- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
shifty7
csendes tag
hello!
Most a közeljövőben akarok venni 1 sapphire hd4850 1gb memóriával! az lenne a kérdésem hogy a 420w-os tápom elbírja e majd? -
H.O.D.
senior tag
Lenne egy kérdésem: GB 4850-et dugtam e gépbe. A VGA-n kívül még egy hardware eszközt akar telepíteni, mi a túró az?
-
katt777
félisten
válasz
slett27 #36993 üzenetére
7900GT-vel nehéz lenne.
Még mindig nincs meg a 4870-em.
Azért én XCoder-t fogok használni továbbra is, mert a CCC-ben szart se lehet állítani, abban meg mindent.
ollie: De azt nem tudod, hogy eddig a CPU dolgozott, most meg a GPU-nak kéne? Én kíváncsi lennék rá, hogy a 1.5 órás film 18 p-e helyett GPU mennyi idő alatt kódol DivX-be. Lehet, hogy neki ez a sebesség még lassú.
Tomate: Azért javasoltam, mert sokan csak 1-2 dolgot ragadnak ragadnak ki belőle, aztán mindenféle problémával szembesülnek, és nem tudják, miért.
-
slett27
addikt
katt777 : próbáltad már 8.12 RC3-al a video konvertálást ? Csak az ATI saját szoftvere használja ki tényleg ?
Lassan családi felvételeket kell archíválni , úgyhogy jól jönne egy kis sebesség, van 5db miniDV kazetta.
-
katt777
félisten
-
Tomate
veterán
Melyiket kell állítanom, hogy ha azt szeretném, hogy mikor alap állapotban van a windows 500/750 helyett mondjuk 200/500 legyen és a feszt is tudjam állítani?
-
Tomate
veterán
Kérdéssel fordulnék hozzátok!
Sapphire lite 4850-em van. Gyári biossal ami visszaveszi az órajelet 500/750-re ha nem csinálok semmit. Na már most én szeretném ezeket az órajeleket még lejjebb tornázni a lehető legkisebb fesszel. A kérdésem mi az az órajel és feszültség párosítás amivel ezt be tudom állítani?
-
katt777
félisten
-
ProEvoFan
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #36973 üzenetére
Nem tudhatod, mert a kari az I/O hőmérsékleteket méri, de azt is a GPU-nál.
Ezekből a GS_ekből elég sok hibásodott meg az elején.
Hát, a ház hűtéseden kéne valamit javítani.jaja1981: Gyárilag nem készülnek a tuningolásra. De letesztelheted, hogy teszel rájuk bordát, úgy mennyivel bírnak többet. Lehet, hogy semmivel. Azt tudom, hogy az ASUS Glaciator-a alá pont beférnek azok a szétágazó RAM-sünik, amelyek nem akadályozzák a légáramlást, viszont javítják a hűtés hatásfokát, mert növelik a hőleadó felületet.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
jaja1981 #36969 üzenetére
köszönöm, köszi mindenkinek
katt777 nincs rajta hűtés de terhelés alatt +5-6 fokkal voltak melegebbek mint a GPU, legalább is a a GPU-Z szerint, és ezen van matrica ami védi a hűtő cseréltől a vgat, és ezek állítólag már jó szériák
viszont észrevettem h a vinyóm 40fokos lett, de ez legyen a legkevesebb, biztos arra megy a meleg levegő
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #36970 üzenetére
Nincs rajtuk hűtés se ramokon, se a VRM-en, amúgy furmark alatt sem melegszik az enyém se 75 fok fölé, és a crysis ~60 fok is stimmel. Egyszerűen jó a karesz hűtése... Amúgy teljesen jó a kari így, bár furmark alatt igencsak forró... De ezek az analóg PWM cuccok bírják, ráadásul jó nagy felületen vannak szétszórva, és a venti is hűti őket a szélcsatorna-burkolat okán.
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #36968 üzenetére
Az szép, de némi CPU-tuninggal mehet még följebb. RAM-okon, VRM-eken van hűtés? Csak mert azt nem méri a kari, így lehet, hogy azok túlmelegszenek, és egyszer csak annyi lesz majd ennek is. Reméljük, nem, de nem árt az óvatosság. No meg nehogy rossz hőmérő legyen, de azért ezt a kari hátlapját megtapogatva érezheted.
Ha minden OK, akkor nagy mázlid van, és őrizd meg a karit sokáig! -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #36813 üzenetére
az új kártyám egy Gianward HD4850 Golden Simple 512MB-ra
hát ez a kártya nagyon durva....a ventilátora 50%on pörög egész végig de hangja az nincs (a tápom igen halk, csak a vinyó hangját hallom), Crysis alatt a legmelegebb 59fok, 2Dben meg 37fok
hátkéremszépen ez nagyon durvaa referencia kártyámhoz képest 2D/3Dben 43/32 fokkal hűvösebb
játékok alatt is gyorsulást vettem észre, főleg Crysis és Far Cray2nél -
katt777
félisten
válasz
horitomy #36965 üzenetére
Tehát mégsem elegendő. Nem kötözködni akarok, de a VGA-m kizárólag akkor lett szignifikánsan hűvösebb, amikor 2 db 12cm-es CM ventit tettem fölé teljes fordulaton (88CFM, ami kb. 140 m3/h, lásd logout v. honlapom), ill. /sze amióta házat cseréltem, elég egy halk 23cm-es is 700RPM-en. De ha ezt lapra kötöm, amely kisebb terhelésnél leveszi 459-re, már több fokkal melegebb lesz a VGA és az alaplap is (utóbbi nem annyira). Tehát oldalról kell benyomatni a hűs levegőt, máskülönben hiába hátul egy 12cm-es venti, vagy bármi. Nekem ott amúgy 14cm-es van, fent meg egy újabb 23cm-es, de az lapról szabályozva, azaz 459RPM-en.
CM-nek egyébként van egy kívülre, hátulra felszerelhető modulja (akkora, mint egy táp), amely a kártya-slotokon keresztük kiszívja a meleget. -
horitomy
tag
válasz
katt777 #36964 üzenetére
Nem aktuális semmi, hiszen CM elite 331 házam hátulján lévő 12cm-es vemti rácsot kivágtam, hogy semmi légellenállás ne legyen. Artic cooling 12cm 1500rpm pörög benne, mely cpu vezérlésére van kötve, ez annyit tesz, hogy alapjáraton 800rpm, játék alatt 1350rpm.
Hidd el nekem, ez elegendő.
A twin turbo meg kevés a bordák ellenére is. -
katt777
félisten
válasz
horitomy #36961 üzenetére
Hát így. Nyilván nem arra készülnek, hogy Mo-on mindenki a két legfontosabb dolgon spórol: jól szellőző házon és jó tápon. Itt most ugye az első aktuális. Én a házzal min. egy drága CPU-hűtőt (10+k) megspóroltam, de ha megjön végre a 4870-em, lehet, hogy arra sem kell semmi extra, így már nem is volt olyan drága...
Az én karimon is volt a VRM-eket aluborda, azon kívül pedig az egész VGA-t egy böszme nagy aluborda (GPU-n réz mag) fedte 9cm-es ventilátorral, mégis "meghalt", márpedig az, hogy a kari 16XPCI-E csatiban nem hajlandó csak működni, nyilvánvalóan nem a GPU vagy a VRAM-ok, hanem az egyéb alkatrészek károsodására utal, hiszen amúgy a mérhető hőértékek még GPU-CV alatt is 90°C-alatt maradtak, és idáig is csak a memio ment fel, a GPU és a shader 12-15°C-kal alacsonyabbak voltak. Szóval sztem pár kiegészítő alkatrész valami harmadrendű gyártmány, mint nV-nál a forrasztóanyag. És akkor lehet szívni a garral, meg a baszakodó, köcsög szervizesekkel, akik hetekig vígan tolják a játékokat a TE VGA-ddal meg mások más hardvereivel; tisztelet a kivételnek, mert pl. a bedöglött 3870-em helyett 1 hét alatt itt volt a csere VGA, ráadásul Sapphire helyett HIS. -
jaja1981
addikt
Így van!
Katt kolléga jól írja.
Passzív kártyánál a ház mindennél fontosabb, hogy úgy mozgassa a levegőt, hogy a kari hűtése az útjába álljon! -
katt777
félisten
válasz
horitomy #36955 üzenetére
Halk hűtéssel lesznek melegedési gondjaid, passzív kártyához jól szellőző ház kell, azaz az sem passzív valójában. 48xx karikra legjobb hűtés Auras Fridge 2 db 12cm ventilátorral, még mindig az S1, Twinturbo-val VRM-hűtési gondok vannak (4850-eken persze kevésbé, mint a nagy tesón), Musashi pedig jónak néz ki, de alacsonynak találom a légszállítását (kb. 1 db 12 cm venti). Én vsz. a Fridge mellett döntök, 2db 12cm-es ventivel (akár leszabályozva is) halk, és jól hűt. Persze az általad kiválasztott kari fér el a legkisebb helyen, és egy jó oldalbefúvású ház (mint az enyém
) akár fölöslegessé teheti kiegészítő ventik felszerelését is.
-
jaja1981
addikt
válasz
horitomy #36955 üzenetére
Jut eszembe!
Szereltem egy giga 9600GT-t passzívot, és mit ne mondjak kellett rá venti, mert túlmelegedett.
Ezek alapján elképzelhető, hogy Neked is kéne rászerelned egy ventit.
Én egy 8cm-es 7V-ról hajtottat tettem rá, aminek semmi hangja nem volt.
Ennek tudatában megveheted nyugodtan. -
katt777
félisten
válasz
proof88 #36944 üzenetére
PIII-mal 3 és fél, P4-gyel 2 és fél évig húztam ki egyszer sem meghibásodó nVidia kártyákkal (persze a végén már mindent min. grafikán toltam 640x480-ban
, de akkor még a játékok többsége olyan remek volt, hogy ez sem zavart), AMD-től 1 év és 2 fejlesztés után sikerült megszabadulnom, a mostanit cuccot megint legalább 2 évre tervezem, és ebben csak akkor áll szándékomban bármit cserélni, ha lesz annyi fölös pénzem. Bőven meg fogja szolgálni ez az árát.
-
horitomy
tag
Elöbb rossz helyre írtam.
Nagyon halk 4850-est szeretnék, melyet az IPON-ban kell megrendelnem.
[Ezt] meg szabad vennem? Nem lesznek túlmelegedési gondjaim? Ha problémás a kártya akkor ajánlanátok valami nagyon halk kártyát? köszönöm! -
arsenlupin
aktív tag
Brutál hűtésű 4850 eladó![link]
-
HIJ
őstag
Hát húzva nem volt. A hűtőt meg nemtudom elképzelni, mert mint mondtam pl CODWAWban semmi nincs. A driver, directx, psychx már megvolt. Megpróbálok egy rendszer installt, remélem nem HW hiba lesz.
-
Attix82
addikt
Kerdes: kodolni szoktam DVD-t DivXbe a Fairuse Wizard progival....valahogy ki tudom hasznaltatni a 4850-ben rejlo konvertalasi segidletet?
-
proof88
addikt
válasz
katt777 #36915 üzenetére
Ha tudnád, hogy 6 éven keresztül egy PIII 600-az géppel toltam, amiben eredetileg TNT2 volt és később cseréltem Geforce3Ti200-ra.
Persze azóta már változtam én is, eladom a cuccot, amíg még jó pénzt kapok érte.HIJ: tuti jól raktad fel a hűtőt? Minden memória modult hűtesz rendesen? Visszarakhatnád próbaképp' a refhűtőt!
-
t.imi
addikt
Akkor nem tudom így hirtelen
Tesztelni lehet linux live cd-vel is, csak nem emlékszem a parancsokra.
Nekem anno egy gef mx400 csinált hasonlót jedi akadémia alatt.
De attól lehet még HW hiba, mást haszál az egyik, mást a másik game.
Mindenesetre egy új driver telepités plusz új directx-t,psychx v. mi az megpróbálnék. -
Nikkel10
tag
Sziasztok!
Gta4-hez elég lenne egy 1gb 4850-es vagy cserélni kéne 4870-re? -
katt777
félisten
A mai délelőttömet egy termékbemutatón töltöm a TV ügyvédjének munkatársával.
Jól jöhet ez még expertre...
-
Pitterix
őstag
Hú, de régen írtam ide.....
Kicsit le vagyok maradva, következő a kérdésem:melyik most a legújabb catalyst, ami jó XP alá, mert nekem még a 8.10 van.Mintha valakinél olvastam 8.12b-t is.Hátha ideje lenne frissítenem. -
lsc
nagyúr
-
HIJ
őstag
Hát ilyet. Már múltkor kérdeztem, hogy van e valakinek ötlete, hogy mitől lehet ilyen képe a Dead Space -nek, illetve a Brothers in Armsnak. erre most a GTA4 is néha produkál ilyet néha. Mi lehet a közös ezekben a játékokban? Mondjuk mindegyikhez kérte a VisualC++ -t. De megpróbáltam már uninstallálni és újrarakni, de ua. Meg kéne próbáljak egy system reinstallt? Lövésem sincs.
-
proof88
addikt
Csak hogy én is beleszóljak ebbe az 512 mega vs 1 giga vitába.
Nekem 22"-es monitorom van, natívja 1650x1080. Ehhez 4870-et vettem, a kérdés csak az volt, hogy fél vagy 1 gigás legyen. Hűtőcserén nem gondolkodtam, mert tervezve van valamilyen hangszigetelése a háznak, ezért én refhűtős Gigabyte-ot vettem, de kellemesen csalódtam, mert a 30% az elég halk és játék közben sem igazán hallom, hogy hangosodna (főleg, ha VSync is be van kapcsolva, anélkül meg 60 fps-nél bőven többet tud hozni a kártya sok játékban). A lényeg az, hogy a jelenlegi árak mellett biztosan nem vennék 1 gigás kártyát. Nyáron kellett volna mindenkinek venni kártyát, most mindenki többet fizethet érte. Én azért vettem pár hete 1 gigásat, mert 65-ért hozzá tudtam jutni itt PH!-n, és 3 hónap helyett 3 éves garival. 3 hónapos garis kártyát nem veszek, mert bármikor elhalhatnak ezek, tapasztalat.A kérdés: miért vettem 1650x1080-hoz 1 gigás 4870-et?
A válasz: nos, ehhez a felbontáshoz felesleges. Én úgy gondolom, hogy az érvelők-ellenérvelők tábora félig-meddig igazat mond, én úgy érzem, hogy a középutat képviselem. Aki 1-másfél évre veszi a kártyát, annak felesleges. Ezen időn belül nem lesz senkinek hátránya abból, ha fél gigás a kártyája. Én úgy gondolom, hogy másfél-2 év kell ahhoz, hogy 1 giga nélkül ne lehessen teljesen fullban, élsimítással játszani ebben a felbontásban. Én viszont 2 év múlva is ezt a kártyát fogom használni (szerintem), és szeretek élsimítást és natív felbontást tolni, nagy textúrákkal. Persze a 2 év múlva létező feature-öket nem feltétlenül fogja tudni a kártya, de nem is érdekel, annyira vészesen gyorsan úgysem kerülnek bele a játékokba.
Az viszont kétségtelen, hogy nagyobb piaci értéke lesz 2 év múlva az 1 gigás változatnak, mint a fél gigásnak.
Pl. ezen év elején használtan 25-ért jutottam hozzá egy x1950pro-hoz, ami 256 megás volt. Azért a fél gigásokat nem is nagyon adták el akkor, csak fél év múlva, 20 körül. Lehet, hogy fél év pluszt adott a több vram az embereknek, míg vártak az eladással.Amúgy én Toxicot megtartanám, ha már meglenne. Jobban jársz vele. Főleg, ha 1 évet írsz vagy másfelet, hogy megtartod. Nvidia kariknál fontosabb a több vram.
-
DeSanto
őstag
Far Cry Benchmark:
Settings: Demo(Ranch Small), 1920x1080 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)* Total Frames: 1902, Total Time: 51,00s
* Average Framerate: 37,29
* Max. Framerate: 60,27 (Frame:0, 0,02s)
* Min. Framerate: 25,31 (Frame:597, 14,27s)* Average Framerate: 36,85
* Max. Framerate: 52,06
* Min. Framerate: 25,26Catalyst 8.12 Beta.
-
hakos1987
őstag
jaaaj, még mindig az 1 gigás vram-os vita
gta-t tessék már elfelejteni példaként, mivel nem győzöm hangsúlyozni, hogy megvan rá a megoldás, hogy fél gigás vidkarin is menjem maxba, és nem akadozik! amúgy xboxba is csak 512 VRAM van, szerintetek miért?! 1 giga felejtős, értelmetlen, az összes teszt ami itt linkelve volt, 1920 meg 2560-ba volt.... vajon miért csak ekkora felbontáson tesztelik a két kártya közti különbséget?! talán mert ők is tudják, hogy sok videómemória nagy felbontáson kell?!?!
szóval: inkább egy jobb hűtés, mintsem fölösleges + fél giga ram... és az is biztos, hogy a jövőben nem fognak a játékok több videómemóriát enni fél gigánál, mivel kb 95%-nak a vga-ja 512 mb vagy annál kevesebb memóval van szerelve, ergo öngólt rúgnának a játékgyártók!
-
ProEvoFan
nagyúr
-
válasz
csatahajós #36899 üzenetére
Szerintem gari. Bár előtte jó lenne kipróbálni egy másik full hd-s tv-n is.
-
ProEvoFan
nagyúr
ok, most már értem, fix, köszi
meglátszik hogy csak 2-3éve vagyok PCs (konzolokon nőttem fel), van még mit tanulnom....Zalman potométer elég lesz? az az egyszerű 800ftos...
Bluegene ott olvastam a cikket, de ezek szerint rosszul emlékeztem rá; igen kibaszott halk a gépem, veszek rá egy patit, azt annyi, és halk lesz továbbra is, tekergetni nem gáz, mert az van a cpu hűtőmön is
vagy eladom
mert tökéletesen müködik
viszont egy biztos, legközelebb veszek vgat (valszeg a következő generációt kihagyom, a mostani 3870/8800GT tulajok vígan eljátszanak a mai játékokkal is) csak és kizárólag Gianward Golden Simple vagy a HIS csodát fogom megvenni, kerül amibe kerül, ámen
Osynho ezt én is olvastam itt a fórumon, sőt azt is h ezt a Zalman Gigabyte-ot is szabályozza.........ezért nem értem még mindig ezt a szitut
-
Bluegene
addikt
válasz
D®. GeNy@ #36900 üzenetére
Mit szólnátok, 6-8 hónap múlva egy hírdetésem: Eladó Sapphire HD4870 Toxic Full sértetlen dobozzal és minden tartozékkal (tényleg bőséges kábelek és software-k), irányár: 35-40E Ft...lehet addigra már köztudott lesz h 1 gigás kell és nem kell senkinek, najó ez túlzás, nem kell kölcsön egy X300SE? addig míg nincs kártyád? képet ad és filmet lejátszik, és drivert se kell cserélni
Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest