonyos hiba. Ami a garit illeti, biztos lehetsz benne, hogy ha ilyen jellegű bajod lesz, készséggel visszaveszik a kártyát, és nem fognak érdeklődni, hogy eredeti e a játék vagy mivel tesztelted.
Én is teszteltem GTA4-et az új patchel, és azt vettem észre, hogy sokkal jobban fut. Akár mindent feltehetek maximumra, még akkor is úgy fut, hogy éppen élvezhető. Persze nem úgy játszom, mert este meg nagy forgalomban belassul kissé. Az árnyékok nekem is olyan pöttyösek, mint a paint spray, de lehet, hogy azt úgy is tervezték??
Bár a szobai függönyök is olyanok, meg a fák.
Azt vettem észre, hogy friss restart után mindig jobban futott a géjm. De ez a peccs előtt volt.
Ami nekem sok teljesítmény javulást hozott, az a peccsen kívül még a lapozó file kikapcsolása volt (WinXP). Ezek óta abszolút tökéletesen fut, meg se rezzen HIGH HIGH mellett. 8.12-es catalyst van fent. -
Osynho
addikt
Hy mindenkinek. A Sapphire dual slotos 4850/4830ra milyen hűtők mennek fel? S1 pl jó rá?
Gaboman te próbáltad a 4830ra feltenni az AC twinturbót és nem sikerült (ha jól emléxem a dologra). Mi volt az oka? Útban vannak az alkatrészek? Nézegetem ezeket a Sapphire-okat, azt mopndjátok h halk a hűtésük. Viszont én szeretném húzni (főleg, ha a 4830at venném) és ha úgy hangos lenne cserélném a gyárit. -
valakiiii
tag
a patchel nem változott semmit még azt pont kitudtam próbálni...
szar árnyék megmaradt
és állítólag valakinek (akinek tört játéka van) kilépked a játék ha már átmegy valamelyik szigetre ... (a patchről nem egyformák a vélemények valakinek jól működik )
-
BullZeye
veterán
Gta4 az új 8.12s driverrel már nem Paint-Festékszóró szerű? vagy az télleg játékhiba?
nem vagyok otthon, így nem tom letesztelni, viszont érdekelne nagyon -
valakiiii
tag
válasz
Bluegene #37637 üzenetére
már próbáltam vagy 4x
szerintem én mindent megpróbáltam...
Gta4-be kezdődött és olyan volt hogy pont egy hajót loptam el
és utána ilyen 3 kis zöld csillag megjelent .. azt hittem a játék utána elő jött vagy 40-en és csak úgy játék közbe szóval sztem vga gyanús . Most már megpróbáltam több játékot és valamilyen formába mindegyiknél megjelenik. Például az Undercoverbe a bejátszásoknál és a játékban úgy jelenik meg hogy a térképen lila foltok és a kilóméter órán terjed, de még játszani lehet vele a gta-val már nem ...
-
valakiiii
tag
válasz
nixx-21 #37585 üzenetére
nixx-21: nekem nagyon úgy tünik h azért hibázik a GPU mert nem kap elég áramot a TÁPtól milyen márkájú a tápod és mekkora a teljesítménye?
vagy még lehet driver gáz ha nv karid volt előtte..... lepucoltad rendesen (driver cleaner , stb.) az elöző VGA meghajtóját?
mindenestre a kártyának szerintem semmi baja1) 550W chieftec táp szerintem elég neki
2) újra raktam az egész rendszert ...
ahogy sokan mondják lehet, hogy tényleg videókártya ramjával van valami . 2napos kari, remélem kicserélik , de ezek után merjek megint ilyen típusút választani ?
-
krivy
tag
Azt is szem előtt tartom,hogy nem biztos,hogy mindig a tv-n fogok játszani és akkor egy monitoron már mehet feljebb is a felbontás.
A procit illetően meg tervben van egy E8400,de hát azt majd legközelebb,mert sajna nincs itthon olyan fa,amin pénz teremne.Köszi mindenkinek a segítséget.
Még alszom rá egyet,hogy mit vegyek,de szerintem 4870 lesz.
-
Pala
veterán
Ebben a felbontásban a 4850 is bőven elegendő (szűrőkkel is), viszont a procit érdemes húzni; előbb ütköznél cpu-limitbe, mintsem, hogy a vga kevés legyen.
Ilyen árviszonyok mellett viszont mégis a 4870 lehet a jobb választás. Ez elég jó árnak számít, főleg a válság idején szvsz. Meg hát kicsivel tovább is lesz elég. -
-
krivy
tag
Hali!
Segítség kellene: ti mit vennétek?
Gainward 4850 512MB GS vagy Sapphire 4870 512MB GDDR5?
Az árkülönbség nem vészes,csak az a kérdés,hogy annyival gyorsabb is a 4870?
-
JamBorkA
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
2 napja telepítettem fel az uj driver csomagot a kártyámhoz!
A javuláást szemmel észre vettem 22" TFT-n 1680*1050 ben próba képpen kicsit nyomtam a crysist elcsodálloztam mit tudott hozni az ati gárda egy sima szoftverrel a gondom az lenne, hogy a gyári ref. hűtőm műr nem képes hűteni. a catalyst szerint 100C fok körüli!Néztem rá hűtőt. zalman VF900-cu-t vajon megfelelő lenne rá?
Valaki esetleg véleményezné?
-
DeSanto
őstag
válasz
KaiotEch #37609 üzenetére
Érdekes.
Nálam sosem voltak ilyen hibák.
Hidd el nekem sok helyen user error van.
Másrészről 9800GTX-ről váltottam 4850-re és sokkal jobban jártam.
Ráadásul még nekem fizettek a cseréért.
Minden játékban amivel én játszok gyorsabbnak bizonyult a 4850. (nem mindennel játszok ami megjelenik!)Szóval döntsél szíved szerint.
Ha a 9800GTX-et választod ott nem kell hűtést cserélned.A ref 4850-nél viszont ajánlatos ha nem akarod hogy a géped többi alkatrésze is izzon(CPU,alaplap). -
katt777
félisten
válasz
Szuperboci #37617 üzenetére
Most, amikor sorra jönnek ki a DX10.1-es játékok és patch-ek, sztem az nV felejtős. Max esetleg DX11-re, mert sztem már nem fogják fejleszteni a cuccaikat; minden újabb VGA-juk csak DX10.0-val jön ki.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szuperboci #37617 üzenetére
hát nem bizs, h az is annyiért jön majd ki.
ill sztem hoz valamit majd azért az nvidia is ki akkorra -
Szuperboci
senior tag
Hát ha megint 70-75k körül lesz a GTX 280 ,akkor befizetek egyre
Igaz addigra már lehet inkább érdemes várni az 5xxx re.Bár atit már kisebb fentartással veszek.Lehet hogy tele van ujjításokkal amiket az nv nemtud,de a játékok ugyanugy nem tudják.A nyers erő az nvidiánál volt,van és szeriintem lesz is.legalábbis én úgy érzem a most is.4870 vs GTX260(216sp) 280.
-
katt777
félisten
válasz
z0d1AK #37612 üzenetére
Csak ha nincs lóvé... Anno én is már 640x480-ban toltam mindent min. grafikával, de ha megfeszültem, sem tudtam konfigot cserélni.
Mondjuk a "játék" és a "fejlesztés" kifejezések összekapcsolása érdekes asszociáció...Bár hardveres értelemben talán még elfogadható, amúgy "játék" értelemben meglehetősen ritka...
-
XoZ
aktív tag
A videokártya RAM hibákhoz tesztprogram: Video Memory Stress Test. Azt nem tudom, hogy a program mennyire megbízható, de szerintem egy próbát megér. Gondolom olyan elven működik, mint a normál RAM-hoz való memtest: beleír valamit a memóriába, és ellenőrzi, hogy ugyanazt olvassa-e ki.
-
Bluegene
addikt
válasz
KaiotEch #37604 üzenetére
jó a GTX 260-es jobb, de szerintem a 4850-es jobb vétel a 9800GTX-től, olcsóbb és gyorsabb, időtállóbb, innentől
a legbrutálisabb kártya meg a 4870X2-es
de mondom szíved joga, csak felhívtam a figyelmet h a 9800GTX nem jó vétel, a GTX 260-as az már megéri, de a 4870 szvsz ugyanolyan jó, sőt
ami megéri a pénzét: 9800GT, 4830, 4850, 4870, GTX 260, GTX 260(216 sp)
ami nem éri meg a pénzt, vagyis tudásához drága: 9800GTX, GTX 280, 4870x2
najó az utolsóról a 4870X2 és a GTX 280-asnál legalább meg van a tudat hogy csúcskártya, de a 9800GTX a legrosszabb vétel, bármit vegyél csak ne azt
-
válasz
Bluegene #37603 üzenetére
Igazából nincs bajom az ATi-val, eddig is olyan kártyáim voltak, de ami nV volt haveroknak mindigis brutálisabbak volt és csak pár eFt eltérés volt. Illetve sosem láttam textúrahibát, meg hogy ne indult volna el játék alattuk.
Az, hogy az ő kártyája hibás, meg rajta kívül ~100-é biztosan, ez előfordulhat velem is amilyen peches vagyok..
Jó egyébként egyik teszt nagyonn sz@r, mint a másik.. Egyikben ATi a jobb másikban nVidia... Épp, hogy van kedvük az embereknek beirkálni az adatokat...
-
Bluegene
addikt
válasz
KaiotEch #37602 üzenetére
pedig nvidia kártyákkal is előfordul(GTA4 topicban olvastam 8800GTS-sel)
az ő kártyája hibás, az enyém tökéletesen megy
a 4850-es ráadásul időtállóbb és már most erőssebb, de te tudod nagyon nem nyúlhatsz mellé, max félév múlva már jobban növekszik a lemaradása
azt nem értem miért veszel drágábban gyengébbet?végülis hívhatjuk esztelenségnek, de márkahűségnek is
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Riasztó topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest