- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
-
Osynho
addikt
[OFF]Ok értem én amit mondasz, de ezestben nem kingmax 800asra gondoltam (ott valoban megér ia érkülönbözetet az 1066os). Egy 4-4-4-12-es 800as valszeg nem lassabb egy 1066 cl6nál... és lehet , h nemkell szétfeszelni h stabil is legyen. Lehet hülyén gondolom de ez a véleményem. A muszáj meg pontos J
(#34993) katt777 Ramszorzót én nagyvonalúan 1:1ra tenném
Bocs az offért, befejeztem
[/OFF]
-
fdisk
őstag
válasz
Csibe78 #34976 üzenetére
A ram freki és a cpu freki két különböző dolog.Attól h a cpu fsb-je 1066,még nem fontos 1066-os ramokat venni.
(#34992) twine :ilyen árak mellett én is 1066-t vennék(főleg ha fsb hajhász tuningcsávó a user
),de akkor sem muszáj.Az én 800-as ramjaim simán elszaladgálnak 1000-en.
-
katt777
félisten
válasz
Osynho #34991 üzenetére
Ehhez csak annyit (aztán kiszálltam az OFF-ból), hogy nem így van. Nekem is 800-as RAM-ok voltak először a konfigomban, viszont te nagyvonalúan megfeledkezel a RAM-szorzóról, aminek köszönhetően 333-as FSB-vel is 533-on mennek a RAM-ok (DDR 1066MHz), így tuninghoz máris vissza kell venni a szorzót, hiába csak 400MHz mondjuk az FSB. Szóval 1066-os RAM-okkal jóval gyorsabb lesz a gép, nálam is az lett.
twine: MUSZÁJ, vazze!
-
twine
veterán
válasz
Osynho #34991 üzenetére
Bocs Ribi....én megértem amit mondasz,,de ezt nem tudom szó nélkül hagyni:
Osynho: Ha már a Kingmaxoknál tartunk,,én most megnéztem az első üzlet árait amit találtam!
800: 3155Huf
1066: 3550Huf
Az előbb ajánlgattad az 1066-os Ramokat,,amit teljesen jól tettél,,de most jössz ezzel a 800-as hülyeséggel....nem muszály? De muszáj 400Ft különbségnél MUSZÁJ 1066-ost venni!egyáltalán létjogosultsága nincs ilyen árak mellet 800-as memoknak! Hiszen ha akarod mint mondtad az 1066-ot visszaveszed,,és akár kisseb időzitéssel elinditod..."négyszázéééé' bazz"!!!
Többet nem offolok,,,,elnézést mindenkitől,,,reagálni sem fogok ramra itt!
-
katt777
félisten
-
twine
veterán
válasz
Csibe78 #34979 üzenetére
Azt azért hozzáteszem hogy ez nem kimondottana szinház mód! Az valahogy úgy működött annó (sok évvel ezelőtt néztem) hogy elinditod az elsődleges monitoron a filmet, és azonnal kicsapja a másodlagoson full képernyőbe! (mint most te ezt manuálisan megcsináltad)
most hirtelen rápróbáltam de nem akar engedelmeskedni....úgy ahogy kellene,,,de mivel a végeredmény megvan, igy tök midnegy melyik az az ut, amelyiken odaértünk,,szóval nem görcsölök rajta....csak gondoltam szólok, nehogy ezt hirdesd szinház modnak a továbbiakbanez csak egy egyszerű asztal kiterjesztés!
-
Ribi
nagyúr
Maradjunk a videokartyaknal plz...
Elég sok ramos topik van vagy tápos vagy ... mindenféle van. Nem véletlenül. -
Csibe78
tag
-
katt777
félisten
válasz
Csibe78 #34976 üzenetére
CL5-öseket, ahogy twine is mondta. Vigyázz, mert valakinek P5Q topicban a múltkor sikerült CL6-os kingmaxokat beszereznie, de a matrica úgyis jelzi a modulokon.
Tápot próbálhatod, de nagy eséllyel nem lesz jó. Ha tuningolsz (márpedig ha nem E8-ast veszel, akkor fogsz), akkor tuti kevés lesz. -
twine
veterán
-
Csibe78
tag
Akkor milyen időzitésü memoriákat keresek? mindenképp 1066-akat akarok venni mert a core2duo is olyan lesz
-
katt777
félisten
válasz
Csibe78 #34968 üzenetére
A honlapomon (vagy logouton) a tesztben ott vannak az Everest tesztek eredményei, úgyhogy tudsz ahhoz viszonyítani. Sztem a tuningram-ok minimális előnye nem éri meg az árukat, a konfig gyorsasága alapvetően a processzoron múlik.
A 360W-os Chieftec nem nagyon lesz elég. -
Csibe78
tag
Köszi szuper ez igy müxik úgy nézz ki bár a tv-n valamiért csak az asztalt látom de ikonokat meg ilyesmit nem bár gondolom ez a szinház mód lényege mondjuk azt még elmondhatnád hogy tudom az elinditott filmeket igy nézzni ? ez lejátszó kérdése vagy vm-t kell még beállitani?
-
twine
veterán
válasz
Osynho #34970 üzenetére
Ezt azért ajánlom figyelmedbe!
Tudom a szándék jó, és a használt piacon még igaz is...de ha valaki most vált DDR2-re...hamar bele tud szaladni egy ilyen csúnyaságba! Szerencsére nekem is a 4. darab az amit vettem és nem figyeltem oda(mert előtte már vagy 8-10db-ot vásároltam és nem gondoltam ilyesmire), és mivel rögtön vittem is vissza, nem is szivóztak....azonnal stornózva lett a vásárlás!
-
twine
veterán
válasz
Csibe78 #34965 üzenetére
akkor az lesz az,,szvsz...
CCC-ben kijelzőkezelő-képernyők tulajdonságai..majd ott jobb klikk az 1-es, vagy 2-es kiejlzőre, attól függően, melyik a monitor, és az elsődleges mellé beteszed a pipát....igy a monitorod lesz az elsődleges, a tv-pedig a másodlagos.
ha nem működne a dolog, akkor a tv "ikonján" jobb klikk, letiltás,,,és kezded előlről,,,azaz miután letiltottad,levette a jelet a tv-ről, és az ikon le került az alsó négyzetbe inaktivként, ismét jobklikk a szürke inaktiv ikonon, majd főegység kiterjesztése:monitor! azért ajánlom ez utobbit, és nem a másolást(klónozást) mert igy a színház módot is kényelmesen tudod használni, azaz, amig te e monitoron böngészel, addig az asszony, apu anyu, papa, mama, gyerekek, tudnak filmet nézni full képernyőn a tv-n, ha beállitod a "szinház módban" amit kell....Illetve ami még eszembe jutott közben...lehet hogy, mivel klón módot használtál, a monitorodnak nem feleltek meg azok a felbontások, illetve képfrissitési értékek, amik a tv-nek voltak beállitva, ezért vette le a jelet róla....külön külön be kell állitani mind két készülék értékeit.... -
Csibe78
tag
válasz
katt777 #34967 üzenetére
Háát sajnos a nagyobb proci már nem fér bele a keretbe de akkor veszek kingmax ramokkat és akkor 2*2Gb-at az csak 2-3 ezerrel drágább alaplap + sajna csak ez van ami értelmesebb.
Egyébként még nem volt ddr2 memoriáim de a régi sima ddr-nél többet számitott a minőségi ramok jó időzitéésel mint dupla annyi szarral
egyébként 360-as chifteck tápom van remélem el fogja birni a rendszert mondjuk sok faszság nem lesz benne 1dvd iró a kötelező dolgokon felül. -
katt777
félisten
válasz
Csibe78 #34965 üzenetére
Inkább ASUS P5Q-t vegyél. RAM-ból meg jobban jársz olcsóval, de 4GB-tal, ma már az nagyon kell. Nézd meg a cikkemet róla a honlapomon vagy logout-on.
Procinak tuning kell a VGA kihajtásához, ha csak nem 1920-as felbontásban játszol, max szűrőkkel. Ha spórolsz a RAM-okon, amivel csak minimális teljesítményt veszítesz, akkor vehetsz E8400-at is, amivel sokkal többet nyersz.
Jé, pont ilyen konfigom van! -
Csibe78
tag
Volt kép igen bár elég furi volt számomra hogy a régi nvidia 7600gt-nél ahogy rádugtam a vga-ra a tv kábeljét rögtön felismerte hogy samsung lcd tv látta a felbontást clonra raktam ha filmet akartamnézni és kész itt meg be kellett állitani egy jó pár dolgot de végül is sikerült láttam a monitoron is meg az lcd tv-n is a képet faxa volt minden (ez volt este mert tegnap vettem a kártyát ) ma reggelre meg kapcsolom be a gépet azt kikapcsolta a monitort no signa ezt eljátszott vagy 3* már ugy volt visszaviszem a kártyát aztán lehuztam a tv kábeljét és elindult igazából nem értem ezt az ati driver féle catalistot anyival bonyolultabb mint az nvidia és nem igazán láttom hogy jobb is lenne sajnos
Az a windowosos baromság is faxa volt beszereltem a gépbe a kártyát feltelepitettem a drivert nézegetm barátkozok az új dolgokkal azt látom ovelock kiveszem a pipát rányomok az automata tunningra bejön 1 figyelmeztető kiirás hogy ez károsíthatja .... kattintás hogy ok azzon nyomba gép leáll azt kész (szted nem kaptam majdnem szivinfarktust?) ujrainditom 3* semmi ugyan ez a window betöltésnél kikapcsol a gép ott már keztem ideges lenni
probáltam csökkentet módba parancssorról de semmi azt ujra raktam inkább a windowst
Egyébként kiakarom cserélni a az alaplapot procit meg memoriát is :
Gigabyte GA-EP45-DS3L alaplap
Core 2 Duo E7300 2,6GHz proci
2x1GB 1066MHz Geil Ultra memoria
ezekre gondoltam eddig amd-s voltam remélem jól gondoltam kia a párositásokat ezzek igy azért ki lehet hajtani a vga-t nem? -
twine
veterán
válasz
Csibe78 #34957 üzenetére
és a Tv-n megjelenik a kép, ha nem huzod le a kábelt? Bocs ha számodra is egyértelmű dolgot irok,,de nekem erős a gyanum hogy a tv van beállitva elsődleges megjelenitőként,,ezért az a problémád ami....a tuningra nem tudok mit mondani,,,azon kivűl hogy legközelebb ne a windowst telepitsd ujra,,,csak csökkentett módban indulj el, és a legrosszab esetben is álltalában elég a drivert leszedni, majd ujra telepiteni....gyorsabb mint win.-t
-
katt777
félisten
válasz
Csibe78 #34957 üzenetére
Táp, ha a kari amúgy OK.
Lahorva: Jobb minőségű 400W-os már elviszi, csak legyen 16-18A külön-külön a 12V ágakon. PNF, Enermax, stb (80+ minősítés ajánlott, vagy efölött). Ha későbbi hardverek naftaigényével is számolsz, akkor inkább 500W fölött, hogy ne kelljen tápot cserélned.
-
Lahorva
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a 4870-nek mekkora táp kell minimum? Gépem az adataimnál. Amúgy milyet érdemes venni?
Köszi -
Csibe78
tag
Sziasztok!
Volna 1 olyan kérdésem, hogy most vettem 1 Gainward HD4850 512DDR3-as kártyát és olyat csinál hogy tölti be a winfost és kikapcsolja a monitort pedig gyári beállitáson van a catalist aztán lehuztam a a tv- kábeljét a vga-ról ugy elindult
Eddig egy régi Nvidiás 7600-on volt és gond nálkül felismerte a Samsung Lcd tvm szépen tudtam róla filmet nézni ez az uj faxa kis videókártya meg szaraxik. Amikor rányomtam az overlock menüpontra a catalistba azon belül az automatikus tuningra gép leállt és többet nem indult a windows mihelyt beakart töltödni a window leállt a gép ujra raktam a windowst igy már jó lett.
Esetleg tud valaki vm hasznos infot mondani ezzekkel a problémákkal kapcsolatba eddig nvidiám volt nem sokat tudok az ati kártyákról. -
katt777
félisten
-
subaruwrc
félisten
hali.
egy páran monitoroznátok 3dmark06 alatt a vga-k órajeleit? kiváncsi vagyok nálatok is működik e a kis meglepetés mint nálam... 1.1.10 basic editon.
kössz.
üdv. -
MiB
tag
Sokan panaszkodnak a Gainward 4870 GS-re hogy túl hangos, mi a helyzet a Sapphire ezen változatával?
Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5 (PCX) Sapphire Edition vagy Gainward 4870 GS?
Melyik a hangosabb?
-
Cholard
tag
Köszönöm a gyors és segítő hozzászólásokat!
-
Departed
őstag
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Olvasgattam a hsz-eket jóideje, és sokszor feltették már a kérdést: ezt a karit milyen gyártótól... Azóta eltelt némi idő (mármint az ilyen jellegű hsz-ek óta). Most akarok 4850-et venni, és a cél, hogy túlhajtás nélkül, normális (azaz magára nézve nem káros) hőmérsékleten menjen - nem túlzúgva mindent a gépben (azaz halk legyen). Eddig az ASUS volt, amire voksolnék, de gondoltam megkérdem azokat, akiknek már van. Amit még jónak mondanak, az a HIS.. de felfedeztem ezt a karit is: Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E. Ez egy dualslotos kártya baromi nagy hűtővel... de vajon nem csak impozáns? Esetleg van valakinek ilyen? Örülnék, ha tudnátok valami jó hűtésű kártyát (a venticsere is átfutott az agyamon, csakhát egy új karinál csakenm dobnám el a garit...)
Előre is köszönöm a segítségeket! -
GSE
csendes tag
válasz
katt777 #34942 üzenetére
ha huzom a procit ha nem akkoris ugyanaz, pont ez az érdekes már kipróbáltam annyi lehetőséget, variltam tuninggal is, alapon is hagytam mindent, aztán különa procit külön a graft is utána együtt is húztam őket és akkoris ugyanaz, nem lehetséges h kevés a graf memória fc2-nek?élsimítás nélkül játszok, azzal még roszabb
-
katt777
félisten
-
GSE
csendes tag
2gb ram, de xp alatt is és vista alatt is csinálja, vista 64es xp 32es, holnap megpróbálom havertól hozok át még 4gb-t de szerintem nem az miatt van, mert crysis tényleg ram zabáló és az alatt nem csinálta, jah és 640x480on is ugyanúgy van ez a jelenség mint 1680x1050en, hiába állítom az aa-t és az af-t, semmi sem segít, és a dirverek pedig vista alatt is 8.11 és xp alatt is 8.11
-
GSE
csendes tag
helo emberek...kérdéssel fordulok hozzátok:Nemtudom tapasztalta e már valaki azt a jelenséget ami engemet nagyon zavar. Két játékon vettem eddig észra az új need for speed-en és far cry 2 -esen
a lényeg az h nem szaggat a játék hanem olyan 3-4 másodpercenként lelassul, más játékkal sem csinálja,megy folyamatosan aztán egyszercsak olyan mintha lelassulna az idő, olyan nyúlóssá válik a kép. Nemtudom mitől lehet és nagyon idegesítő...ha valaki találkozott már ilyennel kérem segítsen van e rá valami megoldás. A konfigom pedig Asus blitz formula, E6850, corsair ddr2 1066, Asus EAH4870 512MB, db seagate hdd 250es...jó lenne tudnom az okát h elműljon ez a jelenség, és haveromnak valamivel gyengébb gépen és 4850essel ugyanazokkal a beállításokkal nem csinálja -
yodee_
őstag
srácok egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen proci lenne jó ahhoz, hogy a 4850gs-emet ki tudjam hajtani 1280ba? vagy esélytelen? jelenleg egy 5000+os be-m van
köszi
-
lsc
nagyúr
-
vagamo
őstag
válasz
katt777 #34920 üzenetére
E kettő között van érdemi különbség?
ASUS EAH4850/HTDI/512M
ASUS EAH4850 TOP/HTDI/512MMert a csatlakozók kivételével más különbséget nem látok, ja és még a külső!
+ csatik a TOP javára:
Csatlakozók:
# 1 x D-Sub (DVI - D-Sub adapterrel)
# 1 x HDMI (DVI - HDMI adapterrel)
# HDTV (YPbPr)
És a + ár ami gáz! -
katt777
félisten
Mondjuk az, hogy milyen kialakításúak, a fordulatszám csak ezután. Pl. egy NFR-8-as venti 2x akkora légszállítást produkál full fordulaton, mint egy "mezei" 8cm-es, és csak 17dB a zaja 22-23dB-lel szemben, míg a hagyományos ventilátor légszállítását 7dB "zajjal" képes produkálni. NF-P121300-nál ugyanez a helyzet sima 12cm-es ventikkel szemben (természetesen más gyártóknak is vannak halkabb propellereik, max nem ennyire, és nem ekkora légszállítással), és persze hasonlóképpen működik ez a VGA-k hűtésénél.
A Chillám 2db 8cm-es ventijét szinte nem lehetett hallani, amikor a házban 4db 8cm-es venti pörgött, amelyek közül 2 NF-R8-as volt leszabályozva!
Mellesleg a 4870-em is roppant csöndes volt a 9cm-es ventijével 30%-os fordulaton (40°C alatt idle), pedig most már halk 12cm-es ventik vannak a házamban. -
MiB
tag
Sziasztok!
Nézegettem ezt a dual ventis 4870-eket és kiderül hogy ugyan úgy fullon pörögnek a ventik rajta. Kérdem én akkor minek rá a dupla venti ha a hangja ugyan olyan hangos mintha 1 lenne rajta és még jóval drágább is. Vagy amit néztem Gainward azon nincs venti szabályzó csak. vagy ez minden ilyen dual ventis karira igaz??? Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
vagamo #34910 üzenetére
Mindenképpen valamilyen ASUS-t vegyél, mert az ASUS EPU-ja tökéletesen vezérli a VGA energiakezelését (órajelek és fesz is), így nem fog sokat fogyasztani, nem melegszik túl, és semmit nem kell variálnod bios-szal vagy ATT-szal, hogy a VGA tökéletesen üzemeljen. Én is sajnálom, hogy anno nem volt +5k-m ASUS 4870-re.
-
Osynho
addikt
válasz
Neil Watts #34913 üzenetére
533-as rammal nemnagyon tudsz majd tuningolni
-
lsc
nagyúr
válasz
Neil Watts #34913 üzenetére
Igen, az a lap bírja . Amennyiben 4x1 giga a ram akkor lehet gond, de 3 giga az nem olyan sok, azt elvileg vinnie kell .
-
-
Eagl3
veterán
válasz
Neil Watts #34911 üzenetére
Én a másodikra szavazok.
A 2db 4850-et kerüld szerintem, akkor inkább 4850X2. -
-
Sziasztok!
Ezeket "néztem ki magamnak":
GIGABYTE GA-EP35-DS3
Intel Core 2 Duo E7200
Sapphire Radeon HD4850VS.
GIGABYTE GA-EP35-DS3
Intel Core 2 Duo E7200
Sapphire Radeon HD4870Esetleg lenne egy olyan lehetőségem is hogy a 4850 CF-et építenék.
Melik érné meg jobban? Melyik teljesít jobban 1680x105-ben 2-4x AA mellett a játékok többségében? Elég lesz a 4850-70-hez az az E7200-as Intel proci? -
_Toka_
senior tag
válasz
8nemesis8 #34907 üzenetére
Ez megvan itt helyben is...
-
8nemesis8
veterán
-
Aquir2
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest