- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
-
Lau16
csendes tag
Akkor köszi szépen a segítséget!
MEgmentettek az idegösszeroppanástól!xdxd
Majd írok ha lecc kérdésem -
Lau16
csendes tag
Hát a GTA nem naon jött be már jáccotam vele xboxon havernál:S:S:
Inkább crysis-re gyúkork!xd -
Lau16
csendes tag
ASUS M2A VM HDMI
-
Lau16
csendes tag
Köszi szépen a segítséget!!!Csak az az egy problémám van h csak amd-t tok venni mert alaplapom tuti nem cserélik ki anyámék!Én egy 6000+-ra gondoltam , azt felhúznám 6600 plusszra és az sem lenne elég???
-
subaruwrc
félisten
ha valakinek feleslegessé vált a gyári hűtés a ref 4850-ről némi kp fejében szívesen megvenném.
-
Lau16
csendes tag
ÜDv
MA vettem egy Gainward 4850 512-es VGA-t és sztem nem megfelelően hajtja ki a procim!!
AMD 4400+ ezt érdemes lenne e lecserélnem? -
proof88
addikt
válasz
katt777 #37254 üzenetére
Ezt most én sem értem. Nemrég lehetett olvasni, hogy csökkent valamennyit az AMD, de az még tuti nem ért ide. A Sapphire 4870 1 gigás változatát látom 57-ért, ami nagyon durva, tekintettel arra, hogy a legolcsóbb 1 gigás kártya 75 volt kb 1 hónapja, amikor én 65ért megvettem az 1 gigás Gigabyte-omat! Na ennek most mi lehet az oka?!
-
leftyke
aktív tag
Köszönöm. Csak eddig nvidiam volt
-
-
leftyke
aktív tag
Én is kérhetnék egy választ?
-
leftyke
aktív tag
A kép: /dl/upc/2008-12/11/193732_fvw42cnt4esw59yu_hd4850.jpg
-
leftyke
aktív tag
Hello
Kérdésem a következő lenne a lent említett videókártyám van és a gép 2000ímhz helyett 1000Mhz en járatja küldök képet is. Ami a képen van progi azzal húzzam 2000re? -
szumo
senior tag
Üdv!
Erősen foglalkoztat egy 4870 beújítása. Bár ezt nem a karácsonyi hajrában fogom megtenni, hanem január elején. Mihelyt lesz időm visszaolvasok, addig is az a kérdésem lenne, hogy melyik gyártónak sikerült rendes hűtést tenni a kártyájára? -
evitiguF
senior tag
Erre valaki?
-
Ferdzsoo
addikt
Vantage-ben 4870 quaddal 3GHZ-n 8800 punkte az egész jó nem?
Tudjátok mit nem értek?
az E6400-ammal 3 GHZ-en a GPU score volt 7800, quaddal 3GHZ a GPU score 8800. A gpu score-ba hogy játszik bele a CPU?
Nem hajtja ki 3GHZ-n a Duo? -
Bikerider
aktív tag
Hi
Erdemes lenne a 2db 4850 512mb -st eladni es venni egy 4870 1GB -ost?
Gondolom az SB Audigy -i jobb mint ami a P5Q-E -n van?
P5Q-E,E8400@3,4GB,4850 512 Crossfire X,FSP EPSILON 700W.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #37258 üzenetére
Hát, éppen olyan házat akartam, hogy soha többé ne kelljen azzal foglalkoznom, hogyan, mennyi, és milyen hűtőt helyezzek el (mennyi extra zaj!), hogy kánikulában is elfogadható hőmérsékleten menjen a gép. A 4.05GHz-en hajtott E8400 30°C-kal volt hűvösebb a 19°C-os szobában, mint nyáron a 28°C-osban, de még a régi házban (és abban is az extra ventik nélkül), ugyanazzal a CPU hűtővel, csak alacsonyabb fordulatszámon, szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek. Akik a cikkem elolvasása után vettek ilyet, azok sem bánták meg. Ja, ezek a 23 cm-es ventik max 700RPM-en sem igazán zajosak, a levegőt meg nyomják rendesen. A ház mérete meg nem izgat, mert ez is az asztal mellett áll, csak legalább nem kell olyan mélyre hajolnom a lemezkezeléshez, vagy az előlapi panelhez.
-
válasz
katt777 #37257 üzenetére
Na akkor mostanában nem kell hűtőt vagy házat venned. Nagyon jók a hőmérsékletek, amiket írtál, picit irigykedek is...
Ha egyszer lesz annyi pénzem, lehet, hogy én is beruházok egy hasonlóra. Épp most moddolok egy 486-os szerverházat jófajta hűtéssel rendelkező házikóvá (szép nagy ház, fér venti bőven), remélem jól sikerül és akkor nem kell cserélnem egy darabig.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #37255 üzenetére
Ó, a HAF-ot nagyon könnyű ám megszokni!
(Mint minden jót.) Első és oldalsó venti megy, mert vinyókat szeretem 30°C alatt tartani (és 3 db fűt, 25-29°C-on), meg a 28°C-os alaplap (a NB amúgy nagyon tud hevülni), és a 19-21°C-os proci sem rossz úgy, hogy minimumra le van véve a TX2 ventije (ha most kéne CPU-hűtőt vennem, csak GeminII lenne venti nélkül). A tetőventi és a hátsó csak lapvezérelten totyog, az extra 12cm-es ventikre semmi szükség, ugyanúgy nem osztanak/szoroznak, mint a CPU-é. Ja, és a 7900GT úgy van beállítva, hogy a HD4870 idle 42°C körüli hőmérsékletét hozza. És mindez szép csöndes, hakos1987 vízhűtésének (amikor működnek a ventijei) zaját produkálja kb. A harisnyákat lehet 1-2 hetente porszívózni, de ezzel tudok élni.
Lehet, hogy ha egyszer meglesz a 4870, teszek rá egy Auras Fridge-et, mert nem akarom minden 2. hónapomat VGA nélkül tölteni, talán még arra sem kell venti.
Asszem, ez a ház a legjobb ár/érték arányú a piacon, főleg, ha azt nézed, hogy 30k-ból megspórolod vele a drága CPU és VGA hűtést (HDD-ről és lapról nem is beszélve). -
katt777
félisten
Megint ilyen olcsó lett minden?
Már csak annyi a 4870, amennyiért vettem, nemrég még majd' a másfélszeresét érte. -
katt777
félisten
Megint be fog porosodni, szóval én legelőször egy porszűrőzést javasolok a házba. Női harisnya megfelelő, kiszedni sem kell, mert egy porszívóval tudod tisztítani.
stevve: És akkor semmi szükség a macerára. A régi házamban nem is harisnya, csak műanyag porszűrő volt (körben, mindenhol, egyébként most árulom), és fél év alatt alig került az alkatrészekre némi finom porréteg, pedig a 3870-en pl. Chilla volt, és a megfelelő hűtés miatt 4 venti szívta be a levegőt.
KaiotEch: Azért van az ASUS honlapja.
Rush.89: A használni kívánt felbontás ismerete nélkül a kérdés értelmetlen.
jaja1981: Azért az én P5Q lapom zajszűrős, és a hifi alapzaján kívül nem igazán hallani extra zörejt.
-
PH! User
csendes tag
Sziasztok!
Vettetek észre valami gyorsulást a 8.12 driver-el? -
-
jaja1981
addikt
Így van.
Én egy Audigy4 büszke tulaja vagyok, és semmi pénzért nem adnám.
Játékok alatt az EAX egy csoda!!!!Ha megnézel egy rendes hangkarit tele van kondikkal, míg az alaplapi nem.
A kondiknak meg zajszűrő képességük van.És a lényeg!!!
Végre vizes a 4850 Sapphire dual slot.
És csend lészen a tájon.
Idle: 30C
Terhelve:40-45CÉljen a víz!!!!
-
válasz
swoody #37223 üzenetére
Az integrált hangkarik (és a gagyi különálló kártyák is) egy csomó mindent szoftveresen számolnak, a minőségiek pedig külön chipeket tartalmaznak egy csomó mindenre (pl: klasszikus az EAX). De még drága kártyák között is van gagyi (pl Xi-fi Xtreme Audio). És ez a szoftveres számolás mindig rosszabb minőségű, mint a hardveres, arról nem is beszélve, hogy jobban terheli a procit (extrém esetben elvehet akár 5-10% processzoridőt is a hang- és zenelejátszás). Továbbá, mivel az összes hangért felelős áramkör az alaplapon van, sokkal érzékenyebb a az környezetáben levő áramkörök keltette "statikus zörejre".
Ha minőségi kártyát akarsz nagyon olcsó, akkor vegyél az apróban egy SB Live! Digital hangkarit (csak EMU chipeset), mert hiába van vagy 10 éves konstrukció, máig jobb a hangminősége bármelyik integrált csodánál. Ezt már megkapni 2-3k-ért, de vigyázni kell, mert ebből is van gagyi változat, amin nem EMU chip van (pl: SE változatok). Bár az is igaz, hogy hivatalos Vista driver már nem létezik, de vannak hozzá módosított driverek, melyek működnek Vista-n is. -
rup1u5
nagyúr
válasz
swoody #37223 üzenetére
ég és föld !
amikor betettem az X-Fi-t a gépembe és elöszőr játszottam, hallgattam zenét vele az integrált után, hanyattestem a meglepetéstől! Olyan hangok jöttek elő amiket eddig észre sem vettem és hihetetlen térhangzást csinál egy fülhalgatóban is. filmekről nem is beszélve! azóta inkább fülessel játszok.
arról nem is beszélve hogy X-Fi esetében tapasztalható némi fps növekedés játékokban ugyanis leveszi a CPU válláról a hangal kapcsolatos számítások terhét!
Az integráltak az olcsó kivitelezés és az egyéb komponensek közelsége miatt összeszedik a statikus zörejeket és alapból zajosak. pl ha nem szól semmi éppen csak megy a gép és föltekered a volumét maxra egy integráltnál akkor baromi hangosan fog súgni a hangszoró. X-Fi-vel ez teljesen megszünt.
Rush.89:
Jó az a wolfi 3.8-on!
ha nem is csutkára de azért szépen meghajtja majd a két 4850-et! de én inkább egy db 4870-et javasolnék. -
Kb. havonta ajánlott jól kifújni és pl.: fültisztító pálcikával (kicsit nedvesített) végig masírozni a bordák elérhető részein. Persze ugyanezt a CPU-n is meg lehet ejteni és minden ventin, ami a házban van. Szép kis pormacska bandák leplezhetőek így le Min. 5, de akár 10 fokot is tud melegíteni egy porral teli hűtő, így érdemes odafigyelni - ha emelkedett és stagnál, akkor poros lehet.
Ha nincs porszűrő, akkor lehet régi harisnyából a ventik elé barkácsolni egy kis védelmet. Sokat segít. -
jaja1981
addikt
Feltettem a végleges 8.12-őt és semmi probléma.
A GTA gyorsult valamelyest, de nem sokat, viszont az árnyékok szebbek lettek. -
Ferdzsoo
addikt
Nemazért de tennap felraktam a 8.12-es drivert. SAJNOS!
UT3 alatt laza 20 fps-t csökkent minden. Fasza?
És csak a vista reinstall segített... 8.11-el minden faja megint. -
Vki tudna segíteni, hogy az ASUS HD4850 512Mb-sről mit lehet tudni? Mert "jó áron" hozzá tudnék jutni 1-hez!
-
Speed®
titán
válasz
Vasinger! #37229 üzenetére
Mások a felfogatási pontok és a hűtendő alkatrészek elhelyezkedése is..ilyen kérdés előtt azért nem ártana legalább 1-1 4850/70 nyákot megsasolni ;p
O_L_I
Próbáld meg állítani a PCIe frekit, 100MHzről picivel feljebb, valszeg megoldja.
Hogy mitől lehet, azt passzolom. Amúgy 2.0x8 ugyanolyan gyors mint 1.0x16, elég a karinak ez a sávszél.Borkai
80°C nem vészes, 100 felett már aggódhatsz picit. Hiába GDDR5, az órajel/fesz. miatt fűt szépen. Az is megeshet, hogy a borda ami a GPUval\FETekkel közös, már alapból felforrósodik, így nem is lehetnek hidegebbek ugye. -
Borkai
tag
Nem tudja vki megmondani meddig mehet el a memória hőmérséklete a 4870en? nagyon melegszik ez a ddr5 már 80at jelez a szenzor..
(nincs húzva)
-
O_L_I
őstag
Hi!
Szerintetek Ez:
Mitől lehet?
Tuti nem alaplap mer ott max azt tudom variálni hogy a 2.0 ott legyen e vagy nem.
A 8.11-es driverrel is csinálta de ott egy újraindítás után visszaált x16-ra.
Most hogy felraktam a 8.12-t, fixen beált 8-ra.
help me! -
Vasinger!
nagyúr
Tudom, hogy elég extrém dolog lenne, meg minden, de mi lenne ha egy 4870-es ref hűtését raknám rá a ref 4850-re? Kinek mi a véleménye róla?
-
törölt tag
Hali!
Azt szeretném megtudakolni h egy E8500-ös proci 3.8GHz-en elegendően meghajt 2db 4850-et?
Vagy azért ennél izmosabb 4 mag kell már hozzá? -
Osynho
addikt
-
pr0bi
senior tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Sapphire 4850 kártyával rendelkezem. A kártyán a ventilátor gyárilag asszem 30%-s kihasználtság mellett volt gyárilag így a ccc 80 fok körüli hőmérsékletet mutatott mindenféle leterhelés nélkül . Ezért ezt módosítottam jó pár hónapja 40%-ra így 60 fok körül volt alaphelyzetben , ami fogjuk rá elfogadható ( 50-n már zajos volt)
Utóbbi napokban azt tapasztaltam , hogy ezen a kihasználtságon a kártya hőmérséklete ( ccc szerint ) 80 fok alá nem igen megy.
Előbb egy játékot elindítva nagy hangerőre lettem figyelmes , valami eszeveszett módon felpörgött a venti nem tudtam mire vélni. Azonnal kiléptem ,és a hőmérő 98-100 fokot mutatott , ilyen magas még életbe nem volt, átlag 80-90 fok volt mindig minden után .
A gép ugyan úgy szellőzik ahogyan eddig , ezért sem értem igazán. Lehetséges hogy ez valami probléma előjele akar lenni ? -
rup1u5
nagyúr
-
jayjay
tag
Ismeri valaki ezt a kártyát?Sapphire Radeon HD 4870 Silent 512MB GDDR5
Így néz ki[link]
És nem ez mégegyszer[link]
Már megrendeltem végül is, de ha esetleg lenne valakinek evvel tapasztalata megköszönném.Melyik drivert töltsem le hozzá?
Problémám:
A jelenlegi 8800GTS kártyámhoz tegnap raktam fel a drivert.Ilyet sz... már rég nem láttam.Nem tudom a TV-re kinyomni a képet, ha a Tv-t nem a számítógép előtt kapcsoltam be.Megoldás: ÚJRAINDÍTOM A GÉPET
Ez hihetetlen nekem, 2008-at írunk.(megemlítem, hogy a korábbi driverek ehhez a kártyához sem voltak mindig jók, a 6600GT-mel és az X1950-essel nem voltak ilyen gondok)A többi problémámat meg sem említem.
Fontossági sorrend:
1., A probléma ne álljon fel a TV-vel
2., Játékokhoz mi a jobb
Remélem van valakinek 4870-es kártya , monitor+LCD összeállítása. -
Vasinger!
nagyúr
Hellosztok!
Egy elég érdekes dologba "ütköztem". Minden alkalmazás azt írja, hogy 2.2 GB Vramom van. Persze ez biztos nem igaz, mert a kari 512-es. De mégis a GTA 4-et heccből beállítottam 1.5 GB -ra és elindul. Ilyenkor végülis a sima RAM-ból kölcsönöz? Vagy hogy is van ez?
Itt van pár kép: GTA, gépigényes honlap.
-
pilu01
senior tag
bocsi kétszer!
-
pilu01
senior tag
Régi driver eltávolítása után MOM.implementation hibát kaptam!
Ez micsoda?
Újratelepítés sem oldja meg a problémát! -
evitiguF
senior tag
Lenne is egy kérdésem új driverrel kapcsolatban.
Nem tudom, hogy előzőben nem volt, vagy csak nem figyeltem, de most feltűnt egy olyan alpont, hogy "Képpont formátum"
Philips42PFL9703-al van csak összekötve a kártya, 1920x1080@60Hz
Ennél az opciónál alapból az volt beállítva, hogy:
YCbCr 4:2:2 képpont formátum
ezen kívül van még 3db:
- YCbCr 4:4:4 képpont formátum
- RGB 4:4:4 képpont formátum stúdió (korlátozott RGB)
- RGB 4:4:4 képpont formátum PC szabvány (teljes RGB)
Én most átállítottam "RGB 4:4:4 képpont formátum PC szabvány (teljes RGB)"-re.
Nem tudom, hogy milyen jelentősége van ennek, jó lenne ezt megtudni, illetve hogy melyik beállítást kellene használni. -
Rozs
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy Ati 4870-es kártyám van, remekül működik, semmi bajom nincs vele. A tegnapi nap folyamán kicsit játszottam, és egyszer csak kimerevedett a játék képe, és az Ati driver pár pillanat múlva kiírta, hogy újra kellett indítani a a videókártya prociját. Kicsit böngésztem a feladatkezelőben és ezt találtam:
"EDID contain an error in the RangeLimit field" Valaki meg tudná mondani, hogy ez pontosan mit jelent? Mi a hiba, illetve mi a megoldás, ha már találkoztatok ilyennel. Előre is köszi a segítséget, és bocs az off-ért -
katt777
félisten
A hivatalos driver megjelenésével Tweakforce oldaláról eltűnt a 8.12-es XG driver, most a 8.10 a legfrisebb. Szóval lesz majd újabb XG is.
-
KaraDani
addikt
Nekem Gta4 ben is hozott. Elég jónak tűnik ez a driver most
-
bossvico
senior tag
No én leszedtem a8.12-est, gyors FC2 teszt, és 16%-ot hozott no AA beállítással.
Már csak a konvertálásra leszek kiváncsi. Durva dolgokra lehetne még használni ezt a 770-es procit.
Remélem sorra jönnek majd ki azok a programok amik kihasználják a gpu teljesítményt is a számolásra, meg mindenfélére.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Riasztó topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest