Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Irány a 32 bit - játékprogramok 1994-1995-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok felétek, amit még eddig nem tapasztaltam, pedig elég sok ati vga-m volt. A következő a jelenség:
CCC-ben beállítom a VGA ventijét 40%-osra manuálisan. Mind addig szép és jó, amig windowsban matatok, netezek, viszont ahogy elindítok egy játékot, a CCC felül írja a beállítást és visszaszabályozza gyári értékekre a venti RPM-ét.Mit tudok ilyenkor tenni? Egy Ati HD 5850-enről volt szó. 5870-nél sosem volt ilyen gondom.
Na meg azt vettem észre, hogy 2D és 3D üzemmódok között váltogat akkor is mikor játszok. Pillanatokra megáll a kép.
Driver hiba? Más gépben tökéletesen működik, de abban is biztos, vagyok, hogy nem az én gépemnek van baja
Előre is köszönöm a segítséget.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22898 üzenetére
Azt a 12000 keveslem ott szerintem valami bibi van.
Próbáld meg ugyanezekkel az értékekkel de a procit tedd mondjuk 3,2GHz és nézzünk egy eredményt.
Ha nem emelsz feszültséget nem igazán lehet kinyírni reboot után minden visszaáll a régi kerékvágásba. -
Silentfrog
veterán
válasz
csabika0001 #22896 üzenetére
900/1250 mhz-ig probáltam,nem akarom kinyirni a 2 napos kártyát,igy lett 12 ezer pont a Vantageban.
Köszi a választ! -
sYs
tag
Udv,
Meg a Sapphire joarasitas soran beszereztem egy 5850 extremet, elotte egy powercolor 4770em volt, amiota kicsereltem a vgat a monitor(Samsung 2253BW) nem hajlando elmenni standby-ba, se akkor ha be van kapcsolva a gep es letellik pl a 10 perc, se ha magat a gepet kuldom standbyba, se ha kikapcsolom a gepet. Elveszti a jelet majd bejon a check cable signal uzenet es ott is marad. 11.6b driver, windows 7 x64, dvi-on van rakotve a monitor.
Minden otletet szivesen varok, kosz elore is
-
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22895 üzenetére
Igen lehetséges egyes estekben 960MHz körül már befogja általában.
Sok esetben a lebegőpontos számítási teljesítmény dominál és 960Mhz en már 2,1-2,2 Tflops van. Ha esetleg kíváncsi vagy a számításra (órajel x shader processzor száma ) x2 és megkapod a Flops-ot.
Más tészta a pixel kitöltési tényező mert abban nagyon le van maradva oda 1100MHz kéne -
Silentfrog
veterán
Azt lehet tudni,hogy mi az az orajel amivel befogná a hd 5830 a 5850-et teljesitményben?
/ha egyáltalán lehetséges/ -
Mittu88
senior tag
válasz
csabika0001 #22892 üzenetére
ezt alapfeszen, vagy húzni kell?
-
csabika0001
senior tag
válasz
Silentfrog #22891 üzenetére
A válasz abban rejlik melyik verziót vásároltad meg.
Nekem mindkét fajta van Rev1 es hosszab nyákos alapfeszen 960 -1220 stabilan.
Rev2 rövidebb 940-1200 körülbelül de néha itt is belekapott hibákba.
Átlagosan azt lehet mondani hogy 920-1150 re mind képes. -
Silentfrog
veterán
Jo pár oldalt visszaolvastam de nem láttam leirva sehol.
.Egy átlag 5830 kártya mennyi tuningot bir általánosságban? Milyen orajelekkel megy max?
A napokba jött meg az enyém és kiváncsiságbol ránéztem,hogy mit bir,ezért érdekelne -
kisza25
félisten
válasz
intercooler #22887 üzenetére
ez úgy né ki, mintha CPU limited lenne fullHD-ban
ahogy hallom nem csak a bench sikerült ilyen "jól" -
HSM
félisten
válasz
intercooler #22887 üzenetére
Ez saját mérérs? Így ránézésre teljesen irreleváns, mire állítod, ugyanolyan "gyors", ugyanazzal a kaka minimummal.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22882 üzenetére
Pedig ott van bal alul: [link]
Feszelni én se szoktam, 850/1150-en szépen elszalad alapfeszen, viszonylag hűvösen. Ha pedig ki kell hívni a dzsinnt a palackból, azért nem rossz tudni, hogy a 940/1200 sem akadály feltekert ventivel.Nekem refi van, pár kattintás csak, hány volton menjen.
Nálad viszont értelme se lenne, mert a ramod lenne úgyis a szűk keresztmetszet. -
-
Silenzio
addikt
Ja, azt hittem, hogy folyamatosan konstans fordulatszámon pörög. Nekem megfelelő így, az előző kártyám hangosabb volt. Ez mellett lehet aludni. Az is igaz, hogy IGP-vel még halkabb.
Szerintem most, hogy rájöttem a rigolyái megoldására, már elviselhető a cumó. Bár full HD-ra alkalmasint másik kell majd, vagy még egy ugyanilyen. -
Száni
tag
válasz
Silenzio #22882 üzenetére
Igen, a kétventis OC verzió van nekem is, automata ventiszabályzással. A legalacsonyabb fordulatszám az 45% és ~2600rpm, fölfelé skálázódik 100%-ig. Ha lehúzom 45% alá, akkor ugyan azt írja ki, amit beállítok, de a fordulat 2600-nál nem megy lejjebb, és az zavaróan hangos, kellemetlen mély brummogó zaj.
Az eredeti F3-as BIOS-al 55% volt és szintén 2600rpm a min. A Gigabyte hivatalos álláspontja erre az volt, hogy a kártya védelme érdekében nem lehet lejjebb vinni a fordulatszámot.
Nem hinném, hogy szériahibás a kártyám, mert a neten számos topic foglalkozott a problémával, hogy hangos a kártya hűtése. Már keresem - az egyébként hatékony - gyári hűtés utódját... -
Silenzio
addikt
Áh, mióta átnevezték Visionnek és megváltoztatták a felületet, nem boldogulok.
Egy évig nVidiám volt. Profilállítási módot nem látok az Afterburnerben, erről beszélek. Pedig végignéztem minden fülön. De végülis mindegy: a Giga cuccával működik, fasza ez így is. Nem hiszem, hogy lenne értelme a feszemelésnek, egyrészt macerás beletúrni a biosba, másrészt a ramok már 1125-ön is szemetelnek, így hiába emelem a GPU órajelét. Így megvan a 15% tuning, elég az.. Antituning a kártya, ez van. Nem hinném, hogy a tápom lenne kevés, a 460 simán ment, mint a mérgezett egér, pedig fogyasztásban elvileg rosszabb.
Száni: hallod, ez nagyon furcsa. Neked is két ventis Giga OC van akkor elvileg. Namármost, nálam automatikus a ventiszabályzás, és egyáltalán nincs hangja a kártyának. Onnan tudom, hogy amikor nem ment a 2d profil, 59%-on forgott a venti, most 46%-on. Kipróbáltam a Giga programjában, ott manuálisan is lehet állítani. 100%-on nagyon hangos, de hál'istennek sosem kellett. Akkor az enyém buherált, vagy a tiéd szériahibás?
P.S. A rohadt Crysis megint kicseszett velem. Igaz, hogy max grafika és 4x élsimítás, de a kikötős pályánál azért mocskosul be tud lassulni. A benchmark nem ér semmit. 50-et mértem vele, az a játék végére jó ha megvan 20...
Mértem 18 fps-t is, és percekig tartott, nem csak egy swappelésig. Ellenben az agyonbírált Crysis 2 dx11 Ultra+Textúrák tökéletesen fut a monitorom natív, 1440*900-as felbontásában. Tudom, hogy elrontották, és hogy nem hatékony a motor, de még mindig jobban fut, mint a 4 éves előd. Igaz, rondább is, ha engem kérdeztek.
-
Száni
tag
válasz
Silenzio #22879 üzenetére
Szia!
Az F8-as BIOS-t tetted fel? Ha igen, próbáld meg az F7-essel, abban 4 profil van (nem 2), az "alsók" a 157/300MHz és a 400/900MHz. Én spec. az F8-ast használom ATT-vel, és semmi gond. Játékon kívül mindig 157/300MHz-en fut, egyszer sem volt anomália. A vége pedig 980/1220MHz, fölötte fagyez van.
Amúgy kicsit én is bánom ezt a kártyát, mert kraft ugyan van, de a fix venti fordulatszám miatt hangos mint az állat. A német gigabyte fórumon írták, hogy a garis kártyákat visszaküldve a márkaszervízen keresztül javították egyénileg a hibákat, és úgy már állítható a ventilátorok fordulata. Mo-n gondolom ez kivitelezhetetlen. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22879 üzenetére
Overdrive-nál van egy kis lakat, ki kell nyitni először, utána lesz jó.
Nem tudom, afterben hogy érted, amit írtál, én ilyesmiket nem turkáltam, csak mentettem egy profilt alapórajelen (itt ment UVD, minden) meg csináltam egy "enableunofficial overclocking" vagy micsodával egy második profilt, amit felhúztam 850/1150-re. Mivel ezt a kapcsolót benyomtam, így se 2D, se semmilyen más mód nem működött ha húztam, ezen az órajelen futott éjjel nappal.
Ellenben így nem 775/???? volt a plafon.
Általában szűk 900Mhz szokott menni az 5850-eknek, mert nagyon alacsony a gyári alapfeszük, 1,08V. Nálam 1,14V-on már 940-en is stabil, tovább meg nem gyilkoltam, mert így is már melegedett, mint állat. Az 5870 ha jól emlékszem, 1,18V gyárilag. -
Silenzio
addikt
Az Afterburnernél kétféle dolgot ír a profiloknál: hotkey-kre nincs (ezt még meg is értem), a 2d/3d profile-ra két dolgot lehet állítani: not assigned és empty. A legviccesebb a Catalyst Overdrive: szürke az egész, semmiféle beállítást nem enged abszolválni, még az órajel csúszka is inaktív. Az egyetlen, amivel sikerrel jártam, és a 2d/uvd profile is megmaradt, az a Gigabyte saját programja, az Easy Boost. Ez így elég sovi. Viszont egy dologban fejlődtek: az újabb Bios miatt már nem csak 775-re húzható a GPU (könyörgöm, 765-ről!!!), hanem 920-ra. De még ennyit sem tud alapfeszen. Micsoda OC kártya.
Az új rendszer természetesen meglesz, de szerintem ez nem fog javulni. Vagy egy átdobozolt 1900xt, vagy a Gigabyte kitett magáért.
Kösz a segítséget azért!
A "régi" GTX 460-am eddig jobb vételnek tűnik. Nem számottevően gyorsabb ez a cucc (már ahol az, pedig az csak 768-as volt), messze van annak a 25%-os tuningjától, és úgy egyébként sincs olyan "megy mint a karikacsapás" fílingem. Kár. Talán a nyers erő kárpótol. De Crysisban ez is megnyekken a 4. pályán, hiába fut előtte 50-60 fps-sel.
-
Syz
senior tag
Mivel kellene lehűtenem az elsődleges kártyámat?Az alsó sosem megy 66 fok felé,de a felső igencsak 80 felé megy ha megfingatom valamivel
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22875 üzenetére
Nem tudom, eddig mivel húztad, de az AMD catalyst overdrive funkciójával húzva meg kell maradjon az UVD mód. Az is igaz, hogy ott nem tudsz olyan sokat húzni rajta. Jobb ötletem nincs, mint ez vagy az órajelprofil-váltogatás.
Én még csak a metro2033-hoz húztam, ott OC profil, játék, alap profil volt a móka. Afterburnerben nem egy nagy dolog kivitelezni, 3 kattintás. -
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22863 üzenetére
Feltettem ezt a gadgetet, kösz a tippet, fasza kis cucc. A kártyám úgy működik, ahogy arra utaltatok is, hogy 400/1000-re osztja magát videogyorsításnál. Na, ez az, amit nem tud megtenni, ha tuningolok. Az az igazság, hogy fogalmam sincs, mi miatt nem lép életbe a többi profil, de bios frissítés előtt még 2d profilja sem volt (F3-as bios). Egyre furcsább a dolog: egy vga, amit képtelen vagyok kerékbe törni, ami gyárilag nem hajlandó használni az energiagazdálkodást, és mellesleg képtelenség rájönni, miért fix a tuning, amit neki beállítok. Príma.
Azért ha van ötlet, szívesen veszem, addig marad a kilépés utáni azonnali alapórajelre váltás. Vagy a Bios berhelése, de ahhoz egyelőre nem érzek sok ingerenciát.
-
Rica
senior tag
válasz
Silenzio #22856 üzenetére
Silenzio és Motion _Blur: Köszi szépen a választ. Én Crysis1-et és WH-t, a gyerekek Tomb Raidert és Simset tolnak rajta. Szóval jó lesz az alá
Most a 4870-esem 830-on megy, a proci alapon hajtja.
Még egy kérdés: az 5870-esnél van esetleg kerülendő típus, mint pl. a 3870-nél a Sapphire volt? -
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22863 üzenetére
Pont ilyet kerestem
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22861 üzenetére
A fixálás azt jelenti, hogy a driver nem tudja 400/900-ra kapcsolni. Afterburnerben meg tudod tuning nélkül nézni, hogy vált 400/900-ra, mikor youtube-videót nézel. Elképzelhető, hogy bekapcsoltál valamit, ami fixálja, de ezt én nem tudhatom.
Próbáld meg "tuningolni" a VGA-t 380/900-ra, és ha nem tud 400/900-ra váltani videónál, akkor ez a baj.
-
Atti0925
tag
Hali!
Befér egy 5830 xtreme egy CoolerMaster Elite(azt hiszem 331es,v 335?)házba? -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22856 üzenetére
Ha fixálod a VGA órajelét, az okozhat ilyet. Ugyanis a youtube UVD órajelet akar, de ha nem tudja beállítani, és 400/900-on indul el az UVD gyorsítás, akkor kifagy a VGA a tökbe.
Amúgy procituning is okzhatja, nekem másfél évig ment problémamanetesen a 3675-ös tuningom, amikor is egy beblokkosodott videó után kis rájátszással 5 perc videós szivatással ki tudtam fagyasztani... -
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22855 üzenetére
Egyetértek. GTA IV-ben meg max 20-30 fps-t kap, de játszható lesz az is. Utána néztem, és a kártyámon minden esetben blokkolták a feszültség állítás lehetőségét. Köszi, Gigabyte... Viszont legalább kiderült, hogy Samsung memók vannak rajta, kockáztattam ugyanis egy kicsit, és új biost tettem fel...
Van egy érdekes, és mocskosul bosszantó jelenség: stabilnak hitt beállításokkal demózgat a gép fél órát vagy akár egyet, és úgy hagyom. Aztán az első youtube videótól resetel a rendszer. Ez háromszor előfordult már. A bios frissítés előtt ugyanúgy megvolt, szóval nem én csesztem el.
-
Motion_Blur
félisten
Nekem anno az E6300 nagyon visszafogta még 3.8GHz-en is. Persze az E8400 már más kategória, és nem hinném hogy 4G fölé kell húznod. Legtöbb esetben nem a frekvencia, hanem az utasításkészlet, chipset, architektúra stb különbségek számítanak.
Én azt gondolom hogy ha nem GTA4-ezel, elég lesz mindenre
-
Silenzio
addikt
Szerintem játéka válogatja. A 8400-asban már elég sok cache van. Csináltam egy tesztet, mikor meglett az 5850. Szintetikus teszteket néztem első sorban, és még a simán vga limites 3dmark11 is brutálisan gyorsult, mikor az Athlon 2-nek dobozolt cuccomat unlockoltam teljes értékű, 4 magos Phenom II-re. 2900 pont helyett pedig 3700-at kaptam. A cache és az órajel nagyon fontos, de utóbbi szerintem kevésbé, csak 100 pontot gyorsult ez a szemét 3.6-ra húzott procival (3.1-ről). Biztosan lesz olyan játék, ahol nem lesz elég neki, de a többségnél igen jól megy majd.
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Visszakerestem a topikban, de nem találtam egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy egy E8400 (az enyém 4,3-at tud 24/7) elég-e egy meghúzott 5870-es alá? (Monitor csere is lesz full HD-ra.) Van valakinek konkrét tapasztalata? Köszi.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22848 üzenetére
Nálam is fennvannak a patch-ek, nyugi.
Elég nehéz úgy viszonyítani, hogy nem írtál beállításokat, de nálam is 25-50FPS van a RAm közeli beállításon. A HT-t újkora óta kikapcsoltam, így nem téma. Nem az a kérdés GTA4-nél, hány FPS, hanem hogy mennyire mikrolagg-os és milyen beállításon. Ezt pedig nem fogjuk tudni megtávbeszélni.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22849 üzenetére
Igen, rendszergazdaként. De csak a nem hivatalos tuningot fogadta el a program. Én mindenhol azt olvasom, hogy a Gigabyte BIOS-ból tiltotta a voltage tweaket. Beolvastattam a biost, és csak egyféle windows profil van: 765/1000. Akkor ezek a cuccok nem is underclock-olják magukat 2d-ben? Vagy csak a Giga ilyen hülye?
Ráadásul azóta van 8-10 új Bios a honlapjukon, de külön biosok vannak a Samsung és a Hynix vrammal szerelt modellekre, és fingom sincs, az enyémben mi van. Megőrülök.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Felraktam a 2.0.0-t, előtte a 2.1.0 volt fent. Legyalultam, amennyire csak tudtam. Beállítottam a cfg-ben, amit mondtál. Az Unofficial overclocking működik is. A Voltage részhez viszont sehogy sem férek hozzá, hiába állítom be mindhármat, le van tiltva az opció. Vagy a Csiganyál szólt bele, vagy valamiképp ott maradt a 2.1.0 "szelleme". Pedig restartoltam és kitöröltem mindent a könyvtárból.
HSM: Nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt, mikor felraktam először a (warez) GTA IV-et, Athlon x2-esem volt. Azzal jó, ha ment 15-20 fps-sel. Azóta két dolog történt. Először is párszor procit cseréltem. Most olyan példányom van, ami alapfeszen közelíti meg a 3800 Mhz-et, és Phenomhoz mérten igen gazdaságosan lépi túl a 4 Ghz-et.
Másrészt a játékot megvettem eredetiben, és hát a Rockstar is tüsténkedett. A procinak és a Patch-eknek hála most magasabb beállításokkal is kapok 40-50 fps-t, mondjuk 3600-ra alapfeszen tuningolt procival. Amúgy az i7-edet a hajadra is kenheted, mert 4 rendszermagnál többet a GTA IV sem tud kihasználni. Legalábbis fél éve, mikor utána néztem, még nem tudott. Szerintem te sem kapsz szignifikánsan több (60-70) fps-t majdnem mindent maxra tolva (amíg a vram engedi), vagy igen?
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22844 üzenetére
Igen, mert 5-ből 4 tesztben VGA limites a beállítás, mint a való életben is.
Ellenben ettől még ha később jön valami gém még mondjuk a GTA4 mellé, aminek keményen kell a CPU, akkor ott a Phenom tulajok bizony bajban lesznek, és majd vigasztalhatják magukat, hogy VGA limites helyzetben az övék is ugyanolyan gyors lenne.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Bocs, próbálkoztam én Gigabyte és tuning címszavakra keresni, de a kb. 100. hozzászólásnál, amelyik azt kérdezte, mennyire tuningosak a Gigabyte-ok - mintha csak a márka számítana - feladtam. Tudom, én is márkára kerestem, de azért kíváncsi voltam, más, aki ugyanezt veszi a boltban, hogy jár vele. Kipróbálom. Köszi!
-
Silenzio
addikt
Mi az, ez már túl sok nektek? Ekkora marhaságot kérdeztem, vagy egy ember sincs a topikban, aki feszt is szokott emelni?
HSM: én sem fogadnék. 5-ből 4 teszt szerint nincs szignifikáns különbség a Phenom II és az i7 közt játékban. Kevés kivétel akad, pl. a Crysisnak brutálisan sok cache kell, és úgy általában falja a procierőt. De sok példa nem akad.
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22842 üzenetére
Ez nálam egy fogadalom, hogy nem akarok túl sok időt tölteni fórumozással. Így is túl sok időt töltöttem itt, szerintem a közel 5000 hsz sok mindent elárul, aminek a nagyrésze az utóbbi 3 évben született...
Remélem vágod az angolt, ebből a cikkből kiderül a lényeg: [link]Becsüld meg, legalább 15 percig keresgéltem utána.
Proci árban asszem nyertél.De nem fogadnék rá, hogy az utóbbi 2,5 évben ki volt elégedettebb a gépével.
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22840 üzenetére
Nem tudom, mennyi volt a 965, mikor megjelent (~50K magassága rémlik), én a procimat olyan bő 2 éve vettem, bontatlanul, 60K-ért. Nem volt olyan horror az ára szvsz. Ez sehogyse dupla ár. Olcsó lapok nem voltak hozzá, de a hasonló tudású AM3 lapok se voltak sokkal olcsóbbak. (35-40K vs 50K)
Nem flegmaságból írtam, de tényleg nem vágod, mi is az a procilimit.
Azért nem érted, miért 1680*1050-ben, közepes részletességgel, vagy mégkisebben lehet azt tesztelni.
Ugyanis így a játékban elérhető maximális FPS-t ki tudod mérni, amit a CPU-platformod bír. Ellenben ha a VGA-ra kellene várni, akkor hogy mérnéd meg? Nem tudnád, miért nem megy gyorsabban, mert hol a VGA-ra várna, hol a procira a rendszer, nem tudnád mi okozza, hogy X FPS-ed van, tehát olyan beállítást kell választani, aminél az adott VGA soha sem kerül magas kihasználtságra. De túl kicsi sem jó, mert akkor meg egyéb okokból nem terheli meg annyira a rendszert, mint magasabb beállításokon. Na mind1, már valahol leírtam egy féloldalas hsz-ben, de most nem fogom a következő egy órámat azzal tölteni, hogy elmagyarázzam vagy megkeressem, sorry. -
olta
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22835 üzenetére
Most szivatsz?
Direkt mutatsz olyan tesztet/beállítást, ami ~100% VGA limites? Még jó, hogy egy ilyen szintű proci kihajt egy GTX260-at, padló max grafikával. Bár, GTA4 alatt még azt se hajtaná ki, volt olyanom is.
Amúgy nagyon büszke proci lehet az a Phenom2 965, játékokban 3,4Ghz-en már azért azért egész versenyképes a 2,66Ghz-es I7 920-asommal....
Nézz meg akkor valami kicsit kevésbé VGA-limites tesztet: [link] Ezekszerint viszont nem lőttem akkora bakot, mikor az alapórajeles procimat egy súlycsoportba raktam egy ~3,4Ghz körüli Phenom2-vel... -
HSM
félisten
válasz
bajaki #22831 üzenetére
Nagyokos kolléga megmondta, hogy csak Inteles tesztprogramban jó az I7-em, és a monitorod miatt kevés az FPS-ed.
Biztos kevés az a 60, ami kifér rajta másodpercenként.
Nem fogok olyanokkal vitázni, akik nem akarják megérteni, amit írok, sorry, a véleményem már elmondtam, aki akarta, megérthette.
(#22830) Tomko78: Persze, reggeltől estig csak Inteles tesztprogramokon kéjelgek a kórájszevönömmel.
-
olta
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy apro problemam; Vettem egy 5830 Xtreme kartyat. Olvasgatva a forumot, azt lattam, hogy ezen kartyan a feszultsegallitas a legujabb Trixx-el lehetseges, azonban nalam nem mukodik valamiert
Sem alul, sem tulfeszelni nem lehet. Esetleg valakinek valami otlete?
T
-
bajaki
őstag
Megvolt a Win7 Reinstall, de nem lettek jobbak a dolgok.
Nem tudom, hogy akkor most mi van, hogy a proci vagy a monitor a szűk keresztmetszet. -
4ltGr
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Chieftec GPS-450AA-101A táp elbírna egy 5850 + Phenom II X2 555 @ B55 kombóval? 12-es ágon 14-15 ampert (168 és 180 watt) ad le. Valamint a tápon csak egy 6-tűs tápkábel van, a másodikat átalakítóval meg lehetne oldani, ez ugye nem jár semmilyen hátránnyal?
-
Silenzio
addikt
Új vagyok még az 5850 bizniszben. Egy Gigabyte OC-t vettem, egész olcsón. Tuningban 900 alatt valamivel van a vége, a Ram sem bír többet 1125-nél. 900/1150-en volt egy csúnya reset, bár lehet a táp kevés neki (Gigabyte 550W), nem hinném. E szerint a hozzászólás szerint a Gigabyte OC gyári feszültsége 1.217 V.
Biztos ez? Nálam 1.088V-ot ír a legújabb GPU-Z, ennyi az AMD Gpu clock tool szerint is. Mennyi adható maximum egy 5850-nek, és mivel lehet feszt emelni? Csak Bios módosítással? A hőmérséklet nem hiszem, hogy akadály, 65 fok körül van a cucc terhelve, és a két nappal ezelőtti 38 fokban sem ment 70 fölé. Nem rossz.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22824 üzenetére
Sorry, nekem így jött le.
-
csabika0001
senior tag
Ki mondta hogy nekem savanyú a szőlő , konkrétan nekem is a kedvenc játékom de attól függetlenül igenis tartom a véleményem, szarul van megcsinálva lehet neked akármilyen I7 processzorod .
Az pedig hogy nekem hogyan fut azt hagyjuk mert CF en konrétan sehogy sem fut mert nem szereti a game . 1gpu val jól megy. Egyetértek tényleg nincsen ehhez fogható . -
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22822 üzenetére
A GTA4 az elmúlt néhány évben a kedvenc játékom volt.
Most mondjam azt, hogy savanyú neked a szőlő, mert az 5830CF-eden se megy jól a procid miatt?
Ennél a játéknál igenis hogy van tartalom a komoly gépigény mögött, nem tudsz mégegy játékot mondani, amiben ilyen életszagú, interaktív atmoszférát tudtak volna teremteni. De még a közelébe se nagyon ért semmi mind a mai napig.Trollkodni pedig nem kéne, pláne nem ON-ban...
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22820 üzenetére
Úgylátszik nem akarod megérteni. Marhára örülök a tesztednek, de süvít a hozzászólásodból, hogy fogalmad sincs a témáról, de "már láttad valahol, és a haverok is azt mondták".
Inkább ne szólj bele, ha ennyire nem vagy képben.
A fő baj, hogy te csak "játékot" emlegetsz, miközben minden játéknak más és más a CPU igénye a VGA-hoz képest. A GTA4 pont az a szélsőség, aminek közepes VGA is elég, de nagyon bika proci kell alá. Ellenben kizárt, hogy ezzel láss hiteles teszteket, mert nem alkalmas rá a játék, a rengeteg dinamikus dolog miatt nem tudsz mérni, nincs két megismételhető jelentsor.
Nálam 2,8Ghz-es 920-assal is olyan CPU-limites a játék 1680*1050-ben, mint a szar. 60-80% csak a VGA usage, a CPU három magja meg végig 90% felett. Pedig minden high-on, 85 view és detail distance-al, 8X-os AF-el. Akad össze-vissza, rengeteget van szűk 20FPS-re beszaggatás, nem élvezhető az egész, pedig a 920-as megeszi reggelire 2,8-on a 3,3-as X4 athlont, és ezt nem felvágásból írom.
3675-re kell nekem ahhoz húzni, hogy fullosan, röcögés nélkül menjen ezen a beállításon a játék.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22814 üzenetére
Kapott új oprendszert? NV-->Ati váltásnál (és a másik irányban is) nem árt egy tiszta telepítés, mert a régi driver maradványai be tudnak kavarni az új kari driverének... Amúgy ott valami nagyon nem ok, az 5830 nagyságrendekkel erősebb a 9500GT-nél...
Amúgy azonos grafikával ment jobban a 9500GT-n? Mert ha magasabbra veszed a grafikát, akkor a prociigény is nő valamennyit.
Értem én, hogy új gépnél kellemetlen, ha valami nem megy jól, de a GTA4 a leginkább proci igényes játék, amivel valaha játszottam.
És amúgy melyik patch van fenn a GTA4-en? És a VGA driver? És a driverből nincs valami rákényszerítve a 3D beállításoknál? Gondolok itt a driverből kényszerített AF, meg élsimításra?
Amúgy még anno csináltam pár videót, hogyan is megy a gépemen. Lesd meg, ha érdekel.[link] Ez még az 1.04-es patch-el készült, én azzal toltam végig, kicsit kisebb a gépigénye, mint az újabbaknak, viszont nem csúnyább.
Sajnos az EFLC miatt azóta le kellett frissítsem.
A Black Ops-t sajnos nem ismerem, abban nem tudok támpontot adni.
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22789 üzenetére
Ez lett az eredmény bár azzal a progival nem jó 1szerüen nekem az nem indul el
Config.txt-t írtam át nem sok szerencsével
Ezt írtam át a beállításaid szerint de semmi.
# Video resolution, Width and Height
#
# Defaults to Windows resolution if commented out.
#Width: 1920
#Height: 1080# Texture Quality:
#
# 0 = Low, 1 = Medium, 2 = High 3 = Very High
# Defaults to 2 if commented out.
Texture Quality: 3# Shadow Quality:
#
# 0 = Off, 1 = Low, 2 = Medium, 3 = High
# Defaults to 3 if commented out.
Shadow Quality: 3# Anistropic Filtering
#
# Range of 1 to 16
# Defaults to 16 if commented out.
Anisotropic Filtering: 16# Screen Space Ambient Occlusion
#
# 0 = Off, 1 = On
# Defaults to 1 if commented out.
SSAO: 1# Vertical Sync
#
# 0 = Off, 1 = On
# Defaults to 0 if commented out.
Vertical Sync: 0# DX11 Tessellation
#
# 0 = Off, 1 = On
DX11 Tessellation: 1# DX11 Advanced shadow sampling
#
# 0 = Off, 1 = On
DX11 Advanced Shadows: 1# DX11 Full Screen Anti-Aliasing Sample Count
#
# 1 = Off, 2 = 2xAA, 4 = 4XAA
DX11 MSAA Samples: 4Ezzel pedig ez lett:
=========================
* Report Created: 2011-07-16 @ 11:12:49
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2 3 helyett High
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1 4 helyettEz nem tudom mennyit vehet le
Benchmark Summary:
Number of frames: 13004
Average Frame Time: 8.1ms
Average FPS: 124.1Ja és proci alap, karik 900/1300 11.6b hotfix
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22812 üzenetére
Hát, ha ezek a játékok fontosak neked, és nem vagy megelégedve a jelenlegi sebességükkel, akkor érdemes elgondolkozni a dolgon. Ellenben nem tudom, tudnál-e érdemeben erősebb procit rakni a gépedbe, a 6-magos a GTA4-en nem segít (csak 3 magot tud használni), a teljes phenom2-k 6MB L3-ja se nagy csoda, azonkívül meg ha jól tudom, ugyanazok, mint a tiéd. Mondjuk egy 4Ghz-re húzott Phenom2 már hozhat kb. 30%-ot, ami ugyan nem akkora nagy csoda, de érezhető lehet azért. Talán érdemesebb lenne megvárni, mit tudnak majd mutatni az új bulldozerek, és aszerint dönteni, hogy mi legyen. (Na, meg hogy a Bulldozer hogyan fog hatni a jelenlegi kínálat árazására.
)
-
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22807 üzenetére
Igen, ez ugyanaz a tünet. A monitornak égvilágon semmi köze ehhez, max erősíti a hatást az alacsony felbontással, ugyanis így arányosan kevesebb a dolga a VGA-nak.
A magyarázat pedig, hogy a VGA hamarabb elkészül a kép renderelésével, mint ahogy a proci a következő képkockához való adatokat (textúrák, fizika, animációk, vezérlőparancsok, stb.) szolgáltatni tudja, ezért a VGA-nak várnia kell (üresjárat amíg vár), ezért a kihasználtsága alacsonyabb lesz az optimálisnál. -
bajaki
őstag
Kicsit utánajártam a dolognak. Afterburnerrel nézegettem a kihasználtságot. Néha letettem a játékot és megnéztem mennyire használta a kártyát. Hát nagy meglepetésemre GTA IV-nél max beállításokkal leesett 50%-ra, Black Ops-nál 30-40-re. Ez mit jelent? Ez lenne a proci limit? Nem értem már akkor a dolgokat, a proci vagy a monitor a gyenge?
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22805 üzenetére
Ja, és még a patch-ot is fel kell rakni, legalább az 1.04-est.
Amúgy a játék nagyon prociigényes, nálam az I7 920-ast 3675-re kellett húzni az 5850 mellé, hogy jól menjen. Így minden High-on, 85-ös detail és view distance-el, 8X-os aniso-val elment igen jól.Alap 2,8Ghz-en nálam se megy jól ilyen beállításokon, de még lejjebb húzva sem az igazi. Szerintem a játék topicjában érdemes lenne körbekérdezni, hátha valaki a tiédhez hasonló procival/VGA-val játszik, neki hogy megy.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22803 üzenetére
Amit leírsz (min-max grafon azonos FPS) az tipikus procilimit esete. A GTA4 nagyon prociigényes, bár ennyire talán nem kéne neki. A procituningod nem lehet sáros? Próbáltad húzás nélkül? Ramod a játék indítása előtt van elég? Optimális lenne, ha legalább bő 1,5GB szabadon lenne, mikor a játékot indítod. + érdemes lenne megnézni még, nem-e fut valami a háttérben, ami szórakoztaja a procit.
-
bajaki
őstag
válasz
Motion_Blur #22802 üzenetére
4 giga DDR 3 RAM
AMD Athlon II x4 640 3,3ghz-re húzva
500 gigás Samsung winchesterAz alacsony felbontás miatt lehet? Tervezek új monitort venni, az megoldaná szerinted?
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Bocsi a kellemetlen kérdésért, de jobb topicot nem találtam neki.
Szóval adott egy Sapphiere 5830 Xtreme videokártya, amit körülbelül 2 hete szereztem be.
Előtte egy Galaxy 9500GT-m volt.
Na most, első nekifutásra tök jó volt minden, kivéve a GTA IV-et, alap és full-grafon is ugyanannyi FPS számot produkált, ami éppen hogy csak súrolta a játszhatóság szintjét.
Ma felraktam a Call of Duty Black Ops-ot, ahol ugyanezt a jelenséget tapasztaltam.
A mai napon közben a Dirt 3 is elkezdett szórakozni.
Utána úgy döntöttem, hogy felrakom a 11.6-os drivert. Az hozott némi javulást, de még így is lehetne jobb. A Dirt problémáját megoldotta.A kérdésem: szerintetek ezeken segítene egy Win Reinstall?
Egyébként 1028x768-ban játszok, és 64 bites Win7-em van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- Gainward GHOST RTX 3060 Ti
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- MSI RTX 4080 SUPER 16G Ventus 3X OC eladó (2 év gari)
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest