Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
katt777
félisten
No, alig ismertelek meg így arcplasztika után.
Viszont mi a kérdés?
Ha a kiosztott számításokra gondolsz, az szívás, több ezren beleugrottak, aztán csak lestek, milyen villanyszámlákat kapnak, miután hónapokig 100%-on használta a rendszer a gépüket, amikor ők nem használták ( a folyamatosan maxon terhelt alkatrészek tönkremeneteléről nem is szólva).
Nálam egy dolog automatizmus: Tűzfal jelez: x program a netre menne -> letilt.
Ha a progarm így nem működik, akkor törlés. -
_Toka_
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
sztem leginkább ez az állandó hőmérséklet-különbség az, amely folyamatosan ártott a karinak.
Erre igazán már nem emlékszem... De simán el tudom képzelni, hogy ez lehetett a probléma forrása. Valami hasonlóra enged következtetni az is, hogy a 4850 ref. hűtése igazából nem is hűt folyamatosan, sokkal inkább az lehet a feladata, hogy közel állandó hőmérsékleten tartsa a kártyát. Legalább is nem tudok másra következtetni abból, ahogy a 2D-3D hőfokok állnak. A GPU pedig ugye ugyanaz a két kártyán. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Nézd csak: amikor teszteltem, kísérleteztem a beállításokkal, minden rendben volt, a VGA-t már 1 hónapja normálisan használtam, és a 8.11-es driver után dobott ki 8-at a 16 PCI-E sávból. Elég esélyes, hogy bármi hiba volt a kariban, azt ez a driver lökte ki, ahogy másoknál is.
Egyébiránt, ha emlékszel még, sokan rá is csodálkoztatok anno, hogy lehet 15-20°C-kal magasabb a MEMIO-m a többi hőmérsékletnél, amikor lényegében ezt is a GPU-n méri a kari (a hűtést beszabályozva a GPU-m és a shaderek még Furmark alatt sem melegedtek 75°C fölé, míg a MEMIO lazán 95°C-os volt), úgyhogy sztem leginkább ez az állandó hőmérséklet-különbség az, amely folyamatosan ártott a karinak.
-
front3r
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Release Notes-ban ez van:
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™
• 3DMark Vantage DX10 – performance gains of up to 5% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on HD46xx, HD4550 and
HD4350.
• Call of Duty: World at War DX9 – performance gains of up to 21% for Single
and Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD48xx.
• Crysis DX10 – performance gains of up to 25% for Single and Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx.
• Crysis Warhead DX10 – performance gains of up to 13% for Single card
mode and up to 16% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.
• Devil May Cry 4 DX10– performance gains of up to 6% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.
• Fallout 3 – performance gains of up to 15% for Single card mode.
• Far Cry 2 DX10 – performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 57% in Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4xxx and HD38xx.
• FEAR DX9 – performance gains of up to 6% for Single and Crossfire mode.
Performance gains were noticed on Radeon HD4870X2 and HD4870.
• Hellgate: London DX10 – performance gains of up to 6% for Single card
mode and up to 10% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on
all Radeon HD4xxx.
• Left 4 Dead DX9– performance gains of up to 10% for Single card mode and
up to 5% for Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon
HD4870 series.
• Lost Planet Colonies DX10 – performance gains of up to 10% for Single and
Crossfire mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.
• Prey OGL – performance gains of up to 15% for Crossfire mode. Performance
gains were noticed on Radeon HD4870 1GB products, HD46xx,
HD45xx.
• S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – performance gains of up to 10% for Crossfire
mode. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and HD38xx.
• Unreal Tournament 3 DX9 – performance gains of up to 18% for Single
card mode and up to 15% in Crossfire mode, especially in cases where AA is
enabled. Performance gains were noticed on all Radeon HD4xxx and
HD38xx.GTA-ról nincs szó benne!
-
_Toka_
senior tag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
"Az a 2-3 óra picit erős ... több volt ez már, mint 2-3 nap... "
Bocs.. 5óra.
2008-12-07 09:09:35 ekkor válaszoltam neked utoljára,
2008-12-07 14:02:48 ekkor írtad ezt:
Nos, az érdekelt már rég kilépett - egész pontosan sz@rta le mindazt, amit reagáltam a dolgaira -, ebben a témában lépek én is. Agyő, kedves addikt, akinek tréfás bemásolni a nick-ét...És mennyire nem volt igazam ...
Vasárnapi témára ma, azaz szerdán reagálsz... 3 nap...Nem mellesleg nem írtam semmi bántót, tényleg léptél úgy, hogy napokig nem volt fontos az egész. Értem. Semmi baj!
De egyszerűen erre mondják, hogy sz@rik rá, nem?Nos, befejeztem én is!

(#37182) katt777: Azt írtam én is, hogy nyilván körültekintően tetted, amit. Ennek ellenére ez a vas már lehet, nem tudja még ezt se tolerálni.
Még egyszer, igazából tapogatózom... -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Figyu, annyira ismersz, hogy 1 valamit már tudhatnál: a lehető legfinomabban nyúlok VGA-beállításokhoz, a lehető legfinomabb lépésekkel módosítom ezeket (pár MHz-ekről és 0.01V-okról van szó), és minden beállítást többszörösen ellenőrzök. Nem vagyok az a user, aki felnyomja 900MHz-re a GPU-t, aztán sír, hogy akkor most mi baja a VGA-nak, sem az, aki bármit csak úgy beír egy biosba/ATT beállításba, amit 10 számbillentyűvel lehet, és visszafelé keresi a hibát, amikor már bajt okozott.
A fenti apró módosításokat 1950XT-n, HD3870-en, és HD4870-en is sok-sok ember megelégedésére végeztem el, akár a kérésükre is módosítva az ő bios-aikat, de sosem írva ezekbe hülyeséget, még többen módosították saját bios-ukat, ATT beállításaikat más kártyákon, de az instrukcióim alapján, szintén hiba nélkül. ATT cikkem 10.000 olvasónál jár, nem véletlenül.
A közzétett módosításaim messze nem az elérhető legnagyobb biztonságos modot jelentik, és éppen azért készültek, hogy akik nem értenek hozzá, és nem is akarnak elmélyedni egy VGA lelkivilágában, azok is megelégedésükre használhassanak egy egyébként túlmelegedő, sokat fogyasztó karit, amely a 48xx-ek esetén még órajel- és ventilátor-ugrálással is szórakoztatja tulajdonosát.
-
KaraDani
addikt
Hát ha a Q6600 al kapsz gta4 ben 28-30 fps t akkor fölösleges, a 4 mag, 3,2 ghz en járatott e7200 vel nekem ugyanez az fps érték van 1680*1050 ben és játszható. Szal azér túlozni sem kell, mint pl ati kártyával nem megy meg ilyenek hd 4850el élből lazán futott az egész. Mellesleg nem tudom mi örömöd származik abból hogy "lowend proci nem elég minden játékhoz", legszebb öröm a káröröm?

-
front3r
őstag
-
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
A nickem kit érdekel
Az a 2-3 óra picit erős ... több volt ez már, mint 2-3 nap...
Bocs.. 5óra.
2008-12-07 09:09:35 ekkor válaszoltam neked utoljára,
2008-12-07 14:02:48 ekkor írtad ezt:
Nos, az érdekelt már rég kilépett - egész pontosan sz@rta le mindazt, amit reagáltam a dolgaira -, ebben a témában lépek én is. Agyő, kedves addikt, akinek tréfás bemásolni a nick-ét...Azt meg nagyon sajnálom, hogy neked problémát okoz, hogy nem válaszoltam azonnal. Nem mindig van időm lesni a PH-t, és ha lesem is nem biztos, hogy betévedek ide.
Kettőnk közül meg nem tudom ki morcoskodik...én valóban igyekszem megvárni, míg a kérdésemre reagálnak
és ha csak este 6kor reagálnak akkor üljek itt addig igaz?
Innentől nem érdekel a téma, elképesztő, hogy néhány embernek ez a legnagyobb problémája. Ha valami gondod van privibe írj ezentúl, ez a topik nem arra van.
-
_Toka_
senior tag
válasz
üzenetére
Először is, kösz a helpet a válaszadóknak.
Már nem vagyok képben ..., nagyon nem tegnap volt... Csak nem a nick-ed a baj ... engem minden esetre megtréfált, de mindegy!
A többin meg nyugodtan lehet morcoskodni ... én valóban igyekszem megvárni, míg a kérdésemre reagálnak .. ha meg nem nagyon van időm, vagy nem is kérdezek, vagy jelzem előre, hogy szűkös az időm.
Mindegy, mással köröztünk már annyit a dolgon, amennyit már nekem nem ért meg tovább. Többek között az időm szűke miatt. Az meg, hogy még napok után is így teszed helyre az akkori dolgokat - nevezetesen a válaszokból csak azt ragadod ki, amire reagáltál -, azt bizonyítja, hogy tényleg fontos lehetett a problémát felvetni.
Az a 2-3 óra picit erős ... több volt ez már, mint 2-3 nap... -
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Neked van Core3 duód?

Igazából mind3 szépen lehűti, én az S1-et ajánlom, egy ilyennel:[link ZM-RHS70]
(Bár lehet, nem fog beférni alá szépen....
)
Vagy esetleg gyárthatsz valami hasonlót otthon, de a ragasztgatós fosbordákat nem ajánlom 4870-re.... -
Ferdzsoo
addikt
Szerintetek?
Giga 4870-re hűtés gyanánt, ahol a legfontosabb szempont a némaság!!!:1. Scythe musashi
2. Acelero S1 + Scythe S-flex
3. Thermalright HR03-GT + Scythe S-FlexKérem csak a számot megjelölni szíveskedjenek!

Ollie: Hurrá most vettem quad-ot, pont azért mert én is így gondolom hogy egyre jobban kihasználják a gémek! Eddig ugye csak az UT3 használta ki. Ott is jó 30FPS-el többed van egy azonos órajelű quaddal mint egy Core3 duóval.
-
válasz
X Factor
üzenetére
A kulcsszó, eddig.
A GTA4 szépen fut egy E8000-es, vagy bármilyen 3-4 magos procival a tesztek alapján. Eddig mindenki azért sírt, hogy parasztvakítás a nagyobb L2, amikor egy lowend C2D is gyönyörűen visz mindent, most meg azért sír mindenki, mert már van értelme a drágább prociknak, és a lowend proci nem elég minden játékhoz. Én erre csak azt tudom mondani, hogy végre.
Amúgy lehet, hogy 1920-as felbontásba már tökmindegy milyen proci van a kártyád alatt, de nem is játszható a GTA4. Viszont te 1280-ban sem kapsz több FPS-t, míg egy Q6600-al már játszhatóvá válik a játék (28-30FPS átlagban).
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem irányotokba. MSI 4850-es Quad pipe hűtéssel, vagy ha úgy tetszik v151-es hűtéssel melyik üzletben létezik? Már jó pár napja nézelődök, de egyszerűen sehol sem találok.
Köszi a figyelmet és a segítséget.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Egyébként ha az ATT beállításaimmal, vagy a bios módosításommal bajok lennének, már százak fejeztek volna le...
Nem állítottam, hogy baj volna vele. Te viszont valszeg nem elsőre állítottad ezekre az értékekre, hanem körül lett tesztelve minden beállítás, ez lett volna a mahina. Más viszont kb. már csak a végeredményt élvezi.
Másrészt nem tudom, miért anyáznának, nem Te állítod az ő karijuk értékeit, azt mindenki maga teszi saját felelősségére.
Harmadrészt én se tudom, miért hányt be a kártyád
Csak az esélyeket latolgattam. -
lsc
nagyúr
Ha nem használod akkor sok értelme nincs, én ATT-t használok helyette, azt is azért mert a tálcán kiíratom vele a hőfokot
. Mindkettőnek akkor van értelme ha szoktál variálni a szűrőkkel, tv kimenet és hasonló dolgokkal, illetve hőfok és ventivezérlés, igaz iceq-nél az utóbbira sincs szükség . -
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Feree13: És még sokaknak másoknak is. Ez nem változtat a tényen. Persze egyáltalán nem biztos, hogy driver okozta (láttál már "másolásvédelmek" által tönkretett meghajtókat és lemezeket?), csak gyanús. Lehet, hogy csak olyan igénybevételnek tette ki a kártyát, amelyet gyengébb alkatrészek nem bírtak, ahogy Ollie is mondta.
_Toka_: Nem volt buhera, mi több, még tuning sem. Az én karimon is rég az eredeti bios volt már újra, mert mint írtam, órajel-módosításra úgysem reagált, és már rég ATT-szal vezéreltem, de haverok még azzal sem. Főleg nem akartam különösebben belenyúlni azok után, hogy hány embernek ment tönkre már azelőtt is. Egyébként ha az ATT beállításaimmal, vagy a bios módosításommal bajok lennének, már százak fejeztek volna le...
-
goom
senior tag
Köszönöm, így csinálom majd. Nem szeretek a C:\-re közvetlenül telepíteni, de nyilván tudom, hol találom, és azt is leszedem majd.
Még egy kérdés: érdemes-e a CCC-t telepíteni? Most ugyan fenn van, de kivettem az autorun-os programok közül, és nem látom olyan nagyon fontosnak, hogy legközelebb is telepítsem. -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Erről valakinek tapasztalat? : [link] Ha most vennék VGA-t sztem ez lenne

-
lsc
nagyúr
-
HarryPotter
őstag
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Próbálom követni az alapvető gondolatmenetet ..., de bevallom, számomra nem könnyű!
Nos, adva van egy kártya, ami - természetesen a legnagyobb körültekintés közepette - hetekig jár a legkülönbözőbb hőfokokon/venti sebességekkel, 2D-ben, 3D-ben különböző feszültségek tömkelegén, majd kap egy új hivatalos drivert, aztán 2 napra rá behal.
Ezek után az a következtetés születik, - miközben van egy ismerős, akinek ugyanazon driver felpakolása után elhasal a vadonatúj/még sose működő/ hasonló VGA-ja -, miszerint gyanús, hogy a driver a hibás. Persze közben akár 2% esélyt se kap az, hogy a mahina okozta volna az előbbi kártya halálát.Félre ne érts, hasznos az ezirányú tevékenységed
, de nem kockázatmentes. Persze ez utóbbi szigorúan az én véleményem!(#37144) katt777: Itt folytatod, több ponton módosítod, amit előbb említettél, de a lényegen - a kártyáddal kapcsolatban - ez mit sem változtat.
-
katt777
félisten
válasz
Mystic
üzenetére
Palit Sonic 4870
Előrejelzések szerint a Ft romlása további 10-15% drágulást fog okozni (és ne félj, levinni megint nem fogják az árat, ha netán erősödne, hiszen már erősödött) a hardverek piacán, ennél olcsóbban csak akkor lehet bármihez hozzájutni (január körül), ha a nagykerek nem tudják maradéktalanul kiárusítani a készleteiket. Persze lehet, hogy ez is marketing, hogy ettől majd drágán fognak vásárolni az emberek.
Én szerencsére ki tudtam nyögni/böjtölni a konfigom árát, amikor még olcsó volt minden, de láttam, hogy menni fognak fölfelé az árak.A Ft-ról még annyit: ha kedves vezetőinknek nem lenne szükségük a 15-25%-kal megnövekedett Ft-mennyiségre, amelyet a kisíbolt svájci és egyéb bankszámláik után felvehetnek a nép további butítására, ellenőrzésére, és manipulálására, akkor már azt a termetes Ft-csomagot sem dobták volna piacra, amelytől ide zuhant az árfolyam. Szóval én látok realitást a fenti elemzésben.
-
katt777
félisten
Nem szoktad csekkolni az ATT letöltési oldalát? Volt, hogy 1 héten 4 új verzió is felkerült. Épp tegnapelőtt írtam, hogy az .1972-es build a legfrisebb, de már akkor felkerült az .1974-es.
Ált. Vista64 optimalizálások vannak benne, de mások is, R.A. mindig odaírja.Csak 4870-eket hallottam elhalni 8.11-gyel, de abból 3-at is (1 az enyém), pedig nem sok ismerősömnek van ilyen karija (leszámítva a topicot). Én alig játszottam, nekem 5 napig működött vele a VGA-m, haverom az új karival 1 napig tolta a játékokat, úgy bacult meg.
Nem állíthatjuk, hogy összefüggés van a 8.11-es driver (és driver, mert nálam CCC nem volt fent vele, míg a 2 havernak igen, mert nem is akarnak érteni az ATT-hoz, hanem tipikusan a megveszem-beteszem-múkodj típusú userek) okozza a problémát, de ha A esemény bekövetkezése után ugyanazon környezetben bekövetkezik B esemény, akkor nagy az esély arra, hogy A esemény okozta B-t, különösen, ha e rendszerben más esemény nem történt.Láttál már HIS IceQ 4870-et?

-
Mystic
tag
Szemezgettem a 4870-el, ha egy kicsit lejjebb megy az ára, vagy erősödik jó nemzeti valutánk, akkor valószínűleg beruházok egyre. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy melyik típust érdemes megvenni, aminek nagyon jó hűtője van ehhez a forró fejű karihoz.
Ti melyiket ajánljátok? -
-
katt777
félisten
válasz
jaja1981
üzenetére
A 8.12-es XG-t egyáltalán próbáltad? Mert mások szerint az OK.
DeSanto: Éppen tegnap írtam, hogy módosítottam az ATT bemutatót az újabb verzióknak megfelelően.
Csak ennyit kell tenned az ini fájl-ban: hide_display=0_Toka_: Az szép lenne, ha az új driverek már csak Windows 7-re jönnének ki... Csak be ne építsék az XP-s/Vistás driverekbe is ezeket az újdonságok, mert akkor rakásra fognak lehalni a játékok és a VGA-k!
Pár ismerősömnél a 8.11-es driver óta hibázgatnak, restartolnak a 4870-ek (nem az installálás hibájára gondolok), és rajtam kívül +1 embernél megbacult a kari (nálam is a 8.11 install után 1-2 nappal állt le). Neki annyi volt az egész, hogy beszerelte a gépet, feltette a 8.11-es drivert, másnap már vihette is garba a cuccot, ugyanis nekiállt restartokat, grafikai hibákat produkálni, ill. tiszta rendszer istallálás után, másik ATI driverrel is így maradt. -
_Toka_
senior tag
Valamiféle mozgolódás látszik a driver-választó oldal bal szélén...

lassan csak jön a többi is... -
jaja1981
addikt
Ez érdekes dolog.
Pontosan nem tudom, de leírom régi tapasztalatomat.
Igen. A TV-d nem tud ilyen felbontást. A sima TV-out-on max 720x576 felbontás megy ki, ez ugye a DVD felbontása, pont ezért, mert kb ennyit tud a TV (nem HD).
Ha nagyobb a felbontás nem történik semmi, csak kisebbek lesznek az ikonok, és annyi, mert nem tudja megjeleníteni.
Régen Geforce nál volt olyan, hogy csak ua. felbontást tudta a monitoron, mint a TV-n.
Már nem is tudom hogy hívták. Ha filmet indítottál, az egyiken ment, a másikon csak fekete kép, mert a vezérlő nem tudta kiterjeszteni mindkettőre. Miérteket nem tudok.
Lehet, hogy ez van nálad is, de ez állítható, mert a modern kariknál ilyet nem tapasztaltam eddig.
Nézd át a TV beállításokat, mert mennie kell.Bocs, de több segítséget nem tudok adni.
-
DigitXT
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
a fraps a screen keretében mér
Állítsd át 16:9-esre a felbontást, és helyrekerül a FRAPS.
-
_Toka_
senior tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Az előzetes ígéretek szerint...
-
HarryPotter
őstag
Jól emlékszem: ma jön a 12-es catalyst?
-
katt777
félisten
válasz
slett27
üzenetére
Nagyon működik, össze-vissza ugrál az órajel 2D módban is. Bios frissítéssel sem működik, ráadásul a freki eltérések miatt nekiállna villódzni a kép, ahányszor csak fel-le vált 2D-és3D mód között, azaz gyakorlatilag ahányszor csinálsz valamit a gépen. Másik 4870-bios-szal meg ha módosítod az órajeleket (bármelyiket), a GPU végig 750-en fog dolgozni, nekem ilyen karim volt/van/talán.
ATT-T KELL HASZNÁLNI!!!
Leírás a honlapomon és logout-on (utóbbi már módosítva az újabb verziók apróságaihoz, előbbit majd ha meglesz a karim újra, és képmentéseket is tudok csinálni), beállítások a honlapomról letölthetőek. Mehet az a fogyasztás sokkal lejjebb is (pl. 150/250MHz@0.784V).
-
janos666
nagyúr
Hmm. Ezt eddig nem is figyeltem. A Sapphire honlapján a HD4870 letöltések közt kintvan egy friss BIOS is (frissebb mint a techpowerup-on az összmárkák legfrissebbje), ami ráadásul unlockos is 900/1200-ig. (nem, nem a toxic letöltéseinél, ott nincs BIOS, ez a sima 4870 512Mb-nál van)
Na, hétvégére hazaérek jól rá is flashelek a kártyámra. -
proof88
addikt
válasz
Wukiwo
üzenetére
Te Wukiwo!
Azt azért megnézted, hogy nem csak az órajelet változtattad meg, hanem a beállítások is változtak?
Első tesztben Render Quality: High meg Detail Distance: 37 van, 2. tesztedben meg Render Quality: Very High meg Detail Distance: 100 van!
Úgyhogy gyorsult az rendesen, csak lehet véletlenül magasabb beállítást is eszközöltél!
Amúgy meg a GTA4 alapból használja mind a 4 magot, ha elindítod a Feladatkezelőt és közben játszol, visszanézheted a 4 mag grafikonját benne, hogy használva volt!
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Nem tudjátok miért van,hogy sípol a füllesem amikor tekergetem a weblapokat?
-
jayjay
tag
Ismeri valaki ezt a kártyát?Sapphire Radeon HD 4870 Silent 512MB GDDR5
Így néz ki[link] -
joshua7
veterán
HD4850GS-re tudtok működő vmod-ot?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
azért mert alapból csak 2-t haszálna elvileg asszem
én megnéztem 3al,lehet úgy jött ki 3ghz-en ez az eredményCPU Control
-
DeepDish
őstag
Udv. JArt mar ugy vki, hogy hdmi-hdmi monitorra kotve siman ment minden, de vettem lcd tv-t es raakartam kotni hdmi-dvi-re , de nincs jel ezt irta ki tv. Mikor beraktam nvidiat, akkor megsiman ment ugyanezzel a kabellal?! Akkor ez most mehet vissza gariba?

-
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
1re furább mert 2.6 on meg 44fps

bár az elözőben lehet nem volt mind a 4 mag bekapcsolva..?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
én most csak gta4-ről beszélek

azért nézd már meg te is ezeken az órajeleken mert már kíváncsi lettem
bár nekem 4850-m van -
HarryPotter
őstag
válasz
Wukiwo
üzenetére
[OFF]hmmm.....nem értem. Ez persze nem jelent semmit, elő szokott fordulni, hogy valamit nem értek. Nálam azért a 2,8 és a 3,0 között is volt fps emelkedés (ugrás azért nem), bár nem mértem egzakt módon (fraps ugyan fut, de nem átlagolom, stb.) - és amit látok (1680x1050)
- track mania forever-ben min +10 fps.
- assasins creed (minden maxon, dx10) - itt nem tudom még saccolni sem az fps-t, mert a fraps a screen keretében mér, de azt látom, hogy a kép teljesen folyamatos lett, akadozás gyakorlatilag nincs.
(megj.: tudom, hogy egyik mérési eredményeim sem tudományos igényűek, benchmarknak is komolytalanok, de momentán erre volt időm és energiám, szóval nem röhögni!)
Mindebből két dolog következik szerintem:
- játéktól is függ, hogy van-e változás 2,5 és 3 Ghz között,
- felbontás értelemszerűen számít, hiszen a procilimit máshol jön elő.És még egy konkluzió: igenis nő az fps!!!!

[/OFF] -
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
most írtam,hogy 2.5 ghz és 2.9 ghz közt 1 fps van

-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
így így. ott már elkezd dolgozni azért.
-
goom
senior tag
Sziasztok, ma csatlakoztam a klubhoz egy HIS 4850 IceQ4 kártyával.
Hát nekem ilyen csendes gépem még életemben nem volt.
A szomszéd íróasztalon hangosabb a laptop, mint ez itt. Döbbenetes.A képe is igen szép (8800GTS 512-ről váltottam), szóval, egyelőre igen elégedett vagyok. Milyen driver-t érdemes feltennem? Az ATi oldaláról töltöttem le a 8.11-est, most azzal megy.
Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(1-es és többes szám egyeztetésére figyelj.
)

Ha a progarm így nem működik, akkor törlés.