Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22904) thyeby válasza paye (#22903) üzenetére


thyeby
őstag

Hmm, ezt én sem igazán szeretem, de így van.

Egy trükkel most momentán meg tudom Neked mutatni a C3-31 listaárát, ami netto € 6.831. Linkelt oldalon levő gép valószínűleg új, csak bemutató gép, vagy kiállított darab volt, esetleg lízingelt darab, ami visszakerült a céghez.

Ez a nagy titkolózás egy elterjedt üzletpolitika. Többnyire a nagyágyúk élnek vele, mint a Hilti, a Stihl is. Érdekes, a Festool nem követi ezt a trendet. Fix listaárai vannak, amitől a kereskedő sem térhet el, aki szerződésben van velük.
S hogy mi vezérli ezt az elvet? Szerintem többnyire az, hogy egy olyan vásárlóréteg van a célkeresztben, akinek többnyire létszükséglet a minőségi gép, a fizetéssel pedig nem kimondottan szőrözik. Itt aztán rá lehet tenni felárat, végső esetben pedig lehet engedni abból. Mint ahogyan az autókereskedésekben is, csak ott a listaár nem titkos kincs, amihez már hozzájutni is rangot jelent, hanem bele van kalkulálva, hogy abból a vevő még alkudozni fog.

Regisztrációhoz pedig azért van kötve szerintem a Felder-nél a tudakozódás, mert aki már az ár felől érdeklődik, az egy potenciális vásárlóerő. S lévén az, az ügynököknek meg kell őt fogni, győzni. Hírlevelekkel felszínen tartják az agyban a cég létezését, s hogy minőségi gépekhez lehet hozzájutni. Telefonon bombázzák, aki kapható rá, hogy a szakmáról csevegjen, és ezer apró, ámde hatásos trükkel próbálják levenni a lábáról.
Külön (jól megfizetett) tudományág foglalkozik a marketingnek ezzel a részével, akár a reklámokkal. És lehet jól csinálni, meg lehet rosszul. Sokan csinálják rosszul úgy, hogy a fegyver visszafele sül el, és a vevők nem sorakozót, hanem oszoljt produkálnak - és ez is minősíthet egy céget, teljesen függetlenül attól, hogy a termék maga sikeres, vagy az is bóvli, mint a marketingje.

Nem gondolom, hogy a Felder marketingje bóvli, szerintem mérhetően jól működtetik, de engem is zavar, hogy az árát nem tudhatom naprakészen, csak macerával. És sokszor azért nem jelentkezek be a honlapjukon, mert nem akarok telefonhívást kapni.
Azt nem tudom, látod, hogy ezt a jelenséget mérik-e, akik működtetik ezt az egészet? :F

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.