- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Raggie #44668 üzenetére
"Itt a probléma inkább az itthoni kiskerek bődületes haszonkulcsával van."
Nos, én nem tudom, mi a helyzet. Abu júliusban, amikor az kriptó árcsökkenése miatt csökkentek a gpu árak is, azt mondta, hogy még hírtelen keresletzuhanás esetén sem hiszi, hogy az árak is zuhannának, mert a kiskerek nem szívesen vállalnák be a többszázres bukót a kártyákon, ami épp rajtuk fut keresztül, vagy amit épp sikerült készletre venniük - a nagykertől is drágán.Tehát te azt állítod, hogy a nagyker árak már normálisak, csak a magyarországi kiskerek tulajdonképpen kartelleznek? Hát nem tudom. Akkor egyre többen kéne hogy külföldről vásároljanak. Mekkora az árkülönbözet, amiért magyar kiskerből tudsz hozzájutni, vagy máshonnan?
"Én továbbra sem értem, hogy miért nincs egy bolt sem, aki elkezdene normális áron feliratkozó sorbanállós listával értékesíteni."
Erre szerintem lehet magyarázatot találni.
Pl ha a boltok sem jutnak hozzá az áruhoz "normális" áron. Tehát nem arról van szó, hogy ők normális áron szerzik be a nagykertől de aztán hatalmas árréssel hatalmasat kaszálnak. Ebben az esetben valóban lenne értelme azzal kitűnni, hogy lemondasz a hatalmas árrésről, de nagyjából mindenki inkább nálad akar vásárolni, ezért az összes eladott.terméken a hasznot te realizálod. De annak nagyjából semmi értelme nem lenne, hogy egy msrp alapján 150eFt-os kártyát ne 300eFt-ért vegyél meg, hanem 280e-ért, miközben a nagyker ára 250eFt volt.Ilyen kereslet/kínálat viszony (túlkereslet) esetén még az se kizárt, hogy valójában valahol olyan licit rendszer működik, hogy az kapja az arut, aki többet ajánl érte.
A lényeg, h ha akarná ae tudna msrp áron kínálni neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honda topik
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Ford topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest