- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
DigitXT #34197 üzenetére
az utálatos trollosra, de van mikor előbb behal.
Hát még egyenlőre folyik a tesztelés. Most felteszem a fixet 03-ra. ha megy ,akkor driver gond volt, és akkor 2 hétig mindenre gondolam, csak erre nem igazán. Most vmi júliusi van fenn.
Ha 3dmark 03 továbbra is behal..akkor...passz..repül a gép az ablakon..
-
DeSanto
őstag
válasz
DigitXT #34196 üzenetére
Hangoltam már ezen mindent.
Semmi sem tetszett neki.
A türelmem se a régi már ezekhez...
Most minden korrekt (kivéve az újraindítást).Azt se tudom egyébként minek van a GPU-n még a Vmod mert már vagy 3 hónapja nem játszok...
Tomate: ATi Tray Tools?
(#34199) DigitXT: Én a PCIe frekvenciára gyanakszom (100Mhz-re van fixálva pedig).
Nem sok kedvem van vele kísérletezni megmondom őszintén.
Érdekes hogy a 9800GTX-el ilyesmi probléma nem volt. -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34194 üzenetére
Nah, akkor ugyehogy mégsem inkompatibilitás
lesz ez, hanem "csak" valami drivergebasz.
(A 3. videó kifejezés továbbra sem "túl pontos":
a GT3-ra gondolsz? Az utálatos trollos jelenet?) -
DigitXT
félisten
válasz
DeSanto #34193 üzenetére
Ha az nV kártyával jó volt akkor ezzel is jónak kellene lennie...
A két rendszer nem ugyanaz, ez a (nem)működéséből is látszik.
Viszont ha ismert a jelenség, és a megoldása, akkor ha pl. Wint
telepítesz, ne húzd szét a masinát, és nem kell szídnod.
Azért csak nem naponta telepítesz új Windowst...*
Amúgy a tuning próbája az evés... akarom mondani
ha nem kerek valami, akkor lehet újrahangolni...Szerk: * már csak azért sem, mert sokak (pl. én)
azért nem szeretnek alaplapot cserélni, mert az
egész gépet újrahúzni általában elég macerás. -
Tomate
veterán
Mivel tudom 700Mhz fölé húzni a gpu-t? AGCT és rivatuner valami hülyeséget ír. Nem tudja átállítani egyik se. 8.11 van fent.
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34190 üzenetére
Milyen "intrója" van a 3DMarknak?
Amúgy a hotfixet feltetted hozzá?
(Amúgy igazad van, nagyon rövid
idő alatt nem melegedhet túl...) -
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34189 üzenetére
aztán még ilyenek vannak
Ez jó.Voltak, vannak,
és lesznek is gondok. De
ha valaki inkább együtt él
velük, mert "a tuningból
nem enged"...
Na az a beszarás. -
dangerzone
addikt
-
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #34182 üzenetére
még 1 dologra gyanakodnék... a win.... gondolom ugyanazt a windowst telepítetted fel mindig... szerintem érdemes lenne megpróbálni egy másikat feltenni, mert ha pl. valami buheráltat használsz, akkor okozhat gondot a driverrel....
-
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone #34179 üzenetére
Most leírom nekem mi a gondom ezzel az egésszel.
Volt ugyan ebben a gépemben egy 9800GTX.
Minden OC-n és ugyan ezek a BIOS-beállítások mint most(ezek a beállítások most lényegtelenek).
Semmi gond nem volt!Kicseréltem a 9800GTX-et HD4850-re.
Itt kezdődtek a bajok.
Gép bekapcs működés normális.
Újraindítás-t nyomok gép újraindul sípolás VGA hiány.Kinyomom a bekapcsoló gombal a gépet CMOS reset majd gép tökéletesen indul.
BIOS-ba be F12 profil kiválaszt F10 enter.
Gép kikapcs, gép OC beállításokkal indul, semmi gond.
Ha újraindítom a gépet meghal az egész rendszer.
Ha kikapcsolásra nyomok és úgy indítom be pár másodpercel később akkor megy rendesen.
Ha nincs CPU-Ram OC (VGA OC mindegy) akkor pedig tökéletesen megy nincs vele gond.
Tuti az alaplap a ludas de most nincs kedvem lecserélni az OC-ből pedig nem engedek. -
DigitXT
félisten
válasz
Nekem meg DS3 van, szóval én is
csatlakoznék az inkompatibilitást
megkérdőjelezőkhöz. Simán lehet
túlmelegedés (ha szar a hűtése),
de akár valami driver gebasz is... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Hát, ha nemtudsz, akkor vidd vissza a gariba.
Ugye rákötötted a tápot a vid. karira?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dangerzone #34175 üzenetére
-Szóval maximum arra tudok gyanakodni, hogy ez az alaplap és a videókártya közti inkompatibilitási probléma lesz. <---- Vagy ez, vagy gondolom win, vagy driver hiba lehet. Még egy olyat kéne kipróbálnod, hogy egy másik 4850-et próbálnék ki a te lapodban...
Jah most látom, hogy ugyanolyan lapod van mint nekem szinte. Lap inkompatibilitás kizárva!
-
Kviky
tag
Egy 4870-es kártyám van és a hozzáadott cuccokat telepítettem, így felkerült a Catalyst Control Center 2008.0703.2236.38526-os verziója és a 8.7-es driver.
Kérdésem, ha frissiteni akarom a drivert, akkor mit töltsek le: az egész 8.11-es Catalyst Software Suite-ot, vagy csak a 8.11-es drivert? Ha a teljes Suite-ot kell feltenni, akkor előbb tényleg az egész ATI Software-t uninstall-áljam és úgy tegyem fel az újat? -
dangerzone
addikt
-
Rockybro
tag
HIS IceQ4 HD4850 512MB-ot szeretnék venni, de a kari csatlakozója DVI-s, a monitorom pedig D-Sub-os... JokerPC.hu-n láttam a tartozékoknál h DVI to D-Sub átalakító, ezt vajon mindenhol adják a kártyához?
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #34157 üzenetére
Nekem ilyen van, nincs vele gond.
Nálad mi az inkompatibilitás? -
fdisk
őstag
Most segítsetek.
Mennék multizni a cod2-vel(eredeti),de pár mp fekete képernyő után kidob az asztalra hibaüzi nélkül.
Az sp része is.Sőt a cod5-nél is ua ez a helyzet.
Tegnap óta semmi sem változott a gépen.
Mi a k.rva anyja baja lehet? -
virkir
veterán
válasz
slett27 #34126 üzenetére
Nem is fogja alább engedni ha gyári bios van a kártyádon ugyanis ott annyi a minimum.
Gyári bios értékek
Ezért kell nekünk elvégezni azt amit az ATI-nál lusták megcsinálni.
Bios virkir módra -
yodee_
őstag
hali! egy olyan kérdésem lenne, hogy nektek mennyire megy a far cry 2? nekem max beállításon dx9en 1280*1024-en simítás nélkül 30 fps. nem lehet valahogy feljebb tornászni? néhány helyen nagyon kevés. van értelme húzni a kártyámat (gainward 4850 gs)?!?!
köszi
-
bim
veterán
ugy nézem hogy a 8.11-es catában mintha a cod waw viz szélein megjelenő vékony fehér csik lényegesen kevesebbszer fordulna elő.
mondjuk negyed órája van felnyomva a friss driver.
remélem jol látom hogy ezen javitottak... -
katt777
félisten
válasz
DarthRevan #34162 üzenetére
Hát, lehet, hogy a 3870-em kissé már lassúcska volt, de legalább minden ment vele rendesen. Erre szoktam mondani, hogy majd a 9.2-es Catalyst...
Csak aztán ki ne derüljön, hogy mostanában az ATI cheat-el a driverekben... -
DarthRevan
tag
válasz
katt777 #34160 üzenetére
Kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak, megnéztem több játékban is, és mindenhol van valami gikszer az árnyékokkal: hol feltűnőbb, hol kevésbé. A Left 4 Dead demóban is olyan darabosnak tűnnek az árnyékok, mintha nem lenne Soft Shadows, vagy nem is tudom mihez hasonlítsam...
-
katt777
félisten
válasz
Rockybro #34152 üzenetére
Kb. 50X írtuk már le a topicban, hogy HIS.
Ha ref, akkor GFX Chilla, Accelero S1, meg még van pár, erre is találsz tippeket, csak használd a keresőt.Dashes: Na persze.
Előbb egy sima, működőképes drivert hozzanak össze. Ha e téren nem tudják kihasználni a GPU-t, hogyan támogatnák meg a CPU-t? Főleg, hogy egy versenyképes AMD processzort sem tudnak összehozni.
-
katt777
félisten
válasz
DarthRevan #34150 üzenetére
Én spec azt tapasztalom, hogy CS-ban DX9-ben nincsenek pl. álcahálók (ez annyira durva, hogy mást már nem is néztem), míg DX10-ben igen. Viszont DX10-ben shaderek betöltésénél megfagy a játék, tehát vagy ezért nem játszok vele, vagy azért.
Csak megjegyzésül: ugyan nV karikon is kifagy, tehát ez programhiba, nem driver, viszont ott DX9-ben is teljes a grafika. Szóval ez viszont igen, Catalyst BUG. Ja igen, árnyékokat illetően: nV karikon megint csak jobb a kép nV-n e tekintetben, láttam képmentéseket. Nagyon összekaphatnák már magukat a srácok ott Kanadában. Warhead-ről annyit, hogy én ált. az árnyékok összetettségéből szoktam levenni, ha nem kellően gyors egy progi, azt hittem, azért olyan furák.
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a vélemény a 8.11-ről? Van már olyan grafikon, amit általában szoktak csinálni, hogy mennyivel gyorsul az előzőkhöz képest? Esetleg privát vélemény. Konkrétan a 4850-es karira gondoltam...
-
dangerzone
addikt
sziasztok!
Van valakinek ep35-ds3 alaplapja a 4850 tulajok közül. Ha igen, nem lépett fel senkinek inkompatibilitási problémája? -
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #34149 üzenetére
csak néha-néha fordult elő...
-
krupitomi
tag
Sziasztok!
Közeljövőben szeretnék venni egy HD4850es kártyát. Kérdésem pedig az lenne hogyha nem húzok rajta semmit akkor bírja hűteni normálisan a gyári hűtő vagy még így is érdemes lecserélni egy komolyabbra?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Rockybro
tag
válasz
Rockybro #34145 üzenetére
megint felteszem a kérdést: hd 4850-ből milyet érdemes venni?
-HIS IceQ4 HD4850 512mb
-ASUS Radeon HD4850 512MB Glaciator
-Gainward Radeon HD4850 512MB
-Gainward Radeon HD4850 512MB Golden Sample
-GigaByte Radeon HD4850 512MB /Zalman hűtésű/
-MSI Radeon HD4850 512MB Quad Pipe
-referenciára vmilyen fasza vga hűtőt rápakolni (ha ezt a lehetőséget érdemes választani, akkor azon belül milyen hűtőt rakjak rá?) -
Dashes
őstag
ATI Stream (GPU acceleration)
-
DarthRevan
tag
Egy gyors kérdésem lenne: nem tapasztaltatok 4870-en furcsa árnyékokat? A C&C3-ban amolyan "darabos", a Crysis Warhead-ben meg olyan szemcsésnek tűnik. Ugyanaz a helyzet Catalyst 8.10-zel és 8.11-gyel is. Valami rosszul van beállítva a Catalyst-ben? Egyébként Vista x64 az oprendszer.
-
lacy86
addikt
Ez a HotFix-es nél frissebb?
Erre gondolok :[link]Ha igen akkor ajánlott-e avagy se!
-
$p@rr0w
őstag
Bocs ha volt már az új CATALYST. Tapasztalatok?
-
Rockybro
tag
Hali! Ezelőtt egy-két hónapja feltettem a kérdést, hogy HD 4850-ből melyiket érdemes venni... azóta elég sok minden változott, most megint fölteszem a kérdést. Láttam egy csomó új változatát a HD 4850-nek, pl a Zalmanos hűtésű Gigabyte HD 4850-ről mi a vélemény? még mindig az az álláspont, hogy a HIS-féle 512mb-os a legjobb választás?
