Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Amíg nem olvastam a szöveget azt hittem, hogy ikrek.
Grat, nagyon szépek.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dany007
veterán
Látom nagyon leült a topic.
Jelentem az én csibém ha van mibe kapaszkodni, akkor már képes felállni egyedül. Alig múlt 8 hónapos! Persze utána gyorsan vissza is huppan a seggére
A beszéddel még nincs ennyire előre haladva. Inkább sikongat. Az nagyon tetszik neki. Pedig már azt is nagyon várom.És mocskosul mozgékony. Esküszöm amikor ébren van nincs két perc, hogy nyugton maradna. 2 percre se lehet lekötni. Állandóan mászik. Rugdal, ugrál amikor kézben van. Mindig azt akarja, hogy vegye fel valaki. De persze az se azért... hanem azért, hogy annak a kezében ugrálhasson meg ilyenek Nem semmi.
Nem is tudom mi lesz ha elkezd ténylegesen járni meg futkosni. Tele vagyunk bútorsarokkal. Meg mindenféle mással aminek neki lehet menni vagy le lehet rántani :S Ha ilyen téren van valakinek tapasztalata, az leírhatná. Mert szerintem 1-2 hónapon belül náluk is aktuális lesz. És jó előre felkészülni
-
Padisah
tag
Az én Durcikám 6 hetes. A tömege 4 kg, születés óta 1,1 kg-ot gyarapodott. Az éjszakákat kezdettől fogva nagyon szépen átalussza, olyan fél kettő 3 óra között eszik egyszer , aztán 5-6 óra között másodszor. Sokszor kell tisztába tenni, de gondolom ebben semmi extra nincs, és ez még jó ideig így fog maradni. Nagyon ügyesen forgatja a fejét, akár fektet, akár kézben tartva. Képes a kiságy oldaláig elmászni. Eddig két alkalommal fordult elő, hogy a fürdetést nem ordította végig, mindkét alkalom a héten történt, kezdünk belejönni. Egyre gyakrabban nézi az arcunkat kartávolságból, most már elhiszem, hogy elég jól lát, nem vak, vagy nagyon gyengén látó. Kezd már egyre gyakrabban büfizni és szellenteni is, délutánonként 1-1,5 óra séta, amikor nem esik, vagy nem fúj nagyon erősen szél. Így hirtelen ennyit jut eszembe.
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
Sirpi
senior tag
Gondoltam, én is adok egy kis helyzetjelentést. Márc. 23-án született Marci, 3600 grammal, amiből 300-at elvesztett. Azóta viszont 3 és fél hetesen 4320g, szóval a minimum óta összehozta az 1 kiló hízást. Kicsit néztem, mikor a feleségem mondta, hogy mennyit mért. Amúgy szerencsére jól kezelhető, és a nagyobbal sincs túl sok gond, elfogadta az új jövevényt. Múltkor mondta is: - Megsimogatom Marcit. De nem a szemét! Sikerült mindenkit megnevettetnie vele. Szóval egyelőre minden közel ideális, reméljük, hosszú távon se lesz sokkal rosszabb.
Végezetül jöjjön az eddig készültek közül a kedvenc képem:
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
mpierre
veterán
No kérem szépen, mi van a kedves apukákkal? Mindenki keresi az alkalmat, hogy tudjon aludni, vagy a D3-t tolja?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dany007
veterán
Jókérdés. Manapság nekem is eszembe jutott, hogy nagyon kihalt a topik.
Fel kéne valahogy pörgetni. Nem tudom hogyan.Amúgy köszönjük kérdésed igen, keressük az időt, "hogy merre van?" Mert itt nincs az biztos! Az alvás még elmegy, igaz, hogy az elmúlt ~ 1 évben egyetlen éjszakát se tudtunk átaludni, de már megszoktuk.
Az időhiány az rosszabb.A mi fiúnk már lassan 11 hónapos lesz (hónap végén). 8 hónapos kora óta képes kapaszkodva felállni. Ekkor volt egy hirtelen ugrás a mozgásfejlődésében. Mert hirtelen elkezdett mászni (nem csak kúszni) és simán erőlködés nélkül felülni.
Itt kezdődtek a "problémák". Ugyanis az rendben van, hogy kapaszkodva felállt, de leülni még nem tudott. És persze ebből jött egy csomó esés, bubos buksi és sírás minden mennyiségben. Azt talán mondanom se kell, hogy az elsődleges kedvenc azóta is az állás! Gyakorlatilag 5 percet nem bír ki fekve úgy, hogy nem alszik éppen.
És el is érkeztünk az igazi problémához, az alváshoz.Ugye mielőtt felállt volna a picur, alvásidőben csak beraktuk a kiságyba, jóéjtpuszi és kész. Előbb-utóbb elaludt magától. Na de most! Amint beraktuk az ágyába egyből felállt a rácsokba kapaszkodva. Leülni nem tudott, ezért nem hagyhattuk ott egyedül. Mivel estefelé már fáradt szegényem, így még instabilabban állt eleinte. De nem tudtunk mit csinálni, amint beraktuk a kiságyba, egyből állt is fel. És mosolygott! =)
Szóval nem volt más választásunk, altatni kellett. Elringattuk vagy a nagy ágyon mellette fekve elaltattuk, aztán mikor már rendesen aludt átraktuk a kiságyba.
Utána persze figyelni kellett, mert amint felébred feláll. És mivel leülni akkor még nem tudott, gyakran esés és sírás volt a vége ha éppen nem vettük észre, hogy felkelt.Azóta persze megtanult leülni is. De a probléma továbbra is fennáll. Hiszen nem akar feküdni. Csakis állni, ugrálni menni, mászni... Továbbra sem tudjuk berakni a kiságyba hogy majd csak elalszik magától, mert képes a végsőkig állni! Állni, sétálni (kapaszkodva) egészen addig amíg teljesen le nem fárad, ki nem üti magát és ilyenkor már hajlamos elesni. Egyszerűen addig sétál a kiságyban amíg totál el nem fárad és már nem bírja tartani magát és elesik... Szóval továbbra is altatunk.
Már 4-5 lépést megtud tenni egyedül. Mindenféle segítség nélkül. De még igencsak instabil az édesem. Egy kezét fogva viszont simán szaladgál körbe a lakásban. Játszik mindenfélével, eszik iszik csak épp nem nagyon alszik. Már négy fogacska van! Nagyon édes. Napközben már csak egy órát alszik, majd legközelebb este 9-10 fele tudjuk elaltatni. De éjszaka továbbra is felkel cicizni 3 óránként... =/ Nem hiszem, hogy az éhség miatt, inkább csak megszokásból. Próbáltuk leszoktatni, hogy cumit adunk neki, de erre olyan áriát rendezett hajnali 3-kor, hogy gyorsan beadtuk a derekunkat.
Sok helyen írják, hogy 1-2 éjszakát átsír ilyenkor a baba és aztán leszokik a felkelésekről. Hát én erre egyenlőre nem vagyok hajlandó. Sem magunk sem a gyerek miatt. Nem bírnám elviselni ahogy órákig sír. És nem is vagyok hajlandó hajnali 3-kor ezt hallgatni órákig. Majd csak legvégső esetben.Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy hiperaktív lesz a picike! Azt úgy képzeljétek el, hogy a napközbeni 1 órás alváson kívül folyamatosan mozog. Szó szerint nincs 5 perc, amíg megülne a kis popóján. Ha berakunk neki mesét, azt is úgy nézi, hogy feláll az ülőgarnitúrán háttal és közbe rugózik a lábával, vagy éppen ugrál! A járókában szintén.
Délután itt szoktunk vele játszani az ülőgarnitúrán. Párom az egyik felén, én a másikon. A gyerek meg ide-oda futkározik! Elmegy az egyik felébe, ott bohóckodik egy sort anyának esetleg hasra vágódik, megfordul és jön hozzám. Itt ugyan ez, megfordul és megy anyához... És ezt képes órákon át csinálni! Szó szerint órákon át megállás nélkül.
Ha berakjuk a járókába ugyanez. Eljátszik a játékaival, de nem marad egy helyben végig mozog. Feláll - leül folyamatosan. Persze ~ 20 percnél tovább a járókában sincs el. Utána ki kell venni, vinni kell ide-oda vagy sétáltatni a lakásban vagy épp mászatni. Azért írom így, mert folyamatosan mellette kell lenni. Még nem tud stabilan megállni. Bármikor eleshet szegényem. A nap végére totálisan kiszokott izzadni. Ja és erről jut eszembe, hogy megvolt az első hajvágás is.
Természetesen szoktuk vinni sétálni is babakocsiban. Kb 20-25 percet bír ki ott ülve. Utána már feszeng és ki akar szállni.Szóval rendesen kivagyunk készülve. Úgy zajlik egy napunk, hogy 6:30-kor kelek. A pici se alszik 7-nél tovább. Megyek melózni. Majd olyan 5 körül hazaérek. Anyuci közben itthon főz, mos, takarít és persze legnagyobb részben babázik. Szal hazaérek, megebédelek (mert a melóhelyen erre nincs lehetőség) majd olyan este 6-ig közösen babázunk. 6-kor fürdetek, öltöztetek stb... Fél hétkor megnézzük a híradót, persze úgy, hogy a gyerek közben itt ugrál össze-vissza a kanapén. Fél nyolc körül kap vacsorát. Majd este nyolc körül kezdődik az altatás. Ez változó sikerrel szokott összejönni. Van amikor már fél 9-kor alszik, de van amikor este 10-ig szenvedünk vele. Hiszen ő álmos. Látszik rajta. De mégis van amikor egyszerűen nem hajlandó elaludni. Ilyenkor váltogatjuk egymást.
Általában 9-fél 10-re azért már alszik. Ekkor vagyunk először együtt a párommal kettesben. De mivel ő is mocskosul fáradt, plusz tudja, hogy 2-3 óra múlva kelnie kell a gyerekhez, ezért max 10 óra körül ő is elmegy aludni.
Én van, hogy még maradok fórumozni, filmezni, mint most. De igen gyakran én is megyek vele. Attól függ mennyire volt kemény a melóhelyen. Meg manapság, nem tudom a fogzás vagy más miatt, de igen nyugtalanul alszik a pici. Sokszor már hajnal 3-kor se akarna visszaaludni szopizás után. Ilyenkor bevesszünk magunkhoz az ágyba, mert úgy elalszik és legalább reggel 6-ig alszik... Ez csak az utóbbi 1-2 hónapban van így, nem tudom miért, remélem kinövi.
És ennyi, másnap kezdődik minden elölről. Ezt néha megfűszerezi 1-1 családlátogatás hétköznap. Plusz ugye a hétvégék. Egyik hétvége bevásárlótúra (kétheti kaja, pelenka stb...), másik hétvégén meg mi megyünk családot látogatni... Amivel kb úgy egészében el is telik az a kis plusz idő amit a hétvégének köszönhetően nyernénk.
Szóval ezért vagyunk gondban az idővel, mert az bizony nincsen.De amúgy eszméletlen jó érzés mindez. A pici rettentő jókedvű. Gyakorlatilag folyamatosan vigyorog. Kezdek már érezni egy kis személyesebb kontaktust. Nem tudom leírni mire is gondolok. Szal úgy érzem rajta, hogy már megért 1-2 dolgot és, mint személyiség reagál... Leírhatatlan érzés. Meg amit bohóckodik az ágyon... na az se semmi... Igazából ő szórakoztat minket. Már alig várom, hogy magától is tudjon menni. Na meg az altatások. Ami ugyan fárasztó, de amikor elalszik a karomban, vagy épp mellettem na hát az megint egy leírhatatlan érzés.
-
bzucso
csendes tag
Boldog Apák napját minden apukának!
A legnehezebb dolog szeretni valakit, hagyni, hogy hibázzon, és ennek ellenére tovább szeretni Őt!
-
Dany007
veterán
Na látom nincs sok reakció a hosszú mesémre. Pedig lenne téma bőven.
Pl, hogy nagyon nyugtalanul alszik a pici. Hogy mennyire azt nem írom le, mert már leírták mások is: [link] Itt a móci74-nevű sorstársam írásait kellene elolvasni. 1-2 rövidebb hsz mindössze. De az én fiammal is pontosan ugyanez a helyzet.Eléggé kivagyunk készülve. Gyakorlatilag 1 éve nem aludtunk át egyetlen éjszakát sem.
Nem tudom mi lehet a megoldás ha egyáltalán van... ? -
Sajna ez szerintem gyerekfüggő.
Dani már 2 hetes, de szinte az összes éjszakát végigaludta 1 max 2 rövid etetéssel meg pelócserével.
Ki kell fárasztani és akkor lehet végigalussza.
Itt egy kép rólam meg a kis pöcsösről
[link][ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Dany007
veterán
válasz kraftxld #412 üzenetére
Az igen! Rólam nevezted el!? Szép neve van!
Az elején még könnyen alszanak! Hacsak nem hasfájós. A mienk hasfájós volt úgy 4-5 hetes koráig. De közben szintén jól aludt.
Az elmúlt 2-3 hónapban nem hajlandó normálisan aludni. Persze lehet fogzásra fogni vagy épp a járásból adódó változásokra vagy épp az időjárásra. Olyan ez, mint a fejfájás. Valamire mindig lehet fogni de nem oldja meg a problémát.Amúgy többnek tűnik, mint két hetes! És ő akkor mostmár Új-Zélandi állampolgár elméletileg?
-
Igen, ő már NZ állampolgár. Jövőre majd ha megyünk pár hétre Mo-ra látogatni akkor megcsináljuk neki a Magyart is ha a bürokraták is úgy gondolják. Lehet az ocsmányirodában vagy a tanácsnál nézni fog Özv. Kiss Béláné nyugdíjból visszarendelt ügyintéző az itteni születési bizonyítványra meg a Fiji házassági anyakönyvi kivonatra
Ha nagyobb lesz jól ki lesz fárasztva napközben aztán hátha aludni fog este mint a gép.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Dany007
veterán
válasz kraftxld #414 üzenetére
A tanácsnál! Ez jó. Mondanám azt, hogy látszik te se vagy ami gyerek, de nem. Van még ilyen egyáltalán? Szerintem ma már ezt hívják önkormányzatnak. Na de mindegy.
Az biztos, hogy lesni fognak!Nálunk a kifárasztás sem segít. Minden este addig futkározik amíg totál ki nem izzad. Akkor leül, és ül kb 10-15 másodpercet! Majd folytatja. A végén már ölbe kell venni hogy álljon le egy kicsit. Szvsz hiperaktív lesz az édesem.
De babafüggő. Minden ismerős babája jókisfiú volt és már pár hetes korától végigaludta az éjszakát. Hát a mienk nem. Sorstársat még nem találtam. -
mpierre
veterán
Az azért copó lesz, mire lefuttatod. Az összeset hazaizni kell...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dany007
veterán
Igazából mozog is a rácsoságyban. Balra-jobbra forgolódik. Aztán gondolom nekimegy a szélének és ettől felébred.
Igen sajnos hajnaéban rendszeresen be kell vennünk a mi ágyunkba. Az egy 180x200-as franicaágy. Simán keresztül gurulja álmában. Aztán ha egyik irányba már nem tud forgolódni akkor megy a másikba.De amúgy meg minden jó. Fejlődik szépen, jó kedve van. Csak nem hajlandó aludni és ha alszik azt is nyugtalanul.
Abban a fórumban amit linkeltem az a csaj ekte ami "tüneteinket" írja le. Nekik azt mondta a védőnő, hogy ez ilyen... Legközelebb mi is megkérdezzük. Volt akinek ez 3 éves koráig így ment! És csak utána nőtte ki a gyerek... Hát ha ez így megy még két éven át mi beleőszülünk az biztos Ma is csuppa izzadt volt a gyerek, mire hajlandó volt elaludni.
De ma már 9-kor aludt. És mostanáig csak egyszer kelt fel.
Most megyek aludni, gondolom most jön a második kelés... :SIgazából azt figyeltük meg, ha mellettünk alszik akkor valamivel nyugodtabb. Egy idő után leáll a forgolódással és tovább is alszik egyhuzamban. Csak ugye mindenki mondja hogy ne szoktassuk hozzá a gyereket, hogy mellettünk / velünk alszik... Hát de b...ki Ő hajnali 4-kor úgy dönt hogy nem alszik tovább és feláll a kiságyban, akkor mégis mit csináljunk?
Onnantól kezdve másképp nem hajlandó aludni csak ha mellettünk van, és akkoris nehézkesen. (ugye egy szobában vagyunk még vele). Én meg ugye 8-10 órát dolgozok egy nap, nem tehetem meg, hogy hajnali 4-től ne aludjak. Így is 6:30-kor kelek mindennap. -
föccer
nagyúr
No, akkor az első 2,5 óra szolgálat a tied
Mod: ha gondoljátok, akkor ugorjatok be légyszíves a szex topikba. 3833 és 3836-os hsz.
Köszi
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bobsys
veterán
nézni fog Özv. Kiss Béláné nyugdíjból visszarendelt ügyintéző az itteni születési bizonyítványra meg a Fiji házassági anyakönyvi kivonatra
Akkor elmondom mit kell csinalni, hogy legyen magyar hazassagi anyakonyvi kivonatotok. Elore megjegyzem nekunk nincs, mert mikor elmondtak akkor felalltam es kimentem a Polgar Jeno hivatalbol.
Tehat, vasarnap megerkeztunk, hetfon reggel elso ut a Jenohoz a hivatalba. Tudod a Polgar Jenohoz
Segitokesz anyakonyvvezeto azt se tudta merre van Fiji, meg kellett mutatni a terkepen neki
A Fijin kapott hazassaglevellel nem tudnak mit kezdeni. Ha van magyar forditas akkor sem. Azzal sem amit a hotelben adtak es azzal sem amit a Fiji kulugyminiszterium allitott ki.
Kell szerezni egy masikat amin van apostille (hogy ezt hogyan szerzed be az rad van bizva), ezzel el kell menned az Orszagos Fordito Irodaba ahol kersz egy hivatalos magyar forditast, mert csak az altaluk kiallitott forditas a hiteles mindenki mas a foldon kuruzslo.
A forditashoz hozzacsapjak az eredeti angol hazassaglevelet es ezzel visszamesz.
Ok orulni fognak, de meg mindig nem vezetik be, hanem elkuldik Budapestre valami mittomen milyen sohivatalba (BAV vagy BAE talan?) akik kiallitjak a magyar hazassaglevelet.
Itt megjegyeztek, hogyha valamit meg ala kell irni (mert sose lehet tudni) semmi gond felrerakjak a papirt es majd mikor jovunk legkozelebb akkor alairjuk, mert meghatalmazott ilyesmi nem jatszik. Ja, hogy evekig lehet nem megyunk arra? Nem para megorzik.
Az eredeti Fiji hazassagpapirt viszont soha tobbett nem latod, mert az OFI forditasnal hozzatuzik a forditashoz es az bekerul valami hivatal nagy irattaraba.Talan elfogadjak a Fiji Kulugy altal kiallitott levelet, nem kell apostille (ebben nem voltak biztosak) viszont az tuti, hogy a levelet nem latod tobbet.
Idoigenyesebb de talan egyszerubb ha a magyar konzulon keresztul probaljatok elintezni a hazassag honositasat. Az ausztral kovet pl siman elfogadja a NAATI altal forditott papirt es elfogadja a Fiji papir certified copy verziojat. Nem kell neki az eredeti.
Mi megoldjuk ugy, hogy Las Vegasban ujra hazasodunk (mert ott lehet ), kerunk a kapott hazassaglevel melle egy apostille-osat, azt elkuldjuk a Washingtonban uldugelo magyar nagykovetnek
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
tildy
nagyúr
De jó neki, automatikusan kapja az állampolgárságot? Itt nem számít az sem, ha itt született, ha mi nem vagyunk brit állampolgárok, akkor ő sem lehet 10 éves koráig. Így valószínűleg várunk még a dologgal....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
mpierre
veterán
A rácsos ágyat körbepárnáztuk ilyen puha 30 cm széles 2,5 m hosszú nem tudom mi a nevével. Felköthető a rácsokra, ha esetleg lekocolná a prücsök, akkor is puha az, amit lefejel.
Erre a álldogálós dologra nincs ötletem. Szerencsénkre ez kimaradt. Ellenben a felkelős, kijövős, közénk befekvős megoldás megvolt.
-
Dany007
veterán
Hehe Igazából lenne. Csak hely nincs rá. Max a nappaliban.
Asszony szerint ma már jobb volt. Én csak éjfélkor mentem aludni. A pici akkor kelt fel. Utána meg csak 4-kor. De arra se ébredtem fel, úgyhogy v.színű ma nyugodtabb volt az éjszaka.@mpierre:
Nekünk is van. Igaz nem ér teljesen körbe. Lehet tényleg kipárnázzuk neki valahogy.
Az álldogálást már megszoktuk. Csak néha tűnik fel, hogy hogy képes egész nap állni és futkározni. Igazából a babatévé se tudja lekötni. Persze nézni nézi, de közben folyamatosan áll, rugózik a lábával ugrál vagy szaladgál oda-vissza az ágyon, de közben nézi.
Persze aztán egy max 10 perc után ezt is megunja. -
-
-
bobsys
veterán
Valtozo, de ki lehet oda menni mar eleve PR vizummal, nem kell ott lenni az orszagban. Pontrendszer van, ha megvannak a pontok megvan a PR, tokmindegy hogy ott elsz vagy nem.
(#429) Lauda: hat ez iigy konkretan nincsen leirva, de annak szoktak venni, de szamomra mindegy, illegalis utat sohasem jatszottam meg meg ugyis megvan a green card
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
föccer
nagyúr
<3
üdv, föccer
-
Dany007
veterán
Hűh de sokat változott! Az igen! Kezd nőiesedni. Illetve kislányosodni =)
Dobbantok fel én is egy képet!Amúgy a meleget hogy bírjátok? :S Nekünk elég nehéz. A lakásban 32 fok van, kint 37... Alig alszunk valamit... Most beszereztem egy mobilklímát így valamivel jobb.
És a strandolásról mi a véleményetek? Mi úgy döntöttünk idén még nem visszük. Most lesz csak egy éves, és se ebbe az UV-ba se ebbe a dög melegbe nemakarjuk vinni. Úgyis még elég bizonytalanul megy egyedül, ezért végig ott kéne lennünk mellette. Meg igazából a szutykos Balatonba se akarom még vinni... =/
Néztünk ilyen babarát wellness szállodákat, de olyan áron mozognak amennyiért már külföldi nyaralásra lehetne menni...
Úgyhogy majd csak jövőre. -
föccer
nagyúr
Szia!
Nem mondom, hogy könnyen. Igazándiból csak étvágya nincs a kislánynak. Kanalas kaját nem nagyok akar enni, csak cicizni. Asszonyság strandra jár a kiscsajjal. Bár nekem nem tetszik annyira, hogy egész nap ott vannak, de nem tudok vele nagyon mit tenni. Én reggeltől késő estig melózom.
Már szépen le van barnulva a kiscsaj. :-/
üdv, föccer
-
Dany007
veterán
Üdv!
Nekünk is sokat cicizik még. Igazából ez most ebben a dög melegben érthető. Az neki folyadék, mintha inna. Persze mi itatjuk mellett is. Van 1-2 gyümölcsital plusz forralunk neki vizet és azt hűtjük vissza picit. De mellette eszik rendesen, csak válogatós.
A strandos téma végülis a ti dolgotok. Én nem merném. Igazából én magam se bírnám 35 fokban sokáig Szegény gyerek meg kipirosodik itt bent a 32 fokban is, leginkább ezért kellett a klíma.
A napos dolog akkor ijesztett meg igazán, mikor egy borús napon autószerelés közben fullon leégtem. Igaz akkor több órát voltam a szabadban, de nem sütött a nap! Mikor hazaértem akkor vettem észre, hogy rákvörös lettem és fájt a nyakam meg a kezem.
Szal tényleg nem akarok beleszólni, de ez az extrém UV veszélyes. Felnőtt embernek se ajánlott 11 és du 3 között a napon lenni, még 15 percet sem. A vízben meg még durvább, mivel a vízfelület visszatükrözi a napfényt, így a vízből kint lévő felület (fej nyak váll) duplán kapja az UV-t.
Ezért gondoltunk mi olyan wellness-re ahol van beltéri medence meg baba pancsoló. Nemtom párod hogy bírja egésznap a gyerekkel Biztos fárasztó lehet a strandon. Legalábbis a mienk örökmozgó, tehát a strandon is végig futkosni kéne mellette. Mindegy, majd jövőre.@Mika1227:
Igazából ez egy munkatársnak az ismerőse adta kölcsön. 15k / 2 hét. És a 32 fokos benti hőmérsékletről leviszi 27-re olyan 2 óra alatt. Ami már durván kellemes. Egyébként egy Alaska típusú 3,5Kw hűtőteljesítményű 1,3KW-ot fogyasztó dög nagy gépezet. 47Kg. És elég hangos. Végülis még kibírható, de nyilván éjszaka nem mehet.
Valamit muszáj volt, mert már nem bírtuk. Rendes split klíma meg beszereléssel mindennel együtt 110-120 alatt nem lett volna meg.[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Mi is gondolkodtunk a klímán csak hát egy jó fajta elég drága a beszereléssel együtt.
Ami a strandot illeti mi is kivittünk már egyszer a picurt, nagyon élvezte persze 50-es napvédőt kentünk rá nem is lett semmi baj még csak kicsit se kapta meg a nap. Igaz mi délután 3-4 körül mentünk ki. Ha úgy alakul ma is kimegyünk olyan tündér volt a múltkor annyira tetszett neki! A mi kis Livikénk most volt 17 hónapos. Szerintem mi se vittünk volna azért ki 1 éves kora előtt, azért az idén se visszük túlzásba az a pár alkalom meg belefér.
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
válasz kraftxld #412 üzenetére
Már 4 hetes a legény, túlteljesít a növekedési tervben mint Sztahanov elvtárs a szénbányában
5 kilósak vagyunk, ez 1,5kg gyarapodás és csak anyatej a hajtóanyag. Tegnap este 9-től hajnal 3-ig húzta a lóbőrt majd kaja + peló után reggel 7:30ig.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Dany007
veterán
válasz Mika1227 #436 üzenetére
Bizony piszkosul drága. Gagyit meg nem akar venni az ember... Nekem ez így megfelel. 15k-t megér, hogy nem főlünk meg a 32 fokban a lakásban.
Igazából mi is nagyon kiakartuk vinni. Sokat agyaltunk rajta hogy s mint legyen a dolog. Végül arra jutottunk, hogy több hátulütője, mint az előnye. Idén. Persze jövőre már mindenképpen megyünk valahová.
Úgyhogy annyi lett, hogy vettünk egy gyerekmedencét ami még épp elfér az erkélyen. Olyan 120-150 átmérőjű - ami a fenti képen is szerepel -. És abban fürdetjük de szigorúan délután 2-3 után mikor már véletlenül se süt oda a nap. Most lesz még csak 1 éves, szerintem nem olyan nagy lelki megrázkódtatás neki ha majd csak jövőre lát Balatont.
Meg ugye mi magunk se bírnánk a 38 fokban huzamosabb ideig.@kraftxld:
Akkor jól hízik a gyerek! Az első hónapokban havi ~ 1Kg-ot kell hízni amellett, hogy első pár héten veszít a születési súlyából. Szóval minden okés.
Az alvással meg szerencsések vagytok. Látom ti sem lesztek sorstársaink[ Szerkesztve ]
-
-
Sirpi
senior tag
Na, akkor egy helyzetjelentés tőlem is (bocs, kicsit elmosódott):
Egyébként minden oké nálunk, bár most pont a héten én húzom az igát a melóhelyen, a család többi tagja pedig próbálja átvészelni a meleget a Balcsin (én a hétvégén voltam lent). A pici (3 hónapos és 6,5 kiló) már volt bent a vízben is egy rövid időre, de amúgy csak du. 4-től mennek le a strandra, egyrészt olyankor olcsóbb, meg nincs is olyan meleg.
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
Dany007
veterán
Megvolt az egy éves vizit a dokinál!
Minden rendben van, bár azt mondták kancsalgyanús és menjünk el a szemészetre... Aztán kiderült, hogy mivel nem találtak semmit (semmi gondot nála) ezért hogy valahova mégis elküldjék ezért mondták ezt a szemészet dolgot... Azt mondták csak rutin és annyira nem fontos. Ez akkor derült ki, mikor felhívta párom a dokit, hogy bejelentkezett a szemészetre és október 10.-re adtak időpontot! Kérdezte, hogy akkor elvigyük maszekhoz vagy jó ha kivárjuk az októbert... És akkor mondta a doki amiket fent már leírtam.Egyébként minden rendben. 60-70 dekákat hízik havonta. Növekszik is, már 77cm. És persze már pár hetet teljesen magától megy, mit megy, fut Úgyhogy alig bírjuk követni. És szinte egész nap mosolyog és nevet. Kezdi már a "huncutkodást". Furcsamód mikor valamit tiltunk neki akkor röhög és csak azért is csinálja
Viszont a kommunikációt köztünk már sokkal komolyabbnak érzem. Persze beszélni még mindig nem beszél, de néha 1-1 szót elejt a száján. Jó lenne ha már többet beszélne. -
Dany007
veterán
Na plusz infó!
Pici bébi megtanult lemászni az ülőgarnitúráról! Ráadásul stabilan, háttal! Egy pár hete már csinálja de eddig segíteni kellett neki "beállni háttal", mostmár megy magától.Sőt, két napja már szépen pakolja ki a konyhaszekrényt! Nem semmi. Tegnap láttam először. Odatipeg a szekrényhez, egy kézzel megfogja a fogantyút kinyitja az ajtót, majd elkezd matatni benne! Kiveszi a cuccokat, elviszi valamerre aztán visszaviszi! Nagyon aranyos!
-
joe-ker
senior tag
Üdv mindenkinek!
Jöttem a klubba. A mi csemeténk 25.én lesz 1 éves,már segítség nélkül megy ,van hogy megindul és szalad.Az ágyra segítség nélkül fel és le mászik.És természetesen mint minden 1 év körüli baba szeret ő is pakolni a szekrényből,persze csak kifele.Most jön a 7. foga,segítség nélkül iszik cumis üvegből,hisztizik ha segíteni akarunk neki. -
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt Uraim!
Bejelentkezem, mint "várakozó" apuka. Elvileg 22-ére vagyunk kiírva, de már bármikor jöhet a kisasszony. Asszonypajtás szerint már jó lenne ha rég kijött volna, de csak nem akar, pedig rásegítettünk házasélettel, egy pohárka vörösborral, ahogy az orvos tanácsolta, de a kis galád nagyon jól érzi magát bent.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha fogadott szülésznőnk van, akkor szerintetek mikor kell az "illetményt" átadni? Rögtön szülés után? Hazamenetel előtt vagy ahogy sikerül? csak hogy ha esetleg indulunk szülni, akkor mennyire izgasson,hogy magamhoz vettem-e a pénzt...
-
-
-
mpierre
veterán
válasz V.Stryker #449 üzenetére
Nem feltétlen. Ha magzatvíz kint van, akkor a gyerek se marad soká. Nálunk pl a doki repesztett burkot. Konkrétan nem észrevehető - párom szerint - csak víz van, de ezután jönnek azonnal a 2 perces fájások.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest