- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
Kérdés a szakiknak:
Asus 4850 1GB Glaciator vs Gigabyte 4870 512 MB ref. hűtővel.
Áruk egyezik.egyáltalán mire jó 1 GB memó GPU esetében?
Köszike. -
ziggi_zug
aktív tag
válasz
die Destic #18550 üzenetére
Kaptál választ? Én nem nagyon találtam.
Amúgy az Aqua volt, akik lefikázták a 4850-eseket és egyáltalán a 4800-as sorozatot.
Mindettől függetlenül van náluk olcsóbb, de a 0% kamatot figyelembe véve lehet, hogy így jársz jobban. -
ziggi_zug
aktív tag
Tudom, hogy már sok szó esett róla, de mégis...
... öntsünk tiszta vizet a ventillátorba!Ma bementem egy szakboltba (hívjuk így az egyszerűség kedvéért), ahol az érdeklődésemre, hogy van-e 4850-es vagy 4870-es és egyáltalán mit javasolnak, egyszerűen a háta mögé mutatott. Volt ott egy 4850-es. Kérdésemre, hogy mibe fájna a dolog a válasz meglepett némileg: Vadi új, de most jött vissza. 4 óra játék után megsült...
Szóval szerinte - és társa szerint is - nagyon melegszenek a kártyák, nem javasolják, sok velük a probléma, sok a garanciális hiba, a 4870-et nem is forgalmazzák emiatt. Vegyk inkább X260-s nVidiát.
A gyári hűtés cseréje egy jobbra azonnal a garancia elvesztését hozza, ami 40-50 kFt körüli árnál, azért nem lenne szerencsés.
Kérdem a boldog és boldogtalan tulajdonosokat: tényleg ennyire sérülékenyek a lapok?
Vagy csak nVidia rajongók az érintett eladók? -
ziggi_zug
aktív tag
Én még maradnék a ventillátor témánál egy picit. Valaki azt írta, hogy gyári beállítással, ha nincs túlhúzva a rendszer, akkor simán, rendben, halkan megy a hűtés.
A húzott, túlhajtott, forrósodó kártyák esetében meg a gyári hűtő kb 45%-os fordulatát javasolja más.Valszeg én vesztem el valahol, de nem úgy kellene, hogy a normál használat van alacsony fordulatszámon? Az autómata beállítás vajh' milyen %-okat jelent?
Egyáltalán ha a gyári hűtő gyári beállítással (esetleg 45%-on) 80° körül tartja a lapot, akkor minek külön hűtés. Annyival nem lehet halkabb! Vagy mégis?
-
ziggi_zug
aktív tag
Igazából ez a kérdés...
Amúgy hosszú távra tervezek (már amennyire manapság lehet). A jelenlegi gép is 4 éves lesz, kezdi az ovit...
Szóval ki tudja mit hoz a jövő.
Olvasom, hogy mások úgy váltanak HW eszközt, mint én fogkefét, de annak ára van. Én inkább egyszer egy jobbat, mint folyton ezzel foglalkozni. Időm sem lenne rá...Az, hogy hova fújja, nekem mindegy. A ház egy "komódban" van és le van kapva az oldala (mármint a szgépnek), így nekem a befelé fújt levegő még jobb is, mintha hátra menne, ahol kisebb a hely a távozásra.
-
ziggi_zug
aktív tag
Noha a renitensek kicsit pihennek, azért bennem kérdéseket ébreszt a dolog. Továbbra is vas beszerzése előtt. A jelenlegi ATi 9600XT extreme is rendesen fűt. Némiképp zavar.
nem szívesen vennék egy újabb radiátort. Én játszani nem - nagyon - szoktam, de videót szerkeszteni igen. Ekkor is felforrósodik (tehát nem extrém igénybevétel esetén) a kártya, vagy csak ha nagyon meg (esetleg túl) van hajtva?
Off: Visszatérve a két barátunkra: Ha ennyire nem csípik a cuccot, akkor minek vettek ilyet? Ráadásul XF-ben?
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
luw2win #15845 üzenetére
Röviden az van leírva, hogy az ATI túl olcsón adja a kártyát. Noha így nagy a forgalom, de többet is ki lehetne hozni (pénzügyileg) az elmúlt 20 év legjobban sikerült kártyáiból.
Ezt valami nagyon okos pénzügyi tanácsadó/elemző írhatta, aki igazán felhasználó barát oldalról közelít a dolgokhoz.
Az örök dilemma: olcsóbban adni el de sokat / drágábban kevesebbet. Az arany középút amin most az ATi jár. Remélem nem hallgatnak idióta tanácsadókra.
(Múltkor a Velencei tavon volt ugrálóvár, 5 perc 400 Ft-ért. Üres volt. Happy Hour keretében 200 Ft-ért adták ugyanezt az 5 percet. Sorba kellett állni. Most akkor melyik éri meg?)
------------------
Ha már itt tartunk, mit javasoltok: HD 4850 vagy HD 4870. Az árkülönbséget még elviselem, ha megéri. Márkákról már volt szó. Most akciós az
MSI R4870-T2D512 512MB PCIe;
Sapphire HD 4870 512MB GDDR5;
Asus EAH4870 HTDI 512M PCIe;
árban nincs jelentős eltérés (br. 54 és 57 között).
Alaplap szinte biztos, hogy ASUS P5Q deluxe.Kösz.
-
ziggi_zug
aktív tag
Minden esetre a csatazajt enyhítendő, én köszönöm a válaszokat.
-
ziggi_zug
aktív tag
Help wanted...
Hozzáértők! Vásárlás előtt állok. Én inkább a szoftverek használatában vagyok otthon, így hozzátok fordulok!
Mivel járok jobban? egy ATi HD4870-es kártyával vagy két ATi 3850-essel CrossFire-ben? Árban ugyanott vagyok!
Főleg videó szerkesztéshez használom a gépet (vágás, renderelés, képszerkesztés, stb.)
Alaplap valszeg ASUS P5Q deluxe.Előre is kösz a javallatokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 4
- Építő/felújító topik
- NBA és kosárlabda topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest