- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Bikerider
aktív tag
Hi
GTAIV
ATAL ERROR NVR40 -EZ mit jelent?
P5Q-E,E8400,4GB,4850 512 Crossfire X.
Szerintem a gep megvan hozza.
Mikor lesz Digitalis adas Magyarorszagon? -
hakos1987
őstag
már ne haragudj, de belinkelsz egy tesztet, 1920-as felbontásban?! pont ez a lényeg, hogy nagy felbontásnál van csak előnye az 1 gb-osnak! 1680-on teljesen felesleges! Ne felejtsük el azért hogy mikor van jobban igénybe véve a videó memória! A srác pedig nem 1920-ba tolja, így felesleges! Nem tudom mért kell mindenkit minden hülyeségre rábeszélni
GTA-ról meg jobb nem beszélni, mivel még a driver se igazán jó hozzá... arról nem beszélve, hogy nem a videó memória méretétől függ gta-ban, hogy leesik az fps!! pont az a baj, hogy nem lehet maxra feltenn 512-esen, és pont azért, mert a játék max kb 430 mb-ot eszik! akkor hogy jön ide az fps leesés?!
-
Roba
tag
Sziasztok!
Ma bevittem a szervizbe a 2D-ben hibázó (színes négyzetek a Total Commanderben és más oldalakon az írás nélküli felületeken) Sapphire 4850 dual slot fansink kártyámat, mert megérkezett a cserekártya. A vga külsőre, ill. az órajelek megegyeznek, viszont a memóriák az 1 ns-os qimonda helyett hynix-ok lettek (pld: h5rs5223, noc 835a). A kártya úgy néz ki nem hibázik, mindek ok. Ez egy újabb széria lehet, mert 2D-ben a CCC-ben 160/250 mhz-re csökkentette az órajeleket, míg az előző csak a magórajelet vette vissza: 500/(993) mhz-re.
A 4830 tesztben írták, hogy a 4850 nem képes arra, hogy az órajelet ilyen mértékben csökkentse 2D-ben. Viszont úgy néz ki, hogy az újabb széria ezt is tudja.A samsung, a qimonda, a hynix vga. memóriák közül melyik a megbízhatóbb, tuningolhatóbb?
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #36591 üzenetére
Nem, eszem ágában sem volt igazolni. Volt 1GB-s RV770-ed vagy sem? Nem. Akkor meg miről beszélsz?
Ez az "érzésre" azt jelenti, hogy például hirtelen mozgásoknál, zoomolásnál, vagy amikor megy az akció ezerrel, akkor nincsenek hirtelen, pici FPS-esések, ergó jóval folyamatosabb a játékmenet. Ezek csak minimális leakadások, tehát az átlagba nem nagyon fognak beleszólni, de a játékélménybe igen. És ez a különbség egyre jobban ki fog jönni, ahogy jönni fognak olyan játékok amik jobb minőségű (nagyobb méretű) textúrákkal, több objektummal, nagyobb pályával, és akkor hamar szűkös lehet az 512Mb Vram.
De amúgy azt is hozzátenném, hogy nálam a P35-s lapom miatt kisebb a sávszélesség a RAM és a GPU között, (mert ugye csak PCIe 1.1) tehát lehet, egy modernebb lapban ez egyelőre kevésbé jelentkezne, de az nem lesz hosszútávú megoldás a problémára.
Amúgy nincs érzés? Akkor nem is értem, néhányan miért panaszkodnak avg. 40 fps-el a GTA IV topicban, hogy néha olyanokat zuhan az FPS, hogy kivannak.... Mondjuk ott ez nem a VRAM miatt van, de ez most mind1....
-
katt777
félisten
4870-em volt(van). Az gyorsabb, mint egy akárhány GB-os 4850.
Amúgy köszönöm, hogy igazolsz a linkkel, mert pontosan azt mondtam, hogy 1920-as felbontástól van értelme az 1GB-nak.
Amúgy mi az, hogy érezhetően jobban vitt? Azt akartad hinni, ha már 1 GB-os karid van? Nem kötözködésből kérdezem, csak az ilyeneknél mindig az jön ki, hogy kb. ua. az FPS, 512MB és 1GB karikkal a játék ugyanúgy játszható, nincs "érzés". Vagy folyamatosnak látod (25-28FPS felett) vagy szaggat. Komolyabb VGA-nak csak akkor van értelme, ha ezzel a rosszabb kategóriából átkerül a játék a jobba. Ha nálad az 1GB-os kari 28FPS-szel visz 1680-ban egy játékot, amely 512MB-ossal csak 24FPS-szel ment, akkor nyilván van értelme (és hamu a fejemre), de ebben a felbontásban én még egyetlen tesztben sem láttam ekkora különbséget.
Far Cry 2 amúgy nem mérvadó, mert teljesen hektikus a tesztje különböző felbontásokban és grafikai beállításokkal. Olvastam sok tesztet 512MB vs. 1GB ATI kártyákról, és az van, amit előbb írtam: 1920-as felbontás alatt lényegtelen a különbség.
_Toka_: Majd veszek 1GB-os karit, ha valaminek szüksége lesz rá, amivel játszom, de még a legújabbak is fullban futnak 512MB-on. Persze, tudod, proci is van alatta megfelelő.
-
katt777
félisten
-
válasz
D®. GeNy@ #36582 üzenetére
"Annyit viszont nem értek, ha a memória GDDR5-ös, akkor elég gyorsan űríti és telíti a memóriát nem?"
És szerinted honnan tölti meg azt a GDDR5 memóriát a vga? A merevlemezről, szóval tökmindegy, hogy milyen memória van rajta, a vinyó lassú, ezért ha megtelik a VGA memóriája, cseszheted az egészet.
Ha hosszabb távra tervezel, szerintem nyugodtan cseréld le 1 gigásra a kártyádat.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Attix82 #36579 üzenetére
Akkor ne cseréljem? 1-1,5 évre terveztem a vga-t, 1680x1050-es felbontásban használom...
Komolyan az ember nagy nehezen utánajár a kérdéses vga ügyében, összegyűjti a pénzt és kiderül, h. nem lesz elég a texturáknak?
Annyit viszont nem értek, ha a memória GDDR5-ös, akkor elég gyorsan űríti és telíti a memóriát nem? -Ezért a szar GTA4-ért vettem, erre meg nem megy, "csak" mediumon, mert kevés a vram?Remélem javítják benne és nem lesz a közeljövőben olyan sok játék, ami komálná az 1GB-ot...
-
hakos1987
őstag
válasz
D®. GeNy@ #36578 üzenetére
a GTA-hoz kéne csak 1 gb, de sztem az csak el van b*va, és javítják majd patch-el, mert érdekes mód az xbox vga-jában is csak 512 vram van, mégis beéri vele... szóval pc változat még nagyon szutyok, de talán észbekapnak és kijavítják...
szóval szvsz fölösleges az 1 gb! -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz #36500 üzenetére
Ahogy mondtam, megint át lett ugorva a téma. Anno is ez volt. Volt egy hsz ami nem magyarázott meg semmit azt onnantol el lett felejtve.
Vmi nagyobb szaki legalább segíthetne elindulni merre van a problem. -
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Sapphire HD4870 Tocix Full vga-t (512Mb-os Vrammal), még benne vagyok a 3 napban, értelme lenne az 1Gb-osra cserélni?
Fene se gondolta, h. a közeljövőben ennyire fontos lesz az 1GB Vram... -
sztomi89
tag
Szevasztok!
Van vkinek ötlete, hogy ez miért van?
[kép]ill a másik kérdésem, hogy
Mivel lehet letesztelni a vidikártyát (alaposan)? -
bossvico
senior tag
válasz
raidmaxZiZi #36570 üzenetére
Itt pl. egy játékon mérték le több kari teljesítményét. Van másik játékkal is teszt.
Ebben a fórumban valszeg sokan a 4850-et részasítenék előnyben, de így is van, ha minden oldalról körbejárjuk a dolgot.
-
jaja1981
addikt
válasz
Felfelé olvasgatva mindenre választ kapsz.
Ezt a 4850 VS 9800 kérdést tárgyaljuk vagy egy hete.
Olvass először, utána kérdezz. -
válasz
Figyelj, több kérdőjelet nem tudnál tenni???????? Így csak abból jöttünk rá, hogy kérdezel, hogy ott a kérdés szócska a mondandód elején. Ja meg a szóközöket se vidd túlzásba szerintem, mert így nem folyik össze eléggé a szöveg.
-
raidmaxZiZi
csendes tag
kérdés:melyik éri meg jobban a sapphire radeon 4850 vagy a xfx 9800gtx+???
melyik fogast többet?És hogy ár teljesitmény arányban melyik a jobb kari??? -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
burns
csendes tag
Elég problémás ez a 48xx széria mindegyik tipusnak van valami baja. Volt Gainward 4870 karim az például az istennek se akart tökéletesen működni. Mindenhol működött csak nálam nem.
-
jaja1981
addikt
Furi.
Csak egyre tudok gondolni, ami mozoghat.
A tápellátásánál a kártyának vannak induktív tekercsek zajszűrésre.
Na most, ha ezekben a szálak tudnak mozogni, akkor azokat az elektromágneses erő mozgatja is, terheléstől függően, mert akkor változik a rajtuk átfolyó áram erőssége.
Ez az egy dolog mozoghat.
Ez szokott ciripelni a tápokban is. -
KDavid17
aktív tag
válasz
hakos1987 #36538 üzenetére
Általában mindig 1 pont körül szokta ezt csinálni, amikor a legeslegelején el kell vinni a faszit abba a házba és ott mutatja, hogy ha lefekszek aludni akkor menti, kb mindig ott fagy ki
és sok ilyen kis téglalap vagy kocka lesz, utána barnás kép utána meg fekete( a monitor nem kapcsol ki), 8.11-gyel "csak" kékhalál volt(de ott már a legelején a hajós videóban) . -
jaja1981
addikt
válasz
BraveHeart #36547 üzenetére
Elvileg minden rendben lesz.
Elvileg, azért légy türelmes! -
katt777
félisten
válasz
BraveHeart #36547 üzenetére
Ha az nV VGA-drivereket lepucolod, akkor kicsi rá az esély. De 8800GT SLI után nem feltétlenül fogsz nagy teljesítmény-javulást tapasztalni egy 4850-nel.
-
BraveHeart
tag
Hi All!
Kérdés :, most szeretném az sli-ben meghajtott 8800GT-ket beváltani egy HD 4850-re vagy 4870-re, viszont alaplapot nem kívánok váltani, ami jelenleg egy Asus NVidia 680i-s chipsettes -> probléma léphet fel az ati kártya és az nvidia-s chipsettes lapka között?
Előre is köszi a felhomályosítást bárkinek!
-
burns
csendes tag
Hali ! Vettem egy ilyen gigabyte 4850 1GB ventinélküli überhalk karit, az lenne a problémám vele, hogy gpu caps alatt hangosan játékok alatt halkan, de sistereg a kártya .Ez normális
és szokjak hozzá vagy nem normális?
Olyan mintha flekkent sütnének a szomszédban -
katt777
félisten
válasz
DerStauner #36539 üzenetére
Van már dec. 10-e?
-
KDavid17
aktív tag
válasz
DerStauner #36539 üzenetére
-
gyiku
nagyúr
8.12-rol egy kis info 9 jatek gyorsul
-
jaja1981
addikt
válasz
Harlek #36534 üzenetére
Azzal lehet baj, hogy csak 2,1Ghz.
Az valóban kevéske ehez a karihoz.
Próbálj rajta javítani, vagy cseréld le.
Az, meg hogy a hűtőd elbírja-e, azt nézd meg hány fokos terhelve.
Én húztam gyári Intel hűtővel is, és nem volt baj.
Persze nem extra mértékig, de egy olyan 20% biztos megy alapfeszen. -
katt777
félisten
válasz
DerStauner #36535 üzenetére
Is-is.
Harlek: Akkor egyértelműen driver akadás volt, jobb lett volna előtte mindent lepucolni.
-
DerStauner
senior tag
már jó pár ideje kinn van a 8.11-es driver.
használható már rendesen, vagy még mindig vannak hibái?? vagy ezek a hibák csak felhasználófüggőek voltak?? (összeakadt driverek,stb)
-
Harlek
tag
válasz
katt777 #36526 üzenetére
hakos1987: Elfelejtettem odaírni, hogy driver sweeperrel átmentem néhányszor az nvidia drivereken, biztos, ami biztos alapon. De kipróbálom, hogy leszedek MINDEN drivert, és reinstall.
katt777: Konkrétan akadt, pontosabban a Win "elfelejtette", hogy van alaplapi hangkártya. Ugyanis hangkezelőben semmit se lehetett kiválasztani, minden ablak szürke volt. És egyébként a reinstall is csak azért ment, mert az "Új hardware varázslóban" manuálisan betallóztam magam a driver könyvtárba. Normál reinstall ugyanis nem volt elég neki. Na de ez mellékes, a hang rendben van, a probléma továbbra is az alacsony FPS.
Attix82: Proci nincs húzva, gyári 2.13Ghz-en ketyeg. Kicsit félek a tuningtól, nem vagyok benne biztos, hogy a gyári hűtőm meg tud birkózni a kihívással. (És most anyagilag eléggé betett az új kártya, úgyhogy új proci és/vagy hűtő nem játszik köv. fizetésig.)
Köszönöm az eddigi segítséget, ha nem oldódik meg, újabb wall of text keretében visszatérek.
-
Attix82
addikt
válasz
Harlek #36523 üzenetére
En is jatszok wow-val, 4850 750/2300 megy, 1680x1050 8x simitas 16x AF Vsynron be 60 hz es 60 fps ala nagyon ritkan megy, pedig minden fullra van huzva a csuszakanal. 8800gt mar nem kedvelte ha a latotavolsag maxxon van, inkabb csak kozep latotavolsagot szerette. Vista 64bit, es mar ujra kell raknom mert nagyon tele van pakolva.
En is a legujabb hivatalos drivert hasznalom 8.11.
Procid mennyire van huzva? mert rettento sokat szamit WoWba , ahogy neztem 3,5 Ghz kell a max kihozasahoz.
-
KDavid17
aktív tag
-
albertz
csendes tag
Sziasztok!
POWERCOLOR HD4870 1GB DDR5 PCS PCIE-ről van valakinek tapasztalata? Mennyire melegszik, hangos-e a venti, stb.
-
katt777
félisten
válasz
Harlek #36523 üzenetére
Tuningolj a procin.
Nem akadt ott semmi, csak a hangkezelőben ki kellett volna választani az alapértelmezett hangeszközöket. Az alaplapi reinstall is csak azt tette be elsőnek.
Ha a CCC-t feltelepítetted, az eleve magasabb minőségi beállításokkal megy, ill. az ATI driver nem cheat-el.
Mindenképpen érdemesebb lett volna csökkentett módban drivereket eltávolítani, és driver sweeper-rel rendszert, majd valamivel registry-t pucolni, mert valami szarság mindig fent marad nV után. -
hakos1987
őstag
válasz
Harlek #36523 üzenetére
Szóval... szerintem vga és egyébb fő alkatrészcsere után illik win reinstalt megejteni.... elsősorban mindenképp ezt javasolnám. Amúgy mindig a legfrisebb drivert érdemes felrakni, nem a gyári cd-n lévőt....
Valószínűleg nem sikerült rendesen leszedned a korábbi drivert, és ennek nem örül az ati drivere sem és ez lehet a baj...sztem win reinstall, vagy ha nagyon nem akarod, akkor driver cleanerrel törölj minden nv és ati drivert és utána rakd újra a cat. 8.11-et -
katt777
félisten
válasz
proof88 #36520 üzenetére
Nekem nincs problémám, te állítottad, hogy nem szóltál nV-ról, pedig a 8500GT nem ATI kártya.
"ezért én 1 GB-os 4870-et vettem" -írtad. Igaz, hogy 1950-hez viszonyítottad, de feltételeztem, hogy ha arról a VGA-ról kell infó, akkor annak a topic-jában kérdezősködnél.
Bizony, a legtöbb játékot fix RAM-méretre írnak meg, mert az 1szerűbb, mint "bármennyire" megírni, aztán folyton lekezelni azokat a hibákat, amelyek a kevesebb VRAM-ból adódnak.
Használok, és jobb lett.
De most akkor végül is a 4870-nel van problémád, vagy egy 1950Pro-val?Ha a 4870 akad, és azzal fogy el a RAM, miért is nem érzed szükségét egy RAM-managernek?
-
Harlek
tag
Üdv mindenkinek!
Hosszú gondolkodás és egy hirtelen elhalálozott 8800GTS után ideje volt videókártyát frissítenem. A topicot böngésztem egy sort, és úgy vettem észre, hogy a HIS 4850 lesz az a kártya, amit az elkövetkező években használni szeretnék. Tegnap este meg is vettem, beszereltem a gépbe és indult a móka. Mivel az nvidia kártya szerda este kipurcant, így nem tudtam levakarni a drivereket időben, és ennek sem a Windows, sem az új kártya nem örült. Lekaptam legfrissebb Catalystot (8.11), Nvidia drivereket (és PhysX-et) uninstall keretében eltávolítottam, majd felraktam a Catalystot és reboot. Minden szép és jó lett volna, de valami hardware nem akarta, hogy a Windows felismerje. Ráadásul valami HD Audio volt, én meg gondoltam, ez biztos a HDMI kimenet miatt van, uccu neki, lekaptam a megfelelő Ati drivereket, aminek a gép örült, de az ismeretlen hardware továbbra is ismeretlen maradt. Némi töpprengés és Mr. Google jótanácsaival kiderült, hogy az alaplapi hangkártya összeakadt annak rendje s módja szerint a videókártya szintén hangért felelős részével, úgyhogy az alaplapi hangkártya drivereit újra kellett raknom. Na, minden szép és minden jó, van kép, van hang, jöhet a játék.
Itt kezdtem szívni a fogam kicsit. Elég sok játékkal játszom, de csak egy van, aminél folyamatosan lestem az FPS-t a múltban. Ez a játék a World of Warcraft lenne. Na most, szerda este, mielőtt a 8800 GTS lehalt, az átlagFPS-em 50-75 között mozgott (Vsync bekapcsolva, szóval 75 fölé nem is ment). Az új, csodaszép 4850-esem viszont nem hajlandó elhagyni a 20-40 FPS közötti tartományt, hacsak nem egy falat nézek közvetlen közelről. A gépem többi darabja (ASUS P5B, Core2Duo E6400, 3giga DDR2 800Mhz RAM, 500W táp) és a játék beállításai (1440*900, minden csutkára húzva) nem változtak, ezért nem igazán tudom mire vélni a dolgot. Ezen felül az Alt+Tab jó néhány másodperces sötétséget produkált a monitorom, míg a régi kártyával ez teljesen flottul ment. Szerintem ezt az okozta, hogy a desktop refresh rate 60 Hz maradt véletlenül, a program pedig 75 Hz-en szaladgált. Tegnap már nem sikerült ezt tesztelnem, de remélhetőleg ma már sor kerülhet rá.
A külföldi fórumokon nem igazán sikerült választ találnom, de ahogy elnézegettem az Ati fórumokat, másnál is előfordult ez a probléma, pedig komolyabb hardwarerel rendelkeznek. Találkozott már esetleg valaki ezzel a problémával, és ha igen, hogyan sikerült megoldani? Ha egyáltalán sikerült, attól tartok meg kell várnom az új Catalyst drivert, hátha az megoldást jelent.
(Még egy apróság, én az Ati oldaláról szedtem le a legfrissebb Catalyst csomagot. Lehet inkább a telepítő CD-t kellett volna használnom? Szerintem nem, mert utóbbi általában elavult drivereket tartalmaz, de lehet rosszul tudom.)
Köszönöm a segítséget előre is!
(Mielőtt valaki Nvidiótának titulál, mert 8800GTS-ről mertem néhány jó szót szólni, tájékoztatásul közlöm, hogy nagyjából már minden típusú kártyám volt, az adott trendtől függően. Voodoo1, Matrox 400, Radeon 9600, 6600 GT, 8800 GTS, Radeon 4850. És talán kihagytam valamit.)
-
proof88
addikt
válasz
katt777 #36514 üzenetére
Most mi a problémád?
Most Te lámának nézel? Alap, hogy nem veszünk 8500GT-t annyi vrammal. Hasonló eset, mikor már a 7-es széria idején választhattál, hogy 256 mega ddr3 vagy 512 mega ddr2, és sokan utóbbit választották, mert az milyen jó.
Amúgy én x1950pro-ról beszéltem, gondolom a 3870-eden már amúgyis fél giga vram volt, nem?
Egyébként nem értem, hogy lehet olyan játék, amit nem írnak meg úgy, hogy használja az 1 giga felső felét.Eddigi tapasztalataim alapján bármennyit lehet használni, pont azt kéne megírni, hogy ha a célgépen van fél giga vram, de nekünk 1 giga kéne, akkor hogyan streameljük a textúrákat, hogy jó legyen. Az persze más eset, ha 2x512 vram van.
Te használsz ilyen XP managert? Én nem szoktam ilyeneket használni, régen próbálkoztam, most nem érzem szükségét, meg időm sincs próbálkozni velük. Neked jobb lett valamiben a géped tőle?
hakos1987: ebben igazad van, de én 65-ért vettem itt PH!-n. Igazából ha tudtam volna előre, hogy jön a gazdasági válság, akkor negyvenvalahányért megvettem volna nyáron a 4870-et fél giga memóriával, de így csak több lett az ára mindennek.
-
KDavid17
aktív tag
Furmarknál nem csinált ilyet. 100%os venti mellett is ezt csinálta.
#36516 Elfelejtettem odaírni, hogy ahogy előjönnek ezek a dolgok( téglalapok, összeesik a kép) utána befagy, nem lehet kilépni windowsba semmi. Újraindítani se lehet, csak kikapcsolni aztán utána újra be. -
KDavid17
aktív tag
Az miért van, hogy GTA4-ben( mindig) és cod2-ben( néha) szétesik a kép és ilyen kis téglalapok lesznek összevissza. Más játékban ilyet nem csinál(Cod4,COD5 , undercover, far cry 2, fallout3....) . 8.11-el is csinálta és 8.12 betaval is. furmarkkal teszteltem a karit 30 percig futtattam gondoltam ennyi elég. Ez miért van ?:S
Előre is köszi! -
katt777
félisten
válasz
proof88 #36498 üzenetére
"valaki megveszi a 8500GT-t 512 mega VRAM-mal, mert azt hiszi, minél több a VRAM annál jobb lesz." - biztosan valaki más írta bele a hsz-odba...
Sem CoD4-ben, sem Gridben nem jött elő nálam az említett probléma, igaz, azokat 3870-en toltam, tehát itt megint látok esélyt a Catalyst szokásos szarságára, amely miatt rendszer-RAM-ot zabálnak az említett programok.
A Crysis spéci eset, ahogy más az egyben elérhető 1GB RAM, és a 2x512MB dedikált is. Előbbiből a felső felet nem fogja használni a játék, ha nem így írták meg, utóbbiból viszont mind2t tudja. Ezzel szemben a CF-t nem, a nagyobb memóriát viszont támogató játékoknál fordított a helyzet.
Crysisnál nálam a max minőség is zabálta a VRAM-ot és a rendszert is, egyébként 1280x1024-ben és 1680-ban is teszteltem. De mondom: a 2x512MB nem ua., mint az 1x1024MB.
Amúgy nem árt valami memória-managert használni, pl. XP/Vista manager-t, amely aut. ki tudja lőni a RAM-ból a nem használt dll-eket, és benne tartani a kernelt. De van sokféle.
-
válasz
bossvico #36511 üzenetére
"Valami biztos van"
Biztosan nincs. A tesztprogram meg hülyeségeket ír, ha ezt írta, vagy nem pont ezt írta és te emléxel rosszul. A Far Cry 2-ben sem ez a hiba, az tuti.
A spread spectrum-nak meg köze sincs semmilyen memóriához, ha be van kapcsolva, a PCIE órajel nem pontosan 100MHz, hanem folyamatosan oszcillál. Ha jól tudom ez valami interferencia elkerülése miatt van.
-
bossvico
senior tag
Valami biztos van, mert most megnem mondom melyik tesztprogi azt írta ki, hogy felhasználható video memoria 2,9GB. Ez a swap file mérete lenne?
Megmondom miért érdekel:
Far C2-vel gammázok és 1 óra múlva játszhatalanná válik, csak tekeri a vinyót, kép áll.
Monitoroztam everesttel a memofogyasztást, 1940MB volt a végén a foglalt mem.
Tehát szeretném valahogy kikerülni ezt a memo megtelést, mondjuk az által, hogy kevesebbet engedek neki lefoglalni.
Vagy ezt hogy lehet orvosolni.Amúgy ez a PCIE Spread Spectrum biosba mit csinál?
-
katt777
félisten
válasz
bozont #36496 üzenetére
Az azért még mindig jobb, mint az én esetem, hogy a hibásakat fogom ki 80% eséllyel... CM ventiből is sikerült rosszat vennem, azt egy rosszra cserélnem, és csak utána kaptam jót, holott addig 1etlen hibás sem volt az üzletben...
Gaboman: A Sapphire-eket mindenesetre én kerülném, talán ha Powercolor-t vagy Palit (
) kapsz ref. hűtőset, ezek jók, vagy ASUS-t, utóbbihoz eleve kapod a tuningprogikat is.
-
lacy86
addikt
Sziasztok!
Van valami új driver frissítés mert olvastam hogy a GTA4-hez már valami más hotfixet kell felrakni! Nekem még a FARCRY2-s hotfix van fent , akkor kell frissíteni?!
Köszönöm ,
-
NKing
tag
válasz
ez_meg_emaz #36500 üzenetére
Elég furcsa jelenség ez amit leírtatok. Leginkább driveres hibának tűnne... DE
Van egy olyan sejtésem, hogy ismerősödnél a driveres beállításokban a mipmap detail level Quality helyett performance-ra van húzva, nálad pedig Quality-re. Ami igaz hogy gyorsabbá tesz mindent, viszont ilyeneket simán produkál. Szerintem egy csekkolást megér. -
-
_Toka_
senior tag
Vajon min matathatnak, ha az AMD display driver választó oldalán most ez a kép van linkelve a még tegnap estivel szemben
Ugyan a link mögötti tartalom még látszólag nem változott semmit... -
hakos1987
őstag
válasz
cool13 #36503 üzenetére
biztos, hogy a VGA csinálja?! először csinálta a 3870X2-m, majd megvettem a 4870-et is ez volt.... aztán meglestem, hogy mi van, és akkor vettem észre, hogy a táp erőlködik... azóta azt is cserélni kellett.... uh. füleld ki sztem, hogy nem a táp csinálja-e és erőlködik....
-
bossvico
senior tag
Help me!
Hol tudom azt beállítani, hogy mennyi memot foglaljon le a rendszer a videokarinak?
Vistába, vagy biosba? Régen asszem az agp memoriát a biosba kellett megadni, de erre nem emlékszem a biosba hol lehet most. -
hakos1987
őstag
Szerinted akkor az teljesen normális, hogy megveszel egy játékot, és szívsz vele, mire valahogy elindul... meg amúgy se tiszta bug-os az egész, ugye?! csak én magyarázom be ezt is....
ollie: valóban nem az a hibajelenség az általam leírt cikkben, mint nekem, de mégis csak van alapja az egésznek, nem gondolod? myers ezt neked is mondom, ha megnézed a cikket amit linkeltem, láthatod hogy érdekes mód csak ati kártyáknál vannak gondok.... ez megint csak tény, de nyilván én képzelem bele...
mellékesen mint mondtam, tegnap 2 haverral is beszéltem, akik tolják gta IV-el, egyiknek sem eredeti, egyiknek GX2 van, másiknak 88GT, és semmi problémájuk nem volt.... ez is csak tény, mint sok minden, persze lehet máshogy nézni a dolgokat (hogy mért törttel próbálkozom - mert kipróbálom a játékot, ha tetszik, megveszem, de xart nem veszek előre..-), meg lehet ferdíteni is a tényeket, de számomra teljesen egyértelműek ezek alapján a dolgok.... ha Ti más véleményen vagytok, az szívetek joga, csak nem kell rámerőltetni, nem a levegőbe beszéltem, hanem tapasztalatokat mondtam, cikkel alátámasztva....
szerintem befejezhetjük a vitát és offolást, nem hiszem hogy egymást kéne most győzködni 100 oldalon keresztül.... más a véleményetek, ez van, kész....
-
hakos1987
őstag
válasz
proof88 #36491 üzenetére
igen, csak az 1 gigás + felárát számomra nem éri meg... ez az első ilyen játék, aminél ez előfordul.... nem hiszem hogy sokan számítottak volna erre... ráadásul még nv-ből megértem hogy 1 gigásat vesz valaki, mert memória túlcsordulási gondokkal kűzdenek, de ATi-nál tökéletesen megfelelt eddig az 512mb.... nem hiszem hogy most sokan a rockstar ,,kényszerítésére" rohannak a boltba és cserélik a VGA-jukat 1 gigásra.... inkább nem játszanak max grafikán.... ez csak egy játék, amit mindenki meg fog unni ugyan úgy.... majd ha hosszútávon ez lesz a jellemző, hogy 1 gb VRAM nélkül nem lehet max-ba jáccani, akkor elgondolkodtató a csere, addig szvsz semmiképp....
Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest