Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) föccer


föccer
nagyúr

:B: [link]

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1102) Fernet válasza AMD Power (#1100) üzenetére


Fernet
senior tag

Igaz, nagyon drága még egy teljesen alap esküvő, ha nem akar az ember semmi extra dolgot akkor is.

Mi most jutottunk el idáig, hogy elmúlt két és fél éves a gyerkőc.
Ő fogja hozni a gyűrűket a templomban. :)

föccer:
Boldog születésnapot neki! :)

[ Szerkesztve ]

(#1103) AMD Power válasza Fernet (#1102) üzenetére


AMD Power
titán

Nem mondod?? Juj mekkora királyság!:) Én is valami ilyesmit szeretnék. Jövőre nem tudom ,hogy de kéne vennem kocsit is. Jó van tesómnak de állandóan tőle elkérni.... most január óta nincsen de már remegek miatta. Meg persze nyáron ide-oda menni a picivel nagyon jó lenne. Később meg annál inkább. :B :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1104) Fernet válasza AMD Power (#1103) üzenetére


Fernet
senior tag

Ezek szerint mi idén csináljuk azt amit ti jövőre terveztek :) Autó is nemrég lett, meg az esküvő is a nyakunkon. :) Mondjuk nem tudom a gyerkőc hogy fogja bírni végig az esküvő napját, vacsorával együtt, nagyon el fog fáradni az biztos...

Tegnap megvolt az első motorbaleset. Úgy megy ezzel a műanyag kismotorral mint a szélvész, figyel az útra, de sokszor elkalandozik a tekintete. Fantasztikus minőségű járdáinknak köszönhetően a motor kereke fennakadt az egyik úthibába, gyerek meg a lendülettől repült tovább. Hiába álltam mellette, mire odanyúltam túl volt a landolási folyamaton. Persze sírás, felkaptam, nézem, orra egyben, szája a helyén, feje rendben. No de a szájából folyik a vér. Belenézek, fogak a helyükön, hála Istennek csak a felső fogai sértették fel a száját belülről, hamar elállt a vérzés is. Kérdem tőle felvegyelek? Erre ő: "Nem, motojozni akajok" Szóval az ijedtség nagyobb volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#1105) AMD Power válasza Fernet (#1104) üzenetére


AMD Power
titán

Jaj de drága!:) A kis Rossi!:)

Én mikor pici voltam állandóan összetörtem magamat. 10 éves koromig kb 5-6x kellett varrni a fejemet. Mondjuk így öregségemre meg is látszik..... :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1106) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok

Ma mondta a védőnő, hogy el kéne döntsük, hogy beadatjuk-e a Menjugate , agyhártya gyulladás elleni választható védőoltást. Nektek erről mi a véleményetek?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1107) mefistofeles válasza V.Stryker (#1106) üzenetére

Ez eléggé fogós kérdés amiben mindenkinek más a véleménye.
Mikor az első fiam született, a gyerekdoki elénk tett két A4-es lapot teleírva a választható oltásokkal
(kb 2-300k összértékben)
Mi az általunk legfontosabbnak tartottakat beadattuk. rota vírus, bárányhimlő, agyhártyadulladás. Nem írom le mi pénzben volt a két gyerkőcre. Mondjuk a bárányhimlő oltás már vizsgázott és mondhatom jelesre!
Az ovi 30 fős csoportjából 13-an voltak akik nem fertőződtek meg de közülük is több azért mert már volt neki.... a fiamnak meg sem kottyant, semmi tünettel lazán végigovizta a lefolyását.
Ez is gyrekfüggő de az oltás utáni várható panaszok (láz, levertség stb.) közül sem jelentkezett egyik gyerkőcnél sem semmi.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1108) Dany007 válasza V.Stryker (#1106) üzenetére


Dany007
veterán

Agyhártyagyulladás ellen mindenképpen. Legalábbis nekünk ez nem volt kérdés.
Nekünk is odatoltak egy papírt, amin rajta volt a kötelező meg a fizetős...

Mi speciel a rotára nem adattunk sem a bárányhimlőre. A rota veszélyes ugyan, de mondta a doki, hogy ez a rota igazából csak 1 a több száz vírusos hasmenés közül. Ha ezt nem kapja el, akkor majd elkap egy másikat... Ráadásul ~ 40 ezerbe került volna a rota elleni. Az meg durva így önmagában. (asszem olyan 20-30 ezret így is elköltöttünk plusz oltásokra, pedig még nincs 2 éves a gyerek, majd jövő hétfőn!:D)

Bárányhimlő ellen se oltattunk mert azon mindenki átesik gond nélkül. Gond csak akkor van, mikor már idősebb a gyerek 12-15 év fölött. Akkor lehet kórház a vége... de jellemzően még így se halálos.
A mi fiúnk idén télen esett át a bárányhimlőn! :D 1,5 évesen. Jöttek a kis pöttyök... picit vakarózott... Összenéztünk az asszonnyal na ez bárányhimlő... Orvos gyorsan... adtak antihisztamint a viszketésre és kész. Ennyi. 1 hét alatt lement, igazából észre se vettük. Se mi se a gyerek.

[ Szerkesztve ]

(#1109) V.Stryker válasza mefistofeles (#1107) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát én voltam bárányhimlős, arra emlékszem,hogy viszketett. Valahogy természetes volt, hogy abban a korban a gyermek ezen túl kell essen. (Bár lehet,hogy ezt csak ott Erdélyben). Na mindegy, épp és egészséges vagyok azt hiszem. :D

Ami bajom van nekem ezekkel,hogy a vírusok módosulnak, az oltások elavulnak. Mennyire mennek utána, mennyire fejlesztik? A másik, hogy kicsit hiszek az összeesküvés elméletben, hogy beoltják valami szarral, hogy aztán idősebb korára biztosan fasza kis gyógyszer fogyasztó legyen belőle. Tudom,hogy ez hülyén hangzik, de szerintem itt mind tudjuk, hogy a kisgyerekesekre mennyien rászállnak, mert hogy az ember nem sajnál tőle/érte semmit és tökre néha észnél kell lenni.
Mellette meg ott van ugye, hogy ha elkapja akkor szinte biztos a maradandó károsodás.

Ott van ugye az influenza oltás...amelyik évben beadattam, abban az éveben tuti elkaptam. Amelyik évben nem, még náthás se lettem és azóta se adatom. (Hozzáteszem, anyám, aki egészségügyi dolgozó, ellenzi veszettül.Legalábbis az influenza oltást.)

Az összegek annyira nem érdekelnek, hisz mint írtam, az ember nem sajnál semmit a kölöktől. :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1110) Dany007 válasza V.Stryker (#1109) üzenetére


Dany007
veterán

Influenzát mi se adattuk be. Se neki se nekünk egyszer se.
Idén télen mindenki beteg volt! :D Én 3x voltam megfázva a télen 2 hónap alatt. Úgy, hogy egyszer szabira is el kellett mennem (ilyen már vagy 15 éve nem volt), a gyerek is és az asszony is 2x.
De mindegyik csak megfázás volt. Durva megfázás, de köze se volt az influenzához. Lekopogom de amióta kitört ezt az "influenza pánik" azóta senki se kapta el a családban.

Pedig anno mélyen tisztelt dabadab kollegával vitatkoztunk a témán. Aki szerint mindenki elfogja kapni egyszer... Hát ennek már van vagy 4-5 éve... Azóta se sikerült.

A másik meg, hogy mikor párom szült 2 éve... a szülés felvételkor a dokik első kérdése az volt, hogy kapott-e influ oltást télen... És semmi több. Mondta hogy nem és nem kérdeztek többet. Na de vajon miért kérdeznek meg egy ilyet? Nyilván nem statisztika miatt.. Lehet valami komplikációt vagy gondot okozhat, amiről nekik van tudomásuk, ezért voltak kíváncsiak.

Na de azért nagyon fontosak az oltások. Nem szabad félvállról venni őket. Legjobb ha megbeszéled egy jó gyerekorvossal, aki tud gyakorlati tanácsot adni. Mint amit mi kaptunk a Rotánál. Teljesen igaza van, el is kapott egyet a picink még fél évesen. Kórházba is voltunk. És kiderült, hogy nem rota. Nem tudták megmondani melyik mert több százféle van, de az biztos, hogy nem rota volt.
Most ennyi. Gondolj csak bele, kiadjuk 40k-ért a dupla rota oltást és mégis elkapunk egy hasmenéses vírust... Így is megölt az ideg, de úgy meg aztán mégjobban. :) De igazából pár nap alatt átvészelte, nem lett volna semmi gond ha nem olyan picike még.

(#1111) V.Stryker válasza Dany007 (#1110) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát a rotát szinte biztos mi se adatjuk be és a bárányhimlőt se. Ezen nagyon filózunk és valószínűleg beadatjuk. Holnap még megkérdezzük a dokit is, hogy mit mond. Külön kell adni pénzt a dokinak ha a nem kötelezőt beadja?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1112) Dany007 válasza V.Stryker (#1111) üzenetére


Dany007
veterán

Nem dehogy. Mi sose adtunk érte pénzt. Azért itt még talán nem tartunk. Ad egy vényt, kiváltod a gyógyszert és a következő alkalommal beadja a többivel együtt. Van amikor koktélként többet kap egyszerre a gyerek egy szúrással. De nekünk eleinte, meg most nemrégen is olyan volt, hogy kettőt kapott egymás után.

(#1113) AMD Power válasza V.Stryker (#1109) üzenetére


AMD Power
titán

Én is ódzkodok ezektől a dolgoktól. Jó nekünk még ez messze van ,de majd utána járok ezeknek.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1114) mefistofeles válasza V.Stryker (#1109) üzenetére

A rotával kapcsolatban azt hallottuk, hogy szinte az összes beoltatlan kisgyerek (legalább is nagyon nagy hányaduk) átesik rajta csak nem azonos súlyossággal. Ha komoly akkor kórház, infúzió stb. Amúgy tényleg piszok drága. Amit beadattunk azt nem bántuk meg és nem lettek gyógyszerfogyasztók a gyerekek. Mindkettő olyan egészséges mint a makk! Az orvosi váróban (időközi vizsgálatokon) a többi megszeppent gyerek között ott üvöltöznek, játszanak. Annyira nincsenek rossz élményeik a dokiról, hogy nem is tartanak tőle!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1115) mefistofeles válasza Dany007 (#1112) üzenetére

Nekünk kurva jó a gyerekdokink de a nem kötelező oltásokért bizony 1500 pengőt le kellet még neki is szurkolnunk! De mégegyszer mondom, semmi pénzért nem cserélném le. Zseni a manus, alapos és kedves!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1116) Dany007 válasza mefistofeles (#1115) üzenetére


Dany007
veterán

Így is cserélnék veletek. Mint korábban mondtam a mienk elég szar. Hiába nem kért plusz pénzt az oltásokért.. attól még szar :D
Tényleg fontolgatjuk, hogy átmegyünk máshova... de szerencsére elég ritkán találkozunk vele.

(#1117) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Na, kértünk receptet az oltásra, beadatjuk ezt. Megkérdeztem,hogy kér-e pénzt érte. Azt mondta,hogy ő ezekért nem kér pénzt. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1118) AMD Power válasza V.Stryker (#1117) üzenetére


AMD Power
titán

Ügyesek vagytok... :R

Van valami lista az ajánlott oltásokról? Amit megtudnék nézni.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1119) mefistofeles válasza AMD Power (#1118) üzenetére

Ne siess már annyira előre! Hol vagytok ti még az oltásoktól! Ha megszületik a pici ne aggódj meg fogod kapni a listát!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1120) Dany007 válasza AMD Power (#1118) üzenetére


Dany007
veterán

Szerintem is nyugi! :) Minden ilyesmire ráérsz bőven.
Húgom is még 6 hónapra volt a szüléstől de már a komplett babaszoba megvolt berendezve... és még mindig van egy hónapja. :)

Bár én is ilyen vagyok részben. Szeretek minden információt előre tudni, hogy ne akkor kelljen kapkodni meg informálódni. De nincs értelme túlzásba esni. :)
Inkább próbálj sorrendet fel állítani időrendben, hogy mikre lesz szükségetek, miket kell beszerezni, miket kell megtudni és így tovább...
Ha megvan a sorrend, mondjuk 1 éves koráig előre, akkor szépen menj az elejére és azokat kezd el intézni / utána járni / beszerezni, amire 1 hónapon belül szükség lesz.
Mert így csak hatalmas kavarc lesz az agyadban és mire odakerülsz hogy pl milyen oltások vannak mi kell mi nem, addigra pont elfelejted az egészet és kezdheted előröl. :D

(#1121) Dirtyz


Dirtyz
őstag

Fasza, most értem haza a kórházból, ott fogták a kislányomat, asszony is maradt vele természetesen.
Itthon befulladt, belázasodott, az eredmény egy jó kis Krupp :(((

Védd a fákat, egyél hódot!

(#1122) föccer válasza Dirtyz (#1121) üzenetére


föccer
nagyúr

Ha időben beértetek a kórházba, akkor már nem lesz baj. Azt a pár napot ki lehet bírni :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1123) föccer


föccer
nagyúr

Tegnap megtanulta a lány kinyitni az ajtót. Eddig azt hittem, hogy nehéz letenni aludni, de amióta ki tud jönni... :(

Nagy szemétség, ha rázáromaz ajtót? :U

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1124) Dany007 válasza föccer (#1123) üzenetére


Dany007
veterán

Jujj! :D A miénk már hónapok óta nyitogatja az összes ajtót. Úgyhogy a bejáratit is zárni kell mert simán megszökik... :D

Örülj neki hogy alszik egyedül. Nekünk még mindig altatni kell, ami min. 1 óra ilyenkor este...

(#1125) föccer válasza Dany007 (#1124) üzenetére


föccer
nagyúr

Az altatás mostanában nekünk is eléggé nehéz. Ha egyszer elalszik, akkor már nincs vele gond, csak aludjon el valahogy :))

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1126) AMD Power


AMD Power
titán

Tegnap kaptunk 5 zsák gyerekruhát. A Reebok , Nike, GAP cipőtől kezdve mindent ami kell kb egy éves korig. :R :R :B

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1127) föccer válasza AMD Power (#1126) üzenetére


föccer
nagyúr

Cipővel csak óvatosan. Amint lábra áll nem ajánlott használt cipót adni neki.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1128) AMD Power válasza föccer (#1127) üzenetére


AMD Power
titán

Hallod megnéztem ezeket a cipőket este. Van olyan ami kb 2x ha volt a picin. Szinte új, semmi kopás , vagy eldeformálódás nincsen rajta. Ezek olyan picik ,hogy szerintem járni nem fog tudni még bennük.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1129) mefistofeles válasza AMD Power (#1128) üzenetére

Az "aprólékok" lába olyan gyorsan nő, hogy kizárt az, hogy "kijárjon" egy lábbelit. Minél kissebb a gyerkőc anál hibátlanabb cipőt hagy maga után......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1130) mefistofeles válasza AMD Power (#1128) üzenetére

Föccernek igaza van, mikor cipőre kap a pici akkor a lábbeli az amin nem szabad spórolni. Bár mint írtam ezeknek a kiscipőknek nincs is idejük a gyerkőc lábára idomulni, olyan keveset tipegnek vele és olyan gyorsan kinövik.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#1131) AMD Power válasza mefistofeles (#1130) üzenetére


AMD Power
titán

Pont ezért nem probléma ha 2-3x rajta lesz majd a kis lábán.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1132) V.Stryker válasza mefistofeles (#1130) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nálunk biztos nincs idejük, mert a leányzó egy pillanat alatt leszedi a cipőt, papucsot, zoknit...kizárólag mezítláb nyomja. Remélem télire kinövi. :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1133) Dany007 válasza V.Stryker (#1132) üzenetére


Dany007
veterán

A mienk is csinálta egy ideig... :D
Szerintem egyszerűen csak annyi, hogy mikor rájön hogy letudja szedni, hát tetszik neki és azért próbálgatja... :D

(#1134) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Abban tudtok segíteni, hogy EU-n belül kell-e útlevél a csöppségnek? A gyerek most lesz egy éves és mennénk Erdélybe. Kell útlevél vagy nem kell vagy most mi van ezen a téren?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1135) föccer válasza V.Stryker (#1134) üzenetére


föccer
nagyúr

A már szintén uniós tag, de a schengeni egyezményhez egyelőre nem csatlakozó Románia esetében egymegállásos határforgalom-ellenőrzési rendszer működik, azaz egy helyen zajlik a román és magyar ellenőrzés, a határ pedig személyi igazolvánnyal is átléphető.[3]

powered by wiki.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1136) korcsillio


korcsillio
őstag

Üdv.Én egy 11 hónapos kisfiú apukája vagyok.Olyan helyzet állt elő hogy az anyuka kap kint állást Ausztriába,de itthon maradunk mert a határon lakunk.Szeretnénk a kinti gyest,családit kapni.Valaki végigcsinálta már mit hogyan lehet intézni?

(#1137) V.Stryker válasza föccer (#1135) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

De neki még nincs személyije... :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1138) föccer válasza V.Stryker (#1137) üzenetére


föccer
nagyúr

Lehet csináltatni korhatárra való tekintet nélkül.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1139) korcsillio válasza V.Stryker (#1137) üzenetére


korcsillio
őstag

Mi a fiamnak útlevelet csináltattunk(1500 vagy 2500ft volt nem emlékszek pontosan).

(#1140) V.Stryker válasza föccer (#1138) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Na, ez a variáció lesz, anyós intézi. :) És ingyenes is ebben a korban.

Az lenne a kérdés, hogy milyen tapasztalatotok van hosszú úttal kapcsolatban? Erdélybe mennénk, 11-12 órás az út és én mindig az éjszakai vezetés favorizáltam főleg a forgalom miatt. Nyilván, most nem ez az elsődleges, hanem a gyerek. Ti mit gondoltok? Küzdjünk meg nappal, mikor ébren lenne egyébként is vagy nyomhatom éjszaka, amikor amúgy is aludni szokott és talán az autós ülésben kihúzza?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1141) Dany007 válasza V.Stryker (#1140) üzenetére


Dany007
veterán

Ez szvsz teljesen gyerekfüggő melyik mennyit bír.
Van olyan aki a 30 perces autóutat sem bírja és már kiakar szállni... Sok neki az ülésből stb...

Az én fiam pl simán bírja az ilyen több órás utakat is. Igaz, hogy 2 óra után már kezd nyafogni, hogy unja magát meg azért már kell a séta.

Szerintem semmiképpen ne nyomjátok le a gyerekkel azt a 11-12 órát egybe. Olyan 2 óránként kéne egy 15-20 perces szünet, hogy tudjon futkározni... vagy legalább valami más pózban lenni. (tényleg azt nem is tudom, hogy jár-e már a pici? :) )

(#1142) föccer válasza V.Stryker (#1140) üzenetére


föccer
nagyúr

Egyetértek Dany007-tel. A gyereküléseket nem arra tervezték, hogy több órát ücsörögjön benne a gyerek. Én nappal mennék, jó sok megállóval. Könnyen lehet, hogy a 11-12 órás út elhúzódik 2x ennyi ideig. Ha mindenképpen autóval kell menni, akkor szerintem tervezzetek be egy félúton történő megállót éjszakára. Egy kis panzió, ahol van gyerekágy.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1143) V.Stryker válasza Dany007 (#1141) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Még nem megy a gyerek, csak kézenfogva. :)

Ahh, ez nagyon küzdősnek néz ki. :Y Kezdek félni...még a kutya is ott lesz...brr. Eddig mindig úgy mentem, hogy egyszer megálltam a határnál, egyszer tankolni, aztán a többi taposás. Háát...szerintem éjszakai menés lesz. Az anyja jól lefárasztja napközben, éjjel meg alvás. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1144) Dany007 válasza V.Stryker (#1143) üzenetére


Dany007
veterán

Bizony ám! Nem kis macera ilyen kis gyerekkel utazgatni csakúgy. Főleg kocsival... Sőt még kutyával is! :Y
Szvsz nem ér annyit az egész amennyi macera lehet belőle meg amennyit szenvedhet a gyerek...

Én biztos nem utaztatnám 4-5 órát egyhuzamban. Az ezer százalék. Alvás ide vagy oda, ülve egy gyerekülésben nem lehet úgy aludni, hogy az pihentető és kényelmes legyen. Utána meg majd hisztizni fog neked. :)

Nekem is mondjuk simán elalszik a gyerek ha alvásidőben megyünk - bár ez is gyerekfüggő! - de 1 óránál többet még nem tudott egyhuzamban aludni a kocsiban. Még egy felnőttnek is kényelmetlen ülve aludni, nemhogy egy pici gyereknek.

Aztán akkor ott van még az etetés / esetleg ha még szopizik is, a pelenkacsere stb... Meg azért ő oda be van szíjazva az ülésbe még annyi mozgástere sincs, mint az anyósülésen ülőnek.

Mi mikor gyerekkel megyünk Pestre, az olyan 2 órás út kb... mindig megállunk félúton a pályán egy pár perces pihenőre. Akkor eszik a pici, utána futkározik egy picit és mehetünk tovább. De pl így is, mikor a pesti dugóban állok egy idő után megunja és elkezd hisztizni. :) Mondjuk nemcsodálom...
De persze ez gyerekfüggő. Én nem venném ilyen lazán.

(#1145) korcsillio


korcsillio
őstag

Mi hétvégén megyünk haza,300km...

(#1146) V.Stryker válasza Dany007 (#1144) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Meginterjúvoltam az asszonyt....azt mondta menjük éjjel, jobban haladunk, legyünk túl rajta minél előbb. Ha gond van, majd "improvizál". :) Mondjuk ezt pont tőle nem vártam, mert nagyon gondos anyuka, de gondolom akkor majd megoldja, vagy majd max tényleg megalszunk valahol. Bár ha összekapom magam 9,5 óra alatt is letolom.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1147) Dirtyz válasza V.Stryker (#1140) üzenetére


Dirtyz
őstag

Hosszú utak előtt felrakok rajzfilmeket egy navira, azt odarakom az oldalablakára, én meg a telefon navija alapján vezetek (ha nem tudom az utat), 3-4 órát simán kibír, aztán kis pihi.
Útlevelet 11 hónapos korában csináltattunk, a fényképezés alatt én tartottam miközben egy lepedővel (ami ott kaptam, nagyon felkészültek a hivatalban) letakartak, így csak a kiscsaj látszódott.

Védd a fákat, egyél hódot!

(#1148) AMD Power válasza Dany007 (#1141) üzenetére


AMD Power
titán

Ha a gyerek "engem" örököl akkor ő autóba csak beszállni akar majd. Ki nem. :))

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1149) Dany007 válasza V.Stryker (#1146) üzenetére


Dany007
veterán

No, mindenesetre kíváncsi leszek. :)
Végülis tényleg egyénfüggő. Éjszaka nagyobb esély van rá, hogy alszik. Többet. Aztán menet közben még mindig módosíthatjátok az útitervet ha olyan helyzet alakulna ki.

De azért ne "kapd össze magad". Nem kell hajtani gyerekkel a hátsóülésen. 12 órás útszakaszon 2-3 óra ide vagy oda az már nem számít. Az egész tényleg nem ér annyit, hogy akár csak 1-2%-kal is nagyobb veszélynek tegyed ki magatokat.

@AMD Power:

Ne is mond! A múltkor nem tudtunk elmenni a játszótérre babakocsival, mert mikor elmentünk a kocsi mellett olyan hisztibe kezdett, hogy muszáj volt beültetni. :D Azt hitte szegényem, hogy megint kocsival megyünk valahová és nagyon be akart szállni.
Úgyhogy játszóterezés helyett kocsikázás lett meg rokonlátogatás. :)

[ Szerkesztve ]

(#1150) V.Stryker válasza Dany007 (#1149) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Jajj, nem eszetlenkedek már kocsival, kinőttem. Tavaly a motort is eladtam asszony kérésére. Így most bringával hajtom az adrenalint. :D

Ne is mond! A múltkor nem tudtunk elmenni a játszótérre babakocsival, mert mikor elmentünk a kocsi mellett olyan hisztibe kezdett, hogy muszáj volt beültetni. :D Azt hitte szegényem, hogy megint kocsival megyünk valahová és nagyon be akart szállni. - Nálunk ezt rendszeresen a kutya csinálja. :DDD De én nem ültetem be a kis mocskot. ;]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.