Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) BioNiCMaN válasza BioNiCMaN (#1298) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Pannalujza esete a Barival. :D

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#1352) this is life válasza BioNiCMaN (#1351) üzenetére


this is life
Ármester

Nagyon aranyos csoppseg :) :K es aranyos a video is !

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1353) AMD Power


AMD Power
titán

Egészségben és élményekben gazdagon hazajöttünk Kis-Ázsiából...:) A pici is meglett úsztatva!:) Sok szép poci kép is lett. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1354) Dany007


Dany007
veterán

No, az a helyzet, hogy a pici nem nagyon akar aludni a bölcsiben.
Gondoltuk és mondtuk is nekik hogy gond lesz belőle... Mostmár rájöttek ők is.
Viszont ma azt mondta a gondozónő, hogy ha nem alszik ott a pici akkor nem lehet ott mert felkelti a többieket. Ami igaz is. De ilyenkor mit lehet csinálni?
Asszony már jövőhéten dolgozik... nem tudja elhozni délben. Déltől meg alvás lenne elvileg, de ő nem alszik ugyebár. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Mérges vagyok, mert előre megmondtuk nekik, hogy gond van az alvással... Mégis mit gondoltak? Direkt azért írattuk ebbe a csoportba... Erre most kijelentik, hogy nem lehet ott délután ha nem alszik... :U
Igaz hogy csak 3 napja próbálkoznak alvással, de akkoris ezt mondták...

Csak van erre valami szabályozás... Vagy keressek meg ilyet hogy egyenlő esélyekért alapítvány? Egyelőre fogalmam sincs mi legyen... Hétfőn elmegyek érte én és beviszem a melóhelyre dél után... de a többi napon nem tudom hol lesz...

(#1355) mpierre válasza Dany007 (#1354) üzenetére


mpierre
veterán

Ezt furcsállom. A fiam se aludt kezdetben. Annyit beszéltek meg vele, hogy akkor ébren lehet, de feküdnie kell. Aludni nem kötelező, mert nem minden gyerek szokott aludni délután. A gondozónő - akire a fiam azóta is emlékszik, szerencsére 100% pozitívan - nem csinált ebből gondot. Volt már ilyen a "praxisában", ami 30-40 év tapasztalatot jelent.
Ha nem megy máshogy, akkor a bölcsi vezetővel kell megbeszélni. Nem hinném, hogy olyan kirívó eset és teljesíthetetlen kérés lenne.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1356) Dany007 válasza mpierre (#1355) üzenetére


Dany007
veterán

Jó, az hozzátartozik a dologhoz, hogy a Leó az életbe nem fog kussban ott ülni / feküdni 2,5 órán át! :D
Eleve hogy magyarázod meg egy alig két éves gyereknek, hogy legyen csöndben és feküdjön egy helyben 2,5 órán át... Mert déltől fél 3-ig van alvás. Totális képtelenség.
Napközben ahányan vannak annyifelé futkároznak és torkaszakadtából kiabál mindegyik gyerek. Ráadásul mikor a fiam ezt látja akkor ő is bepörög tőle. Pedig a többi tök hétköznapi gyerek... Na ezek után azt mondani neki, hogy most csönd 2,5 órára az lehetetlen.
Itthon is egy nyűg az altatás, de ezt jeleztük is nekik még az elején. 3 napja próbálkoznak az altatással is, szvsz még nem kéne feladni.

De ettől még meg kellene hogy oldják. Nagyon bölcsivezetőt még nem akarunk belevonni, nehogy rosszabbul süljön ki a dolog a végén. De ma beszéltünk egy emberrel, (konkrétan a gyógypedagógussal) aki szerint muszáj felügyelni rá ha a szülők dolgoznak. Nem rakhatják ki a gyereket csak azért, mert nem alszik. Hát majd még ennek utána kell néznem valahol...

(#1357) mpierre válasza Dany007 (#1356) üzenetére


mpierre
veterán

2,5 óra??? Ejj be szép. Itt csak ~1,5 órát kaptak. A fiam 3 éves volt, sz'al nem sokkal több... :D

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1358) Dany007 válasza mpierre (#1357) üzenetére


Dany007
veterán

Nála már az is nagy dolog volt, hogy egy fél órát tudott feküdni nyugton, mikor próbálták altatni bent...
Mikor azt mondom, hogy nem tud 2 percet megülni a seggén, akkor azt nem csak érzékeltetésnek szánom, mint a többség, hanem szó szerint értendőnek. :D
Nem véletlenül írattuk "problémás" csoportba. Kissé hiperaktív és ez még a legkisebbik gond.

Egyébként se én se az asszony nem tudott aludni oviban, se bölcsiben. Én tisztán emlékszek még az ovira ilyen téren. Utáltam az alvást... Persze én megmaradtam egy helyben, de sose aludtam.

Az az egy év meg ebben a korban bődületesen nagy. :) Egy éve még menni alig tudott és még javában anyatejen élt... Mostmár közel 36 féle kaját eszik és néha hajlandó önnállóan is enni... Inni meg félkézzel iszik, miközben a másikkal a telefont babrálja vagy épp a tévé felé mutogat vagy bizergál valamit mást....
Tehát még ébren is piszkosul kemény feladat, hogy lekössük bármivel is. Épp azon csodálkoztak a minap a bölcsiben, hogy a Leó megy a kismotoron közben meg az egyik kezével egy másik motort is tolt maga mellett...
Ha meg nincs rendesen lefoglalva akkor szépen futkározik meg ugrál páros lábon fel-alá, össze-vissza... Nincs megállás. Na ezek után leültetni és azt mondani neki hogy maradj nyugton 2,5 órán át.. hááát :D

[ Szerkesztve ]

(#1359) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Szerintetek mikortól érdemes bilire szoktatni a gyereket? NÁlunk ugye egy éves múlt, jár, kel szalad, de asszony azt mondja, hogy amíg nem tudja mondani, mi meg nem tudjuk neki mondani,hogy miért, addig ne tegyük rá, mert úgyse marad meg fél percig se. :U

Apás szülés témához: Hát igen, én se hagytam ki és nem bántam meg. Nálunk hosszú vajúdás is volt, 11 óra és nem szabad magára hagyni az asszonyt olyan kínok között. Azt nem mondhatjuk,hogy bizonyos esetekben gusztusos, mert vér az van dögivel mikor megindul, de ott az akkor nem számít. Nálunk a következő is az lesz. És elsőként megfogni a kis csöppséget csodás dolog. Az elérzékenyülés garantált. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1360) AMD Power válasza Dany007 (#1356) üzenetére


AMD Power
titán

Ha más nincsen el kell vinni egy másik oviba.

V.Stryker: Eddig én is elzárkóztam a dologtól. De egyre inkább hajlok afelé ,hogy ott szeretnék lenni. Pedig Nagyon nem bírom a vért és semmi ilyesmit. De max nem nézek "oda". :))

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1361) V.Stryker válasza AMD Power (#1360) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nem az a kérdés dönt,hogy birod-e a vért, hanem hogy az asszonynak szüksége lesz rád és ezért ott leszel. A többi mellékes. ;)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1362) AMD Power válasza V.Stryker (#1361) üzenetére


AMD Power
titán

Tudom tudom. Ezért is gondolom úgy ,hogy ott lenne a helyem. :B

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1363) ladybug válasza Dany007 (#1354) üzenetére


ladybug
őstag

Emiatt nem küldhetik haza a gyerekedet. Az, hogy aludjon, illetve hogy nem alszik, nekik kell megoldaniuk. ha valakit felkereshetsz ez ügyben, akkor az a bölcsődevezető. Kutya kötelességük a gyerekedre addig vigyázni, amíg te nem jössz érte. Nem küldhetik el azzal az ürüggyel, hogy nem alszik és felkelti a többieket.
Ha egyébként a vezetőnp is ezt mondja, akkor az önkormányzat oktatásügyi biztosához kell menni.

Erre az lenne az okos megoldás, hogy külön helyek alszik a gyerek vagy később megy aludni. Sajnálom, hogy erre nincsen mód Magyarországon.
Itt kint külön van alvószoba, ami a csoportszobából nyílik. Ez azért is jó, mert a gyerek napközben akkor megy lefeküdni, amikor elfárad és, mert álmos vagy nyűgös. És azért is remek, mert nem kell az egész csoportot ebéd előtt átrendezni azért, hogy a gyerekek lefeküdhessenek. És hozzátenném nem sokkal nagyobbak a csoportszobák, mint Magyarországon.

V.Stryker: A bilire szoktatás bőven ráér még, ha most múlt egy éves. 2 éves kor körül kezdi a gyereket érdekelni a szobatisztaság. Amikor hajlandóságot mutat arra, hogy bilibe vagy WC-be akarja a dolgát végezni, akkor kell neki segíteni ez ügyben. De emellett a pelenkát nyugodtan rá lehet még adni. Szerintem nektek a jövő nyár lesz az ideális arra, hogy kipróbálja a gyermek. Olyankor gyorsan tud levetkőzni és felöltözni és akár a kertben is el tudja végezni a dolgát. A lényege ennek, hogy egyedül, önállóan próbálgathassa.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1364) this is life válasza AMD Power (#1362) üzenetére


this is life
Ármester

Annyira nincs is sok vér, csak a felénél ujj, mondjuk a gát metszesnel nekem ökölbe szorult a gyomrom, pedig nem is láttam mást csak az ollót. De leányomat megható volt látni és karjaimba fogni a születése után 5 percel, de ugyan ilyen jó volt párom mellett lenni támasnak lenni és segíteni.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1365) mpierre


mpierre
veterán

Ez a bent lenni a szülésnél vagy sem, kétélű dolog. Elsülhet jól is és sajnos nagyon rosszul is. Szerintem itt főként a szülő nő szava dönt és az adott helyzetben dönthet teljesen máshogy is, szemben a megbeszéltekkel.
A nőknek pedig érdemes rákérdezni, hogy tudja-e, akarja-e vállalni a férfi az egészet és tudja-e a pasas, hogy mivel jár egy szülés.

Nálunk a Párom annyit mondott, hogy nem akarja, hogy ott legyek. Mint oly sok mindenben, szerencsére ebben is egyezett a véleményünk. Ráadásul egyszerre 3-n szültek ugyanabban a szobában. Az egyiknél bent volt a férj, de őt kikísérték egy idő után. Ezt is Páromtól tudom, meg azt is, hogy 2 napig a férj be se ment. Szóval nem egyszerű dolog ez.

Dany007: Az a 2,5 óra igen meglepő számomra, de lehet, hogy 5 év alatt elég sok mindent változtattak a bölcsikben.

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1366) this is life válasza mpierre (#1365) üzenetére


this is life
Ármester

Igazadvan ebben a nok szava a donto, nalunk akarta hogy bent legyek, a vajudoban tobben is voltak , de egymastol eltakarva, elvalasztva fuggonnyel, ott is jol jott a segitsegem mert gazzal volt erzestelenitve es en mlndtam mikor szivja , tartsa bent a gazt...stb mert mar nem tudott figyelni. A szulesnel pedig szinte en is vele egyutt nyomtam. De ha azt kerte colna hogy ne legyek ott, akkor a donteset riszteletben tartottam volna. De egy biztos egy eletre szolo elmeny volt a szules, szuletes :) ...nagyon boldog vagyok hogy ott lehettem.

De a neheze utana jott lent az osztalyon, parom nem jol tette cicire gyermekunket es emiatt nem evett, ivott eleget, a novereknek megnem mert szolni, igaz nekem sem. Amikor kiszurtam a dolgot es szoltam mar 2 napja ehezett picurkank. De gatyaba raztak es a hatodik napon nemi protekcioval kiengedtek oket...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1367) V.Stryker válasza mpierre (#1365) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Ez a többen egy szobában elég kemény...nem is gondoltam volna. Mi BP-en a Szent István-ban szültünk, ott nincs ilyen. + én már megszoktam,hogy fizetek, mint a katonatiszt, így nekünk volt macsi szobánk, hifivel, mindenféle hóbelevancal. De ahogy olvasom ezt a többen egy szobában dolgot, csak megerősödik bennem,hogy nem volt hiábavaló a tejelés a dokinak....

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1368) Dany007 válasza ladybug (#1363) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönöm az infót! Ez azért valamennyire pozitív. Mi is furcsálltuk az egészet.
Hátfőn én fogok menni érte délben és a maradék időben velem lesz a munkahelyen. De ez nem életszerű lehetőség. Viszont így talán tudok én is ott beszélni a gondozókkal hogy ezt mégis hogy gondolták... Bár túl nagy hepajt nem akarok csapni, nem lenne jó a jövőre nézve.

Ahogy a párom mesélte a gondozóknak az a legnagyobb gondja, hogy abban az időben amíg a gyerekek alszanak, ők akkor ebédelnek és csinálják meg az adminisztrációt, valamint az egyik gondozó akkor megy el, akkor van valami váltás azt hiszem. Ezért nem tudják azt megcsinálni hogy valaki külön figyel a Leó-ra amíg a többiek alszanak. Másrészt meg mindenképpen aludnia kéne a gyereknek is. Csak ehhez kell egy kis türelem. Az számomra egyértelmű, hogy 3 napi próbálkozás után nem fog csakúgy elaludni egy új helyen új ismeretlen ember mellett stb... De ha nem alszik délután akkor estére teljesen kikészül, felpörög és esik-kel a fáradtságtól.
Ráadásul nekünk minden este ~ 40 percet szenzomotoros tornáznunk is kell, az meg még kipihenten is lefárasztja a gyereket.

De egyébként a délutáni alvás nem olyan katasztrófa. Csak megszokás kérdése. Minden hétvégén én altatom - és alszok is :D - a picivel délután. Ma is így volt.
Első szóra fogja magát és ebéd után mikor hívom, bejön velem a szobába és lefekszik az ágyra aludni. Persze nem alszik egyből, mert igazából nem akar. De nem is ellenkezik erősen. Ilyenkor mindig egy kis játékkal szoktam elterelni a figyelmét. Apróságokkal, játszok vele a kezemmel, vagy bújócskát a takaró alatt ilyesmi...
Közben persze folyamatosan terelem arra felé, hogy feküdjön le mellém aludni.
Kicsit olyan ez, mint a kötélen egyensúlyozás.Mert az egészre kb fél órám van. Ha utána se nyugszik el / alszik el, akkor átesik és nem fog aludni. Ha viszont túlzottan erőltetem neki az alvást a mellém fekvést / mozdulatlanságot akkor annál inkább ellenkezik és kiakar majd menni a szobából. Aztán ha viszont rájön, hogy ezt nem engedem akkor jön a hiszti és megint buktuk az alvást.
Ma is így volt. Bementünk lefeküdni. Persze ő aludni már nem akart. Helyette már tuszkolta a kezemet, hogy játsszunk. Aztán egy kicsit játszottunk (az én kezem volt a pók), meg elbújt a takaró alá... aztán el is feküdt. Kicsit még forgolódott oda-vissza... aztán átölelte az elefántját és elaludt. Ez kb fél óra volt, de ez már a körülményesebb esetek közé tartozik. Általában ennél jóval gyorsabban elalszik ilyenkor.
Szóval igazából ennyi az egész és kb du 1-től 3-ig aludtunk, majd még egy fél órát fetrengtünk az ágyban. :)
Persze miután elalszik nem szabad egyből felugrani és kislattyogni mert felébred ilyenkor még minden rezzenésre. Kell egy ~ 10 perc neki, mire rendesen elalszik mélyen.

@mpierre: Fogalmam sincs mennyi az átlag. : ) De még ha elaludna is nehéz lenne 2,5 órán át... Meg tényleg nem tudom melyik 2 éves gyerek az, aki kibírja csöndben hogy egy kiságyon üljön 2,5 órát... El nem tudom képzelni.

(#1369) AMD Power válasza mpierre (#1365) üzenetére


AMD Power
titán

Nálam azt mondta a párom ,hogy neki mind1, hogy bent vagyok vagy sem. :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1370) ladybug válasza Dany007 (#1368) üzenetére


ladybug
őstag

Ezeket az infókat, illetve az alvási szokásokat/rituálékat érdemes valamennyire felvázolni a gondozónőnek is, hogy hasonlóan tudjun fellépni a gyerekkel szembern, mint ti. Ami viszont nagyon fontos a kisfiad szempontjából, hogy ő egy különleges gyermek és különleges bánásmódot igényel. Ezt mindig szem előtt kell tartaniuk a bölcsiben.

Kedves szülés előtt álló apukák: Íme pár kép, amivel talán ráhangolódtok az eseményre. szülés képek

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1371) föccer válasza ladybug (#1370) üzenetére


föccer
nagyúr

Hehe, élőben jobb volt, mint képeken nézegetni. :) Egyébként ennyi retussal, amit rányomtak a képekre, annyira életszerűtlennek hatnak, hogy csak nemég...

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1372) Dany007 válasza ladybug (#1370) üzenetére


Dany007
veterán

Természetesen minden le van írva az üzenőfüzetébe. :) Ezt kérték is az elején.
Egyébként alapvetően nagyon rendesek és kedvesek az óvónénik. Még külön kaját is főzetnek a gyereknek. Aminek meg is lett az eredménye. Pár napon belül már rendesen evett és még repetázott is.
Szvsz ez most abból adódó probléma, hogy ők nem "hitték" el, mikor az elején mondtuk, hogy problémás lesz az alvás. Mert igazából kívülről semmi sem látszik. Össze-vissza dicsérték milyen szépen és "színesen" játszik stb stb... legutóbb már nem is sírt az elváláskor.
Viszont ilyenkor, mint az alvás azért előjönnek azok a bizonyos problémák.

(#1373) mpierre válasza V.Stryker (#1367) üzenetére


mpierre
veterán

Akkoriban még létezett olyan, hogy budai MÁV kórház. :D

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1374) V.Stryker válasza Dany007 (#1372) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Majd megszokja egy-két hét alatt vagy ha más nem az óvónők. :) Nyilván kell az alvás, de én pl emlékszem,hogy nem tudtam aludni az oviban, állandóan le kellett feküdni délután, én meg két órát "tempóztam" ébren, ha jött az óvónő, akkor behunytam a szemem. :DDD A mai napig nem tudok aludni napközben...

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1375) hdman


hdman
őstag

Na megint voltunk bolhapiacon ausztriában, vettem egy halom dolgot 19 euroért :)

Ha érdekel valakit, teszek fel képeket :)

Sopron city :)

(#1376) Dany007 válasza V.Stryker (#1374) üzenetére


Dany007
veterán

Szerintem is megszokná 1-2 hét alatt, hiszen itthon velünk relatíve "simán" alszik.
De ehhez azért kell egy kis türelem is a részükről.

Az oviban én se aludtam. De a Leó még alig 2 éves és bölcsis. : ) Itt azért szvsz gyakoribb a nemalvás. Illetve az, hogy nem tud kussban egyhelyben maradni 2,5 órán át.

Sőt, még régen óvodában is szokás volt visszatartani a 6 éves gyereket ha nem volt képes egy 45 perces órát egy helyben végigülni. Ugye ez azért alapkövetelmény az iskolában. De még így is sok eset van mikor ezért tartottak vissza egy gyereket.
Na most ezek után elvárni egy bölcsistől, hogy 2,5 órán át maradjon csendben egyhelyben ha nem alszik szvsz irreális kérés. Főleg a Leónál. : )

Hát meglátjuk mi lesz holnap. Azt beszéltük az asszonnyal, hogy megmondja reggel, hogy ha nagyon nem bírnak vele akkor hívjanak fel engem és elmegyek érte, beviszem a munkahelyre.
Aztán remélem lesz bennük annyi, hogy megértsék, hogy másképp tényleg nem megy és ez is csak egyszer...
Aztán ha tényleg felhívnak, hogy vigyem el, akkor elviszem de szeretnék el is beszélgetni velük az egészről. Mert azért 3 nap után feladni az alvást ennyivel szvsz nem túl korrekt dolog. (de még ha nem mondtuk volna előre...)

(#1377) ladybug válasza Dany007 (#1372) üzenetére


ladybug
őstag

Természetesen. Szakmai körökben azt mondjuk, hogy a gyermek akkor szokott be a bölcsődébe/oviba igazán, ha probléma nélkül alszik.

Föccer: Biztos van a képeken utómunka, hisz enélkül lassan már egy fotós sem ad ki a keze alól munkát. Viszont a képek visszaadják kicsit a hangulatot.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1378) lapa válasza V.Stryker (#1359) üzenetére


lapa
veterán

ja hát először érdemes pisire kakira szoktatni, utána bilire. azaz hogy megértse, hogy az az érzés az. mittomén ma kádba kakálás történt, utána wc-n is lett kicsi és akkor nagyboldogság és meg lett neki mondva, hogy inkább így kaka. idővel rájön. meg érdemes lehet figyelni, hogy mikor pisi van, jelzi-e valahogy, azt is lehet kérdezni, hogy tudja mi van. mi nem szarozunk amúgy, ha úgy alakul akkor nyitva marad az ajtó aztán jegyzeteljen apáról mi a helyes eljárás. nyilván nem bili, de megérti az összefüggést.

(#1379) Melack válasza lapa (#1378) üzenetére


Melack
veterán

Csak ne legyen a közelben mobil meg újság, mert a végén még mást tanul meg :D

Most pénteken lesz a 12 hetes ultrahang, várom, hogy végre én is láthassam/hallhassam. Sikerült úgy túlóráznom, hogy elengedjenek akkor.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1380) AMD Power válasza Melack (#1379) üzenetére


AMD Power
titán

Nagy élmény lesz!! :R :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1381) Dany007 válasza ladybug (#1377) üzenetére


Dany007
veterán

Nos, akkor valószínűleg egyhamar nem lesz beszokottnak nyilvánítva. :)
Ugyanis az elmúlt ~ 2 évben nem nagyon volt olyan nap, amit probléma mentes alvásnak nyilváníthattunk volna.

És most itt még csak nem is az altatásra gondolok, hanem hogy mondjuk szabályosan alvás után 30-60 perccel szinte mindig felébred. Ilyenkor vagy visszaalszik magától vagy ha nem - és ez a gyakoribb - akkor jön a sírás mert nem vagyunk ott és mehet anyuci újra egy jó fél órát visszaaltatni a picit.
Viszont ezután már általában végigalussza az éjszakát. Esetleg néha felkel inni valamikor hajnalban de utána nyikkanás nélkül alszik tovább.
Lehet ki kéne vizsgáltatni ezt, fogalmam sincs. Igazából egyelőre ez volt a legkisebb gondunk. Ráadásul mióta leszokott a szopizásról már ez is nagy előrelépést jelentett nekünk, így ezért nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget. Ahogy korábban már írtam, ő 1,5 éves koráig szopizott. És addig bizony egyetlen éjszakát se aludt át. Rendszeres volt, hogy éjjel 2-3x is felkelt "enni / inni". Majd azóta nagyjából a fentiek szerint átalussza az éjszakát.
De persze mindezt megemlítettük a védőnőnek és a gyerek orvosnak is. De mindig el lett intézve annyival, hogy a szopizás miatt, vagy épp biztos jön a foga vagy akármi.
Jó, mondjuk most a bölcsi egészen új dolog neki, biztos ez is zavarja ilyen téren. Nem tudom.

Múlthéten mikor voltunk az autizmus központban azt mondta a hölgy, hogy legközelebb mindenképpen beszéljünk az alvásról. Meg is lepődtünk, nem igazán akartunk csakúgy panaszkodni, hiszen PECS tréning miatt járunk fel. De mondta, hogy mindenképpen beszéljünk majd róla, hátha tud segíteni.
Hát kíváncsi leszek szvsz ő tapasztaltabb és több ilyen problémával találkozott már, mint a gyerekorvos és a védőnő együttesen. Legalábbis több megértés szorult belé az biztos.

Egyébként más téma, de elég jól haladunk a PECS-szel. Azért nem részletezem mi ez, mert te biztos hallottál már róla. Szóval az első alkalommal - azt mondta a hölgy - hogy van olyan gyerek aki 3 hónap alatt jut el oda, ahová a Leó 40 perc alatt! Azóta voltunk mégegyszer és továbbléptünk. Legközelebb pedig már komplett mondatokat fog tanulni. Itt pedig még az a kisfiú se tart, aki 3 éves korától, 1,5 éve jár oda PECS-et tanulni. Úgyhogy kicsit megdöbbentünk. Elég gyorsan haladunk. Elég gyorsan megérti a Leó a dolgok logikáját ha az neki érdeke. :)
Néha érezni is, hogy csak egy kis lökés kellene neki, hogy átszakadjon valami gát és elkezdene beszélni.

[ Szerkesztve ]

(#1382) Melack válasza AMD Power (#1380) üzenetére


Melack
veterán

Abban biztos vagyok. Remélem képet is kapunk :) A nemét azt nem szertnénk tudni. Minden mást igen. Most elkezdtem ilyan "apanapló" szerűséget írni, hogy majd ha odajutunk ő is tudja, milyen volt az én szemszögemből az egész. Képek meg ilyenek is belekerülnek, remélem sikerül jól írnom bele/neki.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1383) Dany007 válasza Dany007 (#1381) üzenetére


Dany007
veterán

No, rendes volt ma a bölcsis nőci - egy másik volt - mondta már reggel, hogy rendben, próbálkoznak.
És sikerült is. Egy órát aludt a Leó. Utána pedig csöndben maradt. Persze anyu még alvás vége előtt érte ment. De így legalább egy 6 órát tudott dolgozni. Délután már a másik néni volt, aki mondta hogy huh okés hogy aludt de egy alvás még nem jelent semmit és hogy holnap minél előbb menjen érte... :U Ennek semmi se jó. De nem tudunk mit csinálni, ez van. Ennek is örülünk. 4. napon már aludt egy órát, szvsz ez bőven jó kezdésnek. Még pár nap és talán tényleg megszokja a dolgot. Ennyit még csak kibírnak.

(#1384) V.Stryker válasza Dany007 (#1383) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát ki tudnék akadni ezen a bölcsis nénin...ha büdös a sz.r már nem is jó? Tényleg így működik a dolog, hogy amint nevelniük, tanítaniuk és türelemmel kéne lenniük, akkor nyavalyognak mert ő épp akkor ebédelne meg intézne ezt azt?! :W
Ez, amikor egy csepp kihívást se tud kezelni a munkájában, hanem a lehető legkisebb kényelmetlenséggel túlélni a napot, majd hazamenni a komfortzónánkba...ááá, ordítani tudnék.

Köszönöm a bilis tanácsokat. Örülök,hogy ráérünk még vele. :)

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1385) ZsZso válasza hdman (#1338) üzenetére


ZsZso
Közösségépítő

Bocs a késő válaszért, eddig azt se tudtam, hogy létezik ez a topik úgyhogy, Sziasztok! :)

Apás szülés:
1 hónapja éltem át az apás szülés élményét, s én is pont így voltam vele mint Te. Szerette volna a kedves feleségem ha ott vagyok vele, de rettegtem, hogy nehogy elájuljak a vér láttán (sose volt rá példa, de nem akartam plussz gondot okozni ezzel az orvosnak/szülésznőnek). Meg is egyeztünk, hogy bent leszek vele a vajúdásnál, de a szülésnél inkább kimegyek, nehogy bekövetkezzen amitől féltem.
A vajúdásnál tehát ott voltam mellette. Mikor elérkezett a pillanat és kezdetét vette a szülés, akkor párom kérte, hogy maradjak bent; de igazat megvallva akkor meg sem fordult a fejemben, hogy kimenjek. Tudtam, hogy ott kell maradnom és tartanom benne a lelket. A szülés után végig ott voltam vele, vele együtt mentem át a megfigyelőbe és egy pillanatig nem bántam meg a döntésem. Vér? Ájulás?! Ne viccelj! Nem is volt rá időm, hogy erre gondoljak, plussz a fejénél csücsültem és az ég világon semmit sem láttam abból ami lent történt. Végig a szemébe néztem és ahogy tudtam segítettem. Fogtam a kezét, elismételtem amit a doki mondott, ha nem reagált, tartottam a fejét, stb. (köldökzsinórt nem vágtam).
Örülök, hogy bent voltam, végig éreztem, hogy van jelentőssége annak, hogy ott vagyok, s hogy rengeteg energiát tud belőlem meríteni. Együtt vettük a levegőt, együtt nyomtunk együtt pihiztunk a fájások között. Nem tudtam volna a tükörbe nézni, ha ezen információ ismeretében kihagytam volna (feltéve, hogy a párom kéri, hogy bent legyek), pedig nekem szerintem SOKKAL könnyebb lett volna. A szülésről, születésről nem az a szó jut eszembe, hogy 'szép'. Kegyetlen nehéz volt látni, hogy hogy szenved a párom. Egy végtelenül stramm nő és nem egy fürdőskurva, aki nyávog mindenért, de rettentően megviselte a dolog és gáz nélkül nem is tudom mihez kezdett volna (epidurális érzéstelenítést elvből nem akarta). Nagyon sok lelkierő kell hozzá, de még így sem bántam meg, szerintem Te se fogod. Ájulástól ne félj ... nézz végig a párod szemébe, ne pedig lefele tekintgess és nem lesz baj. ;)
A szülés nálunk egyébként egy külön szobába volt (3-4 szoba van fenntartva olyan esetekre, amikor a nő nem egyedül szül, hanem van segítője)

Csak ügyesen!

armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::

(#1386) korcsi válasza Dany007 (#1383) üzenetére


korcsi
veterán

Nem vagyok tisztában a helyzettel, jelenleg kell a bölcsődéért fizetni, és ha igen mennyit?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#1387) Dany007 válasza korcsi (#1386) üzenetére


Dany007
veterán

Elég változó ahogy tudom.
Nekünk 4.400 Ft / hónap. Ebben van reggeli / ebéd / vacsora.
De múltkor pl Föccer kollega is leírta náluk mennyi, úgy emlékszem ott jóval több ennél.

(#1388) föccer válasza Dany007 (#1387) üzenetére


föccer
nagyúr

Nálunk 16-18k körül jön ki.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1389) Melack válasza föccer (#1388) üzenetére


Melack
veterán

Mennyi? Ez az ország melyik része? Nem akarok én turkálni, csak nem kevés.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1390) this is life válasza föccer (#1388) üzenetére


this is life
Ármester

Csak nem valami alapitvanyi bolcsode? Nalunk Debrecenben is van nehany , bar nem kotelezo adni allitolag, de ha nem adsz nem nezik jo szemmel es szamon tartjak ki mennyit...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1391) föccer válasza this is life (#1390) üzenetére


föccer
nagyúr

Kiábrándítalak: a magánböcsik 60k körül vannak szeretett fővárosunkban. Ez kő kemény állami bölcsi. Bp., VIII. ker, tehát még nem is valami nagymenő hely. A díjat 2 részből rakják össze. Van egy kajapénz, ami 2-300 forint naponta, ha jól emlékszem. A másik része pedig a gondozási alapdíj, ami a háztartási átlag fizetésből számítják. Asszony is dolgozik, én is. Átlaghoz képest jobban meg vagyunk fizetve, így kb plafont fizetünk. Van aki ugyan azért a bölcsiért 6-7k-t fizet.

Jah, és mind emellett ~ 1/2 évente megkérnek, hogy vigyünk be ezt azt, amire éppen szükség van (szalvéta, zsebkendő, wc papír, folyékony szappan, játékok (labda, kiskönyvecske etc)). A pelenka/törlőkendő/kenőcs az alapból vinni kell.

Üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1392) Melack válasza föccer (#1391) üzenetére


Melack
veterán

Ahha. Jó tudni az ilyeneket.
Bár párom szeretne végig otthon maradni a kicsivel, ameddig csak lehet.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1393) föccer válasza Melack (#1392) üzenetére


föccer
nagyúr

Mi is szerettük volna, csak hirtelen csökkentették a fizumat 30k-val és azután nem igazán volt opció. Még jó, hogy be volt íratva a kiscsaj, volt helye.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1394) Melack válasza föccer (#1393) üzenetére


Melack
veterán

Igen, ez az a rész, amivel nem tudunk előre számolni. Ő szeretne a 6. hónap után otthonról dolgozni. Mármint hogy a szülés utáni 6. hónaptól. De pont a főnöke nem akarja engedni....

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1395) Dany007 válasza Melack (#1394) üzenetére


Dany007
veterán

Oh még ilyen távoli álmokat kár ám dédelgetni ilyen korán... : )
Én is elterveztem mindent az asszonynak hogy majd ezt meg azt tudja tanulni a 2. évtől amikor már lesz ideje a gyerekre... Én pesszimistább voltam és úgy gondoltam az első évben még nem lesz ideje másra a gyereken kívül...
Aztán kiderült azóta, hogy még most is örülök ha meleg kaja vár otthon... :D

Csak arra célzok, hogy az majd a gyerektől függ és majd talán az 5-6. hónaptól derül ki, hogy mire és mennyi időtök lesz a gyerek mellett. Persze nem a saját példámmal akarok előhozakodni, mert az lehetne akár extrém eset is... De pl húgom is most szült majd 2 hónapja. És szépen indultak ők is. Az első 1-2 hétben még csak evett meg aludt a gyerek... Most meg már vagy 2 napja nem alszik szegény húgom, mert egész éjjel sír a baba. :) Örül ha hazajön a párja, átadhatja a gyereket kicsit és ledőlhet aludni... Persze nem sokáig mert 3 óránként eszik a pici... Szóval otthoni munkát tervezgetni 6 hónapos gyerek mellett szvsz még nagyon korai.
Nem lehetetlen, nem azt mondom. De háztartást vezetni, ebédet főzni, csecsemőt nevelni épp elég meló, és ha csak egy kicsit nem az a tipikus jóalvó / jógyerek az illető bébi, már felejtős is a munka mindezek mellett.

[ Szerkesztve ]

(#1396) this is life válasza föccer (#1391) üzenetére


this is life
Ármester

Szia ! Koszi az infot, eleg durvak az arak :O , akkor jobban korbe kell jarnom a kerdest itthon, na meg persze helyet talalni ahova majd picurkamat felveszik 15-16 honap mulva... jo bolcsi legyen es kifosztani se akarjanak...eleg lehangolo a tudat hogy zsebbe nyulos kerdes lesz ez is. Szamitottam ra, parom alapitvanyit szeretne, mert "allitolag"nem draga(egy baratnojetol jot az info) de nincs mese , alaposan utana kell nezni a dolgoknak,es elvileg nincs is sok ido ra, mert varolistak vannak...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1397) föccer válasza föccer (#1391) üzenetére


föccer
nagyúr

Napi gondozási díj 450 ft/nap, kajapénz 400/nap. gondozási díj minden napra él, kajapénz csak akkor ha bent vagyunk.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1398) Dany007 válasza föccer (#1397) üzenetére


Dany007
veterán

Durva egyébként... és ez a gondozási díj ez jelent is valamit vagy csak sima felügyeletet? Foglalkoznak is a gyerekkel vagy csak vigyáznak rá ne essen baja... ?
Mert nálunk a bölcsibe leginkább csak vigyáznak rá. Jó az más, hogy van külön gyógypedagógus aki fejleszti is a csoportnak azon részét...

De a magánovik / bölcsik azért is kerülnek - egyébként itt nálunk is - havi 60-70k-ba mert ott nem csak "megőrzik" a gyereket hanem komolyan foglalkoznak is velük. Csoportosan / egyénileg stb... Fejlesztő feladatokkal stb.

(#1399) föccer válasza Dany007 (#1398) üzenetére


föccer
nagyúr

Alap foglalkozások vannak, gyakorlatilag csak vigyáznak rá.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1400) AMD Power válasza föccer (#1393) üzenetére


AMD Power
titán

Én most pont ezért csinálom azt ,hogy nem vettem meg a kocsit. Hanem bent hagytam a bankban a rá való pénzt. És majd meglátom ,hogy belefér-e majd a keretbe az autó vagy sem. Pedig minden porcikámnak hiányzik.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.