- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilipok
veterán
válasz
csabika0001 #23099 üzenetére
szerintem az SPD azok az ertekek amit a memoria hitelesitve elbir meg (ezek a memoriamodulbol jonnek). Az auto meg az amire a lap rakja/rakta ezeket. (nem vagyok egy guru, de az en ertelmezesem szerint ez igy mukodik, ha nem igy van valaki javitson ki pls)
-
csabika0001
senior tag
Kis segítséget kérnék máshol nem nagyon jön a válasz kihaltak a ...
[memória probléma] -
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #23097 üzenetére
Elnéztem , nézem a beállításokat szal bocsesz úgy már helytálló.
-
Ga
tag
Sziasztok,
Sikerült végre társat szereznem az 5850 Toxic 2GB-hoz. Egy 5870 Toxic 2GB személyében.
Kicsit vissza is kellett fogni, mert az 580W-os táp nem bírta teljes kakaón. Sajnos a tápom közben meg is adta magát, de egy gyors CF Unigine teszt pont belefért.Amint megvan az új táp (remélhetőleg erősebb), jelentkezem.
Ga
-
diegho
nagyúr
Sapphire 5830 extreme felől érdeklődnék, alulfeszelés és hang ügyben. Lehet valamennyi fogyasztást nyerni alulfeszelve és a kártya hangja mennyire elviselhető terhelve? 5770-et akarok lecserélni valami nagyon halk, de nem túl sokat fogyasztó kártyára.
-
Ateszzero
őstag
Azért mondtam mert az a legolcsóbb. Egyébként meg a 4850 Sapphire nekem jobban bejön mint az Asus vagy az XFX. Azóta lettem Sapphire párti. Nem sokat találtam a hardveraprón. Annak is a nagy része még tavalyi hirdetés vagy a tag azóta be se lépett.
Ezeket valahogy ki kéne rúgni. -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Tervezem hogy veszek egy 5830-as kártyát.
Kb mennyit szabad kiadni egy használt 5830-ért? Jó nekem a Sapphire is. -
Colos1
őstag
válasz
dilipok #23084 üzenetére
Most egyelőre csak csökkentettem a GPU tuningot 850-ről 830-ra, ha így is lefagy, akkor jön az alapórajel.
Ha úgy is rossz lesz, akkor keresgélek más irányba. A CPU-NB-t már kizártam, amikor feszt adtam neki, illetve saját magát zárta ki, mert 7 hónappal a húzás után jött az első ilyen hiba.Ami hátramarad: CPU core vissza 3400-ra (csak idén január óta van a 3500-as órajelen), és az, amit (#23083) csongi mond, az alaplap.
-
Oz Nagyúr
csendes tag
Király!
-
Colos1
őstag
válasz
MZsoltee #23081 üzenetére
Az öcsémnél alighanem ez lehet, ő AfterBurnert használ. Nála naponta többször csinálta. Most újratette a wint, egyelőre csak a BC2 -vel, ő már nem fagy. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha visszateszi.
Viszont nálam nem csak ennél a játéknál fagy ki, hanem másnál is volt már gond. (AvP, Mass Effect 1)
Amit tegnap este megnéztem:
- A Crysis 2 max 54% -ban terheli a szünetmentest (850/1250), a BC2 most 55% -ban, (830/1250), amikor 850/1250 -en volt, akkor 57% -ban terhelte, de ekkor a crysis 55% volt, mert a proci picit túl volt feszelve. Azaz nem fogyaszt sokkal többet, a 2% = 20VA, ez kb. 15 watt.
A táp biztos hogy elbírja, viszont lehet egy kis instabilitás benne, így nem zárom ki Cybertrone ötletét.Tegnap csak 1 órát játszottam, de a hiba mindig hétvégén jött, amikor többet nyomtam. Mondjuk az érdekes, hogy toltam 1,5 órát (1000 ticketes pálya), utána 1 óra szünet, majd a következő menetnél - ugyanezen a pályán - 5..10 perc múlva fagyás.
ATT -vel teszteltem a VideoRAM stabilitását is, 1312 MHz -nél még stabil volt, feljebb nem mentem. Így szerintem enek instabilitása kizárható, meg amúgy is 1250 MHz -ra vannak hitelesítve a rajta taalálható RAM -ok.
-
Colos1
őstag
Végignéztem az összes everest log -omat, printscreen -eket a stabilitás tesztekről, a fórum hozzászólásaimat, és a történet a következő:
A gép CPU-ja a kezdetektől fogva (2009.11.) 3400 -on, az NB meg 2200 -on ment. Az NB-t 2010 januárjában 2600-ra emeltem. Az 5850-et áprilisban vettem, és 2010 június 1. -ig csak overdrive -al 775/1125 -ön nyomtam. 2010 június 1 -től 850/1250 -re emeltem. Kicsit több mint egy hónapra rá, az AvP közben beadta az első ilyen hibát, utána hónapokig semmi. Azt nem tudom pontosan mikor, de közben átálltam 64 bites rendszerre is. 2010 októberében SSD -re váltás miatt a Win7 -et újratelepítettem. 2011 januárjában a processzor órajele 3400-ról 3500 MHz -re nőtt, még mindig alapórajelen. Áprilisban, amikor a Mass Effect 1 -el játszottam, a Vermári pályán a hiba ismét bekövetkezett, és itt volt a másik hiba is, a driver leáll+újraindul és a szétesett képernyő.
4 héttel ezelőtt megvettem a BFBC2 -t, és mint írtam, azóta 2x történt meg a fagyás.(#23079) MZsoltee:
Na, erre sem gondoltam még. Az Aida64 állandóan megy nálam. -
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23075 üzenetére
Akkor ezt is számításba veszem
(#23076) dilipok: Ki van kapcsolva az automatikus újraindulás, épp ezért fura, hogy ennek ellenére miért indul újra. Minidump készül, STOP 124 -es hiba, a hibaellenőrző karakterlánc üres, a hibát okozó cím: ntoskrnl.exe+4b18cc
Majdem ugyan az, mint amikor a procim megbukott Prime95 -ön, csak ott a hibát okozó cím ntoskrnl.exe+70740 volt.
Alapon nem próbáltam, feszt adtam a CPU-nak és az NB-nek. Anno amikor meghúztam a CPU -t 2 óra Prime95 Small + 20 perc Large FFT, amikor meg az NB -t húztam, 2 óra Prime95 BLEND lefutott. Most a GPU-t visszavettem 830-ra.
Ami még feltünt, hogy játékfüggő. Eddig AvP, Mass Effect 1 és BFBC2 közben jött csak elő, és a BC2 kivételével mindegyiknél csak 1x. Ja, meg MoH2010 közben volt egy szürke csíkos képernyőm, de ott minidump nem készült.
-
dilipok
veterán
válasz
Colos1 #23074 üzenetére
kapcsold ki h kekhalalnal ujrainduljon a gep, majd ird le a hibakodot, es arra keress ra. Nekem okozott sorozatos kekhalat mar memoria hiba (szinten eleg random modon) vagy HDD hiba is. Tehat sok minden lehet, nem feltetlenul a VGA (bar az sem kizart) Ja, es ha teljesen alapon hasznalod a gepet, akkor is ujraindulgat?
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23073 üzenetére
A single -nél nálam sem volt semmi gond.
De nálam nem "sorra indul újra", a 35 óra játékidő alatt eddig 2X fordult elő. Nálad is beakadt a hang meg a kép, és pár másodperc alatt újraindult?
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23071 üzenetére
Gondoltam rá, de akkor szerintem nem válogatna, minden játéknál fagyna. A Crysis 2 pl. sokkal jobban használja a gépet, mint a BC2. És sűrűbb lenne a fagyás is. Tavaly júliustól idén áprilisig semmi gond nem volt. Április óta sem, csak a BC2 kihozta egymás után 2 vasárnap is a hibát.
-
Colos1
őstag
Nálam tapasztaltabban véleményére lennék kíváncsi.
Csinál a gépem olyanokat, hogy játék közben beakad a hang (kerreg), megáll a kép, és a gép pár másodperc múlva újraindul. Eddig ritkán csinálta, egyszer tavaly júliusban AvP közben, egyszer idén áprilisban Mass Effect 1 közben, aztán 3 hete vettem BF
C2 -t, és a 3 hét alatt 2x. Mass Effect 1 közben volt olyan is, hogy a VGA driver újraindult, és az asztalom "szét volt esve", néhány ikonnak a fele megjelent 15 centivel odébb is...
Eddig nem gondoltam videokártyára, mert az eseménynaplóban a Northbridge -re hivatkozik. (WHEA-Logger, ID=20, végzetes hardverhiba, HyperTransport figyelő időzítő hibája, gépellenőrzési kivét, és a minidump szerint a windows a hibának a STOP 124 fedőnevet adja.)
Azért vagyok szkeptikus a VGA hibával szemben, mert Crysis 1-2, MoH2010, stbstbstb közben nem csinál semmit. Azt már próbáltam, hogy túlfeszeltem a procit, de akkor is fagy.
5850 -em van, alapfeszen, 850/1250 MHz-en. Az ATT szerint 869 MHz -n hibázik, de másodszorra ezen az órajelen is túlmegy.
Most visszavettem a GPU órajelét 830 -ra, de azóta nem tudtam még sokat játszani vele.Szerintetek ez lehet VGA instabilitás?
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Próbálta valaki a Dirt3-at CF-el?
Olyan gondom van, gondoltam kipróbálom, hogy muzsikál, így beszereltem a másik 5850-et is. Egyszer már sikerült lefuttatnom a Bencmarkot, játszani tudok, de érdekelne a bench de nem fut le. Lefagy és hibával kilép. -
Yroll
csendes tag
-
Giot
addikt
válasz
Colos1 #23062 üzenetére
Köszönöm az információt!
(#23063) Yroll: Attól függ meg akarod e feszelni a VGA-t. Ha nem akkor elég lehet a CCC-ben az Overdrive funkció.
Egyébként az általad felsorolt programokon kívül van még egy amivel megpróbálkozhatsz az pedig a Sapphire Trixx.
Innen töltheted: [link] -
Yroll
csendes tag
Sziasztok
Van egy Sapphire 5850-em.szeretnémegy kicsit tuningolni,de egyetlen egy programmal sem jutok semmire.(atitool,rivatuner,msi afterburner)
Feljebb láttam,hogy sokan msi ab használtok,de nálam el sem indúl.Hiba üzenetként azt írja,hogy valami összetevő hiányzik vagy korrupt.Mi lehet a gond?
Milyen proramot használjak? -
Colos1
őstag
Ez a giroszkóp hatás miatt van.
A forgó alkatrész forgási tengelye stabilizálódik. (Ezen az elven működnek a stabilizátorok, giroszkópok, és ezért nem dől el pl. a pörgettyű, amíg forog.) Ha mozgatod működés közben a HDD -t, akkor a fentiek miatt a csapágyazásban oldalirányú erő lép fel, ami miatt egyrészt gyorsan kikophat, másrészt a tányér elmozdulhat (századmilliméterekről beszélünk), és hozzáérhet a fejhez. Ha pedig egy nagyobb kopás miatt a tányér "szitálni" kezd, akkor vége. Ez csak akkor lép fel, ha a tányérok síkját elbillented. Ha forgatod a gépet, akkor kisebb mértékben jelentkezik, ha pedig pont a tányér tengelyében forgatod, akkor egyáltalán nem lép fel.
A gyrohatás négyzetesen arányos az átmérővel és egyenesen a fordulatszámmal. A notivinyó kisebb, és lassabban forog, ezért ott nem lép fel. Meg szerintem a csapágyazása is erősebb. -
LLam
senior tag
kissé elkanyarodtatok a kérdés lényegétől..
köszönöm az észrevételt, idestova 16 éve döntögetek gépeket, szal vágom h mitől lesz baja a vinyónak meg ilyenek.
a kérdés tehát az volt h a nyomi radeon ventilátor miért kapcsol feljebb ha álló helyzetben van a karesz?
-
Giot
addikt
válasz
dilipok #23058 üzenetére
Akkor hajrá mozgasd!
Most mint mondjak erre..... nekem és havernak is sok lett a badsector, mire rájöttünk hogy nem érdemes forgatni a cuccot ha megy a gép.
Később eladtam a winyót egy ismerősnek, jeleztem a hibás sectorokat, külön figyelmeztettem ne forgassa vagy mozgassa miközben megy a gép, és figyelje nem e nő hibás sectorok száma.
Odafigyel rá kb 2 éve van nála a hibás szektorok száma nem nőtt.
Magamnak egy 750-es Samut vettem, odafigyelek rá nem mozgatom, forgatom ha megy, egy darab hibás szektorom sincs.Na de off end!
SRY! -
Ribi
nagyúr
-
LLam
senior tag
szerkesztési idő lejárt a kérdésem meg nem tettem fel
szóval, van egy referencia 5850-es kártyám sapphire márkájú. Torony házban van a gép, vagyis a kártya vízszintesen csücsül a slotban. Amikor elfordítom a gépet, azaz a kártya függőlegesbe kerül, akkor a ventije felpörög 5000 rpm-ig. Miért?
-
LLam
senior tag
eléggé meglepődtem, hogy egy duál 5870-es konfigot, egy nem kis fogyasztású procival, 500W-os tápról hajtotok meg..
én egy 700W-oson gondolkodom és még ebben sem vagyok biztos.. persze feltételezem, hogy 80%-nál nem jobb és nem is rosszabb a teljesítménye ami ha jól tévedek 560W tényleges izmot jelent..
(csak 2 hete vagyok 5850 tulaj, szal ne nagyon szúrjatok le..
)
-
lanw
aktív tag
Meglátjuk mit produkál :-) Ha nagyobb terhelésre elhasal akkor nincs mese sajnos....:'-(
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #23048 üzenetére
OK megnyugodtam, hogy nem vertem át saját magam.
-
-
rostiron
őstag
válasz
Motion_Blur #23046 üzenetére
A régi tápom jobb volt ?
-
rostiron
őstag
válasz
birozoli7800 #23044 üzenetére
Egy chieftec 450AA-101 A típusú tápot adtam érte, remélem azért rosszabbul nem jártam?
-
dilipok
veterán
-
rostiron
őstag
válasz
Motion_Blur #23036 üzenetére
Azt mondod, hogy a chieftec GPS-550AB A nem egy jó táp?
Szerinted nekem is van félnivalóm?
P45-ös lap Q9400 3500Mhz-en és 5830 extreme
Eddig nem volt gondom. -
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #23038 üzenetére
nálam már a corsair vx550 se szerette az 5870cf-et, pedig az 41A ad ée 12es ágon, bár nálam x6 volt mellette.
-
lanw
aktív tag
válasz
Motion_Blur #23038 üzenetére
Értem ! köszönöm szépen a válaszaid ! Akkor bepróbálkozom !
-
Motion_Blur
félisten
Nekem vitte anno 5870 CF-et egy Phenom II X4-el 4GHz-en.
De egy Prime95 + Furmark kombó emlékeim szerint megfingatta. Mármint nem ment tönkre, csak lekapcsolt. Játékok alatt nem volt gáz, csak kicsit jobban forgott a venti. El fogja vinni, csak egy táp azt szereti ha a maximális terhelés 50-70%-án használódik, akkor a legjobb a hatásfoka. -
lanw
aktív tag
válasz
Motion_Blur #23036 üzenetére
köszi a gyors választ...de egy próbát megér talán? ...ha befuccsol akkor új táp vagy ilyesmi !
ja és full HD ..persze..
-
lanw
aktív tag
Üdv ! olyan kérdésem volna , hogy a 9550 kihajt két darab 5870-et egy chifi 550 -el ?
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Abba ütköztem hogy nem tudom tovább húzni a karim 900/1300 nál.
Csak egy-két teszt erejéig szeretném, 11.8as Driver van fent, és mióta feltettem nem is próbáltam MSI AB-vel feljebb húzni eddig, most pedig szerettem volna, de hiába írom át a "UnofficialOverclockingMode = 0' egyre" mégsem lehet tovább húzni, feltettem ABből a 2.1.0 helyére a 2.2.0 béta5 -öt, és szintén nem engedi, mit csinálok rosszulKöszönöm előre is!
-
Giot
addikt
válasz
Dark-Bandi #23030 üzenetére
900/1200 környéke már jó lenne 1920x1080-as felbontáson.
De minimum az 5870 alapórajelét (850/1200) kellene megcéloznod. -
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #23029 üzenetére
Sejtettem
900/1300 at viszi így is, majd még probálgatom mit visz alapfeszen. Úgy is csak 1 teszt erejéig kell, mert 2 5870 bőven elég tuning nélkül. A másik kari meg úgyis a referencia shapphire majd azzal tesztegetek akkor.
Kösz
-
Dark-Bandi
csendes tag
Hello! Rendelkezem egy tavaly vásárolt Asus HD 5850 1GB GDDR5 DDVI HDMI DSUB DirectX 11 ATI Eyefinity (EAH5850/2DIS/1GD5) videókártyával, és szeretném emelni az órajelét.
Nem baj ha feszültséget is kell adni neki (MSI afterburner, most 1.087v-on megy alapértelmezett) sosem volt tuningolva, most eljött az ideje a 8gb ram, i7 2600k mellett full hd-n nagyon érzem a vga limitet, és ezen szeretnék valamennyire korrigálni, év vége fele lehetne crossfire vagy nagyobb vas, csak addig húzzam ki.24/7-ben milyen órajeleket, és feszt ajánlatok?
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
válasz
intercooler #23028 üzenetére
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #23027 üzenetére
-
válasz
intercooler #23026 üzenetére
Nem egyedi nyákos a kártya? Teljesen Referencia? Rev1 tégla hűtés? Mert ha egyedi XFX tervezésű kártya akkor nem hinném hogy menni fog a fesz állítás!
-
intercooler
őstag
igen és felhasználói fiók is rendszergazda.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
intercooler #23024 üzenetére
Rendszergazdaként indítod a progit?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
intercooler #23022 üzenetére
Az MSI afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni:
EnableUnofficialOverclocking = 0
Át kell írni 1-re az értéket.
Ja és a progiban unlockolni a voltage controlt.
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Az adataimnál lévő konfigban kicseréltem a vga-t egy sapphire 5830 xtreme-re, azóta az archicad döcögősebben megy, értem ezalatt, hogy ki-be zoomolásnál, vonszolásnál homokórázik, nem egyenletesen változik a kép nagyítás/kicsinyítéskor, hanem darabosan stb.
Gyári (11.3) driver után a 11.7-es driverrel is ez a helyzet.Van tippetek mi okozhatja ezt?
Lehetséges, hogy az idle-ben 157Mhz-es gpu órajel (9600gt-nél 450Mhz volt)?
Tippeket előre is köszönöm!
Üdv: Jumbo
-
hekkerman
tag
Na erre varrjatok gombot:
Hazaérek, gép megy, monitor be, tiszta pöttyös a kép.
kép 1
kép 2szétszedtem a gépet, alaplapira átköt. De azért gondoltam, megnézem mégegyszer, ne hiába küldjem vissza a karit. És mit látok, működik, tökéletesen egy pöttyös pixel sincs, mintha semmise történt volna.
Ezmiez na?
Láttatok már ilyet? Vagy most ez tényleg meg fog halni, csak az előszele?
jah, alaplapival nem trükköztem, most is a radeon ketyeg a masinába
-
Rica
senior tag
válasz
intercooler #23005 üzenetére
Szia! Köszi! Itt (Amazon) most pont az XFX van jó áron.
-
intercooler
őstag
szia
A nem rég beszéltek alapján a gigát kerüld nekem van 1 xfx és 1 sapphire és tökéletesen működnek.
De majd jönnek a szakik és meg mondják a tutit.
(#23004) dilipok
Igaz úgyis megy, de én úgy használom vagy tv vagy monitor, mivel a moncsi helyére rakom a tv-t, ezért felesleges 2 megjelenítő.
-
dilipok
veterán
válasz
intercooler #23001 üzenetére
en siman extended desktopkent hasznalom a tv-t. Semmit nem kellet csinalnom csak bedugni. Ha win7et hasznalsz, jobb klikk, sreen resolution, ott legordulo menuben extend displays. Orul
-
Rica
senior tag
Sziasztok! 5870-es beszerzést tervezek. Van esetleg rossz tapasztalatotok adott márkáról vagy szériáról, amit kerüljek? Köszi.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Szerintetek miért nem tudom feltelepíteni a 11.6b drivert.
Guru3d oldaláról letöltöttem, de 11.7 -et mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Házimozi haladó szinten
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest