- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
válasz
snail1981 #47817 üzenetére
Érdekes amúgy, hogy CCC-ben én mindent alapra veszek és játékban állítom be a minőséget és amikor GRID-ben 8-szoros msaa-t használok, akkor (bár megvan az fps) beszaggat, de 4-szeres msaa-nál tökéletesen fut minden, ultra beállítással.
Persze 4-szeressel is gyönyörű!
-
válasz
_Toka_ #47804 üzenetére
Nálam Crysisnál elég sokat számított a tuning 1680*1050-ben, több volt a min fps és érzésre is stabilabban ment. Mondjuk ott, ahol alapon is 80 fps van, ott tényleg nem számít.
(#47809) vergilx: csak pont a felbontást felejtetted el leírni.
(#47811) _Toka_: a kivétel pedig erősíti a szabályt!
-
válasz
tzsolesz #47790 üzenetére
Akkor sorry, már azt hittem te állítottad be annyira. Mondom, Rivát próbáld meg, menni fog vele. Ventit tedd fel 80-90%-ra és mehet a tuning. Egy próbát megér, aztán ha sikerül, csinálhatod ATT-vel, ha neked az szimpatikusabb.
Grat amúgy a kártyádhoz, szerintem nagyon jól jártál vele annyi pénzért! -
válasz
tzsolesz #47786 üzenetére
Miért nem próbálod meg a CCC auto tuningjával? Nekem a 9,4-es van fent és elég sokáig tartott, mire belőtte magát (vagy kétszer meg is szakítottam, mert azt hittem gáz van) és korrektül belőtte magát, játék alatt nem hibázott, viszont 2D-ben visszavette az órejeleit ha jól emlékszem. Másik megoldás Riva Tuner. Én eddig mindig azzal tuningoltam, gond nélkül. Jobban tudod tuningolni, mnt CCC-vel, de cserébe asszem nem veszi vissza az órajeleket. Ha maxot akarod megnézni, szerintem Rivával próbálkozz. 720/1100-at pedig mennie kell!
Szerk: azt miből gondoltad, hogy menni fog 950/1500-on???
-
-
-
válasz
HarryPotter #35868 üzenetére
Riva Tuner 2.20-al tedd feljebb a venti fordulatszámát. Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.
-
válasz
DerStauner #35865 üzenetére
De nekem nem kellett szerelgessek és attól féljek, hogy elszúrok valamit. Ugyanis nem mindenki tud gondolom hűtést cserélni a kártyán (én legalábbis nem) , valamint szerintem nem mindenki kockáztatja meg, hogy ugrik a 40+ ezres karin a garancia! Egyébként személy szerint teljesen meg vagyok elégedve vele. Nem magas a hőmérséklet, nem hangos a hűtés, számomra megfelelő a teljesítmény. 42-ért nekem nagyon jó választás volt. Persze aki szeret szerelni, az jobban jár a ref kari+egyéni hűtéssel!
-
válasz
ProEvoFan #35831 üzenetére
HIS HD4850IceQ4. Nekem ilyen van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Itt már írtam róla. Itt is érdeklődhetsz.
-
Hali! Tud valaki nekem segíteni, hogy nekem az a gondom, hogy nemrég óta van vista64-em, de ez idő alatt még nem húztam a VGA-t, csak xp alatt, ott nem is volt semmi gond. Most akartam vantage tesztet futtatni húzva az eddig jól bevált módszerrel, RivaTunerrel, de most nem akarja valamiért az igazat, mert mikor be akarom állítani az órajeleket, akkor azzal szívat, de rendesen, hogy alapon 500-on van a GPU clock (gondolom, mivel 2D-ben nem kapcsol fel) és nem engedi, hogy felvigyem mondjuk 730-ra, mert még nem teszteltem az adott beállítást. De hiába nyomok rá a test-re, változás utána nem történik! Most akkor mi van? CCC-vel az a gondom, hogy nem engedi 700 fölé rakni a GPU-t, holott tudom, hogy megy többet is! Erre valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
-
válasz
katt777 #33300 üzenetére
"Talán tedd föl valahova, és linkeld be az index.html-t.". Légyszi segíts, ilyet még nem csináltam, hova rakjam fel? Ajánlj légyszi valamit!
"Nem az ATT okoz galibát, hanem a user, aki nem tudja használni. Tökéletesen működik, mindent be lehet vele állítani." - ebben igazad lehet, mert olvastam a weboldaladat, hogy neked nagyon jól műxik, de sajnos én nem értek hozzá, nekem magas volt többszöri olvasásra is. Hozzáteszem, nekem nincs szükségem olyan beállításokra, hogy 2D-ben x legyen a feszültsége meg az órajele, 3D-ben meg y. Nekem az számít (szerintem az átlag júzereknek általában, nem power júzereknek!), hogy a kari menjen normálisan játékok alatt és ne kelljen vele sz@r@kodni!
-
válasz
butcher eu #33293 üzenetére
Sorry, de kétlem, hogy mindent ultrahigh-ra rakott neked, nekem legalábbis veryhigh-ra lőtte be magát 1680*1050-ben. A játék menüjében tudod állítani, directx version-nál, hogy dx9 vagy dx10-ben akarsz játszani!
-
válasz
butcher eu #33291 üzenetére
Ha DX10-ben játszol és használsz élsímítást.
-
válasz
szasanyi #33279 üzenetére
Most nem kötekedésből mondom, de nálam még nem volt CCC probléma. Most 8.10CCC van fent, amire ráraktam a FarCry2-höz kiadott első hotfixet, majd a a második hotfixet, de még semmi gondom nem volt vele. Anno nekem 8. nem tudom hányassal volt gond, amikor kis négyzet jelent meg azt hiszem bal felső sarokban, meg a fekete betűk pirosnak látszódtak, de utóbbit megoldotta a Cleartype kikapcsolása. Mondjuk most Vista x64-em van.
-
válasz
butcher eu #33272 üzenetére
Mostanság elég nehéz jó áron jó hűtésű 4850-est találni. Én csak ajánlani tudom a HIS 4850IceQ4-et, nekem az van és nekem tökéletes. Volt már 2 kolléga, aki jelezte, hogy bajuk volt vele, de nálam minden rendben van. Alacsony hőfok, kis hang, kellő teljesítmény. Brekk bazárjába látogass el, ott nemrég írta, hogy 43K körül a tiéd lehet (pontos árat priviben kérdezz tőle), ezt a topicjában olvastam. Másik lehetőség, hogy veszel egy ref hűtésű 4850-et, amin cserélhetsz hűtést, ami jobb lehet, mint az IceQ4, de ott ugorhat a gari, meg júzer hiba is közbeléphet. Én Asus 3850-es, 512MB-os Glaciator hűtésű kariról váltottam (a 3870 persze jobb) és ez szerintem mérföldkövekkel jobb (monitorcsere miatt kellett másik kari)! Ha Crysist akarsz csak játszani a GTX260 alá ne is add, igaz, ez már másik árkategória. Nekem 1680*1050-ben szűrőkkel, csúcs beállításokon, az általam játszott játékokhoz (CoD4, Jericho, DIRT, GRID) bőven elég, de Crysishoz kevés!
-
válasz
lala42 #32657 üzenetére
Köszi a linket, ilyen kell nekem, fogom tanulmányozni!!! Majd csak holnap tudom kipróbálni! THX!
(32660) bozont: nálam mondjuk 24 fok van, nem számottevő különbség. A venti magától pörög 70%-on, vagy te állítottad be? Csak azért kérdem, mert nekem nem pörög annyin, csak, ha én állítom be. Szerintem melege van, bár valóban nem kéne szórakozzon 80 foknál. Remélem nincs baja!
-
Hogyan kapcsoltad ki? Nemrég óta van vista 64bit a gépemen, de észrevettem már, hogy néha fekete betűk elszíneződnek, vagy pirosas árnyékot látnék. Régebben, mikor xp-m volt, valamelyik catalyst miatt volt ilyen megjelenítési gond, de azt lehetett orvosolni, ha kikapcsoltad a claer type-ot. Most meg nem találok ilyet.
Majd csak holnap tudom megnézni, mert melóhelyen vagyok.
Mod.: off -
válasz
bozont #32639 üzenetére
Mikor volt 80 fokos a kártya? Mert nekem GPU CV alatt nem volt 80 fokos, játék alatt meg pláne. Mivel próbáltad húzni? Alapon nálad hány fokos a kari? Próbáld meg a kedvemért RivaTunerrel felrakni a hűtést 90%-ra. GPU-Z-t kapcsold be, van olyan alul, hogy log to file, azt pipáld ki. Indítsd el a GPU CapsViewer-t, hagy 15-20 percig, ha ez alatt nem kapsz VPU recoveryt, akkor vedd lejjebb a padlófűtést!
GPU-Z megkérdi majd,hova mented a log fájlt, ott másodpercre le tudod követni a VGA minden értékét.
-
válasz
bozont #32634 üzenetére
A VPU recovery nálam akkor kapcsolt be még a 3850-es ASUS VGA-nál, ha túl vot húzva a kari és melegedett. Nem tudom a te kártyád hány fokos alapból, de mivel ugyanolyanunk van, sok különbség nem lehet. Talán nálad valami pont a VGA-ra tolja a meleg levegőt! Nem tudom, hogyan szedted le az NV drivert, de ha én annyit szoptam volna ezzel a király VGA-val, már rég feltoltam volna egy friss, ropogós vindózt, kilőve ezzel driver problémát! Szvsz!
-
válasz
abridabri #31339 üzenetére
Nekem sima CRT TV-m van, de mikor összekötöd a TV-t a géppel, kapsz +1 menüt a Catalystban, azt hiszem TV properties, vagy ilyesmi, most dolgozok, nem tudom megnézni. Ott állítsd be, hogy Country szerint vigye a jelet (Pal/NTSC), ami ugye Hungary. Nekem ezután beálltak a színek. Mivel nem LCD TV-m van, ezért lehet, hogy neked teljesen más a gondod, de hátha! Meg van ott még olyan valahol, hogy "auto" állítsa be a TV-t.
-
-
válasz
lala42 #31223 üzenetére
BIG THX lala42 kollégának, aki rögtön vágta a gondom igazi forrását és segített megoldani minden bajomat!!! Ezer THX!
Kiderült, hogy eszméletlen gyönyörű a grafika veríyhigh-on, de 4850-el 710/1150-en (proci 3.36-on) játszhatatlan, 20FPS. Ezt el sem hiszem!Gondolom, ha játékból engedi felrakni veryhigh-ra, az már DX10, ugye?
(#31232) TTomax:
-
-
Erre valaki? Vista x64-ről van szó!
-
Most akarok Vista 64bit-es oprendszert felrakni. Láma kérdés, de Crysist mondjuk, vagyis a DX10-es játékokat lehet majd DX9-ben is játszani, ha úgy akarom, vagy nem?
-
válasz
Vasinger! #31024 üzenetére
Nincs húzva! Nézd meg a 3DMark06 listát, az enyém elég jól bírta. A procim miatt a kevés pontszám, de SM2 és SM3 pontjaim elég jók. Hangsúlyozom, szerintem ezt tuti nem bírná 24/7-ben én csak Mark miatt tuningoltam, alapon használom, nekem tuning nélkül is jólmennek a játékok.
-
válasz
Vasinger! #30985 üzenetére
His HD4850IceQ4, IceQ4. Megmondom őszintén privátban nekem már jelezte egy kolléga, hogy neki kockásodott a kép GPUCV alatt, de játékok alatt semmi gond nem volt. Visszaküldte gariba, még nem tudom mik a fejlemények. Nekem semmi bajom nincs vele idáig. Van a memón hűtés.
-
válasz
Hunter2 #30926 üzenetére
Most akkor elvileg nincs rajta semmilyen driver, igaz? Próbáld meg úgy, hogy 7600gt-t berakod, nvidia driver föl. Restart után hagyd benne a kártyát és úgy szedd le az nvidia drivert. Restart után csökkentett mód driver cleaner, ha az kész, gép kikapcs, 7600gt kivesz, 4850 berak. Bekapcsolod és ezután (remélhetőleg bekapcsol) fel kéne tudd rakni a drivert. A táp biztos elég neki?
-
Itt a végleges 8.10, ha nem volt még.
-
-
válasz
TTomax #30458 üzenetére
Én 20"-hoz nem keveslem a 4850-et és ugye a felbontás ugyanaz. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az általam játszott játékokhoz (CoD4, Jericho, GRID, DIRT) nekem bőven elég a szaggatásmentes játékhoz, natívban, szűrőkkel. Crysishoz még jöhetne egy kis +power, de csak addig nyújtozkodtam, amíg a takaróm ért!
(#30462) ProEvoFan: monitort natívban érdemes használni szerintem. LCD TV felbontása még az 1280*1024-nek is csak 0.8-szorosa.
-
válasz
MaSzKa #29870 üzenetére
Ahol ez a kari nem remekel, ott a többi, alap 4850se remekel. Nem írtam, hogy a legjobb kártya. Mivel nem ismerem a többi 4850-est, így csak annyit tudok mondani, hogy nagyon jó kártya, legalábbis nekem. De végülis mitől jó egy kártya?! Az én kártyám hűtőt leszámítva olyan, mint a ref karik, ua GPU, csak drágább. Szóval akkor azt hiszem kijelenthetjük, hogy a hűtő teszi ki rajta az árkülönbözetet. Mikor én vettem +7K volt refhez képest. Megérte? Nekem igen. Hűtést egy VGA-n se cserélnék, mivel nem értek hozzá, valamint nekem túl drága lenne, ha baja lenne és ugrana a gari. Én még nem írtam be ide (kopp, kopp, kopp), hogy 100 fokos a karim, sőt azt se írtam be, hogy süvít a karim 2D/3D-be, sőt azt se írtam be, hogy nem szabályozza a ventijét. Miért? Mert nem 100 fokos (láthattad), nem hangos (ez persze szubjektív) és magától szabályozza a ventit (láthattad). Ha valaki vesz egy faja hűtést a ref 4850-ére, az lehet, hogy halkabb lesz, jobban húzható lesz, de hogy olcsóbb nem lesz, az valószínű. Vedd figyelembe, hogy nem mindenki ért a szereléshez, nem mindenki mer belevágni. Most magamból indultam ki. Még nem olvastam róla, hogy behalt volna valakinek. Olyan kártyát ajánlottam egyébként, amit már többen is ajánlottak neki és segítséget is linkeltem neki. Volt, aki priviben megkeresett és még GPU-Z sensor log-ot is küldtem neki, hogy segítsen dönteni. Akinek tetszik megveszi, akinek nem tetszik, az nem veszi meg. Akinek számít a teljesítmény, a minőség, a hang és a garancia, az elgondolkozhat egy ilyen kari megvásárlásában. Szerintem! És ez még kapható is!
-
-
válasz
Bluegene #27731 üzenetére
Miért hazudna? Van neki ilyen és olyan kártyája is! Kipróbálta a Crysist, de nem olyan beállításokon, mint amit a ph-s tesztben van. Ennyi erővel azt is letagadhatták volna, hogy mennyi pontot csinált 3DMark06-ba. Nem értem miért kell ennyit hitetlenkedni. Szerintem biztos nem azért adott ki több tízezreket egy csúcskártyára, csak hogy aztán fikázhassa. Szerintem neked is venned kellene egy GTX280-at, meg egy 4870X2-t, aztán tesztelni kellene. De te talán még magadnak sem hinnél! Peace!
Mod: OFF -
Nem tudom volt-e már linkelve az új 0.2.8-as gpu-z, de nekem ez már normálisan írja ki a VGA-m adatait! Ha volt már, akkor sorry!
-
válasz
Osynho #27376 üzenetére
Most csak ezt tudom mutatni, mert nem vagyok otthon. Crysis közben nekem 64 vagy 65 fokra ment fel, ha jól emlékszem. Nekem nem hangos, bár ez szubjektív, nem mértem, de nem egy porszívó. Nagyon szépen szabályozza a ventijét.
aginor: Köszi, bár ez nekem már magas, sajnos nem értek hozzá. Gyártó szerint 1.8V-ot kéne kapjanak, nem? Nem sok az a 2.1V? Én így már nem merném használni
fdisk:Neked is köszi. A procimat csak 3280-on használom, mert 1680*1050-ben szűrőkkel kihajtja a VGA-mat. Csak azért kérdeztem, mert nem akarom, hogy meghaljanak a ramjaim és nem tudom, hogy mi a jobb, ha van 1066-os memóriám, de nincs kihasználva teljesen(ami mehetne alapfeszen jobb időzítésekkel), vagy van 800-as memóriám, de túlfeszelve. -
válasz
DigitXT #27359 üzenetére
Igazad van semmire nem megyek vele, de nem is azért írtam! Hanem azért, hogy valakinek segíteni próbáljak! Ez a teszt a pontszámokról szól, aki futtat ilyet, tudomásul veszi! Teljesen igazad van abban a tekintetben, hogy egy ilyen karit inkább 1680*1050-ben kéne tesztelni szűrők mellett, de akkor nem tudnád összehasonlítani a többi kártyával az eredményidet, akik feltették a listára az eredményeiket. Nyugodj meg, amúgy játszani az előbb említett beálításokkal szoktam, azért vettem ilyen kártyát, mert az előző karim már nem bírta ezt!
-
Én teljesítmény beállításon futtatok mondjuk 3DMarkot, úgy több a pont, nem kevéssel!
Viszont, ha játszok, én is felnyomom a szűrőket, de általában alkalmazásból. Mondjuk érdekes, ha én Catalystban rakok fel minden szűrőt maxra, akkor a GRID rettentően csúnya. Nem tudom miért van ez?!
Mod: Nekem sose lesz annyi pontom, a procim miatt. De a SM2 és SM3 pontjaim nem rosszak! -
válasz
Kissjeno #27285 üzenetére
Vegyél olyat, mint amilyen nekem van! HIS IceQ4. Szerintem tökéletes, nagyon jó teljesítmény, alacsony hőfok és nincs hangzavar. De valaki írta előttem, hogy általában az ember akkor ír ide, ha valami baja, kérdése van, nem akkor, ha minden flottul működik! Szerintem!
-
Na srácok, csatlakozok a klubba egy His 4850 IceQ4-el. Eszméletlen a kari!
Most néztem Crysis Warhead alatt gyönyörűen szabályozta magától a ventit (4 eres kábel van a hűtésen) és nem ment 65 fok fölé. Komolyan mondom nincs hangja!!!
-
Szeretném lecserélni a vga-mat, mert mert nemrég újítottam monitort és nem nagyon bírja az 1680*1050-es felbontást maxon. 4850-re gondoltam. Sokat olvasgatom a fórumot és kicsit megijedtem a véleményektől. Az lenne a kérdésem, hogy melyik típust érdemes megvenni, ami kapható is. Néztem Gainwardokat, ami nagyon tetszene, de nem akarom elhinni, hogy ilyen rosszra sikerültek. Az alap gainward 4850 ventijét tudja vezérelni a RivaTuner? Aki tud légyszi írhatna hőmérsékleteket. Amúgy Sapphire 4850 dual slot karit hol lehet kapni jó áron?
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari