- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bári
tag
válasz
Shingen #62904 üzenetére
OKé azért ez nem teljesen így megy. Esetek 99%-ban ezt nem a gyártó végzi hanem harmadik fél.
1. Többféle típusú létezik, gyakori a Dead on Arrival (kicsomagolva nem működik), de van garanciális javítás miatt ide került, illetve nagy ritkán kiállított (0 km-es) darab. A legtöbb termék az sajnos vagy vizuális (karc, letörés, stb.) vagy funkcionális hibával rendelkezik beérkezéskor.
2. A terméket a gyártó által megadott teszteken át kell küldeni. Ez szépen hangzik, de a tesztet korlátlan számban lehet ismételni és elég egyszer átmenni jó eredményhez.
3. A gyártó hosszas leírásokban írja, mit hogyan kell szerelni. Továbbá azt tudni kell, hogy csak és kizárólag a tönkrement alkatrészt cserélik, nincs megelőző karbantartás (valamiről tudom, hogy nem ment tönkre de hamarosan tönkre fog).
4. A gyártó jellemzően csökkentett garanciát ad rá. Ez abból adódik, hogy aki szedett már szét ilyen készüléket látja, hogy milyen a forrasztás néhol, illetve mennyire sérülékeny a PCB-ket összekötő kábel. Emiatt minden egyes szétszereléssel csökken az élettartam néhány alkatrésznél.Ennek ellenére szerintem az E-digital meg hasonló cégek azért arra ügyelnek, hogy jó minőségű árut adjanak el. A Refurbishment 90%-nál soha nem mondaná meg szétszedés nélkül senki, hogy ez nem vadi új készülék. Illetve azt is tudni kell, hogy a gyártók is végzik az összes fenti pontot a gyártás során, azaz hiába vadi új a doboz a készülék már 4-szer volt javítva, mert mindig megbukott az utolsó teszten.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #61013 üzenetére
„Termékeink jelenleg bolti garanciával rendelkeznek; továbbá háztól-házig garanciát is biztosítunk.”
(#61014) buca84
60 dollárért nagyon.
-
®abstract®
őstag
válasz
Shingen #60567 üzenetére
Ne légy szűklátókörű és korlátolt!
több mint 2 éve használok KÍNAI telefont(xiaomi mi2)és hibátlan,számomra tökéletes
körbenéztem a piacon táblagépek kapcsán és ráakadtam a pipo p4 re ami szintén KÍNAI modell és nem bántam meg
tájékozódj mielőtt hüyeségeket írsz,ráadásul úgy ne alkoss véleményt,hogy nem használtál kínai eszközöket!
ja és képzeld,van élet a lg túl is!
-
takidj
csendes tag
válasz
Shingen #60573 üzenetére
Sziasztok,
A Prestigio-ra is 2 év garit írnak (pl ED), az miben különbözik az LG 2 év garijától? Ami plussz, hogy az LG-ben 16GB belső memória van a 8GB-al szemben, a Prestigio viszont támogatja az OTG-t és OTG kábelt is adnak hozzá.
Épp most jöttem MM-ból és megnéztem mindkettőt, szerintem 20-al nem ér többet az LG, én is pont eközött a kettő között vaciláltam. Szerintem én a Prestigio-t fogom megvenni.
Üdv,
Taki -
zaskar
senior tag
válasz
Shingen #60399 üzenetére
Kösz szépen a részletes választ. Másik kérdésem a szakértőkhöz:
A 8.9-es méretű Colorfly tabletem megtetszett egyik családtagnak, és megbízott, hogy keressek neki hasonlót, de itthon, a garancia miatt. Nem rossz ajánlat az aldis tab sem 60-ért, de találtam egy olcsóbbat is, szerintetek meg szabad venni? Teljesen átlagos felhasználóról van szó, semmi extra igény nincs, főleg böngészés.
-
zaskar
senior tag
válasz
Shingen #60389 üzenetére
Én most vettem - igaz, Kínából - egy tabot (Colorfly i898A 3G) szinte teljesen ugyanezekkel a paraméterekkel, mint az Aldis. Eddig annyi tűnt fel, hogy a facebook és a messenger app nem indul el rajta (lehet hogy az Intel proci miatt?) , de egyébként meg vagyok vele elégedve.
Milyen hátrányai lehetnek még az Intel procinak? -
LÁZ
addikt
válasz
Shingen #59955 üzenetére
találtam egy listát a wifi alliance-on, és sajnos a 42lb671v nem, csak a 674v támogatja elvileg a miracast-ot, a tv-n is csak wifi direct opció van, az meg nem találja meg a nexust a hálózaton.
kicsit sajnálom a dolgot, mert pl az előző tabunk (galaxy tab2 10.1) simán kirakta a képet a tv-re a videólejátszóján keresztül..
-
csendes
addikt
válasz
Shingen #59876 üzenetére
Nem tudom, hogy mikor fogja LG bejelenteni a G Pad 7/8 modellfrissítést, elvileg egy erősebb Snapdragon az árat nem nagyon emelné, és a tervezésnél, illetve gyártásnál sem kellenének nagy változtatások. Persze lehet, hogy az alsó-közép kategóriás tableteknél úgy gondolják, hogy elég ekkora teljesítmény, a 4G-s változatok pedig már most is elérhetőek.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #59866 üzenetére
A Lenovo S8-50.
(#59869) majorgent
Ha többel kipróbálva sem megy, akkor nagy valószínűséggel az aljzat nem mikrofonos, tehát normális. Ezt amúgy elég könnyen ki lehet deríteni azzal, hogy letöltesz egy hangfelvevő (diktafon) alkalmazást, jó közel rakod a szádhoz a mikrofont és belefújsz, megkopogtatod, majd visszajátszod. Lehet hallani a két forrás közti különbséget.
A BT headset sem egy 100%-os garanciával bíró megoldás.(#59870) h1ght3chzor
ASUS MeMO Pad 7 ME176CX
(#59871) laci1892
Ez egy olyan eldöntendő kérdés, amit mindenki csak saját maga tud megválaszolni. Végig kell gondolni, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna egy ilyen váltás, és ez alapján kell meghozni a döntést.
-
taip
senior tag
válasz
Shingen #59476 üzenetére
Lenovoéknál furcsán megy a garijegy kitöltése. A múltkor egy laptopnál csak annyi szerepelt, hogy "a gyártó által meghatározott" időtartam, most pedig hiába van ráírva 24 hónap, nem lehetek biztos benne.
Sajnos a Warranty Check szerint 1 év, szóval érdekes...tjb007: Ok, kíváncsi vagyok rá. Ha a honlapjukon 1 év szerepelne, akkor azt mondom, hogy tényleg csak elírták. Így viszont mondhatom azt, hogy ha a honlapon és a garijegyen is 2 év van, akkor jogosan hiszem, hogy ennyi.
Nem is elsősorban magam miatt vetettem fel, hanem azért, mert nem mindegy, hogy a leendő vásárlók mire számíthatnak, ez is szempont a vásárlásnál és akkor már hirdessük az igazat. -
Attila xy
tag
-
ph0nak
csendes tag
válasz
Shingen #59439 üzenetére
Anno amikor 2 éve a Nexus 7-et vettem tőlük, az is használt volt, de talán fel is volt tüntetve valahol eldugva, hogy "refurbished". Eleve 2012-es modell volt, 2013-ban, azért volt gyanúsan olcsó (mármint viszonylag, nyilván kaptam volna használtat olcsóbban is pl. hardveraprón). Nem volt kopott, ujjlenyomatokkal se volt tele, működött rendesen (de voltak nyomai, hogy már használták, nem volt fóliában, és volt nyoma a progikban, hogy használta már vki. Szóval eszembe se jutott visszaadni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #59104 üzenetére
Itt talalod a valaszt.
(#59105) Buuster
Nem feltetlen az akku a ludas, lehet tolto IC hiba is.
Akkut meg ugy tudsz hozza nezni, hogy szetbontod a keszuleket es az akkumulatoron talalhato feliratra rakeresel. Ennel mar csak az egyszerubb, ha megprobalod kideriteni az eredeti gyartot es modellszamot es az alapjan keresel.(#59108) Joker_5x
WayteQ xTAB-8X, ARCHOS 80b Platinum
(#59110) tixem
-
Viki84
tag
válasz
Shingen #58929 üzenetére
Én is gondoltam a Wayteq-re, de kicsit félek tőle. Nekem 100dci-m van, és az érintőkijelzője nem a legjobb. Főleg weblapokon linkeket nehéz megnyitni. Nem panaszkodom, én tudom használni, meg van már szokva hogy kell, de ez a tab egy idősebb embernek lesz, első ilyen eszköze. Esetleg érintőceruza könnyítené a használatot?
Samsung vagy az Asus-ok milyenek? -
katonab1983
tag
válasz
Shingen #58671 üzenetére
Az Edigital-al nem hiszem hogy gondod lenne, sok mindent vettem már tőlük, köztük 3 tabot is, minden rendben volt. Gariztattam is dolgokat, korrektül álltak mindig a dolgokhoz, időben is.
A másik kettővel nincs tapasztalatom, az MM-el kapcsolatban esetleg annyit tudok mondani hogy 3 évet dolgoztam náluk, én ott biztos nem vennék semmit. Ha gariztatni kell, hónapokat is várhatsz..
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #58661 üzenetére
Igen, gyári.
Cseregarancia: [link](#58663) B1T3
Hasonlónak mondható. Jelentős eltérés csak a GPU-ban van, a Z3560-ban az egy jó 30%-kal erősebb, illetve a Burst órajel is magasabb.
Snapdragon 800, körülbelül ezzel van egy szinten mozog a Z3560, a Z3745 gyengébb valamivel nála (leginkább GPU-ban).(#58664) capulet75
-
csendes
addikt
válasz
Shingen #58658 üzenetére
Vettem tőlük pár dolgot, minden rendben volt, magyar gyári garanciával. Személyesen vettem át. Ami a tableteket illeti, szerintem az ED/MM/EMAG akcióival nehéz versenyezni, kivéve a szürke- vagy magánimportot. Egy kis üzlet nehezen tud a nagy gyártókkal közösen akciózni. Az árgép-en elég sok "szürke" ajánlat volt, amíg a NAV a közelmúltban le nem csapott.
-
taip
senior tag
válasz
Shingen #58624 üzenetére
A garijegyen a magyarországi forgalmazó pecsétje szerepel, szóval gondolom nem boltfüggő. Bár kézzel van beírva a 24 hónap, azért remélem tényleg ennyi és bárki is írta rá, tudta mit csinál.
Lehet, hogy unána kell kérdezni adott esetben és nem kapásból kizárni a gari miatt.
-
cidalain
veterán
-
Clueso
csendes tag
válasz
Shingen #58565 üzenetére
Az LG G Pad 8.0-ban Qualcomm Snapdragon 400 ARM alapú SoC van. Az előző hozzászólásomban linkelt cikkben épp egy ilyet használó LG G Pad 7.0-s táblagépen tesztelik az említett programokat.
De ha jól tudom, akkor minden Snapdragon SoC ARM architektúrát használ. -
Clueso
csendes tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #58366 üzenetére
Egyrészt nem tudsz rosszul választani, értelem szerűen ami sz@r az nincs ajánlva, másrészt meg már megtettem.
Mi szól a WayteQ 8X mellett ? A beépített 3G modem, és a telefonos funkciót.
Mi szól az LG G Pad 8.0 mellett ? A szebb kijelző, a jobb/erősebb processzor, és a jobb üzemidő.
Eldöntöd mi a fontosabb és az alapján választasz.(#58368) mr.tamasbiro
Itt csak és kizárólag az A7-ről olvashatsz véleményeket, tapasztalatokat, az egész topik erről szól. Ha nincs türelmed átbogarászni, akkor írj ott egy hozzászólást amiben arra kéred az ott lévőket, hogy osszák meg veled röviden eddig gyűjtött tapasztalataikat.
Mivel nem a legújabb 3D-s csilivili játékok a fő felhasználási kör, plusz az A7-ben nagyobb felbontású és jobb minőségű kijelző, valamint jelentősen nagyobb kapacitású akkumulátor van, így nem döntöttél rosszul, szóval nem kell lemondanod a rendelésed.(#58371) A_ScHuLcZ
Ha kiveszed a pipát, akkor valóban nem fogja attól a pillanattól kezdve menteni a letöltött és feltelepített alkalmazások listáját. Szelektálásra pedig nincs mód, legalábbis a Google-féle megoldás esetében.
Itt kérdezz utána, hátha létezik valami rugalmasabb megoldás: [link] -
cidalain
veterán
válasz
Shingen #58361 üzenetére
"Végül is mind a 2 ips a kijelzője nem néztem élőben még melyik jeleníti meg szebben a színeket"
Itt a lenyeg. Ha megnezed a wayteq-et azt mondod korrekt. Ha utana megnezed az LG-t, azt mondod mi az a szar amit elobb neztem. A kijelzo minosege a wayteq-nel szerintem erezhetoen gyengebb. Meg kell nezned mindakettot. Nezd meg az Alcort is (nem baj ha kicsit tulmeretezett hardvert veszel ha belefer a keretbe, es eloben is megfelel, mert legalabb van benne tartalek). Utana tudsz donteni, es a dontesed jo lesz. Nem lehet csak es kizarolag a tech spec-bol (lehet hogy valamiben erosebb a hw, de kiprobalva eszre sem venni), es a masok leirasaibol valasztani...
-
xtend
senior tag
válasz
Shingen #58359 üzenetére
A kamerákat sztem felejtsd el a taboknál, az ne legyen mérce. Nekem Samu Tab S 10.5 van amiben 8mpx a kamera, de ha nem természetes fényben csinálok vele képet akkor akár 0.3mpx kamera is lehetne, úgyhogy szvsz ez ne legyen támpont.
LG-nél nem tudom milyen a szervíz, de Alcornál egyes esetekben (értem én ezalatt, hogy garanciális javításnál igen, de pl szoftverfrissítéshez amit magad is el tudnál végezni nem) küldenek futárt a tabért és futár is viszi vissza, stb.
De, hogy ha nincs kihasználva a 8 mag, meg a 2GB RAM akkor felesleges a +10k-t rákölteni! Inkább úgy mérlegelj, hogy mire fogod használni, ha az olcsóbb készülék is tökéletesen tudja amire használnád, akkor meg már nincs min gondolkodni -
tjb007
nagyúr
válasz
Shingen #58350 üzenetére
Mindegyik stabil, egyik sem akad, szóval ez alapján nem fogunk előrébb jutni.
Az akku már jobb kiindulópont. A 8X-hez még nem volt szerencsém, kelzsoca viszont már letesztelte, szóval azt lehet mondani, hogy átlagos, persze ez csak egy tesztmódszer, szóval nem kizárt, hogy többet is ki lehetne kihozni belőle. Az O819M is hasonló felhasználás és beállítások mellet a 8X-éhez hasonló szintem mozog, az A8 viszont 1-2 órával jobb teljesít. Azt azért tegyük hozzá, hogy a három közül kettő 3G-s, tehát ha ez is ki lenne használva, akkor erősen befolyásolnál az üzemidőt.„Az alcornál miben mutatkozna meg a 8 mag és a 2GB rom?”
Leginkább a multitaskingban, illetve a játékoknál.
Amúgy meg én gondolkodás nélkül beleugranék inkább egy LG G Pad 8.0-ába így, hogy el lehet hozni 50 ezer forintért.
(#58356) Frod
Lehet, hogy csak a beállítások között kéne szétnézni, de természetesen benne van a pakliban az is, hogy a tablettel van valami gond.
[ Módosította: koxx ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest