Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Gurulunk, WAZE?!
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #29283 üzenetére
Úgy látom, nagyon nem akar átmenni, hogy attól függ, milyen játékban.
Mondok egy példát. A sima régi Crysis (azért ezzel jövök, mert pl. ezzel játszottam mikor 4-magosra váltottam) alá 2 gyors mag kellett. Nem tudott többet használni. Onnan tudom, hogy megrökönyödve tapasztaltam, hogy a gyári 2,4Ghz-es Q6600-on lényegesen lassabban ment, mint előtte a 3,4Ghz-en hajtott E6750-en. Aztán rá kellett jönnöm, hogy neki tökmindegy a 4 mag, kettő gyors kell neki pont, és húzhattam fel a Q6600-t is 3200-ra (többet nem szeretett a lapom), hogy ugyanott legyek. De volt valamelyik hülye NFS játék is, ami konkrétan másfél magot használt, de ha az nem volt legalább 3200Mhz szintén, szarul ment, szaggatott. Öröm volt nézni a Q6600 üresen molyoló magjait. Ellenben a GTA4-ben meg állat volt a Q6600, a 4850-em mellett is alig győzőtt számolni, alapon verte a 4Ghz-re tuningolt kétmagosokat is, mókás volt. Pedig akkor még mindeki azt szajkózta, elég a két mag, aztán a GTA4-et szidták, miközben csak a procijuk volt csirke hozzá. -
hülyegyerek
addikt
válasz
DroiDMester #29283 üzenetére
Nem feltétlenül kell neki a 4 mag, de egy-két játéknál számít. A játékok többsége viszont nem használja a 4 magot, ezért ha másra nincs valakinek pénze, nyugodtan vegyen mellé egy dualt.
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #29271 üzenetére
Na, nee... Ennyire azért ne ferdítsétek már a témát!
Egy kicsi húzott E8200 is bőven jóféle, de én semmiképpen se írnám így le az AMD-t!
A 720BE pl. egy játékra tökéletes konstrukció, viszonylag magas órajel, 3 teljesértékű maggal, L3-al. Egy barátom gépében van olyan egy 4850-el, sok rammal, és teljesen jó, egyáltalán nem érezni gyengébbnek egy erős Intel kétmagosnál, sőt. -
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29249 üzenetére
Ez szomorú.
-
válasz
DroiDMester #29205 üzenetére
Köszi a velős választ.
Az enyém 800Mhz-et megy alapfeszen kb, (825-nél már kifagy). A powerplay elvesztésével lehet, hogy nem vállalom be inkább, legalábbis gyári hűtővel nem. Egyelőre maradok az After burneres 800-nál.
-
kaf001
tag
válasz
DroiDMester #29200 üzenetére
Kb fele ekkora borda volt hővezetővel. Ezek szerint csak a full cover lehet a jó megoldás vagy marad a referencia hűtő....
-
kaf001
tag
válasz
DroiDMester #29146 üzenetére
És ha felbordázom az se jelentene többet? Gondolom venti akkor is kellene, vagy akkor kell rá egy full blokk...
-
Lupi00
tag
válasz
DroiDMester #29139 üzenetére
Mi az az új játék ? Skyrim hq pack ultra + minden bekapcs , 2500x1600 55fps .
-
Papa18
tag
válasz
DroiDMester #29139 üzenetére
Ez így igaz.
Egy húzott 5850-em volt, de elég kevés volt 1680x1050-hez néha. -
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #29128 üzenetére
Ok, azt tudtam hogy a Vapor-X analóg a ref meg digi, viszont én azt hittem a digi még annyira se melegszik.
Abból indultam ki, hogy ref 6950-em is digi és játékok alatt 40 fok körűl van a vrm, alapba meg 25-26 fokos.
-
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #29125 üzenetére
Vapor-X volt.
A gyári volt nem az AC borda.
[link] -
ADAM1337
nagyúr
válasz
DroiDMester #29119 üzenetére
Igen a vrm elég gáz, azt néztem hogy 90-100 fokot is nyaldosta tesztek alatt.
Zalman lesz majd jövőhetén megveszem. -
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29083 üzenetére
Mondtam,hogy nem akarok belenyúlni a BIOS-ba! De mindegy,megy vissza a gyári,mert semmit nem értem vele,hogy másikat raktam fel..
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29081 üzenetére
Azzal kezdtem,de azzal csak hétszáz valahány MHz-ig lehet húzni a kártyát...
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29078 üzenetére
Mert zavar,hogy az ASUS saját programja nem lát egy ASUS kártyát..
MSI AB-től TDR-t kapok játék betöltésnél,TriX meg nagyon gagyi
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29043 üzenetére
A hűtése az ref, de Asus VoltageTweak nem tudom számít-e.. Szeretném,ha továbbra is tudnám állítani a feszt programokkal,nem csak BIOS-ból.
Tudnál linkelni nekem egy olyan BIOS-t, amit feltehetek rá? Kinyírni nem akarom,akkor inkább így marad.Na meg a legegyszerűbb,és legbiztonságosabb BIOS írás? Winflash-el elvileg újra húztam az eredeti BIOS-t, de szerintem nem csinált semmit.
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #29045 üzenetére
Tökmindegy..nem lett meg ezzel sem az 1050, maradt 1040 a maxnak
A gyári lemezen egyébként van egy pucér hőcső a FETek felett, minek
Szerintem a Zalman borda előnye a közvetlen pasztás érintkezésben van..7850/2G lesz, Sapphire/OC verzió, bíztató SKUval, 1.138V alapfesszel :S
Csodát nem remélek, de azért jó lenne, ha hajlamos lenne 1200at menni..
Alapon addig fog menni, míg dobozban van kb x) 5850 is 24/7 volt 1/5Gn.. -
mrterminator
aktív tag
válasz
DroiDMester #29039 üzenetére
Áhh igazad van!!! Az órajelek alatt írtam át, nem a GPU registrynél. Csak sajnos nem aktív a GPU Reg. His 5850 -em van ami nem referencia kari, akkor azt mondod, nem is tudom egy másik kari biosz cseréjével se állítani a feszültséget majd?
Köszi az eddigi segítséget is!!!
-
Xbean
tag
válasz
DroiDMester #28980 üzenetére
Pedig kékhalált kapok abban a pillanatban ahogy rákattintok az apply-ra és nem egy, hanem nagyon sok beállítással próbáltam már. Ma megpróbáltam egy régebbi trixx verzióval, azzal tovább bírta. Volt időm megmozdítani az egeret és kattintani egyet.
Alapfeszen nekem 810/1100 az stabil, talán még a 820/1100 is. Itt a fórumon volt belinkelve egy progi ami a gpu minőségét teszteli és százalékban adja meg a végeredményt. Nekem 3% jött ki... :S
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #28928 üzenetére
Tegnap este elfelejtettem felcsapni a VF3000ret 7Vra, ~40 perc Darksiders után állókép fél percig és az asztal látványa fogadott..GPUz szerint 105 (max) a VRM, ott lépett működésbe a védelem..1GHz@1.2Von
3 dolgot vontam le konzekvenciaként:
-figyelmetlen voltam, megérdemeltem (és örülhetek, hogy gondoltak erre is)
-ideje felműteni végre az F9PWM duót (kártyára kötve profilozva nincs para)
-meg kell combosítani hőleadófelület-ügyileg a VRM részt, kevés a lemez... -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28928 üzenetére
"Valós használat", ez nagyon relatív. Az Alan Wake nem valós használat?
Minden játék máshogy és máshogy terhel. De pl. a Metro2033 is emlékeim szerint jobban izzasztott, mint a Crysis2...
A 250W kipréselésének képességét nem tudom, mivel tudnád alátámasztani, emlékeim szerint max 40A-t bírnak fázisonként hivatalosan, az akárhogy számolom még 1,25V-on is csak ~150W (a GPU-nak, a memóriát nem számoltam bele a külön VRM-jével, és a memóriavezérlő VRM-jének kapacitását sem). Ezenkívül a gyárinál se a túlterhelés a fő gond, hanem hogy megfelelően legyen hűtve, a kis platni azért nem egy nagy csoda, ami gyárilag rajta van. Az 5870 VRM-je sokkal jobban hűtött gyárilag. A 135 fokos hővédelem okés, de volt már rá példa, hogy nem védte meg a karit.
Ilyen téren jobb a békesség szvsz, hosszútávon amúgysem hiszem, hogy egészséges neki 100fok felett.
Ebben a memóriás dolgoban igazad van! Ezért volt hibás, amit írtam, hogy a TDP-ből számoltam a +45% áramfelvételt, mivel ez csak a GPU-ra vonatkozik.
A memóriák csak annyival kérnek többet enni, amennyivel magasabb órajelen tekernek. -
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #28915 üzenetére
Köszi. mondtam én,hogy nincs ez 210W.. hallanám a tápomon.
A hűtő ha jól tudom az enyémen is ugyan az,csak a matrica más..
Na neked megállt 80 fok alatt,akkor nekem 70-75 körül kellene lennie.Idle így néz ki:
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #28883 üzenetére
És hány fokos volt azzal a hűtővel,ekkora fesszel? az enyém 1.162V-on van,hogy eléri a 80 fokot, ahol a MemIO már 86 fok. (nyitott gépház)
Lehet,hogy nem ártana újra pasztáznom a kártyát? -
hülyegyerek
addikt
válasz
DroiDMester #28877 üzenetére
Hagyjad...Hipro fan. Lehet, hogy szereti a meglepetéseket.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
DroiDMester #28846 üzenetére
Már mitől lenne szarabb ? Attól, hogy nem te linkelted ? ...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
DroiDMester #28843 üzenetére
Azért én egy hipro-ra se bíznám a gépem...Ha már olcsó, megbízható táp: [link]
-
feribk
aktív tag
válasz
DroiDMester #28843 üzenetére
jaah csak most vettem meg a vgát meg most vettem alaplapot meg házat
tápra már nem maradt
de azon leszek h legyen rá keretem mert az a video amit láttam rosszabb mint a kör filmből a video h 7 nap múlva meghalok xĐ
-
feribk
aktív tag
válasz
DroiDMester #28839 üzenetére
azta qrva eget
van 1 olyan érzésem minél hamarabb tápcsere lesz
mentségemre szóljon már korábban is írtam nem vagyok otthon a tápok terén és ezt se én vettem ez a táp jött a konfigal amit vettem
-
Papa18
tag
válasz
DroiDMester #28839 üzenetére
Hát tesóm hkc-je kb tényleg 30 deka, de egy sempront, 512 ramot, integrált vga-val elviszi.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #28825 üzenetére
Akkor lehet csak én voltam hülye, de a progi kiírta hogy win7 alatt nem megy.
-
drlovi
aktív tag
válasz
DroiDMester #28754 üzenetére
1.2V az alapfesze a kártyának. nem sok ez?
-
drlovi
aktív tag
válasz
DroiDMester #28754 üzenetére
ahogy látom a ramok hynixek rajta. Kiváncsi vagyok, 6870 ről váltok. 5850 et akartam , ez lett most egyelőre
-
Qtya72
aktív tag
válasz
DroiDMester #28709 üzenetére
Igaz, csak ott találtam legkedvezőbb áron a komplett gépet.
De rád hallgatok, és rendeltem máshonnan hűtőt.
Köszi a válaszokat, tanácsokat Mindenkinek!
-
Bohir
tag
válasz
DroiDMester #28711 üzenetére
"...nagyobb a hőleadó felülete mint a gyári alu lemeznek"
Pláne hogy asszem nem is alu hanem acél, aminek a hővezető képessége... -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #28711 üzenetére
Szerintem ez a ~0.5cm magas 20 lamellás (10x1cm+10x2cm) kis valami meg sem közelíti a lemez hatásfokát. Ha olyan lenne, mint az F verzióé..de nem leszek rest, felpakolok a lemezre pár bordát, kicsit rásegítek.
Emlékeztem a tiédre, szépen ment. Viszont, tesztekre vagy játékban is?
Mert pl. DM11 1040en megvan 1.25Von is, de Vantage/06 már kéri az 1.3mat is, játékokban meg hamar fagyi..1020@1.25V még ment, de melegnek találtam, most az 1000@1.2 úgy tűnik 24/7re jó lesz..így is mocsok gyors.
Monjuk 04ahgy Vantage rekordjához nem elég a vége sem, de mindenki mást levert a Vantage/DM11 listán 5850ek közt ;p -
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #28657 üzenetére
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28648 üzenetére
Sőt letöltögettem az összes Giga 5870 biost, és egyikben sem aktív a GPU voltage register rublika.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28648 üzenetére
Ráraktam a soc-osat, de ígysem lehet vddc-t állítani, se az editorban, se msi aftb.-ben.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28642 üzenetére
Azt írja hogy checksum mismatch.
Küldjem meg neki forced-on? Gondolom különben rá se megy. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28640 üzenetére
Ez a kari az, nem refkari.
Pl a vrm-eken egy rohadt borda sincs.mondjuk ránézésre nagyon hasonló...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28638 üzenetére
Látom már, akkor ez alapból halálra van ítélve..
köszi a helpet.! -
Skimaster
senior tag
válasz
DroiDMester #28582 üzenetére
Megcsináltam így is,de "hozzáférés megtagadva" hangzik a válasz!!
Lehet az a baj,hogy nekem 5870 van? -
Deadpapa
aktív tag
válasz
DroiDMester #28582 üzenetére
Megcsináltam baba a cucc.850/1225 ön megy ma egész nap a ventiket kézzel toltam 43% ra game alatt 60-62 fok a gpu a memója 86 körül ketyeg.
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #28527 üzenetére
8 óra folyamatos Battlefield 3, + 16órás lanparty Flaout2, CS-S,
Egy ilyenről van szó: [link]
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #28525 üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
DroiDMester #28485 üzenetére
Hali!
Ha a referencia sapphire 5850-em ezt tudja:
ASIC Type: Cypress PRO (5043 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 48
ASIC Revision ID: 112
Wafer ID: 8
Out of valid range - Unsupported.
ASIC Quality rating by Iddq: 3.125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 013
ASIC location in wafer (Axis X): 011
ASIC Lot S/N: 3CF4CFB8 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)akkor egy antituningos darabnak kéne lenni-e? Mennyi lenne a max, amit mehetne alapfeszen?
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28508 üzenetére
Hmmm... Jó tudni, köszi!
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28506 üzenetére
Ja, RBE, vágom!
Köszönöm az infót! Az enyém elvileg olyan kari, a refi 5850 ha jól tudtom a voltage regiszterrel működő fajta.
A gyártási évnél én is arra godoltam, amit írtál, de akkor is fura, hogy eltévesztette.
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28502 üzenetére
Az üresjárati dolgokat melyik progival lövöd be? Lehet én is játszanék az enyémmel, 0,975V-on stabil a gyári órajel, ami így 120W TDP a 150 helyett, de ha full terhelésen ennyire megy, akkor lehet az üresjáraton is faragnék.
Ami fura nálam, hogy ez az Asic progi szerint a GPU-mat később gyártották, mint ahogyan megvettem!
Production Week: 48
Pedig a kártya 2010 márciusi vétel....
Az mondjuk rendben van, hogy 70%-ra értékelte, 1,15V-on viszi a 940/1200-at, ami elég baráti, alapfeszen 850/1200-at. -
Skimaster
senior tag
válasz
Üdv!
Nekem Gigabyte 5870 UD ezt adta ki:ASIC Type: Cypress XT (5033 grade)
Production Week: 7
Wafer ID: 23
ASIC Quality rating by Iddq: 59.375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 06
ASIC location in wafer (Axis X): 07
ASIC Lot S/N: 3D09B99A (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)Nem húzom a kártyát,de érdekes,hogy alapbeállítása 900/1100,és az 1100 nem lehet feljebb állítani...DE volt olyan,hogy játék közben 1200 mutatott!!(MSI afterburner)Na ez hogy lehet?
És ha valaki mondana valamit arról,hogy kicsit elkezdett zörögni,recsegni a ventilátorom műanyagja....megoldás?Köszi!
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #28498 üzenetére
A gyári fesz , legalább is az enyémnek trixx szerint 1.162v
Gpu-z szerint 1.156v
-
Monyos
aktív tag
válasz
DroiDMester #28498 üzenetére
Érdekes , a kártyák mégis ugyan annyit érnek.
ASIC Quality ide vagy oda... (Tudatosabb vásárló ez alapján fog vásárolni használtan?!?!)Ja, pont ott a 7xxx -es szériáknál olvastam, úgyhogy igazad van. Bocsi!
-
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #28493 üzenetére
Felraktam (4.3.0 Trixx) de így se enged, a csúszka 1088-on van ami az alapfesz és csak lefele lehet állítani.
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #28488 üzenetére
-
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #28493 üzenetére
-
intercooler
őstag
válasz
Érdekes progi nem is halottam róla
Kíváncsi vagyok 5870-emre, addig 7970-t meg néztem ezt adta:
ASIC Type: Tahiti XT (1060 grade)
Production Year: 2011 (Cards made pre-2010: Substract 10 years)
Production Week: 51
ASIC Revision ID: 866
Wafer ID: 7
ASIC Quality rating by Iddq: 76.5625% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 02
ASIC location in wafer (Axis X): 05
ASIC Lot S/N: 3A059269 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Repsol600
addikt
válasz
DroiDMester #28490 üzenetére
Nem, én feszt soha nem adtam neki. Alapon 900mhz-t megy.
Feszt nem is tudok neki állítani hiába van az AB-bekapcsolva a fesz állítás. Az Asus kártyámnak se tudtam adni fesz csak a gyári Smart Doctor progival. -
Repsol600
addikt
válasz
Akkor a gyengébb GPU-k miatt mennek kevesebbet
Én is erre gondoltam. -
rostiron
őstag
válasz
Helló
5830 xtreme kártyám van. Ez jó vagy rossz ?
ASIC Type: Cypress LE (5047 grade)
Production Week: 33
Wafer ID: 6
Out of valid range - Unsupported.
ASIC Quality rating by Iddq: 3.125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 04
ASIC location in wafer (Axis X): 03
ASIC Lot S/N: 3D258698 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
tixem
addikt
válasz
DroiDMester #28449 üzenetére
hát éppen mondjuk rosszul nem járok vele.
De mivel meg tudom kegyetlenül szorongatni a tökeit a boltnak, megéri egy kicsit kupeckodni
elég ha beírok a vásárlók könyvébe hogy nem adott rendes számlát NAV megdurrantja őket egyből több mint 100 rugóra
és akkor a többit még nem is néztem
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #28449 üzenetére
Nagyon jó ez az oldal
Nekem is 6870-re fogják kb cserélni az 5870-em ha sikerül gariztatni
már 1 ideje ott van
-
JohnnyX
őstag
válasz
DroiDMester #28431 üzenetére
Hogyan tudom kiiratni oda a jobb felso sarokba ezeket az értékeket?
-
Dealer95
őstag
válasz
DroiDMester #28414 üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
DroiDMester #28418 üzenetére
"én tudom mitől beszélek 6.éve használok cfx -et! ja persze kihagytam a cf hidat "
Gondolom hallottál már az iróniáról, mint olyanról?HSM
Tudtam, hogy majd jön valaki ezzel a vram elfogyással. Mostanában ez a hype. Tegyük hozzá, hogy ez csak fullHD és felette jelentkezhet. Vegyük észre a feltételes módot, mert egyáltalán nem törvényszerű a dolog.
Én nem tapasztaltam még ilyet, pedig fullHD-ben játszom. Lehet, hogy normálisan megírt játékokkal játszom? Vagy ésszel kapcsolom be azokat a szűrőket, amik látványban nem hoznak észrevehető változást, de teletömik a ramot tök feleslegesen?
Lehet...Ne feledjük azt sem, hogy az AMD kártyáknál barátságosabb a memóriakezelés, mint az NV termékeknél. Nem véletlenül vannak 768MB-s, 1.5GB-s megoldásaik az 512MB és 1GB helyett. Nehezebben fogsz belefutni vram limitbe.
-
aleister
veterán
válasz
DroiDMester #28411 üzenetére
Na!
Egy 5850 CF állva hagyja a 2 gigás 6950-est, aminél csak egy picivel erősebb a 7850.
Örülök, hogy hoztál egyetlen ellenpéldát, ráadásul egy olyan fos játék személyében, mint a C2. Ennyi erővel az anti CF-es Call of Juarezzel is jöhettél volna.Szerintem nézd meg a Tomshardver vonatkozó tesztjeit, ahol a Gamer index 20+ mérési eredményt figyelembe véve rangsorolja a kártyákat. Sajnos nincs közvetlen 5850CF vs 7850, de van 5850CF vs 6950 valamint 6950 vs 7850. A kettőből levonható a következtetés.
Az árakról meg ne is beszéljünk! Egy 7850 árgép szerint 66k alsó hangon (már ha nem fantomtermék). Ennyiből simán kijön az 5850CF, és ég és föld a kettő teljesítményben.
Szerintem legközelebb, ha többkártyás rendszert építesz, ne hagyd ki a CF hidat!
-
Dealer95
őstag
válasz
DroiDMester #28411 üzenetére
Ott vmi lehetett a CFX-el, mert nekem HD5870-el több FPS-em van mint neked a 2db 5850-el volt
-
olta
aktív tag
válasz
DroiDMester #28407 üzenetére
Mint volt 5850 tulaj, mennyivel erzed tenylegesen jobbnak a fogyasztason kivul a 7850-et? Mert en is gondolkodom a cseren, de felek, hogy nem igazan erne meg a raforditott osszeget. Mondjuk mennyi a kulonbseg huzott ertekekkel? Mert ha jol gondolom, akkor egy 5850 huzva nem sokkal marad el egy 7850-tol? Vagy nem jol gondolom?
-
princeblade
tag
válasz
DroiDMester #28358 üzenetére
Igazad van, manapság sokmindenre visszavezethető az ilyen nemű probléma, memóiahibánál általában kék halál szokott beköszönteni nyár helyett, azért irtam, hogy vga hiba lesz, mert az szokott hasonló kockásodást produkálni! A lényeg az, hogy nem akartam én senkinek sem a haragját és ellenszenvét kivívni hozzászólásommal
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28273 üzenetére
Miért ne akarjam a tuningban elérhető maximális órajelekkel összehasonlítani őket? Ha megvettem a kártyát, a benne lévő tuningpotenciált is. Az én 5850-em 930/1200-at tud, de alig van a topicban, ami ne tudna legalább 10-15% OC-t.
A 6870-ek meg híresen antituningok.
Ha normális boltban vetted, akkor beszámítják az aktuális vagy a vásárláskori értékét egy másik típusba, ha olyan nincs, amilyened volt.
Ha nekem a szervízes egy 5770-et adott volna a 4890-em helyett, hát úgy elküldtem volna a búsba, hogy mit képzel, hogy csak lesett volna, mert ez eléggé hülyéneknézés esete! Mert addig rendben van, hogy 800 shader, de a 128bites busz miatt távolról nézi az 5770 a 4890 teljesítményét...
A másik, az 5850 tud duplapontosságú floattal számolni a 6800-ak nem, csakis a 6900-ak. Mégegy ok, hogy miért nem oké helyette a 6870. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28270 üzenetére
Most nézzem azt, hogy a 6870 csak a magasabb órajele miatt győz? Azonos órajelen szénné gyalázza az 5850, ráadásul az 5850 még lényegesen magasabb memória órajeleket bír, szóval a 6870-et inkább hagyjuk...
Persze, nem szar a 6870, de nem üti meg az előd színvonalát, pláne annyival később kiadva, hát...Én addig ütném az asztalt, míg nem adnának egy 6950-et....
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28268 üzenetére
A 6870 szerintem sehol sincs egy refi 5850-hez képest, de mindegy...
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28207 üzenetére
Akkor csak én szívtam meg, hogy az 5850-emen, meg az 5870 hütömön is ugyanaz a motorzajos fos hidraulikus csapágyas AVC venti volt? Jó tudni, hogy létezik halkabb ebböl a hütöböl is. Mert így inkább keresek majd egy ADDA mókuskereket az 5850-emhez, minthogy egy halk 7850-re váltsak, mert amúgy az üresjárati motorzajától eltekintve 100%-ig meg vagyok elégedve a karival és a refhütövel. Az ADDA ventiben milyen csapágy van amúgy?
-
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #28194 üzenetére
A 70-es hütöjén egyben van a hütöblokk a platnival, nem tudod külön a vrm-re visszarakni.
Ilyen téren jobb az 50-es refhütö.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #28169 üzenetére
Ez sem engedi 1300-nál tovább húzni a ramot. Nem értem mi ez.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #28155 üzenetére
Értem.
A gyári bios volt a kártyán és ha VTT registeres biost szedtem le nem engedte flashelni.Akkor nem tudom mit csináltam de jó lett a kártya.
Tuti hogy segített rajt a bios átírás, mert más gépben is kockázott.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #28147 üzenetére
A gyári fesszel kockázott a kártya, többet adtam flashelés alatt CSAK a memóriának és utána működött a kártya.
Valami mégis történt, ami miatt eltűnt a hiba.Amúgy nem csak a GPU fesszel lehet babrálni... [link]
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #28147 üzenetére
Ezt erősen cáfolnám, legalább is a hűtés dolgot. Igaz, hogy amikor megjött egyből újrapasztáztam Arctic MX3-al (láttam már néhány olyan tesztet, hogy 8-10 fokot javult a hűtés a stock pasztához képest). Visszakanyarodva 20%-on használom (ez a legalacsonyabb beállításható érték, szinte hangtalan). Az egyik legVGAgyilkosabb Battlefield 3 játékban sem megy 70-75 foké zárt házban a kártya ilyen fordulaton, ennél a játéknál. Pedig egy olyan szabály be van állítva, hogy 82-92 fok (és efölött) egyenletesen 32%-os fordulatig engedem. Egyedül Furmark-ban megy fel 90 fokig. És még mindig szinte hangtalan a kártya. Ez esetben (30-32%) csak akkor hallom, hogy gyorsabban pörög a ventilátor, ha nulla hanggal játszom, ilyen meg nincs. Ergo nem hallom, hogy hangosabb. Nem játszok hangosan és "csak" egy Creative T20-II-m van. Ha auto-n hagyom, akkor persze hogy felpörög ilyen értelmetlen 40-45%-ra, amikor süvít és jobban is hűt, de szükségtelen hogy jobban hűtsön. Be kell állítani és a hőfok is rendben és lesz szinte hangtalan is lesz. Szerintem ennél már csak passzív kártya lehet halkabb.
-
Guseppe
tag
válasz
DroiDMester #27939 üzenetére
Azért bízom benne, hogy nem ennyire gáz manapság a Gigabyte, csak kifogtam egy rossz példányt. Ellenben erre van a 36hónap garancia, majd cserélik.
5850-et azért nem akartam mert kifutó, kifutott modell, a 6850 pedig hamarosan kifut.
Pár fps különbség nem zavar, ellenben számomra sokkal vonzóbb, hogy a mag kisebb csíkszélességgel készül, így hűvösebb és alacsonyabb fogyasztású kártyatípus.
Persze ettől még lehet mostanság szar a Gigabyte, de mivel nem naponta veszem kártyát előre nem tudhattam pedig csomó tesztet végigolvastam. Hozzáteszem egy G530 Celeron hajtja a vga-t szóval ennek a kártyának sem itt van vége. Ha egy Core i5 vagy i7 hajtaná is megugrana a teljesítménye, pedig már most is meg vagyok elégedve. Hétfőn írok, mi volt addig 1050MHz-en is megfelel az integrált vga után. -
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #27923 üzenetére
Nekem valószínű a kék nyákos van, most nem szedem szét azért a gépet.
Az enyémnek a végén van a tápcsatija, nem pedig oldalt. [link]Az 5850-em 1,088v-on volt és ha tuningoltam 1,1-re tettem...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #27921 üzenetére
Nálam érdekes módon 1,125-öt jelez a sapphire trixx és a gpu-z is.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #27780 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #27780 üzenetére
a World of tanks javult? játszik valaki ezzel?
most 11.10-zel nyomatom
-
Remus389
veterán
válasz
DroiDMester #27777 üzenetére
ezt öröm hallani, melyik driverrel ment?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #27777 üzenetére
Szeva!
Azt tudtam, hogy a 6850-es nyák, de a vrm úgy tudtam hogy nincs hűtve. Többször is kérdeztem és vagy azt a választ kaptam, hogy nincs, vagy azt hogy nem tudják. Minden esetre köszi szépen!
Akkor azt mondod, hogy emelhetem nyugodtan a feszültséget? Meddig érdemes elmenni?
Így lehet, hogy mégsem lesz 7850 csere, mert van még ebben tartalék. -
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27686 üzenetére
Sry, nem tudtam.
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #27668 üzenetére
Eddig nekem sem engedte beállítani 5870-el, ebben már működik kösz
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27668 üzenetére
köszi, a bétában már benne van, eddig nem volt.
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27655 üzenetére
Most linkelhetnék képet. nekem is ugyanúgy ott van, csak épp mem usage-t nem tud kirakni, vagyis nincs rá opció.
látom h. milyen dx, gpu usage, hőfok stb...
2.1.0 MAB
12.1 Cata
ref Sapphire 5870De a monitoring beállításokban nem vonatkozik semmi a mem-re.
-
válasz
DroiDMester #27657 üzenetére
Nemrossz
-
válasz
DroiDMester #27655 üzenetére
Azértmondom,mert a Sapphire kártyákon nemvolt monitorozás...(5850,5870,5970)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
DroiDMester #27444 üzenetére
Ezek szerint tényleg veletek van csak a gond ha a másik 96nak jó!
-
barkoo
csendes tag
válasz
DroiDMester #27209 üzenetére
huh értem és szerinted ár érték arányban melyik éri meg jobban a 6990, vagy a 7970?
-
HollyBoni
veterán
válasz
DroiDMester #27206 üzenetére
BF3 multi alatt szűrők nélkül is el tud ám fogyni a 2GB Vram. Még mindig nem válaszoltál,1 kártyához minek CCC?
Most már kíváncsi vagyok.
-
HollyBoni
veterán
válasz
DroiDMester #27202 üzenetére
1 karinál mi értelme van?
-
HollyBoni
veterán
válasz
DroiDMester #27199 üzenetére
Minek CCC?
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #27199 üzenetére
Sajnos.
Akkor kénytelen leszek profilozgatni, ez van. -
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #27194 üzenetére
THX Mester
Nem szórakoznék ezzel, ha a RBE tudná modosítani a ventiszabályzást, de sajnos nemtudja. Pedig anno szépen belehetett vele lőni a 4890-el a ventit, 2D-3D órajelet,feszt és nemkellett melette afterburnellel szórakozni
-
Cybertrone
veterán
válasz
DroiDMester #27181 üzenetére
2 Kártya CF
3-4 kártya CFX... -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #27181 üzenetére
"Egyébként két 5870-t cserélt le a srác"
Ez nem állít semmit arról, hogy egyszerre működtek volna. Én anno 3db 4850-et cseréltem le, pedig egyszerre kettő sose volt a gépemben.
Mind1, lehet én vagyok a hülye, de nekem így nem volt magától értetődő, hogy CF. -
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #27177 üzenetére
CF-röl nem volt szó, de úgymár valóban érthtő a 20%.
Erősen gondolkozom CF-en én is, mert 1680-ba nekem az élsimítás nemhiányzik, anélkül meg bőven elég a BF3-hoz is az 1Gb Vram, és cirka fele annyiba kerülne mint a 7970
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest