Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tudom, hogy ti hogy voltatok, de felhívom a páromat és sír egy baba, akkor 10-ből 10-szer tudom, hogy a mienk sír-e vagy másé.
-
-
föccer
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
-
mpierre
veterán
válasz V.Stryker #554 üzenetére
Pontosan. Továbbá, a földje penészes lehet, stb. Pár napos csecsemőt, illetve az immunrendszerét - az orvosok szerint - ne tedd ki semmilyen fölösleges veszélynek, főként, ha bent van. Illetve a virágos növények okozhatnak allergiát, stb és ezzel már nem akarnak ott foglalkozni....
Egyszerűbb tiltani, mint elmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
rankesz
veterán
Új idők jönnek, a régi életforma huss el
Ez mennyire így van! És nem feltétlen csak pozitív változások lesznek...
V.Stryker még most agyalj rá hogy legyen kettőtökre is idő, ne csak a gyerekről szóljon minden, mert hosszú távon a kapcsolat rovására mehet a dolog! Persze most természetes hogy a baba a minden, de nem is hetekről beszélek, hanem évekről... ha nincs néha pár órátok újra közel kerülni egymáshoz az veszélyes lehet a kapcsolatra nézve! Sok ilyet láttam már sajnos. Szóval már most legyen felkészítve a nagyi, rokonok hogy néha bevállalják a gyerkőcöt -
-
V.Stryker
nagyúr
Tartanánk mi az anyatejet, ha lenne annyi, amennyi a gyereknek kéne, de még nincs. Éjjel is az volt a gond, hogy evett volna, de szűk volt a termés. Nem nagyon tudjuk,hogy mennyit szopizott, csak hogy rajta van fél órát, aztán mikor úgy belealszik, letesszük és persze felébred, keresi a cicit...kezded előröl.
-
-
Dany007
veterán
válasz V.Stryker #564 üzenetére
ööö szerintem mérjétek. Babamérleg mindenképpen kell. Párezer forintért lehet kölcsönözni.
Mielőtt szopizik ráteszitek, aztán miután. És a különbsége megadja mennyit evett.
Igazából az első napokban még nagyon keveset esznek egy szopizás alkalmával. Olyan 40-60 grammot. De ugye azt 3 óránként vagy akár gyakrabban is.Nálunk úgy volt, hogy szopizott, visszatettük aludni, majd 20 perc múlva felkelt, mert fájt a hasa! Amíg a szervezete nem áll át az anyatejre addig ez lesz. Ilyenkor persze a szopizás megnyudtatja. De mindenképpen mérjétek.
-
Dany007
veterán
válasz V.Stryker #566 üzenetére
Passzolok. Nálunk Veszprémben kb 3 helyen is lehet kölcsönözni. Ilyen bababoltokban többnyire. Nekünk 1.500 / hó volt. Kellett is vagy hat hónapig :S
10k körül már megvenni lehet. De sz.tem nem érdemes. 4-5 hónapig ajánlott mérni mennyit eszik. Annyi időre meg nem érdemes megvenni csak kölcsönözni. Nagyon fontos, hogy tudd mennyit eszik szerintem.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
-
Fernet
senior tag
Szia!
Először is gratulálok!
Nálunk születése után nem akart szopizni a pici, akárhogy próbáltuk. A védőnő nagyon erőltette, de nem ment, a cumisüvegre azt mondta, hogy azt nem szabad, ha másképp nem megy pohárból(!) itassuk. Mit mondjak, a poharazás kész csőd volt, a gyerek meg éhes... Aztán a gyerekorvos mondta, hogy nyugodtan adjuk neki cumisüvegből a tejet. Úgyhogy nálunk az lett a vége, hogy kimaradt a szopizás, helyette cumisüvegből kapta a lefejt tejet. Így mindig pontosan tudtuk mennyit evett. Tudom nem ez az ideális, meg macerásabb is, de nálunk így alakult.
Nem tudom másnál hogy van, de nálunk a védőnő és a gyerekorvos sokszor teljesen ellentétes dolgokat mondott. Az egyik A-t a másik B-t. Kezdő szülőként hallgatni akartunk rájuk, mert csak több tapasztalatuk van, de rájöttünk, hogy a legjobb ha saját magunkra hallgatunk...
Amúgy meg nagyon megy az idő... Novemberben már két éves lesz... Hihetetlen...
Szerk:
V.Stryker-nek (nem a választ nyomtam)
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Az egyik A-t a másik B-t. Kezdő szülőként hallgatni akartunk rájuk, mert csak több tapasztalatuk van, de rájöttünk, hogy a legjobb ha saját magunkra hallgatunk..."
Ez nálunk is pontosan így volt. Korábban itt is írtam róla. Egyik ezt mondta a másik meg pont az ellenkezőjét. De volt olyan is, amikor két egymást követő alkalommal önmagának mondott ellent. Azt akkor a kezdő szülő meg találja ki, hogy mit is gondoljon minderről...
-
mefistofeles
addikt
Nálunk a védőnő egy nagy nulla volt! A nagyobbik fiam esetében (4,5 éves) még csak-csak rápillantott néha a kicsire már szinte sose. Most átadta a gyerekeket egy fiatal új védőnőnek. Na az még rá se bagózott a fiúkra! A kicsinek most esedékes a kétéves státuszvizsgálat de még ránk se csörgött!
A gyerekorvosunk viszont istenkirály! Mindenkinek ilyent kívánok. Nagy tudású, alapos nem lerázni akarja a pácienst hanem igen is meggyógyítani! Nem tömi a gyerekeket antibiotikummal (manapság szokás) és volt, hogy szombat este 8 órakor egy kerti partiról eljött megnézni a fiamat!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi.
Na, hát nálunk szerencsés a helyzet, mert a védőnő és a dokinő 30 éve együtt nyomják az ipart. Mindkettő nagyon kedves, türelmes. Külön jöttek,mert a dokinőnek valahová menni kellett reggel, de mindketten megnézték a babát, leültek, tanácsokat adtak, stb. Szóval nem panaszkodunk. (Tényleg, kell adni ezeknek időnként valamit? pénzt, valami kis ajándékot? )
Reggel adott egy telszámot a védőnő, egy másik védőnőjét a szomszéd kerületből és kaptunk 2000 forintért/hó mérleget, digitális, kaució se kellett. Így már tudjuk mérni és látjuk, hogy mi a gond...szegénykém kemény 5g-ot szopizott ciciből. De közben a doktornő is mondta,hogy ír egy kis tápot, amíg megjön a tej. 50 ml-ert bepuszilt, mint a pinty és már elégedett mosolyal alszik. Eddig szegénykém koplalt ezek szerint. Szóval alakul ez. Most úgy csináljuk, hogy kajcsi előtt lemérem, szopizik, utána is lemérem és 50ml-ig kiegészítjük táppal cumisüvegből.
Hát nem mondom,hogy unatkozom.
-
-
mefistofeles
addikt
-
Dany007
veterán
válasz V.Stryker #573 üzenetére
Na jólvan akkor frankó! Ha minden rendben az a lényeg!
A párod meg igyon sok vizet. A 3 liter az a minimum! És arra vigyázzatok, hogy Ő mit eszik. Mert ilyenkor még mindenfélétől lehet hasfájós a gyerek... Persze majd ha megjön a tej.
Most már praktikát nem tudok, de sok folyadékot kell inni, az biztos!
Kitartás! -
Padisah
tag
Öregem, Te aztán képben vagy, és sem tudtam volna jobbakat tanácsolni. Feleségem is rengeteg ásványvizet megiszik, napi 4 litert biztosan. A mi babánk tápszert nem akar enni.
Sokat is kell ennie az anyukának, erős, fűszeres dolgokat ne egyen, pl. fokhagymát.
Mi az elején ezzel egyszer nagyon ráfaragtunk, fél napig fájt a hasa, nagyon sokat sírt a gyerek.
Babamérleget mi is béreltünk, kb. ennyiért, aztán vagy 2 hónapja meg is vettük, mert olcsón adták.
A védőnő és a gyerekorvos gyakran tényleg mást mond, erre azt tudom mondani, hogy végső soron a kicsi dönti el, miként alakul a táplálás. Az első 2 napban nálunk is nagyon keveset evett, meg tej sem volt még elég, aztán beindultak a dolgok.Saját gyerek: Kb. 2 hete kezdtük el a hozzátáplálást, van, ami bejön neki, van ami nem, a rostos dolgokat nem nagyon eszi meg, a totál sima pépet már nagyon benyeli, akár napi 120 (gyümölcsök,főzelék) grammot is, de még nem lehet vele kiváltani szoptatásos étkezést.
Az a fehérség a fogán egy ún. foggyöngy.
Ma fürdetés közben akkor locsolást csinált a kiskádjában, hogy tovább már nem tartható abban a fürdetés.Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
mefistofeles
addikt
Ha azt akarjátok, hogy a baba optimálisan fejlődjön és minél komfortosabban érezze magát akkor bizony az anyukának sok mindenről le kell mondania! Azt talán mondanom se kell, hogy cigi, pia kizárva (a feleségem kávéból is csak egy felet ivott naponta) hüvelyeseket nem szabad enni mert felfújhatja a babát ettől pedig pocakfájása lesz. Gyümölcsből sem oké minden (ezt a védőnő vagy a doki részletesen felsorolja) minden gyógyszer szedése előtt legjobb konzultálni az orvossal sőt még néhány vitamint se lehet nyakló nélkül szedni!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Dany007
veterán
Köszönöm, de azért ez túlzás. Csak egyszeri tapasztalatom van. Az is már egy éves
Sokat enni-inni. Persze nem mindegy mit. Mondjuk szénsavasat semmiképpen.A kaja is fontos bár ez babánként változó. Amikor a párom "véletlenül" valami puffasztót evett akkor azért azt a gyerek nagyon megérezte. Szóval ja, oda kell figyelni.
Ami még zavaró lehet - legalábbis nekünk az volt - a nagyszülők állandó tanácsai. Mindkét nagyszülő nagyon aranyos kedves amúgy. Csak néha már kicsit sok volt, hogy ők mindent jobban tudnak csak azért mert felneveltek 1-2 gyereket. Holott ez statisztikailag eléggé minimális tapasztalat. Persze érdemes minden tanácsot átgondolni. De egy idő után az ember maga is rájön bizonyos dolgokra, hiszen a szülőknél jobban senki nem ismeri a babát. És ugye "minden gyerek más".
@mefistofeles:
Ja, az mondjuk alap, hogy cigi / pia kizárva. A kávéval is csínján kell bánni mert egy része átjut az anyatejbe és elképzelhető, hogy a gyerek kevésbé fog aludni tőle. Gyümölcsökkel szintén, van ami fo..at van ami székrekedést okoz. Szal nem egyszerű.
Az első egy hónapot talán kifejezetten rossznak is mondhatnám. Szörnyű volt nézni ahogy szegény gyerek sír, akár órákon át mert fájt a hasa és te gyakorlatilag semmit nem tehetsz... Éjszakánként felváltva cipelgettük a picit, hogy a párom is tudjon pihenni kicsit. Bár úgy elég nehéz volt, hogy közben végig sírt a gyerek.
Aztán ha nagyon hasfájós arra is vannak megoldások. Infacol cseppek meg hasonlók. Ez nekünk nem jött be. Mi valami Grape water-t használtunk a vége fele. Az jó volt.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Na, akkor éjszakai jelentés innen, Zombielandből.
Most, hogy van táp és jól lakik a babuci, így már más volt a helyzet. Este fürdés után kajcsizott, majd csak éjjel egykor kelt fel, akkor megint kajcsizott és reggel ötig húzta. Azt tanácsolta a védőnő, hogy éjjel nem kell erőltetni a kétésfél-három óras etetéseket. Ennek ellenére volt egy két izgalmas perc, mert elúszott az ágyban, le a légzésfigyelő hatóteréből és az meg sipákolt. Kétszer megcsinálta mire rájöttem,hogy odébb kell tennem az érzékelő padokat. No de ennek ellenére fáradtabb vagyok, mint tegnap.
Holnap korán reggel kell mennem PÁV I. vizsgára, ahová elvileg nagyon kipihenten, maximális mentális és fizikai állapotban kell mennem. Muhaha...örülök, ha fel tudok kelni és időbe odaérni.Köszönöm a tanácsokat. Ezeket az anyuka evési szokásaira vonatkozó dolgokat nagyon jól elmondták nekünk is. Szerencsére nem dohányzó háztartás vagyunk és inni is csak én iszom .
-
-
mefistofeles
addikt
Rengeteget lehet segíteni a babának helyes táplálkozással de tudni kell, hogy van baba akinek így is fáj a pocakja. Az én nagyobbik fiam azt se tudta mi az a pocakfájás a kicsi viszont három hónapig szenvedett tőle és semmiféle csodaszer nem segített! Pedig az asszony tényleg spártai keménységgel tartott be minden szabályt!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
lajafix
addikt
válasz mefistofeles #584 üzenetére
1 éves korig 'ajánlják'. Ha a gyerek betegen születik/ kis súlyú akkor szerintem is hasznos lehet. Egyébként felesleges illetve önnyugtatásnak/ámításnak jó, jobb esetben. Ha meg felesleges riasztásokat önt/elfelejti visszakapcsolni az ember akkor egyenesen káros.
Rock'n Roll
-
mefistofeles
addikt
Mindkét fiam egészséges nagy baba volt de hát a szülői aggódás miatt használtuk... Akkoriban nagyon tele volt a média a bölcsőhalál témájával. De mondom minket nem zavart egyáltalán a rendszer. Nem volt rá szükség de megnyugtatott két aggódó szülőt......
-
Mika1227
őstag
Az biztos, hogy új idők jönnek. A régi életből sok mindent el lehet felejteni. Persze ez sok mindentől függ, babáktól, szülőktől de nagy változás és nem biztos, hogy több a pozitív. Legalábbis nálunk most így van. Iszonyat anyás a kicsi (1.5 éves) szinte semmit nem tud csinálni tőle, én meg ha otthon vagyok max. ha 5 percet el van velem.
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Dany007
veterán
válasz Mika1227 #587 üzenetére
Nálunk is anyás a gyerek. Mondjuk ő elvan velem. Meg mindenkivel. Nagyszülőkkel is simán lemegy több órára a játszótérre. De akkoris érezni, hogy anyás. Ha pl felriad alvásból én nem tudom megnyugtatni :S Meg persze jóval többet megy az anyjához.
De én ezen nem csodálkozom. Fél 7-kor kelek, 7-re megyek dolgozni. Akkor ők még alszanak. Hazaérek mondjuk délután fél 5 körül, ebédelek, 5 óra. A gyerek meg nyolckor megy aludni. Vagyis össz-vissz 3 órát vagyok vele egy nap maximum. Hétvége persze jobb. De az csak két nap egy héten... =/
Nagyon nem lehet mit tenni vele. -
Fernet
senior tag
Nálunk meg nagyon apás a leány Amint hazaérek melóból, onnantól anya le van tojva csak én kellek neki. Addig teljesen jól elvan anyával is, de amint a képbe kerülök már öltözködni is csak velem lehet, az ennivaló is finomabb ha én adom neki, stb. Pedig mindkettőnktől nagyon sok szeretet kap, arra gondolok, hogy engem ritkábban lát és talán azért van ez. Fene tudja. Mondjuk én nem bánom. Nagyon jó érzés mikor csak úgy spontán odajön megölelni
-
Mika1227
őstag
Jó persze csodák ezek a gyerekek, hogy sejtek találkozásából "mi lesz"! De mi legalábbis eléggé "megszenvedjük", hogy a régi életünkből nem igazán maradt semmi! Igazából nem tudjuk csinálni azt amit szeretnék. Imádjuk mi is persze a kis drágát de azért ne mond, hogy nektek ez az "áldozat" nem okoz gondot vagy legalábbis nehéz pillanatokat.
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
biker
nagyúr
jéé, ilyen topik is van
bevesztek magatok közé egy friss apukát (3 hónap) akkor is, ha a gyerek már 5+ éves? Örökbefogadtunk, szóval a nyakamba szakadt a dolog érzés ugyanazElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mpierre
veterán
Szerintem simán. Az én fiam idén lesz 7 éves.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Fernet
senior tag
válasz Mika1227 #591 üzenetére
Mennyi idős nálatok a gyerek?
Mi a gyerekvállalás előtt nagyon sokat gondolkodtunk. Legyen-e, ne legyen... Mind a ketten féltünk mi lesz az addigi megszokott kis életünkkel, ahol nem kell senkihez alkalmazkodni, mindent akkor csinálunk amikor akarunk, stb. Több mint egy évig tartott mire elhatározásra jutottunk és a gyerek mellett döntöttünk. Hogy megbántam-e? Egyáltalán nem. Sokkal kevesebb időt tudok saját magammal foglalkozni? Igen. Hiányzik a régi életem? Ritkán belegondolok mi lenne ha minden olyan volna mint rég, de nem cserélném le. Mert annyi szeretetet kapok ettől a kis nokedlitől és olyan érzéseket hozott elő belőlem aminek a létezéséről sem tudtam korábban. Hozzátartozik azért, hogy Viki nagyon jó gyerek. Voltak nehezebb időszakok, de túlnyomó részt egy szavunk sem lehet rá. Jelenleg a napi program a következő: reggel fél nyolc és nyolc között ébred, ebéd után másfél óra alvás, este hét/fél nyolc körül fürdés, nyolckor alvás. Közte meg játék-játék-játék
Szóval mi nagyon örülünk, hogy Ő van. Nyilván teljesen megváltozott minden, nehezebb tervezni a dolgokat, sok minden körülményesebb lett mint régen volt, de bőven a jó dolgok vannak túlsúlyban. Mikor megyek haza, meglát, felcsillan a szeme és mondja, hogy "apa! apa!" odaszalad hozzám és megölel... Hát az mennyei érzés és nem cserélném le semmire.
-
mefistofeles
addikt
Ezt nagyon jól írtad!
Mi mondjuk inkább az egzisztenciális dolgok miatt vívódtunk de most már két roszcsont kisfiú boldog apukája vagyok. Nálam aztán nem sokan "veszítettek" többet! Nagyvilági bulimanus voltam. Haverok, buli, pia, csajok ez mára mind eltűnt (sőt egy halom ősz hajszálam is lett). De a két csodálatos, egészséges fiam mindenért kárpótol!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mpierre
veterán
Kezdetben mindenképp, de ahogy cseperedik a prücsök, úgy térnek vissza a régi szokások, élet. Nem 100%-n, de jelentős részt. Az, hogy anyás, az természetes. Ez a bölcsiig így is marad, a társaság sokat fog rajta változtatni.
-
lajafix
addikt
pillanatra sem okozott gondot. Ha a régi életemet akartam volna ugyanúgy élni, akkor kár lett volna belefogni, de éreztem, hogy eljött az ideje. Persze van olyan barátom, akit 5 éve nem láttam (őt is sodorta ám az élet keményen), 4x ezer forintért ma már komplett számítógépet veszek nem 1 darab processzort, ha havi 2 órát játszok PC játékokkal akkor sokat mondok, mesét jóval többet olvasok... koncertre nem 2hetente hanem 2évente járok, a haverokkal/kollégákkal gőzt leengedni meg félévente, túrázás helyet játszóterezés. Nehéz pillanatok meg nem nagyon érdekelnek ha csak pillanatok és nem állandóak. Nálam csak pillanatok, se komoly tartós betegség, se tartós anyagi gondok, s a családot sem untam meg.
Rock'n Roll
-
Dany007
veterán
Én értem mit mondasz, illetve mire gondolsz. Én is sokat panaszkodok és nekünk is nagyon nehéz. Gyakorlatilag nincs egy nyugodt pillanatunk. De a gyerek mindezt ellensúlyozza.
És ahhoz képest milyen nehéz volt és milyen nehéz most is, úgy vagyok vele ha lenne egy szobával nagyobb lakásunk és valamivel jobb fizetésem már úton lenne a következő baba!
És ezt halálosan komolyan gondolom mindazok ellenére, hogy milyen körülményes és mennyire megváltozott minden.Szerk.:
Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek előttem... (csak most olvastam vissza.) Iszonyú változás mindez mindenkinek. Sőt inkább egy újfajta életnek mondanám. Néha nekem is hiányoznak a régi idők. Mikor hazamentem a suliból megkajáltam és hajnali 2-ig Quake3-aztam a haverokkal online. Majd ha másnap fáradtan ébredtem, hát nem mentem be a suliba hanem inkább aludtam délig, majd minden kezdődött újra.
De ilyen már soha többet nem lesz. Kezdtünk egy új életet. Amit én sem cserélnék vissza. Az egyetlen ami engem frusztrál és zavar az a hatalmas felelősség ami a nyakamba szakadt. De ha a fiamra gondolok - nem is kell, hogy előttem legyen élőben - eszem ágában se jutna eszembe visszacsinálni vagy bármit is másképp csinálni a gyerekvállalással kapcsolatban. Sőt, ahogy az elején írtam én (és mi) szerettünk volna még egy babát. De azt már anyagilag nem engedhetjük meg magunknak.@Pampers: +1
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
A pillanatok összeadódnak és úgy már azért a több pillanat több lesz mint "csak egy pillanat".Természetesen mi sem bántuk meg. Nem azért írom le ezt, hogy aztán félreértés legyen, hogy megbántuk, meg jobb lett volna ha nem is jön a pici. Csak leírom a tapasztalataimat meg az érzéseimet. Persze azt azért hozzátenném, hogy én el tudtam volna képzelni az életem gyerek nélkül. Ezt úgy kell érteni ha valami ok miatt nem lehetett volna akkor én abba beletörődtem volna és elfogadtam volna úgy, nem lett volna az, hogy mindent megteszek csak legyen baba.
Pampers 19 hónapos lesz vasárnap.
Dany007 hát nálunk tuti, hogy nem lesz következő baba és ezt az asszonnyal egyformán gondoljuk. Ha lenne nagyobb lakás meg pénz akkor se.
Nem akarom, hogy azt gondoljátok, hogy nem szeretem a picurt meg gyerek ellenes vagyok csak én így gondolom. Imádjuk!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest