- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
válasz
tgulyas #20392 üzenetére
Hali egy kérdés, van egy shappire HD 5870 karim még a kiadás elején vetem . Ma meg jelent játék közben egy szürke képernyö kép pár másod perc és eltünt . ez mi ?
Ebből azt vettem le hogy szürke képernyő aztán kampó!!!!!!!!!!!!4444négynégy
Akkor hűtést lenne érdemes megnézni nem-e melegedik túl!
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20383 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20387 üzenetére
Kipróbáltam mind a 3-atDe csak úgy szépen óvatosan hogy a matrica sem sérültVolt egy iszonyat gagyi is ami már 775-n hibázott.
Kerítek majd valami értelmes hűtést és meglátjuk mit mutat. Amúgy ez a kari 4850X2 2GB-hoz kb hol van?
-
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20383 üzenetére
Köszi!
Nekem most Trixx-ben 1.130Van belőve. Így stabil 950/1200-on
-
Zoo123
senior tag
válasz
kisza25 #20382 üzenetére
Nekem változik, alapon olyan 37-40 környéke, terhelve meg felmegy 50-60 fokra, ha feszt is emelek akkor 70 fölé is.
A VDDC current az elvileg a vrm-en átfolyó áram erőssége, bár annak meg kevés, mert 1,09V-on (GPU fesz) 57A az csak ~63W teljesítmény, a kártya meg 150W-ot fogyaszt.
-
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
Referemcia 58xx kártyákon DIGITÁLIS PWM van 5850 3+2.Fázis 5830+5870. en pedig 4+2.Fázis! és ezeket 2.db Volterra VT1165. chip vezérli! Tehát teljesen más a VRM része a Referencia 58xx kártyáknak ezért van más monitorozása!
Sapphire már a Rev2 nél is lecserélte a sokkal olcsóbb ANALÓG uP6213.ra
És az új 5850 XTREME karin is ANALÓG (CHL8214) VRM van tehát ezért nincs monitorozási lehetősége a PWM nek!
**********************************************************************************
#20380 Sandrew : gyári hűtéssel TriXX be mehet a 1,162.v amit majd Aida64 1,1563.nak fog jelezni! ami a valóságban kb 1,21-1,22.V lesz! ezt 24/7.be is bínia kell a kártyának és a gyári hűtésnek is!
*********************************************************************************
#20382 kisza25 : amit Aida64.ben látsz GPU-VRM néven az pontosan az ami a neve! annyi feszt kap a szabályzó szerint a GPU és a 2.Amper meg 57.Amper az a GPU (és nem az egész kártya) fogyasztása! ha beszorzod az Ampert és a GPU feszt megkapod mennyi Watt ot kajál a GPU gyári fesz el ugye : 1.09375.v * 57.A az ugye ~62.W de ez csak a GPU fogyasztása nem az egész VGA!
-
kisza25
félisten
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
felraktam a legújabbat ez kiírja, csak szerintem nem változik,legalább is 26fok alapon terhelve meg 27fok
na meg van egy olyan, hogy VVDC current az azt írja 2A terhelve meg 57A ez mi akar lenni?
Sandrew: azért vegyél vissza kicsit, mert akinek írsz egy 1400 napos felhasználó nem 70 és te nem tudod szerkeszteni a hsz-ed 5percen belül, ö meg tegnap tette fel ezt a kérdést amire senki sem válaszolt és azóta jó néhány hsz volt, ilyenkor miért ne tehetné fel még 1x, ha tudod a választ a kérdésére válaszolj, ha meg nem akor ne, de ne oktass ki feleslegesen másokat, előbb néz szét a saját házad táján. -
Zoo123
senior tag
válasz
kisza25 #20377 üzenetére
"VRM-hőmérsékletét mivel méred?"
Nekem a legújabb 0.53-as GPU-Z is kiírja a Sensors fülön, VDDC temperature Phase1 meg Phase2 néven, de nekem referencia kártyám van, lehet hogy az "extreme" kártyákon lespórolták róla a szenzort.
Más:
Milyen vgahűtő megy rá egy referencia 5850-re ami alatt elfér a gyári VRM hűtőlap?
Az a fekete fémlap ami befedi a memóriát meg a vrm-et.
Tuningnál már hangos a gyári hűtő. -
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés, van egy shappire HD 5870 karim még a kiadás elején vetem . Ma meg jelent játék közben egy szürke képernyö kép pár másod perc és eltünt . ez mi ?
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20373 üzenetére
ja, hogy az cf ez valahogy elkerülte a figyelmemet
köszönöm az infót i5-860/70 ről akkor azok a feledés homályába mennek
és maradok az i5-760-nál, ha váltok
(#20376): VRM-hőmérsékletét mivel méred? -
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
No meglett a megoldás!
Elő kapartam a szekrényből a THERMALRIGHT V2 hűtőmet! Ami már a 5770.esemen bizonyított (mivel arra a VGA ra csak ez volt ami felment és le is tudta hűteni)
Simán felmegy még 90.fokkal elforgatva is! (hogy ne felfelé álljanak a hőcsövek)
egy pár kép:katt a képekre
igaz most vissza fordítottam normál állásba hogy a hőcsövek a kártya teteje felé nézzenek mert így jobban megy légáramlat a VRM bordára is! most 1,23.v al megy a 950/1250. és furmark alatt is épphogy langyos a VRM borda! és 63.fokig megy fel FurMark alatt a fenti órajelek és GPU fesz mellett,
játék alatt 55.fok körül van csak!
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #20365 üzenetére
Ez így van..annak a tápnak a 12V-os ága nagyon gyenge. Nekem ugyan ezen tápnak Cooler Master eXtreme Power Plus 460W, a maga 321W 12V-os ágával, már elégnek mondható, de még ez is csak 6k-volt dobozosan
-
dilipok
veterán
-
válasz
kisza25 #20370 üzenetére
Mért lenne gyanús amit linkeltél egy Szénné tuningolt P2 X4 970.es proci meg 2.DB 5870.es CFX be! még kevés is aza ~7200.pötty!
Nekem a 5770.CFX ment 5745.pöttyöt
***********************************************************************************
i7-860/70. ről : nem sok értelme van
De el is adtam játékban semmit nem ért a HT (amivel ugye többet tud mint egy i5-760) Csak baromira zabált így 4000.MHz környékén (+60.W a i5-760.asomhoz képest azonos órajelnél) Egyedül az volt jó hogy nagyobb Ram szorzót tud és tudtam járatni 2400.MHz en a 2000.es A-Data ramjaimat!
-
dilipok
veterán
Na a mult heten kibirhatatlanul zajossa valt a hutes az 5850emen, ezert elhataroztam, hogy kicserelem egy AC Twin Turbo Pro-ra. Azt kell, hogy mondjam nagyon meg vagyok elegedve. 30 C lett a homerseklet idle-ban, 60-nal feljebb meg nem igazan megy terhelve sem. Furmark alatt felent 71fokra a VRM, de ugy vagyok vele, hogy az nagyon szelsoseges helyzet, valamint elotte nem igazan nezegettem a fokokat, ezert igy utolag azt gondolom, hogy a ref hutessel meg melegebb lehetett...
Egyedul a GPU hutest fogo 4 csavar szivatott meg, mert annyira bele voltak huzva/gyogyulva a menetbe, hogy mar majdnem sirtam mire szet tudtam szedni
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20367 üzenetére
köszi az infót
akkor nekem még belefér az i5-750- mert annak lesz egy 17A-os ág
és mellette az HD5850 és mindkettőt húzhatom isez jó hír, mert majd az lesz a következő procim, vagy egy i7 860/70 használtan nincs nagy árdifi közöttük, de még ráérek, addig meg csak kússzanak lefelé az árak,
más ez az eredmény nekem gyanús szerintetek?
HD5870 P7195 -
chabeee
aktív tag
válasz
DroiDMester #20367 üzenetére
rendben köszi még1x
valószínű akkor előbb tápújítás lesz és utána lesz a többiha meglesz a kari még visszatérek!
üdv csabi
-
válasz
kisza25 #20366 üzenetére
400APN nél az 1.ik 17A es ág csak a CPU 4.PIN es csatlakozóba megy, tehát az csak a CPU-t eteti! a másik 17.A es ág van az összes többi cuccra! De volt ilyen 400.as APN em én megnéztem azért mit bír! és megterheltem valós 400.W al ami 12.v on kb 360.W körül mocorgott azt még kibírta tatrósan 1.óra után sem kapcsolt le! tehát valamivel többet tud mint a gyári 336.W os érték 12.V on!
*********************************************************************************
Nagyon határ eset lenne a i5-750+HD5850 annak a tápnak ha totál semmi tuning nem lenne akkor elképzelhető hogy elbírná ha képes még aza táp leadni a 260.W ot 12.V on! Tudom hogy mennyit kajál a i5-750 mivel énis azzal hajtom a 5850.et! én most 21x190@4000.MHz a 5850 pedig 800/1100.on! jár és így eszik a gépem 270-280.W ot (természetesen nem konnektorból ez már vissza van számolva a táp hatásfokával)
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20363 üzenetére
igazad van ennyire nem merültem bele a tápjába, de az 5850-et elbírná egy 750-es procival, csak a tuning lenne ezek szerint kétséges, az én tápom ugye 17A+17A viszont, ez melyik ágakra értendő, mert nem sok csatlakozó van rajta, 1flopi, 3db SATA, 3db 4es molex, egy CPU és egy 24-es alaplapnak, ebből melyik mit ad le?
a 3db molex az 1x17A és a másik 17A a CPU+alaplap -
válasz
chabeee #20364 üzenetére
Hát 7-8.e egy ilyen régi elavult 450.es tápért irtó sok! mikor 3X jobbat kapsz 7800.ért! a reális ára 3500-4000.e körül lenne többet nem ér! Persze ha valaki nincs tisztában ezekkel a dolgokkal hogy a mai gépek több mint 90.% ban a 12.Voltot igénylik azok lehet megis vennék a tápodat akár 6.ért is mivel azt hiszik hogy húde fajin 450.es táp! De aki tisztában van ezekkel az tudja hogy egy 6.e FT-os 350.es FSP táp is 2X jobb nála! mivel több mint 300.W ot tud 12.V on!
-
chabeee
aktív tag
válasz
DroiDMester #20363 üzenetére
köszi, az ajánlatokat is!
tegnap megkérdeztem a mennyit adnál ezért az alkatrészét topicban hogy mennyit érhet ez a táp, 7-8-ra lőtték be ez nem sok érte? mert ha nem, akkor felrakom ennyiért
bocsi az offért
köszi mégegyszer
üdv -
válasz
chabeee #20358 üzenetére
Hát sajnos elég régi már eza táp hiába 450.W os (mert bőven elég lenne még egy 400.as is) De 12.Voltos része csak 12+10.Ampert tud! (kombinálva pedig 264.W) Ez sajnos kevés lesz már az i5-750.hez! Ha csak VGA-t cserélsz azzal még megfog birkózni mivel kb ugyan annyit eszik a 5850.es is! mint a 4870.!
Ha procit cserélsz érdemes lenne egy FSP500-60APN venned jelenleg ez a legjobb ÁR/Értékű táp! ez meg birkózna még 2.db 5870.es kártyával meg tuningolt i5-750.el is! De ha kicsit többet szánsz tápra akkor FSP Aurum Gold 500W ast érdemes venni! jelenleg ez a legolcsóbb 80+ Gold minősítésű táp a piacon!
***********************************************************************************
#20361 kisza25: neked FSP400APN ed van az 17+17.A tud 12.V on és közel le is tudja adni akár mind a 400.W ot 12.V on! Tehát ne ahoz viszonyíts egy 5.éves elavult 450.es tápot! chabeee kollégának régi tápja van és nem 12.V ra van kihegyezve! -
kisza25
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz
chabeee #20358 üzenetére
Ha nem lesz cpu és vga extrém tuning szerintem el kellene hogy vigye.
Nem mai darab az a táp és 450W létére elvileg csak 264Wot tud 12V-n, "normál" használat mellett nem kellene, hogy gond legyen. Szerintem.
Ha szénné húzol mindent és ráeresztesz teszt progikat lehet lekapcsol. -
chabeee
aktív tag
Sziasztok.
Egy 5850 beszerzését tervezem, de viszont nem vagyok biztos abban, hogy az áramforrásom elegendő lesz. Jelenleg egy CM RS450ACLY tápom van, ami - ahogy a nevében is bent van - 450Wattos. A fogyasztási adatokat néztem itt Az itt leírtak alapján, 307Wattot eszik összesen? Eddig egy 4870 van belőve, ami pro-hardveres tesztek alapján kb 270Wattot eszik 100%-os terhelés mellett
mellette most jelenleg egy core i3 530-om van de tervezem a i5-750 megvételét is.Tehát a kérdés adott vegyek új tápot vagy sem?
A válaszotokat előre is köszönöm
üdv Csabi
-
Vigneau
félisten
A nyákméret és elrendezés nekem is feltűnt már korábban - ezért is próbáltam meg egy 5870 BIOS-t a VGA-ra. De nem éreztem, hogy az 1.2V hatására a chip jobban menne. Így feltettem a legfrissebb nem Extreme BIOS-t és 925/1200-on tudom hajtani 1.088V-on.
Így van, ez a fekete tömb van az enyémen is, 2 csavar rögzíti. Nem is piszkáltam, elég szimpatikusnak tűnt.Az Extreme nyákban igazán a hosszúsága - valamint a chip elhelyezése - az, ami nekem elnyerte a tetszésem. A non-ref PCB viszont elég hosszú.
tgulyas:
Csak nem Black Screen? Rendesen érintkezik amúgy a VGA? Tuning, energiagazdálkodás, stb.? -
tgulyas
senior tag
-
Giot
addikt
válasz
Vigneau #20338 üzenetére
Az összes Rev2-es Sapphire egyforma PCB-re épül. Ideértve a Toxic, Vapor-X kártyákat is.
Csak az alkatrészek változnak.
De ez az új Xtreme változat a 6850 NYÁK-jára épül. Logikus hiszen nincs túl nagy eltrérés a GPU-k között.
Meg amúgy is spórolósak Sapphire-ék, de csak annyira hogy nem menjen a minőség, felhasználhatóság rovására.Jól tudom hogy ilyen VRM hűtés van a te VGA-don is?
(#20337) DroiDMester: Tudtommal a rev2-es Sapphire 58XX VGA-kon ilyen VRM hűtés található:
Ez beférne az AC és a Zalmi alá is.
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
és melyik játékhoz kell húznod
mert nekem mindenre elég volt még alapon
ha meg mindenképpen húzod alap fesz mellett tedd és akkor nem lesz sokkal több a hő
Vigneau: én is érzékeny vagyok a hangra, csak AC hűtők vannak a gépben PWM-el szabályozva sk. beállítva a fordulatuk, idle nálam 20%-on megy a VGA venti azt nem hallani ki a házból, játék alatt meg vagy füles, vagy a hangfalak bömbölnek -
kisza25
félisten
és mi bajotok van a gyári hűtéssel
akinek kevés a ~900Mhz az rakjon rá vizet,
szerintem elég hatékony és engem még nem zavart játék közben sem, vagy ti hang nélkül játszatok -
Vigneau
félisten
RAM bordák nélkül használom az AC TT Pro-t a non-ref Sapphire-omon. Rajtahagytam a gyári VRM hűtést és Kombustor alatt 925/1200-on nem voltam melegebb 64-65°C-nál (a ventik ~42%-on forogtak).
VRAM sünik terén nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint DM-nek, csak még 9600XT/X800GTO2 idejéből. Tuning esetén a használatuk nekem nem hozott plusz MHz-eket, sőt...
-
Keresgéltem picit!
Ahogy elnézem szinte mindegyik(1-2.egyedi nyákost leszámítva) 6850.nek ugyan olyan a VRM része!
itt van PL: HiS 6850 IceQ X Turbo
és a VRM bordája! felül és alul no ilyen jólenne sz.tem a AC TT Pro alá ez bemenne mert alacsonyabb mint a gyári 5850.Xtreme bordája csak félő hogy ezis kevés lenne mert az AC ventik nem sok levegőt löknek rá!
-
itt van a VRM igaz 6850.es van a képen de mint tudjuk ugyan az!
De ahogy elnézem a Referencia 6870.nek is kísértetiesen olyan a VRM része! legalábbis a VRM borda tuti jó lenne ha lenne de 6870.re valót se lehet sehol kapni!
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20330 üzenetére
A Zalman VF3000A hűtésének nagyobb légszállítású ventilátorjai vannak. Ebben az esetben lehetséges hogy megbirkózna a VRM.ek hűtésével is, feltéve hogy annak aláférne e?
Tudnátok mutatni képet az Xtreme VRM hűtőbordájáról? -
válasz
F e Z o #20333 üzenetére
Sajnos jelenleg nem kapható boltban ami jó lenne rá!
Sapphire HD6850.re kell keresni, mert aza PCB 1:1.ben! Az már régebben jelen van de sajnos még nem csináltak hozzá VRM hűtést! így marad a házi barkács vagy aki foglalkozik vizes blokk gyártással azzal kell terveztetni+legyártatni egy fajin Passzív VRM hűtést!
-
F e Z o
veterán
válasz
Ráadásul erre a TR VRM-R3 sem jó.
-
kungzi
veterán
válasz
DroiDMester #20328 üzenetére
köszönöm szépen
-
Sandrew
őstag
válasz
Gondolkoztam a burkolat levételén is. Csak ahogy nézem az is írányítja a levegő útját
-
válasz
Sandrew #20329 üzenetére
Xtreme plus hűtővel még nemvolt alkalmam találkozni, így azt nem ismerem (olyanról meg nem írok véleményt amit nem próbáltam saját magam)
De a VRM probléma annál is jelen lesz ugyan úgy!
TT Pro nál sem a hűtővel van gond hanem a VRM-el!
Tehát a VRM-re kell csináltatni (vagy otthon barkácsolni) valami combosabb hűtést!
Hely az lenne egy elég nagy bordának
Csak az útba lévő kondik és tekercsek helyeit kell kivágni kimarni!
tehát hiába veszel Xtreme plus vagy akár Zalman VF3000A vagy bármi mást a VRM hűtése akkor sem lesz megoldva!
Egy próbának vedd le a gyári hűtésről a műanyag házat(alulról 4.kis csavar) akkor nem szorul be a lamellákhoz a meleg levegő sz.tem 3-5.fokot kell hogy nyerjél vele!
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20326 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Accelero Xtreme plus rámegy a kártyára?
Gyári hűtésnél meg azt vettem észre hogy a borda hőelvezető képessége a kevés. 950-en a Gpu 1.15V-al terhelve szinte mindegy hogy 3500rpm-en vagy 4400rpm-en megy a venti. Hőfok max -1c ot változik.
-
válasz
kungzi #20325 üzenetére
El kell felejteni jobban mondva nincs értelme!
előző H.SZ. -em be leírtam hogy tettem a kártyára AC TT Pro hűtést Természetesen a ramokra is mentek a bordák! és rosszabb volt a helyzet a gyári hűtéssel mikor nemvolt a ramokon hűtő borda akkor 1250.MHz et mentek a ramok hiba nélkül mikor az AC hűtő volt meg a ramokon borda akkor 1210.MHz nél már kockázott!
Azt tapasztaltam hogy az ilyen rendszerű hűtésnél ahol a gyári venti tolja a ramokra a friss levegőt (igaz valamelyest langyosat mert a lamellákon keresztül nyomja) ott többet ér a ramoknak eza kis légáramlat mindha bordát teszel rá!
-
válasz
Sandrew #20322 üzenetére
Én is dobtam rá AC TT Pro-t! de De 1.hét után leszedtem!
Több okból kifolyólag is!
1, a gyári VRM hűtést sajnos le kell szedni mert túl magas és nem megy fel tőle az AC hűtő!
2, az AC hez kapott VRM bordákból csak a vékony csíkok mennének fel de azok sem mennek fel mert a FET-ek között vannak SMD kondik amik magasabbak mint a FET és azokon fekszik fel a borda!
egy kép hogy miről beszélek! Katt a képre
Ha leszeded a gyári VRM bordát láthatod hogy az is speckó és kivan marva a problémás helyeken!
3, kis kreativitással ugyan meglehet oldani fogod és tűreszelővel kireszeled (az SMD kondik helyét) az AC VRM bordáját alul középen hogy elférjen! Ha már barkácsolni kell akkor a nagyobb L alakú VRM bordákat érdemes de azoknál még a 2.lamellát is ki kell vágni félig mert útba lesznek a nagy puffer kondik is!!
4, ezeket mind végig csináltam szépen fel is mentek az L alakú bordák de sajnos a tuningot már nem bírták gyári hűtővel megy a karim 975.MHz et, mikor az AC TT Pro volt rajta már 900.Felett kockásodott, mert kevés volt a VRM hűtése még akkor is ha a AC ventiket 100.% ra tekertem hogy tolja a levegőt a VRM bordákra!
5, Ha nem tervezel nagy tuningot 800.MHz ig elegendő az így megbarkácsolt VRM hűtés!
6, A GPU-t azt szépen hűtötte az AC játék alatt 45-48.fokig ment fel csak! De ha a kártyára kötöd akkor a gyári venti szabályozást érdemes TriXX vagy AfterBurner al felülbírálni mert elég alacsonyan pörgeti akkor az amúgy is alacsony fordulatú ac ventiket (100.% nál 1850.RPM körül)
Tehát én szépen 1.hét után vissza tettem a gyári hűtőt nem hangos ez 55.% ig sem megy fel játék alatt ott meg még nem vészes a hangja!
-
kungzi
veterán
úgy hallottam, hogy az extreme kártyákon nincs a ramokon hűtés, mit érdemes rájuk rakni?
vki linkelne? köszike
-
Giot
addikt
válasz
Sandrew #20322 üzenetére
A VRM hűtésre ügyelj. Nem túl nagy a légszállítása a TTPro ventilátorjainak, emiatt nem igazán alkalmas a gyors légcserére. Ráadásul a bordák amiket adnak hozzá hajlamosak lepotyogni.
Más részével nem lesz gondod.
Magánvéleményem hogy az 5850 azért egy Zalman VF3000A vagy egy Accelero XTREME Plus-t megérdemel. Arról viszont nincs információm hogy ez az Xtreme 5850 milyen PCB-vel rendelkezik. A Sapphire 58XX rev2-es VGA-i egyforma NYÁK-kal érkeztek [link] arra felment az AC Xtreme Plus. De ezt nem állíthatom biztosra ennél a kártyánál.(#20321) sephi: Jól hangzik, majd csinálj képeket kíváncsi vagyok.
(#20323) Találtgyerek: Részemről abszolút ajánlott a Sapphire 5éve tőlük vásárolom a VGA-im. Egyikkel sem volt gondom. [link]
-
Sandrew
őstag
Gondoltam hogy feldobok a kártyára egy Twin Turbo Pro-t. Mire kell figyelnem majd? Illetve a kártátyra gondolom rá lehet dugni a hűtést?
-
kungzi
veterán
sikerült szert tennem egy 5850 extreme-re! ha minden jól megy, akkor holnap már nálam is lesz
-
Giot
addikt
válasz
F e Z o #20318 üzenetére
Nincs gond a hűtőcserével csak nem mind1 milyet tesz rá a delikvens.
Szépen fel lett polírozva blokk. Vrm/Vram hűtést hogy oldod meg?Sokáig ezzel a hűtéssel szemeztem: [link]
De alig játszok, ráadásul nem érzem úgy hogy kellene az a +100Mhz ami még az 5850 Toxic-ban van, úgyhogy marad a Vapor. 850/1200-al ez is megbirkózik.(#20317) Találtgyerek: És melyik gyártótól fog érkezni?
-
F e Z o
veterán
válasz
Sandrew #20313 üzenetére
A gyári paszta elég gatya rajta. Amint megvettem a kártyát, újra is raktam rajta noctua nh-1-gyel. kb 5 fokot ment le a gpu hőmérséklete.
(#20314) Giot : Nem feltétlenül volt rossz gondolat a hűtőcsere. Annyira azért nem csendes a gyári ref hűtő terhelés alatt. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes a blokkom. Természetesen a vram és a vrm-emek se lesznek elfelejtve.
-
Giot
addikt
válasz
Találtgyerek #20308 üzenetére
A referencia VGA-kal nincs gond. Tulajdon képen mind1 hogy milyen márkát választasz ha referenciáról van szó, ugyanazt kapod.
Kivétel a garancia, Sapphire 2 évet. Asus, Giga, 3 évet ad.
Többit nem tudom.(#20313) Sandrew: Gondolod véletlenül van az a hűtő rajta az 5850-en? Nem pedig a 4850 kis szélkergetője? Addig tesztelgetsz míg megsül a jó kis 5850-ed.
-
Sandrew
őstag
válasz
kisza25 #20312 üzenetére
Elfogy a jó kis pasztám
Van itt mindenféle. X1600 256MB, 4850 1GB...Gyári szürke izét letakarítottam raktam rá ilyet, kép megtévesztő. A pasztát kell nézni. -4c-ot hozott a gyári pasztázáshoz képest gyári hűtővel.
-4c-ot nyertem vele eredeti állapothoz képest
Jah igen. Az a kis fekete a vrm borda. Ha kap huzatot akkor langyos. 4850féle hűtő telibe nyomta. Ez a gyári csodahőcsöves nem tudom mennyit ad neki...
Szerk.: Ezt az egészet jól megaszontam
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Nézegettem pár 5850-es radeont!
Érdeklődnék,hogy a Sapphire referencia hűtős modelje mennyire melegszik és tuningolható?
Vagy hogy melyik típust ajánljátok? -
Sandrew
őstag
válasz
F e Z o #20305 üzenetére
Szerintem véletlen odakattintottam
Vagy Automatán van De inkább így mert ha húzva van, Auto-n elmegy 80-ig és a vrm részén elég karcsú borda van. Kapjon inkább több szelet.
MZsoltee
Én azért pörgetem ennyire mert kis fikarsznyi borda van a fesz szabályzón
És így húzva+megfeszelve eléggé melegedhet.
Amúgy a kártyára Twin Turbo Pro felmegy?
Megyek megpasztázom hátha jobb lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest