Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) bobsys válasza Cadal (#1300) üzenetére


bobsys
addikt

vegyel ilyet, el fog veszni benne mind a 3 gyerek :DDD

[link]
[link2]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1302) AMD Power válasza bobsys (#1301) üzenetére


AMD Power
titán

Én nem ezt venném. Ha már lúd legyen kövér. ;)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1303) hdman válasza AMD Power (#1302) üzenetére


hdman
őstag

Nem rossz :)

Inkább egy A6 kombi, jobban befér a kisbicikli,kismotor, babakocsi, meg a tengernyi cucc :)

Ma megint voltam beszerző körúton, 12 euroból vettem pár ruhát, 2 felhúzható zenélő játékot meg egy képességfejlesztő játékot. Még bele kell nőnie, de nem tudtam otthagyni :D

Sopron city :)

(#1304) Cadal válasza AMD Power (#1302) üzenetére


Cadal
őstag

bobsys: AMD Power: :DDD köszi, megnézem majd hátha jók ezek a típusok is.. ;)

(#1305) Dany007


Dany007
veterán

Valami immunerősítőre van valami ötlet 2 éves gyerek esetében?

Szegény még csak alig 1 hete jár bölcsibe, de már most elkapott valamit. Marslakócskák nevű multivitamint adunk neki rendszeresen, de látszólag nincs sok hatása. Tudom, nem csodaszer, nem kell csodát várni tőle, csak hátha van valami beállt dolog.

Egyrészt elég nehéz vele ilyenkor, az orrdugulás / folyás miatt alig tud aludni valamennyit. Enni ilyenkor abszolút nem eszik és most még inni is alig volt hajlandó. Az elmúlt 2 napban 2 pohárral ivott. Szerencsére ma bepótolta az ivás részt. De ez azért is problémás mert ha nem iszik akkor nem tudunk neki gyógyszert se beadni.
Plusz a másik negatívum hogy szépen végigmegy a családon. Én cirka 7 éve nem voltam beteg, egy megfázás se... De amióta a pici betegeskedik, azóta már 4x! Egyszer még orvoshoz is el kellett mennem és egy hét táppénzre is! Ilyen nem volt már iskolás korom óta.

Szóval most így belegondoltam, hogy kezdi a bölcsődét mi lesz itt később... ? :D Nem szeretném ha ez minden hónapban megtörténne. Anyagilag se jó, meg fizikailag se. Eléggé nehéz a picivel amúgyis, ilyenkor meg aztán végképp.

(#1306) föccer válasza Dany007 (#1305) üzenetére


föccer
nagyúr

A bölcsi már csak ilyen. Az első fél évben többet lesz otthon, mint a bölcsiben, mert állandóan valami nyavaját összeszed a többiektől. Nem kell aggódni, majd kinövi.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1307) Dany007 válasza föccer (#1306) üzenetére


Dany007
veterán

Hát, akkor utcára kerülünk! :D

(#1308) föccer válasza Dany007 (#1307) üzenetére


föccer
nagyúr

Mert?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1309) Dany007 válasza föccer (#1308) üzenetére


Dany007
veterán

Persze ne értsd szó szerint amit írtam, valahogy mindent átvészelünk...
De ha fél éven át többet lesz itthon, mint bölcsibe akkor valakinek itthon kell lennie vele. Arra meg sokat nem fizetnek a munkahelyen. :)
De azért én reménykedem benne hogy ennyire nem lesz rossz. :)

[ Szerkesztve ]

(#1310) AMD Power válasza Dany007 (#1305) üzenetére


AMD Power
titán

Ez szerintem mindenhol probléma. :( Én biztos nézek majd neki valami doppingot! :))

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1311) alkonyfeny válasza Dany007 (#1305) üzenetére


alkonyfeny
csendes tag

Feleségem (gyerkőc)nővérke, és a Cebion-t vetné be, illetve Actimel-t. Az első C-vitaminos cucc a másik mega bélflórákat teszi rendbe + egy kis banán is jótékony lehet! :)

Don’t ever wrestle with a pig. You’ll both get dirty, but the pig will enjoy it.

(#1312) ladybug válasza Dany007 (#1305) üzenetére


ladybug
őstag

Ahogy Föccer is írta, sajnos a közösségbe kerülés ezekkel a következményekkel is jár. Ennek ellenére vannak nagyon jó immunerősítő vitaminkészítmények. Én is ilyet szedettem a gyerekeimmel. Rágótabletta, amiből naponta egyet kell elszopogatni vagy szétrágni, attól függően, hogy a gyereknek mihez van kedve. :)

Centrum junior
Nutrilite

Mi az utóbbit szedtük. A gyerekek szerették és ritkán voltak betegek.
Ennek ellenére az első év arról szól a bölcsődében illetve óvodában, hogy a gyerek immunrendszere ellenállóbbá, védekezőbbé válik.

Arra azonban figyeljetek, hogy ne a nevelő mondja már meg, hogy mikor beteg a gyerek, mert nagyon hajlamosak erre is. Egy náthával nem kell otthon lennie a kisgyereknek. Simán el tud bölcsibe menni. Orrspray, köptető hétvégente és rendben lesz.
Minden egyes aprósággal se kell rögtön orvoshoz futni.
Láz vagy krónikus köhögés, esetleg hányás-hasmenéskor természetesen otthon marad, de ilyenkor sem fognak minden esetben antibiotikumot adni. Hányás-hasmenésre speciell nincs is.

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1313) this is life válasza Dany007 (#1305) üzenetére


this is life
Ármester

Adj meg idot neki hogy megszokja az uj kornyezetet, korokozokat es tsa-i, szerintem nincs az a szer ami ilyenkor megvedene a fogekonyabb gyerekeket a fertozesektol, de turelem megerosodik majd :) .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1314) this is life válasza bobsys (#1274) üzenetére


this is life
Ármester

Ha 3 kg kornyeken van akkor mehet az 1-es, ha alatta van nagyon akkor kissebbet vegyetek. Pelenka szam pedig nagy vonalakban etetesenkent 1, az elso idoben a picinek a sulya 1/6-1/5-t kell megenni 24 ora alatt , kb 3 orankent kaja es pisi vagy kaki,6-8pelus naponta. Kesobb majd kevesebb kell egy egy darabbal. Nalunk 8 honaposan 5 kajalas van 7-8 pelus a napi adag.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1315) Dany007 válasza ladybug (#1312) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönöm az ötleteket! :)
Beszereztünk egy multivitamin készítményt. Rágótabletta nem játszik, mert még az evésre is nehéz rávenni... :) Nemhogy elrágjon egy random ízű tablettát. Képtelenség. Ha épp olyanja van a kedvenc kajáját se hajlandó megenni. Ráadásul ha valamit megszokott, hogy folyékony és abba kerül valami amit rágni kell akkor abból többet nem eszik... Most így voltunk egy kis lekvárra. Direkt folyósabb zselésebb részeket adtunk. Azt meg is ette. Majd elkérte ő a kanalat hogy majd ő eszik egyedül. El is kezdte, de ő már egy kis áfonyadarabot is bekapott... köpte is ki ahogy volt.. utána már nem fogadott el belőle semmit.
Szal szirupos cuccokat adunk neki vitaminban. Annyit észrevettünk hogy fokozza az étvágyát.

Én se szeretném minden náthával hazahordani. Max ha lázas lesz. Bár párom szerint a bölcsiben azt is pont le....ják ha náthásak a gyerekek. Nem törlik le nekik a gyerek meg úgy futkározik hogy csüng az orrából a méteres fika...

Remélem gyorsan hozzászokik. Még februárban mikor elkezdtük gyerekek közé meg játszóházakba vinni, gyors egymásutánban elkapott 3 náthás / lázas fertőzést - ami persze végigment a családon - meg egy bárányhimlőt. Mindez kb 1-1,5 hónap leforgása alatt. :)
Remélem kezd megedződni az immunrendszer.

@ alkonyfeny :

Ez jónak tűnik, köszönöm! Hát igen, a vitaminokat valahogy pótolni kell, mert eléggé válogatós a gyerkőc. Néha egy kis levest, halat, rántott húst, krumplit, palacsintát megeszik. De pl a főzelékeknél alig valamit és azt is csak akkor ha olyan kedve van.
Gyümölcsöt meg egyáltalán nem (olyan mint én :D ) . De van ilyen gyümölcspépes szopókás ital... na azt bármilyen mennyiségben. Úgyhogy kb ez az egy lehetőség ahol vitamin juthat be... Plusz a multi.
Szal nem könnyű... =/

(#1316) bobsys válasza this is life (#1314) üzenetére


bobsys
addikt

:R

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1317) Melack


Melack
veterán

Én is csatlakozom a topichoz, mi áprilisra várjuk a legkisebb Nagyot - hogy fiú lesz e vagy lány, az majd a szülésnél eldől. Nagyszülők még nem tudják, megvárjuk vele a 12. hetet. Remélem itt is 'ragad' rám valami hasznos.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1318) föccer válasza Melack (#1317) üzenetére


föccer
nagyúr

:C

üdv, a klubban.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1319) Melack válasza föccer (#1318) üzenetére


Melack
veterán

Köszönöm!

Lesz mit csinálni áprilisig - bár a lényeg már készül :B

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1320) ladybug válasza Dany007 (#1315) üzenetére


ladybug
őstag

A gyereknek a szülő a példaképe evés terén (is). Amit ti esztek, azt fog enni ő is. Fontos még, hogy nyugodt körülmények között üljön le a család és az evés örömet okozzon. Beszélgethettek is közben, hogy oldottabb legyen a hangulat. Ne kényszer miatt legyen az evés - azaz ne azért egyen, mert muszáj.
Ami segíthet, hogy a gyerek önállóan étkezzen. Kicsi darabokra legyenl vágva pl a kenyér, amit egyedül megkenhet azzal, amit szeretne. Legyen választási lehetősége is - lekvár és vaj mondjuk. Többféle zöldség - nem kell sok belőle, pár karika uborka, pár gerezd paradicsom.

Ha bölcsődés korú a gyermeked, akkor minél előbb hozzá kell(ene) szoknia a darabos dolgokhoz. Egyszerűbb lenne a kis élete. A tiétekről nem is beszélve. Egyszerűen néha nem kell foglalkozni a hisztivel, ami a darabos étel miatt van, legyen az akár lekvár vagy főzelék.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1321) Dany007 válasza ladybug (#1320) üzenetére


Dany007
veterán

Sajnos ez nálunk nem ilyen egyszerű. :) Ezer millió dolgot próbáltunk már az elmúlt évben... Hullámzó sikerrel.

Megeszi ő a darabos dolgokat csak nem mindegy milyen tálalásban. Úgy néz ki az a probléma, hogy amit ő folyósnak szokott meg azt folyósként is kezeli. Ezért ha ilyen környezetbe kerül valami darabos akkor ott megbukik az egész.
Ellenben a rántotthúst simán harapja és rágja ahogy kell, halat is, krumplit is. Bizonyos leveseknél sem okoz gondot a darabosság mert azt úgy szokta meg. De ha pl egy főzelékfélében vannak darabok akkor az már nem jó.

De egyébként ez is marha nagy előrelépés már nálunk. Sőt, a mai napon állítólag evett egy kis levest a bölcsiben. Illetve etették. És anyuka szerint - aki csak kintről leste - most már úgy ült az ebédlőasztalnál a többiekkel, mint egy kisangyal. :)

Persze az óvónénik csak most kezdenek rájönni, hogy őt tényleg etetni kell. Nem szoktatni az új környezethez, hanem etetni. Nemtom mit gondoltak? Miért írattuk fejlesztői csoportba? Azért mert gondok vannak vele és nem olyan, mint egy átlagos ilyen korú gyerek.
Előre megmondtuk, hogy gond lesz az evéssel és az alvással is. Múltkor meg csak ájuldozott a nőci, hogy dehát itt minden gyerek alszik délután... A miénk nem fog, az első pár hónapban biztosan nem.

"Ami segíthet, hogy a gyerek önállóan étkezzen. Kicsi darabokra legyenl vágva pl a kenyér, amit egyedül megkenhet azzal, amit szeretne. Legyen választási lehetősége is - lekvár és vaj mondjuk. Többféle zöldség - nem kell sok belőle, pár karika uborka, pár gerezd paradicsom."

Ezeket olyan jó hallani. :) illetve olvasni. Kicsit így bepillantást nyerünk a hétköznapi szülők életébe. :) Mert nálunk az a helyzet, hogy a kenyeret nagyon ritkán eszi meg, akkoris csak pár falatot. Hol vajjal, hol vaj nélkül.. mikor épp milyen heppje van. Zöldséget semmit sem lehet beletömni. Próbáltuk, mindegyiket, többször is, nem erőltetve, de hogy azért kóstolja meg. Semmi.
Lekvárt megeszi, de csak tisztán. :) Kenyéren már nem.
Megkenni meg végképp nem tudja. Most tartunk ott, hogy már-már elkezd talán önállóan kanalazni. De még azt is nagyon bátortalanul. Az elmúlt hétig azt se engedte meg, hogy az ő asztalára bármiféle kaját tegyünk. És hiába tettük elé, mutattuk meg hogy egyen kanállal ő nem evett, csak etetve. És igen, inkább éhezett.
Most, hogy beteg volt, volt hogy két napig nem evett semmit csak 2 kocka csokit. Fogyott is majd fél kilót.
Mostmár kezd talán visszajönni az étvágya.
Sajnos ő nem egy hétköznapi gyerek és a szokásos "trükkök" itt nem válnak be...

(#1322) mpierre válasza ladybug (#1320) üzenetére


mpierre
veterán

Ismerős helyzet. Én ki nem állhatom, ha beletúrnak a kajámba. Akkor inkább vigye az egészet. Na fiam is pont engem másol.

A darabos kaja terén mi a sima fogpiszkálóval fogtuk a szelet vitorlából. A gyerek a szelet kenyérrel nem akart megbarátkozni. Ok. Felkockáz, fogpiszka belebök az egyikbe és mehet a menet. Imádja. A mai napig azt csinálja, hogy gondosan elkészíti a szendót, majd felkockázza, túr egy fogpiszkát a fiókból és leül falatozni.

Ellenben nagyon sok múlik azon, hogy a bölcsiben- oviban milyen a kaja, amit kapnak. A bölcsiben teljes korrekt volt, de az oviban belefutott egy pár kellemetlen élménybe. Mócsingos, porcogós, stb hús. 4-5 hónapig nem volt hajlandó húst enni. Ezt végül úgy oldottuk meg, hogy fogtam a csibészt, felállítottam a székre és közösen főztünk. Megmondhatta, hogy melyik része nem tetszik a húsnak, pl. vagy melyik zöldségből akad nem kívánatos rész. Azóta minden rendben. Ha apa főzi a kaját, akkor az 100% tuti, ha anya, az pedig nem is kérdés, hogy oké. Persze ezzel is vigyázni kell. Csibém annyira belejött a főzőcskébe, hogy - mivel még írni nem tudott - lerajzolta azt, amit szerinte főzzek meg neki. Az eddigi 20-30 receptből (mindet elraktam :D , hátha) kb 4-5 volt ehetővé tehető. Abból egy igazán jóra sikerült.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1323) hdman


hdman
őstag

Egy kis vidámság :) [link]

Azért a praktizáló apukák megnyugtathatnának, hogy ennek kevesebb, mint 99%-a igaz :)

De hogy ON is legyek:

21. hét alkalmával ma este babamozi lesz, remélem megmutatja magát a kiscsaj/kiscsávó, mert már nagyon szeretnénk tudni :)

Sopron city :)

(#1324) Melack


Melack
veterán

Nálunk költözés miatt most van orvosváltás, magánról SZTKra. Remélem minden rendben lesz, párom már előre nem szereti a vérvétel szót...

Kicsit on: gyerekülésekről van valahol valami jó leírás? Ha már kocsi van, és lesz baba, kössük össze a dolgokat.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1325) hdman válasza hdman (#1323) üzenetére


hdman
őstag

Gyerekek, fiam lesz :))

Sopron city :)

(#1326) bobsys válasza hdman (#1325) üzenetére


bobsys
addikt

Gratula

mi meg majd szuleskor megtudjuk :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1327) föccer válasza hdman (#1325) üzenetére


föccer
nagyúr

Gratula. :) De azért legyen vésztartalékba egy leány név is. :K

üdv, föccer

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1328) hdman


hdman
őstag

Köszönöm srácok! :R

Van az is, készültünk mindkettővel :)

Sopron city :)

(#1329) föccer válasza hdman (#1328) üzenetére


föccer
nagyúr

Ilyen korán el tudtátok dönteni? Jó nektek. Mi nagyon sokáig matekoltunk rajta. Fiú névben azóta sem tudtunk megegyezni. Ha lány lesz a második is, az már megvan, no de a fiú névvel nagy bajban vagyok.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1330) bobsys válasza föccer (#1329) üzenetére


bobsys
addikt

akarcsak nalunk, lany nev mar reg megvan, fiu nevekkel meg meg mindig hadilabon allunk

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1331) Melack válasza hdman (#1325) üzenetére


Melack
veterán

Grat kispapa! Nálunk a fiú név tűnik fixnek, a lány név még kérdéses. Ma volt párom dokinal, eddig minden ok, 2 hét múlva megy a 12 hetes vizsgálatra. Addig meg van még pár kötelező vizsgálat. Csak azt sajnálom, hogy én nem tudok ott lenni, dolgozok :-(

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1332) föccer válasza Melack (#1331) üzenetére


föccer
nagyúr

A szülés a legfontosabb. A többi is jó, meg szép, de a legfontosabb a papás szülés. :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1333) this is life válasza hdman (#1325) üzenetére


this is life
Ármester

Gratulalok !

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1334) Bari válasza hdman (#1325) üzenetére


Bari
Modder

Gratulálok!

Nálunk is megvan már a név. Mi úgy csináltuk, párom előszedett egy névnapos listát és olvas fel a neveket, ami tetszett arra mondtam hogy igen, ami neki is tetszett azt felírta egy papírra, aztán amiket összeírtunk neveket leszűkítettül először öt névre, majd háromra, végül a három-három fiú/lány névből választottunk egyet-egyet ami a legszimpatikusabb volt mindkettőnknek.

Üdv: Bari

(#1335) BioNiCMaN válasza hdman (#1323) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Nyugodj meg, ennek 99%-a igaz. :U

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#1336) ruti válasza Bari (#1334) üzenetére


ruti
Közösségépítő

mi is pont így "szűkítettük" a listát, sőt még egyszer sorsoltunk is :DD
ezen jót mulattunk, és gyorsan visszatértünk a bő listához...
végül a szülőágyon dőlt el, hogy Lili lett
utána néztem, hogy abban az évben a leggyakoribb lánynevet sikerült kiválasztanunk,
de a lényeg, hogy jól áll neki, illik hozzá
--
a fiúnál nagy dilemma volt, hogy az apja keresztnevét (igen, az enyémet :DD ) kapja-e
és végül én döntöttem el, hogy ne
--
második keresztnevet adni pedig egyáltalán nem akartunk egyiknél sem, mert nekünk sincs,
akinek meg van, úgy hallottam, állandó keveredést okoz

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#1337) Melack válasza föccer (#1332) üzenetére


Melack
veterán

Azt nem szeretném kihagyni, elhiheted. De ezekről az apró dolgokról sem szeretnék lemaradni - szertnék aktív részese lenni ennek a 9 hónapnak is.

Tényleg: jó masszőrt nem tudtok? Párom háta/dereka fáj, és jó lenne, ha legalább havonta el tudna menni masszőrhöz. De ismeretlen emberhez nem szeretnénk menni. Tipp?

Most épp ezt a számot találtam meg.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1338) hdman válasza föccer (#1329) üzenetére


hdman
őstag

Már nagyon régóta megvan a név, szerintem az első hónapban fix lett :)

Réka és Máté lett volna, ebből lett Máté :))

Mi is hasonlóképpen válogattunk a nevek között: mi egy utónévtárat( igy hivják?) nézegettünk, amiben név-névnap-név rövid jellemzése is szerepel.

Mi is igyekszünk apás szülést összehozni, de remélem nem fogok elájulni. :B

Ha jön az infó, hogy a baba ki akar jönni, akkor eldobok mindent és szaladok a kórházba :) (sajna minimum 1,5 óra)

A többieknek: köszönjük szépen a gratulációkat mindhármunk nevében :)

(#1335) BioNiCMaN: f*ck :DDD

[ Szerkesztve ]

Sopron city :)

(#1339) BioNiCMaN válasza hdman (#1338) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Majd nem röhögsz. ;)

Komolyan mondom. :K

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#1340) föccer válasza hdman (#1338) üzenetére


föccer
nagyúr

1,5 mindenre elég.

És egyet értek BioNiCMaN-al .:K Majd nem fogsz vigyorogni, ha már 2 éve nem aludtad ki magad.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1341) this is life válasza hdman (#1338) üzenetére


this is life
Ármester

Az apas szulestol ne felj, egy eletre szolo elmeny, nagyon jo ott lenni es segiteni parodat es nagyon emlekezetes azmis amikor a kis joveveny a vilagra jon. Mondjuk a koldokzsinor elvagasat nem vallaltam be de ezt leszamitva vegig ott voltam, es segitettem neki ahogy tudtam.Picurkat meg kezbe fogni a szules utan 5 percel mennyei volt. A neheze majd csak utana jon, ami nem mas mint az elso 3 honap :) 3 orankent ebreszto, kaja,pisi vagy kaksi :DDD fel ora etetes aztan tisztaba tetel , utana mire melyen elaludnal megint kaja... most aludj mert a szules utan 2-3 honapig kevesebb pihi lesz.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1342) Dany007 válasza BioNiCMaN (#1335) üzenetére


Dany007
veterán

Huh hát ez tényleg hajszál pontosan igaz.
Kb a 95%-a nálunk is így történt szó szerint! :D

(#1343) hdman válasza BioNiCMaN (#1339) üzenetére


hdman
őstag

BioNiCMaN: Elhiszem :) Kicsit félek is ettől, mert 4kor kelek 60km pálya, meló, kb 3-ra érek haza. Nem ártana, ha nem aludnék el menet közben... :U Kicsi feleségemet is sajnálom, mert én 8-9 kor feküdni szoktam ( :DDD), (ezután tuti nem fogok már), de 4 kor akkor is elhúzok otthonról, szóval ezután rá hárul minden.

föccer: a hétvégén beszélgettünk egy párral, a csajnak éjjel elfojt a magzatviz, bementek a korházba, megvizsgálták, stb, apuka addig kint volt. Leugrott a sarki éjjelnappaliba piát venni, amire visszaért, már megvolt a baba :D (igaz már nem első volt.)

this is life: Tuti, hogy nagy élmény lesz. Nem vagyok egy nagy szentimentális tipus, de lehet elbőgöm magam. :) A köldökzsinórt elvágnám szívesen, de vetetünk le őssejtet a köldökzsinórvérből és a köldökzsinórból is.

Tényleg,valaki közületek vetetett már le?

[ Szerkesztve ]

Sopron city :)

(#1344) föccer válasza hdman (#1343) üzenetére


föccer
nagyúr

Az első mindig nehezebb. Többi, meg babája válogatja. Nékünk 15,5 óra volt A-Zig.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1345) this is life válasza hdman (#1343) üzenetére


this is life
Ármester

Nagy elmeny lesz az apas szules :) en se vagyok pityergos fajta, de megkonnyeztem mikor a vilagra jott , meglatni es megszeretni hat mit ne mondjak szerelem volt elso latasra. Nalunk nem volt koldokver, mert sok olvasas utan arra jutottunk hogy annyira gyerekcipoben jar meg az egesz, hogy kihagyhato(itthon nem is ultetnek be) igaz azota jottek hirek hogy koldokver se kell mashonnet is tudnak os sejteket kinyerni.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1346) BioNiCMaN válasza this is life (#1345) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Apás szülés témához:

A kis feleségem amikor beöltözés után bementem a szülőszobába közölte velem, hogy "üljek le a sarokban úgy, hogy ne láson, mert zavarom", az, hogy ő hívott oda, nem számított... :U Kénytelen voltam a sarokban PH-zni mobilról... :(((

A doki félúton odahívott asszonykám fejétől, ezekkel a szavakkal: "Jöjjön ide apuka!" Odamentem. Doki: Látja? "Ott a kis hajas fejbőre." Leírhatatlan élmény egy kis hajas fejbőr látványa a punciban... Asszonykám lecseszett, hogy miért nem fényképeztem le... :U

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#1347) hdman válasza this is life (#1345) üzenetére


hdman
őstag

Mi mindenképpen szeretnénk leveteni, most böngészem a kriot meg a humancellt. Hát nem olcsó :( Tárolással együtt meg pláne nem...

Sopron city :)

(#1348) Dany007 válasza hdman (#1347) üzenetére


Dany007
veterán

Gondolhatod!:) Ha olyan olcso lenne mindenki vetetne le...
20eves tarolassal szamolva mikor en neztem olyan 250-400 ezer forint volt! Es igazabol "csak" par betegseg van aminel ez igazabol segithet. Marmint a sajat ossejt.
Raadasul ki tudja mi lesz azzal a ceggel 20 ev alatt.

(#1349) this is life válasza hdman (#1347) üzenetére


this is life
Ármester

Gondold el a tarolas csak 18 evre szol, utana megint fizetni kell, de nem is ez lenne a nagy koltseg, hanem ha ne adjmisten szukseg van ra szinte megfizethetetlen a beultetes. Amugy mi is ezt a ket ceget neztuk, aztan utana olvastam es kiderult hogy felnott emberbol is tudnak os sejtet nyerni a sajatjat, igy mar nyugodtabb szivvel tettunk le a tarolasrol. Nem meggyozni vagy gyozkodni akarlak , hanem csak a mi meglatasunkat irtam le.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1350) hdman válasza this is life (#1349) üzenetére


hdman
őstag

A humancellnél azt mondták, hogy a beültetést az állam fizeti. A Krios nővel még nem beszéltünk. Kiváncsi leszek.

Mi is elég sokat olvastunk róla, azt is tudjuk, hogy felnőtttől is lehet levenni. DE: az már nem ugyanaz a hibátlan, tiszta sejt, ami születéskor van, hanem a sejt is öregszik, elhal, változik :(

Sopron city :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.