-
-
SteeWe
aktív tag
Tegnap megérkezett a csere vga-m.
Az előző HIS IceQ4 4850-assal a köv. volt a gond: Galéria
Igazából csak a caspviewer nevező test progi alatt szállt el és ennél lehetett hallani a leghangosabban a "cicergő" hangot. Ami a szőrös fánk tesztnél, ahogy fordult a fánk, úgy erősödött ill. halkult. Kb. 1 hetes volt a vga mikor visszavittem.
Volt vkinek hasonló gondja? Kiderült hogy mi okozta? Én vmelyik kondi/feszstab gyengélkedésére gondolok. -
lala42
őstag
válasz
kisember07 #34129 üzenetére
Szerintem meg.
Én nem bántam meg, mert nem kell külön beruháznom 1 külön hűtőre, mely, a következő sorozathoz valszeg már nem fog passzolni. Sikerült eltalálniuk a hűtését a kártyának, no meg az a gyári megemelt órajel sem elhanyagolható.
Én csak jókat tudok róla mondani. Korábbi hsz.-ben már linkeltem róla ill. a FurMark-ról képet. Elég meggyőrő. ( igaz nem akarok abba a hibába esni, hogy rosszul reagáljak a hsz.-dre, nekem 4850 GS van.) -
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #34130 üzenetére
anno ugyan ezek a lekapcsolási gondok voltak.... aztán meg kifagyott, és már csak egy mag volt hajlandó működni (mert 3870X2 volt...)
-
katt777
félisten
válasz
kisember07 #34127 üzenetére
Hát oda biz. először 1066-os RAM-ok kellettek volna.
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
kisember07 #34129 üzenetére
Azt csak te tudod eldönteni, neked megéri-e a drágábbat vagy olcsóbbat választani
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Valaki ismeri EZT ? Tényleg jobb a hűtése 10°C-al?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #34130 üzenetére
*, ja és azt hogy magyarázod, hogy mikor visszavittem a sráchoz, nála ment. 550w-os chief tápja van. ???^^
-
kisember07
csendes tag
válasz
CsendesMark #34128 üzenetére
Köszi!!! Még egy kérdés, ha Gainward lenne akkor megéri a plusz pénzt a Golden Sample változat???
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
kisember07 #34127 üzenetére
Gainwardot, Gigabyte-ot, Sapphiret és persze a HIS-t
Én ezeket nézném -
kisember07
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy ehhez a konfighoz melyik márkából vegyem meg a HD4850-est? Előre is köszi a válaszokért!!!
GA-EP-35-DS3
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
FSP BlueStorm II. 500W -
slett27
addikt
válasz
horvathkrisz #34121 üzenetére
Sz...rik működni, legalábbis nálam.
Ugyanúgy 500/900-ra veszi vissza, de csak a GPU-t, RAM-ot meg nem. Nem értem, ennyire bonyolult ez ?
-
hakos1987
őstag
válasz
butcher eu #34124 üzenetére
ha addig idegességemben nem ugrom ki a tizedikről?! ennek a beszerzése zökkenőmentes volt, de az előző eladása?! pénznek annyira nincs nyoma, mint a karimnak
-
hakos1987
őstag
nah megjött a gyönyörűséges 4870-em, glaciator hűtővel
Alig várom, hogy hazaérjek és elkezdjen dorombolni a gépemben
Bezzeg az előző vga eladásával szívok... elküldtem egy srácnak, aki aztán meggondolta magát... pénz sehol, kari nála.... joh, eladtam egy másiknak akinél szintén lóvé sehol, ráadásul topicba látom, hogy nemrég csúnyán átvert vkit.... nincs szerencsém -
--Disztroj--
senior tag
Az új catalyst 8.11 el van már valakinek tapasztalata?
-
horvathkrisz
addikt
Működik már a PowerPlay2???
-
CsendesMark
aktív tag
lacy86, Tomate, hakos1987
THX a segítséget, ha hazaértem kipróbálom a módszereket -
Bayzee5
tag
Na, sokkal nem lettem okosabb
Amúgy persze most igaz az 1680, később lehet, hogy lesz az még több is.
Azért az első posztba jó lenne egy ajánló - tiltó lista. Ebbe a 35e hozzászólásba nehéz értelmesen keresni. Meg biztos már néhány 100-an megkérdezték már, hogy akkor mégis melyiket érdemes választani...
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
lacy86 #34099 üzenetére
NEM, tegnap elött nem is tudtam hogy ilyen kártyám lesz
--> ugyanis elgépeltem a rendelsénél a 4670est 4870-re (amit készletre akartunk rendelni) abból is 2őt írtam, de asszem csak 1 volt a nagykernél
különben most Crossfire-ben mennénekbár, terveztem VGA vásárlását, de nem ilyen hírtelen
kb februárra terveztem de most már mind1, ami megtörtént az megtörtént -
kanmajom
tag
válasz
BemAnyó #34115 üzenetére
a toxicnak magasabb az órajele (675/1100) tudomásom szerint mint a ref. kariknak (625/993) meg jobb a fűtésük . ha abból indulok ki hogy az én dual hűtős sapp. 4850-en nem valami tuningbarát (még addig se leget húzni mint egy gyári toxicot) akkor azt mondom ha most vennék én toxicot vennék.
mikor én vettem a kártyát még nem nagyon találtam boltban toxicot, netről meg nem akartam rendelni.a 4870 viszont sokkal gyorsabb szerintem a ddr5 memnek köszönhetően.
nekem olyan van amit lejjeb linkeltél én 38k ért vettem bruttó, szept végén
-
BemAnyó
senior tag
Megéri esetleg +5K ért egy Toxic ? nézegettem a teszteket nem volt egyértelmű számomra hogy hol is helyezkedik el tudásszintben az alap 4850 es és a 4870 es között, de ha jól láttam akkor jobb alkatrészek vannak rajta és arányosan jobban lehet húzni mint egy sima 4850-est.... jól láttam
-
katt777
félisten
válasz
CsendesMark #34098 üzenetére
ATI Tray Tools. A legjobb. Honlapomon/logoutomon (1.hsz itt), minden.
KDavid17: Meg is nézem, elindul-e végre a Clear Sky DX10-ben.
-
BemAnyó
senior tag
Ez 35K ért korrekt szerintetek, vagy nézzek inkább másik márkát/verziót ?
(S1 rev2 -met feldobom rá
úgyhogy a hűtés nem számít)
-
burns
csendes tag
válasz
butcher eu #34111 üzenetére
Koszonom, kozben en is ratalaltam
De ez a reg. minek? -
butcher eu
senior tag
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
mióta kell az xg catalyst letöltéséhez regisztrálni?
-
burns
csendes tag
hali! Honnan lehet letolteni xtreme g drivert es melyik a legujabb verzio belole ?
-
KDavid17
aktív tag
Ha nem vettétek volna észre megjelent a catalyst 8.11
-
hakos1987
őstag
válasz
CsendesMark #34098 üzenetére
ITT találsz egy leírást KATT-tól, minden benne van!
-
hakos1987
őstag
válasz
dangerzone #34085 üzenetére
béleményem szerint nem a táp a te problémád forrása...
több dolog miatt is:1: tesónak detto ilyen tápja van, egy 4850-et szolgál ki 740/1150-en megy... a proci egy 5600+ 3.2Ghz-re húzva! 2 sata és 2 ata-s vinyó, vízhűtés 2 ODD... simán viszi.....
2: Volt ilyen problémám.... azt kell mondanom sajnos, hogy ez volt az előszele a vga-m megdöglésének...
sajnos ezekkel a tapasztalatokkal tudok szolgálni, ami nem biztos, hogy jó hír neked! mindenképp mielőtt vennél tápot, kérj kölcsön egyet és próbáld ki azzal! ha szerencséd van megjavul, ha nincs, akkor kereshetsz tovább....
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen monitort vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- Noctua 4080 Super
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest