Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Igen, igen. Kellett egy kis idő, amíg leesett amit írni akartál

Szval igen, ott jött ki hatalmas telj. növekedés. Szerencsések
Nade majd nekünk is eljön az idő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
rumkola: Sajnos én csak azóta vagyok úgymond mélyen benne a driveres herce-hurcában, azelőtt apum intézte a 9200,9800-as Atikhoz a drivereket

-
Qru
MODERÁTOR
Megnéztem, gyártási szám alapján mindenhol 4870X2 GS-ként fut. Kemény ez a 3 slotos hűtés, veri az Asus féle 3 ventis megoldást is.

-
lala42
őstag
Nem hinném, hogy a konfig a ludas. nekem is hasonló a konfigom, Giga P35-DS3, 2x1 Gb Geil 1066 E8400. Gainward 4850 GS 512, 2x 500 Segate, 1 ASUS + 1 Pio. DVD író Noctua hűtésrendszer, és nem produkálja a fenti srác kinjait. Szerintem, kevés a ház hűtése, ill, lehet a kari hibás. De inkább hűtési gondok lehetnek.

-
NKing
tag
Tekintettel arra, hogy éppen ünnepek voltak, meg sok hétvége, ilyenkor nem dolgoznak még az ATi-nál sem
De gondolom, azért jön majd az új driver... tény, hogy bele kell húzniuk, mert az nV elég masszív drivercsomagot adott ki nemrég sok-sok javítással.Valaki, aki csinált már 4870-nél BIOS modot, meg tudná írni, hogy a decrease voltage kapcsoló mit csinál pontosan a Power Play opciók között RBE-ben? Érdemes bekapcsolni, vagy annyit nem számít? RBE azt írja, hogy probléma lehet a későbbiekben, mert a driver nem biztos, hogy látja majd a karit a következő bootnál... lutrizni meg nem akarok ezzel.
kispéé: így gondolom, tuti hogy nem lesz légrés a pasztában
necces ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BandiHUN
veterán
a powerplay-ról meg ne is beszéljünk,mekkora kamuzás volt...kicsit olyan ez,mint amikor bemutatták a fizixet amd karin,és mindenki várta a csodát,ami nem jött el.vagy hogy várták az emberek,hogy a gpu el fog terjedni a videókódolás ideális hardvereként.abból se lett semmi...pedig lenne nyitott lehetőség,szerintem korántsincs szükség a mai játékokban pl. a 800 stream procira,vagy nem ilyen felállásban.olyasminek látom a mostani drivert,mint mondjuk a dual core optimizert az amd x2 procikhoz,1magos alkalmazásnál...kicsit gyorsit az is,de meg sem közeliti a valódi optimális megoldást,szerintem sok erőt elfecsérel a kártya,és úgy gondolom,hogy játékok ide vagy oda,igenis az amd-nek kellene egyre jobban a mostani igényekhez igazitania a karit,amig tényleg ki nem jönnek a számitásigényes gémek.és nem azon szenvedni,hogy már megint kijött valami új,ami el se akar indulni,lásd gta4.szerintem nem a vidkarigyártó felelőssége ezzel foglalkozni,mert simán lehetne ezt a biróságon is felhozni,hogy hogyvan ez a jó kis pénzért ellehetetlenitem a konkurenciát taktika az nv részéről.nagyon visszaveti a jó kis karinkat a fejlődéstől ez a dolog,miközben az nv szvsz simán megkapja előre,mit tegyen a következő driverébe,a játékgyártóktól.

-
BandiHUN
veterán
nekem az tetszik,amikor a crysisra rejszolnak mindig odaát...de nem azért,mert játszik vele,áááá,arra nem szabad ilyen karit venni...
WesTM:újabban már ki sem dobnak betát sem?iszonyat nagy a csend,lehet esetleg valamit tudni?tulképp a 8.12 már ezeréves ugye...
és valahogy nem hallottam semmiféle szokásos igéretet,hogy valami jobb lesz.mondjuk ne a gta4-re gyúrjanak rá,hanem úgy általában,igyis lekötötte az utóbbi időt a fixek kiadása,aztán ezt egyben megkaptuk a 8.12-vel,és....kábé ennyi.a nem fixelendő gémek szerintem egy centit nem javultak legalább 3 hónapja.mondjuk majd megcáfol,aki nem igy gondolja,én igy veszem észre,átlagos játékosként... -
vitezlejszlo
őstag
Aha, itt a cikkben csak a hang volt a lenyeg. De engem a homerseklete is kicsit zavar. Ha meghajtom, akkor 90 fok a proci! Ez nekem igy erzesre kicsit sok. A legmelegebb nem is tudom mi volt, de 104 fokos volt. Megnezem en ezt az S1-et, ha jobban hul es halkabb is, akkor mar jo vagyok

De amugy annak feld*gnam ezt a ventit, aki egyreszt ratette, masreszt meg nem tette szabalyozhatova. Bar eleve nem ertem, hogy miert nem lehet a feszultseggel jatszani, es nem 12V-ot adni neki, hanem csak 5-ot ha 2D-ben van a kartya.. francnak kell tulmisztifikalni ezt a PWM-es baromsagot
Adott egy tok jo kartya, es lecseszik egy ilyen filleres hujeseggel 
-
vitezlejszlo
őstag
De mire tudom tenni a ventit? Neztem ezt a twin turbo-t, ez szerintem rafer, es nem is tunik rossznak, csak egyelore itthon nem talalok sehol arusitot

Amugy most 28 fokos szobaban a zalman hutovel 90 fokra tudtam felfuteni a gpu-t..
es raadasul meg jo hangos is 
De ekkora baromsagot, hogy elvileg a TOXIC az egy kvazi elitebb kartya, es ezen nem lehet ventit szabalyozni... bakker... gratulalok
Kivancsi vagyok egy PWM-es ventivel mukodne-e? A twinturbo mondjuk pwm-es ha jol latom, szoval majd kiderul... 
laca
-
_Toka_
senior tag
Mod. Nem is fontos az új op. rendszer, elég ha fel van téve egy sűz rendszer, és egy egyszerű rendszervisszaállító progival, clean rendszeren lehet dolgozni 10 perc alatt.

Nos, valami ilyesmit említettem ... azt a szűz rendszert éred el azzal, hogy minden olyan drivert eltávolítasz, ami a korábbi vasadra hivatkozik. Mindezt persze érdemes még akkor meglépni, amíg a régi vas "nyikorog" alatta, ekkor az esetleges hivatkozásokat is oldani tudja. Majd, mikor kilépés után a friss vason ébred a rendszer, szépen felismer, igényel, majd megkap minden jelenleg szükséges drivert, majd megy, mintha mindig ezen a vason ment volna.Az XP-m települt Celeronra - már nem emlékszem milyenre, de vmi ABIT lapban - 9800SE-vel, majd kapott X800-at, aztán Athlon 3000+ 7800GT párost, majd "csak" egy 7900GT-t, majd egy 4200+ X2-t, aztán 9600GT-t, majd HD4850-et, most pedig a mai vasat, egy E5200-at GA-EP35-DS3-al.
A Vista-m a 4200+ 7900GT párosnál lépett be a képbe és járta be ezt az utat.És az említett dolog működik!

(#39259) smiti: Nem húzod valamelyik ponton a rendszert? Mert ez esetben javaslom, hogy vedd alapra, nézd meg úgy! Aztán kezd újra a végének megkeresését!
Ha nem, és nem állsz valami komolyabb messzeségben, szedd le, telepítsd újra, aztán hajrá! Már, ha ér annyit! -
smk17
tag
Leszedtem kb 4 verziót 1.008tól egészen a 2.015 - ig. Egyik sem hajlandó elindulni ha az ATI kártya a gépben van . Ha meg nincs akkor azt írja ki hogy card not found.
Á feladom ! Hétfőn viszem vissza a boltba a karit . Mivel legutoljára az erdeti verziót flash-eltem vissza így talán nem jönnek rá .

Elegem van .
Inkább veszek Nvidiát (ha visszacserélik) -
katt777
félisten
Most megy nekik szájbarágós hibaleírással, no meg azért ment egy együtt érző levél a cég főfőfőnökének, hogy milyen szörnyű lehet ilyen alkalmazottakkal dolgoznia, és hogy ez mekkora kárt okozhat nekik nap mint nap... Először mindig a civilizált módszer mellett vagyok.

[OFF]diegho: Senkit nem kezeltem komplett hülyeként, ez csak neked, és néhány hozzád hasonlónak a fixa ideátok. Én csak annyit mondtam, hogy az 1066-os gyorsabb (küldtem teszteket), és amit te is igazoltál. Mi akkor a problémád?
Valószínű, hogy nem én.
Emlékeztetőül a mondat. "P35-ös lap és 800-as RAM-ok egy E8500 mellé?
" Ez egy szimpla kérdés (egy értetlenkedő smiley-val), ha nem tűnt volna föl, minden mást te képzeltél bele. Szóval keress mást szórakozni.
[/OFF] -
Dusee
őstag
Köszi, és neked is proof88!

Csak azért kérdeztem meg, mert gondoltam, hogy jobb a hűtése, stb!
De nem is baj, h nem kell a drágábbat venni, mert táp is kell, és akkor kijövök annyiból, mint amennyi csak a Toxic lenne, de ez nem ide tartozik!Még egy kérdés: Melyik gyártót ajánlanátok?
Sapphire van 60k-ért (Hammon, Gianni)
Asus 66k (Hammon)
Gigabyte 60k (Gianni)
Club3D OC 62k (Hammon)
Palit Sonic 58k (Hammon)
Üdv! -
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Ezért várom a februárt.
Visszatettem a 8.10-et, és azzal sem ment. Viszont a Far Cry 2 megint szaggatás nélkül szalad, szóval ennyit a hotfix-be betett javításról +1x.

Csókolom, nem lehetne, hogy valaki egy normális hardvert gyártson normális driverrel?
Ez van, ha az emberek ennyi ideig hagyják lenyomni a szart a torkukon, és most itt nem spec. az ati-ra gondolok, hanem más hardverekre, amelyekkel szintén folyton gond van, a 70-90%-os készültséggel kiadott programokra, stb. Csak 1x kéne alkalmazni ama törvényt, amely szerint hibás termékért pénz visszajár (hardver, szoftver), aztán kénytelenek lennének olyan munkát végezni, mint akkor, amikor tényleg csak az csinált valamit, aki értett is hozzá. De úgyis a levegőbe beszélek, hiszen hiába akar az ember jó cuccot venni, ha nem kapható olyan...fdisk: És akkor örülhetsz, hogy egy csomó dolog nem jelenik meg a grafikában (pl. levél-álca, stb.). Tiszta nV tempó.
Ha jobb lenne DX9-ben, ahogy a FC2 (vagy legaláb ua. meglenne), én is lesz.rnám. -
DigitXT
félisten
Akkor meg miért f*snak tőle egyesek?

Meg írják itt, hogy kinyírja a kártyát, stb.
(ATI-ék meg optimalizálásként lassítanak.)Szerk: egyébként én egy percig nem voltam
elégedetlen a 4850-emmel!
Mindig is
tökéletesen működött, és rendben voltak
a hőfokok is.
(A gyári hűtőn meg szép
matrica van, elálldogál a dobozban...
)Szerk2: egyetlen bánatom, hogy a DiRT-ből
kidobál, szerintem a 8.7-es driver miatt... (A
3850-nek még 8.5-ös volt fent, és zúzott...) -
-
Gorneck
legenda
Visszaolvasni luxus? Még hányszor írjam le mi nem tetszett? Az ipari hulladék lekerült a kariról...45 fokot nyertem load...Így a kari már megfelelő minden szempontból...mert gyárilag amit kaptam egy fos...
A bios továbbra is xar...sajna...
És inkább egy sör...vagy unicumot vagy jageret...nyami nyami..._Toka_: Jobban bezony...így max jót röhögtem rajtad...
-
_Toka_
senior tag
Maximálisan egyetértek Veled!
Többször ki is fejtettem itt, mennyire értelmetlennek tartom ezen proginak a használatát. Egyetlen esetet kivéve, mikor hibázik a kártya.
Ilyen extrém terhelést egyetlen játékban se kap a kártya, tehát az ezáltal mutatott értékek hasonlóak extrémek, abszolút nem mérvadók. -
HSM
félisten
Peace!
Igazad, van, engem is idegesít ez a hülyeség, kb 5.-szörre... És amúgy ki is emeltem, a kártya simán stabil és üzemképes a gyári hűtővel. (Bár nálam játék alatt is volt 95 fokos....
) De tényleg nincs értelme ezen vitatkozni.... Részemről a vita lezárva, aki akar vehet extrahűtőset, ami kicsit hűvösebb, vagy gyári hűtőst, ami kicsit melegebb, de teljesen stabil, cserébe üresben igen halk. -
Bluegene
addikt
Besz*rok tényleg gyorsabb a DX10 vista a DX9 XP-nél

proci 3,6ghz-en, VGA alapon, megfelelő hotfix driverrel, Ultra high minden full
vista
XPmeg lehet nézni a beállítások és a gép is ugyanaz
az igazsághoz hozzátartozik hogy látványban ugyanaz szerintem így első blikkre, illetve Vista alatt a benchmarknál szaggatott nagyon erősen(micro suttering), XP alatt mintha kisebb lenne, legalábbis a számok nagyobbak lehet játszani inkább XP-n fogok(microsuttering nincs, és a 2 giga memória is biztosabban kitart, nem szeretném ha a játék végén belassulna)
-
Bluegene
addikt
lehet h gyorsabb a DX10-zel, bár ez új, viszont 4 giga ramod van, akinek 2 gigája van az inkább XP alól indítsa mert feketeleves jön
én is csináltam XP alól egy ultra high benchet(végülis rátoltam mindent AA nélkül)[link][link][link][link][link][link][link]
1440 ultra high 30 fps, elmegy; proci 3,6 ghz-en VGA alapon, hotfix driverrel
-
katt777
félisten
Hát én emléxem, mennyi gáz volt 3870-nel, meg hogy milyen tré volt a Catalíst májusig. Nézd csak meg a honlapomon, hol tartottak akkor. Kb. ue. van most DX10-ben a 4870-nel.
rup1u5 Valószínűleg az, hogy DX10 full és minden max. De ha az AA-t és az AF-et leveszem, meg még pár dolgot, akkor is csak 3-4FPS, viszont ha lekapcsolom a DX10-es 2 pontot, akkor rögtön minden klappol. Szóval l.faszt DX10-es az ATI drivere.
Bluegene: Elég jóhoz maradhattam volna a 3870-nél, az tényleg elég jó. 2x olyan gyors volt DX10-es feature-ökkel, mint most a 4870.
-
-
Visormail
addikt
Nem lehet, hogy csak a .NET Framework hiányzott neki?
-
hakos1987
őstag
blokkot hírdetem 20K-ért.... de még rajtam van....
Egy PH!-s srácon kerersztül gariztatom egyébként.... sajnos.... visszajött már 1X a VGA, csak épp úgy, hogy nem csinálták meg, mivel olyan hibája van, hogy felismeri a karit, csak 2X kéne ottlennie eszközkezelőben hogy 3870 X2, nameg GPU-z is disabled-et ír a crossfire-nél, valamint a teljesítménye, elég gyatra volt.... ha ez boltban történt volna, már rég játszanék... na de ebből is levontam a konzekvenciát.... -
FeRRaR1
őstag
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux Mint
- Eredeti játékok OFF topik
- Bekékült a Pixel 10a
- Proxmox VE
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

necces

és valahogy nem hallottam semmiféle szokásos igéretet,hogy valami jobb lesz.mondjuk ne a gta4-re gyúrjanak rá,hanem úgy általában,igyis lekötötte az utóbbi időt a fixek kiadása,aztán ezt egyben megkaptuk a 8.12-vel,és....kábé ennyi.a nem fixelendő gémek szerintem egy centit nem javultak legalább 3 hónapja.mondjuk majd megcáfol,aki nem igy gondolja,én igy veszem észre,átlagos játékosként...

Inkább veszek Nvidiát (ha visszacserélik)

Már azt hittem,hogy ez is garis lesz. ( előtte 1 shappire 4850 volt rossz, gyárilag.) Pont kifogtam, pedig dual-os volt.