- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #20498 üzenetére
aha én apn-re gondoltam
amúgy mark11-ben befolyásolja a Physics Score-t a proci legalább is nálam :
alap 2,93Ghz Physics Score 3296
4Ghz Physics Score 3917
4,3Ghz Physics Score 4336
pont azt figyeltem, hogy annyi, mint 3dmark06-ban volt a CPU pont
Sandrew: és milyen beállításon nyomod és mennyi ~FPS-ed van? -
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #20498 üzenetére
Most nagyon benne vagyok a Gta4-ben
Majd estére ha nem késő
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20493 üzenetére
14A? mekkora fsp az még a 300W-os is 15A-et ad le egy ágon
amúgy grat a teszthezna mi lesz marad a régi vas
(#20472) Alpachino : nálam a költséghatékonyba az is beletartozik, hogy később lehessen fejleszteni, de persze, ha az nem szempont akkor nagyon jó kis proci az Athlon X4,
de akkor már egy 4 magosítható X4 B55 apróról ~20eFt és az azért csak egy Phenom -
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #20494 üzenetére
4Ghz-en 1.375V-al szépen elvan. Kb itt lehet határon az FSP. 1.4V-al még ok. Felette megfekszik. CTG-600 lesz helyette. Az remélhetőleg bírni fogja
Részemről ez a csúcs vantage. Szerintem alap órajeles 5870/6870-et befogja
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20490 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20487 üzenetére
Dehogynem
Adok neki 1.5V-ot meg mondjuk 4600Mhz-et hátha megy. Csak a mugenre rossz ventit vettem
Motion_Blur:
Mindjárt felpakolom. Egy linket tudsz dobni hozzá? -
válasz
Motion_Blur #20488 üzenetére
a felesleges pénzkidobást úgy értettem: hogy 5.ért lehet kapni AC Twin Turbo Pro-t (az apróban de 6,5.ért van boltban is új) És azzal is kb ugyan ott lettél volna csendesebb mint a gyári és legalább -10.fok azzal is! és nem 12-13.e mint a VF3000a
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20485 üzenetére
Az írtad hogy totál felesleges pénzkidobás..
Akárkivel beszéltem, mindenkinek hozott minimum 15, de inkább 20 fokot. És inkább hiszek több független user véleményének, mint 1 db tesztnek.
A gyári ventivezérlést úgy módosítottam, hogy előbb pörögj föl a venti.
50%?? Így is hangos, nem is kicsit... -
válasz
Motion_Blur #20484 üzenetére
Amit linkeltem tesztet a VF3000-ről ott NEM referencia hűtős volt a PowerColor kártya hanem
a PCS+
azért annyira nem nagy durranás ennek se a bordája!
Ha neked Rev1.es tégla hűtésed van attól persze hogy nem 2.fokkal lesz jobb!
De nagyon gyatrán járatod azt a ventit rajta 33.% on! persze hogy 88.fokos a GPU-d én engedném neki had menjen 50.% körül! nincs még ott olyan oltári hangja!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20483 üzenetére
Valóban, az a videó semmit nem ér így, viszont kérlek reagálj az azt követő kommentemre!
Minden kiderül amint megjön a hűtő nem igaz?
Addig is csináltam egy stress teszt-et a gyári hűtéssel: [link]
Direkt nem nyomtam Xtreme-burnt + Post-FX-el. Ja és a ventivezérlést is módosítottam hogy nehogy megsüljön a kártya.
Megnézzük valóban 2 fokot hoz-e a Zalmi
-
válasz
Motion_Blur #20480 üzenetére
Nem akarok ezen vitatkozni veled! De saját magadat járatod le ezzel a videóval is! Amit linkeltél teszt videót kutyasz@rt se ér MIVEL 55-60.% os terhelés kapott a VGA a teszt alatt végig, úgy persze hogy csak 60.fokig ment fel a GPU hőfok még akkor is mikor 1,30-.ra meg feszelte!
Amúgy meg te dolgod hogy mit és mennyiért veszel! de 12.gurigáért ilyen hűtőt venni totál b@romság! (többet értél volna ha veszel egy AC TT Pro -t és lehagyítod róla a 2.kis ventit és egy 12.centis teszel rá! De ez az én véleményem vagy ha tényleg költeni akarod a zsetont akkor Prolimatech MK-13. lett volna érdemes venni!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Motion_Blur #20480 üzenetére
Érdekes video, de mért csak 60% a gpu terheltsége?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20477 üzenetére
Éljen a negativitás! Tipikus magyar hozzáállás!!
Nem fogom elkezdeni leírogatni hogy hány tesztet néztem meg, hány tényleges user-t kérdeztem meg stb... el tudom dönteni hogy mi mennyit ér oksa?
tessék okoska: [link]
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #20478 üzenetére
De ez legalább világít, nem?
-
válasz
DroiDMester #20477 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő de oda akartam volna még beilleszteni ezt!
tessék a teszt róla 2.fokkal jobb csak a VF3000a mint a tesztelt 5870.es PowerColor gyári STOCK hűtője, tehát totál felesleges pénzkidobás!
-
válasz
Motion_Blur #20475 üzenetére
Hát én még 1,35.öt se adnák neki!
Bár ha megakarod sütni a GPU -dat akkor adhatsz neki 1,40.et is!
Csak hogy tudd: ha 1,30.at adsz after -ba akkor már a valós feszültség amit ténylegesen kap a GPU 1,37.v.körül van! Ha 1,35.öt adsz after -ba az már bőven 1,40.felett van!
Hiába tesztel rá akármilyen hűtést a GPU -ra (akár nitrót is) nem a melegtől fog megdögleni hanem a 1,40-1,45.V os fesz -től de te tudod!Amúgy meg hülyeség volt azt a VF3000-et megvenni ha néztél volna teszteket vele nem egy nagy durranás az a hűtő!
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #20475 üzenetére
1,35V. Hmm.
Nem félsz hogy meghó? -
Motion_Blur
félisten
válasz
dangerzone #20474 üzenetére
1.35V.
Ha fent lesz a Zalman majd bütykölök valamit az Afterburner-en hogy lehessen neki adni rendesen
meg is találtam hogy kell: [link]
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #20473 üzenetére
Mekkora fesszel?
-
Motion_Blur
félisten
Megtáltosodott a GPU-m: [link]
Lerendeltem a Zalman VF3000A-t, ha megjön majd kap az arcába.
Csak kár hogy ilyen meleg van -
Alpachino
veterán
válasz
kisza25 #20471 üzenetére
ok !
Hagyjuk, csak te nem érted. Az eredeti kérdés az volt, hogy "költséghatékony játékgép"
Erre írtam olyan konfigot, amely mindkét kritériumnak megfelel, ami nem más, mint a 30K-ból kihozható Asrock AM3 + Atlon X4 640.....ennyi
Az i3+lap, sajnos csak az egyik feltételnek felel meg, a fenti kombóhoz képest, nem igazán mondható költséghatékonynak....ennyi
-
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20470 üzenetére
azért mondom, hogy hagyjuk, mert ezt nem érted meg, hogy hiába 2mag 4mag 6mag ...
a teljesítmény/fogyasztás számít, igen olcsóbb, de az már egy 2 éves cucc fura is lenne, ha drágább lenne, mint a legújabb az amd phenom II X4 és az i5 X4 meg köszönő viszonyban sincsenek, persze, hogy drágább, de hagyjuk ezt, mert szét offoljuk a topikot -
-
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20468 üzenetére
én nem mondtam sehol sem, hogy gyorsabb lenne
viszont idle és load is sokkal kevesebbet fogyaszt és később i5 X4-re fejlesztve közel dupla teljesítményt kapsz,
mikor i3 4Ghz-en van és Phenom II X4 3,2Ghz-en akkor vannak pariban, athlonban meg nincs L3 cache,
tehát alap esetben X4 gyorsabb tuningal az előző esetben pari, ha X4-et feljebb tudod húzni ott az előny, de akkor már olyan hűtő is kell hozzá, na meg a fogyasztás....
az athlon 95W az i3 73W IGP-vel IGP nélkül meg ~50W azért az sem mindegy
én mértem a saját gépembe azonos táppal még sempron le140 is 75W-ot fogyasztott idle 2maggal is ugyanennyit (ez azért van, mert a letiltott mag is kap feszt) ugye 2maggal athlon II-nek felel meg(regor) -
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20466 üzenetére
hiába a fizikai 4mag, ha még sem gyorsabb
de ebbe inkább ne menjünk bel
nekem most i3 van ami ugye 2magos+2HT, de volt Phenom II X3 710-em amit 4magosítottam és 3Ghz-en használtam, míg bacsis-nak el nem adtam, mert nem használtam ki+ túl sokat fogyasztott, idle 90-100W a mostani meg 40W IGP-vel és 60W 5850-el.... -
bmatyi
tag
válasz
dangerzone #20460 üzenetére
Még azért az egy kicsit odébb van , mert most egy teljesen új konfigot állítok össze és a többi alkatrészre még várok , kb hétvégére lesz belőle valami. Még elég kezdő vagyok a témába , eredmények alatt pontosan mire gondolsz?
-
bmatyi
tag
Megjött a Sapphire HD5850
-
Vigneau
félisten
Van valami infó, hogy rev2 PCB-s HD 5850-eket esetleg támogat a v4.0.1-es TriXX? Nekem nem jött össze, de nem is a gyári BIOS van jelenleg rajta, hanem némileg frissebb Sapphire, amit a neten találtam.
Tudom-tudom, hogy digit VRM és a többi nyalánkság... Viszont Giot blogjában ütötte meg ez a szemem, de még nem találtam róla semmit eddig a neten. -
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20451 üzenetére
rendelj hozzá lapot is
valamit valamiért
(#20453) Sandrew 40€ volt Ausztriában vettem még a télen
GTA4 és az összes kiegészítő -
MZsoltee
veterán
Jaj srácok mondtam, hogy egy haveromnak rendeltem egy 5830-ast az új gépecskéjéhez!
Öröm, hogy megint van az iponban 25kért! -
MZsoltee
veterán
-
Pr3no
tag
Hello!
Erdekelne, hogy az 5830 dobozzal, mindennel egyutt (ahogy adjak a boltban) belefer-e egy hatizsakba?
Vagy esetleg valaki tud pontos mereteket mondani? -
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20441 üzenetére
Vagy a 3. variáció hogy nem pattogok hülye vga-k terén. És inkább élvezem a gépem
6950 nem rossz...
-
válasz
Sandrew #20433 üzenetére
Hát én tutira nem vennék GTX480.at MSi -t meg pláne NEM! Még 500.FT-ért se kéne!
Ha nagyon leakarod cserélni a 5850.et vegyél 5870.et! 10-12.% al gyengébb csak mint a GTX480
Vagy vegyél HD6950.et (Rev1.et: abból 95.% hogy teljes értékű 6970.et lehet varázsolni) és reggelire megeszi a GTX480.at! és kb annyiból megis kapod
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20434 üzenetére
Hát tudod a télre már most fel kell készülni
(#20435) kisza25:
Igen sikerült rájönnöm nekem is köszönöm, hogy szóltál
Egyszer raktam mellé be egy 4850 1GB-ot GTA4 3Ghz-re húzott procival kemény 20Fps-el mentSzörnyű az a proci, még HD3200-is sok neki.
DNS_65
Nem valószínű. -
DNS_65
senior tag
Látom ujra feltüntek az Xtreme 5830-asok - szerintetek 5850 is ujra kaphato lesz flottakedvezménnyel?
-
Sandrew
őstag
Hát emberek elkapott a gémer láz. Így utolsó fejlesztés a gépemen egy Msi GTX480-lesz. A kis tuningos 5850-em eladó lett sajnos
Nézek még egy tuningot mi a max ami kijön belőle
-
F e Z o
veterán
A 11.5-ös catalyst nálam a BFBC2-ben árnyékhibákat okoz némelyik pályán.
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20428 üzenetére
Régebben én is használtam a D.S.-t de nem okozott semmi gondot.
Ma meg csak akkor használom ha valami gond volt az előző driver-rel.
Amúgy meg elindítom a telepítést és simán cseréli, a driver-t, nem csinálok semmi hókusz-pókuszt ha nincs gond. -
válasz
F e Z o #20427 üzenetére
Sokban! a Driver sweeper az kitöröl a win ből is olyan dolgokat amit nem kéne!
PL: ha már egyszer csináltál vele takarítást Win7 -en utána ha felakarod tenni az SP1.et a win re hiba üzenettel lefog állni telepítés felénél! mert a buzi Driver sweeper kitörölt a win ből RENDSZER fájlokat is!
Vagy olyat is csinált már hogy ha vele takarítottam ki az ati maradék cuccait utána az ati DRIVER nem települt fel mert telepítés közbe beadott egy hiba üzenetet hogy nincs ilyen fájl!
De csinál még egyéb anomániákat is a Driver sweeper szóval én NAGYON nem szeretem!
igaz a DriverCleanerDotNET nem ingyenes progi De aki keres az talál... De sokkal megbízhatóbb mint a sweeper!
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
Ez a driverclenaerdotnet progi mennyiben különbözik a driver sweeper-től?
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
gondoltam, de akkor mitől hotfix, na meg egy napon adták ki őket ez is érthetetlen
vagy az amd game! oldalán ugyanez van?na mindegy rakom is fel
amúgy én is mindig leszedem előzőt, meg regisztriből kézzel szoktam törölni a maradványokat -
válasz
kisza25 #20422 üzenetére
Természetesen ennél is mint minden VGA DRIVER -nél itt is le kell szedni az előzőt!
Ja igen ez azért 130.Mega mert egyben van Win7-Vista és 32-64.Bit!
Én még utána szoktam egy csökkentett módot indítani és DriverCleanerDotNET-el egy takarítást (Ati+CCC) csinálni! elég sok dolgot bent hagy ha csak simán eltávolítja az ember!
5850+5830. meg bármilyen megy egymással még ha akarnál se tudnál így 2.féle kártyából egyforma PCB -ést venni!
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20421 üzenetére
ez érdekes a 11.5 volt 80MB a hotfix 130MB
mit ír le kell szedni a sima 11.5-öt?
Sandrew:miért nem veszel 1db HD5830-at és berakod a HD5850 mellé cf-be még kevesebbet is fog fogyasztani valamivelbár nem tudom az áttervezett pcb miatt menni fognak párban, ezt DroiDMester tudná megmondani neked
-
válasz
Motion_Blur #20406 üzenetére
És máris kint van a Catalyst™ 11.5a hotfix is elég sok hiba javítással!
-
Sandrew
őstag
válasz
dangerzone #20413 üzenetére
-
master90
aktív tag
válasz
dangerzone #20415 üzenetére
Meg oldódót a helyzet meg forditottam a hdmi kábelt és működőt nem tudom mi köze volt hozzá de most már jóh !
-
master90
aktív tag
Persze az volt az első! Igen és nem tudom mi lehet vele !
-
master90
aktív tag
Sziasztok nem rég vetem egy Acer G245H monitort és rákötöttem a hdmi-re egy 5830-ra és valahogy nem akarja játék közben kirakni full kijelzőre ! Valami ötlet hogy ezt hol lehet be álltani?
-
-
Sandrew
őstag
Megfordult a fejemben egy HD5830 CF. +5k-t kéne rádobnom meg egy komolyabb táp kéne. Vélemény?
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20401 üzenetére
Nekem alapfesz 850
Sikerült szerencsére jót kifognom
Hirdetem a gépemet szerintem Sandy-ra váltok azon belül meg 2500k de szerintem a vga-t megtartom. Vagy +12k és Msi GTX480 Twin? Nemtudom
-
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
Egy kis HELYESBÍTÉS úgy látszik ennél az új 1,9.es FurMark nál már jobban optimalizálták a dolgot mint a régebbi 1.8.2.esnél ott nagyobb felbontásnál kevésbé terhelte a GPU-t ha csak 15-20.FPS el ment a tesztelés! De itt az 1.9.nél már jó megvan csinálva néztem egy tesztet 1280x1024.be és +2.fokkal jobban melegedik a GPU!
De ha valós terhelést szeretne az ember nézni mind ha játékkal lenne terhelve a VGA akkor még a 640x480.as felbontás is sok FurMark ba!
Én inkább GPU Caps Viewer -t használom azon belül is a GL 2.1 - HW Geometry Instancing tesztet 1024.be 8X be futtatva! kb ez ad olyan terhelést a kártyának mintha játszanál rajta full-hd ba!
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
-
válasz
kisza25 #20403 üzenetére
Azért mert még ebbe a kis felbontásba is csak 34.FPS -t tud a kártya (Xtreme módba) ha nagyobb felbontáson tesztelsz nem terheli meg annyira a kártyát! De próbáld ki tesztelsz teis Xtreme módba 800x600 meg utána 1280x1024.be és meglátod hogy 800x600.ba melegebb lesz a GPU!
a sírós pofa meg azé mert ASUS ROG -os lapom van CPU-Z ból már régóta a ROG verziót használom de GPU-Z ról nem tudtam hogy létezik már! (bár most nézem nem olyan régóta van 6.napja adták ki)
igen ezt már korábban is írtam! ha TriXX el állítasz feszt akkor a PowerPlay félig megszűnik csak az órajeleket fogja utána visszavenni a kártya! a feszt nem és ezen még egy restart sem segít amég áram alatt van a VGA addig az a fesz marad a GPU-nak még újraindítás után is mivel nem a win be állít hanem közvetlenül a kártya fesz szabályzójába! és a VGA addig megis őrzi az értéket amég nincs teljesen áramtalanítva! De ez nemcsak ennél a kártyánál van mindegyik kártya így viselkedik amit TriXX el babrálsz!
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20402 üzenetére
-
válasz
kisza25 #20389 üzenetére
Hát én még nem láttam (ezidáig) hogy van ilyen ASUS ROG-os GPU-Z
de leszedtem és néztem egy gyors 10.perces FurMark Xtreme Burning ot! Gyári feszen és órajeleken! Most hogy így a TR V2. hűtő van fent!
55.fok környéke a MAX és igen eza gpu-z már rendesen írja az értékeket de a Vreg1 és 2. hőfokok fals értékek mindég 26.ot mutat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest