- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DA3MON
tag
válasz
Silentfrog #23197 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
CptMisi
őstag
válasz
DA3MON #23196 üzenetére
Ha az van, akkor miért kérdezed?
Nem teljesen értem... Ha neked nem túl hangos, és normálisan lehűti a kártyát, akkor mi a kérdés?
Most mi mondhatjuk, hogy hangos, ha téged nem zavar...Ha elégedett vagy vele, miért cserélnéd?
X Factor: ok
Próbálja meg a 11.3-at, ahogy néztem, nem egyedi, hogy 11.5/6 szarakodik.
-
DA3MON
tag
Hali!
Nekem egy ASUS ATi HD 5870-es karim van! Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a gyári hűtőről? Megfelelőnek tartjátok, vagy érdemesebb volna lecserélni?
-
CptMisi
őstag
válasz
Silentfrog #23193 üzenetére
Nyilván nem javít, de nem is ront, ésszerű keretek között persze (akár feszemeléssel is). Nem terjed ki, de nem foglalkoznak vele...
-
bajaki
őstag
Szerintetek meddig mehetek el fesz. emelés nélkül?
-
CptMisi
őstag
válasz
X Factor #23182 üzenetére
Helló!
Terhelésfüggő a probléma, vagy véletlenszerűen előjön?
Semmi nem változott a kártyán kívül? BIOS-ban állított valamit?
Nyilván elsőnek egy driver cserét megejthet.
Esetleg egy Bluescreenview képet felrakhatna, abból hátha kiderül valami. -
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 5830 Xtreme kártyám, amit Msi Afterburnerrel 900/1250mhz-re húztam. Ez a max amit a program enged.
Azonban ma leszedtem Sapphire Trixx-et ami tovább is engedi húzni a kártyát.
Mennyi lehet az amit feszültségemelés nélkül még elbírhat a kártya?
Mi történik akkor, ha nagyon túlhúzom és feszültséget nem emelek? Kékhalál, fagyás? Ez okozhat bármiféle kárt a kártyában? -
X Factor
addikt
Sziasztok
Egy baratom nem reg vett egy 5830 extreme, kártyát, és 10-15 percen belül allandoan bsod problémája van.
Asus p5k lap
4giga ram
chieftech 400aa táp
és egy friss win 7 telepítés 11.5 ös catalystal mert 11.6al sokan panaszkodtak hasonlo hibara. -
válasz
Sandrew #22439 üzenetére
Szia!
Megpróbáltam. Szűz XP (op. rendszer + drivrek + furmark) alatt is produkálta a hibát. Az az érdekes, hogyha kézzel átállítom CCC-ben a venti fordulatszámát 100%-ra, akkor nem csinálta a hibát. Szóval szerintem valami melegedési probléma lesz. Megy vissza gariba, mert az nem állapot, hogy 100%-on üvöltő venti mellett működik csak rendesen. Egyébként meg hónapokig ment normálisan... Tuningolva sem volt soha, úgyhogy nem értem mitől csinálja ezt
-
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23178 üzenetére
nekem volt olyan egy HD4830-al, hogy tuning után visszaraktam az alap órajelet mindig szétesett a kép, csak újraindítás után javult meg én is ATT-t használtam és az volt ahiba, hogy a CCCis fent volt és "összevesztek"
-
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23176 üzenetére
az szoftver hiba is lehet, de a gpu is magasabb órajelen jár, mint pl.aHD5850 725 vs 800Mhz
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #23171 üzenetére
igen, mert magasabb az alapfesz 1,086 vs. 1,162
-
Ribi
nagyúr
válasz
Silentfrog #23172 üzenetére
Feltéve, hogy nem fogy túl sok 5830, mert akkor a normál GPUt is eladják így.
Cpuból is fel lehet oldani magokat, azok sem selejtesek mind. -
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #23169 üzenetére
A listában benne van a 5830-as is...
-
Silentfrog
veterán
Hirtelen meg tudná nekem mondani valaki,hogy egy 5830 kártya mennyit fogyaszt ide modban?
Terhelve max 171Watt de mennyi lehet,terheletlenűl?
Nem a gép össz fogyasztása érdekelne hanem csak a kártyáé. -
Ferdzsoo
addikt
Nah, szőrös fánk alatt 95 fokig hagyja menni a venti, ekkor jár 65%-nál.
Azért ezt egy kicsit sokallom. A VRM-ek 100 fok körül jártak.
Szerintetek nyúljak bele? -
Ferdzsoo
addikt
Akinek ilyen kártyája van GV-R587UD-1GD
megnézheté hogy nála is állnak e a ventik 25%-on...
Gondolom ez biostól is függ.
Az enyémet 2011 23-hetében gyártották, ahogy néztem senki másnak nem volt ilyen új biosa a kártyán.
Lehet ez újjítás? -
Ferdzsoo
addikt
Nah most kitapasztaltam:
25% - 26% ventik állnak!
27% egyik venti indul
28% másik vent indul.
Alapon ha a bios vezérli akkor 26-28% között mozog idle-ben.
Szóval álltalában állnak... -
Ferdzsoo
addikt
Most egyszer afterburnerrel felhúztam a ventiket 40%-ra,
Vízhűtés mellett is hangtalan jelenleg, és mindjárt csak 48 fok a történet. -
Ferdzsoo
addikt
Nah megjött a kari, (GV-R587UD-1GD)
Mit mondjak üt...
Mondjuk az Idle 60 fokot (mondjuk a szobában is most 30 fok van) kicsit soknak tartom, de mondjuk a venti szinte nem is megy, hangja sincs. Sőt vanhogy a jobb oldali le is áll...
3dmark 11 P3541 - ebből is látszik mennyire visszafogja a CPU. A grapics score-om viszont megvan aminek lennie kell, csakhát a physics...
De ősszel még az is cserébe megy... -
CptMisi
őstag
-
-
Giot
addikt
válasz
intercooler #23144 üzenetére
1.3 V felé nem egészséges menni. Azért ennyi a vége a Trixx-ben.
-
Gerisz
addikt
Dirt 3-al kapcsolatban érdekelne, aki játszik vele.
Nekem előjönnek random akadások. Néztem most GPU-Z-vel 20 perc játékban.
Elkezd néhol szaggatni bármilyen grafikai beállítás van.
Viszont a kártya nem "vált le", ez volt az első gyanúm, de a GPU használat is csak nagyon rövid ideig van még 80% fölött is.
A legtöbb esetben csak 50% és 70% körül szaladgál.
Most már 11.8 beta van fönt de ezzel is megvan. Tuningolva és tuning nélkül is.
Egy kártyával és kettővel is.
Lehet a játék szar, vagy az nem tetszik, hogy az SSD-n van (de az miért ne tetszene)? -
intercooler
őstag
erre esetleg valaki más [link] ötlet?
-
lanw
aktív tag
válasz
csabika0001 #23140 üzenetére
így van...a 720 -ról megy maga a gép...az 550 chifi-ről meg 1 db 5870 ! tökéletesen működik !
-
djculture
félisten
válasz
csabika0001 #23143 üzenetére
Hozzá csak már nem nagyon kapni sehol.Néha a hardveraprón bukkan fel egy két példány:[link]
-
CptMisi
őstag
válasz
Cheater-666 #23147 üzenetére
Én is nézelődtem ez ügyben, így talán tudunk egymásnak segíteni. "A mellékelt TriDef 3D..." Ebből adódóan ez jár a monitorhoz. Ahogy olvasgattam(ezt is többek között), azt találtam, hogy valamelyik driver(10.3 elvileg) végre tartalmazza a sztereoszkopikus 3D támogatást egy külső program (TriDef) segítségével.
Egyébként tetszetős monitor, bár én inkább egy kis LCD TV-ben gondolkozom, ha kapnék emberi áron. -
Cheater-666
csendes tag
Hello! Gondolkozom 3D monitor vásárlásán, ki is néztem egyet: Samsung SyncMaster T23A750
Az Iponon találtam róla egy tesztet és idéznék belőle: "Ha 3D-ben akarunk játszani, akkor a mellékelt TriDef 3D szoftvert kell használnunk, ami mellé nem árt egy Fermi alapú GeForce kártya, vagy egy legalább HD5000-es szériás Radeon."
Most ez, hogyan van akkor lehet Radeonnal is játszani 3D-ben? (A monitor gyári tartozéka a 3D szemüveg.)
És ez a TriDef 3D program tartozéka a monitornak?
Ha tudok vele, játszani a HD5870 kártyámmal, akkor az igen jó lenne.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
CptMisi
őstag
válasz
intercooler #23144 üzenetére
Próbáld meg afterburnerrel, az 1,35-ig engedi!
-
intercooler
őstag
Kérdésem lenne Trixx-be kijjebb lehet tolni a feszültség határt valahogy 1.3 ig engedi csak és még kicsi kellene hogy 1000mhz en menyen gpu.
vagyis megy csak 3dmarkba elkezd pöttyösödni a kép meg ilyenek. Ez ezért lehet kevés neki a fesz? vagy ne is próbálkozzak mert nem bírja?
-
-
djculture
félisten
válasz
csabika0001 #23140 üzenetére
Meglehet csinálni,a sima változat az hogy csak a vinyókat és ventiket és egyéb bizgentyűket hajtod másik tápról.Bonyolultabbik változat hogy egyik táp inditja a másikat egy elektronikával és pl vga tápjaként használod/ilyet lehet kapni a boltba is egy időbe fsp vga booster néven/.
-
lanw
aktív tag
válasz
DroiDMester #23134 üzenetére
köszi a tippet
megoldottam egy plusz táppal
Mert úgy sem ment ahogy leírtad sajnos
-
papi20
tag
válasz
DroiDMester #23132 üzenetére
Köszi, akkor nem aggódom.
-
-
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #23132 üzenetére
alapórajelen néztem lehetséges, hogy proci csak 1,15V-n volt, de az a 600W akkor is nagyon sok, most proci 1,040V 3,2Ghz, így idle 60W a gép(1200Mhz 0,736V), load 155W(csak processzor terhelve), teljes rendszerterhelést még nem néztem így, mert ezt csak tegnap lőttem be
-
Próbáld ki azt hogy a 2.VGA bent van és a tápról a 6.pin es VGA tápcsatit 1.et dugsz az 1.ik VGA -ba és egyet a másik VGA -ba és a kártyákhoz kapott MOLEX =>6pin táp kábelt használod a VGA -k másik tápcsatijába!
Kicsit zavarosan írtam de remélem megérted! tehát a táp 6.pines VGA kábeléből 1.et egyik vga ba és 1.et a másikba, a maradék 1-1.tápot a táp MOLEX csatijáról(átalakítóval elvileg kell lenni mind 2.kártyához 2-2.db nak) adod a VGA-nak!
-
lanw
aktív tag
válasz
DroiDMester #23128 üzenetére
táp lesz .... 1 karival szépen pörgött a furi :-( ezt elkúrtam szépen ............ :-S
-
válasz
kisza25 #23130 üzenetére
Alapórajelen + alulfeszelve(CPU+VGA) + HT-OFF (talán)elképzelhető! aza 230.W
Nálam hasonló cumó! : M3F+ i7-860@3800@21x181(HT-ON)@1,27.v + 4.giga DominatorGT@2180.MHz@CL8 + 2.db Samu F3 + HD5850@850/1200@1,165.v + SB X-Fi Titanium + 3x14 + 2x12.cm venti
És ez eszik 380-400.W körül konnektorból! (3DMark-2011, 1.es tengeralattjárós teszt[ennél kajál a legtöbbet] alatt) Amit ha vissza számolom a tápom hatásfokával a valós fogyasztás ~340.W körül van!
Tehát aza 600W irreális de a te 230.W od is!
**********************************************************************************
#23131 papi20 : Ha nem lesz nagy tuning a CPU + VGA -kon akkor elfogja bírni a VX550.es táp! -
papi20
tag
Skacok lenne egy kérdésem.
Jövő héten jön az én kis gyöngyszemem, egy
- Gigabyte GA-EX58-EXTREME
- i7 920
- 3x2GB Corsair Dominator 1600 C8a régi gépemből maradt egy Corsair Vx 550w-om amit beadtam gariztatni(hátha kicserélik egy 600w-ra mert már nem lehet kapni az enyémet.
)
Venni szeretnék még egy 5850-et hozzá. Elvinné-e a tápom ha esetleg nem cserélik ki?
-
CptMisi
őstag
válasz
DroiDMester #23128 üzenetére
OCCT Power Supply Test
-
-
CptMisi
őstag
válasz
DroiDMester #23123 üzenetére
Előfordul.
Én egy x4es Phenommal és egy darab 5850nel konnektorból 600W-ot mértem, 480-500W, ha a tápot leveszem.
-
Gerisz
addikt
A 80°C az nem sok. De a táp nyugodtan lehet kevés. Szét van osztva az ág azért "harmat"
Nekem is rá volt írva az 550-es Chifire, hogy SLI support. (ez meg mondjuk CF)
Az enyémen meg nincs csak két 6+2-es PCI táp csati és mégis vígan meg a két 5850 még húzva is, akkor is ha a proci húzva van. -
lanw
aktív tag
válasz
DroiDMester #23123 üzenetére
hmmm érdekes....akkor miért sli support ....vagy esetleg sok a 80 fok ? 2 giga van benne az egyik ud a másik oc ...lehet vmi köze hozzá?
-
az a 720.W az csak 600.W (köszönd gigának hogy paraszt vakítással árulja a tápjait) és aza 600.W se 600 mert csak 500.W ot tud 12.Volton! (3*18.A ág ami kombinálva MAX:500.W lehet!)
attól függ mi van még a gépbe és a proci mennyire van megcibálva! előfordul hogy kevés lesz aza 500.W
2.db 5870.hez!
-
lanw
aktív tag
válasz
Cybertrone #23121 üzenetére
jaaaa, hogy jaaaa
értem akkor az lesz a gáz....köszönöm szépen!
-
lanw
aktív tag
válasz
Cybertrone #23118 üzenetére
giga 720W suberb....ne szórakozzon már velem....
mennyi kell ennek az erőműnek?
-
lanw
aktív tag
Hali ! 2x5870 egy 720 as táppal Furmark ! ...na most ahogy elnézem a hőmérsékletet 63 fok....de sajnos kikapcsol a gép. Ez mitől lehet ?
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Belépek a klubba, nemrég rendeltem Csigabájt 5870-et (GV-R587UD-1GD),
HD4870-ről váltok, sajnos ő meghalt...Szerintem iszonyat jó áron volt ennyiért, alig marad el teljesítményben a 6950-től, és jó 10k-val olcsóbb nála. A 6870-et meg kenterbe veri az meg 2-3k-val lett volna olcsóbb...
És 3 év garit kaptam rá.
Hát meglátjuk... -
dark_hmz
tag
válasz
szalámi66 #23113 üzenetére
Szia!
A táp elég kellene hogy legyen. Tiedhez hasonló konfigom van (i3 2120, Sapphire HD5830, 2x2Gb RAM), egy 400W-os FSP táppal meghajtva. Sőt előtte egy 400W-os codegennel volt tápolva a rendszer, még az is elég volt neki, de jobbnak láttam ha lecserélem egy jobb minőségűre.
-
szalámi66
csendes tag
üdv! én egy sapphire HD5830-as karit vettem, hozzá egy corsair cx 500-as tápot meg van még mellette egy i3-as proci, meg kétszer 2 giga ram és bizony nagyon nem akar elindulni. ha be van kötve a kártya, akkor már nincs képi megjelenítés, ha ki van húzva, akkor működik rendesen. lehetséges, hogy hibás a kártya, vagy nagyobb táp kell neki? a honlapon azt írták, hogy elég neki az 500-as.
-
X Factor
addikt
Nálam a stackerben van 7db 12cm-es ventillátor, meg egy ref 5870, zaj az van, de ellenszernek ott a z5500.
-
Ribi
nagyúr
válasz
_stick_ #23109 üzenetére
Nekem bootnál és utána ha nincs terhelve akkor teljesen halk marad, bár még mindig hangosabb mint a 4850+accelero egy 5Vre kötött 12cm ventivel. De még mindig elég halk.
Viszont ha terhelve van akkor mar felporog es mondjuk 2 óra játék után nem nagyon lassul vissza.
Lehet az egész ház kicsit jobban bemelegszik és emiatt. Játék közben nem annyira zavaró, de ott is attól függ mivel játszom. Mert nem mindenhol van piff puff végig, hogy ne halljam a gépet. -
Monya78
veterán
válasz
Motion_Blur #23104 üzenetére
Rögzítés kábelkötöző segédanyaggal történt (vékony puha drótszál műanyaggal bevonva). A kártyán minden féle pontokat felhasználtam, heatpipe-től, táp becsatlakozástól, gyári ventilátor felfogatásig mindent felhasználtam mint csatlakozási pont.
Felülnézetben elég jól sikerült elrejteni a drótokat, oldalról már gagyibban néz ki, viszont nem kerül tizenezrekbe...
Kisza25: 2d-ben halk, de 3d-ben 40-50%-os ventilátor fordulat mellett hangos, főleg hogy előtte passzív videokártyám volt, és a rendszer többi tagja is halkabb 10-12dB-nél...
-
kisza25
félisten
ez érdekes, nekem HD5850 Xtreme van annak játékok alatt is csak szélzaja van, de játék közben azt sem hallom, na meg az i7-870 hűtése sem megy szélzaj nélkül még alulfeszelve sem
a tulajok írták, hogy nagyon csendes(látom te is az vagy),
engem mondjuk, csak az idle zaj zavar(az meg nincs), játék közben a hangtechnika elnyom mindent -
Monya78
veterán
Sziasztok!
2 hete már emlegettem hogy hangos 3d-s alkalmazáskor a videokari (Sapphire 5830)...csak belefogtam a halkításba, homemade módon.
Először is lecsupaszítottam a műanyagoktól:
Majd két coolink swif2 ventilátort rárögzítettem:
A 12cm-es az gyárilag 8,5 dB-es, a 9cm-es 16,2 dB-es ez utóbbit leszabályoztam hogy hasonlóan halk legyen mint a 12cm-es...
Játékokban MSI afterburner-rel mérve egy kicsivel (3-5 fokkal) több a hőmérséklet mint a gyári megoldásnál, legdurvábban a witcher 2 melegíti fel itt 75fokot éri el a hőmérséklet. Más játékok 60-65 fokig melegítik.
Tervem hogy csak pofásabban nézne ki ha két ugyanolyan méretű ventilátor lenne rajta, na majd ha normális bolt közelébe érek, veszek valamit.
-
Ribi
nagyúr
válasz
csabika0001 #23099 üzenetére
Ezek az értékek amivel alap memó feszen elfut.
Pl 1 memória hivatalosan mondjuk 1.65V-n cl7-et tud.
Viszont alapból 1.5V-t kap, nem 1.65öt. Ezért ennél jóval rosszabbat kell beírni a memóba, különben nem indulna el a gép. De amúgy is általában rosszabbat állít be, hogyha alulfeszel a lap akkor is elinduljon.
Szóval ezek az értékek azok amire autómatán beállítja magát a memória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Formula-1
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Renault, Dacia topik
- Gumi és felni topik
- bambano: Bambanő háza tája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Tisztelt Érdeklődő! Jelenleg kínálatunk frissítés alatt áll.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest