- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
intercooler #22998 üzenetére
olyat is probáltam
hogy elinditottam a gépet csak a tv-vel
és mutatta a bootolási dolgokat, de mikor a windows bejött : nagy feketeség: no signal
azt hogyan lehet beállítani hogy melyik legyen az elsődleges és melyik a másodlagos? mit ajánlasz clone-t vagy extendet?
-
Remus389
veterán
válasz
intercooler #22996 üzenetére
azt írja a teve hogy "mode not supported"(ha rádugom egy windows hang tudatja, tehát van valami kapcsolat, illetve bootolásnál a tévé muttatja ezt a DOS-os felületet) utána pedig "no signal"
és a monitor és a tv is full hd-s 60 hz-es, tehát ez nem kavar
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Ezt a 11,7-es drivert próbálta valaki? Tapasztalat? -
CimbiX
aktív tag
válasz
CptMisi #22987 üzenetére
Nekem idle 50 C° volt az 5850-em, jatekok alatt pedig 80C°+, szoval a Setsugen eredmenyei meg igy is nagyon jok- a furmarkot leszamitva. Most hetvegen nem leszek otthon, de utana kiprobalom a "bebordazast", hatha segit meg. De milyen "meleg levegöre" gondolsz? A videokartyara nem fuj semmi meleget, a procin egy Katana3 van, ami kifele fujja a levegöt, a Setsugen2 pedig szivja felfele (sajnos a procira, ami most ezert hangosabb, hogy a fene enne meg, a lapom nem tudja rendesen kezelni az rpm-et a hütön
...) a hideget, alatta nincs semmi komoly a hazban, csak egy matuzsalem Audigy 2^^
-
dilipok
veterán
válasz
CptMisi #22987 üzenetére
fogalmam sincs, hogy az befolyasolja-e a homersekletet, csak mondtam h nekem azon is van
CimbiX: Kepet most nem tudok csinalni, mert nem igazan szeretnem szetszedni a gepet, de ha itt megnezed az 5os kepet, akkor lathatod hogy teljesen be kellet bordazni azon a reszen mindent. Aztan felulrol fujjak a bordakat a ventillatorok. Nem vagyok benne biztos h neked ez segit barmilyen modon, de en ugy csinaltam ahogy ott van.
-
CptMisi
őstag
válasz
CimbiX #22979 üzenetére
Sok, ennyit a gyári hűtő is produkál. Valami ott nem jó... Az a borda nagyon kevés VRM-re, alapból melegszik, felülről is meleg levegőt kap, természetes, hogy tovább melegszik... Nézz meg egy VRM-R4-et, ami szerintem fölöslegesen nagy erre a kártyára, de azért...
dilipok: Már értem, túl fáradt vagyok... Arra nem kell borda...De lehet rá tenni, nekem nincs rajta tudtommal.
-
CimbiX
aktív tag
válasz
dilipok #22984 üzenetére
Köszi, ez most sokat segit!
Tudnal esetleg egy fenykepet fellöni a te kartyadrol, ahol jol latni a VRM-et? Valami lapos kis aluminium bordakat meg tehetnek a feliratos helyre, de nem tudom, hogy oda kell-e, mert ha jol tudom, akkor a harom kis chip, ami mögötte van es a bordat is raraktam, az a VRM, ami melegedik ezerrel...
-
dilipok
veterán
válasz
CimbiX #22983 üzenetére
nekem ami elsonek fura, hogy nekem az osszes chippen van egy borda a VRMnel (ott ahol az R23van a chipre irva). Nem tudom, hogy ez befolyasolhatja-e a homersekletet, de ki tudja. Azt sem tudom hol az erzekelo mondjuk.
En sem olyan reg csereltem a gyari hutest egy AC Twin Turbo Pro-ra, es mindenhova jutott borda. Csere elott 70-80 fokra is felment a VRM, csere utan viszont 65nel nem lattam meg melegebbnek (furmak teszt alatt neztem)
-
CimbiX
aktív tag
válasz
Silentfrog #22982 üzenetére
Van meg kep:
VGA terheles nelkül 35-40 (de ennek este otthon meg jobban utana tudok majd nezni) C°.
A VRM-es aluminiumborda alja ragasztos volt, ezen felül meg jol ra is csavaroztam, az ezen a kepen nem latszik, de van ket erösitö csavar is. Meghuztam öket erösen, de nem tul ;-)
Ezen a kepen minden rajta van a kartyan, ami kell. Ezen kivül mar "csak" a hütöt magat raktam fel, a megfelelö lyukakba becsavarva a csavarokat, utananeztem. Atombiztosan csücsül a hütö a kartyan. Idle minden hömerseklet kivalo, 20 C°-al alacsonyabb a GPU es a VRM is, ugyanugy Fallout New Vegas egy ora terheles utan is. Csak a Furmarkban melegedik ezerrel, miutan pörkölöm 10 percet. De hibazni akkor sem hibazik. Sajnos az gyari hütövel elfelejtettem megnezni, hogy a VRM mennyire megy fel Furmark alatt, mert csak azzal van gond. Szoval nem tudom, hogy van-e egyaltalan valami gond. Arra tippelek, hogy a Furmark egesz egyszerüen brutalisan terheli a VRM-et, nincs mit csinalni.
KERES: ha valakinek gyari hütös 5850-e van, tudna nekem egy Furmark VRM-hömerseklet-screenshot-ot feltölteni 10 perc pörköles utan?
-
Silentfrog
veterán
-
CimbiX
aktív tag
Felraktam egy Setsugen2-t az 5850-re, most igy nez ki:
Na most minden nagyon jonak tünik, Fallout New Vegas 1 ora jatek utan a VRM max. 65 C°-ra melegedik, a GPU max 60 C°-ra. DE: Furmark alatt a GPU 85 C°-ig megy fel, a VRM pedig 130 C°-ra kuszott fel, na itt mar leallitottam... a vemti közepre van belöve, ami kb. 1200 rpm-et jelent. Ha maxra feltekerem Furmark alatt, akkor sem valtozik a hömerseklet.
Na most nyilvan nem Furmark-al jatszom, de szeretnem magamat megnyugtatni, hogy nem nyirom ki tul hamar a videokartyat... Nektek mi a velemenyetek? A hütöt jol felraktam, semmi sem lötyög, minden tapado felületet elöször alkohollal kezeltem, szoval minden bordacska stabilan a helyen van.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Dj Dekko! #22977 üzenetére
Nem bonyolult a dolog. Konzolra nem lehet kiadni erősebb gépigényű programot, only PC játék már nem sok van, így azokat sem lehet durvára írni, mert 1-2 játék miatt nem vesznek az emberek 100k-s vga-t. Tehát marad ez, az aki meg emiatt 100k körüli vga-t vesz hát... Megvettem az 5850 xtreme-t és az új konzolgeneráció bemutatásáig tuti nem veszek másik vga-t, fölösleges. Egy ssd, esetleg átmegyek AM3+-ra, de most az 5850-nek van a legstabilabb pozíciója a gépben. Fölösleges ennél erősebb vga 1650*1080-ban, de még full HD-ban is!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahogy olvasgattam a véleményeiteket. Úgy érzem nem rossz döntést hoztam hogy lecseréltem a volt HD5850 * esem.
Bár nagyon messzire nem került mert csak a bátyámnak oda adtam.
De itt már nagyon megmutatkozik az 580 illetve az 5850 es közötti különbség.
Ami azért érthető is hogy ha az árakat nézzük.
Másfelől tök hülyeség egy olyan programmal foglalkozni ami DX11 -ben mesterségesen van generálva a gépigény... Azért erre nem lennék büszke a tervezők, program írók helyébe, hogy máshogy nem lehet pénzt csinálni a hardver cégeknek?!... Szánalmas... -
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahhoz képest milyen gyengén optimalizált, egész szépen elkocog.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #22965 üzenetére
Nos én is leteszteltem a kártyát Crysis 2 alatt.
