Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
krabicsek
csendes tag
-
tjb007
nagyúr
válasz Dzsabba #59620 üzenetére
Sehonnan, szóval ez nem volt épp egy jól átgondolt tanács részemről. Utólag is elnézést kérek érte!
(#59625) Gombinyó
ASUS Fonepad 7 ME372CG és ME372CL (utóbbi LTE-s), WayteQ xTAB-8X, Prestigio MultiPad COLOR 7.0 3G, Alcor Access O819M (erre van most -10% kedvezmény)
(#59639) 1501N
Annyit tudnál tenni, hogy frissíted/újrarakod a rendszert, de mivel nincs honnan letölteni hozzá ROM-ot (legalábbis én sehol nem találtam) marad a szerviz. Visszaviheted ezzel a problémával is nyugodtan, általában úgy is ez az első dolog, amit el szoktak végezni.
(#59642) erahurka
Pedig a 8 hüvelyknél kisebb képátlóval rendelkező eszközök esetében a funkcionalitás tekintetében továbbra is egy Windows RT-t fogsz kapni, csak immáron Windows 10 néven.
(#59644) motoflug
Igen, jól látod, a 8Q kifutott. Ezek a modellek jöhetnek szóba 32 ezer forintig HDMI-vel: WayteQ xTAB-7Q, Archos 80b Platinum. Az MHL továbbra is a felő(bb)kategória kiváltsága.
-
tybsen
addikt
válasz krabicsek #59652 üzenetére
Ha ilyen felbontásra van csak pénz, akkor a helyedben inkább spórolnék egy kindle-re, addig meg olvasnám a normál könyveket. 800x.... felbontás szerintem már 4"-on is necces telefonon; könyv olvasásra viszont nagyobb kijelzőn biztosan nem használnám, szinte kínzás a szemnek.
-
The.Bali
aktív tag
Stiasztok!
20k-ert milyen tabletet lenne érdemes valasztani? Ne is mondjátok, tudom, hogy csak hulladékokat lehet kapni ennyiért, de vagy digitális képkeret, vagy egy 20k-s tablet.
Elvárás max annyi, hogy ha lehet legyen benne microSD kártya foglalat.Köszönöm.
-
törölt tag
válasz tjb007 #59653 üzenetére
Azért várjuk ki mi lesz a vége. Ha ezek a tabletek képesek lesznek futtatni azokat a telefonos appokat, melyeknek nincs tabletre optimalizált verziója, nem lesz olyan borzalmas a helyzet mint az RT esetén. Bár ezek helyett lehet jobban megéri majd egy hasonló képességű androidos gép (sőt, valószínű).
(#59654) tybsen: Nem tudom milyen sas szemed van, de 4"-on teljesen jó a 800x480. Kindle kijelzője 6" és 800x600-as felbontású. Nem annyira vészes (bár egy 1024x768-as gép képe nyilván jobb), hisz nagy a kontraszt a betűk és a háttér közt. Ha nem használ az ember túl kis méretű szöveget, teljesen jó az is.
(#59657) krabicsek: Mihez képest dupla annyi egy Kindle 6? Én Doc-tól vettem, külföldről hozta, 23.000 forint környékén, teljesen korrekt ár. Egyedül a kijelzővel kell vigyázni mert az sérülékeny. Van amúgy e-book topik, érdemes benézni. Sokan dicsérik a PocketBookokat is, de vannak Android alapú olvasók, melyek rootolás után teljesen jól használhatóak egyszerűbb weblapokon való böngészésre, e-mailezésre, alap játékokra (sudoku, stb.).
-
Armagedown
őstag
válasz The.Bali #59655 üzenetére
Szerintem megéri azt a kis pluszt, amennyivel túllépi a kereted az Asus MeMO Pad 7 ME172V
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
tybsen
addikt
válasz #42308056 #59659 üzenetére
Nézd már meg légyszíves hozzászólásról-hozzászólásra, hogy mire válaszoltam. Akkor remélem átjön, hogy a Fórumtárs először tabletet akart, azzal kapcsolatban írtam, hogy milyen fontos a felbontás és inkább vegyen könyvolvasásra kindle-t (a kijelzőtechnológiából adódóan egészen más azon olvasni, még ha a felbontás nem is annyira jó).
-
The.Bali
aktív tag
válasz Armagedown #59661 üzenetére
Köszönöm!
-
tjb007
nagyúr
válasz The.Bali #59658 üzenetére
ConCorde tab RAY
(#59661) Armagedown
Nem éri meg, nem is ajánlom, hogy bárki is megvegye. Az ASUS felirat nem változtat sem az egymagos lepkefing processzoron, sem a többi negatívumán. Nem nyújt semmi pluszt a többi hasonló árú modellhez képest az ASUS feliraton kívül.
Háromezer forinttal többért akkor már ott van a szintúgy refurbished ME173X WXGA felbontású IPS panellel, ha már egyszer úgyis a képnézegetés a fontos. -
spiritex
veterán
Helló, azt szeretném kérdezni, hogy van-e bármi negatívuma az Asus 176cx-nek, ill. gyárilag root-olt -e és tudja-e az OTG-t? Köszi!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
szertz
újonc
Sziasztok! Tudna valaki nekem is segíteni ebben a sokakat érintő problémában?!
Van 2 darab kínai gyártmányú tabletem. Mindkettővel az a probléma, hogy az android felirat betöltésénél megáll és tovább semmi. Próbáltam a Hard reset-et is megcsinálni, de semmi javulás, nem indul el az android. Ezen kívül az alábbiakat próbáltam:
1. Megkerestem a panelen lévő sorozatszámot, ami alapján letöltöttem az andriod rendszer img. fájlt (Q8_v12.img).
2. Csatlakoztattam a tabletet a számítógéphez, de egyiket sem ismerte fel, sem az XP-n, sem a WIN7-en.
3. Emiatt az egyik lehetőségként a PhoneixSuit programmal nem tudtam az img fájlt áttölteni a tabletre, így nem tudtam újratelepíteni az androidot.
4. Másik lehetőségként a PhoneixCard programot használtam volna, hogy az img fájlt kiírjam egy 2Gb-os micro kártyára, de miután ez megvolt és betettem a tabletbe, hibát írt ki és szintén nem tudtam újratelepíteni.
5. 3. lehetőségként simán kimásoltam a micro kártyára az img fájlt, betettem a tabletbe és mintha Hard reset-et csinálnék, ott az SD kártyát választottam ki, de szintén nem jártam sikerrel.
Várnám az ötleteket, hogy ilyenkor mi a teendő, mert nagyon nem hagy nyugodni, hogy miért tették ilyen bonyolulttá a tabletek újratelepítését?
Köszönöm előre is a segítséget. -
tjb007
nagyúr
válasz spiritex #59665 üzenetére
"Negatívumként" csak az x86-os/x64-es architektúrát/utasításkészletet használó processzort lehet felhozni, nem rootolt és tudja az OTG-t.
(#59666) szertz
Az eszközkezelőben megjelenik ismeretlen eszközként ?
Ha igen, akkor csak add hozzá manuálisan a drivert, amit a PhoneixSuit könyvtárának UsbDriver mappájában fogsz megtalálni. -
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Anyunak vennék egy tabletet újonnan.
7", jó akku. Böngészés, Youtube, 720p videók menjenek flottul.
Fényérzékelő nem tudom, mennyire jellemző ebben az árfekvésben. Én kedvelem. Ha nincs, annyi baj legyen.
Max. kb. 26-ot szánnék rá.
Olvasgattam kicsit a topikot. Látom, a Lenovókról elé jó a vélemény. Ez megfelelne neki szerintetek:[link] ?
Remélem, KitKat van rajta. Vagy legalábbis tudom rá frissíteni..
Előre is köszönöm a választ! Üdv!
-
spiritex
veterán
válasz tjb007 #59667 üzenetére
A nem 100%-os alatt azt kell érteni, hogy előfordulhatnak bug-ok? Ezeket idővel, ahogy frissítik az ilyen alkalmazásokat, kiküszöbölik majd? Hogy egy alkalmazás teljesen inkompatibilis ezzel a struktúrával az gondolom csak akkor derül ki, amikor telepíteni akarom és nem megy. Nem tudod, a TVGO, MXPlayer megy pl.?
Illetve win 8.1-et fel lehet tenni a 176cx-re?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy tabletet venni, valami kínai meg is felelne nekem nagy aksival.
Főleg olvasásra használnám(PDF) .
Gondolom erre a 10" lenne a megfelelő.
Mi lenne most az ajánlott vétel?Köszönöm!
-
tjb007
nagyúr
válasz spiritex #59670 üzenetére
Igen, többek közt ezt is jelenti. Hogy ezeket a problémákat kiküszöbölik-e csak az adott alkalmazás fejlesztőjén/fejlesztőin múlik, de általában a népszerűbb alkalmazásoknál/játékoknál szoktak figyelmet fordítani erre.
Jól gondolod, csak az után derül ki miután felraktad vagy próbálnád felrakni.
A Windows 8.1-et pedig nem lehet felrakni rá.(#59671) cekkk
Maximálisan ráfordítható összeg ?
-
spiritex
veterán
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!7"-os tabletet szeretnék vásárolni a kislányomnak.Elsösorban youtubeos videókat,meséket nézne rajta.Van egy Ainol novo 10 hero tabletem de az nagy neki mert az 10"-os.20000ft-ot adnának érte és arra lennék kíváncsi hogy milyen tabletet tudnék tudnék vásárolni ebbőla pénzből akár újat akár használtat?Valaki tudna ajánlani néhány alternatívát?
-
Bogyi007
veterán
Tabletet vadászok 30e alatt:
Volna pár jelölt...
LENOVO A3500L 7" IPS tablet (59-410282)
Alcor Access D746I - 24990 ft láttam most.
LENOVO Tab2 Adam A7-10 7" IPS tablet (59-434734)
ASUS MeMO Pad 7 fehér tablet (ME70C-1B003A)
ASUS MeMO Pad 7 fekete tablet (ME70C-1A004A)
ASUS Fonepad 7 fehér tablet Wifi + 3G + GPS (FE170CG-1B006A)
LENOVO IdeaTab A3300 7" Wifi + 3G tablet A7-30 (59-426079)
A Media Marktos árak csak ma érvényesek és ingyenes szállítással vannak, Ha tudtok más jó ajánlatot azt is elfogadom.
Előre is köszi!Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
spiritex
veterán
válasz tjb007 #59673 üzenetére
De ez az inkompatibilitás elsősorban a bonyolultabb alkalmazásokra vonatkozik, ugye? Tehát ha pl. a MinDig TV applikáció készítői mondjuk nem is figyeltek oda az Intellel való kompatibilitásra, mivel ez egy végtelenül egyszerű applikáció (konkrétan egy linkgyűjteményről) éppen előfordulhat, hogy működni fog ezen az Inteles platformon is, nem?
-
tjb007
nagyúr
A V919-ből pontosan melyik nézted ki ?
(#59679) Bogyi007
Vagy a Lenovo A3500L, vagy a Lenovo A7-10 attól függően, hogy a nagyobb kijelzőfelbontás, vagy az erősebb SoC élvez prioritást.
Ezek között van kettő 3G-s is, nem tudom az mennyire fontos számodra.(#59680) spiritex
Teljesen független attól, hogy mennyire bonyolult, vagy mennyire nem.
Ha biztosra szeretnél menni valamelyik Intel Bay Trail-T processzorral szeret modell topikjában rákérdezel ezekre az alkalmazásokra (de látom ezt már meg is tetted), biztosan lesz aki segít.Én megnézném szívesen, de nem rendelkezem Intel processzoros tablettel.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz tjb007 #59681 üzenetére
A Lenovo A3500L-ra esett a választás, elsőre is gondoltunk rá, sok tesztet is olvastunk már közben, jó választásnak tűnik.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
cech19960320
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen tabletet érdemes venni!
-8-10 hüvelykes kijelző
-netezésre, youtubera, játékra használná egy lány
-max 45k Ft-ig
előre is köszi -
azbest
félisten
válasz spiritex #59680 üzenetére
Vannak alkalmazások, ahol a készítők szándékosan limitálják, hogy milyen készülékeken lehessen a play store-ból telepíteni az appot. Szerintem ilyen a mindigtv alkalmazása is. Tabletek terén biztos, hogy limitálták, gyanús hogy Samsungra. Más tabletre csak apk-ból sikerült telepíteni. Van mód ilyen limitációra [link].
A sima alkalmazásoknál tudtommal legfejlebb a készülék átal támogatott dolgok hiánya miatt maradhat ki egy app. Például ha újabb opengl verzió kell az appnak, mint amit a készülék tud. Amelyik app natív dolgokat is használ, ott persze az architektúra is szűrő lehet. Sima appok, amik nem ndk-sok, azok szerintem nem függenek attól, hogy intel vagy mips vagy arm. Egyébként az inteleseken szokott lenni arm tranzition csomag is, ha jól emlékszem, tehát emulálni tudják a procit az armos appok számára is.
Próbaképpen megnéztem, hogy a mindigtv például települ play storeból egy genymotion -on futó Samsung Galaxy S3 rendszerre is, az arm transition és gapps pakkor persze feltettem. A hangot még így is lejátsza, a képpel nem boldogul, gonolom nincs codec a szimulátorban.
-
Crytek
nagyúr
Max 110-115 K-ig milyen gépet ajánlanátok? (Ha belefér lehet billentyűzetes dokkolós,de a nélkülit is ajánlhattok)
Next PC Upgrade: 2022
-
tjb007
nagyúr
Én semelyikre, ezért kérdeztem, hogy melyikre kell gondolni, mert van kettő is.
Ezen a dual OS-es verzión kívül létezik még egy csak Androidos is nyolcmagos MediaTek processzorral, de azzal nem igazán érdemes foglalkozni, főleg, hogy nem is olcsóbb sokkal.
A V919 mellett/helyett ott van még az X98 Air 3G és az Air II, amik már jól bejáratott modelleknek számítanak a 919-cel megegyező tulajdonságokkal, de némileg nagyobb akkumulátorral.(#59684) cech19960320
WayteQ xTAB-8X, Prestigio MultiPad Wize 5002
(#59687) Crytek
Samsung Galaxy Tab S 8.4, ASUS Transformer Pad TF303CL, Lenovo Yoga Tablet 2 10", ASUS MeMO Pad 8 (ME581C/CL)
-
RocknRoller
aktív tag
válasz cidalain #59399 üzenetére
szia. ezek a tabok amiket most ajánlottál nekem is szimpik. Annyi kérdésem lenne, hogy várható ezekből mostanában frissített vagy újabb modell? Csak azért kérdezem, mert mind több mint fél éves.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
cekkk
veterán
Közben végig olvasta ma Telecast fórumát.
Abban tud valaki segíteni, hogy mely webshopoknak van európai raktára?
-
cidalain
veterán
válasz RocknRoller #59689 üzenetére
Mindig várhatóak újabb modellek
De azok rendszerint drágábban jönnek be mint a régiek:
Pl az Asus ME176CX fél éve még 45-47 körül jött be a piacra, ami most 35-ért akciós.
De az LG meglepően jól tartja az árát, az fél éve is 40 volt, meg most is annyi - ha lehet kapni...>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
spiritex
veterán
válasz cidalain #59692 üzenetére
Annak idején írtad, hogy csak annál gond az Intel platform, aki játszani akar, de én úgy olvasom, többen is úgy mondták, hogy bármilyen applikációnál gondot okozhat a ARM utasításkészlettel való kompatibilitás hiánya. Hogy van ez akkor?
-
spiritex
veterán
válasz cidalain #59694 üzenetére
Tudom, vele beszéltem meg ezt, csak tisztába akartam tenni a dolgot, hogy nehogy valaki, aki a hozzászólásodat olvasva megveszi a cuccot, mert nem játszik, meglepődjön, hogy ez sem megy, meg az sem megy. Pl. Office.
-
defdani
csendes tag
Sziasztok!
20000 forint értékben szeretnék androidos tabletet, játékra internetezésre és videó nézésre használnám. 6-7 colosra gondoltam.
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz spiritex #59695 üzenetére
Minden progit érinthet persze, de játékoknál kényesebb.
Mert progiból lehet másikat ugyanolyan feature-ökkel találni, de az aszfalt 8-at nem tudod kiváltani a beton 10.2-vel.De annyira azért nem szar a helyzet ám. ahhoz nagyon "lúzernek" kell lenni, hogy aki nem játszik csak használ általános dolgokra egy tabot, az a 10 megszokott programjából 5-nél mondjuk problémába ütközzön.
Office (már ha a MS Office alkalmazásokra gondolsz) nagyon sok helyen nem megy: pl az android verzió sem mindegy, képátló sem. És igen a proci sem. Aki ilyet akar használni, ez a fő szempontja, akkor annak el kell olvasni a rendszerkövetelményeket, és itt jeleznie kell hogy ezzel kompatibilis tabot ajánljunk neki.
Általános használatra ajánlott tabnál nem lehet kitérni minden esetre. Képtelenség.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
csendes
őstag
Sok webshop-nak van EU raktára, de tabletet kevés forgalmaz és ott sem nagy a választék:
[Coolicool] (gyakorlatilag kétféle használható tablet van náluk, ugyanez a cég az Antelife, efox-shop, stb.)
[Merimobiles] most egy darab tablet sincs
[Banggood] tablet most itt sincs, csak tartozékok[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest