Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) AAntii válasza Dany007 (#1450) üzenetére


AAntii
őstag

Szia!

Sok esetben az egy-két napos hőemelkedéssel járó vírust egyből követi a baktériumos megbetegedés, onnantól kezdve pedig a homeopátiás cuccok max. az antibiotikum mellé mehetnek, nem helyette. Tehát már hétfőn fel kellett volna neki valamit írnia, mert így előbb-utóbb kiszáradás lesz a vége és kényszerű infúzió. A gyerekorvosok nagyon sokszor félnek felírni az antibiotikumot, mert vannak olyan szülők is, akik ha kell, ha nem egyből azzal kezdik és akkor szépen elérkezünk oda, hogyha valami komolyabb jön (pl. tüdőgyulladás), akkor már semmit nem fog érni.

Szóval irány az ügyelet és tényleg jó lenne körbekérdezni az ismerősöknél, hogy hova érdemes vinni a gyermeket (illetve ha szabad, ha nem, sok patikában ilyen esetekben a gyerekre való tekintettel a vényköteles antibiotumot is adnak recept nélkül, tehát egy ilyen helyet sem árt felkutatni vészhelyzet esetére).

Jobbulást a gyerkőcnek!

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#1452) ruti


ruti
Közösségépítő

örök vita, hogy adjanak-e antibiotikumot, vagy se...

a mai álláspont szerint se felnőttnek, se gyereknek NEM adnak, amíg nem muszáj...
csak amikor már KÉSŐ, akkor jön a pánik

igazából felnőttnél az a gyakorlat, hogy a doki megkérdezi, hogy "áltlaában meg szokott gyógyulni antib. nélkül?" és ha valaki nem, azzal nem kísérleteznek, adnak neki

gyereknél a védekezőképesség fejlődése érdekében alapból NEM adnak, csak amikor ott a tüdőgyuszi, akkor megy a bentfekvés...

--
saját példámim:
kúráltam magam mindenfélével, antib. nélkül, egészen addig, amíg (kb. 3 óra leforgása alatt!) az enyhe fülfájásból hallóideg gyulladás lett, hallásvesztéssel párosulva...mondom, 3 óra alatt!!!
utána kórházi infúziókúra, több kúra antib., egymás után, többféle...
és másfél hónap múlva kezdtem is hallani...

kislányomnál hosszú, tartós láz...ááá, nem kell az antib., hagy dolgozzon a szervezete...addig "dolgozott", míg a 2,5 éves gyerek olyan ritka érgyulladást kapott, hogy a kórházban a konzílium is csak hümmögött...
buktunk egy félmilliós egyiptomi befizetett nyaralást, 10 nap kórház, utána 3 hónap "karantén", mert úgy legyengült a szervezete

--
szóval: ne vicceljen senki ezzel a saját kúrálással, homeopátiával, mert nem minden gyerek egyforma, és ezek a mai vírusok olyan szövődményeket tudnak produkálni, amit lehet a gyerekorvosod nem is hallott még...

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#1453) ßrainiac válasza Dany007 (#1450) üzenetére


ßrainiac
addikt

Melyik keruletben laktok?

(#1454) Dany007 válasza ruti (#1452) üzenetére


Dany007
veterán

Hűha! =o Az kemény! Csak pislogtam miközben olvastam a storyt.
Egyébként én sem mondom azt, hogy egyből adjunk mindenre antibiotikumot. De ha valami 3-4 nap után nem múlik el vagy nem javul akkor ott fölösleges tovább várni és kockáztatni.

@AAntii: Köszönjük! El is megyünk, amit hazaérek. Nem szeretnénk befeküdni a kórházba infúzióra, pedig épp ettől félünk mi is.

Majd az lesz, hogy elmegyek veszek neki McDonals-os fagyit meg sültkrumplit mert eddig azt még betegen is megette valahogy... :U Ha más nem jó lesz az is...

@ßrainiac: Veszprémben. :)

(#1455) ßrainiac válasza Dany007 (#1454) üzenetére


ßrainiac
addikt

Aaw.. Csepelen nagyon jo dokit tudok :(

Iszonyat aranyos, idejott hozzank amikor hazahoztuk a picit, hozott recepteket, mindent elmondott amit tudni kell, olyan lassan es ertelmesen, hogy meg a kutyam is megertette volna kb.

Nem is hittem el, hogy lehet ilyen embert talalni (nem is orvost!) aki allami dolgozokent ilyen lelkiismeretes es kedves.

Szoval gyerekorvos teren nem igazan felek mar :)

Gyogyulast a kicsinek!

[ Szerkesztve ]

(#1456) Dany007 válasza ßrainiac (#1455) üzenetére


Dany007
veterán

Köszönjük. :) Eddig nekem se volt gondom az orvosokkal. Bár tény, hogy mocskosul ritkán találkozunk. De emlékszem a gyerekorvosomra is. Sose volt semmi gond.
Ezzel a jelenlegivel már régóta gondok vannak - panaszkodtam is itt párszor - de sokáig úgy gondoltuk, hogy csak mi vagyunk túl finnyásak és túlaggódósak. De azért ez már sok volt.

(#1457) AAntii


AAntii
őstag

Nehéz helyzet ez orvosszemszögből is. Ha egyből antibiotikumot ír fel, akkor legalább annyit tud ártani, mint segíteni. Ha sok panasz érkezik rá, akkor egyik pillanatról a másikra kereshet magának másik munkahelyet (volt már a mi körzetünkben ilyenre is példa), illetve az emberek a mai világban már a kártérítési perektől sem zárkóznak el egy-egy rosszul sikerült diagnózis miatt. Persze vannak olyanok is, akik nem mernek dönteni pedig a helyzet megkívánná, nekik nem biztos, hogy orvosnak kell lenniük.

A gyógyhamburger nálunk is szokott játszani, ha torokgyulladás miatt nehezen megy az evés, a gyógyító erő abból eredhet, hogy a gyorséttermi kajálás nem bevett gyakorlat nálunk sem, így egy-egy ilyen alkalomnak a gyerek számára is megvan a varázsa. Na meg ki tudja épp mit adnak a Happy Meal mellé :)

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#1458) Dany007 válasza AAntii (#1457) üzenetére


Dany007
veterán

Egyetertek. A dolgok azert sokat valtoztak az en gyerekkorom ota. Akkor meg a legerosebbnek mondott antib is csak 250mg-os volt. Most legutobb januarban egy komolyabb megfazasomra mar 1000mg os antib-ot kaptam!

Na szal ha nem muszaj akkor persze en se szeretnem tomni a gyereket. De az orvosnak azert fel kellene tudni merni mikor kell, ne az utolso pillanatban. Persze ehhez az is kell, hogy a szulo se az elso hapcinal rohanjon a dokihoz. De hat mi mondtuk hogy mar harom napja szarul van es nem mulik a laza.

(#1459) Dany007


Dany007
veterán

No emberek, elvoltunk az ügyeleten! :)
Hát, mintha valami más világba csöppentünk volna.

Teljesen normális / kellemes, türelmes volt a nő. Nem problémázott amiért a Leó szétvisította az egész rendelőt... :) Szegényem, meglátja a dokit és már sír is.

Kérdezte, hogy voltunk-e háziorvosnál. Láttam az arcán, úgy kérdezte mintha csodálkozott volna, hogy mért nem vittük eddig oda. Mondtam, hogy vittük. Kérdezte mit mondott, én elmondtam. Ő meg csak csodálkozott.
Mondta, hogy ő nem foglalkozik homeopátiával... még szerencse. Plusz kérdezte, hogy mikor van a control a háziorvosnál, mikorra kell visszamenni. Én meg mondtam, hogy a dokinő semmit nem mondott, hétfőn vihetjük bölcsibe azt mondta. Ezen is meglepődött.

Megvizsgálta ő is a gyereket. De nem csak a tüdejét meg a torkát, hanem a fülét is, a hasát is megnyomogatta + elől-hátul is meghallgatta. Vírusos fertőzésnek mondta ő is, meg hogy ez pár napig nagyon magas lázzal jár. Plusz szépen elmagyarázta, hogy ilyenkor rohadtul fáj a picik torka, sokszor annyira, hogy nyelni se tudnak. Na ekkor ugrott be nekem, hogy bizony akkor a Leó is ezért nyáladzott egy kicsit pár napja. Mondta, hogy ha nem eszik az nem gond, csak inni igyon eleget.
Egyébként most mértük este, durván 1kg-ot fogyott az elmúlt pár napban.
Aztán kérdezte a doki, hogy van-e még lázcsillapítónk! Hoppá, akkor esett le, hogy a háziorvos még ezt is pont leszarta. Szóval ő meg szépen elmagyarázta mit mikor és hogyan adjunk neki. Hogy akkor is kapjon Nurofent vagy azt a lázcsillapító (gyulladáscsökkentő stb) kúpot ha nincs láza, naponta 3x. Még arra is adott tanácsot mit próbáljunk neki etetni / itatni.

No, szóval hatalmas kontraszt érződött itt. Pedig tök ismeretlenül / vadidegenül mentünk oda. És mégis úgy voltunk kezelve, mintha valami magánklinikán lennénk. :R

(#1460) Melack válasza AAntii (#1457) üzenetére


Melack
veterán

A gyógyhamburger tetszik, jót nevettem rajta :D

Homeopátia: ez egy érdekes kérdés. Előző orvosunk erősen ebbe az irányba ment el. Ha elmentél hozzá, mindig a homeopátiás dolgokat írta fel egy cetlire. Ezek mellett, hangsúlyosan végszükség esetére, felírta a gyógyszereket. Nah párom mindig ezeket váltotta ki. Én meg egyiket se, mert sose kellettek. De az biztos, hogy gyereknél elég nehéz eltalálni, hol a megfelelő határ a régi hagyományos orvoslás és a modern gyógyszerek között.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1461) AAntii válasza Melack (#1460) üzenetére


AAntii
őstag

Meghűlés esetén sokat segíthet a homeopátiás szer, vagy például hasfájásnál is, de egy bizonyos súlyosság esetén már kevés. Kb. mint a bukósisak a motorosoknál, 250 km/h sebességnél már mindegy, hogy rajta van, ha nekimegy valaminek. Az előző orvosotok szerintem ebben a kérdésben helyesen járt el, nem terhelte feleslegesen a gyermek szervezetét antibiotikummal, de ha már nem segít semmi, akkor lett volna mihez nyúlni.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#1462) AMD Power


AMD Power
titán

Ma voltunk a 26 heti ultrahangon. Mert az előzőn találtak egy pici cisztát a kis fejében , és ez miatt kellett előbb mennünk. De hála Istennek felszívódott. 870g a kicsike már!:) :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1463) Cadal


Cadal
őstag

Nálatok hogy élik meg a kicsik az óraállítást?
Nálunk volt pár nap - sőt, talán még mindig tart - mire az egy óra eltolódást a helyére tudtuk húzni. Mókás, mikor a viszonylag elfogadható 6:00 - 7:00 órai kelés helyett 5:00-kor ébred a gyerkőc, (nem volt őszinte a mosolyom, mikor bebotorkált hozzánk a hálóba) persze este 20:00 körül meg már leesik a feje az álmosságtól. :)

[ Szerkesztve ]

(#1464) mpierre válasza Cadal (#1463) üzenetére


mpierre
veterán

Régebben az átállítás előtt 2-3 héttel elkezdtük 5 percenként elcsalni azt az 1 órát, amit ide-oda tologatnak. A végén annyi tűnt fel a agyereknek, hogy most miért van ilyen korán sötét, vagy épp fordítva. De mindig elmondtuk neki, hogy az óraátállítás miatt kell csalnunk a szundiidővel. Mindössze annyi maradt meg benne, hogy ez mekkora b@romság...

Most, hogy iskolás, nem okoz gondot, mert épp szünet van.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#1465) Dany007 válasza Cadal (#1463) üzenetére


Dany007
veterán

Abszolút semmi, pedig rohadt rossz alvó! :D Sőt, már a bölcsiben is alszik és ott se okozott gondot.
1-1 óra ide vagy oda nála nem számít. Mármint elalvásban. Ezért mikor vissza lett állítva az óra, akkor is ugyanakkor vittük el aludni. Csak ugye az az eggyel korábbi naphoz képest már egy órával később volt. De nem igazán zavarta. :) Így pedig már másnap reggel a megszokott időben kelt.

Mivel vasárnap reggel lett elcsúsztatva, így ébredésnél abszolút nem volt gond, hogy egy órával korábban kelt a szokottnál.
Tehát ugye vissza kellett állítani az órát. Tehát az ő normál lefekvési ideje este 8 az valójában este 7-kor lett volna. De nem vittük el 7-kor aludni, csak 8-kor ahogy szoktuk, így másnap reggel 7-kor menetrend szerint kelt fel. Aztán onnantól kezdve meg már minden ment a korábban megszokott szerint.

[ Szerkesztve ]

(#1466) Oracle


Oracle
senior tag

Üdv!

Rég jártam erre, de a picivel repülnek a napok már 3 hónapos, a sírásokból már nem sok van :) Lenne egy kérdésem főleg gyakorlott anyukákhoz, a pici legújabb szokása hogy mikor etetésre kerül a sor iszik pár kortyot majd mint az őrült elkezd ordítani és nem tud enni, ilyenkor felvesszük, böfizik, majd vissza cicire megint pár korty és megint a műsor, aztán egyszer csak eszik rendesen. Nem minden etetésnél csinálja, napi 2-3 alkalommal, találkozott már valaki ilyennel és van valami jó módszer ami segít ezen? :)

(#1467) Dany007


Dany007
veterán

Hmmm.. elég nagy dilemma előtt állunk.
Ma kivételesen volt egy kis időnk beszélgetni az asszonnyal és egyöntetűen úgy látjuk, hogy rossz hatással van a picire a bölcsi.
Objektíven nézve visszafejlődött bizonyos területeken amióta bölcsibe jár. Ráadásul olyan területeken amikkel hónapokat küzdöttünk, hogy elérjünk arra a szintre ahol augusztusban volt.

Persze vannak fejlődő területek is. Pl egyedül evés, egyedül alvás(!) meg hasonlók... De sajnos ezek kb lényegtelenek ahhoz képest amikben meg visszább fejlődött.

Egyszerűen az a probléma, hogy a bölcsiben nem foglalkoznak vele. Nyers gyermekmegőrző az egész. Semmi több. Ami nem is lenne gond, de a mi fiúnknak bizony szüksége van komoly foglalkozásra és kontrollra.
Márpedig amikor 10-12 gyerek a szélrózsa minden irányába rohangál és kiabál az nem tesz jót neki az biztos.
Több emberrel / szakemberrel is beszéltünk már erről, szerintük csak meg kell szoknia, túl sok az inger stb stb... De ők nem ismerik úgy és nem tudják hogy honnan hová jutottunk augusztusig, majd onnan hová esett vissza 2 hónap alatt..

Úgyhogy arra gondoltunk, illetve felmerült opcióként hogy kivesszük a bölcsiből és a párom lesz vele itthon, ahogy korábban is. Csak ugye ez anyagilag majdnem kivitelezhetetlen. Gondoltunk arra is, hogy csak 4 órában dolgozzon, de annak se lenne értelme. Elvégre akkor is a gyerek délig ott lesz a bölcsiben, majd hazaérve gyors ebéd után alvás, aztán mire felébred ugyanott vagyunk, mintha bölcsiben lenne... Továbbra se jutna több idő foglalkozni vele.
Mert így is az van, hogy 4 után fél 5 körül hazaérünk, ebédelünk, gyors torna, majd másnapi ebéd főzés, aztán kész... Vége a napnak. Mehet a fürdetés / vacsora / altatás. Semmi időnk nem marad rá. Legalábbis érdemi nem.
Nemtom mit csináljunk, de elég szar látni hogy amit elértünk annak egy része így szépen lassan eltűnik a süllyesztőben...

(#1468) hdman válasza Dany007 (#1467) üzenetére


hdman
őstag

Hát ez tényleg nagy dilemma. Lehet tudni, hogy konkréten miben fejlődött vissza?

Munkatársam gyerekének nagyon jót tett a bölcsi, sokat fejlődött a többi gyerek hatására (is)

Viszont igyekeznek minél előbb elhozni a gyereket a bölcsiből (egyikük sem fix munkaidőben dolgozik, igy néha picit össze vissza sikerül.)

A szülők segitéségre sem számithatnak, mert elég messze laknak...

A mi bambinónk kedden lesz 7 hónapos, lassan megérkezik közénk :)

A gyerekbútor és a többi cucc már 90%-ban megvan, szoba kifestetve, már csak a trónörökös hiányzik :B

Sopron city :)

(#1469) AMD Power válasza hdman (#1468) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk is hasonló a helyzet... festés , szekrény, gyerekruhák stb már megvan. Már csak gyerekágyra vadászunk. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1470) hdman válasza AMD Power (#1469) üzenetére


hdman
őstag

Itt már az is megvan :)

Sopron city :)

(#1471) AMD Power válasza hdman (#1470) üzenetére


AMD Power
titán

Mi olyat szeretnénk amit majd később ágynak is tudna majd használni.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1472) Melack válasza AMD Power (#1471) üzenetére


Melack
veterán

Mi is ilyeneket nézünk, de egylőre nem tudtunk dönteni. Először a gyerekszobát kellene kiüríteni - értsd, egy darab barna kanapét eladni.

Babakocsi megvan, végre, azt kaptunk ismerősi körből. 3az1ben, pont olyan, amilyet párom szeretett volna. :C

A többit majd februárban csináljuk valszeg, addig nem akarunk kapkodni.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1473) hdman válasza AMD Power (#1471) üzenetére


hdman
őstag

A miénk is olyan, ez nálunk is kikötés volt, ugyanugy mint a 3-in1 babakocsi. Még nincs összerakva, de majd teszek fel képet.

Sopron city :)

(#1474) AMD Power válasza hdman (#1473) üzenetére


AMD Power
titán

A 3in1 babakocsi már nálunk is megvan!:) Nálunk mondjuk sajnos gyerekszoba nincsen. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1475) hdman válasza AMD Power (#1474) üzenetére


hdman
őstag

Akkor hol lesz a gyerek?

Sopron city :)

(#1476) AMD Power válasza hdman (#1475) üzenetére


AMD Power
titán

Velünk egy szobában. Még szerencse ,hogy nagy a szoba.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1477) Melack válasza AMD Power (#1476) üzenetére


Melack
veterán

Ilyenkor örülök, hogy anno egy 1+2 félszobás lakást béreltünk ki. Így mindenkinek meg lesz a saját helye.

Kicsit más: pesten tud valaki olyan helyet, ahol szőnyegeket tisztítanak normális áron?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1478) AMD Power válasza Melack (#1477) üzenetére


AMD Power
titán

Nekünk ez nem albérlet hála Istennek , és a miénk. Oda "én" nem szülnék gyereket. Mire lesz akkora 4-5 éves addigra lesz egy másik kecó. Ahol lesz majd saját szobája.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1479) Melack válasza AMD Power (#1478) üzenetére


Melack
veterán

Nekünk egyelőre így jött össze. Majd meglátjuk, hogyan tovább. Lehet ha úgy alakul, itthagyjuk Pestet, és máshol "telepedünk" le. De ez még a jövő zenéje.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1480) jeges válasza Melack (#1477) üzenetére


jeges
senior tag

ezek rendes társaság. bár szőnyeget nem tisztíttattunk náluk, de az öltönyöket korrekt áron hozzák-viszik. esetleg egy telefont megér.

(#1481) ßrainiac válasza AMD Power (#1476) üzenetére


ßrainiac
addikt

Mienk is velunk egy szobaban alszik a bolcsoben, a gyerekszobat kb annyira hasznaljuk, hogy ott vannak a ruhai es a merleg, amire neha ratesszuk, pedig aggyal, spongya bob-os ejjeli fennyel, kifestve, mindennel be van rendezve. De jobb ha kozel van, es ami azt illeti en kesobb is szivesen latom majd a nagy agyban kozottunk, mert nagyon szeretjuk :DDD

1 honap alatt egyebkent kb. tobb mint egy kilot gyarapodott, nagyon ugyesen eszik :) szombaton lesz 5 hetes. Egyelore sok a hiszti (ugy velem, nincs hasfajas mar, egyszeruen, ha lerakom a kezembol, megy a siras.. Ha felveszem es maszkalok vele, abbahagyja xD), de neha lattunk tole egy-egy kacer mosolyt, amikor nagyon "el volt gondolkodva", ilyenkor nagyon orulunk, mert azt latni rajta hogy jol erzi magat. Hihetetlen erzes volt eloszor latni ezt, mert nagyreszt mogorva / gyanakvo tekintet jellemzi ot :DDD

(#1482) AMD Power válasza ßrainiac (#1481) üzenetére


AMD Power
titán

Megértem!:) Az első pár évben nem lesz probléma ha velünk lesz egy szobában. Sőt én még nyugodtabb is leszek így. De mire nagyobb lesz 4-5 éves addigra kell majd valami megoldás.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1483) föccer válasza AMD Power (#1482) üzenetére


föccer
nagyúr

Akkor fogtok külön szobába költözni a gyerektől, amikor elegetek lesz az át nem aludt éjszakákból. :))

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1484) AMD Power válasza föccer (#1483) üzenetére


AMD Power
titán

Akkor sem fogunk tudni mert nem lesz hova még egy ideig! ;)

Ma megvettük a maradék "apróságokat" ami még hiányzott. Újszülött pelenka, textil pelenka, cumisüveg, popsi törlő stb.... egy 17-18e biztos volt. De sebaj. :R

Jah és November 11-én újra 4D! :C :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1485) föccer válasza AMD Power (#1484) üzenetére


föccer
nagyúr

Mikorra van kiírva?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1486) AMD Power válasza föccer (#1485) üzenetére


AMD Power
titán

Január 25 körül.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1487) Melack válasza AMD Power (#1484) üzenetére


Melack
veterán

Mi most álltunk neki "stikába" nézelődni. Hordozható babaágyat, mert az most van olcsón egy oldalon. De szívem szerint már 3x kifestettem volna a gyerekszobát.... :B

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1488) AMD Power válasza Melack (#1487) üzenetére


AMD Power
titán

Az ágy még nálunk sincs meg. Azon kívül szinte semmi sem hiányzik már. :B

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1489) föccer válasza AMD Power (#1488) üzenetére


föccer
nagyúr

Matracból milyet akartok venni? 2 fontos dolgoz kell szem előtt tartani, amit kb kizárják egymást. Egyrészt tél babáról lévén szó nem lehet nagyon hideg, másrészt pediglen képesnek kell lennie átszellőzni, illetve a sűrűbb folyadékoknak nem szabad, hogy megálljanak rajta. A csecsemők sajnos nem tudják, hogy ha nem kapnak levegőt, akkor félre kell fordítani a fejüket, ezért fontos a jó átszellőzés. A másik, hogy ha bukik a csöppség, akkor nem fulladjon meg benne, lásd előző pont. A szobát meg eleinte fel kell fűteni rendesen. 23-25 fok egy újszülöttnél nap közben ideális, éjszaka 20-21. Ha nagyobb lesz, akkor ezt 2 fokkal lehet csökkenteni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1490) AMD Power válasza föccer (#1489) üzenetére


AMD Power
titán

Jó kérdés. Gondolom valami kókusz matrac lesz. Az ágy pont egy radiátor mellett lesz. Nálunk jó mert szinte fűteni sem kell (kb 2 éve nem fűtünk). Fűtés nélkül télen is 22-23 fok van a szobában. Sőt mi inkább többször szélőztetűnk mert "meleg" van. Pedig a radiátor ki van kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1491) hdman válasza AMD Power (#1486) üzenetére


hdman
őstag

Na, akkor nagyjából együtt fogunk "szülni", a miénk Jan 28-ra van kiírva :)

Nem beszélve arról, hogy mi kedden megyünk 4D-re :))

Sopron city :)

(#1492) AMD Power válasza hdman (#1491) üzenetére


AMD Power
titán

És a kedvenc Magyar városom Sopron! :R

Már alig várom. Egy hétig sírás, boldogság meg ivászat lesz! :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1493) Melack


Melack
veterán

Lehet nem idevágó téma, de megkérdezem: esküvő után mennyit kellett fizetni, hogy a feleségetek személyije lecserélésre kerüljön?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1494) hdman


hdman
őstag

Megjöttünk a 4D-ről, nagyon szép a baba, 1066 gramm :)) A legutóbbi alkalommal (21. héten) még csak 371 gramm.

A legvégén a doki megkérdezte, hogy megnézzük-e még egyszer. Mondtuk, persze. Erre a kiscsávó kitartotta a tenyerét az arca elé, hogy elég volt :DDD

Sopron city :)

(#1495) föccer válasza Melack (#1493) üzenetére


föccer
nagyúr

Asszony azt mondja, hogy kb 500-1000 ft-s tételt kellett fizetni okmányonként.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1496) Melack válasza föccer (#1495) üzenetére


Melack
veterán

Köszönöm! :R
Akkor csak a személyije lesz, mert se jogsi, se útlevél. Akkor már csak a bankkártyák maradnak hátra.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#1497) AMD Power válasza hdman (#1494) üzenetére


AMD Power
titán

Királyság!:) Hányadik hétben vagytok most? Mi a 30 héten megyünk újra 4D-re. :K

Mi a 18 héten voltunk utoljára. Akkor még mini volt a miénk is 270g körül volt. :B

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1498) hdman válasza AMD Power (#1497) üzenetére


hdman
őstag

Ma (azaz mar tegnap) volt kereken 28 hetes, azaz 7 honapos :)

Sopron city :)

(#1499) AMD Power válasza hdman (#1498) üzenetére


AMD Power
titán

:) Akkor mi szinte biztos ,hogy majdnem 1x-re leszünk másnaposok... egy jó pár napig. Mondjuk nálunk császár lesz így valószínűleg fix időpontban jön majd a gyerek.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1500) hdman válasza AMD Power (#1499) üzenetére


hdman
őstag

Január 27- február 2 között ugrál a születés napja a mérések szerint :)

Tényleg, volt valakinek valami elvetemült tejfakasztó bulija? :))

Sopron city :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.