Konfig:
i7 880@4GHz
2x2GB RAM@2GHz
HD 5870 alapon
W7 64bit
11.7 csatalisztBeállítások:
Ugyanaz mint Nálad, 1920x1080, DX11, minden Ultra-n.
Képek helyett inkább jöjjön egy videó: [link]
Igazából nincs mit hozzáfűzni szerintem, a konklúzió: a Crysis 2 HD 58xx kártyákon Ultra beállításon teljesen játszhatatlan és élvezhetetlen.
-
válasz
csabika0001 #22973 üzenetére
StaxRip 1.1.7.1 én ezt használom mindet tud mindenbe tömöríteni vágni és szerkeszteni is tud! de GPU-t nem használ!
-
madgie
titán
válasz
DroiDMester #22971 üzenetére
És Sandy Bridge alapú Intel-lel még gyorsabban megy a konvertálás, ha Intel Quick Sync-et támogató programot használ. Egy példa: sima CPU erővel adott 1080p-s filmet 100%-os prociterhelés mellett 40 perc alatt konvertált át 720p-be, Quick Sync használata mellett 10 perc alatt letudta úgy, hogy 20-25%-on dolgozott a proci.
-
válasz
csabika0001 #22970 üzenetére
olyan progi nincs ami csak GPU val (CUDA, STREAM) tud konvertálni! Nagyon nagy mértékben függ hogy milyen CPU van a gépbe, a GPU csak rásegít a CPU -nak! (kb: 20-25.% al lesz gyorsabban kész az adott film ugyan azokon a beállítási minőségen) De ha HD minőségbe akarsz konvertálni nem sokat fog rásegíteni a GPU sem! inkább a CPU a lényeges, meg hogy mennyire van felhúzva! konvertáláshoz leginkább egy i7.es CPU a jó az már brutál sebességgel tudja még a HD filmeket is konvertálni és szépen ki is használja mint a 4.magot +4.HT szálat!
Hőfokok picit magasak, de itt épp csak egy ratyi TX3 hűtötte a CPU-t
-
csabika0001
senior tag
válasz
Baryka007 #22969 üzenetére
Hosszú esküvői felvételeket meg sok mást.
Tudomásom szerint a GPU-k sokkal gyorsabbak a prociknál . Csak megfelelő program kell nekik. "de ahhoz a videó karinak semmi köze" nagyon is sok köze van Nvidiánál és AMD nél is létezik a technológia a videók konvertálásának gyorsítására csak nem értek hozzá.
Már találtam is egy listát amik képesek kihasználni ezt [link] -
Baryka007
addikt
válasz
csabika0001 #22967 üzenetére
Mit akarsz vele konvertálni? (egyáltalán mit lehet VGA val konvertálni) mert videót lehet avi ból mp4 be meg ilyenek de ahhoz a videó karinak semmi köze
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22964 üzenetére
Köszi a hasznos információkat...
Ha sok időm lesz, lehet hogy azért kipróbálom a modolást. Ha nagyok a hőmérsékletek legfeljebb megy vissza a gyári...
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Nem tudom hol tegyem fel a kérdésemet VGA val akarok konvertálni esetleg tudtok valami progit erre? -
CptMisi
őstag
Helló!
Hosszú kihagyás után visszatértem hozzátok egy kérdéssel, amit talán nem is ide való igazán, de itt kezdem.A közeljövőben, de legalábbis a nem túl távoliban szeretnék venni egy 3D TV-t vagy monitort. A 3D, ha jól tudom sokáig az nV kártyákkal működött csak, de ha jól értem ezt a cikket, akkor már Radeon kártyákkal is működik néhány monitorral, és szinte minden újabb 3D TV-vel. Jól értem? Tehát akkor működik aktív és passzív záras megoldásokkal is?
-
válasz
Motion_Blur #22960 üzenetére
igen 1,9.es Patch fent van (másképp fel se megy a DX11.pakk)
a fenti tesztek DX11.ben (képernyő jobb felső sarkában látod is MSi progi féle kijelzését D3D11) de nem ULTRA beállításon hanem csak EXTREME de ezen a képen látszanak a beállítások is pont azért tettem be a 2.képet a beállításokról!
ULTRA mód kb 30.% al fogja vissza a kártyát viszont annyival nem szebb sz.tem! Mondjuk még így is megvan a 30-35.FPS em FuLL-HD ba!
de csináltam ULTRA beállítással is megközelítőleg ugyan ott próbáltam lementeni a képeket hogy össze lehessen hasonlítani!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Monya78 #22959 üzenetére
100 fölött nagyon sok,80 fokig szerintem nem okot neki különösebb gondot a hő a vga-nak
A passziv 4850 kártyám is elhalt,pedig sosem volt 60-65 fok felett.
Amikor én azt mondom ,hogy halk egy kártya akkor arra gondolok,hogy ide modban halk.
Nekem az a fontos,mivel legtöbbet csak a net és a filmek mennek -
Dark KillerX
addikt
válasz
Sztem Dx9,ugyanis a Dx11-es beállítások csak Ultra mellett aktívak!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Szerintem DX9, mert a high textura pakk benne van alapbol a dx11ben.
dx11ben pedig nem csoda hogy lassabb -
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #22952 üzenetére
Hali!
DX9 vagy DX11?
1.9-es patch fent van? Én is megnézem majd ilyen beállítások mellett a játékot.
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22958 üzenetére
MSI afterburnel kiíratom játék közben az adatokat, 2D üzemmódban 24%-on pörög, ez tényleng halk ha a gépben lenne a 5400rpm-es vinyo akkor biztos hogy a vinyó lenne hangosabb. Játék közben felkapcsol olyan 44%-ig e felett még nem láttam pörögni...na ez a hangos. Mondjuk legtöbbször elnyomja a játék hangja...
Hőmérséklet 60-65fokig szokott felmenni...amúgy kb. hány fokot visel el tartósan ez a kártya?
-
Silentfrog
veterán
válasz
Monya78 #22956 üzenetére
Szerintem kevés lenne amit te gondoltál.Lehet,hogy ide 2D-be elég lenne a lassu 12 centisventi,de ha állandoan lassan forog ugy nem tudja lehűteni a kártyát,terhelés alatt
Amit te irsz passziv hütés olyan volt a gigabyte 4850 kártyámon is ami elégséges volt azon,viszont az 5830 terhelve 60wattal is képes többet enni/lemértem/ igy nem lenne képes az a hűtés ellátni a feladatát.
Szerintem nálad beállitási gondok vannak,mert én nem hallom a hangját előtte,pedig én mindig passziv hűtésű kártyákat vettem,de sajnos ebben a kategoriában nem elérhető passziv hütésű kártya./powercolor 6850 létezik,csak itthon nem kapható/
Amikor az adattárolo 2 tb merevlemez van a gépemben/5400 as fordulatu/ annak jobban hallom a hangját ,mint a vga-nakUgy volt hogy állitolag rámegy a 5830 kártyára a Arctic Cooling S1 Rev.2 VGA hűtő és azt rakok rá,12 centis ventivel rákötegelve ahogy te irtad,de egyrész olyan halk a kártya,hogy nem éri meg venni,másrészt senki sem tudta igazán,hogy rámegy -e mert a kompatibiltási listán nem szerepel az 5830
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22955 üzenetére
Relatíve halk lenne a videókártya, de nem ehhez vagyok szokva...az a bajom hogy maga a gépem túl halk
Pl. procin, az eddigi passzív videokártyán, ház oldalában 8dB-es hűtők, azt is fordulatszabályzóra rakva, és leszabályozva, a vinyó 5400prm-es és egy scythe halkító dobozkában foglal helyett a géptől fél méterre a szekrényben, táp egy Corsair HX szintén a hangtalanságáról híres. stb...
Ahogy néztem a régi 9600GT passzív hűtője talán még kisebb mint a 5830-as heatpipe-os hűtője...ezért ezt megspékelve egy halk 12cm-esel, vagy esetleg két 9cm-esel hátha elfogadható hőmérsékleten belül maradnék...
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba egy Sapphire 5830-al... egy kicsit csendesíteni szeretném a kártyát, úgy gondoltam műanyag borítás és gyári ventit levenném, és rámodolnék valahogy egy 12cm-es halk Coolink Swif szériás ventilátort.
Valaki csinált már ilyesmit? Tapasztalatok?
-
Giot
addikt
válasz
Dark KillerX #22949 üzenetére
Pontosan hogy az AA és a DOF és a Very high opció, fogja meg a VGA-t, főleg ilyen magas felbontáson.
-
válasz
Silentfrog #22948 üzenetére
azon a felbontáson és beállításon elég kevés az a FPS érték!
Nálam Full-HD ba minden EXTREME re állítva + High Resolution TexturePack al van 50.FPS körül! (igaz 5850.es kari 825/1100.on járatva)
íme:
beállítások!
és egy CPU használat! még így full HD ban is eléggé kéri a CPU-t
Ja a proci az i7-860@3800.MHZ + HT
szóval nálad 1280.ba elég nagy lehet a CPU limit!
-
dilipok
veterán
válasz
Interceptor #22947 üzenetére
csak 1680at bir a monitorom
viszont tenyleg eleg jol megy
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Nálam a 768MB-os GTX460-al(jól meghúzva) elég szépen megy HD-ban a Metro2033,igaz nem very highon,és nincs AA se és DoF-se,de mindem mást maxra téve jól fut!
-
Silentfrog
veterán
válasz
A napokban jött meg a kártyám,sok játékkal nem játszottam még.A Crysis 2 dx 11 pachel probáltam az emlitett 1280X1024 felbontásban minden bekapcsolva ami lehet ugy 30-40 fps jön ki a játékban.
Némi tuninggal pár fpssel több.
Viszont jászok a Sacred 2 játékkal is és ott kijön ugyanennyi fps de ugy hogy harmadára állitom a videokártya orajelét./ 70wattattal kevesebbet kér igy a konektoros mérő szerint/ -
Silentfrog
veterán
válasz
rostiron #22943 üzenetére
A játékok kissebb felbontásban jobban használják a processzort mint nagyba. Ha 1024X768 ban játszanál az 5830 kártyáddal akkor a videokártya hiába tudna többet kipréselni magábol a processzor lesz a gyenge láncszem,erre mondják,hogy processzor limited van.
Viszont ha nagyobb felbontásba játszol ott már igazán a kártya számit.
/persze egy egymagos cpu oda sem elég/
Biztos van aki szebben el tudná magyarázni!Interceptor.: Igen erre irtam hogy egy négymagos Phenom 2.5 orajellel ebben a játékban amit néztem, ebben a felbontásban amit irtam már kevés egy 5830 kártyához.
-
dilipok
veterán
válasz
Interceptor #22944 üzenetére
azert nekem a metro eleg jol elszaladgal
-
Interceptor
addikt
válasz
Silentfrog #22941 üzenetére
Ha 1440*900-as felbontású 16:10-es monitorod lenne sem változna semmit a helyzet, Ugyanúgy CPU limited lenne. Nem tudom mire elég egy 5830-as de az 5850-es még elég pl az én esetemben(hd felbontás) szinte minden játékra minimális kompromisszummal a grafikai beállítások terén. Jó egy GTA 4 nem mene jól rajta ahogy a metro 2033 sem de ezek különösebben nem is érdekelnek.
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #22942 üzenetére
Sziasztok
Egy láma kérdésem lenne. Elmagyaráznátok nekem hogy mi is az a CPU limit ? Miért van kis felbontásnál ? Hogyan lehet észrevenni ? stbNálam is van ilyen én is 1280x1024 be játszok, ha full hd-ba nyomnám több fps-t kapnék ? Bocs a sok hülye kérdésért.
-
válasz
Silentfrog #22941 üzenetére
hát azért ez nem teljesen igaz!
5850.elég még Full-HD (1920*1080) hoz is! szinte minden játékot MAX beállítás mellett is képes játszható FPS el megjeleníteni!
és 1400x1050.es felbontásról még nem hallottam! 1440x900. akar az lenni inkább! de a 1440x900.as felbontás még kisebb(igaz nemsokkal de kisebb) mint a 1280x1024.es! szóval ott is ugyan olyan CPU limited lenne!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Interceptor #22940 üzenetére
Mivel ez 4: 3 monitor ez a max felbontása nálam/1280X1024/ ha 16:9 lenne akkor 1400x1050 lenne.
Nagyobb felbontásba meg a kártya lenne a karcsú
Valami mindig kevéske -
Interceptor
addikt
válasz
Silentfrog #22939 üzenetére
1280*1024-ban ne csodálkozz, hogy proci limitbe ütközöl nem mintha bármiféle jelentősége lenne hiszen amúgy is 20ezer fps-ed lehet.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Interceptor #22938 üzenetére
A minap szorakoztam a proci orajelével és közben egy előre elmentett pályarésznél néztem a Crysis 2 ben az fps értékeket.
A 2.5ghz phenom x4 kevés egy 5830 mellé,2.8gh pont elég.
2.8 ghz felett nem jelenős a sebességjavulás ugy ebben a játékban ebben a felbontásban/ 1280/1024/ kell egy 5830 nak egy x4 phenom 2.8 ghz-el.
Ha egy 5850 et szeretnél venni oda meg elkell a nagyobb orajel ha Phenom x 4 van mellette -
Interceptor
addikt
Már lassan 2 hónapja rágódok hogyan tovább, többszőr átrágtam már ezt másokkal is de Tiétek volt az utolsó szó, kész vége minimum X4 lesz.
Bull vagy SB vonalon fogok elindulni de szerintem elöbbi lesz.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Interceptor #22935 üzenetére
Az említet két processzor nagyon harmatos, de bármelyik C2D 2 magos proci ma már felejtős, ideje átállni 4 magra.
Amikor az E6750-t lecseréltem egy jó kis 4 magosra i7-930 akkor volt olyan játék ahol megduplázódtak, ismétlem: megduplázódtak az fps-ek, pedig az E6750-es is 3,4GHz-en járt ám!F1 2010 Monza, eső, verseny: 28-33 FPS --> 58-70
TDU2 bent a városban 30 FPS --> 50 és betonstabilan, igen, az i7 erejeA Core 2 Quad procik nagyon drágák, nem éri meg, ha nincs keret egy négymagos i5, i7-re, akkor marad a Phenom II 955, az már elegendő teljesítményt nyújt alapon is, de ha megrángatod 3,6-4 GHz-re akkor tuti.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Interceptor #22935 üzenetére
Semmivel, ha előrébb akarsz jutni akkor athlon x4 a minimum szvsz, 775-be 4mag nagyon drága...
-
Interceptor
addikt
Hello,
Szerintetek mennyivel kerülnék közelebb az 5850-es elfogadható kihajtásához egy szénné húzott E5300-assal mint egy E4300-al ami 3ghz-en megy? A játékok alatti felbontás 1920*1080 lenne minden esetben.
-
peetmaster
senior tag
válasz
DroiDMester #22924 üzenetére
Pedig már ez a 4. Gigabyte kártyám, és eddig semmi problémám nem volt velük. Mondjuk ventit szabályozni egyiknél sem kellett, de a voltage unlock egyből ment. Alapból is mindig csak Gigabyte-ot vásárolok (mint Gios kolléga is írta), mert nekem nagyon bejött.
Hát akkor ez van. Kár érte, pedig nagyon erős kis vga. Csak tesztek erejéig szerettem volna kipróbálni, mit tud a kicsike, de akkor ez most kimarad. Azért szétnézek még 1-2 oldalon, hogy legalább a ventilátorokat be tudjam lőni.
Thank you everyone!
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #22927 üzenetére
Beégetett feszről tudok más gyártónál is, de gyári lock-ról a ventifordulaton..........
Érdekes megoldás minden esetre.
Amúgy a lapjaikkal semmi gond én évek óta tőlük választok. -
pedig nem túlzás volt már giga karim olyan 35-40.féle (vegyesen Ati - NV) és sajnos egyetlen 1.ről sem tudom azt mondani hogy ne lett volna valami: gondja - nyűgje - hibája - bugja szóval 1-1. mind fos! Nekem GIGA cucc ingyen se kéne sőtt még úgyse ha fizetnének érte hogy használjam!
De a témát zárom is részemről!
Giot : Soha az életbe nem fog menni a venti szabályozás átírása giga(egyedi nyákos) karin, hiába babrálod akár merre a bios -t rajta, sőtt még akkor sem ha másik (nem giga) 58xx bios -t teszel rá akkor sem! És a fesz állítás sem, se BIOS ba se szoftveresen!
-
Száni
tag
válasz
Gigabyte egyedi nyákos kártyái 1-1.ig mind HULLADÉKOK! (nem csak Ati de NV oldalon is) - ez azért túlzás, de OC létükre valóban kevésbé felhasználóbarátok
.
peetmaster: nekem az 5850OC van, de azon sem állítható a ventifordulat 45% alá (BIOS buherálással sem). Giga gyári lock...
-
Giot
addikt
válasz
Még ha a fesz beégetett is, a ventiszabályzásnak működnie kellene!
-
válasz
peetmaster #22922 üzenetére
Hát el kell hogy keserítselek!
Sem a venti szabályozás sem a fesz állítás nem fog menni irkálhatsz te bármit is át RBE progiba
Gigabyte egyedi nyákos kártyái 1-1.ig mind HULLADÉKOK! (nem csak Ati de NV oldalon is)
-
Giot
addikt
válasz
peetmaster #22922 üzenetére
A lentebb leírt metódusnak működnie kellene.
Esetleg nem cserélted fel a mentett Bios-okat?
Több ötletem most, nincs, hülyeségeket meg kár lenne írogatni. -
peetmaster
senior tag
Megvolt a bios flash, de nem akar működni a dolog.
Sem a voltage unlock nem jött össze, sem a minimális ventilátor fordulatszámot nem sikerült beállítani. Az a gond, hogy a gyári bios-nak 21%-os a ventifordulatszáma. Tehát ha bekapcsolom a gépet, el sem indulnak a ventilátorok. MSI Afterburner-ben beállítottam fix 40%-ra. Így most: gép bekapcs, ventik állnak, windows bejön, ventik 40%-on pörögnek.
Próbáltam belőni, hogy 40%-os legyen a min. fordulat, mert ígysincs hangja a kártyának, de semmi.
Duty cycle min (%) <- ezt állítottam 40-re, és ugyanúgy 21%-on pörög most is.
-
Giot
addikt
válasz
peetmaster #22917 üzenetére
Először lemented a gyári Bios-t az ATI WinFlash-el. (Simán a save-re kattintasz)
Majd a lementett fájlt megnyitod a Radeon Bios Editor-ral. (Minden fájl látható nézetre katt)
Állítgatsz amit akarsz, ahogy jónak látod. (Persze csak óvatosan nehogy valami gond legyen)
Elmented a változtatásokat.
Megint ATIWinFlash beolvastatod, Bios-t frissítesz.
Kb ennyi!(#22915) ittakary: SRY Man, nem állt szándékomban senkibe beletaposni.
-
válasz
TeeBee73 #22918 üzenetére
Nem azért írtam a kollégának ezt a módszert, mert azt gondolom, hogy csak ez a jó, és mert bonyolultabb, és rosszat akarok neki, hanem mert én csak ezt ismertem. Amikor megvettem a kártyát, rossz volt a ventivezérlés, ordított a kártya játék alatt, ezért kutattam én is a BIOS flashelési módszerek után, és egy jó ismerősöm magyarázta el nekem. Egy újraindításnyi idő alatt cserélek rajta BIOSt, szóval ezért nem is kutattam tovább más módszer után...
-
peetmaster
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a kielégítő választ.
Inkább windows alól csinálom majd. Még az lenne a kérdésem, hogy az RBE-ban mit kell állítani ahhoz, hogy feloldódjon a voltage szabályzó? Gyárilag 1.163V-ot ad meg a progi. Nem akarom rárakni más kártya bios-át, csak ugyanennek a kártyának a voltage unlock-olt változatát.
-
-
válasz
peetmaster #22912 üzenetére
A BIOS flashelés nem Win alól történik
Bootolható pendriveot kell csinálnod, arra kell rámásolni az atiflasht és a kívánt biost
Keresek neked valami leírást, és linkelem is.
Szerk: Na szóval így néz ki a történet: [link]
Bootolsz róla: beírod hogy atiflash -f -p 0 [fajlnev].rom
Ja és még egy dolog: valamelyik ATIs progival lehet editálni az órajeleket és a feszültségeket, namármost azt ha elmented, akkor BIN lesz a kiterjesztés, ezzel is működött nekem
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
A minap léptem be az ATi tulajdonosok közé egy OC-s Gigabyte 5870-el. Bios-t szeretnék flash-elni. Letöltöttem már 3 féle ATiflash-t, de egyik sem indul el (Win7 64bit).
Nincs valakinek ötlete rá, hogy mi lehet a probléma?
Ja, és még olyan kérdésem lenne, hogy a techpowerup honlapról letölthető 5870-es bios-ok voltage unlock-olva vannak? Vagy azt még pluszban nekem kell módosítani a letöltött bios-ban?
Elég tudatlan vagyok még az ATi bios flash-elésben, mert eddig Nvidia-ban utaztam. Azzal tisztában vagyok, hogy ez sem nagy ördöngősség, de mégis jobban szeretném hallani szakavatott kollégáktól.
Előre is köszönöm a választ!
-
Giot
addikt
válasz
csabika0001 #22909 üzenetére
A maximált órajelek a VGA Biosába vannak beégetve, általában azt veszik figyelembe a tuner progik.
Egyébként az előttem említett ATT jó kis progi. -
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22909 üzenetére
Az Ati tray toolssal biztos be lehet állitani olyan értékeket amit a cccben nem./mivel az orajel skálát be lehet állitani bármire/
-
csabika0001
senior tag
MSI Afterburnert be lehet úgy állítani hogy ne csak az AMD által engedett ccc be maximálisan beállítható frekvencia értékek legyen beállíthatóak ?
-
Mr.Knight
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja volt egy kérdésem az 5850 Xtreme HDMI-jével kapcsolatban,hogy most akkor 1.3 vagy 1.4.Hátha érdekel valakit
Úgy néz ki,hogy 1.4 mert Total Media Theatre-vel ha elindítok egy 3d filmet,a tv érzékel 3d jelet és át is vált.
Szóval a késői 6 os lapra épült 5850 ek 1.4-esek lehetnek.
Igy meg is marad a Sandrew-tól aranyáron vásárolt de 960/1230-at stabilan tudó Xtreme -
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22899 üzenetére
4 magos Phenom 2.8 ghz kevés lehet neki?
Ránézek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Tesla topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest