Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Korábban beszéltük, h a Sapphire 4890 VaporX ventije halkabb vagy a Sapphire 5830 Xtreme. Azt mondtátok, h az 5830 halkabb lehet, de legalább olyan halk lesz, mint a 4890-es Vapor. Ha kisajtolnék még 12 ezret a 6850-ért, akkor ez a Gigabyte vajon halkabb lehet ezeknél? Nem tudom ez a dual venti mennyire süvít. Engem a 2D-s "hangtalanság" lenne az elsődleges (játékok alatt elviselem a zajt, de éjszaka vagy filmezés közben nem igazán). Ha majd lesz pénzem később, még vehetek egy Scythe Musashi-t. Szimpatikus h pont ez a Gigabyte lenne az egyik legolcsóbb 6850-es. Szimpatikus rajta az aranyozott HDMI (még ha semmit sem jelent) mert HTPC-zek is egyben. Továbbá az UVD3 (bár ez már a 6xxx sajátossága, kivéve ugye 67xx
). -
7
addikt
Ez nem Win XP kontra Win 7 topic, térjetek vissza az eredeti témához!
@Remusz911: A kérdésedre megkaptad a válaszod -- használd a legújabb drivert -- annyi többletinformációval, hogy Windows XP alatt a kártya képességeinek csak egy részét tudod kihasználni. A téma nem ér meg további fejtegetést.
-
djculture
félisten
Driver ügybe meg annyit tudok irni 10.6 os szoktam felrakni avval megy jól minden game , de a fentiek miatt nem igazán ajánlom az xp-t senkinek akinek ilyen kártyája van már.
[link] -
Remus389
veterán
sziazstok belépek a clubba egy kis drágasággal: ASUS Radeon 5850 Direct CU
eddig tetszik, nagyon halk
most vettem ki az elődöt a Sapphire 4850-est(3 teljes évig hűen szolgált, és mindent vitt), viszont most beruháztam egy nagy Dell Full HD-s monitorra és szükség volt egy erősebb kariraa(eddig 1280x1024 volt), szegény 4850 már nem biztos hogy megbírküózott volna a full HD-val
na a lényeg, végülis csak kicseréltem, 9.12 catalyst van fent, melyiket ajánjátok XP 32 bit-hez, melyiket rakjam fel? és hogyan uninstall elég?
-
Giot
addikt
-
-
Giot
addikt
válasz
Sandrew
üzenetére
Toxic-om van amin Vapor hűtés csücsül!

Akkor lenne releváns összehasonlítani az általad említett 4890-en lévő Vapor hűtést az 5830 Xtreme-en lévő hűtéssel ha egy kártyán lennének.
És "hidd el" az Xtreme 5830-on lévő hűtés kilehelné a lelkét a 4890-en, hangosabb lenne mint a Vapor, mert menne mint a meszes hogy meg tudja fogni a Celsiusokat.
Másrészt azért van könnyebb dolga az 5830-on lévő hűtőnek mivel az 58XX VGA-k kisebb csíkszélességen érkeztek. Bár gondolom ezzel te is tisztában vagy. -
Giot
addikt
válasz
MZsoltee
üzenetére
A rev2-s 58XX PCB-re épülő 5830 hűtésének hatásosabbnak is kell lenni hisz ha jól láttam az Xtreme hűtése 3 hőcsővel rendelkezik míg az alap Sapphire 5830 5 hőcsővel.
(#22665) Sandrew: De most 58XX VGA-król beszélünk.
A ref 4890-hez képest lényegesen halkabb lehetett a Vapor. Másrészt ha nem megfelelő a házikó szellőzése bizony be tud durvulni bármely VGA hangja, és a szellőzés a Vapor féle kártyáknál különösen fontos. -
Tibl
tag
Valaki azt monja meg hogy mért pörög az 5850 toxitom orajele potyára ha nem csinálok semmi. Amikor natur windowsba vagyok akkor is 400-500 Mhz en ketyeg. Az alap pedig 175Mhz.Driver ami fent van 11.6 os de mikor a 11.5-ös volt fent akkor is ezt csinálta. Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy kis tanácsot adni. Köszönöm elöre is.
-
törölt tag
Kaptam kölcsön egy Sapphire 4890 Vapor-X-t. Hangjával nyugalmi állapotban elégedett vagyok. Én viszont tervezek venni egy Sapphire 5830-at, mert nem lehet nálam örökké. Úgy tudom most ez a BestBuy. Csak AMD jöhet szóba. Jó lenne az UVD3, de sajna 15-el több a 6850, ami gondolom a következő lépcső lenne. No mindegy, kérdésem csak annyi lenne, h ennek az 5830-asnak a Vapor-X-hez képest milyen hangja van? Van olyan halk mint a Vapor-X? Vagy halkabb?

-
bajaki
őstag
Tudom, ez már nagyon elkanyarodik a videokártyától, de az új 5830 Xtreme-emmel minden játék amit eddig próbáltam tökéletesen futott legmagasabb beállításokkal, kívéve egyet a GTA IV.
Próbálgattam többféle patch-el is de ugyanaz az eredmény...kevés fps. Alapgrafon is. Az előző kártyámmal esküszöm jobban elfutott (9500gt)
Kevés lenne hozzá az 5830?A gépem
AMD Athlon II x4 640 Proci @3,3 GHZ-re húzva
4 gb DDR3 RAM
Sapphiere 5830 XtremeNálatok elfutott ezzel a kártyával rendesen?
-
Sandrew
őstag
Na újra én

Lecserélem az 5830-at egy Tuningos 5850 xtreme-re. Csak azért mert az RC692-ben jobban mutat mivel hátul van a tápcsati rajta.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Melyik drivert érdemes feltenni? -
Sandrew
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Mivel 45c van napon kb így igen. De ha 100c-ig felmenne akkor sem lenne baj,.
-
troland26
őstag
hm muszáj volt le vennem a ház oldalát..úgy néz ki nem szereti a kánikulát a gépem sem .......alapjárat 58C ( 5830 ex )

-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Érdekelne,hogy szerintetek normális ha egy 5870 vapor-x terhelésnél felmegy 70 fok környékére? -
Sandrew
őstag
-
Sandrew
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Aki GTA4-et tolja az legalább 1.0.6-ig rakja fel a patch-ket mert ott már mehet maxra minden. Ugyanis nem megy a kártya memóriája főlé soha. Ne ezt jól megmondtam... Inkább illusztrálom. Egy Acer 5750G-n tolom:

Shadow Azért van mediumon mert ha feljebb rakom nincs meg a 30+ fps mert a GT550 elég karcsú lenne hozzá

-
Mittu88
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
Mittu88
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
én nagyon amd-s vagyok, szóval nem értek az inteles processzorokhoz (nvidia videokártyákhoz meg mégannyira se, de lényegtelen), de 1,525V-os fesz. nehogymár nem melegíti még így sem 60-70°-ra terhelve
viszont hatalmas riszpekt a cuccnak 
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nem kevés ez egy kicsit?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Mittu88
üzenetére
A proci ezzel van hűtve: Noctua NH-C14
A kártya meg Zalman VF3000A-val.
Egyébként a lap + proci nem az enyém, csak tesztelés céljából raktuk bele a kártyámat, mert kíváncsi voltam mennyit hoz egy Sandy. Hát hoz rendesen. Főleg 5G-n
Amúgy pedig egyáltalán nem melegszik 
shteer: sajnos most nem volt idő a kártyát kimaxolni, meg hát ugye a meleg rekord...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dtomka
veterán
válasz
Mittu88
üzenetére
a leírásában szereplő Noctua NH-U12P SE2 cpu hűtővel!
-
Mittu88
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez mi????? 5Ghz-es proci? küldik oda is fukusimából a tengervizet, vagy mivel hűtöd?

-
csabika0001
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Te nem aprózod el

-
HSM
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
Ja, hát igen.. Áll-leejtős, de meg is van az ára sajnos.
Én még maxra se tudom húzni 5850-el, úgyhogy modokon nem is agyaltam. 
-
csabika0001
senior tag
Igen itt is tárgyaltuk , aztán mikor elkezdtem használni akkor jöttem rá hogy nem ok és kérdeztem meg másutt.
Porbléma hogy 2gpu-t alapból nem szereti a játék ezért is van hogy 1 gpu val van 30 fps em 2 vel meg alig 20 és még akkor melléjön ez az akadozás.
Másutt nem alapon használom a gamet
Körülbelül nekem is így néz ki [link] mostanra .
De itt már akkora gépigénye van hogy 1 gpu val van 20 fps em
Az említett problémák már a modok előtt jelen voltak !!
De nem is akarok ezzel foglalkozni egyszerűen erre nincsen megoldás ilyen a játék így lett megírva , ha menne a 2. gpu is kicsit más lenne a helyzet. -
HSM
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
Itt tárgyaltuk... De azt írtad, a profiloktól megoldódott a dolog.

Kizárt, hogy minden high-on (esetleg 1-2 dolog mediumon), 60-70 körüli detail és view distance-el ne menjen el a gépeden 30-as átlag felett, élvezhetően...
Ha nem húzom a procim, akkor nálam egyetlen 5850-el is viszonylag tűrheően elmegy ha ezeket 60-ra lehúzom....
Igaz, így olyan procilimitem van, hogy öröm nézni, 60-70% a GPU usage...
A 4Ghz-es Phenom2 pedig elvileg combosabb kéne legyen egy 2,8Ghz-en tekerő I7-nél... -
HSM
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
A GTA4-nek is mennie kell röhögve és élvezhetően, csak nem csutkamaxon, és nem mindig röccenésmentesen, de igencsak jó minőségben.
A vantage-ra pedig a legjobb orvosság, hogy ne azzal játssz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csabika0001
senior tag
Igen ezzel mindennel egyet értek amiket írtok , ott fedeztem fel a dolgot hogy 3,8Ghz en 22000 pontot teljesít a két kártya 4GHz en már 22700 GPU score.
4,2 még nem mertem kipróbálni . Alap tesztekben 24000 fölött kell hoznia GPU score-t a kariknak szal tudom hogy picit le van maradva.Játékok alatt kivéve a GTA4 et
minden ok és mindenre elég 
Ez afféle rossz betegség nálam hogy ezekre hajtok

-
HSM
félisten
válasz
csabika0001
üzenetére
Procilimit MINDIG attól függ, milyen játékkal. Szerintem igencsak több játékhoz untig elég a procid két 5830 alá, mint amikhez kevés.

A bulddozer amúgy nagyon ígéretesnek tűnik nekem is, remélem beletalálnak az AMD-s arcok. Mindenesetre az ötlet jó, reméljük a megvalósítás sem hagy majd maga után kívánnivalót.
Vantage-nél meg ha nem akarod a proci nagyon beleszóljon, akkor csak a GPU-score-t nézd és már jó is vagy. Az Intel CPU-kon a HT dob nagyon sokat, mert nagyban javítja a páthuzamos végrehajtási képességüket, de "valós" játékoknál jelenleg sokkal inkább hátrány a HT, mint előny, nekem azóta ki van kapcsolva, mióta csak megvan a procim, pedig nem épp friss vétel.
Csak viszonyításképp, HT val 4Ghz-en 24 000 pont körül a CPU score, HT nélkül 16 000 körül. Játékban meg pont hogy a HT OFF vált be. Ellenben az összpontszámot szépen megdobja a HT miatti magas CPU-pont, de a valóságban nem ezt érezni. -
Gerisz
addikt
válasz
csabika0001
üzenetére
Ez nem igaz. Nekem az 5850 CF is majdnem dupla teljesítményt hoz mint egy darab.
Vantage-ből nem kell messzemenőeket következtetni, az Intel mindig sokkal jobb. -
p87
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Vantage 5870CFX alap órajelen.
Proci 4GHz-en megy. -
p87
senior tag
Tegnap újítottam be mégegy 5870 karit, mostmár CFX-ben tolom.
Nagyon megvagyok elégedve vele, 11.6e driver van fent, nagyon jól skálázódik amiket néztem BFBC2, Crysis, Crysis2 Dx11, Dirt3, 80-90% simán megvan néhol még több is.Gondolkoztam, hogy GTX580-ra cserélem, de +30%-ért 60eFt-ot fizetni...
Aztán mondom megkockáztatom a CFX-et 40eFt-ért, és 80-90% plusz teljesítmény lett, hát nincs miről beszélni, semmi mikrolagg, vagy hiba, nagyon elégedett vagyok!
-
Dtomka
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
köszönöm szépen a válaszokat!
aki esetleg még nem olvasta:
Mesterségesen kreált a Crysis 2 óriási gépigénye(még jó, hogy én a patch megjelenése elött végigjátszottam

-
kisza25
félisten
de az extreme pl 6800-ás nyákon van ... lehet talán az 1.4a,
nincs valami program amivel meglehetne nézni?
amúgy szoftveresen 1.3 alol is meglehet csinálni a 3D-t állítólag
egy ilyet találtam:"HDMI 1.3 IC képes 3D tartalmak továbbítására a megfelelő szoftverrel. Mivel ez jelentős költséget képezne a gyártóknál ezért inkább "1.4" néven új készülékekbe építik, ami így eladható, vagyis marginális. Továbbá nem minden BD lejátszó tartalmaz megfelelő RAM-ot és firmware flash méretet. Ezeknél a frissítés nem jelentene megoldást. Talán legfontosabb, hogy ezek mellett is az 1.3 max 1080i-ben támogatná a 3D-t, míg az 1.4 1080p-ben. Tudomásom szerint 2012-től nem lesz engedélyezett a HDMI verzió feltüntetése a "HDMI konzorcium" szerint. Arról nem is beszélve, hogy pillanatnyilag a 3D (3D TV) standard még sem született. "
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- RX 6500 XT 8GB Eladó - Garancia
- Gigabyte GTX1660 TI OC 6GB
- ELADÓ: Sapphire PULSE Radeon RX 7800XT Gaming 16G - Garanciával
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
).

4890-ben volt olyanom. Ráadásul nem is hűt jól."
, ettől függetlenül halk és hatékony hűtés van mindkét 5830 VGA-n egyik hűtésével sem lesz baj, bármelyiket nyugodtan választhatod. De egyértelmű bestbuy az Xtreme 5830.