- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
luw2win #30505 üzenetére
Szerintem várd meg az ATI hivatalosát. Nem kötekedésképpen mondom, de innen-onnan szedegetik le ezt a drivert és még nem nagyon hallottam és olvasni sem olvastam róla hatalmas nagy előrelépést. (Persze lehet,hogy le vok maradva) Én is várom a hivatalosat mint a messiást. Igaz,hogy le is töltöttem ezt a ß-vagy végleges változatot, de még nem raktam fel ( rinyálok rendesen tőle
-
twine
veterán
válasz
luw2win #30172 üzenetére
Én a 8.9-el is elgégedett voltam a 4850-en,,,egyedül a Warhead-et nem tudtam ugyan olyan beállitásokkal nyomni mint a Crysis-t! A 8.10-el ez elmúlt....érezhetően erősebb lett Warhead alatt....nem tudnék pontos FPS növekedést mondani....de eddig nekem a plafonról a két árnyékos beállitást vissza kellet egyel vennem....most azokat is maxra tudom tolni! és nem receg ugy mint a 8.9-él receget! Tuti hogy jobb lett....
üdv
Twine -
HSM
félisten
válasz
luw2win #28250 üzenetére
Jelenleg 4-6%-al gyorsabb az 512-es turbo. Viszont, ha valamikor megjelenik egy játék, aminek több, mint 512mb videómemóriára lenne szüksége adott beállításokon, az nagyon be fog tudni lassulni az 512-esen, tehát a gigáson folytonosabb lesz. Kérdés, be fognak-e jönni ilyen alkalmazások a 4850 életciklusa alatt, és hogy ez neked megér-e ennyit.
Szerk: elvileg a F@H is jobban megy 1gb-s karikon.
Én 1gb-s Giga OC-t fogok venni.
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #26548 üzenetére
Ha a Sapphire-re veszel hűtőt, akkor is 40k-nál vagy. Egyébként a HIS-be be lehet tenni az OC-t bios-moddal (ők is azt teszik
), éppen azért jó a hűtés.
gyiku: Hát, most nem tudom, lehet, hogy kevertem. De IceQ3 3870-ekből is csináltam már turbo-t!
Sőt, simából is, de azt csak a sajátomon (ref.), és Chillával.
-
leviske
veterán
válasz
luw2win #20603 üzenetére
Ha így haladnak, akkor még a BFG-t is elveszíthetik... (állítólag még ő az, akit szívesen látna a köreiben az AMD)
Bár arra is kíváncsi leszek, hogy az EVGA addig ügyeskedik-e, hogy a végén csak kiad pár ATi-t?
MOD: amugy nem tudom mit erölködnek... ők is jól tudják, hogy a RV770 harmada, vagy negyede annyiba kerül, mint a GT200... onnantól a R700-al is jóval alá tudnak nekik ígérni.
Így saját magát fosztja meg a profittól...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
luw2win #20603 üzenetére
50k lesz átszámítva a GTX 280??
Én 65k-ig saccoltam a csökkenést...
Ha tényleg 50k környéke lesz akkor azt fogok venni, mert annyira nem rossz a teljesítménye és akkor ez lesz a "best buy". Számomra.
Speed: Így is van! Saját hibámból tanultam, ezért akarlak óvni titeket. Én mégegyszer nem esem ebbe a hibába. Túl nagy a bukás a high end kategória debütálásánál. Várni kell egy keveset.
-
schwartz
addikt
válasz
luw2win #19565 üzenetére
Köztudottan a VX550 egy kalap...
A hozzaertok meg csak koztudottan mosolyognak.
Hagyjuk a Seasonic belsos Corsair hype-olast. A VX550-el mi a baj? Hogy CWT? Hogy nem is igazi SR? Siman leterhelheto 41A-el es nem vagja le az elektronika. Hangja csak terhelesre van, ripple zero es nem fekszik ki ket HD 2900XT + quad tuningtol sem. Volt Seasonic-Seasonic 430-om is; joforman 6-8eve csak markas tapjaim voltak. Jo tap a VX450 ahogy a VX550 is. Nem kene igy lehuzni.
(#19574) TTomax Miert is?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
luw2win #18597 üzenetére
Pont tegnap akartam megkérdezni, hogy vajon mikor jön már a 8.8, de csak vicc lett volna, mondom inkább nem flémelek. Erre itt van!
Letöltöm, kipróbálom.
Tényleg, nektek nem csinál olyat hogy "CCC hibát észlelt ezért leállt"?
Csak úgy, asztalon egyszer csak feldobja.
Már raktam fel XP-t is az eddigi Vista helyett, mégis naponta 1X eljátssza... -
Laraxior
titán
válasz
luw2win #18516 üzenetére
kétlem hogy jó ötlet lenne. Tekintve az egyik PCI-E slotom 16x a másik 4xes,még ha össze is kötöm akkor kapok két db 8x-ost. Tehát kapok két lassított kártyát,nem is beszélve a rendszerhőfokokról!
A déli hidam csak 10 fokkal nől meg game alatt,a GTSemnél egy max 2 fok volt. és a 4850 még melegebb az Ultránál. Köszönöm elég egy kártya is -
grigo
őstag
válasz
luw2win #17684 üzenetére
Fél órát gugliztam de semmi...
Amúgy mennyit fog kóstálni az accelero? Kb milyen ársávban mozoghat? Tényleg lövetem nincs. 10-et még kiadnék a gyári hűtés lecserélésére. Ebben a 10 ezres Zalman-ban gondolkodtam eddig, az még belefér. De ha az accelero jobb akkor azt vadászom. -
SimonYana
addikt
válasz
luw2win #15881 üzenetére
Szerintem,ha kitudja az ember fizetni az a 15 plust megéri.De eztmindenki magának kell eldönteni és nem gondolkodhat senki a más anyagi helyzetében.Ha meg nagyon leesnek az árak , akkor ehez ha mégegyet beteszel már nagyon ott lesz a szeren,bár ne feledjük az a tényt,hogy 90 %-ban nagyobb tápot kell venni,és az álltalában 20 rugó plusköltség.
Én nembántam meg,bár én full HD-s monitoromhoz ajánlott a 4870-es.
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
luw2win #15845 üzenetére
Röviden az van leírva, hogy az ATI túl olcsón adja a kártyát. Noha így nagy a forgalom, de többet is ki lehetne hozni (pénzügyileg) az elmúlt 20 év legjobban sikerült kártyáiból.
Ezt valami nagyon okos pénzügyi tanácsadó/elemző írhatta, aki igazán felhasználó barát oldalról közelít a dolgokhoz.
Az örök dilemma: olcsóbban adni el de sokat / drágábban kevesebbet. Az arany középút amin most az ATi jár. Remélem nem hallgatnak idióta tanácsadókra.
(Múltkor a Velencei tavon volt ugrálóvár, 5 perc 400 Ft-ért. Üres volt. Happy Hour keretében 200 Ft-ért adták ugyanezt az 5 percet. Sorba kellett állni. Most akkor melyik éri meg?)
------------------
Ha már itt tartunk, mit javasoltok: HD 4850 vagy HD 4870. Az árkülönbséget még elviselem, ha megéri. Márkákról már volt szó. Most akciós az
MSI R4870-T2D512 512MB PCIe;
Sapphire HD 4870 512MB GDDR5;
Asus EAH4870 HTDI 512M PCIe;
árban nincs jelentős eltérés (br. 54 és 57 között).
Alaplap szinte biztos, hogy ASUS P5Q deluxe.Kösz.
-
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #15845 üzenetére
hát árat nem fognak emelni az népszerűtlen
inkább tartják, sok kicsi sokra megy
(miközben az nvidia tényleg olcsón adja a GTX 260-ast, igaz az selejt chip de akkor is, lehet h annyiért már nullszaldós a kártya(magyarul nem nyernek semmit csak piacot akarnak tartani)juhi07:mennyi volt? a giga a legolcsóbb úgy hallottam. mennyi rá a gari?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
luw2win #14169 üzenetére
1. pont azért még nem biztos. Én a 4850 X2-ről beszélek, ha annyi léesz, mint 2 4850-es, akkor már nem lesz annyira drága. Persze az 1G-s verzió, a 2-sre szerintem semmi szükség. Mindegy, majd kiderül, ha kijön. a 70-es X2 biztos drága lesz.
Ejjha, azonos idejű poszt Sárpaccal. -
Drizzt
nagyúr
válasz
luw2win #14153 üzenetére
Hirtelen csak rátekintettem a computerbase-s sok játék alapján levő összesítőre így felbontástól, aa-tól, af-től függően sok játék átlaga alapján 1-2% a különbség.
Egyébként nem tudom lehet-e húzni, vagy mi a helyzet. Nincsen nekem egyik se. Most a 4850 X2 mozgatja a fantáziám.
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #14142 üzenetére
Sokan hajlamosak megfeledkezni a 260GTX hatalmas tuningpotenciáljáról, amit a 4870 még csak nem is közelít. Messziről sem. Lényegében 260GTX-szel veszel egy 280GTX-et. Persze utóbbi még tovább hajtható, csak az már tényleg nem éri meg. Ettől függetlenül 4870-et vennék.
-
törölt tag
válasz
luw2win #13210 üzenetére
Most majd meglátjuk mit kezd az NV az 55nm-es átállással
leginkább semmit szerintem. ugyanaz a gpu pl 9800gtx+ nál kicsit magasabb órajelek, de ennyi. majd talán a köv generációnál. annyit elérhet hogy kisebb az előállítási költség, de egy viszonylag elavult magot átülteni 55nm-re azért nem olcsó, a gyártósor, tervezés, stb miatt, persze megtérül de most csak a tüzet próbálja oltogatni
-
Oliverda
titán
válasz
luw2win #13192 üzenetére
Igen.
"ATI seem to be keeping their 4800 series cards at approximately 80-90c when at load and idle by changing the fan speed as required."
Idle-ben és load alatt is 90 fok környékén mennek a GPU-k a venti szabályzásnak köszönhetően. Szerintem nem sok. Manapság a GPU-k már elég sokat kibírnak.
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #12770 üzenetére
látom ebben úgy sem lehet igazságot tenni, persze jobb a profi hűtés de pénzbe fáj
1.nálunk most 28 fok van a szobában télen 18-19 fok(mivel terasz előtt van, nagy ablak), de 20-22 fokban kiegyezhetünk, szerintem nagymértékben számít az a -6-8 fok
2. a powerplay ha lesz rendesen lehet 300mhzen jár(mint a 3800-asok) vagy még annyin se(hallottam 160mhz-ről is), ergo cool and quiet lesz
3. ha játszol a gyári hűtő is felpörög és jobban hűt
4. ha képesek voltak megalkotni az ATI-nál ezt a kártyát több száz millió $ fejlesztési költséggel, gondolod a hűtéssel csesznék el?tudják nagyon is miért így csinálták(költséghatékonyság), de ez nem azt jelenti hogy garanciális költségek tekintetében túlvállalnák magukat, 45%-on nekem 55 fokos ennyi, a 3850-esek kapcsán is ez volt hogy gyenge a hűtője azt érdekes módon mindenkinél vígan működik(nekem is 3850 volt)
mind1 ha veszel rá hűtést vegyél ha jólesik, szerintem a legjobb megoldás picit állítgatni a ventit + egy szellős ház(vagy a tetejére raksz egy ventit), szerintem de ha jólesik valakinek +5K-t kiadni erre, tegye
egyébként hiába raksz rá egy hatalmas radiátort a hő bentreked sőt a gyári hűtő még kifelé tereli(a 4870-é pláne, a 4850-é valamennyire ha ott ki tud menni ha leszeded a házről a hátulján azt a fém takarót) a radiátor pont az ami befűt a többinek
-
Pubszon
veterán
válasz
luw2win #11949 üzenetére
luw2win, raskolnikoff: Auras Fridge a hűtő neve, egyébként ilyenem van, jelenleg 8800GT-n. Ha érdekel, a G92-es topikba találtok az enyémről képeket.
(#11954) GazRic: Ez tuti? Mert nem szeretném eladni, illetve csak akkor vennék a későbbiekben 4870-es karit ha jó lenne rá a hűtő. Egyébként a 3850/70-re jó, csak az uj karin el van tolva egy kicsit a GPU tudomásom szerint, ezáltal kétséges hogy rámegy, és ezt akarom kideríteni.
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
luw2win #10532 üzenetére
iyg nézen ki
amugy TR-ból kiindulva nem lesz olcsó de a teljesitménye sem lesz 7köznapi az biztos!
Kiváncsi leszek mennyivel jobb minnt pl egy AC s1 legalább dupla annyiért!
Ha 3-4 fok a difi akkor nem éri meg! -
Snoop27
őstag
válasz
luw2win #9302 üzenetére
Sziasztok.
8800 GT videokarit terveztem venni,de ezt a 4850es szepseget ajanlottak inkabb es ugy erzem nem bannam meg ha inkabb ennel maradnek.
Ahogy nezem a Gigabyte GV-RX485512H-B, ATI radeon HD4850, 512Mb, GDDR3, PCI Express 2.0, ( 256 bit ), Dual DVI, Fan, HDCP, CrossFireX valamint a HIS Radeon HD4850, 512Mb, GDDR3, PCI Express 2.0, ( 256bit ), 2xDVI, Dual Display, 625/2000, ATI CrossFireX kozel egy arban vannak. Ti melyiket ajanlanatok inkabb?
Kerestem osszehasonlito teszteket,de sajna nem talaltamBocsi,ha mar volt ez a kerdes
Eloreis koszi a segitseget
-
TTomax
félisten
válasz
luw2win #9085 üzenetére
Jobbnak érzem....nem sok idöm volt tesztelni,de mintha gyorsult volna Oblivion...
Ahhh gpu-z behülyült töle
Jo is lenne 750-en menne
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged