- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34395 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy
csak a Chilla a nyerő.
Csak mondtam egyet...
(Van még pl. az S1, ami
ha a Chilla csúnya, akkor
egyenesen "ocsmány",
pláne, ha "lóg rajta" egy
12-es venti.De a dolgát
az is jól elvégzi...)
Ezeket a HSZ-eket azért
fusd át, van még bennük
más lehetőség is, stb. -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34393 üzenetére
Nekem zárt házam van.
Semmi plexi: fekete, mint
Darth Vader fürdőkádja.Hangosságáról nem tudsz valamit?
Nem. Mivel k*rvahalk.
Btw. lehet még tuningolni
is nagyobb (pl. vastagabb,
magasabb fordulatszámú)
ventikkel, de eddig nekem
nem volt rá szükség. -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34391 üzenetére
Erre a kérdésre nem vállalom a választ.
De azért így offban: pl. Coolink GFX Chilla. -
dangerzone
addikt
4850-re tudtok valami jó ár/érték kategóriájú hűtőt?
-
Oliverda
titán
válasz
Oliverda #34309 üzenetére
Na, ma délután volt időm szórakozni az új jövevénnyel. A gyári BIOS mellett és idle alatt kicsit hülye hagja van valamelyik a ventillátor fordulatszámát szabályzó alkatrésznek (kondi?), ezért kicsit módosítottam a százalékokon ilyen formára. Így már teljesen rendben van. Desktop-on hangja nincsen (900-1000RPM és 55-58 fokos), csak ha közvetlenül a kártya mellet fülelek akkor lehet hallani egy nagyon minimális motorzajt (gondolom a csapágy). Terhelve olyan 68-70 körül van a GPU max. és meglepő módon jóval halkabb ekkor mint a ref. hűtős BBA kártyám volt.
A GPU nem éppen egy túl tuningbarát darab sajnos, 710 környékén már vége van, pontosabban a 3DM06 utolsó tesztjénél befagy már 715-nél is. Viszont a 0.8ns-os RAMok nem gyengék.
Itt egy eredmény (ORB).
Összeségében eddig tetszik.
Halk, a hőmérsékletek is rendben vannak, jól húzható és a beépített Sándor, József, Benedek kizsákolja a gépből a meleget.
Azt hiszem hogy egy jó darabig nem fogom lecserélni...
-
afk
csendes tag
válasz
katt777 #34379 üzenetére
Hát nekem a kártyám msi, de akkor az lesz a baj tényleg hogy kevés proci hozzá, vagy a gépem. Meg ha feljebb teszem a grafikát, felbontást akkor már nem ugrál, csak ugye akkor kevés az fps. Köszi a hozzászólásokat, sokat segítettek.
dangerzone: milyen console parancsokra gondolsz? -
mandju
senior tag
-
-
afk
csendes tag
Sziasztok. Az lehet kártyahiba ha cod5ben minimumon 1024x768ban 120-130körüli fpsem van? ja és nem stabilan mert 70-80ig leugrál elég sűrün akár hány embert megkérdeztem mindekinek több volt ennél.. cod4ben ugyan ilyen beállításokkal megvan a 250, de nagyon ugrál lefelé ottis szóval nem stabil... Valaki segítsen pls. köszi
u.i.: vagy csak hülye fps hajhász vagyok?
-
atesz999
tag
válasz
Tomate #34371 üzenetére
Igen,gyári hűtés. Teljesen új gépet vettem, szinte csak annyi időre nyúltam a VGA -hoz,hogy betegyem a gépbe. A kártya hőmérséklete is teljesen normális.
Hát majd garanciába visszaküldöm nekik,elég peches vagyok,mert a gép memóriája is hibás volt...az meg kicsomagolásnál össze vissza CRC hibákat dobált ki,de azt már kicserélték.
-
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto #34368 üzenetére
Igazán nincs mit!
Tudod, az a legmegdöbbentőbb, hogy nem tudom, mit szerettek volna demonstrálni, de a vasamon rendesen szaggatott - folyamatos volt, tehát nem változott széles határok között az FPS-ek száma, de közel sem volt "filmszerű" -, ellenben az a rengeteg varangy, ahogy mászkált a képen, komoly volt, mindez magas HDR-rel, a havas tájnak köszönhetően. Szép, csak nem tűnt olyan nagy újdonságnak... Persze nem vagyok D3d fejlesztő...
De valszeg nem véletlenül regisztrációhoz kötött a letöltés, és nem véletlenül developer link alatt elérhető. Nekik valszeg többet mesél, mint nekem. -
katt777
félisten
Csaxólok, hogy 0.843V-on 250/300MHz-en nálam 39/44/40°C a kari idle, terhelve meg nem megy 65-70°C fölé (55% ventivel), persze nem GPU-CV fur renderinggel, az a RAMIO-t felküldi 90 fölé is (80% venti), viszont a GPU akkor is csak max 75°C. Szóval lehet próbálkozni lejjebb 2D-ben, csak ennyire levett beállításokat értelemszerűen nem tettem föl.
-
atesz999
tag
Sziasztok!
2 hónappal ezelőtt vettem egy Sapphire 4870-et, és az utóbbi hetekben játék közben néha szétesik a kép és csak a gép újraindítása segít. Próbáltam már többféle drivert 8.9 , 8.10,8.11 ,de mindegyiknél jelentkezett a probléma. Volt olyan,hogy napokig nem volt gond,de olyan is előfordult,hogy sorozatosan jelentkezett a hiba pár perc játék után.
Csináltam róla képet,ha valakinek már előfordult ilyen,vagy ehhet hasonló,kérem segítsen.
Attól tartok,hogy hardver hiba. -
VSR
csendes tag
válasz
Visormail #34366 üzenetére
Klikk --- > ATI Tray Tools builds
-
Zomb€€
őstag
Ilyet hogy tudok csinálni a CCC-vel én is hogy szélesebb intervallumon tuningolhatok?
-
dangerzone
addikt
Persze, az 1.3-asakat ,meg az 1.5-ös szériát is használtam.
VGA drivert is többfélét. Everest eredetiDigitXT: Vista meg éppen 2 órája van fenn. Viszont az a baj, ha letörölném az att-t, akkor nem lenne, ami szabályozná a ventillátor fordulatszámot, így megint túlmelegedne... ^^
-
syC
addikt
válasz
dangerzone #34360 üzenetére
Próbáltál másik verziót ATT-ban? Eredeti az everested?
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34360 üzenetére
Ebben a HSZ-edben nem volt kérdés, csak egy ténymegállapítás.
Erre írtam, amit. A tegnapi HSZ-ed nem olvastam, de most, hogy
visszakerestem, látom, hogy további gondjaid is vannak ezzel a
legújabb ATT-vel... Mi lenne, ha nem azt használnád?Bár
ahogy emléxem, neked volt még kismillió gondod mással is.
(Amire pl. rögtön írtam, hogy esetleg túlmelegszik a VGA, de
te állítottad, hogy azt biztos nem, aztán kiderült, hogy mégis.)
Pontosabban ez volt az egyik lehetséges megoldás. De ahogy
méginkább visszaolvasok itt, azt látom, hogy a Vistád a sz*r...Vagy az ATT és a driver.
Egyszer már megoldottad így:
"Törölni kell az Ati Tray Tools-t, mert valamiért bekavart"Szerk: de ha minden kötél szakad, még mindig vehetsz kombájnt.
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34358 üzenetére
Milyen választ vársz? Előfordult ez már mással is.
Talán a monitorozás részeik akadnak össze: ha
letiltod az ATT-ben, nem bántja az Everestet... -
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #34353 üzenetére
Igazad van!
Rendben is van ez így!
Én nem azt mondtam, hogy ne cseréljen senki. Viszont annak mondtam ellent, aki azt állította - nyilván mindketten tudjuk, hogy nem szó szerint -, hogy szigoúan kötelező a ref. hűtő cseréje. És tettem mindezt azért, mert a mai napig meg vagyok róla győződve, hogy nem kötelező azt cserélni!Amen!
A sok szerk.-ed után végképp:
Szerintem egyről beszél(t)ünk.
Mindegy, nem fogok veled se hadakozni!
-
szasanyi
félisten
Illyen előfordult valakinél? Ez kurv@ CCC szívat. Mind a 8.10 és 8.11 esetén is előjön, rövid idő után. Új rendszer telepítést is kipróbáltam (elsősorban alaplap csere miatt) és most megint itt van. Miért csinálja ezt?
-
fdisk
őstag
válasz
dangerzone #34352 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a hsz-et.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #34351 üzenetére
Igazán nem tudom, mit problémáztál anno...
Csupán azt, hogy nem szeretem, ha meg akarják
mondani nekem, hogy nekem mi a jó...Nekem
kellett rá a Chilla, és meg vagyok vele elégedve.Szerk: egyébként abban a HSZ-emben nem mondtam,
hogy a gyári hűtővel normálisan el van vezetve a kariról
a hő...Viszont a házszellőzés sosem árt...
Szerk2: hűtőt cserélni indokolt esetben kell, na... -
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #34333 üzenetére
(Btw. normális házszellőzéssel ha el
van vezetve a kariról a hő, nem fog
megfulladni a házban semmi...)
Sorry, az imént ez fel se tűnt ... így lemaradtam a mod-ról...Nos, hát pont ezt tapasztalom a ref. hűtéssel én is!
Igazán nem tudom, mit problémáztál anno...(#34315) DeSanto: Megnéztem... Csak ezért szintre hoztam - minden frissítést leszedtem, 8.11-re upgrade-eltem az ATi drivert, majd a DX9-et is novemberire frissítettem egy hibaüzi kapcsán - az utoljára szeptemberben látogatott SP1-es Vista-mat. Aztán futtattam a techdemot. Nem mondom, hogy suhant, de azt a látványt kaptam, amit nekünk szántak. Tehát nem volt probléma a demo futtatása során.
-
fdisk
őstag
-
fdisk
őstag
Nem is bántás akart lenni,ne h magadra vedd!
Jó nagyot!Nem túl sok megfelelő hűtő létezik 70-re.De én szvsz a ref hűtő jó.Kifele fújj a meleg levegőt,és att-vel komoly hőm-et csökkenést lehet elérni.Nekem most idle 44/41/44 fokos a karim.( a gyári 80-hoz képest nem rossz erdemény)Load meg 71/70/71
-
fdisk
őstag
DigitXT kollégának a mindenképpen szó nem tetszik.(ahogy nekem sem)
Írta vna azt,h pl érdemes mert ennyivel és ennyivel hűvösebb a vga,v mittomén.(#34334) Dusee :az.Én néztem be,mert hanyagul olvastam el a hsz-ét(meg másnapos is vok
),mert én azt hittem a vistát töltötte le.Persze az att-t lehet tölteni ahogy mondod.
-
DigitXT
félisten
Attól még le tudja hűteni a gyári hűtő is.
Igaz, hogy elég sz*rul, de hát ha bírja...
(Csak azért mondom, mert ha megint
jön _Toka_ és Bluegene, hehe...)
Szerk 34335-re: a Chilla és az S1 sem
fújja ki a házból, ahhoz IceQ kell...
(Btw. normális házszellőzéssel ha el
van vezetve a kariról a hő, nem fog
megfulladni a házban semmi...)
-
fdisk
őstag
válasz
dangerzone #34292 üzenetére
Az oldalon tilos a warez.Nem letöltöttem,hanem "megvettem
"
(#34316) Tomate :pontosítok.Eloxált alumínium.
-
krupitomi
tag
Tapasztalat valakinek? link
-
pr0bi
senior tag
Ha kijön egy magasabb verziószámú Catalyst , akkor megint tanácsos letölteni az egész suite-et , vagy elég csak a vga driver ? Más. 8.10-ben nem tudtam elindítani a ccc-t , azt a hibaüzenetet kaptam , hogy nem támogatja a gpu és ezért nem tud elindulni. 3x szedtem le ,3x próbáltam feltenni, de mindig ugyan így jártam. Volt hasonló valakinek?
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Rég csináltam meg a hűtést már a kártyámon, és most mivel újra lett húzva az oprendszer elfelejtettem, hova menti a profilt
Pontosan hova is ?
-
wagi
senior tag
Ezen a kártyán milyen hűtő lehet? [link]
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Tomate #34312 üzenetére
Az egy hangyányit régi. Akinek kell ide fáradjon el.
-
Tomate
veterán
válasz
dangerzone #34311 üzenetére
Nekem Vista alatt 1.5.8.1271beta működik tök jól!
-
dangerzone
addikt
-
Oliverda
titán
Mindjárt kap egy kis ATT tornát.
-
redstar16
tag
WoW-al játszom és mióta kijött a kieg, így néha ha forgatom a kamerát így belaggolgat a játék és utána ismét felmegy az fps és nem laggol ugyanazon a helyen.
Az lehet hogy nem elég neki a táp? Más programmal nem csinálta, még nem próbáltam olyannal ami maxon kihasználta volna. Max beállítások vannak. Van akinek van ilyen baja? 500W-os Asus. Sapphire 4870 és Q6600 @ 3,2Ghz. Ha kell több adat leírom. -
syC
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy van-e valami különbség a kék és a piros nyákos 4870 között? (esetleg rossz tapasztalatok?)
-
$p@rr0w
őstag
válasz
medvezsolt #34282 üzenetére
Szerintem simán lehet egy olyan módosítás a driverben ami miatt azok a progik már nem működnek együtt vele, bár nagyon valószínűnek azért nem tartanám. Most kicsit megijesztettél, mert én is 8.11, és ATT párosítással akarok támadni, de azt még megvárom mire jutsz vele. Valaki másnak tapasztalata ATT+8.11-el?
-
lala42
őstag
válasz
dangerzone #34300 üzenetére
Star-futtatás-dxdiag-enter.
Ott a képernyő fűl. Ha nem látod hogy három értéknél lehet választani a tiltás opciót, az az a 3Dgyorsitás ,DirectDraw gyorsitás és talán az AGP gyorsitás, akkor Dx gondod van
Dx9c Xp-nél, Dx10 vistánál, újratelepítés, esetleg teljesen letakaritani a videokari meghajtóját és (de teljesen) újrahúzni.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged